Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4351) Zanik válasza shteer (#4347) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez azért nem semmi! Elég jó izzik a gép...

A Turionok nekem is tetszettek, de a Sempronokat nem mertem megkockáztatni (kifoghattam volna valami asztali tokozásut is akár)

Vicces, mert nekem meg asztaliban van AMD! Pont azért mert ott nem nehéz megoldani a megfelelő hűtést (Izom SilentBreeze pörög rajta, most is csak 40°C-os!)

Nekem ez az első notim, bár anyámét rendszeres használtam (Egy kétéves Asus!), és abban is Intel prockó van, egy évfolyamtársam Sempronos Amiloja viszont fél év után megnyekkent. Persze nem szabadna 1 rossz példa alapján általánosítani, de hát látom, amit látok, és anyám Asus-a müxik, és ez nekem többet nyom a latba...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4352) Zanik válasza kp78 (#4349) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen felbontásra állítottad be? Mert egy-kettő alapból torzít! Ha mégis csinálja, akkor meg a megjelenés beállításoknál szedd ki a strech/nyújtás opciót a háttérképnél...

(#4353) Azazello- válasza shteer (#4347) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

multkor valaki mar dobott egy osszehasonlitast core 2 duo T2500 procival es nem sokkal maradt el tole a turion x2.

eddigi sajat tapasztalatom szerint tokeletes paros a turion x2 es a 7300go. persze nem egy jatekra kihegyezett gep, de ha az igenyeink nem egetveroek akkor elboldogul minden ujabb jatekkal is. cod2, counter-strike, nfs...

az en masinam A6Tc amugy :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#4354) kp78 válasza Zanik (#4352) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

1280x800 -on van, és 32 bit/képpont.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4355) shteer válasza Zanik (#4351) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:) egy core duo-s lenovo ellen nyert ez a noti, főleg a 2 év gari miatt - nagyon nem bántam meg

én a környezetemben elég sok elégedett és ugyanakkor sok elégedetlen AMD-tulajt láttam (főleg az olcsóbb Sempron és AthlonTbred), Intelben viszont senki sem csalódott, én sem: D805 - 2,66@4,1:)

notiválasztásnál meg bátor voltam és beleugrottam a nagykésbe :D

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4356) shteer válasza Azazello- (#4353) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

úgy érzem, a T2300 ellenében tökéletes döntés volt :C

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4357) Zanik válasza shteer (#4355) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Haha! Csakhogy az én asztalim BARTON magos Athlon!!! :DDD - anno vert egy-két P4-est is, sajnos mára már elavultnak számít, de most inkább notira kellett a lé, az asztalit amúgy is hanyagolom (ritkán van időm játszani és olyan programokat tolok, amik simán futkároznak /F1 Challange, GTR2, RBRally/)

Nincs nekem semmi bajom az AMD-vel amúgy, de mivel csak belépő szintű notira futotta, ezért inkább az intelt választottam.....az Asus meg az eddigi pozitív tapasztalatok miatt...

[Szerkesztve]

(#4358) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jah, még valami! Sokat dolgozom 3D-s programokkal, de olyan hülye azért nem vagyok, hogy egy több órás tervezési folyamatot a notin végezzek, pláne nem azon fogom lerenderelni a szerkezeti mozgások animációját! Arra is az asztali gépet fogom használi. Így amig azon megy a munka, addig a notin tudok dolgozni...

(#4359) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

párhuzamos feldolgozás? ;]

jaátékokban ua az a helyzet... a 7300GT-n minden elfut amihez egyáltalán hozzányúlok

(#4360) Zanik válasza shteer (#4359) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Valami olyasmi! :DD

Egyik haverom csinálja, hogy mindig 2 évvel DIREKT le van maradva konfigurációban/játékokban! Most tolja a NFS Underground 1-et! Olcsóbb a gép, olcsóbb a játék, ugyanaz az élmény...

(#4361) cucka válasza Azazello- (#4353) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

civ4-et nem próbáltad véletlenül azon a 7300go kártyán?
elképzelhető, hogy a következő gépem notebook lesz, és ez az egyetlen játék, amivel játszani szoktam..
esetleg annyi is segítene, hogy asztali kártyában körülbelül mihez hasonlítható a teljesítménye? egy 9600pro/xt szintjét hozza vajon? annyi szerintem elég lenne számomra.

[Szerkesztve]

(#4362) shteer válasza cucka (#4361) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3dm-eredmények: [link] talán segít

(#4363) cucka válasza shteer (#4362) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi a linket, segít bizony :)
bár a 3dmark pontszám talán nem számít túlságosan, de azért nagyjából sikerült elhelyezni teljesítményben a kártyát. 3dmark03 alapján hozzávetőlegesen egy szinten van a 9600xt-vel, vagyis minden bizonnyal elég lesz a teljesítménye. az is kiderült, hogy ennél gyengébb kártyával nem járnék túl jól..

(#4364) Azazello- válasza shteer (#4355) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

en anno asztali gepben is 100%-ig AMD parti voltam, de notiban teny, hogy intel volt a nyero anno. talan most egy kicsit megvaltozik a helyzet :)

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#4365) Azazello- válasza cucka (#4361) üzenetére

Azazello-
(senior tag)

ha jol tudom akkor olyan 9600-as korul van a teljesitmenye. jo kis kartya, de sajna csak 64bit-es...

mod: nem probaltam a civ4-et :)

[Szerkesztve]

(#4366) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

kp78!

Lenne tőled egy kérésem! Ha felraktad az Everestet, akkor nézd már meg hogy milyen típusú chipset van a notiban?! Azt hiszem az ''alaplapi lapkakészlet'' résznél találod...

(#4367) Bon3ss válasza Zanik (#4366) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Üdv!

ASUS A6RP-AP002 ha ilyen géped van, akkor: ATI Xpress X200! ;)

Remélem nem gond, h én válaszoltam! :DDD

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4368) Zanik válasza Bon3ss (#4367) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem gond!

Eleinte azt hittem, hogy csak az integrált VGA az X200M, de úgy tűnik, hogy a lapkakészlet is Ati. Elég vicces hogy az AMD-Ati páros Inteles procikhoz is gyár chipsetet, nem?! :D

Úgy látom kezeli a Pentium M, Celeron M, Celeron és Pentium 4 procikat is! Tehát később ''elviekben'' lenne lehetőség procit cserélni benne! Kérdés hogy megéri/szükséges-e?! Sulinetes - 3év nagyidő, ki tudja milyen konfigok lesznek már akkor, s inkább érdemes lehet eladni/újat venni.

Próbálom összehasonlítgatni az Asus A6M-Q048-cal! (Tesóm szerint olyat kellett volna vennem - jókor mondja :DDD)
Főleg ez a X200 vs. Go 6100 összehasonlítás érdekelne. Benchmarkokban általában elveri a nVidia az Ati-t, de azért érdemes pár dolgot megnézni...

Pixel/Vertex pipelines: X200 - 4/2, Go 6100 - 2/1
Támogatott felbontás: X200 - 2048 x 1536, Go 6100 - 1920 x 1200

Oké, ezek így hülye összehasonlító adatok, de akkor is vicces kijelenteni, hogy a 6100-es jobb lenne. Mondjuk ilyen belépőszintű notiknál és ilyen kártyáknál a különbség elhanyagolható, tehát ilyenekken agyalni felesleges!!!

(#4369) shteer válasza Zanik (#4368) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

persze, ezek nem játékra valók - azok ott kezdődnek h X1600 :)
mindegyik 5-ös osztályba sorolt integrált VGA [link]

(#4370) Bon3ss válasza Zanik (#4368) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Elméletileg cserélhető a CPU, de nem hinnám, h megéri... Én is Sulinetre vettem, de már eladnám... :B

Én úgy vagyok a VGA kérdéssel, h minek erős VGA- amikor notebookon 10000%, h nem játszom... Sőt, még az asztalin se...

Két hete láttam egy olyan gépet sulinetben.... kb 20e Ft-tal lett volna több... :U ''Utólag könnyű okosnak lenni!'' - erről ez jut eszembe! :DDD

[Szerkesztve]

(#4371) Zanik válasza Bon3ss (#4370) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Áh, csak bratyó basztat, hogy szart vettem! Na és? Vállalom. :DD

Persze ott vannak a 250e-től kezdődő gépek, de hát arra meg nincs pénzem! Eldöntöttem, hogy szeretni fogom ezt a notit és nem fogom bánni hogy ezt vettem!!! Majd az idő remélhetőleg engem igazol (Mikor jönnek majd panaszkodni a Q048 tulajok a füstölgő Sempronok miatt!) ;] ;] ;]

[Szerkesztve]

(#4372) Bon3ss válasza Zanik (#4371) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha lett volna akkor pénzem több pénzem, akkor meg most azért lenneék ideges, mert most oclsóbban megkaptam volna... Hozzá kell tenni, ilyen felfogással nem lehet számítástechnikai terméket venni a mai rohamosan fejlődő világban! :)

Én is szeretem a gépem, jó, h nem vagy helyhez kötve, suliba is lehet vinni, stb... :)

Szeressük az ASUS-T :DDD

Szerk..: kimaradt, h én is Inteles vagyok! Legalábbis notebook fronton! :D

[Szerkesztve]

(#4373) Zanik válasza Bon3ss (#4372) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az! Szeressük az ASUS-t, mer' a jó!!! Amíg meg minden rendben műxik, addig panaszra ne nyíljon a szám! Hát mi többre tudtam volna használni azt a másikat? Semmire...
Úgyhogy racionalista maradok, és a meglévő igényeimhez mérten használom a notebookom!

[Szerkesztve]

(#4374) kp78 válasza Zanik (#4371) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Mivel ''lesz@roztad'' a gépünket (tudom a bratyó volt), én is újra átnéztem, hogy mit lehetett volna esetleg venni ehelyett.( persze szigorúan ASUS-ból :DDD )
De arra jutottam, hogy max ha még 50-60 ezret hozzáraktam volna, tudtam volna egy ''combosabb'' gépet venni, azt meg a zsebem jelen pillanatban nem engedi nekem sem :O
Ebben az árkategóriában szerintem nem volt ez rossz választás, én nem bánom. :))

[Szerkesztve]

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4375) Bon3ss válasza Zanik (#4373) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Én is az igényeimhez mérten vettem aolyan gépet, amit még megengedett a pénztárcám! :B

Viszont arra ne kerüljön a sor, h NSE-hez kell küldjem... :(

kp78: konkurens márkában tudnék példát hozni ebben az árkategóriában, ami kb. ebben az árban van! :)

De nem hozok, mert Asus fan vagyok! :DDD

[Szerkesztve]

(#4376) 2G

2G
(újonc)

Helló !

Továbra is kiváncsi lennék más ASUS A6Je tulajok véleményére vinyó (Hitachi HTS541610J9SA00) tekintetében, hogy náluk is produkálja e a nálam tapasztalható kattogást.

(#4377) kp78

kp78
(PH! addikt)

Sajnos én úgy néz ki eltoltam az xp telepítést :F
Mikor telepítettem, megkérdezte, hogy hova akarom telepíteni, és akarok-e külön partíciót létrehozni.
Én meg csináltam egy 12gb-os partíciót, ahova felnyomtam az xp-t, és most csak annyi az össz hely a ''C''-n, amit használhatok.
Én azt hittem, hogy oda csak az xp-t rakja, és marad 68 gb helyem az összes többinek.
Ezt eltoltam ugye? Itt csak xp újrarakás segít?

(#4378) Bon3ss válasza 2G (#4376) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nekem is Hitachi vinyóm van, tökéletesen működik, hangtalanul. Hívd fel NSE-t!

kp78: fodog XP CD, bootolsz róla telepítés elindul, majd a particionálás résznél megalkotod a maradék 68 Gb méretű partíciót! ;)

Még szóbajöhet a PartitionMagic is... (Win alól) :)

[Szerkesztve]

(#4379) jakobkacsa válasza kp78 (#4377) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

nem

goto: asztalon jobbklikk sajátgép, kezelés, lemezkezelés, válaszd ki a nem lefoglalt lemezterületet, és csinálj egy partíciót belőle (formázás vagy új partíció létrehozása, vmi ilyesmi)...

Dyslexia for cure found!

(#4380) shteer válasza kp78 (#4377) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sajátgép, jobb klikk -> kezelés
lemezkezelés -> klikk a nem particionált részre, jobb klikk -> új partíció létrehozása és tovább...tovább... majd NTFS gyorsformat. kész. örül :D

jakobkacsa: :C

[Szerkesztve]

(#4381) raver válasza shteer (#4380) üzenetére

raver
(senior tag)

De csúnya avatarod van ;] ;] ;] :Y

Aprónál küldj Privát Üzenetet (is), a termék megjelölésével! Tel: O6-3O/338-43-17 | http://href.hu/x/8hob

(#4382) Zanik válasza shteer (#4380) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

A sok XP tapasztalt monitorbubus gyorsan és egyből köpi a választ! :DDD

(#4383) Zanik válasza raver (#4381) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Optimus Prime rulez! :R

[link] :C

(#4384) jakobkacsa válasza Zanik (#4382) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

kikérem magamnak... :)
valójában nem kell hozzá nagy ész hogy egy kicsit ismerd a gépedet - még kockafej sem

a nem tapasztalt monitorbubusok pedig egyből bootCd-vel vagy 3rd party programmal segítenek

Dyslexia for cure found!

(#4385) shteer válasza raver (#4381) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tűnjinnen! ;] ;]

ph! az igen, bezzeg msn-en nem vagy fenn... :((( :DDD

(#4386) shteer válasza Zanik (#4383) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

fura egy film lesz :DDD de nagyon bírom a mese-megfilmesítéseket (pl pókember - abból is várom a 3-at)

és nem monitorbubus, hanem segítőkész nagytudású szakember :D

(#4387) kp78 válasza shteer (#4380) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

És az nem baj,hogy egy csomó program m?r erre a 12gigás helyre van feltelepítve?vagy át kell mindent pakolni? Ezt este kb fél7-7 körül fogom csinálni,remélem lesz vki fórum közelben,ha elakadnék az új particio létrehozásakor.

(#4388) Bon3ss válasza jakobkacsa (#4384) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Segíteni szerettem volna neki, kétségtelen, h nem a legegyszerűbb utat mutattam volna neki... :U

kp78: ízlés dolga, h melyik partíción vannak a programjaid... :)

[Szerkesztve]

(#4389) jakobkacsa válasza Bon3ss (#4388) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

az is kétségtelen, hogy a te javaslatod is megoldás - sőt mind2, még ha nem is a legegyszerűbbek/leggyorsabbak
csak soha nem értettem, hogy miért kell 3rd party sw formázáshoz/partícionáláshoz XP alatt

Dyslexia for cure found!

(#4390) Bon3ss válasza jakobkacsa (#4389) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Azt csak úgymond megemlítettem, mint még egy lehetőség. Amúgy én sem használok semmilyen - ahogy Te nevezed - ''3rd party sw''-t partícionáláshoz... :)

[Szerkesztve]

(#4391) DjKoxi válasza kp78 (#4387) üzenetére

DjKoxi
(fanatikus tag)

Szia!
Gratula az ASUS-hoz.
Sztem is rakhatsz minden progit a C-re én is oda szoktam. Kivéve a játékot. Csak arra figyelek hogy kb 3-4 giga hely mindig maradjon rajta. A partició létrehozás meg egyszerű, biztos fog menni. A lemezkezelés résznél a betűjeleket is megváltoztathatod.

(#4392) kp78 válasza shteer (#4380) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Elsődleges particíót hozok létre?? Abból lehet 4-et csinálni.

Szerk: Azt csináltam és adtam neki egy betűt.
Remélem jó lesz.
Ha mégis inkább partíció nélkülire szeretném, akkor csak újra kell rakni az xp-t, vagy egyéb meló is van a több partíció megszüntetésével? (lehet, hogy először újra kell formáznom a vinyót, -ilyet sem csináltam még-, de ez biztos nem bonyolult)
Az asztali gépemen ilyeneket nem kellett csinálnom, de örülök, hogy bővítem a számtech tudásom, és ilyen remek emberek segítenek benne. Köszi mindenkinek. :R

[Szerkesztve]

(#4393) Bon3ss válasza kp78 (#4392) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Olyan nincs, h ''partíció nélkülire''. Olyan van, h max egy partíciód van és azon van alleszusammen! ;)

(#4394) DjKoxi válasza kp78 (#4392) üzenetére

DjKoxi
(fanatikus tag)

Ha majd telepíteni akarod újra a telepítőlemez megkérdezi hova akarod tenni? Alatta egy sorral meg akarod törölni a particiót? Akkor nyomd meg a t billt stb stb.
Az új partición maradhatnak az adatok a c-re meg újrarakhatod a win-t.
Elsődlegest szoktam én is.

[Szerkesztve]

(#4395) hzcs

hzcs
(senior tag)

Elsődleges a windows partíció, többit kiterjesztettre kellene.
3rd party software: windowsból hogy csinálod meg pl a partíció átméretezését? Mondjuk d-ből elveszel 5 gigát, és hozzáadod a C-hez. Hm? :D

KOX: nem kell törölni, megkérdezi telepítés előtt, hogy formázza-e, és igen, akarom :) Felesleges törölni majd újra létrehozni a partíciót.

Leghostolja szűz állapotban az XP-t, utána már csak vissza kell állítani, és nem kell bíbelődni telepítéssel, sokkal hamarabb megvan.

[Szerkesztve]

(#4396) Bon3ss válasza hzcs (#4395) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ehhez már kell sztem 3rd party sw! :)

(#4397) kp78 válasza Bon3ss (#4393) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Erre gondoltam természetesen. :))

(#4398) kp78

kp78
(PH! addikt)

Na nagy nehezen elkészült az ''új kötet''.
De ebbe semmilyen mappát nem csinált. Én azt hittem ebben is lesz ''program files'', meg dokuk stb. Azt mind nekem kell ezek szerint létrehozni.
Egyelőre nem nagyon tetszik ez így nekem. Én eddig minden programot a ''program files''-ba raktam, és onnan telepítettem, de így a ''C'' hamar meg fog telni.

Lehet, hogy inkább újra rakom az xp-t, most még talán egy fél nap alatt végeznék az összes progi + driver felrakásával.

Nem lehet vhogy a 2 partíciót egybe olvasztani, hogy ne kelljen újra rakni az egészet?:F :DDD

(#4399) hzcs válasza kp78 (#4398) üzenetére

hzcs
(senior tag)

partition magic
D-n nincs program füles meg dokuk, csak recycled meg system volume information.
12 giga sokáig elég: letiltod virtuális memóriát, kiszeded a hibernálást, letiltod a rendszervisszaállítást, fel is szabadul pár giga :)

(#4400) Bon3ss válasza hzcs (#4399) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Szvsz virtuális memória letiltás bátor húzás lenne... :U Inkább úgy mondanám, h a másik partíción élősködjön a virtuális memória...

kp78: ok, akkor nem szóltam! :)

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.