Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#301) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Tegnap és ma cipeltem először a gépemet, a gyári asus táskában, és ma megdöbbenve vettem észre, hogy a billentyűzet összekarcolta a kijelzőt :(( :O

Csak én vagyok olyen béna, vagy ez ''normális'' jelenség? Ha a táskában van a hiba, akkor ki milyet ajánl helyette? Vagy a táskába már egy füzetet-könyvet sem lenne szabad berakni a gép mellé? fuck...

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#302) bLaCkDoGoNe válasza Almos (#301) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Én az ilyen esetek elkerülése végett megtartottam azt a szövetlapot, ami a szállítás során a bill. és a kijelző közé volt téve.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#303) Almos válasza bLaCkDoGoNe (#302) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nekem is ez volt az első gondolatom, szerencsére nem ''dobtam'' messzire, a gép dobozában van, fent a szekrény tetején :D Akkor majd visszakerül bele...

(#304) jakobkacsa válasza Almos (#300) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

örülnék, ha értenék annyira hozzá, hogy kapásból válaszoljak
viszont itt egy Dothan-Turion-Mobile Sempron összehasonlító teszt:
Bővebben: link (sorry, C-M pont nincs benne)
az órajeleket is tessék nézni - a Sempron 2800+ = csak 1,6 GHz, a Turion 1,8 GHz, a Dothan 1,86 GHz
és azt is tessék figyelembe venni, hogy melyik mennyibe kerül adott noitgyártó kínálatában, esetünkben ASUSnál

Dyslexia for cure found!

(#305) Imy válasza GyepmesterBé (#260) üzenetére

Imy
(őstag)

Neked melyikkel sikerült az a Winampos dolog?

(#306) Imy válasza Almos (#303) üzenetére

Imy
(őstag)

Énnekem az üzletben eldobták...
Az minek kell? Elvileg nem érhet hozzá...

(#307) Imy

Imy
(őstag)

Kinek, s mivel sikerült a multimédia(lejátszás, szünet, stb.) gombokat rábirni Winampra?

(#308) bLaCkDoGoNe válasza Imy (#307) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Winamppal nem próbáltam, de a Media Playert minden további nélkül kezelik, semmi extra program nem kell hozzá.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#309) Almos válasza bLaCkDoGoNe (#308) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Már bocs, de ki használ mp3 hallgatásra mediaplayert? Pont az lenne a lényeg, hogy a gombok segítségével bármi más, lehetőleg választható medialejátszót lehessen elindítani...

(#310) icecave válasza Almos (#309) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki használja az msn messenger ''Mit hallgatok'' funkcióját (hogy más is lássa az aktuális zene címét, amit éppen hallgatsz), az media playerben hallgatja az mp3-as zenéit, mert ugye a microsoftos msn messenger csak a media playert támogatja...
Vajon miért....? :)

Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

(#311) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyárilag sérülten érkezett a borításon található ASUS logó. Magának a plakettnek a bal széle meg van nyomva! :((( Valaki találkozott már ilyennel? Jól gondolom, hogy ez ragasztva van és cserélhetetlen?

(#312) icecave válasza ByB (#311) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát az érdekes...
Mármint hogy az ASUS ilyeneket enged csomagolni...hát nincs egy utsó minőség/anyagellenőrzés csomagolás elött?

Igen, szerintem is ragasztva van, de majd megskubizom az enyémet.
És ha meg van nyomódva a logo, akkor lehet, hogy ha más fel volt ragasztva, mást is megnyomott belül...

Hogyan vetted? Rendelted, hozták, és mikor kibontottad akkor cumi??

(#313) bLaCkDoGoNe válasza Almos (#309) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Már bocs, de vegyél vissza egy kicsit!

Egy szóval sem mondtam, hogy MP3-at Media Playerrel hallgatok. Filmeket szoktam nézni, leírtam a tapasztalatomat, ennyi.

A kérdés amire válaszoltam egyébként így szólt:
''Kinek, s mivel sikerült a multimédia(lejátszás, szünet, stb.) gombokat rábirni Winampra?''

Asszem még a kérdést nem teljesen lefedő válaszom is nagyobb segítség volt, mint a Te inproduktív beleugatásod.

ByB: Képet nem tudsz mutatni?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#314) ByB válasza bLaCkDoGoNe (#313) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerencsére nem akkora, hogy fényképen jól látható legyen, illetve elég jó fényképet kellene csinálni róla! Egyszerűen az ASUS 'A'-betűjének bal oldalától a plakett széléig lehajlik kb fél milliméternyit, ami csak azért látszik, mert fém is az mindent visszatükröz, s a megtörő fényből feltűnik... (Ráaásul a felszíne is foltosan le van mattulva!)
Most perszer kicsit túlbonyolítottam a dolgot, de zavaró. Egyetlen megoldás a grafikai stúdiónk logját (vagy valamilyen tetszetős logót) belegravíroztatom egy azonos méretű plakettbe és felülragasztom...;]

(#315) Almos válasza bLaCkDoGoNe (#313) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

bocs.
Megkérdezték hogyan lehet a mediacenterakármi gombjait a winamp elindítására, kezelésére használni, erre Te közölted, hogy az gond nélkül kezeli a Media Playert. A kérdezőnek szerintem pont az volt a baja, hogy megnyomkodta a gombokat, de nem a MediaPlayert szeretné elindítani vele, mert neki nem ez a program, hanem más, mondjuk winamp, mplayer, bármi más a szimpatikus. Ebben az esetben kicsit felesleges információközlésnek éreztem, hogy közölted velünk azt a tényt, hogy a MediaPlayert gond nélkül kezeli.

Ha nem MP-vel hallgatod az mp3-kat, akkor meg minek húzod fel magad? Arról pedig, hogy mennyi új információtartalma volt a hozzászólásodnak egy Asus tulaj számára, a fentiekben fejtettem ki a véleményemet...

Az inproduktiv beleugatásom pedig arról szólt, hogy elmagyarázzam Neked az eredeti kérdést, mert látszólag nem értetted meg, mert nem arra válaszoltál...

(#316) Almos válasza icecave (#310) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Aham. Ez a feature számomra új, bár az msn messengert is ritkán szoktam használni. Az MP-vel leginkább az a bajom, hogy számomra nem átlátható a kezelőfelülete...

(#317) Almos válasza Imy (#306) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy maga a kijelző elég flexibilis, így becsukott állapotban, a táskában szerintem a tápkábel (vagy vmi más nagyobb tárgy) kerülhetett a gép fölé, majd az annyira rányomta a kijelzőt a billentyűzetre, hogy a space + az alsó sor billentyűi emléket hagytak a kijelzőn....
Most már értem mire jó, hogy pl. az IBM notikban van egy fém védőlap a kijelző mögött...

Amint lesz időm, úgyis veszek egy másik táskát, mert ebbe 'szar se fér bele (táp, kábel, hálókábel, cd, dvd, egér, ami alapból benne van + adott esetben füzet, könyv)

(#318) Imy válasza bLaCkDoGoNe (#308) üzenetére

Imy
(őstag)

Ezt tudom, hogy alapbol a Medi Playert indítja el...De nekem aWinamp kellene....

(#319) Efreet válasza Imy (#318) üzenetére

Efreet
(senior tag)

nekem is nekem is...
ráadásul valami érdekes felindulásból nálam már az AsusDVD-t indítja el, mióta azt felraktam... az meg aztán mindenre jó, csak zenét hallgatni nem :(

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#320) bLaCkDoGoNe válasza Imy (#318) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

A PLAY gomb nekem az AsusDVD-t, a CD gomb pedig a Media Playert indítja el nekem is.

A Winamp elindításához használhatod az Asus Hotkey programját, amivel az Fn+számgombokhoz rendelhetsz különféle funkciókat, de a Winampot ezután sem lehet kezelni a PLAY/FF/REW stb. gombokkal. :(

(#321) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Nem egészen Asus specifikus a kérdésem, de hátha más is szembe találta már magát vele:

Ki milyen smtp szervert használ a gépen? Win alá szeretnék felrakni magamnak egy lehetőleg free smtp szervert, hogy ne kelljen állandóan manuális átírogatni a beállításokat. Az ingyenes hotspotoknál van egyébként smtp szolgáltatás?

(#322) Imy

Imy
(őstag)

Asus A3L-5028 ugy 50 fokon kapcsol be a venti, s valamikor lazán felmegy 60 fokig ha másolgatok, mi lenne, ha igazán leterhelném? Mennyi ezeknek az üzemi hömérséklete? Mert Nekem normál állapotban 54-55 fok..A 2.5-as Bartonom sem szokott ennyire meleg lenni....

(#323) jakobkacsa válasza Almos (#321) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

én spec (a cégesen kívül) a Google (GMail) SMTP-jét használom, az nem jó?

Dyslexia for cure found!

(#324) Almos válasza Imy (#322) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nálam normál állapotban (netezés, levelezés, másolgatás) stabil 45 °C-on van, elsőnek ma hajnalban hallottam a ventit, akkor meg is néztem gyorsan, és 55°C volt a hőmérséklet, de ez csak rövid ideig.

(#325) jakobkacsa

jakobkacsa
(senior tag)

valami nicht gestimmt
vagy az én órám siet, vagy a PH! órája késik pár percet

szerk: egész pontosan 5 percet késik PH! :)
most szinkronizáltam az órámat

[Szerkesztve]

Dyslexia for cure found!

(#326) Almos válasza jakobkacsa (#323) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

köszi a tippet, megnézem a témát.

(#327) Almos válasza jakobkacsa (#323) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Sikerült beállítanom, megy királyul, az egyetlen dolog, ami picit nem tetszik, hogy néha kicsit mintha lassú lenne :D
Illetve felvilágosítottak közben hogy az XP Pro is tartalmaz smtp szervert, majd azt is megnézem, mit tud.

[Szerkesztve]

(#328) Imy válasza Almos (#324) üzenetére

Imy
(őstag)

Én ''Super Perfomance'' módban használom, akkor a proci is maxon dolgozik, 20-21fokos szobában... Neked is 5028asod van? Ma 60 fokon a vent 3000el ment, de gyorsan kikapcsolt 55 fokon, persze sokat másoltam hálon, a proci meg 90-95%on ment, mer hálon másik PCröl az USBs rackemre másoltam :)

(#329) Almos válasza Imy (#328) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Igen nekem is 5028 van. Most este lehúztam ftp-ről egy dupla cd-s filmet, de közben nem csinált semmit a gép, és most Super Performance módban 48-49°C mellett 2200-at pörög a venti.
''Sajnos'' eddig még elég friss a gép, így nem tudtam tesztelni, pl mennyi ideig bírja aksiról a filmnézést, mennyire melegszik, ha megküldöm másolással, ftp letöltéssel játék mellett, stb :D

[Szerkesztve]

(#330) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdés: azt milyen programmal lehet beállítani, hogyha lehajtom a kijelzőt, akkor mi történjen? Eddig csak kikapcsolt a kijelző, de most, hogy újrahúztam a rendszert ha lecsukom, akkor egyből készenléti állapotba rakja magát...?! :F

(#331) Almos válasza ByB (#330) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ha XP-d van, akkor:
Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek/Speciális:
''Amikor lezárom a hordozható számítógép tetejét:'' legördülő menüből választhatsz.

(#332) Almos

Almos
(fanatikus tag)

A touchpad sebességét hogy lehet állítani? Azaz ne kelljen 2-3x áthúznom az ujjam, ahhoz hogy az egérnyíl átérjen a képernyő egyik feléből a másikba?
Az egérrel ugyanez a helyzet, de felraktam a gyári Asus egérhez a megfelelő Logitech drivert, és azzal pont jó lett a pozicionálás sebessége, viszont a touchpad maradt olyan, mint volt... :(

[Szerkesztve]

(#333) dat válasza Almos (#332) üzenetére

dat
(senior tag)

Bár nem asus gépem van, nálam a touchpad ''sebességfüggő''. Azaz ha lassan húzom az ujjam az egyik sarkából a másikba, akkor a képernyő közepéig sem mozdul el a kurzor, de ha gyorsan ''átrántom'', akkor simán átmegy a másik sarokig.

(#334) Almos válasza dat (#333) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Sajnos nekem nem ilyen, akár szépen lassan, akár gyorsan húzom, a sarokból max a közepéig megy el a kurzor... Pedig feltettem a legfrissebb synaptics drivert, és végignéztem már az összes beállítását... :(

(#335) icecave válasza Almos (#334) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ami azt illeti, a touchpad olyan kényszermegoldás, ha nincs egér, vagy valami, szerintem nem létezik olyan munka, amit el lehet végezni ugy, hogy tartósan a pad-ot használja valaki. Lehet, azért is olyan kevés a beállitási lehetőség, vagy adnak a notihoz egeret :)

(#336) ByB válasza Almos (#331) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

(#337) Almos válasza icecave (#335) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Azt azért nem mondanám, hogy kevés a beállítási lehetőség, csak ezt a mozgatási sebességet hiányolom. Nézted már mi mindent lehet beállítani a touchpaddel kapcsolatban? :
Vezérlőpult/Egér/Device Settings/Synaptics Device/Settings..

(#338) szijartg

szijartg
(senior tag)

sziasztok asus hívők!
a kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri ez a gép az árát??
Bővebben: link
a hivatalos asus bemutatóteremnél ez a gép 290ezer!
acert nem akarok nagyon... sok rosszat hallottam már róla!
mi a véleményetek?

(#339) icecave válasza szijartg (#338) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem reális az ára, és jó kis gép. Ami azt illeti, nem vagyok kibékülve a szélesvásznú laptopikka, de hát nem is olyat vettem.
A lényeg, hogy ASUSt vehetsz nyugodtan, nem lesz vele baj...
Meg ugye alapból a 2 év gari...
Én nem bántam meg, sőt!

(#340) jakobkacsa válasza szijartg (#338) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

igen, az egy egész pöpec kis gép (nem is olyan kicsi)
esetleg fontold meg az A6Va-t, tudom, hogy 40-45k-val drágább, de X700 az X700
ha nem nagyon akarod hurcolászni, akkor nem fog számítani az enyhén lecsökkent akkuidő sem (6200Go TC azért kevesebbet eszik)

Dyslexia for cure found!

(#341) szijartg válasza jakobkacsa (#340) üzenetére

szijartg
(senior tag)

hát szerintem akkor maradok ennél. nagyobb vga meg nem érné meg nekem. nem játékra kell. ezis ha integrált vga-val lenne az sem lenne baj.
dehát így van akkor marad így. meg asus az asus!

(#342) szijartg válasza icecave (#339) üzenetére

szijartg
(senior tag)

neked is asus-od van?
hát igen a 2év gari sem mindegy. meg a táska meg az egér... wow:C:C
meg azért sztem nem egy acer szintű.
meg mindenképp intelt akarok 2megával. amd-kel valahogy nem vagyok kibékülve. dehát ez emberfüggő:DDD

(#343) bLaCkDoGoNe válasza szijartg (#342) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Mobil prociban jobb is az Intel.

(#344) icecave válasza szijartg (#342) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ASUS A4864KU.
Ebben asztali 64 bites AMD proci van, meg miegymás, de én grafikus vagyok, szóval amugy is kell vas a progik alá, amiket használok.
Ha valamiben segithetek, kérdezz nyugodtan.

(#345) szijartg válasza icecave (#344) üzenetére

szijartg
(senior tag)

oké
köszi szépen. asszem majd fogok, csak most el kell mennem

ja annyi, hogy amit néztem asus notit abban benne van a kamera, vagy csatlakoztatható?
na ezt nem vágom...

[Szerkesztve]

(#346) wendy

wendy
(lelkes újonc)

melyik a jobb, melyiket vegyem?

ASUS W3N 007 v M6VA 8019 ?

(#347) icecave válasza wendy (#346) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a M6VA 8019-est venném. 1400x1050es tft, és X700-as...
Jó ám a nagy felbontású tft, én sem bántam meg, hogy olyyt vettem...

(#348) ByB válasza wendy (#346) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is M6VA 8019-em van és csak lativuszokban... :R:R:R

(#349) jakobkacsa válasza wendy (#346) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

hehh... bárcsak ilyen gondjaim lennének :)

ha elég a 14'', stílusos, szép, elegáns, 2 kilós, ''petit'' notit szeretnél, amit lehet büszkén mutogatni is, akkor W3N - viszont még az előző Centrino képviselője, sima DDR, 855 chipset, stb.
a 15'' azért picit nagyobb, és X700 is talán jobban illik egy notiba, mint 9700 - az M6V tipikusan nagy erőforrásigényű, komoly munkákhoz van kitalálva, és dekára is nagyobb a W3-nál, ráadásul az új Centrinóra alapszik

bátran ajánlom mindkettőt, nagyon vagány notik
esetleg keress W3V-t, az is Sonoma, mint az M6V - igaz, csak X600 van benne, kicsit visszafogottabb grafika

vedd azt, amelyik jobban tetszik, komolyan
nézd meg őket valahol, érdemes

Dyslexia for cure found!

(#350) icecave válasza jakobkacsa (#349) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csatlakozom...
Meg kell Őket nézni élőben is, olyan helyen, ahol meg lehet őket tapizni, ''hajtogatni'' ilyenek. Szerintem máris tudni fogod, melyiket válaszd....

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.