Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4551) Bon3ss válasza Zanik (#4544) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Win alól csak úgy szabad frissíteni, ha betonstabil a rendszer... tehát semmi nem fut Win és a Flash progin kívül... :)

Nem okoskodásnak szántam, csak egy jótanács! :)

[Szerkesztve]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4552) fulcrum

fulcrum
(kvázi-tag)

.... vagy még úgy sem.... mármint win alól. Asztali asus alaplap P5B bármely esetben belehal a bioscserébe win alól :( szervizben sem cserélik így...

ubuntu for human beings

(#4553) kp78 válasza fulcrum (#4552) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Na, engem le is beszéltetek a frissítésről :U

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4554) fulcrum

fulcrum
(kvázi-tag)

Jaj, nem akarlak én lebeszélni róla, csak ne win alól akard megcsinálni.....

ubuntu for human beings

(#4555) Zanik válasza fulcrum (#4554) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az Asus honlapján fent van egy DOS-os biosflash progi is, de nekem gond nélkül megcsinálta XP alól!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4556) Imy válasza Herbali (#4550) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem néztem, biztossan :)
Amugy XP alól csináltam, az ASUS WINFLASH progijával, korekt progi sztem :)

(#4557) Imy

Imy
(őstag)

lenne egy ''KIS'' problémám az ASUS notimmal....(A3L-5028)
TSST író van benne, írni tudok vele, csak 4xesen is több mint egy óra amig megírja, visszaolvasni is kicsit gyorsabb (2000-2200Kb/s körül olvas)...A processzort 60-100%ban használja, és nem tudok csinálni vele semmit, mert ha megmozdítom az egeret, még az egér is belefagy, akkor már csak a touch pad van :W :W :W
A régi lemezeket is ugyanigy irja, és olvassa, jah olvasáskor a proci 100%-osan megy!!!! :W
Szerintetek mi lehet vele?
behalt?
Akinek már behalt, az biztosan tudna segíteni... ;)

(#4558) Zanik válasza Imy (#4557) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Azért a TSST még elég tág meghatározása a DVD-írónak! Pontos típust tessék kikeresni everesttel, utána már többet tudunk mondani. Ha 532-es akkor érthető a probléma, de pl. az én 632-esemmel eddig nem volt gond...

(#4559) hzcs válasza Imy (#4557) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Én a dma módra gyanakszom. Nézd meg az eszközkezelőben az ide vezérlők tulajdonságainál, hogy udma módban van-e.
Azért írja 1 óra hosszat 4x-esen, mert 1x-esen ír, ha nerod van, pipáld be a különleges beállításoknál a valós írási sebességet, és akkor azt írja, hogy éppen hányszorosan ír, nem azt, amire beállítottad.

(#4560) kp78

kp78
(PH! addikt)

Nincs vkinek vmi jó Asus-os screensaver-e?
Már annyit kerestem google-lal, de semmi eredménye. Amit adtak hozzá, nem annyira tetszik.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4561) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Nah, én most végeztem a true image home-val... Jónak tűnik a progi.
Lementettem a rendszerem, kicsit megilyedtem hogy ugye 8 giga particióból azt mondta 6gigás backupot csinál, helyette lett 5giga :D De itt vagyok. Szal ez után visszatettem egy ghost imaget, egy alap wint, feltettem pár alap progit meg finomhangoltam és lementettem. Utána csináltam egy TIH boot cd-t, annyiban jobb a ghosttól, hogy ezt a lemezt betöltődés után kiveheted és kicserélheted az archivot tartalmazó dvd-re (de kezel USB-t, scsi-t is ettől függetlenül). Én úgy, tudtam lehet vele 1-click-restoret is csinálni, ez alatt én azt értettem, hogy egy dvd-n lesz a progi és az archiv, majd boot után nem kell cserélgetni. Ez nem igy lett, sebaj, de megy :)
Mit irjak még... gyorsabb mint a ghost, 4 gigás particiót 5 perc alatt mentett le és 8 alatt állitotta vissza. Ajánlom mindenkinek.
Flooder geci vagyok, igaz? :D
Edit: mellesleg lehet vele utólag particionálgatni, anélkül hogy sérülne a rendszer (lemented és visszaállitáskor megmondod mekkora partícióra tegye), igy lehet feltenni linuxot, más wint, stb.. ez is tetszik :)

[Szerkesztve]

Asus A6J

(#4562) Imy válasza hzcs (#4559) üzenetére

Imy
(őstag)

TSSTcorp CD/DVDW TS-L532A a pontos típusa
Az elsődleges IDE csatorna Ultra DMA 5-ösön van!
A másodlagos PIÓ modban van, és nem is lehet másra állítani, csak arra ha rendelkezésre áll akkor DMA mód legyen...most ezen van, de akkor sem jó.... eddig jó volt, nem volt bántva...
Amugy melyik csatornán szokott lenni az író? Elsődlegesen(pri.), vagy másodlagoson(sec.)? Amugy az optikai meghajtók nem PIO modban szoktak menni, vagy ez régebben volt ugy?

(#4563) Zanik válasza Imy (#4562) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

A hírhedt L532A! Ebben a topikban (s más külföldi oldalakon) már sok rosszat lehetett hallani róla! Úgy tűnik ez egy különösen hibás széria a TSST-től... :((

[Szerkesztve]

(#4564) Imy válasza Zanik (#4563) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor engem is elért az ASUS notik végzete?
Akinek tönkrement azoknak is hasonló volt a tünete?
Amugy én is olvasgattam régebben is a TSST-s hozászolásokat, és mindig mondtam, hogy semmi baja az enyimnek, de lám most mégis megadta magát? :F

(#4565) hzcs válasza Imy (#4564) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Az már akkor szar volt, amikor kijött a gyárból...
Az elsődlegesen van a vinyó, másodlagoson az író. Pio módban csinálja a fesztivált, UDMA 2-ben jól megy. Miután átállítod, restartolni kell a gépet. De ha magától állt át, akkor szerintem xp telepítésed lesz.
Amikor visszajött a gépem Hollandiából egy másik TSST íróval (azóta már Toshiba fw van rajta :) ), akkor nekem is ez volt a bajom. És 2-3 indításonként visszapakolgatta pio-ra. UDMA módban megy rendesen, pioban viszont minden a procin keresztül megy. Nekem is 1 órás volt az írás, buffer ugrált, stb. UDMA-ban simán megy.

Ez nem az író hibája, de hogy miért áll át mindig, azt nem tudom.

(#4566) Imy válasza hzcs (#4565) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor nyomok neki egy restartot, és meglátom....
Amugy az utobbi időben kb egy hete rendszeressen felmegy a proci 1005ra, és minden megáll, de nmtudom miért:(
Toshiba Firmware-t hogyan lehet rá feltenni?

(#4567) hzcs válasza rYaN- (#4561) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Szerintem kipróbálom majd én is, nekem annyi a bajom a ghosttal, hogy a cd-ről indítás nagyon sokáig tart, és nagyon igénybe veszi a meghajtót. Mintha nagyon töredezett lenne a fájlrendszer, nagyon sokat seekel.

(#4568) hzcs válasza Imy (#4566) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Nagyon nincs értelme, mert nekem eddig az összes ugyanolyan szar maradt, de itt a link: [link]

(#4569) Imy válasza hzcs (#4568) üzenetére

Imy
(őstag)

Ujraindítottam, és ugyanugy PIO módban maradt....
Ha win reinstal után sem lesz jó akkor az író?
Gondolom nem a FW a baja, hanem a mechanika, vagy az elektronika....
Jah és ezek közül te pontosan melyik FWt tetted fel?

[Szerkesztve]

(#4570) DjKoxi válasza Imy (#4569) üzenetére

DjKoxi
(fanatikus tag)

Próbáld meg eltávolítani az eszközt, majd restart. Akkor lehet visszateszi udma-ba.
Én az asztalival jártam így, egy progi átkapcsolta és csak a leírt módszerrel lett jó.

(#4571) hzcs válasza Imy (#4569) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Windows telepítés sztem megoldja, nekem megoldotta.

SD-R6472
vagy TS-L532A

A felső Toshibának fogja ismerni, az alsómarad tsst.

[Szerkesztve]

(#4572) Imy válasza hzcs (#4571) üzenetére

Imy
(őstag)

És akkor ha Toshibának látja nem veszik el a garancia? Mert azt nem akarnám....
Amugy ha meg behalna teljesen nem viném szervízbe, nekem ne üljenek rajt egy hónapot (jó esetben), vagy ne csesszékl el...

(#4573) Imy válasza DjKoxi (#4570) üzenetére

Imy
(őstag)

kipróbáltam, most UDMA 2-ben van :DDD
Köszönöm a tippet! :R :R :R
Ilyen egyszerű dolog hogyan nem juthatott az eszembe? :F
De ezért jó ez a társaág, mindenki megpróbál segíteni!
Köszönöm MINDENKINEK!

(#4574) SunBreeze válasza Imy (#4572) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

mi?! elveszejtődhet a gari ha toshibának néz ki?! én feltettem egy progit, toshiba lett, majd újratelepítettem a wint és újból tsst lett ki érti ezt!? :U

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4575) hzcs válasza SunBreeze (#4574) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Pedig nem íródik át :)

Én is visszaküldtem toshibaként is, meg tsst-ként is más fw-vel, egyik esetben se szóltak. Nekik megvannak az eredeti fw-k, vissza tudják tölteni ha nagyon akarják, de szerintem ők se akarják. De azt tanácsolom, hogy inkább tsst fw-t tegyél rá, ne toshibát.
Nekem most Toshiba van rajta, bár ez ts-l532m. Ez ír, csak olvasni nem szeret.
Sebaj, vettem egy nec-et, azzal fogok írni meg labelflashelni, ezzel a tsst-vel meg lisghtscribe-ozni :)

(#4576) Imy válasza hzcs (#4575) üzenetére

Imy
(őstag)

lisghtscribe DVD-t ez nem tudja irni, nem?

(#4577) hzcs válasza Imy (#4576) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Az 532A nem tudja, vagyis adatot tud rá, csak gravírozni nem.

(#4578) Imy válasza hzcs (#4577) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor jól tudtam:)
Amugy mennyi egy olyan külső ami ''gravírozni'' tud?
Lehet érdemes lenne venni!:)

(#4579) hzcs válasza Imy (#4578) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Aprópénz. Samsung (amit messziről kerüljön mindenki) már van 10 ezerért. De vannak márkásak is 15 alatt. Labelflasht csak a nec tud, lightscribe-t tud az lg, samsung, meg biztos van még márka ezen a 2 sz@ron kívül. Én meg maradok a cserélgetésnél, mert mindegyik notebook dvd író, a nec is meg a tsst is :)

Ja meg hozzá a keret. Vagy neked külső dvd író kell, vagy jó a rack+félmagas dvd író?

[Szerkesztve]

(#4580) Zanik válasza hzcs (#4579) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem az asztali gépemben labelflashes NEC van, de még nem volt alkalmam kipróbálni. Nem nagyon találtam ugyanis elfogadható áru korongot eddig a kedvenc pesti boltjaimban...

(#4581) hzcs válasza Zanik (#4580) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Ezért hagytam meg én is a tsst-t, máskülönben eladtam volna rég. Megírom neccel, megrajzolom tsst-vel. Bár 1-2 lemeznél többet úgyse fogok rajzolni, csak a fontos dolgaimat.

(#4582) Imy válasza hzcs (#4581) üzenetére

Imy
(őstag)

Azt még nem vágom mindig, hogy mit rajzolsz a TSSTvel:)

(#4583) hzcs válasza Imy (#4582) üzenetére

hzcs
(senior tag)

lightscribe-os lemez gravírozható felét

(#4584) Imy válasza hzcs (#4579) üzenetére

Imy
(őstag)

Samsungot ezek után én sem vennék semmi pénzért! :DDD
A Labeflash az micsoda? Mert a lightsribe az tudom, hogy a korong felső felére fekete-fehérben gravíroz. Vagyis monokromba...
keret az mennyi?
mert vannak direkt külső USB-s írok is....

(#4585) Imy válasza hzcs (#4583) üzenetére

Imy
(őstag)

És ahoz milyen progi kell, hogy rágravírozon pl egy képet? Ezt akkor az én tipusom is tudja?

(#4586) Asuras

Asuras
(lelkes újonc)

hali!

meg tudná nekem valaki mondani, hogy mit lehet elvárni egy x200-as vagy egy go 6100-as integrált videókaritól? vagy van valahol egy leírás, hogy milyen játékokkal kompatibilis?
Nem játékra kell a noti, csak szeretném tudni, hogy mit tud.
Egyébként ha valakit érdekel itt a link az intel integrált csodáinak képességeiről[link]

vagy a fent említett videókártyákhoz képest hol van az intel gma950
Valamint ha valakinek van vmi tapasztalata a3hf ill a6m notikkal kapcsolatban az is jöhetne

előre is köszi a válaszokat

(#4587) hzcs válasza Imy (#4584) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Labelflash is majdnem ugyanaz, csak ahhoz más alapanyag kell (más dvd, pl fujifilm). Ez kékes felület, míg a lightscribe fekete-fehér-szerű.
Keretből is sokféle van, a gagyitól a drágáig :). 8-10 körül lehet sztem venni normálisabb usb-s keretet.
532A nem tudja. A lightscribe.com oldalról kell letölteni egy kis progit, ezután egy 7-es premium neroban az író mellett kéne egy kis ikonnak megjelenni, ami addig nem volt ott.

(#4588) Imy válasza hzcs (#4587) üzenetére

Imy
(őstag)

Akkor jobban jár az ember, ha kapásból külső USB-s írót vesz, azt is lehet kapni annyiért, mint egy 5.25-ös keretet + írót.....

(#4589) Bon3ss válasza fulcrum (#4552) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Asztali lapnál ''nem oylan nagy gond'', mivel párszáz forintért újra írják a bios chipet... :)

Notebookok esetében sztem nem létkérdés egy BIOS update...

(#4590) Bon3ss válasza Imy (#4588) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Van ocslón is külső ODD, kíváncsi lennék, h egy LG miért 15-18k, egy Samsung vagy egy Freecom miért 25-40k?

Egy külső 5,25''-os keret 8k, egy Pio 111 ~9k... Én ezt a ''kombót'' választanám! :)

(#4591) Imy válasza Bon3ss (#4590) üzenetére

Imy
(őstag)

Hát a Samsung az azért, mert egy nagy s...r :P ... látsd TSST corp ugyebár.... :DDD :DDD
LG az nem olyan rossz, de inkább valami NEC, vagy Pioneer...

(#4592) Bon3ss válasza Imy (#4591) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Azért drága mert sz@r? :D

Abban egyetérttek, h NEC vagy Pionner író jöhet szóba, bár most egy LG-t használok... :D

(#4593) kp78 válasza Asuras (#4586) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Nekem X200 van az A6RP-ben (512 Rammal).
Tegnap próbálgattam én is mit lehet vele kezdeni játék terén.
Feltettem az Asterix XXL2-t, Worms 3D-t, meg a Medal of honor 1-et (Allied Assault).
Ezeket mind vitte frankón, semmi akadás, a proci a MOHAA után (15 perc próbajáték) mikor kiléptem 81 fokos volt, és villámgyorsan visszahűlt 70-re, majd a normál 60-ra.
ASTERIX meg a MOHAA is szerintem elég jól megterheli, szerintem órákig tartóan nem tanácsos játszani.
Én legalábbis ezt vettem le az itt hozzászólók véleményéből. (hacsak nem akarod, megfőzni a géped idő előtt)
Ezeknél erősebb gépigényű játékaim nincsenek, mivel az asztalim sem egy túl combos darab. Azért a Medal of honor 2-t megnézném, hogy fut rajta, mert az már nem ment az asztali gépemen sajnos.
Remélem azért ezzel is segítettem. :))

(#4594) kp78 válasza Imy (#4591) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Nekem az asztali gépemben is ASUS dvd író van, bár semmi extrát nem tud, de jól működik.

(#4595) DjKoxi válasza Asuras (#4586) üzenetére

DjKoxi
(fanatikus tag)

Szia!

Nekem Q035 van kb 1 hónapja. Go 6100 ról annyit tudok mondani hogy 1100 pontot kapott 3dM2003-ban. Játék nincs a gépen. Sp1 meg egy pár alapprogi (rip, winamp, néro6, stb) Tetszik a képe, kinézete, jó a sempron órajelcsökkentő megoldása (gombnyomás). Hülyeség (nekem) az audio DJ funkció. Tv-re kötöttem, működött rögtön (fn+F8), erősítővel elfogadható hangot adott. Stabil, gyors, csendes, panasonic író még nem hibázott.
Ha visszaolvasol valakiknek nagyon nem vált be az ASUS laptop nekem bevált.
2 év gar, táska, egér asus minőség. Kár hogy nincs BT.

(#4596) Imy válasza kp78 (#4594) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem mondom, hogy az ASUS rossz lenne, sőt...csak pont nem említettem....
Csak a Samsungtól kell óvakodni, az asztali optikai meghajtóit sem nagyon dicsérik....

(#4597) kp78 válasza DjKoxi (#4595) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Ez is segítség lehet, ezt vki korábban már linkelte itt: [link]

(#4598) Imy válasza Bon3ss (#4592) üzenetére

Imy
(őstag)

nekem az asztali gépeimben mindig LG optikai meghajtó volt, olcsó és jó volt... Habár ismerek olyat aki szidta, igaz nekem is döglött be egy DVD íróm, de az pont szériahibás széria vólt, de ez is előfordul, kicserélték egy jóra, és az máig jó....

[Szerkesztve]

(#4599) BiriBum

BiriBum
(senior tag)

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az A6VC szérián melyik alsó dobozban van a rambővítő slot?

(#4600) Imy válasza Imy (#4598) üzenetére

Imy
(őstag)

[link]
Ez egy LG, és árban is jó, és a Lightsribe lemezeket is lekezeli....

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.