Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#3001) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Ez a szervíz tapasztalat engem is nagyon elkeserít... :O
Mert az 5028-asban nekem is szarakszik a tsst dvd-rw, eddig nem vittem el mert nem tudtam volna nélkülözni, de ezután szerintem már nem is fogom... 'sszameg!
Honnan tudom, hogy világgari van a gépre? garifüzetben van benne? Mert vannak rokonok Bécsben, lehet akkor majd én is inkább kiküldetem a gépet...

szerk: Közben megtaláltam a garifüzetet:
Ramirisben nagykerből származik, akkoriban annak még a Rikvest volt a garanciaviselője.

''IDŐBELI ÉS TERÜLETI HATÁLY, IGÉNYÉRVÉNYESÍTÉS
A termékre a Magyar Köztársaság területén a végfelhasználói értékesítéstől számított 24 hónap jótállás vonatkozik. Szavatossági vagy jótállási igény érvényesítése a garanciaviselőként megjelölt szervízben lehetséges a jótállási jegy, valamint a vásárlási bizonylat felmutatása mellett.
Minden ASUS notebookhoz továbbá a magyarországi jótálással megegyezően 24 hónap nemzetközi szervíztámogatás tartozik.
..''

Akkor ezek alapján elvileg oda viszem szervízbe, ahova csak akarom, kérdés mit kezdenek a magyar (és lengyel) nyelvű garanciafüzettel...

[Szerkesztve]

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#3002) jani0625 válasza Almos (#3001) üzenetére

jani0625
(senior tag)

semmit nem kezdnenek a garifüzettel sztem, csak a serial number érdekli őket hogy garis-e és ennyi. sztem

(#3003) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megdöbbenve olvasom én is az NSE-vel kapcsolatos tapasztalatokat! Én közvetlenül a magyarországi megjelenésük után kerültem velük kapcsolatba:
Néha elszállt az Asus M6VA-8019 laptopom kijelzője. Személyesen mentem el hozzájuk, ahol közöltem, hogy ez a munkaeszközöm, a lehető legrövidebb ideig szeretném mellőzni! Másnap hívtak, hogy kész, mehetek érte... :R Azóta pöpec a gép, de ezekszerint nem tartott sokáig a cég lelkesedése! :(

(#3004) Almos válasza jani0625 (#3002) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

HP szervízbe vittem régebben laptopokat, ott is így működött, csak nem voltam benne biztos, hogy Asus-nál is ilyen - pedig logikus :)

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#3005) Együd

Együd
(újonc)

Sziasztok!

Csatlakozok a társasághoz, pár napja egy Asus A7Db tulajdonosa vagyok. :))
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, minden szépen működik, és remélem ez így is marad. Egyedül a ASUS Mobile Theater 3.0 ami csapnivaló, de már ki is váltottam egy másik programmal. Van valakinek hasonló gépe? Esetleg tapasztalatok?

(#3006) krleonard

krleonard
(kvázi-tag)

esetleg tud vki abban segíteni h hol lehet asus a6u-hoz akksit venni?

(#3007) FG

FG
(újonc)

Sziasztok!

Már egy hete egy Asus A3HF-5A012 boldog tulajdonosa vagyok :) A géppel nagyon meg vagyok elégedve, elég gyors.
A boldogságom azonban nem felhőtlen, van ugyanis egy bosszantó tulajdonsága a gépnek: Sokszor nem lehet bekapcsolni. A bekapcsolások kb. felénél hiába nyomom le a gombot, nem történik semmi! Az első ilyen alkalommal nagyon kétségbe voltam esve, de találtam megoldást: levettem az akksit, majd visszatettem: És csodák csodája: a gép ''pöccintésre'' indul. Az esetek kb. 50%-ban tehát gond nélkül bekapcsol a gép, máskor viszont csak akkor kapcsol be, ha leveszem az akksit, visszateszem, és így nyomom meg a gombot.

Más is tapasztalt ilyet? Mi lehet ennek az oka?
Azért ez bosszantó...

Ja, és mindenkinek köszönöm a segítséget, akik néhány hete segítettek a laptopválasztásban (bár már sztem úgy se emlékeznek az érintettek :) )

(#3008) rYaN- válasza FG (#3007) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Hali!
Szerintem alaplaphibás, azon belül hogy kontaktos-e vagy valamelyik elektronikai rész szar, nem tudom, de mindenképp megérne egy visszavételt. Viszont kérdezdd meg, hogy megnézik-e ott helyben, vagy elviszik-e az NSE-hez, a magyarországi képviselet/garancilis szervízhez, mert akkor jóra ne számíts... Olvass vissza pár hozzászólást. Akkor talán jobban jársz, ha felhivsz 1 osztrák képviseletet és megbeszéled velük, hogy futárral kiküldöd... :U

Asus A6J

(#3009) question man válasza krleonard (#3006) üzenetére

question man
(tag)

Tessék itt pl van csak ne számíts olcsó dologra [link]

a számítógépek füsttel működnek

(#3010) rYaN- válasza krleonard (#3006) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Hja, egy akksi 40 körül van :/ Ebben vezet az asus ;)

Asus A6J

(#3011) vizallovizil

vizallovizil
(újonc)

Sziasztok! Az a problémám az új notimmal (ASUS A6U 5040 , amd 3000+ 1800 mhz 2*256 ram 128-as osztott v.kari) hogy a EA_SPORTS játékok nagyon furin mennek. PL egy fry cry simán megy de ezeknek a menüje meg a játék gázos, nafy egybefüggő egyszínű részek stb... :O tudom hogy nem a játékra lett kitalálva de ez elég zavaró amugy a játék simán fut rajta csak azok a foltok... mit kéne tennem? probaltam már a videokarit biosba 64-re ill 32-re állítani, semmi... fiffa, nba ugyanaz a bug. mit kéne felraknom? van directx 9.c-m mi kell még? KÖSZI :R

(#3012) krleonard válasza rYaN- (#3010) üzenetére

krleonard
(kvázi-tag)

ja sajnos látom...
inkább azt tartom tahóságnak h az a6u-b091-hez 2200mAh-s akksit adnak ami 1és egynegyed órát bír ergo lőttek a kávéházas laptopozásnak sőt a suliban sem bír végig egy előadást...

Szal ugynézki muszály lesz vennem egy 4400mAh-s akksit, de azlenne az optimális h ha vhogy beszámolnák ezta majdnem zsírúj akksit ami a laptopomhoz van...

(#3013) barnamed

barnamed
(újonc)

sziasztok mostanában furcsa dolgok történnek az A4708as gépemmel: használat közben (teljesen kiszámithatatlanul,néha gta:san andreas,néha word es acrobat reader alatt) elszáll a touchpad és a billentyüzet..a beépitett gyorsgombok es a ki/be kapcsolo gomb továbbra is müxik,ill. az usb-s egérrel is megy tovább a gép,mintha mi sem történt volna hol keressem a hiba okát?? valakinek vmi ötlet?

(#3014) fazi1985

fazi1985
(tag)

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom az 5.1-es Creative hangfalszettemet működésre bírni egy A6Ja-val? Csak a mélyláda, meg a 2 front szatelit szól, se a center, se a rear. Vagy ez a Realtek kari csak stereo-t tud? :F Mert az Audio Managerjében csak Stereo headphones-t és Stereo speakers-t lehet kiválasztani, semmiféle 5.1. :(

A lustaság igenis fontos motivációs tényező...

(#3015) rYaN- válasza fazi1985 (#3014) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Hali!

Nekem az asztali gépemeben olyan alaplap van ami tud úgy 5.1-es hangfalszettet működtetni, hogy a vezérlőpultján átállítom 5.1-es kimenetre és akkor a line out lesz a 2 első, a mikrofon csatlakozó a 2 hátsó a line in meg a mélyláda meg a center. Gyk minden dugó kimenetként funkcionál.
Nekem is A6J van, úgy vettem észre ez ilyen módon nem tud 5.1-es szettet működtetni, viszont van rajta S/PDIF digitális kimenet - a line outban - csak egy optikai kábel kell hozzá aminek egyik vége 3.5mm-es jack, a másik pedig TOSLINK (3.5mm to TOSLINK a neve).
Ha nincs optikai csatlakozó a hangfalszetten akkor pedig egy USB-s creative hangkari tudna csak segiteni - szerintem...

[Szerkesztve]

Asus A6J

(#3016) fazi1985 válasza rYaN- (#3015) üzenetére

fazi1985
(tag)

Asztalin nekem is m1 a cucc, de notin...

Szett: Creative T-5900[link]
ezen gondolom nincs optikai cucc... Legalábbis nem írja a spec. Esetleg nincs vmi decoder, vagy hasonló, mert nem szeretném cipelni a külső hangkarit? (az áráról nem is beszélve... :) )

A lustaság igenis fontos motivációs tényező...

(#3017) rYaN- válasza fazi1985 (#3016) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Mondhatom azt is hogy az a decoder :)
Miért a hangfalszettet szereted cipelni? :D gondolom nem viszed egyik helyről a másikra, akkor meg elfélrne a hangkari a szett mellett.
Az ára pedig... na igen...
Egyébként meg nincs, mert sztereó jelből nem fogsz 5.1-et csinálni, ha meg az emlitett kimeneti kombináció nincs (már pedig nincs), halott gondolat :( ez olyan mint wlan hálózattal rádiózni :)
Vannak ilyen gagyi hangfalak hogy 2 hangszóróval csinál virtual 3d surround akármit, de az kamu...

[Szerkesztve]

Asus A6J

(#3018) Karlos511

Karlos511
(újonc)

Szijasztok

Most vettem egy ASUS A3ac 5099h notit és van vele egy kis problémám ami már-már röhelyesnek tűnik. Szóval a éppen be akartam állítani rajta az internetet, és a mikor bedugtam a gép hálózati csatlakozójába az ADSL csatlakozóját (kicsit nekezen ment be...szűz gépnél érthető:))) Rendesen a helyére kattant, ment is rajt a net, amikor végeztem akkor szörnyülködve tapasztaltam hogy nem lehet kihúzni a dugaljat a notiból, szóval most egy másfélméteres köldökzsinórja van a gépnek:)
Veletek volt már hasonló?
Ha igen még is hogy sikerült megoldani a problémát?

(#3019) hzcs

hzcs
(senior tag)

A6-os tulajok közül meg tudja valaki mondani, hogy a beépített bluetooth stack from toshiba bt cucc hány méteres?

(#3020) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Üdv a gariztatással szenvedőknek.

Tegnap megjött a gépem az NSE Hungáriától. (1 hét volt az ODD csere, de nem érdekelt, mert épp nem használtam úgysem.. de mind1, nem ez a lényeg...)

Átvételkor megírtam vele 1 DVD-t, plusz lefuttattam egy Everest riportot, és Word-ben csináltam egy gyors ''Compare Documents''-et...vagyis összehasonlítottam az összetevőket a leadás előtti állapottal.. ;] :D A Westend-es ''átvevő pont''-os srác kicsit húzta a száját, de megvárta amíg végzek... csak 2-szer kérdezte meg, hogy ''Segíthetek?'' Mondom, köszi, boldogulok.. :))

Naszóval: szerencsére a gépnek minden porcikája ugyanaz, mint amikor leadtam, leszámítva a DVD írót. Kicserélték, de ez is TSST.. :( De legalább működik. Még. Remélem többet nem szarakszik, mert akkor személyesen battyogok be vele a szervizbe...

Szép napot mindenkinek.

(#3021) jani0625 válasza hzcs (#3019) üzenetére

jani0625
(senior tag)

min 10, de pontosan nem tudom

(#3022) hzcs válasza ponti_ak (#3020) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Nekem is 1 hétig tartott az rw csere. De még nem kaptam meg egy apró malőr miatt, ami az én hibámból fakadt. Elméletileg köv hétfőn megkapom, akkor be tudok számolni. De ha tsst, max 2 jó lemezzel számítok rá.

(#3023) Tech

Tech
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Asus Notit. Csak azt nem tudom hogy a kettő közül melyiket válasszam!
Az egyik: Asus A6KM Q042
A másik: Asus A6JC Q007

Kérdéseim a következőek lennének: én inkább a A6JC Q007 felé húzok!
Mennyire melegszik főleg a Touch Pad-nál Az akija mennyit bír?
Persze minden felhasználót aki ismeri vagy ilyent használ az kérem irjon inkább mailt!!
Címem: pbalazs@externet.hu

Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm előre is!!!

Balázs

(#3024) rYaN- válasza Tech (#3023) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

hehe :D

Legyen inkább az A6JC.... A másik sis chipszetes, azt soha nem venném meg, meg míg a jc-ben duo van addig a másikban egy sempron...
ettől függetlenül még rakhatsz bele 1 giga ramot és akkor nem lesz vele bajod :)
Nekem majdnem 3 órát megy a gép 1/2 lcd fényerővel, igaz ez picit más.
Talán a tácspad környékén a leghűvösebb, szinte minden hőtermelő alkatrésze felül van.

Asus A6J

(#3025) Pgeo

Pgeo
(újonc)

Annyi lenne a kérdésem, hogy a 667-es DDR2-es modul megy 533 Mhz-en?

Illetve milyen ramot érdemes venni, amivel minden gond nélkül menni fog?
1 GB-s modulra gondoltam.

(#3026) ponti_ak válasza Pgeo (#3025) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hi.
1. ''a 667-es DDR2-es modul megy 533 Mhz-en?''
- Szerintem igen.

2. ''milyen ramot érdemes venni, amivel minden gond nélkül menni fog?''
- MI fog gond nélkül menni? :F A gép típusa, és az alkalmazási területek, szoftverek megnevezése sokat segítene... :U

Memória-bővítés kérdéskörében eddig elhangzott itten: [link]

[Szerkesztve]

(#3027) Tech

Tech
(újonc)

Köszi az infot!!

Másnak esetleg tapasztalata az Asus A6JC Q007 vagy az ASUS A6MK Q42 vel kapcsolatosan.
Az Asus A6JC Q007 tényleg nagyon melegszik????
Tulajdonosok legyetek szívesek írjatok!!!!
Köszi!

Sziasztok!

(#3028) 4d

4d
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Gar-ba kelene szervizelni egy notit. Valami miatt nem szívesen vinném az NSE Hungary-hoz... létezik még ebben az országban más lehetőség?? :F

[Szerkesztve]

(#3029) rYaN- válasza Tech (#3027) üzenetére

rYaN-
(kvázi-tag)

Már megint én vagyok... :D

Mivel gyakorlatilag ugyanaz a proci tudok némi infoval szolgálni:
A proci szerintem jól teljesít, viszont ennek megvan az ára:
- én 2óra 40 percnél tovább nem tudom akksiról használni, viszont ismerek német srácot akinek 3óra 45perc és 4 óra között van az üzemidő akksiról.
- a proci tényleg melegszik - egy egymagoshoz viszonyitva - windowsban a magok 60-63 fokosak, játék alatt nekem 75-77 fok körül mozognak... Elvileg ez még simán belefél, 90 fok az álomhatár :D

- az én vga-m gyakorlatilag ugyanolyan meleg szokott lenni mint a procim, az is ugyanúgy változik a terheléstől függően (persze ha tömöritek csak a proci van használva, értelem szerűen a vga nem melegszik)
- külföldi fórumokon nagy aggodalmat okoz, hogy a vincsi is 55-60 fok körül mászkál, szerintem ez is belefér - hitachi - kibirja :D

Egyelőre ennyi, nem akarok oldalakat irni, gyakorlatilag a vga kivételével minden más ugyanaz.. ha dobsz 1 mailt a ryan kukac ryan pont hu-ra akkor több infóval is tudok szolgálni. Esetleg elmondom nekem mi nem tetszik, mi szar benne 1 picit :)

Asus A6J

(#3030) Zolikácska

Zolikácska
(újonc)

Sziasztok

Lenne egy ASUS A6Q00VM ........

Valakinek valami tapasztalat ????

Intel M740 ; 1,5GB RAM DDR2 533 ; Nvidia 7300GO 256MB ; stb .....

köszi

(#3031) hzcs

hzcs
(senior tag)

''Találtam'' egy oldalt, ahol asus cuccokhoz van driver, pl az új ati catalyst is.
Használjátok egészséggel!
[link]

(#3032) AMD Power válasza Zolikácska (#3030) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Mire szeretnéd használni? Ez az első és legfontosabb kérdés! ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#3033) tibor7575 válasza Zolikácska (#3030) üzenetére

tibor7575
(kvázi-tag)

Szia,

nekem ilyen van kb. 3 hónapja (a cimkén ez van: Asus A6Q00VM , de asszem a vége valójában Q007) 512 MB rammal.
Teljesen megvagyok vele elégedve.
(Nekem a második notebookom, tehát nem első-felhasználós-notebook-user vagyok, van összehasonlítási alapom több géppel is. Korábban IBM R sorozatú gépem volt, de használtam HP-t is) Én második gépnek mindenképpen IBM-t vagy HP-t akartam, de jött egy kedvezményes vételi lehetőség, ezért ''belementem'' ebbe az ASUSba (korábban kb. 2 hónapig olvastam a fórumokat, mindenfajta típusról)

Nem tudom mire kívánod használni, ezért általánosságban írok róla pár sort.
A gép felépítése jó, igaz, hogy én nagyon keveset hordom, inkább asztali gépként használom, így nem sokszor csukom-nyitom a fedelét.
A borításnak IBM után ''műanyagosabb'' hatása van.
Felszereltség: szuper, ezért a pénzért csak egy nagyon fapados ibm-t, vagy hp-t kaptam volna.
Nagyon teszik a kijelző, szép képe van. Egybként én játékra nem használom.
A beépített kamera jól működik, a wifi is egyből ment.
DVD-íróróról rosszakat olvastam, de nekem eddig semmi gondom nem volt vele, igaz, hogy túl sokszor nem használtam.
Nagyon jó: a hangrendszer !
Touchpad: szokás kérdése, én elvagyok vele, de ibm trackpoint nekem kényelmesebb volt.
JA, ami még nekem fontos volt: billentyűzet: nekem kényelmes, (pl. volt olyan HP amin elég nehezen gépeltem....)
Nálam szinte egész nap megy, jól bírja a készenlétbe le- és bekapcsolást.
Aksi: so-so, én inkább hálózatról használom, ha aksin van, akkor 2-3 órát bír, felhasználási módtól függően.
Negatívum eddig: nincs ps/2 port: külső billentyűzet miatt jó lett volna, (majd kell vennem egy usb-st.....)

Röviden ennyi,
ha konkért kérdésed van, nyugodtan írj.
üdv,

[Szerkesztve]

(#3034) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Tudtok erről valamit? :F

ASUS A6U 5169

[link]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#3035) jakobkacsa válasza AMD Power (#3034) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

mit akarsz róla tudni, azon kívül, ami ott van?
pont olyan, mint mondjuk az A6U 5111, csak kisebb procival és webkamera nélkül
gondolom a közeledő X2-esek miatt ASUS olcsóbb gépekben akarja kiszórni a Turionokat... (és tippelek, ennek sokan fognak örülni :) )

Dyslexia for cure found!

(#3036) AMD Power válasza jakobkacsa (#3035) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát akkor ez a gép kilőve! :B

Ezt a A6U 5111-t is néztem már! Nem lenne rossz csak a SiS nem tetszik benne!

(#3037) jakobkacsa válasza AMD Power (#3036) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

várd meg az NVIDIA chipes A6T/A6M-eket :)

Dyslexia for cure found!

(#3038) Hege válasza AMD Power (#3036) üzenetére

Hege
(tag)

HP nx6125 a megoldás. Ugyanaz a gép, csak ATI chipkészlettel.

(#3039) AMD Power válasza jakobkacsa (#3037) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Az lesz! ;)

Hege: Már azt is nézegettem!

(#3040) ittvana

ittvana
(újonc)

sziasztok!

4 napja vagyok boldog tulajdonosa egy A6T tipusu notebooknak. egyelore csak pozitivan tudok rola nyilatkozni, bar sok tapasztalatot meg nem szereztem, de igy elsore ugy tunik, hogy teljesitmeny beli problemai nincsenek. ha majd tobb info-m gyulik rola ossze, akkor irok egy kis beszamolot. a gepet amugy nemetorszagban vettem, 1200 euro volt. addig is a fobb adatai:
- AMD Turion 64 X2 TL-52 (2 * 1.66 Ghz)
- NVIDIA GeForce Go 7600 256MB
- 2*1024 GB DDR-2 RAM
- 100 GB HDD 5400 rpm
- webcam, bluetooth, wlan
- es a mar jol ismert TSST DL DVD-iro :) (amivel meg szinten nem akadt gond)

udv mindenkinek

(#3041) ittvana válasza ittvana (#3040) üzenetére

ittvana
(újonc)

bocsanak, a rendszermemoria termeszetesen MB, 2000 GB kicsit sok lenne:)

(#3042) vbela válasza Hege (#3038) üzenetére

vbela
(újonc)

Azért nem teljesen ugyanaz: a HP-ben ML-32, az ASUS-ban MT-32 proci van + nincs memóriakártyaolvasó a HP-ban. Nekem pont e két dolog miatt nem jön be a HP.

(#3043) Pgeo válasza ponti_ak (#3026) üzenetére

Pgeo
(újonc)

Bocsi a pontatlan fogalamazásért!
Noti: A3VP. Azt hiszem, hogy alapból 533-as modulok vannak venne.
Mivel céges a noti, ezért gondoltam, hogy 667-es modult veszek, mert ha
van valami gond, akkor ezt talán jobban el tudom adni.

A minőségnél elsősorban a kompatibilitási problmákra gondoltam, hogy
felismeri e az alaplap minden gond nélkül stb...
De azt hiszem, hogy ez lesz:

1GB PC2-5300 DDR-II 667MHz Brand notebook 17.880.-

(#3044) ponti_ak válasza Pgeo (#3043) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Hi,
kicsit gyorsan reagáltál... :D Jó kis gép az, de nem feltétlenül szükséges 667-es memót tenni bele.. én inkább valami jó nevű gyártótól vennék (pl Kingston, Corsair, stb), amire sok garancia van (pl élettartam gari, de minimum 2 év...)

De nem baj az se ha Noname-et veszel, csak az a lényeg, hogy futtasd le a memtest86 nevű programot, amit az előző hozzászólásomban belinkeltem.

Ha az hiba nélkül lefut (kb fél óra alatt megvan), akkor nagy valószínűséggel nem lesz vele gond. ;)

(#3045) Hege válasza vbela (#3042) üzenetére

Hege
(tag)

A Hp-ban is van kártyaolvasó, ráadásul olvas vagy 10-féle kártyát. A két proci között meg nyúlfarknyi a különbség. A fogyasztást nem csak a proci, hanem a körítés is befolyásolja és ebben a Sis alul marad az Ati-val szemben. Ráadásul a két procinak alap órajelen ugyanakkora a fogysztása, csak max terhelésnél van különbség.

A Sis-ben meg nincs se Powerplay, se varibright ami az atiban meg igen ...

Uncsitesómnak ASUS-a van úgyhogy testközelből tapasztaltam, hogy milyen.

(#3046) rYaN-

rYaN-
(kvázi-tag)

Haj!

Enyémben egy 512es gyári nanya ddr2 és egy 1 gigás A-data modul van. Voltak aggájaim ezzel kapcsolatban, mikor szervizben dolgoztam, volt hogy bizonyos játékok kiakadtak nem azonos modulok mellett. Ezért én különösen preferálom, ha az ember teheti, vegyen bele 2 azonos sorozatú modult.
mellesleg semmi bajom nincs velük, minden fut simán, 533mhz-sek, szerintem ha 667esek lennének sem lenne nagy változás.
Gondolkozom, hogy eladom az 512es gyárit (sztm minden asusban ilyen márka van) és veszek bele még egy 1gigás a-data-t.
Vevő esetleg?

Asus A6J

(#3047) Együd

Együd
(újonc)

Sziasztok,
Mit javasoltok, ha memóriát szeretnék bővíteni?
ATI xpress200 chipset, gyárilag 512MB/333MHz memória.
A 400MHz memóriát kihasználja a xpress200? 2x512MB vagy 1x1024MB memória?
Az ATi weboldalán nem tüntették fel, hogy támogatja-e a 400MHz vagy más memóriát...

(#3048) Hege válasza Együd (#3047) üzenetére

Hege
(tag)

Ha minden igaz, akkor Turionos géped van. Abban ugye integrált memóriavezérlő van. A Turion kezeli a 400-as ram-ot. Innentől kezdve a gyártóra van bízva, hogy milyen bios-t ír hozzá. Vannak akik az alsóbb kategóriás gépeknél a biosban letiltják, hogy kezelje a 400-as ramokat. Pontosabban kezeli, csak ugyanúgy 333-as ként. Ebben az esetben segíthet az A64 Tweaker, amit be lehet úgy állítani, hogy ha elindul a windows akkor megnöveli a mem sebességét 400-ra. Méréseim alapján jelentős a különbség, a 400-as ramok javára de normál használat mellett nem érzem, hogy gyorsabb lenne.

Szóval mehet bele 400-as ram, úgyse drágább, mint a 333-as, aztán ha kezeli jó, ha nem kezelei akkor A64 Tweaker, vagy hajtod 333-on és kész.

A 2x512 vagy 1x1Gb között még mérhető különbség se nagyon lesz. Mivel a Turion csak 1 csatornás, mindegy milyen párosítást alkalmazol. Talán az 1x1Gb mellett szól, hogy marad egy szabad slotod.

(#3049) lyan

lyan
(újonc)

Sziasztok!

ASUS Z91H 5031H (ASUS A3H-hoz tartozik elvileg) notebookról tudnátok vmi véleményt mondani.
Köszi :))

(#3050) piadex2

piadex2
(senior tag)

az ASUS M5200N subnotebook-ot ismeritek???

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.