Elég sok helyen. Notebook.hu-tól kezdve a Budai Skálán keresztül a Macropolison át mindenhol 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
dat
(senior tag)
http://www.depo.hu
itt is lehet, van sokféle
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

mikike86
(újonc)
Sziasztok!
Remélem, nem kérdezek nagy butaságot, de az A3L-5028-as az centrinos???
És a grafkáryája milyen? Úgy értem, mennyire használható Corel, AutoCAD, esetleg ArcGIS-re? (Meg ha valakinek esetleg lenne tapasztalata ezzel+az age3-mal, azt is megköszönném...
ehhez mondjuk kell hw t&l )
A debug magasabb prioritású task, mint a support.
Nem, az celeronos...
Kijelző 1024x768as
Integrált vga...
Ami a grafikai munkákat illeti, azokat felejtsd el, ha ilyen gépet akarsz venni....

mikike86
(újonc)
Azt én is tudom, hogy az 1024*768 nem a legalkalmasabb erre a célra, de ha nagyon kell, tudnék rá egy nagyobb monitort kötni.
De ezt leszámítva lehet rajta (főleg vektoros) grafikákkal dolgozni?
(a centrinot meg azért gondoltam, mert az edigitalnál a képen van centrino matrica)
[Szerkesztve]
A debug magasabb prioritású task, mint a support.
Az edigitalnál elég sok helyen tévesen vannak irva az adatok. Még néha a notik képét is felcserélik...
Amit Te irtál laptopot, abban celeron proci van, nem centrino.
A lényeg, hogy celeron procival és integrált VGAval kín grafikában dolgozni...
Gondolom lehet, csak a hajadat fogod tépni. Tudom, grafikus vagyok. Ezért vettem ''bika'' laptopot, és most elégedett vagyok, mert úgy tudok haladni a munkáimmal, ahogy szeretnék, és nem a ''vas szabja meg'', hogy mennyire...

torbit
(kvázi-tag)
Üdv!
Én is két gép köztött vacillálok most, egy Asus A3L-5028 -as és egy Asus A6L-B005 között.
Elolvastam a fórumot, láttam is, hogy ment a vita, de azt nem értem, hogy miért az 5028-ast vette meg mindenki, mikor talán jobb a chipkészlete a B005-nek, fejlettebb. Vagy rosszúl látom ezt? Nagyobb a kijelző is, igaz kevesebb a memória, de azt a legkönnyebb bővíteni.
Szóval emiatt kicsit elbizanytalanodtam, B005-ről van valakinek tapasztalata?
Nekem nem volt még laptopom, eddig egy AMD 2600+-os Sempron volt. Az egyik boltban azt mondták, hogy az 1,5 Ghz-es Celeron M nagyobb teljesítményű, mint ez az asztali AMD. Igaz ez?
Másik kérdésem, hogy ezeknek a gépeknek VGA kimenete van. TV-re rá lehet kötni valahogy, mert filmnézés miatt kellene...
Köszi a válaszokat!

Almos
(fanatikus tag)
Én is egyike voltam, aki ez a két gép között filózott.
A két gép gyakorlatilag tényleg ugyanazt tudja, az 5028-asban van egy mem mudullal több, mint a másikban, illetve nincs beépített webkamerája. A chipsetre nekem azt mondták, hogy ezt a különbséget gyakorlatilag nem fogod érezni. A szélesebb képőernyő nekem nem volt nagyon lényeges, nem a filmézés a gép elsődleges célja. TV-out egyikben sincs (sajnos), tehát nem fogod tudni tv-re rákötni
Ha ezelsődleges cél, akkor más típust kéne keresned.
Végül én azért döntöttem az 5028 mellett, mert mind a kettő gépet ugyanannyiért kaphattam volna meg, és akkor már inkább az 512 MB-os 5028-es ;)
Nekem az asztali gépem egy 1,7+ athlon 2000+ -ra húzva 256MB rammal, de a laptopom kenterbe veri minden szempontból... (Igaz nem is ugyanaz a kategória a két gép)
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

Sz. Péter
(újonc)
Hali!
Egy h*lye kérdés:
Laptop akksiját kell formázni?
A kézikönyv szerint nem!
Ugyvan, kézikönyv azt irja, nem kell, de amikor én vettem a notit, szintén eljöttem a fórumba kérdezgetni, hogy akkor kell-e vagy nem.
Háátt... 50% szerint kell, 50% szeint nem.
Rád van bizva...
Ami engem illet, én nem formáztam (mondjuk nem is használtam még akkuról 5 óránál többet, pedig nyár eleje óta megvan a gép...).

Sz. Péter
(újonc)
Aha. Köszi a válaszokat.
Nincs még meg a gép, de úton van ha minden igaz. 
Ha kézikönyv azt mondja nem kell, akkor szerintem nem formázom.
Amúgy egy A6U-5040 esre várok. 

Sz. Péter
(újonc)
Ha már itt vagyok. Megkérdezem itt is.
A SiS-es Mirage 2 szerintetek is butább mint az Intel Extreme Grapic 2?
Tudom, mindkettő ilyen ''éppen VGA''... nem is várok tőle sokat. De jó lenne, ha egy-két régebbi game azé elzötyögne a Mirage-2-n.

telcom
(tag)
Hello. A6U-5050. A A6K-ra nem volt pénzem. Igy elsőre nagyon tetszik. 15'' tft, AMD turion64 proci, még 512 ram.
telcom

torbit
(kvázi-tag)
Köszi a választ Almos, de én azt hallottam, hogy a vga-outot is rá lehet kötni tv-re megfelelő átalakítóval, amit itt találsz: www.tavir.hu
Esetleg ezt tudná valaki?

wendy
(lelkes újonc)
na helo
)
vegre megvettem en is a laptopot, amit kineztem magamnak, asus w3n 007 tipust.
feketekutya, te mivel tisztitod a kepernyojet??? meret en nem mertem hozzaerni meg semmivel sem, nehogy karcos legyen vagy valami.
azt hiszem van egy pixelhiba, vigyem akkor szervizbe? vegulis annyira nem zavaro...

wendy
(lelkes újonc)
ja es a bluetoothnal van egy kis gondom, mikor bekapcsolom keri a jelszot a telefonomon, es nem fogadja el a gyarilag megszokott jelszavakat (0000) stb.
hol lehet beallitani a jelszot vagy a kerest kikerulni?

Declare
(senior tag)
Köszi a tippet, már én is néztem.
Az az igazság olyan terméknevet adhatnátok, ami 15'' os, nem wxga s és nem integrált videókártya van benne! Ezek a mérvadók. Az asus honlapján az a6 os kategóriában az van írva hogy x700 as ati van bennük és 15'', 15,4'' ... képernyők is vannak ( Bővebben: link ) Csak nagyon nehéz találni olyan típust ami csakugyan így van párosítva, majdnem mind wxga s
. Ha valaki tud ilyen típusszámot ossza meg velem légyszi.
Ár ( 300 e körül, abszolút max 350e bruttó )
előre is köszi

Speed
(PH! addikt)
Mé nem jó a wxga??
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

Declare
(senior tag)
1. nem tetszik
2. nagyobb, nehezebb tőle a gép
3. többet fogyaszt
4. ha touch paddal használom igen macerás a kurzorral mozogni az 1600x(xxxx) es felbontás miatt
5. nem tom játékok is mennyire torzulnának
.
.
.
.

Speed
(PH! addikt)
Mé van ennél jobb is???Te mijet akarsz?
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
(#422) jakobkacsa válasza Declare (#420) üzenetére
- Privát
- 2005-10-21 23:45:00

jakobkacsa
(senior tag)
ööö izé, wxga az 1280x800, nem olyan hatalmas
ha a widescreennel van bajod, az más...
manapság szokás/divatos widescreen notikat csinálni - elsősorban ugyebár filmnézéshez
Dyslexia for cure found!

Almos
(fanatikus tag)
Ez már bennem is felmerült, hogy miért nem létezik ilyen átalakító? Ezek szerint mégiscsak létezik 
(#424) bLaCkDoGoNe válasza wendy (#416) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 02:24:40

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)
Május óta még nem szedtem le a kijelző elől azt a műanyag lapot, így csak az koszolódik
.
Sajnos egy hibás pixellel nem fognak semmit csinálni a szervízben, olvasd el a garanciafüzetet, abban benne van, hogy mennyi hibás pixel számít garanciális hibának. Ha nem nézted meg vásárláskor, akkor így jártál; ha megnézted, és később jött elő, akkor sajnos peched van. 
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
(#425) bLaCkDoGoNe válasza jakobkacsa (#422) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 02:26:08

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)
Egy Photoshophoz vagy AutoCAD-hez is igen kellemesen lehet ám használni a wide képernyőket. 
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
(#426) jakobkacsa válasza bLaCkDoGoNe (#425) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 02:38:40

jakobkacsa
(senior tag)
ofkorsz, képszerkesztéshez, sőt akár szövegszerkesztéshez sem rossz - toolbarok és vágólap kimásznak mondjuk jobbra
valójában valami olyasmit akartam mondani, hogy a widescreen teljes képernyős szórakozási formák közül inkább a filmnézésnek kedvez, mint a játékoknak.
Dyslexia for cure found!
(#427) Declare válasza jakobkacsa (#422) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 10:19:03

Declare
(senior tag)
Hát nem tudom, most egy acer travelmate 8102 es notit használok és abban a felbontás alapból ez az 1600x??? es felbontásban van. Ha viszont kisebbre állítom akkor erősen romlik a kontraszt....

Declare
(senior tag)
''Mé van ennél jobb is???Te mijet akarsz?''
Nem értem a kérdésed.
- ( van jobb is, mégpedig amelyik 1.tetszik, 2.kisebb könyebb tőle a gép, 3.kevesebbet fogyaszt ...
)
- én nem wxga sat hanem sxga sat szeretnék. (ha nem derűlt volna ki az előző hozzászólásomból)
(#429) wendy válasza bLaCkDoGoNe (#425) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 10:28:34

wendy
(lelkes újonc)
huhh nekem nincs rajta semmilyen muanyag lap 
az a pixelhiba meg nem zavaro. mennyi ideig lehet meg visszavinni kicsereltetni? 1 honap?
Enyém sxga+os, A4864KU
Csak 1 giga ram van benne, meg 100as vinyó. Ez kijön a lóvéból, cserébe nem centrino, hanem athlon64, ami azért szivja az aksit.
Én meg vagyok elégedve...
(#431) icecave válasza bLaCkDoGoNe (#425) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 10:32:32
1280x800as felbontáson photshopolni/3d-zni azért messze szarabb, mint egy 1400x1050es felbontáson...
NEm lehet, hogy volt rajta, csak a kibontásnál egy mozdulattal letépted? Alul felül volt ráragasztva ilyen rohadt undoritó szinű ragasztócsikkal.
Ami engem illet, nem birtam volna ki, hogy igy nézzn ki a laptopom...

xedos
(PH! addikt)
Ilyen notid van és le akarod cserélni?
Mondjuk én is néztem egy ilyet, de a csatik elhelyezése miatt lemondtam róla.
Egyébként állat egy gép!
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Jahjah - grafikai munkákhoz 15 col mellett minimum 1000 pixeles függőleges felbontás kell!
(#435) bLaCkDoGoNe válasza icecave (#431) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 14:29:22

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)
Én ezt egy szóval sem vitattam, csak megjegyeztem, hogy kellemes wide notin dolgozni is, nem csak filmet nézni; de legyek én a hülye, te meg az okos...
Hogy mi a bánatért kell mindenbe belekötni, azt nem értem. (''Magyarok vagyunk, nem?''.)
Wendy: 3 munkanapig viheted elvileg vissza, de azt szinte biztosra veszem, hogy nem fogják Neked kicserélni, mivel a garifüzet szerint egy pixelhiba nem számít hibának (kivéve, ha a notidra Zero Bright Dot garancia van, de szerintem a W3N-re nincsen).
[Szerkesztve]
(#436) icecave válasza bLaCkDoGoNe (#435) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 14:46:45
Bocsánat, nem akartam kötekedni. Volt szerencsém dolgozni mind a 2 félén, és azért irtam. Pusztán tapasztalat, és elvégre ezért van ez a topic, tapasztalatcserére.
Béke 
(#437) bLaCkDoGoNe válasza icecave (#436) üzenetére
- Privát
- 2005-10-22 15:11:35

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)
Így már értem
.

jani0625
(senior tag)
viszont akinek nem bírja a szeme az sxga+ felbontást és nem cadezik annak felesleges.Ha meg nem natív felbontásban megy akkor meg szarabb a képe mint natívban.
Igaz, ezt el is felejtettem, mármint ami a szemet illeti...
Grafikusként vagyok ilyen ''nagyfelbontás-buzi'', bocsi.
Mondjuk, 5 éve van kontaktlencsém, elég rossz a szemem (-5-ös), de nekem nem bántja. Elsőre furcsa volt, de mostmár megszoktam.

Tech
(újonc)
Szevasztok!
Szeretnék venni egy Asus a6vc b015-ös kaptopot. kérem eki tud valamit róla az írjon.
A videokari mérete nekem nem egyértelmű.
Egyik helyen olvastam h 64MB saját/256.
Ezt most h kell értelmezni. 256-ig bóvíthető de honnan a rendszermemoriából?
Választotokat előre is köszönöm.
Irjatok le róla le mindent amit tudtok.
Balázs

duli
(tag)
Szasztok , help A2500 d tulajok.
Olvastam korábban (talán itt) olyan problémát hogy a hűtőventi túldolgozza magát ebben a tipusban és nem akar leállni. Na én már ott járok, hogy az enyém netezgetés közben egyfolytában megy a akkor is ha abszolut nincs terhelés . Ilyenkor előfordul,hogy a proci hőfok lemegy 29-30 fokra !!! is. Valaki esetleg tud megoldást erre? Power 4 Gear már a legújabb , bekapcsolás után jós is egy darabig, de aztán egyszercsak bekapcsol és megy megy megy megy 

duli
(tag)
Nem segített, egy idő után ugyanaz a szitu 

Almos
(fanatikus tag)
Jó kérdést tettél fel
Megnéztem 1-2 helyen, és tényleg nem egyértelmű 
Ramiris és SatelComp szerint 64 MB saját/max 256 MB (Bővebben: link, Bővebben: link)
máshol meg kapásból 256 MB-t írnak, mint pl az Asus oldalán is. (Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link)
Na akkor most mi is az ábra? 
Aztán lehet hogy a ''TurboCache'' környékén lesz ám elásva a kutya, hogy van 64MB saját memóriája, és 256 MB-ig a maradékot valami saját módon cacheli, így talán gyorsabb, mint az eddigi, normál osztott memóriák? Passz, lehet, hogy ez a marketing verzió lesz az igazság: Bővebben: link
Szerintem legbiztosabb infót úgy szerezhetsz, ha megkérdezed egy olyan boltban, ahol árulnak ilyet, mondjuk notebook.hu

jani0625
(senior tag)
Kérdés:
érdemes szerintetek asus notira +1 év garancia kiterjesztést 30k-ért venni??
Szerintem nem.
Alapból ott a 2 év, azalatt elhasználódik/kijönnek a legapróbb hibák is.
Meg őszintén szólva, mennyit ért egy 2 éves noti, ha el akarod adni? Azon a plusz 1 év gar sem sokat dob...

jani0625
(senior tag)
igazából hosszú távon számolok vele,ezért is veszek asust 
nem igazán hallottam olyan asusról ami 2 évig faszám működött aztán a 3.évben meg behalt volna. Mert ha van is vele valami akkor az kijön előbb,nem tudom SEGÍTSETEK!
köszi
(#448) jakobkacsa válasza Almos (#444) üzenetére
- Privát
- 2005-10-23 18:02:34

jakobkacsa
(senior tag)
valóban a TurboCache-ről van szó
a Go 6200-nek van 64 MB saját VRAMja, és még 192 MB-ot tud lecsípni magának a rendszermemóból - erre (is) jó a PCI-E, szép nagy dedikált memsávszél...
valójában 64 MB VRAM sokmindenre elég, dúmhármazni meg senki ne akarjon egy Go 6200-n, grafikai munkához úgyszintén enyhén kevés.
Dyslexia for cure found!
Gondold át. Bőven elég lehet a 2 év, nem beszélve arról, hogy azért a garancia is meg van csavarva...tudod, visszaviszed, és azt mondják: ''az ellen nem véd...''
Plusz egy évért 30k, nevetséges. Én elhiszem, hogy hosszútávra tervezel, és ha csak world-re ,eg ilyenekre használod, akkor ez okés is...de ha dolgozni akarsz vele, le akarod majd cserélni majd 2 év mulva...
Még valami. Haver megvette plusz 2 évre a garit gericom laptopira. Erre, 1 év után elkezdett a laptop repedezni minden irányban, de nagyon durván ám, és ez nem garis probléma...

jani0625
(senior tag)
köszi a segítséget, asszem nem veszem meg hozzá.Közben én is átgondoltam és erre jutottam,tőled függetlenül is de köszi.Amúgy tényleg nem komoly munkára(word,excel,net,film, néha kis játék majd később meg tvkártyával tvzés stb) kell.
már vagy egy éve szeretnék venni egy gépet de most jött össze a pénzem rá és asszem holnap rendelem németektől az asus A6VA-Q026-ost. Végre!