Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#4251) kp78 válasza Zanik (#4249) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Nincs bent a sulinetben :(((

ASUS gépre gondoltam, most már szerintem mindeképp az lesz.
Csak még a típus...

[Szerkesztve]

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4252) Bon3ss válasza kp78 (#4251) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Mondanál egy irányárat, akkor tudnék talán segíteni! ;)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#4253) kp78 válasza Bon3ss (#4252) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Szerintem megszülett.
Ez lesz: [link]

Amúgy árban olyan 220.000.-ig mentem volna el.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#4254) Bon3ss válasza kp78 (#4253) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

8 cellás akksival és levett fényerővel ~3,5 órát biztos megy majd! ;)

(#4255) Zanik válasza kp78 (#4253) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Gratula! Ez van nekem is, csak XP nélkül (P002 után nincs ott a h!)

A proci fogyasztás amúgy relatív. Mert pl. ezekben már 420-as, azaz Yonah magos Celeronok vannak, amik alapjáraton (papíron) kevesebbet fogyasztanak az AMDk-nél (Ott is többfajta fogyasztású mag van! pl. a sempronos Manila(25W), a Turionos Lancester(25W) vagy Taylor (31W)) igaz nagyobb CPU teljesítménynél feljebb mehetnek azoknál (kb. 24-49W)

Tehát túlzás lenne kijelenteni, hogy a Celeron M-ek rövidebb akuidőt produkálnak, mert a fogyasztás mértéke sok mindentől függ! Főleg ha számításba vesszük, hogy ezekben az Asus-okban 4400mAh-ás, 8cellás aksik vannak!

Tehát semmi baj a Celeron M-mel, ha valakinek nem futja Core Duora, akkor inkább ilyet vegyen SZERINTEM!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#4256) Bon3ss válasza Zanik (#4255) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Egyetértek veled, abban, h akinek nicns pénze Core 2 Duo-ra (pl. én) az inkább Celeron M-et vegyen vagy Pentium M-et.

Sajnos az én gépem még csak 4 cellás akksival szerelték... Ennyit tudtam áldozni rá...

Egy 8 cellás akksi most mennyibe kóstál?

Mert láttam majdnem 30k körül... :(

(#4257) hzcs

hzcs
(senior tag)

Mindegy hány cellás, a feszültség és az ampererősségből van számítva egy wattóra teljesítmény, az számít. Enyém pl 65 wattórás, de ha 4 cellás lenne mondjuk 80 wattórás, akkor tovább bírná. Cellaszám nem jelent semmit szinte.

(#4258) Zanik válasza Bon3ss (#4256) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát elvileg lehet utángyártottat is kapni, bár nem tudom minőségben mennyivel gyengébbek a gyárinál:
[link]

(#4259) Bon3ss válasza hzcs (#4257) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Azért nem teljesen mindegy, mivel a négycellás aksik mAh-bban le vannak maradva...

Zanik: köszi a linket, ennél csak jobb lehet! :) És nem is kerül 30k-ba! :C

[Szerkesztve]

(#4260) Zanik válasza hzcs (#4257) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ezzel is vitatkoznék (egy kicsit!), mivel a több cella nagyobb kapacitást is jelent! És ilyenkor alacsonyabb feszültségen tudja feltölteni őket, mivel a teljes kapacitás több cellán osztódik el. / Hasonlítsd össze pl. egy 4 meg egy 8 cellás aksi töltőjének méretét!!! / Ráadásul ha valamelyik cella hibás, akkor azt az áramkör le tudja tiltani, és nem mindegy hogy 8-1 vagy 4-1 müxik!

Persze a teljesítményt valóban a wattóra határozza meg (mAh szorozva V értékkel, osztva 1000-rel), a cellák száma inkább a hatékonyság szempontjából mérvadó! :D

(#4261) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Még valami! Az se jó ha hálózatról müködtetjük a notebook-ot, mikor az aksi fel van töltve! ÉS a gyorstöltést is csak csínyán alakalmazzuk (akkor ha tényleg sürgős!), mert ezek is csökkentik az aksi élettartamát!
Olvastam hogy pl. a Li-on aksit 40%-os töltéssel alacsony hőmérsékleten (5°C) tároljuk, akkor akár éveket is kibír! :D

(#4262) hzcs

hzcs
(senior tag)

Nem jól fejeztem ki magam.
2 ugyanolyan feszültségű és áramerősségű akksi közül mindegy, hogy 4 vagy 8 cellás.
Természetesen nem mindegy melyikből száll el 1, de ha mind üzemképes, akkor a gép mindegyikről ugyanannyit megy el.

Szerk: már megint az van, hogy mindenki mást mond az akksira, mi tesz jót neki. Senki nem tudott eddig olyan érveket felhozni, hogy kiderüljön, az ő változata a jobb.
Olvastam én is azt a cikket, de szerintem az akksi arra való hogy használják, és ne rekordokat döntsenek vele, meddig marad üzemképes. Persze aki félévente 1x használja akksiról a gépét, annak jól jöhet, de aki heti legalább 1x, annak szvsz nem érdemes a hűtőbe rakni az akksit.

[Szerkesztve]

(#4263) Zanik válasza hzcs (#4262) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek! Nem is akartam vitába szállni veled erről! A tény: az aksi fogyóeszköz, ami előbb-utóbb kileheli a lelkét. Amit max. megtehetünk hogy igyekszünk nem szélsőségesen használni (hőségben, teljesen lemerülve stb.), és így tovább életképes marad, de a teljesítmény fenntartásához 2 év után szinte biztos hogy cserélni kell...
Ami jó hír, hogy a Li-onos aksik technológiájának fejlesztése folyamatos, így valószinűsíthetően évről évre egyre jobb és jobb akkukat árulnak majd a notikhoz!

(#4264) hzcs válasza Zanik (#4263) üzenetére

hzcs
(senior tag)

És egyre drágábban :)

(#4265) hatizsak

hatizsak
(lelkes újonc)

utolsó hétre maradt a notivásárlás a sulinetben. két jelölt van:

egy lenovo:

http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=1148

és egy asus:

http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=1071

esetleg ezekről vélemény?
nagyon hasonlóak, nem igazán tudok dönteni.
kösz.

(#4266) kp78 válasza Bon3ss (#4252) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Amúgy sima 15'' -os kijelzős notit nagyon gáz venni?
Mivel jobb a 15,4?

[Szerkesztve]

(#4267) Herbali válasza Zanik (#4249) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Zanik
Még mielőtt fikáznád a Sempront azt is tedd mellé, hogy míg a Celeron 400 illetve 533 MHz-es FSB-t használ addig a Sempron 800 MHz-et!
A memória meg 533 vagy 667 MHz-es pl az ASUS A6m Q035-ben! Csak az ASUS A6Km Q157-ben van 333MHz-es memória!
Ha 1 Giga ramot akar valaki akkor még mindi lehet bővíteni és árban ugyan ott vagy.
Bluetooth adaptert kapsz 3 ezer forintért! Nehogymár ez alapján válasszon az ember gépet.
Ráadásúl az ASUS A6m Q048-ban nVIDIA GO6100 vga van ami azért jobb az ATI XPRESS 200M-nél. És csak 180 ezerbe kerül!

(#4268) Herbali válasza kp78 (#4266) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

A 15,4-esnek mivel nagyobb a felbontása szerintem szebb a képe. De ez az én privát véleményem. Nekem jobban bejön a széles, de csak ez miatt. Az öcsémnek 15 colos van és nem vagyok hanyattesve a képtől. De a legjobb ha kipróbálsz egy ilyet is meg egy olyat is. Aztán eldöntöd.

(#4269) Ck.

Ck.
(senior tag)

Te jó ég, ti 3,5 órákat beszéltek itt, bezzeg nekem a Q056-os akksija alapból 2,5 óráról indul, de ha még használom is, pl. filmnézés, akkor már csak kb. 1,5 óra (vagy kicsivel több), de a játékoknál már simán 1 óra alatt is megadja magát... :Y
Sajnos más Q056 tulajnak is hasonlók a tapasztalatai, nem egyedi problémáról van szó. :(

Vmi 5let, hogy hogy lehetne nekem is ilyen mennyei 3,5 óra, mint amikről írtok? A bios-ban az akkumulátor kalibráció mire jó és hogy kell használni?

[Szerkesztve]

(#4270) Zanik válasza Herbali (#4267) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Herbali! Ízlések és papné! :DDD
Nekem akkor is van némi ellenérzésem a Sempron procikkal szemben. Persze a Celeron M se egy leányálom, de hát akinek nem futja Core Duora az mit csináljon?! :F
Azt se felejtsd el, hogy változó ki mire használja a gépet! Sokszor kompromisszumot kell kötni, és bizonyos tulajdonságok másnál máshogy esnek latba! Én leírtam a véleményem/érveim az inteles procik mellett, te pedig a tiedet a Sempronok védelmében! De ahogy már valaki korábban irta, nehéz objektíven összehasonlítani a két architektúrát! Mondtam én, hogy objektív vagyok? Nem mondtam... :P

(#4271) Imy válasza Zanik (#4261) üzenetére

Imy
(őstag)

De a Li-on aksiknak az a legjobb ha fel van töltve, attol vágodik hanyat, ha teljesen ki van sütve!
Amugyis ha áramszünet van, és az ember a notiaksit a frigoba tárolja akkor nem veszi hasznát :)

(#4272) Herbali válasza Ck. (#4269) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

Ck
Ha jól sejtem a te gépedben Go7300-as vga van. Ha igen akkor azért merül le habarabb. Mivel az többet fogyaszt.

(#4273) hzcs válasza Herbali (#4272) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Nekem x700 van a gépben, és még így is 1 év 4 hónapos akksival is simán elmegy 3 órát, ha nem csinálok semmit, csak film (avi) fülessel, minimum+2 fényerőn, akkor 3.5 óra.
Nem tudom miért mehet el egy amd-s gép kevesebbet, pedig ahogy nézem, nincs benne sokat fogyasztó eszköz. Talán a sis chipset többet kajál, mint egy intel? :S
Asus oldala az a6km-re 71 wattórás akksit ír, míg az a6va-ban ''csak'' 65.
Nincs valami rosszul beállítva, ami zabálja a procit? Bár ha mindenki panaszkodik, akkor ott nagyobb lehet a baj.
NHC amd procikat nem tudja managelni?

(#4274) Herbali válasza hzcs (#4273) üzenetére

Herbali
(kvázi-tag)

''Nem tudom miért mehet el egy amd-s gép kevesebbet''---Az, hogy AMD-s az még önmagában semmit nem jelent. Az sem mindegy, hogy a Power4Gear-ban milyen energiagazdálkodást allít be az user! Pl: proc órajel, fényerő

''pedig ahogy nézem, nincs benne sokat fogyasztó eszköz''-------A GO7300 azért többet eszik mint egy GMA950.

De az nVIDIA driverben a vga energiagazdálkodását is be lehet állítani.
Egy ismerősömnek is ilyen gépe van és az is 2 órát bír. Persze, hogy mire használja az sem mindegy.

[Szerkesztve]

(#4275) hzcs válasza Herbali (#4274) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Jogos észrevétel, nem fikázásból írtam, hogy AMD-s. GMA950-nél biztos többet kajál a 7300, de x700-nál nem biztos, ha igen, akkor se annyit, hogy 1 órát jelentsen.
AMD gépekre nincs olyan, mint Intelre az NHC? Mert Turion is tudja szabályozni magát.
Atinál is van energiagazdálkodás szabályozó. Nálam a 3.5 óra úgy jön ki, hogy proci mindig minimumon, vga minimumon. Csak egyszer játszottam vele (max proci, max vga, új volt a gép, NFSMW), akkor 1.5-2 órát jelzett üzemidőre. Melegítette is a lábamat meg ami közötte van a gép :DDD

(#4276) Zanik válasza hzcs (#4275) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy valami újfajta visszacsatoló eszköz van a notiban, ami hűen szimulálja, ha kigyulladt a kipufogó a játékban?! :DDD

[Szerkesztve]

(#4277) hzcs válasza Zanik (#4276) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Még nem néztem meg :)
De néha a kanyarszimulátor nem jól működött, mert a kocsi jobbra kanyarodott, a busz meg balra, és elég fura érzéseim támadtak. Érdemes kipróbálni :DDD

(#4278) shteer válasza kp78 (#4266) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem gáz, csak nem szokás :) a jelenlegi eladási statisztikák kb 70-75 %ra teszik a wide notikat a teljes eladásból

de valakinek nem jön be, nekem nagyon. filmre nagyon jó, játék meg nem a notin megy :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4279) Bon3ss válasza kp78 (#4266) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nekem 15''-os van, semmi probléma nincs vele. 15,4''-os általában 1280*800-as felbontásban üzemel, néha jó, néha nem! ;)

(#4280) hzcs

hzcs
(senior tag)

Ha valakinek szélesvásznúja van, és játszani akar, és van egy monitora, akkor alternatíva lehet a vga out használata, és arra olyan felbontást állít, amilyet nem szégyell :)
Esetleg lcd tv... :DDD

(#4281) Zanik válasza hzcs (#4280) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy inkább projektor! Ugyanis a falra vetített képet nem lehet összetörni a meghekkelt Wii-kontorllerrel! :DDD

(#4282) hzcs válasza Zanik (#4281) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Ööö, ezt nem nagyon értem, de biztos :)

(#4283) SunBreeze

SunBreeze
(fanatikus tag)

ACPI control system is not yet configurated for this system..
nos ez mit jelent?
ezt egyáltalán engedélyezni kell a NHC-ban?
meg a külső vinyó hőmérsékletét nem is méri ugye? :(

...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

(#4284) Zanik válasza hzcs (#4282) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

(#4285) 2G

2G
(újonc)

Sziasztok !

Egy ASUS A6Je notebookom van, ami nem tetszik benne, hogy nagyon hallani a vinyó hangját, erős kattogó hangot produkál. :((
SMART szerint rendben van, azonkívül néztem az AAM értékét ami minimumon(128) van. Érdekes módon, ha valami nagy filet másolok abszolút csendes pedig ezerrel dolgozik,a windows betöltésénél vagy egy progi indításánál is erőteljesssen kattog :(
A vinyó tipusa Hitachi HTS541610J9SA00, ami a Hitachi [link] oldalán nem is szerepel és máshol sem találtam ?!

Kiváncsi lennék más A6Je tulajok tapasztalatára, náluk mi a helyzet ? :F

Előre is köszi.

(#4286) hzcs válasza Zanik (#4284) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Ez elég durva. Először azt hittem, idegességből dobálják, de később látom, hogy miért. Fura szerkezet :DDD

(#4287) kp78 válasza Zanik (#4255) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Üdv!

Na tegnap haza is hoztam a kicsikét.
Telepítettem mindent ahogy kell, (én is xp nélkül vettem, mert csak az volt).
Te minden hozzá adott drivert felraktál? Valamint az infra-t nem bírom működésre bírni, esetleg neked sikerült?
Lett egy ilyen ikon is ''wireless lan + bluetooth''. De bluetooth tudtommal nincs benne, és hiába is kapcsolom be, nem találja a telefon sem.
Még biztos lesz kérdésem, remélem nem túl sok, de köszi a segítséget neked is, meg mindenkinek aki(k) tegnap is türelemmel oktatott. :R

(#4288) rYaN- válasza 2G (#4285) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Hali!

Ilyent már úgy emlékszem olvastam, itt: http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=3&model=A6Ja&SLanguage=en-us
Nekem külső keretben van egy Maxtor, az is kerreg néha, de ez van, ilyen típus. Az én gépemben csendes a vinyó: HTS541080G9AT00

Asus A6J

(#4289) kp78

kp78
(PH! addikt)

Gondom van!
Itt a fórumban sehogy sem jönnek elő a ''kedvencek''(leggyakrabban látogatott topicok) amiket korábban elmentettem. Sőt, hiába megyek rá, hogy ''elmentem az aktuális témát'', kiírja, hogy mentve, de nem jeleníti meg.
Egyetlen böngésző esetében sem működik, pedig próbáltam operát, firefoxot, és explorert is.
Vmi ötlet?

(#4290) shteer válasza kp78 (#4289) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nekem is ez van most a laptopon, a ''Bugok az új PH! motorban'' topikban asszem van rá megoldás, én is keresem jelenleg

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#4291) kp78 válasza shteer (#4290) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Belinkeled ha megtalálod, mert én most melózom, nem nagyon van időm, esetleg este majd ránézek.
Köszi! :R

(#4292) shteer válasza kp78 (#4291) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyelőre csak annyit találtam, h pontos rendszeridőt kell beállítani
én is melózom, nem tudom lecsekkolni, h működik-e

szerk1: azaz melóznék ha adnának vmi munkát :DDD

szerk2: van rá esély, h ezzel működik mert nálam 1 napot sietett a laptop, de a netet nem tudom rákötni:(

[Szerkesztve]

(#4293) kp78 válasza shteer (#4292) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Tényleg a gép órája volt a hibás.
Nálam már dec.20 volt a laptopon. Észre se vettem.
Most előjöttek a kedvencek.
Köszi! :R

(#4294) shteer válasza kp78 (#4293) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nm. akkor csak remélni tudom, h nálam is megoldódik :)

(#4295) 2G válasza rYaN- (#4288) üzenetére

2G
(újonc)

Köszi a választ, de én igazán A6Je tulajok véleményére lennék kiváncsi, hogy náluk mi a helyzet a vinyóval, esetleg akinek ugyanez a vinyója van : Hitachi HTS541610J9SA00

(#4296) Bon3ss válasza 2G (#4295) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha még van rá garancia, akkor vidd vissza, pontosítok, hívd fel a szervízt...

Semmi jóra ne számíts! :DDD

(#4297) Zanik válasza kp78 (#4287) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nagyjából mindent felpakoltam!
Most az a gond, hogy épp nincs nálam! Vizsgázom a héten, és ezért inkább otthon hagytam, mert úgyis csak elvonná a figyelmem... :DDD

Az infrával még nem próbálkoztam! De mivel az én telefonomon van infra, majd az ünnepek alatt megpróbálom életre kellteni, és majd akkor leírom, hogy kell!
Bluetooth az nincs, ne is keresd! Csak hát felpakol olyanokat is egy-egy driver amik feleslegesek. Pl. Nero mellé is felpakolja a LightScribe-ot, azt nem is tudja a DVD-író! Mondjuk én rögtön le is szedtem a Nero-t is, mert a gagyi Express-verzíót adták hozzá!
Az Asus DVD-lejátszóprogi (egy az egyben a Cyberlinkes PowerDVD) nagyon frankó, azt rakd fel nyugodtan...
Meg vannak meg fenn egyéb nyalánkságok is! Még nem csekkoltam le pl. a BIOS verziószámát, de ha van újabb, akkor lehet az is feltelepül majd egyszer...

Ami még jól jöhet:
Everest 2.20 - [link]
Notebook Hardware Controll - [link]

Majd ha ismét a kezeim között lesz és eszembe jut valami, akkor szólok...

(#4298) Zanik válasza Zanik (#4297) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy meg ne tudjátok meg milyen hihetetlenül szar érzés egy pár napja vett notebook-ot otthagyni, úgy hogy alig volt időd megismerkedni vele! Hiányzik... :O

(#4299) shteer válasza Zanik (#4297) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

everestből inkább az ultimate 3.50, a korábbi verziók nem mindent ismernek fel

(#4300) shteer válasza Zanik (#4298) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én egyből befogtam munkára :D

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.