Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#251) Almos válasza icecave (#250) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Az nem törvényszerű, hogy x időnként újabb drivert írjanak egy eszközhöz. Néha előfordul, hogy elsőre sikerül megírni a drivert, és akkor minek újabb verzió? Ha tavalyival működik gond nélkül, akkor minek akar újabbat felrakni?

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#252) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem kicsit magas a proci alaphőmérséklete:
Asus M6Va-8019 - hálózatról - Super performance fokozattal - 63 fok alapból, megdolgoztatva pedig 74 fokra is felmegy! Mindezt Asus probe progival nézem! Nem sok ez? (Venti megy rendesen!)

(#253) icecave válasza Almos (#251) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, okés, csak tudod, én tagja vagyok egy grafikus csapatnak, és ha egyszer a programozóink új driverre irtak meg egy techdemot, amit ugye szeretnék megnézni, akkor mi a teendő???

Erről van itt szó....
Ha már a lelkemet is kitettem, hogy jó modelleket csináljak, akkor látni szeretném, hogy milyen lett az összkép....

Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

(#254) Almos válasza icecave (#253) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Megnéztem, és az asztali kártyához valóban van frissebb driver, mint a notihoz, bár az előbbit nem tudtam letölteni, mert nem volt érvényes a site certificate-je... Ebben az esetben valóban lehet az, hogy az Asus még nem készítette el az újabb driver ''honosítását'' a saját laptopjaira, mint ahogy írtad, hogy csak a saját verziójuk megy fel.
Két próbát tehetsz még:
-letöltöd az asztali drivernek csak a driver magját, minden catalyst és control panel hülyeség nélkül. Majd megpróbálod ráerőszakolni a gépre, talán elfogadja (gondolom xp van a gépen, mert oprendszer nélkül árulják)
-írsz az asusnak, hogy frissitsék az újabb drivert, igaz, hogy ez még csak 2 hete jelent meg, lehet amúgy is csinálják.
+1: lecseszed a programozóidat, hogy olyan driverspecifikációt használnak, ami még nem jelent meg minden platformra.

[Szerkesztve]

(#255) Efreet

Efreet
(senior tag)

sziasztok!

lenne egy kérdésem: hogy lehet valahogy befolyásolni, hogy az audioDJ gombjai windows xp alatt melyik programot indítsák-kezeljék? jó lenne mondjuk valahogy rávenni, hogy a winampot irányítsa... állandóan az asusdvd-t indítgatja el :(

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#256) icecave

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szaisztok emberek!!

Találtam egy hasznos kis dolgot a neten. Volt ez a kis driver problémám ugye. A lényeg, van egy kis progi, ami az asztali drivert átalakitja mobility driverré. Kipróbáltam, müxik, és király dolog ez szerintem.

Az exe file: Bővebben: link

Az útmutató hozzá: Bővebben: link

Mindenki használja egészséggel!

(#257) bLaCkDoGoNe válasza ByB (#240) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Nekem is m9700-es videokártyával szerelt notim van, és teljesen korrekt. 3000 pont felett teljesít 3DMark2k3-ban (az asztali gépemre néhány száz pontot ráver), és GTA-SA kiválóan fut rajta 1280x768-ban, full grafikán (a rajzolási táv van levéve kb. a csúszka feléig).
Mindezt 64M videomemóriával. Én sem akartam elhinni, de tényleg így van...

Más kérdés, hogy a notik billentyűzetét mindenre lehet használni, csak játékra nem... :D

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#258) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

M6Va noti kijező kontrasztján hol tudok állítani?

(#259) _seth_ válasza bLaCkDoGoNe (#257) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Gamepaddal már teljesen jó :D

A 9600/9700 tényleg meglepő, hogy miket bír futtatni :) Far cry, cod, mohaa, gta szal minden mai game megy rajta :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#260) GyepmesterBé válasza icecave (#256) üzenetére

GyepmesterBé
(újonc)

Szerintem jobban jársz ha szétnézel itt: Bővebben: link
Használtam már Clevo-hoz és Asushoz is, problémám nem volt vele.

(#261) ByB válasza ByB (#258) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

UP a kérdésnek!

(#262) jakobkacsa válasza ByB (#261) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

X700 driverében nem jó?

Dyslexia for cure found!

(#263) ByB válasza jakobkacsa (#262) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Balga módon nem találtam a fület... Sorry! :U

(#264) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Tegnap este végre meghozták a kis laptopomat, végül tényleg egy 5028-ast választottam, a végső ára 160+áfa lett, és hajnalban már gyorsan dobtam is rá egy oprendszert :DD

Lenne egy gyors kérdésem: Mennyi ideig is kell formázni első alkalommal az aksit?

(#265) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

KÉRDÉS - Ti mivel tisztítjátok a kijelzőt? Azt hallottam, hogy az alkohol feloldhatja a csillogás gátló réteget és ami nekem itthon van optikai törlőkendő, az is tartalmaz alkoholt! (Gondolom nem sokat, mert szemüveghez, távcsőhöz és objektívhez is ajánlott!) Valami ötlet?

(#266) ByB válasza Almos (#264) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt találtam a kézikönyvebe, hogy sima feltöltés amíg jelez és kész! Én ha hazaérek mindig rádugom a töltőre, mert ha jól tudom kizárt a túltöltés!

(#267) Almos válasza ByB (#266) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ok, csak az egyik üzletben azt mondta az eladó, hogy első alkalommal töltsem 15-17 órán keresztül.
Másik akksival kapcsolatos kérdésem: Hogyan érdemes használni? Mindig lemeríteni, majd feltölteni (a lehetőségekhez képest), vagy amikor csak tudom, használjam adapterről? Melyik esetben lesz hosszabb az aksi élettartama?

Aztán a gyári Asus telepítőcd-n volt 1-2 ismeretlen program:
Power4 Gear: ez mi?
GameFace: ez kell nekem, ha integrált videókártyám van?
RICOH Media Card Driver: szintén mi a szösz?

Tudom, ha feltelepítem akkor meglátom mi az, de nem bízok az XP-ben, az gond nélkül felrakja a nem létező eszközhöz is a drivert, aztán szenvedhetek vele, mire leimádkozom a gépről...

NIS2005 is van a cd-n, ez csak valami shareware vagy butított verzió? Bár úgyse szimpik a norton cuccai, szerintem nagyon erőforrásigényesek...

A gyári asus táskába ti megpróbáltátok beleerőszakolni a gépet tápostul, mindenestül, vagy inkább vettetek egy nagyobb, normálisabb táskát?

elsőre ennyi kérdésem merült fel :F :)

Ja, a legfontosabbat majdnem elfelejtettem: ti hogyan oldjátok meg a fájl/könyvtár/alkalmazás szinkronizácót az asztali gépetekkel? (Már ha van ilyen, és használjátok is)

[Szerkesztve]

(#268) xedos válasza Almos (#267) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

PowerGear4:
Asus power managment progija...
Ezzel állíthatod, hogy milyen-teljesítmény fogyasztás beállítást használjon.

GameFace:
Ez biztos nem kell... elvileg játék közben webkamerával látnátok egymást...

Ricoh:
Ez kell -vagy a pcmcia-hoz vagy a beépített kártyaolvasóhoz.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#269) Almos válasza xedos (#268) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Power4Gear: és érdemes használni? Használja valaki?

GameFace: nincs webkamerám, tehát tényleg nincs rá szükségem ;)

Ricoh: ja, a kártyaolvasót még nem teszteltem, akkor ezért nem tűnt fel, hogy ahhoz nem telepítettem még semmit :D

köszi az infókat!

(#270) Blackmate válasza ByB (#265) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Bővebben: link Én ezt használom. Nekem nagyon bejött. Nagyon puha, kellemes a tapintása, szvsz a TFT-nek sem árthat.

(#271) Blackmate válasza Almos (#269) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Én használom :) Annyiból érdemes használni, hogy egy kattintással tudod változtatni a géped ''erejét'' (proci frekvencia, fényerő, képernyő kímélő, stb ...). Egyetlen hátránya, hogy AC módban nem tudod a proci frekijét változtatni vele.

(#272) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Blackmate: köszi az infót.

Más: a gyári cd-ről feltettem az AsusDVD progit, és meglepetésemre szaggat vele a gyári DVD film hangja!! Ha Mediaplayerrel játszom le akkor nem, utána feltettem a powerDVD 5-ös verzióját, azzal is gond nélkül, szépen megy a film... Csak ez utóbbi crackelt változat, gondoltam, ha már adnak valami legális szoftvert, akkor használom azt, de így??...
Ez csak nálam jött elő, vagy másnál is?

(Asus a3l 5028, Celeron M 1.5, 2x256 MB, integrált video, xpsp2, stb)

(#273) Efreet válasza Almos (#269) üzenetére

Efreet
(senior tag)

én használom a power4gear-t, teljesen okés, van egy csomó profil benne, azokat lehet állítgatni, jók.

aksival kapcsolatban: én nem formáztam, és a doksi szerint nem módosítja az élettartamot ha meríted-töltöd vagy folyamatosan áramon van.

gameface tényleg nem nagyon kell, a ricoh cuccot én felraktam, de egyelőre nem használtam én sem.
a hotkey-t viszont ajánlom, mert másképp az alt+ctrl 3-ra hirtelen felindulásból megnyitja a notepad-ot - ami meglepetést okozhat néha :)

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#274) ByB válasza Efreet (#273) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is ugyanezt olvastam az aksiról a kézikönyvben, de nehéz elképzelni, hogy igaz is! Ennyire nem lehet semleges egy aksi hozzáállása... :F Ja és vicces, hogy közvetlenül az akkumulátorra 1 év gari van szöveg alatt írják, hogy az aksi kb. 1 évet bír ki! :C Asus is szépen bebiztosítja magát!!! :(((

(#275) Feel2005

Feel2005
(újonc)

Sziasztok!
Én ''most'' lassan 3 hete vettem egy A3L 5017-est. Nekem tetszik a gép. Nem csörög-zörög. A hőmérséklete is szerintem jó a gyári progival nézve 55 fok fölé még nem láttam menni. Azt nem értem, hogy a DVD írót ha csak olvasásra használom akkor ha nem észlel adatforgalmat akkor nagyon gyorsan leáll. Ez normális??, mert az asztali gép azért még legalább 1 percig pörgeti.
Az, hogy az aksit, hogyan kell pontosan és szakszerűen tölteni az engem is nagyon érdekelne!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a kijelzőn van e fólia? Nagyon kerestem rajta de nem találtam! :F

Válaszotokat előre is köszönöm. :))

Ha valakinek van kérdése ezzel a notival kapcsolatban kérdezhet tőlem is. Pl. anyaga, beállítás(ok), stb ...

(#276) icecave válasza Feel2005 (#275) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs fólia, ne is keresd....

Gondolj bele! Azért állhat le olyan hamar a DVD, mert ez egy noti, a cél, hogy minél kevesebb legyen az energiafelhasználás...
Ha mindig egy percig pörgetné pluszba, akkor az is fogyasztaná az aksit...

(#277) Feel2005 válasza icecave (#276) üzenetére

Feel2005
(újonc)

Szia!

Én is hasonlóra gondoltam, csak gondoltam kikérem más véleményét és tapasztalatát is!

Van valakinek jó ill. rosz tapasztalata ezzel a géppel vagy tud olyat hogy mit érdemes rajta kipróbálni, hogy kibukjanak a hibái? :t

(#278) icecave válasza Feel2005 (#277) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom, nekem más tipus van. (A4864KU)

Pixeleket vizsgálgasd, mást szerintem nem nagyon tudsz....

(#279) Feel2005 válasza icecave (#278) üzenetére

Feel2005
(újonc)

Képen láttam, hogy ugyan úgy néz ki majdnem a külseje mint az 5017-nek. Nem tudod véletlen, hogy a memória az az lenne, ami a hátúlján a szellőző nyílástól jobbra az USB port felé van? Két csavar rögzíti kb. 7cm hosszú? Ha nincs rajta címke és megbontom az vajon gari vesztéssel jár vagy szabad ilyet csínálni?

(#280) icecave válasza Feel2005 (#279) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én kérdeztem ahonnan vettem, ha csak a csavaraon látszik kicsit, hogy hozzáértél, elszállta a garid. Még memóriát sem bővihetsz magatól elvileg. Mondjuk ahány üzlet, annyiféleképpenértelmezik a garanciát....

(#281) black_y

black_y
(újonc)

Hell!

Lattam, hogy paran mar foglalkoztok a temaval. En is laptopot probalgatok venni. A legnagyobb korlatom szokas szerint a penz, tehat nem is vagyom igazan nagy dologra, de azert az ember szereti a max-t kifacsarni ebbol is.

ASUS laptopotkat nezegetek mar egy ideje, ami meggyozott bennuk az a 2 ev garancia, ami alapbol jar, meg meg par dolog. A lenyeg, hogy konkret tipussal kapcsolatban (ASUS A3L 5028 es A6L B005) erdekelnenek a tapasztalatok, esetleg jobb informaltsag:

ASUS A3L 5028-nak Intel 852GM a chipsetje. Ez mennyivel masabb, esetleg rosszabb a (A6L B005) 855GM-nel? Az intel honlapokon az a3l 5028 es a6l B005-hoz 2100(11Mbs) wifi van irva, ez nem inkabb intel 2200(54Mbs)? Mennyi ezekben a celeron procikban a cache tenylegesen, mert eddig meg nem tudtam tenylegesen egyertelmuen kideriteni.

A reagalasokat elore is kosz szepen!

(#282) dat válasza black_y (#281) üzenetére

dat
(senior tag)

A régebbi Celeron-M -ekben 512kbyte (ezeket hívják Banias magosnak típusai 320,330,340), az újabbakban 1Mbyte (Dothan mag, 350,360,370..ha jól emlékszem).

A wifi lehet 802.11b-s (pl intel 2100). Spórolnak :)

(#283) Almos válasza black_y (#281) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Azt hiszem én leszek a Te embered :) ugyanis ez a két noti között filóztam én is, és végül az 5028-at választottam.

Itt fórumon azt mondták nekem, hogy az 5028-as chipsete az újabb, jobb, bár az intel oldalán (Bővebben: link) én azt találtam, hogy a B005-ben van 855GM, ami a jobb chipset, de mindegy... Aztán rákérdeztem erre a Ráday utcai Notebookworld eladójánál, és ő azt mondta, hogy úgyse fogok semmit érezni a különbségből.

Nekem az 5028-asban Intel Pro/Wireless 2200BG wlan kártya van.
Ezekben a Mobil Celeronokban 1MBL2 cache van (Bővebben: link)

Végén leginkább azért döntöttem az 5028 mellett, mert abban több ram volt, illetve a csak a széles képernyő nem mozgatott annyira, ellenben mindkét gépre 160+áfa volt a legjobb ajánlat, amit kaptam.

A 2 év gari nálam is sokat nyomott a latba, a sok usb port is számított, az egyetlen, amit fájlalok, hogy nincs benne tv-out. Aztán adnak hozzá táskát is, bár nem tudom, hogy ennek mennyi a használati értéke, eddig még nem cipeltem, de nekem nagyon kicsinek tűnik a táska, majd meglátjuk...

(#284) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma munka közben 69 fok körül stagnált a notim (M6Va) proci hőmérséklete! :Y Nem sok ez egy kicsit? :F Asus Probe program mennyit csal?

(#285) jani0625 válasza ByB (#284) üzenetére

jani0625
(senior tag)

azért az 1,86os pentium M is termel hőt :)

én már olvastam olyat akinek a 2,1ghz-es PM-je 105 fokra melegedett,de nem történt semmi baja, habár az már tényleg nagyon sok, lehethogy kicsit már belenyúltak és azért lett ennyi.

(#286) erebus

erebus
(kvázi-tag)

Üdv!
Tényleg annyira rossz az a Sempron proci?
Én is az Asus A6U 5040 és az A3L 5028 között gondolkozok ..

(#287) erebus

erebus
(kvázi-tag)

Ja igen: az A3L 5028-nek meddig húzható a videkari memóriája?
Ezt az infót még nem láttam sehol. Ennek is 64 M-ig?

(#288) erebus

erebus
(kvázi-tag)

Utolsó kérdés mára :B
A WLAN az A3L 5028-ba is beépített? Erről se találok infót ..:U
Az A6U 5040-es SIS cuccokról pedig a pcland-nél azt mondták h kb egy 9250-es radeon videókarinak felel meg. Az pedig annyira nem rossz - igaz nem is a legjobb :) Persze ha igaz mindez :F

(#289) Almos válasza erebus (#288) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Személyes tapasztalatom a Sempron procival csak annyi van, hogy 3 hete segítettem egy ismerős csajnak laptopot venni, akkor egy Asus A6U-5049 mellett döntöttünk, de állítólag 3 óra használat után olyan zajt csapott a ventije (akkor már nem voltam ott), hogy másnap visszavittük, és lecserélte a csaj egy másik, gyengébb HP-ra, annyira elment a kedve az Asustól (ráadásul a dvdrw ajtaja is szar volt).
Ezek után én már nem mertem mobil sempronos procival szerelt gépet venni magamnak...

Nekem az 5028-as ma gyakorlatilag 5-10 órát ment (igaz csak netezés, meg ilyenek), de szerintem ebben nincs is venti ;) mert még nem hallottam a hangját, és a proci fixen 46°C-on van.

A videó-chipsetek összehasonlításáról nem tudok mit mondani, a memóriája 64 MB-ig ''bővíthető'' a rendszer mem.-ből, amivel az 5040-es jobb, az az s-video.

A wlanja mindkettőnek beépített, viszont az 5028-asban 60GB-os vinyó van, kétszer annyi ram, ráadásul a Sempronnak csak 128KB az L2 cache-e, míg a Celeronnak 8x ennyi(!) azaz 1MB.

Ja egyébként pclandhoz most érkezett 5028-as, ma kaptam róla értesítést, csak azóta már megvettem a gépet máshol, olcsóbban :P

[Szerkesztve]

(#290) jakobkacsa válasza Almos (#289) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

ráadásul a Sempronnak csak 128KB az L2 cache-e, míg a Celeronnak 8x ennyi(!) azaz 1MB
haloványan megjegyzem, hogy két teljesen különböző architektúrájú procit cache méret alapján összehasonlítani igazán nagy dőreség :U
kb. P4-A64 órajel tipikus esete - a cache méret és az órajel _nem_ összehasonlítási alap!
[mintha azt mondanád, hgoy a Xeon azért jobb a Celeronnál, mert van benne 1MB L3 cache, míg a Celeronban nincs egy bitnyi sem]

azonkívül - ha jól tudom - a mobil Semporonok egyszerűen válogatott asztali Sempronok: alacsony fesz, 25 W max. fogyasztás és kisebb cache.
25 W valójában elég jó (a nagyobb Dothanek simán megesznek ennyit teljes terhelésen, minthogy 21 W a TDP-jük), de hogy melyik gyártó milyen hűtést rak rá, az más kérdés - ugyanis a proci ugyebár önmagában nem hangos, ergo nem a Sempront kell szidni

újfent más téma, hogy a Dothan jobb a Sempronnál szinte minden téren, csakúgy, mint a Banias (régi Pentium M, új Celeron M)

Dyslexia for cure found!

(#291) erebus válasza Almos (#289) üzenetére

erebus
(kvázi-tag)

Úgy tudom, h pl. a Sempronnál az a 3000+ azt jelenti, h ilyen teljesítményű Celeron procinak felel meg. És ebbe bele van számolva a gyorsabb órajel és a kisebb L2 cache is .. :U
Szal ez alapján nekem a Sempron spec jobbnak tűnik, még a kisebb cache ellenére is. :C
Az Asus pedig elég nagy név ahhoz, h ne tegyen szar dolgokat a gépeibe. Legalábbis erősen remélem :B

Más: A SIS chipset-ekről nem tudtok vmit? A honlapjukon elég jó dolgokat írogattak, na de ki írna rosszat a saját termékéről a saját oldalán? :DD

(#292) jakobkacsa válasza erebus (#291) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

Úgy tudom, h pl. a Sempronnál az a 3000+ azt jelenti, h ilyen teljesítményű Celeron procinak felel meg. És ebbe bele van számolva a gyorsabb órajel és a kisebb L2 cache is ..

nono
asztali prociknál igen, de mobil prociknál???
nem hasonlíthatsz mobil Sempron asztali Celeronhoz, PR számozással meg pláne nem...

értsük már meg, asztali és mobil processzorok különböző állatok - AMD-nél Sempron kicsit, Turion kicsit jobban tér el az asztali prociktól, Intelnél pedig össze sem hasonlítható a két család

Dyslexia for cure found!

(#293) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az előfordulhat, hogy egy laptopnál nincs rendesen bekenve a processzor hővezető pasztával és azért melegszik? :F

(#294) erebus

erebus
(kvázi-tag)

Üdv!
Ha valakinek testközeli tapasztalata van Asus A6U 5040 és A3L 5028 gépekkel kapcsolatban - mennyire lehet vele játszani, mi fut rajta, milyen minőségben, mennyire megbízhatóak a gépek, Sempron proci, SIS chipset, Intel chipset stb. stb. - keressen már meg mailben!
Lécci-lécci! :O

(#295) Almos válasza jakobkacsa (#290) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ok, így egy az egyben azt mondani, hogy azért mert az egyiknek ennyivel nagyobb a frekije, illetve annyival több a cache-e, ezért annyiszor gyorsabb, az tényleg nem igaz! De mivel mind a kettő proci esetében 32 bites az adatcsatorna (ellenben a régi p4-a64-el!!! ha erre gondoltál), és mind a kettő a cache-ben tárolja a gyakrabban használt infókat, illetve mind a két proci esetében a freki az egységnyi idő alatt elvégzett műveleteket fedi, továbbra is fenntartom, hogy szerintem jelentős különbség van a két fajta proci között.
Igaz, hogy az asztali kategória, de annó a régebbi celeronoknál pont az volt a butítás egyik eszköze, hogy jóval kissebb volt a cache (így olcsóbb a gyártás), és érezhető volt a különbség a cerkák és a rendes pentiumok között.

(#296) reggy

reggy
(lelkes újonc)

2 gép között filózok:
ASUS A6U5040 és az 5050
Ugye az egyik 3000+ a másik Turion 64 (talán 1,6GHz)

Kérdésem az, ami egy elöttem hozzászólónak is. Lehet ezt azért már játékra is használni, vagy inkább csak irodai használatba gondolkodjak csak ebben az árkategóriában.
A másik, hogy megér-e az 5050 annyit, amennyivel többe kerül mint az 5040.
Illetve, hogy ha tudtok jobbat, mit ajánlanátok helyettük.
Köszi!

(#297) Almos válasza erebus (#294) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Kedvedért felraktam az NFSU-t, elindulni elindul, 640x480-as felbontásnál, minimális beállításokkal fut is, igaz 1-2 kanyarban picit belassul a kép.
Nem tudom milyen játékokra gondoltál, ha stratégiai, akkor azok szerintem mennek, a kicist erőforrásigényesebb 3D játékok viszont már szerintem nem feltétlenül.
Ha játszani is szeretnél, akkor lehet inkább olyan gépben kéne gondolkoznod, amiben van videókártya is, saját memóriával.

(#298) erebus

erebus
(kvázi-tag)

Üdv!
Egyik barátomnak lett egy SIS chipsetes, M Sempron 3100+ -os gépe, egy FuSi.
Létezik, h a proci 800 MHz alatt fusson?! :Y Nem láttam még jobban felpörögni ..
És a chipset sem győzött meg :(
Szal mivel gyakorlatilag ezek vannak az A6U 5040-es Asusban, én nagyon elgondolkoztam a dolgon és nem veszem meg.
Persze lehet, h haver gépével van vmi - elvégre FuSi ;] - de akkor is megdöbbentett a dolog. Többet vártam.

(#299) jakobkacsa válasza Almos (#295) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

no offense, de olvasgass egy kicsit
pl: Bővebben: link
bár ez asztali proci, de mint mondtam, nincs nagy különbség az asztali és a mobil Sempron között

és hogy mégis miért nem összehasonlítható a cache méret: két különböző architektúrájú proci (meglepő módon) a cache-t is máshogy használja...

Dyslexia for cure found!

(#300) Almos válasza jakobkacsa (#299) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Ok, nem akarok én semmilyen amd-intel flamet...
De ha szerinted is jobbak a mobil celeronok, mint a sempronok minden téren, akkor mitől is?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.