Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4451) kp78 válasza Zanik (#4448) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Te ilyen progival is nézed a gép adatait? (hőmérséklet, stb)
Amúgy várjuk a teszteket :C

Ja és boldog karácsonyt mindenkinek :))

[Szerkesztve]

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4452) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3400+ Sempron (1,6GHz 256ch) laptop
2800+ Sempron (1,8GHz 128ch) asztali

ugyanaz az a rarfájl ki és betömörítése:
laptop:60s ki/ 15perc be
asztali:40s ki/12perc be

a lényeg h winyó sebessége kitömörítésnél megfogja a rendszer mert lassú a winyó
jól gondolom azt akkor duplamagossal se lennék előre mert a szűk keresztmetszetet a winyó adja?

(#4453) Herbali

Herbali
(kvázi-tag)

Tud valaki olyan oldalt ahol mobil processzorok teljesítményét lehet összehasonlítani? Esetleg aztali procikkal is.

(#4454) Bon3ss válasza rYaN- (#4449) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nehogymár egy LED miatt alaplapot kelljen cserélni... :(

[Szerkesztve]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4455) rYaN- válasza Bon3ss (#4454) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Pedig de, mivel forrasztani nem igen lehet, az a LED pedig nem smd led mint a wlan, mail, töltés jelző led. Egy telefont azért megér...

Asus A6J

(#4456) hzcs

hzcs
(senior tag)

Hőmérséklet:

NHC-val logoltam, nfs carbonozás közben: proci 1.8, vga powerplay maxon, 27 fokos szobában az ágyon, radiátor meleltt, 60-61 fok volt a max.

(#4457) Imy válasza Herbali (#4453) üzenetére

Imy
(őstag)

[link]
ez mobil-mobil proci összehasonlítás

(#4458) Imy válasza kp78 (#4451) üzenetére

Imy
(őstag)

Ajánlom az Everest Ultimate Edition nevű progit, én is azt használom, azt ajánlották, és mindent kiir, amire kiváncsi vagy....

[link]
Nemrég én is ezzel a ''problémával'' küzdöttem, és itt kaptam segítséget :))

[Szerkesztve]

(#4459) FElici

FElici
(újonc)

Ha lehetne mégegy kérdésem:
a megosztott memória méretét hogyan lehetne átállítani?
Mert én egy kicsit sokallom azt a 128 megát a videóvezérlőnek...

Amit legutóbb rYaN- írt azzal nem igazán értek egyet: miért ne lenne a ''bekapcsolt állapotot jelző LED'' szintén SMD?

FElici

(#4460) SunBreeze válasza hzcs (#4456) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

1,8-as proci játék közben max 60-61?
mi a paraméterei a gépednek?

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4461) Thom! válasza Thom! (#4452) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3400+ Sempron (1,8GHz 256ch) laptop
2800+ Sempron (1,6GHz 128ch) asztali

ugyanaz az a rarfájl ki és betömörítése:
laptop:60s ki/ 15perc be
asztali:40s ki/12perc be

a lényeg h winyó sebessége kitömörítésnél megfogja a rendszer mert lassú a winyó
jól gondolom azt akkor duplamagossal se lennék előre mert a szűk keresztmetszetet a winyó adja?

javítva

vki?

(#4462) Tatter

Tatter
(újonc)

Üdv! Nemrég vettem egy ASUS A6m Q024 laptopot, nagyon meg vagyok vele elégedve :R , de egy valamit nem sikerült még meoldanoma POWER4 gear feltelepítése sikerült, de elindításkor azt irja ki, hogy current system do not support this utility :O . XP PRO van felrakva. Valaki tud megoldást?

Múltkor vettem egy BALEK feliratú pólót, nem értettem miért került 35.000 Ft-ba

(#4463) hzcs válasza SunBreeze (#4460) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Asus A6VA-Q026H

15,4
1.86ghz
1024 ram
100gb fujitsu hdd
x700/128 dedikált
egyebek (mikrofon, webkamera, kártyaolvasó, stb.)

Biztos van ugyanolyan gép és gép között is különbség. Ha kell, excel fájlban (amibe menti az nhc az eredményeket) fel tudom tenni vhova.

(#4464) Almos válasza hzcs (#4395) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nem tudom jött-e már válasz, de pl. PowerQuest Partition Magic tökéletes erre a feladatra.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#4465) Almos válasza albgab (#4441) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nekem volt 1x Samsung X660-as telóm - 1 hétig. Az infrája csak parasztvakítás, lóf@szra sem jó. Médiafájlokat nem lehet vele küldeni, se gépre, se másik telóra, kábelen is csak max 100Kb-os méretig... Minden eddigi infrás siemens telómat felismerte a laptop gyári (!) infrája, a Samsungot sehogyse tudtam életre kelteni... El is adtam a 'csába, és vettem helyette inkább egy másik siemenst...

(#4466) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Ha már a partícionálásnál meg a ghostolásnál tartunk... Ugyebár nincs kislemezmeghajtóm, így csináltam még régen egy bootos norton ghost cd-t. Neronál bootcd-t jelöltem ki és a NG boot floppyról megirta a cd-t. Megy faszán, viszont kéne egy ugyanilyen pendrive is, viszont ha megnyitom a cd-t, a tartalma ''semmi''. 1.45 mega foglalat, de nem látok rajta semmit, ha engedélyezem a rendszerfájlok mutatását, ha nem. Azért kellene, mert eddig cdről futott a ghost és usb-s vincsin van az image, de azt akarom, hogy az imaget kiirom dvd-re és a ghost meg fusson pendrájvról. Az ugy nem megy hogy elinditom a ghostot, kiveszem a cdt, beteszem a dvd-t és úgy próbálom, mert a program futási hibát észlel, gyk nincs ott a cd, amiről fut.
Valakinek van ötlete? A norton ghost csak floppyból tud bootos eszközt csinálni, a nero meg nem ir pendrájvot :DDD
Amugy elég jó dolog, egy 4 gigás partícióból csinál egy 2.7 gigás imaget, tehát feltelepited fullra a gépet, 5-6 gigáig és ráfér 1 dvd-re. 1-2szer már megszivtam, csak a .gho filet irtam ki, és 75%nál kérte a .001-es filet is :D

Asus A6J

(#4467) J97 válasza Tatter (#4462) üzenetére

J97
(tag)

Hali! Én is pont így jártam! Utána jöttem rá, hogy fel kell rakni még ezt az illesztőprogit hozzá, hogy működjön: ASUS ATK0100 UTILITY driver for WinXP

[link]

Itt kiválasztod a notid típusát, majd az other résznél megtalálod hozzá a drivert.

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#4468) Herbali válasza rYaN- (#4466) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

''A norton ghost csak floppyból tud bootos eszközt csinálni, a nero meg nem ir pendrájvot''
rYaN
A Norton Ghost 10-es a saját cd-jéről boot-ol. Így nem kell hozzá kislemez.

[Szerkesztve]

(#4469) Tatter válasza J97 (#4467) üzenetére

Tatter
(újonc)

Ezer köszönet, tényleg nem telepítettem azt a programot, most már működik :)

Múltkor vettem egy BALEK feliratú pólót, nem értettem miért került 35.000 Ft-ba

(#4470) rYaN- válasza Herbali (#4468) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Én a 2002-esről beszélek, vagyis mostmár tudod, hogy nekem az van, nem a 10-es.
De most ennek nincs jelentősége, hiszen nekem bootolós NG pendrive kell, hiszen az image lenne a dvd-n, a notiban meg 1 optikai meghajtó van. Max még azt meglehet megpróbálni, hogy csinálni egy NG boot dvd-t, nem lezárni és ráirni az image filet...

Asus A6J

(#4471) kp78

kp78
(PH! addikt)

Olvasgattam a fórumot, használtam a keresőt, de nem bírom eldönteni, hogy ha hálózatról megy a gép, akkor mi jobb az akksinak :F
Nálam nagyrészt váltóáramról megy, mert két és fél, három óra után úgyis lemerülne, és akkor tölthetném is.
Viszont az sem jó, ha nincs teljesen lemerülve, és mindig rátöltök.
Szóval mik a vélemények akksi ügyben? Nem akarom kinyírni az akkut.
Persze mobiloknál is elvileg bármikor rá lehet tölteni, de akkor is jobb lemeríteni, és úgy tölteni fel. Csak ugye mobiloknál nincs hálózati mód :DD

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4472) Bon3ss válasza kp78 (#4471) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Én úgy tudom, h ha Litium onos az akksi, akkor leeht bármikor rátölteni probléma nélkül, ha másik, akkor az nem feltétlenül a legjobb döntés!

Azért nem árt, ha havaonta egyszer lemeríted. Elnéletben az akksi ''kikapcsolható'' a notebook alján lévő kapcsolóval, még nem próbáltam! :) Ezt azért mondtam, mivel ha nagyrészt hálózatról használod, akkor ''kikapcsolhatod'' az akksit!

(#4473) csibor válasza Bon3ss (#4472) üzenetére

csibor
(őstag)

Állitolag saját elektronikája van,és már nem kell havonta lemeriteni.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#4474) Bon3ss válasza rYaN- (#4455) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Akkor az aztán a megoldás Asus részéről! :( Mondjuk még nem szedtem szét a sajátomat, azért nem tudtam!

(#4475) Herbali válasza kp78 (#4471) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

A litiumos akksira bármikor rá lehet tölteni. Csak a régebbi Ni-Mh akkuk nem bírták a rátöltést.
Az én gépem kezelésijében azt írják, hogy ha naponta egyszer lemerítem az akkut, akkor kb 1 évet fog bírni.

csibor
Nekem azt mondták az üzletben ahol vettem, hogy érdemes havonta legalább egyszer lemeríteni. De az öcsém gépének a használati útmutatója is ezt tanácsolja.

[Szerkesztve]

(#4476) csibor válasza Herbali (#4475) üzenetére

csibor
(őstag)

PH-ás noti guru irta,régebben.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#4477) Almos válasza kp78 (#4471) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Erre csak azt tudom mondani, amit már elég sokszor leírtam ebben a fórumban is: Az én Asus A3L5028-as notimnál nincsen semmilyen akksi-kikapcosló gomb az alján, ellenben magán az akksin támaszkodik a laptop, tehát ha kiveszem, akkor billeg az asztalon.
Ha hálózatos üzemnél jobb lenne kivenni az akksit, akkor az Asus mérnökei nem úgy tervezték volna meg, hogy kivett akksinál ne lehessen használni a notit. Emellett a li-ion-os akksiknál tökmindegy hogy mikor töltesz rá. És mint a legtöbb mai noti-akksinál, szerintem tökmindegy hogyan használod 2 év alatt úgyis tönkremegy...

(#4478) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Ez a tsst 532A csapnivaló... Nekem már az újraírható cd-ket se tudja letörölni...

[Szerkesztve]

(#4479) kp78 válasza Almos (#4478) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Barátnőm HP 6110-ében egyelőre jól bírja.

Az enyémen sem találok akksi kikapcsolót, és az enyém is azon fekszik fel.(A6RP)

[Szerkesztve]

(#4480) kp78

kp78
(PH! addikt)

Zanik!
Azt lehet tudni, hogy milyen gyártmányú a ram kártya a gépünkben?
Gondolkodom, hogy beruházok, még egy 512-re, csak nem tudom milyet kellene vennem.
Én csak ennyit tudok róla: ''1x512MB DDR-II (533MHz)''
Elvileg bármilyet vehetek, csak 533MHz-es legyen, ugye?
Vagy akkor már olyan legyen, amilyen benne van?

(#4481) Herbali válasza kp78 (#4480) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Erre találták ki a tesztprogramokat. Tedd fel ezt: [link]
Ez megmutatja milyen ram van a gépedben. Én is most tettem fel pont ezért.

[Szerkesztve]

(#4482) Maffya1 válasza rYaN- (#4470) üzenetére

Maffya1
(lelkes újonc)

A norton Ghost helyett én ezt használom : True Image Home
részletesen itt olvashatsz róla:[link]
Megbizható , jó, gyors. Csináltam vele egy rejtett particiót a C: partició elé, ahová ment idöközönként, és ha bármikor gáz van akkor ujrainditáskor F11 ,és mindent ott folytatok ahol abba hagytam. Nincs adatvesztés !!! :DD :DD :DD

ASUS forever!!!

(#4483) SunBreeze válasza hzcs (#4463) üzenetére

SunBreeze
(fanatikus tag)

oks, feltölthentéd
nekem pl sempron 3000+ 1800mhz
512 memo
40 gb
sis-beépített vga

és egész nap be volt kapcsolva, nem csintálam vele semmit, ment a winamp meg a excel. ennyi ésmost mikorkikapcsoltam 60 fok volt a proci úgy hogy még nem is dolgoztam az excelbe...
:(

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4484) Bon3ss válasza csibor (#4473) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nem tudom, mivel még nem szedtem darabjaira a notebookot, az akksit meg végképp nem! :D

Ha jól tudom a töltő csak 90%-os töltöttségi szint alatt kezd dolgzni, vagy nem így van? :U

(#4485) Zanik válasza kp78 (#4480) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az enyémben Nanya RAM van, egész pontosan egy ''Nanya NT512T64UH8A1FN-37''
De én a helyedben inkább egy 1 Gigásat vennék alapból, az 512-est meg beszámítattnám. Mivel elég kicsi a valószínüsége hogy találsz ugyanilyen/hasonló Nanya ramokat. Aztán az adott kereskedőnél könnyeben találsz ugyanolyan 1 Gigását később is...

[Szerkesztve]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4486) rYaN- válasza Maffya1 (#4482) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Köszi, meglesem. Én elégedett vagyok a ghostal, nem akarok külön partíciót, biztos tudna külső vinyóra is menteni. A régi munkahelyemen ezt használtuk sorozatgépek meg notik telepítésére, nagyon bevált.
A norton ghost 10et nem ismerem, a 2002-esből nekem olyan verzió van, ami egy bootos kislemezből áll, a gép bebootol róla és elindul a prg. Ott aztán tudsz partíciót, lemezt lementeni meg helyreállítani. Adatvesztés engem nem érdekel, mivel annyira bármikor helyre tudom pofozni a gépet, hogy ami adat kell - email, mirc, doksik - le tudjam menteni, nekem az a fontos hogy szűz xp legyen 15 perc alatt, ami ezzel elérhető.

Asus A6J

(#4487) rYaN- válasza Maffya1 (#4482) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

3) Imaging: szektorról szektorra képet készít a merevlemez teljes egészéről egy meghatározott pillanatban. Ideális rendszerösszeomlást megelőző helyzetek visszaállítására. E módszerhez csak egy mentőlemezre van szükség (CD, DVD, stb), amelyről betöltődhet az imaging program, és visszaállíthatóvá válnak az archív fájlok.

ez talán az? leszedem, megnézem. Ha ez egy dvd-re integrálja a progit meg az imaget akkor ez a nyerő :)

Amikor a szoftver a boot CD-ről indul, teljes egészében a RAM-ba töltődik be, így lehetőség van a program elindulását követően eltávolítani az adathordozót és kicserélni a visszaállítani kívánt archív adatokat tartalmazó médiára. Tehát egy DVD-meghajtóban gond nélkül kicserélhetjük a boot CD-t az archívumot tartalmazó lemezre.

alakul :D

[Szerkesztve]

Asus A6J

(#4488) kp78 válasza Zanik (#4485) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Az a PC szám mit jelent? Láttam 2100, 2700.
Milyen a miénk? Bocsi, ha sokat kérdezek.
Köszi

(#4489) Zanik válasza kp78 (#4488) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy rémlik a 533-asok azok a PC4200-esek, de lehet hogy tévedek.

(#4490) szijartg

szijartg
(senior tag)

üdvözletem mindenkinek.

rég jártam errefelé...most jöttem mert gondban vagyok.
adott egy asus a6vc noti. egy matshita dvd-ram uj-841s íróval. namármost ezen 1.00ás Firmware van. és sajnos az új 16*osan írható fujikat csak 2*esen tudja max írni.

böngészem a guglit de amit találtam az egy 1.11-es volt, de csakis kizárólag sony notihoz.

tudna valaki segíteni?

(#4491) rYaN- válasza szijartg (#4490) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Hali!
Nekem is ilyen íróm van, ugyanúgy 1.0-s firmwarevel, én sem találtam firmwaret hozzá... Nekem sajna csak 8x lemezem van most itthon, de azt engedi 8x-an irni, ez most épp egy fuji, de a tdk is megy ilyen sebességen.
Viszont a 4x irható maxell dvd+rw-t csak 2.4x tudom irni, amugy más eddig nem tünt fel. Talán még a dvd-ramnál van ilyen sebességeltérés...

Asus A6J

(#4492) szijartg

szijartg
(senior tag)

de ennek a 16os lemeznek egészen új felülete van és azért írja csak 2*esen.
kapják be, hogy csak sonyhoz van.

(#4493) arty

arty
(senior tag)

Nem volt időm irni még, de visszakaptam karácsony előtt az ASUS A6m noteszt, aminek IRQ routing table error-ja volt. Szerviz felvette kapcsolatot az ASUS.al, akik elismerték a szériahibát, igéretük szerint BIOS frissitéssel fogják orvosolni.

Eddig nem észleltem problémát a géppel, de hugom használgatta és dobott pár kék képernyőt a cucc :( Szivem szerint visszakérném a pénzt, csak ugye sulinetes.... :(

Soha többet ASUS noteszt. A honlapon még nincs frissitése.

[link]

(#4494) Zanik válasza arty (#4493) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Attól még hogy kifogtál egy hibás szériát még ne általánosíts az Asus notikra. Ugyanez előfordulhat más gyártóknál is. C'est la Vie...

(#4495) MCI válasza arty (#4493) üzenetére

MCI
(újonc)

Szia

Én is visszakaptam karácsony előtt, de ugyanolyan beteges..
Neked a szériahibát irásba adták, vagy csak telefonon mondták?
Cseréltek benne valamit?

[Szerkesztve]

(#4496) kp78 válasza Herbali (#4481) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Jó ez az Everest, csak az állandóan felugráló ''Trial version'' buborék idegesít halálra.
Nem tud nekem ezen valaki segíteni? ;)
Amúgy hány fokos CPU hőmérséklet az, ami még nem kritikus?
Eddig az asztali gépemnél ilyen infokat nem nagyon néztem, de a notimra vigyázni akarok. :D
Milyen adatokat érdemes amúgy a progival még figyelni?

(#4497) Herbali válasza kp78 (#4496) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Küldtem egy törést az Everest-hez. ;]

(#4498) Almos válasza Zanik (#4494) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Tudod, nem ez az első széria-hiba mostanság (webcam-es noti webcam nélkül, mert rossz keretet raktak rá a gyárban...), ráadásul megspékelve egy ilyen szervízzel, mint az NSE....
Az elmúlt hónapokban többen (~5-6) vettek notit ismeretségi körben, de mindenkinek mondtam, hogy Asust ne! Annak ellenére, hogy lehet oprendszer nélkül venni, alapból 2 év garit adnak rá, és egyébként vannak csábító modelljeik... De még ha esetleg ki is fogsz egy olyan szériát/példányt aminek nincs semmi baja, később mire mész a 2 év garanciával, ha olyan a szervíz, amilyen?!

(#4499) Almos válasza MCI (#4495) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ha gyári hibás, és nem tudják kijavítani, akkor szerintem bőven vissza lehetne cseréltetni... Nem azért vetted meg, hogy x hónapig arra várj, hogy majd megjavítja a gyár!

(#4500) Trava

Trava
(tag)

Nekem november óta van szervízben az A6VA tipusú notim, 1 év 1 hónap után romlott el. Annyiből szerencse, hogy 2 év rá a garancia, szerencsétlenség, hogy NSE a szervíz.
Egyszer csak úgy döntött, hogy többé nem kapcsol be.
Már többször felhívtam őket de mindig azt mondják alkatrészre kell várni.
Jó de meddig még? Nem tudom mit kéne velük csinálni !
Leadtam a Westendben (ami csak 1 felvevő hely) aztán annyi, hol lehetne beírni a panaszkönyvbe meg ilyesmik?
Egyszerűen nem tudom mit kellene tennem, hihetetlen! :W

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.