Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#351) bLaCkDoGoNe válasza jakobkacsa (#349) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Erősen sarkítva egy majdnem DTR teljesítményű gép nem DTR paraméterekkel (M6V) illetve egy light&thin (mert azért nem szubnotesz), erős ugyanakkor mobil gép (W3N).

Én a mobilitást választottam, most is erről pötyögök. :D

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#352) jakobkacsa válasza bLaCkDoGoNe (#351) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

na jó, most sárga vagyok az irigységtől
tessék abbahagyni, elcsorog az összes nyálam és meghalok szájüreg-kiszáradásban :B

Dyslexia for cure found!

(#353) ByB válasza bLaCkDoGoNe (#351) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tény és való, hogy az M6Va nem egy tipikus hordozható notebook, közel 3 kilós súlyával + töltő, esetleg egér, nem egy könnyű darab! De ereje és tudása, kárpótol a cipekedésért: 3D renderelés és video vágás kivételével mindenre alkalmas! A grafikai munkáknak kedvez többek között az erős proci, az 1Gb ram (512 alapból) és nagy felbontású kijelző... Egy a fontos, amit már előttem is elmondtak jópáran: mindenkinek alaposan át kell gondolnia, hogy mire kell neki a laptop és annak megfelelően kell választani! Lehetőleg Asus-t...;]

(#354) icecave válasza ByB (#353) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor én mit szóljak? Az enyém 3,5 kg alapból...
De csatlakozom, mert a lényeg, mindenki gondolja meg mire kell a laptop, nekem erőgép kellett, ezért nem számitott a súlya (főleg, hogy még bővíttettem is), azért néha jól elfáradok, ha cipelni kell, de hát Istenem, kompromisszumot kell kötni!

Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

(#355) Bazsesz

Bazsesz
(őstag)

Jóreggelt ASUS-osok.

Nemrég én is csatlakoztam a notebook-osok világába, és a választásom egy ASUS A6U-5050-re esett. Ebbe fél giga ram van Turion MT30 procival, 60-as vincsivel, és sis VGA-val. Akksija 3,3 órát bír, teljesítményügyileg meg vagyok vele elégedve, a WLAN és az integrált webcam külön jó.

Amit olvastam itt észrevételeket:
-a képernyőösszekarcolás: sztem valami gáz van nálad, mert elég sokat hurcolásztam edig (napi ~ 16 órányi hurcolászás a gyári ASUS tokban), és semmi karc nincs a TFT-n.
-az első kezelőgombokat a winampot is tudja kezelni: hát ez nem lenne olyan rossz, de meg vagyok nélküle. egyedül filmnézéskor használom este, úgy sztár nagyon.

Üdv: Balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#356) icecave válasza Bazsesz (#355) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra is gondolj, hogy a 2 laptopnak más a kialakitása, szóval lehet, Ő tényleg így járt ezzel a karcos dologgal. Olyat kellene megkérdezni, akinek ugyanolyan típusa van. De a konzekvencia ebből csak annyi, hogy érdemes megtartani azt a kis szövetlapot amit adnak hozzá :)

(#357) ByB válasza icecave (#356) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is inkább benne hagytam a szövet lapot, nincs plusz súlya és valszeg nagyan el lennék keseredve, hogyha összekarcolódna a kijelző! :(((

(#358) icecave válasza ByB (#357) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most majdnem azt mondtam, hogy nekem elég a 2 pixelhiba, de ha belegondolok, egy hónapja eszembe sem jutott, annyira nem látszik ekkora felbontású kijelzőn...
Szóval ezért is érdemes az 1400x1050es felbontás 15''-on, mert olyan közel vannak a pixelek és olyan picik, hogy 1-2 hibát rohadtul nem lehet észrevenni :DD

(#359) Almos válasza icecave (#356) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Valószínűleg az én hülyeségem is benne volt, hogy megkarcolódott a kijelző, mert szerintem úgy történhetett, hogy a belső zsebben, a noti kijelzője felett volt a tápkábel, majd a külső zsebben két füzet+ könyv, és szerintem erre még ráfektettem az ölemben egy táskát...

De ettől függetlenül szerintem kicsi a táska... Ti hogy rendezitek el? Mert nekem a gép mellé belülre csak az adapter és a gyári egér fér el, a tápkábel már a külső zsebbe került.
Valószínűleg ezért fogok majd új táskát venni, amint lesz megint egy kis pénzem :D

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#360) Almos válasza szijartg (#345) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ebben van egy integrált webkamera, a kijelző tetején, a mikrofon mellett.

(#361) icecave válasza Almos (#359) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, én egyből dobtam a szekrénybe a gyári táskát, és inkább vettem a laptoppal egy samsonite táskát, az a biztos...
És lám, minden elfér...és szerintem azért egy ilyen táskában jobban biztonságban van a gép....

Mennyire látszik a ''karc''?

(#362) szijartg

szijartg
(senior tag)

up:C

(#363) icecave válasza szijartg (#362) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért uppolsz?? Kérdést tettél fel, és nem válaszoltunk??

(#364) szijartg válasza icecave (#363) üzenetére

szijartg
(senior tag)

huppsz... bocsesz!
ez nem jó helyre ment!
na mindegy:B
mégegyszer bocsi. és válaszoltatok mindenre, itt

(#365) ByB válasza icecave (#358) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Futattam tft-teszter programot, de én nem fedeztem fel hibás pixelt... A látásommal nincsen gond, de eddig azt hittem, hogy feltűnő tud lenni! Még van vagy 60 nap a 90-ből, amíg cserélik a kijelzőt, van valami tuti tipp a hibás pixel kiszűrésére?

(#366) Efreet válasza ByB (#365) üzenetére

Efreet
(senior tag)

miért keresel ott hibát, ahol nincs? :))

ha látod a hibás pixelt, akkor van. ha nem látod, akkor nincs - szerintem ilyen egyszerű, általánosabb eset amúgy az, hogy nincs probléma a kijelzővel, és ha te nem találtál rajta hibát, akkor nincs. ennyi, több aggódást nem igényel a dolog.
ha valami baja lesz azt úgyis észre fogod venni.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#367) icecave válasza ByB (#365) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs tuti módszer, nézegesd, ennyi. Amugymeg, van, mikor csak 1-2 hónap után jön ki hibás pixel a kijelzőn, de az ritka...

(#368) ByB válasza Efreet (#366) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesen igazad van! Fölöslegesen fölösleges aggódni... :DDD

(#369) Declare

Declare
(senior tag)

Asus tulajdonosok véleményét kérném.
Noti vásárlás előtt állok, olyan gépet szeretnék ami nem DTR gép, akkuról lehetőleg minimum 3 órát bírjon, normál használat mellett ( word, excel, net esetleg zene hallgatás , autocad.. ) de minnél többet annál jobb. Wxga felejtős, sxga+ meg glare type és hasonlók előnyben :), 15'', proci csak pentium M és a vga ne ilyen intágrált intel videós dolog legyen.

Eddig igazából Lg ket nézegettem, de sajna azt a típust emi nekem jó lenne nem fogják forgalmazni Mo. on. ( ezek a paraméterek lennének jók Bővebben: link )

Szóval lényeg, hogy az integrált vga gyenge, az x600-700.. meg már sokat fogyaszt, ezért ATI ban az x300 ast találtam ami jó lenne. Látom, az Asus okban meg geforce van. Ezek milyen fogyasztásúak/teljesítményűek, melyik felelne meg kb az x300 nak.

Ki milyet tudna ajánlani?

Jah és még egy kérdés, azt hallottam az Asusokról általában, hogy zajosabbak mint a többi noti, ez mennyire igaz ?

(#370) icecave válasza Declare (#369) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

1. Havernak gericomja van, szerintem annak is van olyan hangja terhelésen, mint az én ASUS-omnak.

2. Asztali procisat ne vegyél akkor de látom nem is akarsz.

3. Mit szólnál 9700as vga-hoz? Elég sok ASUS notiban van ilyen.

4. Nézz körül ASUS M6V, vagy V6V kategóriákban, bár árat nem mondtál, ami azért elég fontos...

pl link:

Bővebben: link

(#371) Almos válasza icecave (#361) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Szerencsére csak akkor látszik, ha ki van kapcsolva (vagy teljesen fekete a képernyő) és oldalról nézem, szinte nullszögből. Szemből, használat közben sose. Milyen samsonite táskát vettél, és hol, Eddig egy helyen néztem meg, ott az alap volt 11ezer, a dupla (plusz külső rekesz) meg 15 ezer. Eddig ez a két fajta lehet versenyben.

(#372) icecave válasza Almos (#371) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ami azt illeti, nagykerből hoztam...
De a végén benyomok egy linket, hogy milyen is a táska...
A lényeg, én 2 részest nem vennék, mert az lehet para, de ez csak az én véleményem.
Az én notimhoz 17''-os táskát vettem (még jó, mert különben kicsi lett volna), igy is a laptop mellett nem fér el a táp, ilyenek, azt a külső zsebe lehet rakni, ami csak első ránézésre kicsi. (nekem a táp, kábel,egér, 1-2 könyv, és brifkó is elfér benne).
Rohadtul jó kis táska szerintem, persze attól függ, mennyi cuccot akarsz magaddal cipelni még a laptopon és tartozékain kívül...
Ha sokat, akkor van nagyobb tasi is....

Bővebben: link

(#373) telcom

telcom
(tag)

Hello.

A mai nappal átjöttem az Asus notisok táborába.

telcom

(#374) icecave válasza telcom (#373) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És milyen típust vettél? Első tapasztalatok???

(#375) Almos válasza icecave (#372) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ma megnéztem több táskát is, Hama, Trust az eddigi Samsonite mellett, és hajlok arra, hogy inkább 17'' táska kéne nekem a 15''-os laptopomhoz, hogy minden úgy férjen bele, ahogyan azt én megálmodtam :D

(#376) icecave válasza Almos (#375) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy mondod, én is 17est vettem, az a biztos...
Samsonite a király, legalábbis szerintem...

(#377) Imy

Imy
(őstag)

ASUS A3L-5028as nmotim van.....
Ha nem hasaználom, s nincs rádugva a töltő ugy 10 órátm, s majd rádugom és elindítom, akkor az aksira kiirja 98%os töltöttség, töltés....
Ez természetes?
Ekkora lenne az aksi kisülése?
Vagy valami ilyenkor is eszi az áramot?:F

(#378) dat válasza Imy (#377) üzenetére

dat
(senior tag)

Ekkora az önkisülés... Nincs ebben semmi extra :)

(#379) icecave válasza dat (#378) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igy is van, az aksi akkor is merül, ha nem használod a notit...

(#380) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SOS HELP - Most vettem észre, hogy a notebookom (M6Va) kijelzőjén random megjelennek kékes foltok!!! :((( Amik képváltáskor eltűnnek, de néha még maguktól is... Mi lehet az oka?

(#381) ByB válasza ByB (#380) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lefuttattam TFT teszter programokat és semmi hibát nem találtam! A foltok egyaránt jelentkeztek akkumulátoros és hálózati használat mellett is. További jellemzőjük, hogy akkor jöttek elő, amikor sokáig nem nyúltam a géphez... :(

(#382) zugmet válasza ByB (#381) üzenetére

zugmet
(újonc)

Üdv!
Nekem is pont ilyen notim van 1 hónapja, de ezt a jelenséget nem tapasztaltam.
Nem fáradt el nagyon a szemed a több órás Quake-ezés közben??? :D
Komolyra fordítva a szót, ha ezt tapasztalod még pár napig, akkor érdemes rákérdezni a szervíznél.

(#383) ByB válasza zugmet (#382) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt fogom tenni, bár most nem tudom előcsalni a jelenséget, szerencsére!!! Pont olyan embert kerestem akinek M6Va-8019-es laptopja van: ha van egy kis időd, dobnál a mail címemre egy-két fotót konkrétan a masinádról, mert érdekes módon az enyémről nem találtam képet a neten!!! Bárhol néztem a 8019-es megjelölésű laptopokat más fénykép volt mellette: az enyém sötét szürke és két gombos a touchpad-ja, illetve ez utóbbinak és a kijelző belső keretének ezüst a színe...!

üdv
Binsz

(#384) zugmet válasza ByB (#383) üzenetére

zugmet
(újonc)

Azt hiszem, szükségtelen fotót küldenem, mert az általad leírtak teljesen megegyeznek az én 8019-esemmel. Úgy látszik, ezt a külsőt találták ki a magyar piac számára.
Én egyébként az EDIGITAL-ban vettem, de Ramiris-es dobozban hozták.
Amúgy te hogy vagy megelégedve ezzel a notival?

(#385) ByB válasza zugmet (#384) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor nem egy egyedi darabhoz jutottam hozzá! ;] Jó kérdés ez a megelégedettség, hmmm... Még sosem volt laptopom, ezért nincs túl sok viszonyítási alapom! Ami fura egy asztali géphez képest az a kijelző (elég halványak a színek, ráadásul a rálátási szögek is elég alacsonyak) és a hang! Ugyan teljesen csöndes a szobám, de néha hangosnak tűnik... Mindamellett gyorsabb, mint amire számítottam és grafikai munkákra illetve filmnézésre kiválóan alkalmas, ha nem vagyok itthon! ;) Még barátkozunk egymással, hozzá kell szoknom, hogy van!

ui.: Egyetemen a wlan, nagyon fain!!! Neked mik a tapasztalataid?

(#386) zugmet válasza ByB (#385) üzenetére

zugmet
(újonc)

Nekem már volt notebook-om korábban, az is ASUS volt (L-3800), 3 évig használtam és teljesen kitűnő állapotban adtam tovább, csak az akku ment tönkre a végén.
Ez a 8019-es azonban kategóriákkal gyorsabb és jobb minden tekintetben az előzőnél (különösen a centrino technológia tetszik az előző, asztali modellhez képest).
Nekem pl. helyettesíti az asztali gépet is, bár tény, hogy nem szoktam renderelni, de a 3D-t is kíválóan viszi az X700-as kártya. Egyébként tettem bele még egy 512-es DDR2-t, így látványosan gyorsabb a programok elérése.
Ami a képernyőt illeti, én már megszoktam, hogy notebook-on ez a helyzet (kisebb képernyő, nem túl nagy látószög), de a színeken állíthatsz az ATI kezelőpultján.
Nagyon tetszik, hogy irodai üzemmódban több, mint 3 óráig bírja folyamatos akkus használat mellett is (most is éppen így gépelek :) )
Összegezve, ezért a pénzért Bővebben: link kitűnő választásnak tűnik, és az ASUS-ok amúgy is a megbízható kategóriában mozognak. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

(#387) jani0625 válasza zugmet (#386) üzenetére

jani0625
(senior tag)

mennyi hülyeséget összeírnak az edigital oldalán erről a gépről:

Asus M6VA-8019 15'' notebook, nbm6va-8019
15.0'' (1024x768) SXGA TFT; Intel Pentium M 1.86GHz; 512MB DDR2 RAM; 80GB HDD; DVD+-RW; ATI X700 128MB VGA; Bluetooth; Zero Bright Dot & Color Shine & Crystal Shine LCD; Operációs rendszer nélkül; 2.6kg; 2 év Garancia

a felbontás helytelen, nem color hanem colour shine, de a gép amúgy egyik sem :)

(#388) zugmet válasza jani0625 (#387) üzenetére

zugmet
(újonc)

A felbontást valóban elrontották, ugyanis SXGA+ (1400*1050), de a color shine technológia helyesen van megjelölve (az ASUS hivatalos honlapja is így írja).
Ezen kívül itt egy másik árlista is, ami talán meggyőzőbb leírást tartalmaz: Bővebben: link
Mindentől eltekintve, szerintem még mindig az Edigitalnál a legolcsóbbak az ASUS-ok.

(#389) Tom19

Tom19
(tag)

Hy mindenkinek

ASUS A6U 5001 laptop vásárlása elött állok. És kételyeim vannak. Találtam olyan laptopot ami nem SIS760GX chipsettel hanem INTEL chipset-tel volt felszerelve és találtam szélesképernyőset és simát is. Ez most akkor mi? Több féle is van?

(#390) icecave válasza ByB (#385) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, grafikai munkákra az én laptopom is alkalmas.
Csak az néha idegesit, hogy a pshop és 3dmax együtt fut, akkor azért felpörög a ventije, főleg, mikor forgatom maxban az éppen készülő modellt...
Ami cumi az sxga+-os felbontású tft-nél, hogy nagyon be kell lőni honnan nézed, mert hamar átmegy negativba....
Másnak is ilyen??

(#391) Almos válasza Tom19 (#389) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nem tudom hol találtad ezeket az infókat, én most csak a notebookworld.hu és a pcland.hu oldalán néztem utána, de mindkét helyen ezt látom:

LCD : TFT 15'' XGA
FELBONTÁS : 1024x768
CHIPSET : SIS M760GX+964L
VIDEO RAM : SIS M760GX megosztott

források:
notebookworld.hu: Bővebben: link
pcland.hu: Bővebben: link

(#392) jani0625 válasza zugmet (#388) üzenetére

jani0625
(senior tag)

szvsz colour shine asusban eddig csak wxga-sban volt, nem sxga+ ban és valaki írta hogy kicsi a látószöge, hát akkor az tuti nem coluor shine,mert annak jó a látószöge.

(#393) icecave válasza jani0625 (#392) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én voltam az....
De azt az infót kaptam, hogy sxga+os tftknek a ngy felbontás miatt olyan kicsi a látószögük...

(#394) jakobkacsa válasza Tom19 (#389) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

jótanács: ne vegyél notebookot oylan helyen, ahol egy AMD notihoz Intel chipsetet írnak...
és tessék nézelődni ASUS honlapon, a többiben pedig enyhén kételkedni

Dyslexia for cure found!

(#395) ByB válasza zugmet (#386) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én alapból 1024Mb RAM-mal használom, nem tudom mennyivel lett volna lassabb 512Mb-tal... Amúgy én is szeretem, kivéve a kijelzőt, azt hiába állítgattam, nem lett az igazi... :( Nagyon kicsi a tiszta torzításmentes rálátási szöge, ezt erősen szokni kell! Még egy kérdés, neked a kijelző külső burkolatán nincs meghajolva az ASUS plaketted? Nekem a bal oldala kb egy mm-rel lejjebb van! :(((

(#396) ByB válasza icecave (#390) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ez nem felbontás függő, de én nézegettem Fujitsukat, Acereket és Sonykat is, mind elég rossz volt! Egyszerűen a technológia még itt tart! Sajnos ez grafikai munkáknál és azok prezentálásánál határozottan érezhető!!!

(#397) icecave válasza ByB (#396) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem mondod? Laptopon texturázok valamit, és mikor legnézem a nagygépem tft-jén, néha elszomorodom...
Tök más a 2...de ez van.

(#398) ByB válasza icecave (#397) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem akkor szokott para lenni, amikor tervezek valamit otthoni gépen, utána elviszem az ügyfélhez és nem érzem rajta a lelkesedést... ;] Rápillantok a monitorra és megrémülök... :D Most éppen egy szálcsiszolt fém felülettel küzdök hiába, tft-n egyszerűen gagyi!

(#399) zugmet válasza ByB (#395) üzenetére

zugmet
(újonc)

Még egy kérdés, neked a kijelző külső burkolatán nincs meghajolva az ASUS plaketted? Nekem a bal oldala kb egy mm-rel lejjebb van!

Nem látok ilyen jellegű eltérést, de ezek szerint mégis egyedi az ASUS-od, ha nálad ez a helyzet! Becsüld meg!:D
Valóban van némi torzítás nagyobb látószögből, de nekem nem olyan feltűnő, talán azért, mert én nem tervezek rajta, csak leginkább gépelek meg olvasok.

(#400) jani0625

jani0625
(senior tag)

hol lehet samsonite notitáskát venni?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.