Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4501) Stefanus6667

Stefanus6667
(újonc)

Sziasztok!
Nem nagyon értettem hogy nekem válaszoltatok e vagy sem!
Akkor azt kérdeztem hogy mi van akkor ha nem megy az S-video?
Drivert már próbáltam cserélni és Windowst is telepítettem. Akkor az biztos hogy gariba megy vissza?

Asus A6U B140-- AMD Sepmron 3300+ Ram 512 SIS 760GX VGA
PLS sgítsetek

Stefanus

(#4502) Zanik válasza Almos (#4498) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát persze a hazai szervíz az szívás, de anyám Asusát 2 éve nyűjjük, és tényleg semmi baja nem volt még - ergo nem minden Asus notebook romlik el! Ugyanígy volt ismerősnek tönkrement HP notija, mégse következtetem belőle arra, hogy a HP laptopok mind szarok lennének...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4503) Almos válasza Zanik (#4502) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nem 1 db noti meghibásodás alapján írtam, amit írtam. Az első találkozásom Asus notival 2005 őszén volt, megvettük ismerős csajnak, de már másnap reggel visszavittük, úgy zörgött a dvd meghajtója (inkább vett helyette egy német billentyűs, használt hp notit). A sajátomat tavaly októberben vettem, kb azóta kísérem figyelemmel ezt a topicot is. És pl az enyém is olyan szarul van összerakva, hogy a noti alja nyomot hagy a kijelzőn, és akörül, és viszont... A kijelző körül a káva is kezd már elengedni, a dvd-rw meghajtó meg csak dísznek van benne...
A probléma nem ott van, hogy 1-2 elromlik, mert belefér a hibaszázalékba. Viszont ha nincs szervíz, aki megcsinálja, akkor ilyen alapon a kínai piacon is vásárolhatnék...

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#4504) Almos válasza Trava (#4500) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Kérdézd meg a fogyasztóvédelmet, mit lehet tenni ilyen esetben... Bár szerintem ne számíts túl sok jóra...

(#4505) Bon3ss válasza kp78 (#4488) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

A PC után következő számot elosztva 8-al megkapod a memóriá(i)d effektív órajelét! :)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4506) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Bármelyik márkánál ki lehet fogni szériahibás gépeket, lásd apple macbook melegedés, akksi felrobbanások, visszahívások, stb... Persze hogy szar vele élni és persze hogy köcsög a cég mivel nem cseréli rögtön, de ez mindenhol igy van, az autóiparban is....
Az meg a másik hogy meg vagyunk áldva a hazai képviselettel, ezt ki lehet kerülni úgy, hogy az ember kiküldi bécsbe futárral. 10k+ de talán csinálnak is valamit. Viszont ha csak olyan meghajtót tehetnek bele, amire szerződésük van, akkor vagy az osztrák képviselet vagy saját megoldás segithet... A 3. gond pedig az, hogy az asus is ba*zik válaszolni akármilyen megkeresésre, nekem már fél éve high priorytiként kezelik az emailem, amiben egy szimpla kérdést tettem fel... Akkor ne várjuk hogy jófej képviselet lesz idehaza.
Mellesleg én bizok az asusban, eddig sok alaplapom, videókártyám volt, jó volt velük ''dolgozni'' még ha +5-10k-val többe is kerültek.

Asus A6J

(#4507) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Ezt úgy irtam, hogy eleinte semmi bajom nem volt a géppel, kis idő után akadt audio driver probléma, egy helyes driver installálási sorrend megoldotta. 1-2 game alatt bugos volt a hang. Probléma megoldva.
Volt 2 hónap hogy 20 kikapcsolásból 7-8x nem kapcsolt ki a gép, a windows leáll képnél nem fagyott meg, csak várt... Ezt kb 10-12 win reinstall megoldotta. Másnak is volt ilyen, de nem csak asus géppel.
Tehát az enyém sem tökéletes, de mégis megy, még ha 1-2x (vagy többször) okoz pár ideges órát...
Ja és majd' elfelejtettem, vmelyik nap vonatozás közben használtam, hazajöttem, bekapcsoltam és sipolt valami benne. Nem a vincsi, nem a wlan, nem tudom mi volt, de már asztali gépnél is volt ilyen. Ha le volt terhelve a proci nem volt hang, ha idle volt, akkor meg sipolt....

Asus A6J

(#4508) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

rYaN-nál a pont! :R

(#4509) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Hali!
Baj van! Nincs meg a telepítő cd-je a notebookomnak és egy dolgot nem bírok feltelpíteni!
Háttértárolót nem ismeri fel! Fujitsu siemens 1650g
valósínűleg chipset driver kell neki de nem találok sehol ha vki tud segíteni írjon!!
köszi :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F

www.laptopkalauz.hu

(#4510) kp78

kp78
(PH! addikt)

Na feltettem egy játékot próbából, hogy mennyire melegszik a cucc.
Kb. 10 perc játék után 78 fokos volt a proci. Kb meddig nem káros a melegedés?

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4511) kp78 válasza spyduck (#4509) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Ezt miért itt kéred? :F Ez egy ASUS topic, van a FU-SI-nek is topicja, ott biztos tud vki segíteni.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4512) rYaN- válasza kp78 (#4510) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Ne parázz, nekem 60fok idle alatt, játéknál meg 78-80, a gpu is.
Elméletileg biosban lehet beállítani hány fokon kapcsoljon ki, ott alapból 90 van. Tehát jóval felette ki kell hogy bírja, meg van még a venti is. Nekem egyszer nyáron elérte a 85fokot, akkor felkapcsolt a venti, kb 4500-5000et fordulhatott és kurva hangos volt, egyből lejjebb ment a temp de nem sipolt és nem kapcsolt ki.
Külföldi fórumokon is irnak 80 körüli hőmérsékleteket és még itt vagyunk vele :D

Asus A6J

(#4513) kp78 válasza rYaN- (#4512) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Értem, és köszi.
De azért a Te géped egy pöttyet combosabb az enyémnél (A6rp ap002), szerintem többet is bír a tiéd. :D

(#4514) rYaN- válasza rYaN- (#4507) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Ja és azt még mindig kifelejtettem, hogy kb a 6.9-es catalyst óta nem tudok gyári ati drivert használni csak omegát, mert a catalyst control center 5 restart után azt mondja hogy rendszerhiba. Ha nem akarom elinditani nincs baja, gamek is futnak, de mégis fáj valamilye... Lehet ez a win kinemkapcsolás is közrejátszott, lesz egy kis időm újra megróbálok catalystet feltenni, bár az omegával sincs bajom, kevesebb ramot eszik...

Asus A6J

(#4515) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Károsodni biztos nem fog, mert az a sebesség, amin a venti 78 foknál ment nem a max, lásd az én esetem, ha ez is kevés lenne, sipol és kikapcsol. Ha félsz, vedd lejjebb az értéket, bár szerintem nem oszt nem szoroz.
Vizhütés? :D :C
Edit:
Mellesleg olyan már volt A6os szériánál hogy mikor lecsuktad a fedelét - és ki volt kapcsolva hogy elmenjen aludni -, akkor a proci elkezdett maxon dolgozni és megolvadt a műanyag burkolat. Pont az A6Jnél volt, ki is jött rá egy bios update:
BIOS 218
If LCD is closed and CPU temp. over 90 degree C for 5 minutes, then system will do hibernation automatically.

[Szerkesztve]

Asus A6J

(#4516) hzcs válasza SunBreeze (#4483) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Itt vannak az eredmények, NHC-val logolva: [link]

(#4517) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Na, ismét tesztelgettem az A6Rp AP002-met! Végre rászántam magam egy BIOS frissítésre. A júniusi 206-os verziót cseréltem ki a dec. 19-ei 210-esre! A Winflash progival szinte gyerekjáték volt.
Hát nem egy egetrengető változás, pár beállítási funkcióval bővült, de a lényegeseket (VGA-RAM mérete, procifeszültség) továbbra se lehet állítani. :(((

Kipróbáltam, mit bír 3D-s játékok terén. Felraktam rá az asztali gépemben lévő VGA karihoz kapott Condition Zero-t! Lazán fut rajta, 1 órát nyomtam - proci 72°C-ra felkúszott, a játék abbahagyása után szinte pillanatok alatt visszahült 66°C-ra. Hiába no, nem erre találták ki! :DDD

Csináltam pár tesztet is benchmarking progikkal:
3Dmark2001SE: 4531 pts
3Dmark2003Pro: 1331 pts

Az azért valamivel több a notebookcheck oldalon az Xpress 200M-hez társított adatoknál [link]

Szóval jó kis noti ez!!! A héten még megpróbálok felvarázsolni rá egy catalystot, aztán januárban komolyabb használatba veszem,és akkor majd kiderül mennyire bírja a strapát!

(#4518) kp78 válasza Zanik (#4517) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Én tegnap az Asterix & Obelilx XXL2-t raktam fel próbából (minden akadás nélkül szépen ment) , és kb 10 percet játszottam, nekem 78 fokra ment fel a proci, és nekem is hamar visszahűlt, miután kiléptem. Ma este lehet kipróbálom vele a Medal of honor első részét is :D

(#4519) Zanik válasza kp78 (#4518) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy érzed, bár én inkább maradok az egyszerű, nem túl gépigényes játékoknál (Bejeweled, Zuma, Bubble Trouble, Elastomania) :DDD

(#4520) hzcs válasza Zanik (#4517) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Feszültséget szerintem nem lehet állítgatni celeron m-nél, bios verziótól függetlenül. VGA memória méretét nem lehet állítgatni windowson belül vmi segédprogival?

Notebook pont hu oldalon ezt írják:
Ez a típus az Intel® Centrino technológiának köszönhetően a tökéletes irodai társ, és a mobil munkaeszköz szerepét tölti be!

Kár, hogy celeron m-es gép nem lehet centrino :)

(#4521) kp78 válasza Zanik (#4519) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Akkor szerinted órákig ne nyaggassam a gépet a Medal of honorral :DDD
Bár nem erre vettem, csak érdekességképpen kipróbálnám.
Nem akarom két hét alatt tönkre vágni.

(#4522) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Nagyon sokan azt hiszik, hogy egy noti szériahibás, ha melegszik a procija. Pedig nincs így, az autó vize is felmegy 80-100 fokra, csak a proci máshogy müxik, ha megszünik a terhelés visszamegy a normálra a hőmérséklet. Én általában ha kilépek játékból, akkor 2 everestnyi frissités alatt (1-3 mp) visszamegy 78-80ról 60-61-re, ez így természetes.
Az a hibás gép ami ok nélkül 80on megy folyamatosan terhelés nélkül.
Jah, és az autó blokkja nem biztos hogy kibír egy 1 mp alatti 20 fokos hőmérsékletcsökkenést, a proci viszont kibirja. Tehát nem kell félteni.

Asus A6J

(#4523) kp78 válasza rYaN- (#4522) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Az én gépem alapon 60-61 fokon üzemel, a bnőm Hp 6110-e m-celeron procival (ha minden igaz ugyanilyennel mint az enyém) 50-51 fokon megy alapból.

(#4524) SunBreeze válasza hzcs (#4516) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

köszi, majd mingyárt kielemzem grafikonon... meg leloggolom az enyémet is, ezt amúgy hogy lehet előhívni (excel táblázat) ?

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4525) rYaN- válasza kp78 (#4523) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Egyik HP a másik meg nem :D
szerintem szenzortól is függ.. mármint hogy hol van. Everest is mutat cpu mag meg cpu hőmérsékletet..

Asus A6J

(#4526) Zanik válasza kp78 (#4523) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az enyém általában 56-58°C-on szokott lenni, úgyhogy az a 60-61 se gáz!

Most viszont agyamra megy a WinXP! Egy Flash Player biztonsági rést javító frissítést képtelen feltelepíteni. Egyszerűen nem akar felmenni a gépre...

Jól mondta apám, mikor meglátta hogy windowst telepítek: ''Már tönkre is tetted a notebookod, fiam?!'' :DDD

(#4527) hzcs válasza SunBreeze (#4524) üzenetére

hzcs
(senior tag)

NHC főablakában a statusnál van jobb oldalon 3 kis ikon, az indító jelre kell menni, majd ugyanerre, ha be akarod fejezni a logolást. A fájlokat a programfiles/notebook hardware control/log könyvtárba teszi.
Előhívni meg dupla kattintás (bár nem nagyon tudom mit akartál kérdezni).

(#4528) kp78 válasza Zanik (#4526) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Az nekem is csak azután ment fel, mikor az összes egyéb elérhető frissítést felraktam. Előtte kihagyta. De a legvégén aztán feltette. :))

(#4529) Zanik válasza kp78 (#4528) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Aha, szóval ez a titka! A kis cseles...Nem hittem volna, hogy egy szimpla kis frissítés így kibabrál velem! Mindenesetre kössz a tippet! ;)

(#4530) kp78 válasza Zanik (#4529) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Vagy az is lehet, hogy először le kell szedni egy flash playert, hogy legyen min frissíteni.
Én legalábbis azonnal töltöttem le az adobe.com-ról.
Ha nem menne, próbáld meg ezt a variációt is.
ÜDv

(#4531) Almos válasza rYaN- (#4522) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ez most off lesz, de az autó hűtővízének üzemi hőmérséklete 90°C. Ha 80 °C-os, akkor még nem melegedett be, ha 100°C-ig elmegy, akkor nem jó a rendszer... És hogy miért nem hűl az autó motorja olyan gyorsan, mint egy proci? Nézzük már meg a két eszközt méreteiben, és a hőt leadó párologtató felületeket arányaiban is! A kettőnek (autó motorja és proci) még ilyenfajta összehasonlításban sincs semmi köze egymáshoz...

(#4532) Imy válasza rYaN- (#4522) üzenetére

Imy
(őstag)

Az én 1500-as mobil Celeronom 55-58 között megy alapból, de max terhelésnél sem megy 60 fok fölé, mivel 60 foknál 2200-ról 3000-re kapcsolja a procihűtő ventilátort, 55 foknál visszaveszi 2200-ra...

(#4533) Almos válasza Imy (#4532) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Szerintem az enyém is ilyen hőmérsékleten futkorászik,lévén ugyanolyan a gép :) Csak nincs fent éppen az a utility program, így nem tudom megnézni, de emlékeim szerint nem szokott se meleg, se hangos lenni. Igaz nincs is benne se nagy proci, se rendes videókártya...

(#4534) Bon3ss válasza spyduck (#4509) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Google a barátod, vagy a PH! keresője! ;]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4535) rYaN- válasza Imy (#4532) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Lehet, ez bios függő, nekem eddig majdnem minden új biosnál más más volt a beállítás, más hőmérsékleten kapcsolt be, stb..

Asus A6J

(#4536) SAnyi_

SAnyi_
(lelkes újonc)

hy mindenki! Én vagyok az, akinek problémás a billentyűzete...
Megnéztem, nem szoftveres a hiba. Kilenc gomb nem műxik, legalább
nem lett rosszabb. A gari-ban a Rikvest a hivatalos szerviz. Tudnátok róla valmit
mondani?
Januárban viszem csak, addig éljen a képernyo bill ;) .

Aki keveset gondolkodik, sokat téved. (Leonardo da Vinci)

(#4537) SunBreeze válasza hzcs (#4527) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

igen ezt köszi :)
megcsinálom

(#4538) Imy válasza rYaN- (#4535) üzenetére

Imy
(őstag)

Én eddig nem frisitettem BIOSt....
Te igen?
Amugy mennyire érdemes BIOSt frísíteni? (nekekm asus A3L-5028-am van)

(#4539) rYaN- válasza Imy (#4538) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Persze, most is top ekcsuöl.
Annyira érdemes hogy megnézed milyen van most fent a gépeden, felmész az asus.comra, ott a downloadsnál megkeresed a géped, megnézed miket irnak az ujabb bios verziókhoz. Ha ilyen apróságokat, hogy felrobban, szétfolyik, akkor érdemes :D
Amúgy meg pl nekem már megvételkor olyan bios volt fent ami támogatja az usb-s meghajtóról való bootolást, én használom rendszeresen ezt a funkciót.
Elvileg ujdonságokat, vagy a fent említett hibajavításokat tartalmaz egy új bios.

Asus A6J

(#4540) kp78 válasza Zanik (#4517) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

A hozzá kapott winflash 2.18-cal csináltad?
Sikerült az xp frissítés telepítése?

(#4541) hzcs válasza SAnyi_ (#4536) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Volt tavalyig. Már az NSE a hivatalos szervíz. Semmi jót nem tudok róluk mondani.

(#4542) SunBreeze válasza hzcs (#4541) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

nah itt vagyok
meg is van a log
[link]
jáccottam a RE-VOLT-tal ami ugye nem valami új játék...
grafikonok magukért beszélnek...

(#4543) hzcs válasza SunBreeze (#4542) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Szerintem nyugodj meg, csak a szenzor mér magas értékeket. Ha nem forró a proci körüli burkolat, akkor majdnem mindegy mennyit mutat (azért majdnem, mert 95 foknál kapcsolnak ki a gépek ismereteim szerint). Az asztali gépemben cooler master hyper 6 hűtővel a 3ghz-es prescottra mért alapból 45 fokot, gyári intel hűtővel meg egy másik alaplapban - akitől vettem - terhelve 30 fokot. Most csak egy 2.4-es cerkám van, de ez is 45 fok alapból. Ahány szenzor, annyi érték :)
Ha visszaküldenéd, 90% hogy nem csinálnának semmit se vele.

(#4544) Zanik válasza hzcs (#4543) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ellenben lehet hogy 1 hónapig noti nélkül maradna! :DDD

kp78! Igen, azzal csináltam. Asus honlapon leírják hogy kell, nem nagyon lehet elrontani...
[link]

(#4545) SunBreeze válasza hzcs (#4543) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

kurvaforro az alja :( nem holmi 46 fok.. :(

(#4546) hzcs válasza Zanik (#4544) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Hajajj, vagy tovább. Emléxem, 1 hónapig noti nélkül voltam, visszakaptam, szar volt, telefon, másnap küldtem vissza, újabb 1 hónap. És inkább vettem bele normális dvd írót. Illetve csak akartam, mert az se normális. Nero7-tel nem megy, NEro 6-tal igen.

(#4547) hzcs

hzcs
(senior tag)

OFF OFF

Kiskarácsony nagykarácsony bedagadt a térdkalácsom. Bedagadt, mert bevertem,
Részeg voltam elestem. Behugyoztam beszartam, míg haza felé haladtam.
Le kell most már feküdnöm majd a hugyos gatyám elküldöm. Karácsony van örüljél!
Józanul le ne feküdjél!
ON ON

(#4548) rYaN- válasza hzcs (#4547) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

grat :D

Asus A6J

(#4549) Imy válasza rYaN- (#4539) üzenetére

Imy
(őstag)

frisítettem is :)
Eddig 218-as volt rajt, ma feltettem a 220-as Biost :)

(#4550) Herbali válasza Imy (#4549) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

És mi változott? A verzioszámon kivül? :U

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.