Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4851) BiriBum válasza Zanik (#4847) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

Kösz :R sajnos egyik sem műxik. Marad a káromkodás :W

(#4852) BiriBum válasza Tatter (#4850) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

Még nem volt rátöltve az akksira ez lehet a gond?

Ez azt akarja jelenteni, hogy egyáltalán nem töltötte még sehogy? Miért nem?

[Szerkesztve]

(#4853) shteer válasza BiriBum (#4852) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

de töltötte, amikor hálózatról ment
a rátöltés alatt lemerítés utáni feltöltést ért

[Szerkesztve]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4854) shteer válasza Tatter (#4850) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a feltöltést rendesen kijelezte a gép?

próbálja meg az akksit ki, aztán vissza, hátha nem rögzült rendesen

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4855) Tatter

Tatter
(újonc)

Mivel megtetszett neki az én ASUS laptopom, ezért rendelt ő is. AZtán ma mentem át megnézni, addig ő hozzá se nyult, mert most lelkes kezdő számítástechnika terén. Tehát beraktam a helyére az akksit, aztán rá a hálózatra rögtön, felraktam a rendszert, és aztán amikor leszedtem a hálózatról, hogy akkuval menjen akkor újrainditás után lefagy amint felállt a rendszer (teljesen legális rajta minden) tehát az akksinak első feltöltése még nem volt, most rátetettem a hálózatra, hogy egész este töltse

Múltkor vettem egy BALEK feliratú pólót, nem értettem miért került 35.000 Ft-ba

(#4856) shteer válasza Tatter (#4855) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tehát az akksinak első feltöltése még nem volt

ha bent volt az akksi és hálózatról ment akkor fel kellett, hogy töltse

(#4857) Zanik válasza Tatter (#4855) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem nagyon értem! Úgy használta hálózatról, hogy nem volt berakva az akkumulátor? És így is telepítette a rendszert, mármint aksi nélkül? Mert akkor az lehet a gond...
Esetleg BIOS-ban formázd meg az akksit, hátha az segít!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4858) shteer válasza Zanik (#4857) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

bent volt az akksi: Tehát beraktam a helyére az akksit, aztán rá a hálózatra rögtön, felraktam a rendszert

(#4859) Zanik válasza shteer (#4858) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Oké, de előtte kicsit máshogy írta le és belezavarodtam. A BIOS-os aksi formázás szerinted segítene???

(#4860) shteer válasza Zanik (#4859) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

oks, rontani nem ronthat :)

más: érdekes, hogy a netről letöltött BIOS régebbi kiadású mint a mostani :F

[Szerkesztve]

(#4861) Susnyak válasza Tatter (#4855) üzenetére

Susnyak
(újonc)

Ha a rendszer lefagy, az szerintem nem akksi töltöttség probléma, mert akkor kikapcsolna a gép... A notik még 1%-os töltöttségnél se fagyhatnak le akksi miatt alapesetben. Amennyiben felraktál pl. NHC-t és abban módosítottad a proc. feszültség értékeket akkor lehetséges, hogy a rendszer akksiról üzemeltetve instabillá válik. Az én gépemen 0,7V-ot beállítva 600 MHz-en vígan elmegy a gép hálózatról, de akksiról már instabil. Erről részletesebben olvashatsz az NHC súgójában.
Arról nem írtál, hogy ha hálózatról indítod újra a gépet, akkor is lefagy-e...

[Szerkesztve]

(#4862) kovipetii

kovipetii
(lelkes újonc)

Sziasztok. Nemrég vettem egy Asus A2H tipusu laptopot 2.6 proci 512ram cd író dvd olvasó sd kártya foglalat megvalami pcmc vagy mi. Van valami tapasztalata valkinek,mert én nemtaláltam ijen gépet a neten. Bocsi szeretnék Asus háttérképet és képernyővédőt a gépre ,hol tudokijet letölteni? Előre is köszönöm. :R

Laptop:Toshiba A100-906, Telefon:Iphone 3G s Konzol:Xbox-360+ kinect

(#4863) shteer válasza kovipetii (#4862) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

valami ilyesmi: [link]?

vagy inkább ilyen: [link]?

:)

(#4864) Zanik válasza kovipetii (#4862) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Szia! Én kb. 2 évig rendszeresen használtam anyám Asus A2500H-ját! Elvileg ugyanaz a sorozat, mint a tied, de ebben csak 2.4-es proci és 256MB RAM van! Nagyon jó kis gép, eddig még semmi baja nem volt, pedig egyszer-kétszer igencsak maratoni munkába volt nálam állítva.

Háttérképeket meg itt találsz: [link]

(#4865) hzcs

hzcs
(senior tag)

Múltkor hoztak hozzám 2 xboxot, hogy üssük ki a meghajtóvédelmet. Nem én csináltam, mert nem értek hozzá, de nem is ez a lényeg. Kitaláljátok milyen meghajtó volt benne?
TSST! :D:D:D

(#4866) kovipetii válasza shteer (#4863) üzenetére

kovipetii
(lelkes újonc)

Ijen gyorsan még nem kaptam választ.Nézem mind a két linket,igen ijen. Bár nem tudom mi a
külömbség a két link közt. Bár az elsö linkn képeivel megeggyezik. Remélem gond nélkül használhatom majd. ;)

(#4867) shteer válasza kovipetii (#4866) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a különbség csak annyi hogy a második az ASUS hivatalos, az első pedig egy független oldal véleményezése:
''Conclusion
This is a very good business-type notebook. It has an almost ideal arrangement of the components and nice appearance. The price is not that bad as well''

(#4868) rYaN- válasza hzcs (#4865) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Nah, akkor had legyek én is up-to-date a tsst témában.
Azt vágom hogy a toshiba samsung házasság gyümölcse, meg hogy szir-szar az összes ami melyik(?) sorozatú notikban fordul elő?
Én eddig 3 db A6-os asust láttam, mindháromban Matshita (azaz panasonic) dvd író volt, eddig rajtam kivül a másik 2 tulaja sem panaszkodott rá.
Hogy az NSE-ről is essen szó, Siófokon lakom, nem érdekel miber kerül bécsben a javíttatása, én tuti oda vinném/küldeném ki. Mellesleg fél éve irtam az asus supportnak, még mindig nem válaszoltak :)
A márkával elégedett vagyok, mégegyszer megvenném ha tehetném, eddig sok cuccom volt asus - alaplap, vga - mindegyikkel meg voltam elégedve.

Asus A6J

(#4869) Imy válasza rYaN- (#4868) üzenetére

Imy
(őstag)

A3-as szériában biztossan TSST van...meg szerintem az elötte lévőkben is...
Nekem is volt ASUS cuccom, eddig semmi sem döglött be (VGA, laplap, Noti), most amikor szarakodott a TSST-m, akkor a Win volt a hibás. Igaz egyesek szerint ez a hiba ami nekem volt, az már a végre utal. Tény, hogy a TSST hangos...de eddig még müködik... :)

(#4870) Tech

Tech
(újonc)

Szevasztok!

Az én notimba Matshita DVD-RAM UJ-850S dvd drive van. A noti típusa F3JC seria.
Akkor ugye ez nem TSST író?? Ez jobb vagy mi?

A válaszotokat előre is köszönöm!!!!

Tech

(#4871) rYaN- válasza Tech (#4870) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Kapaszkodj meg, az tényleg nem TSST :Y

Asus A6J

(#4872) Bon3ss válasza Imy (#4869) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nekem eddig nem tűnt fel semmit hiba TSST-vel (kopp-kopp), de ha lesz is, erősen elgondolkdom, h Ausztriában jobabn járok javítással! :)

Kicsit konkretizálnád azt a hibát? :)

A3-as széria TSST széria! :DDD

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4873) Imy válasza Bon3ss (#4872) üzenetére

Imy
(őstag)

[link]
Itt egy hozzászólás, ilyen hibám volt. De az ASUS topicba irtam, a 4560 környékén...Abban az időben sok szó esett a dologrol, érdemes elolvasni :DDD

(#4874) Imy válasza Tech (#4870) üzenetére

Imy
(őstag)

Az nem az, mázlista :DDD
Mikori kiadású a notid?
Az enyim 2005.10. havi, és abban TSST van :W

(#4875) kp78 válasza rYaN- (#4868) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Az enyém A6RP AP002, és TSST van benne, de nem az 532-es, (ha jól emlékszem ez a száma annak, amivel a legtöbb gond van), hanem TS-L632D. Ez állítólag egy fokkal már jobb az imént említettnél. Nekem (kop kop kop) eddig jól működik, írtam már vele dvd-t és cd-t is.
Ja a noti egy hónapos :))

[Szerkesztve]

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4876) Bon3ss válasza Imy (#4873) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köszi a linket, nekem hála az égnek ilyen probléma még nem jelentkezett, de későbbiekben se jelentkezzen! :)

kp78: nekem is 632-es TSST van, kérdés, hogy a TSST-ből van jobb is? :DDD

(#4877) kovipetii válasza shteer (#4867) üzenetére

kovipetii
(lelkes újonc)

Akkor használható masinának látszik a noti ? (A2H 2400) . Csóri cimbinek meg a A6 notijába lévő dvd meghajtójába eltörött az a kis kerék ami megfogja a cdt. Most rmeg remeg,hogy mennyi idó lessz mire kicsrélik gariba.

(#4878) kp78 válasza kovipetii (#4877) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Ha egyáltalán megcsinálják gariban. Általában törésre nincs garancia.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4879) Imy válasza kp78 (#4878) üzenetére

Imy
(őstag)

de rá lehet fogni, hogy anyaghiba...
Persze ez a szervíz hozzáállásától függ! :DDD

(#4880) Imy válasza Bon3ss (#4876) üzenetére

Imy
(őstag)

Elvileg jobb, ujabb fejlesztés lehet!
csak az a TSST nem lenne benn

(#4881) kovipetii válasza kp78 (#4878) üzenetére

kovipetii
(lelkes újonc)

Na akkor biztos szét ba.. a az ideg ha megmondom neki. Pedig úgy vigyáz rá.

(#4882) Dudu67

Dudu67
(fanatikus tag)

Sziasztok segítsetek légyszi. Haverom szeretne notebookot, de mivel én nem értek hozzá Titeket kérdezlek, érdemes-e megvennie a következőt 160+ÁFA-ért:
.
ASUS A3HF 5A043 15''/Cel.M440-1,86GHz/2x512DDRII/100/DVD S-multi

A notebook paraméterei:
Operációs rendszer: -
LCD: 15'' XGA (1024x768) normál
CPU: 1,83GHz (533MHz FSB) , Intel Celeron M-440 Processzor 1MB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (533MHz)
HDD: 100GB 5400 PATA
ODD: DVD Super.Multi
WLAN: IEEE 802.11b/g
WebKam.: -
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: Intel 940GML integrált
Chipset: Mobile Intel 940GML Express
Kártyaolvasó: 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO
Interfész: 4 x USB, 1 x VGA, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet (SPDIF), 1 x PCMCIA Type II, 1 x IEEE1394
Akkumulátor: 6 cellás, 4400mAh
AC-Adapter: Output: 19 V DC, 3.42 A, 65W
Méret/tömeg: 328 x 288 x 27mm / 2,8kg

A srác egy tök mezei felhasználó, netezésre és legfeljebb DVD nézésre/írásra használná.

Előre is köszi a hozzászólásokat.

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni !

(#4883) Zanik válasza Dudu67 (#4882) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Elvileg megéri a pénzt (memória, vinyó mérete miatt!), bár az integrált VGA-ja nem éppen erős, de ebben az árkategóriában az alap szintet hozza. Azonban ha valóban DVD-t szeretne nézni akkor inkább a 15,4''-os 16:9-es arányú kijelzős notit javaslonék. Jobb a felbontása (1280x800), igaz játékokhoz nem éppen előnyös (de azt nem is notin kell). Persze ízlés kérdése az egész, valaki nem szereti a széles képernyőt...

[Szerkesztve]

(#4884) shteer válasza Zanik (#4883) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

16:10 képarányú pontosabban ;)

filmezésre tényleg jobb a WXGA

(#4885) Imy válasza Dudu67 (#4882) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem rossz, ennyi pénz megér!!
Játékra nem alkalmas, de irodai alkalmazásokra, internetre bőven megteszi!

(#4886) kp78 válasza Zanik (#4883) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Tegnap kipróbáltam a notin az NFS Carbon-t. Minden gond nélkül szépen futott rajta, a proci is csak 83 fokig ment fel. Bár azért nem órákat teszteltem. Azért nem olyan rossz ez az Ati X200 kártya.

(#4887) shteer válasza kp78 (#4886) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

de ugye 1giga ram van már benne?

(#4888) kp78 válasza shteer (#4887) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Igen, szombat óta 1 giga ram benne. :DD
De egy ismerősnek teljesen ugyanez a notija van, azt mondta, hogy neki is megy, pedig neki csak a gyári 512 van benne.

(#4889) kp78

kp78
(PH! addikt)

Szombaton szabad térben raktuk bele a ramot, és utána picit nyomkodtam a gépet. Kellemes napsütés volt, hááát nem sok mindent láttam a Color shine WXGA-n :U
Tükröződött, de nagyon. Nem is tudom hogy lehetne ezt használni autóban, utazás közben. :F

(#4890) Zanik válasza kp78 (#4889) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Este, bórus időben, sötétített ablakú merciben!!! :DDD
De megnyugtatlak, szikrázó napsütésben a matt kijelző se jobb...

[Szerkesztve]

(#4891) albgab

albgab
(tag)

Hali!

Szerintetek ez jó a gépembe? ASUS A6Km Q056
Samsung DDR 2700S-25331_Z 1gb

(#4892) Zanik válasza albgab (#4891) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a chipset-től is függ! De valószínű támogatja...

(#4893) Imy válasza albgab (#4891) üzenetére

Imy
(őstag)

Ha erdetileg is PC2700-as van benn, akkor nagz valoszinüséggel!
A PC 3200-eset az a noti, amelyikben PC 2700 van gyárilag, az már nem biztos. Nézd meg a chipsetgyárto honlapján! De a legbiztosabb a proba. Én is memot akarok venni, de proba nélkül nem nagzon merek, mert kényes a noti :D

(#4894) Peetee(tm)

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.

elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett

egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is

- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is

de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után...

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#4895) Dudu67 válasza Zanik (#4883) üzenetére

Dudu67
(fanatikus tag)

Mindenkinek KÖSZÖNÖM!!! a hozzászólásokat!

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni !

(#4896) shteer válasza Peetee(tm) (#4894) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a tepsi tetejére azért teszünk alufóliát, hogy megakadályozzuk a gőz kijutását, így az étel magasabb hőfokon, páradús környezetben ''fő'', így a sütés során használt fűszerek és kiegészítő alapanyagok(pl zöldségek, bor, öntetek) íz- és illatanyagai is jobban átjárják a húst.
a sütés vége felé közeledve pedig azért távolítjuk el, hogy a gőz távozásával a hús szép színt és ropogós felületet kapjon
:D:D:D:D:D:D

amúgy gratulálok a hűtőhöz. ;) jónak tűnik.

összességében halkabb mint a noti hűtője magas fordulaton? mennyiért vetted végül?

(#4897) albgab válasza Imy (#4893) üzenetére

albgab
(tag)

Nem találtam a gyártó oldalán.
Egyébként ilyen [link]

(#4898) Bon3ss válasza Imy (#4880) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

És ne NSE lenne a garanciális szervíz! :U

(#4899) Zanik válasza albgab (#4897) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem akár a 400MHz-eseket is lekezelné, de persze nem vagyok benne biztos! Érdemes hasonló tulajdonságokkal rendelkező memóriát keresni bele (ugyanolyan Nanya-t itthon nem nagyon találsz!)

Talán érdemes Kp78-at megkérdezni, hogy neki hogy szuperálnak a Nanya ramok mellett az Infineonok és mennyire eltérőek az értékeik?!

(#4900) kp78 válasza Zanik (#4899) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Én az általad linkelt lista alapján vettem.
Ha jól néztem minden paraméterében megegyezik a Nanya-val, és egyelőre jól működnek egyben.(azonos az időzítés is)
Nanya: [link]
Infineon: [link]
Így lényegesen jobb a memóriakihasználtság, mint előtte: [link]
Nekem egyelőre teljesen jók.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.