Sziasztok!
Azért köszi a segítséget JAKOBKACSA!!
Ha esetleg látnál....
De szerintem akkor elmegyek valami boltba és megtekintem.
Köszi!
Sziasztok!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
girnyau
(kvázi-tag)
(#202) jakobkacsa válasza girnyau (#201) üzenetére
- Privát
- 2005-09-16 07:55:27

jakobkacsa
(senior tag)
hidd el, az a legjobb, ha saját magad nézed meg
és meg is fülelheted, milyen a hangja, mennyire melegszik, billentyűzet, touchpad + gombok, LCD panel, csukló, stb. - apróságok, de nagyon fontosak
Dyslexia for cure found!
(#203) Imy válasza jakobkacsa (#200) üzenetére
- Privát
- 2005-09-16 11:13:57

Imy
(őstag)
Sajnos azt írta mailben, hogy tök új a gép, s nem tud segíteni. 
(#204) jakobkacsa válasza Imy (#203) üzenetére
- Privát
- 2005-09-16 11:33:43

jakobkacsa
(senior tag)
hehh?
ezt nem teljesen értem
attól, hogy új, még meg tudja mondani, hogy hogy néz ki, recseg-ropog vagy össze van rakva rendesen, hangos-e, milyen a kijelző, bill, stb.
Dyslexia for cure found!
(#205) Imy válasza jakobkacsa (#204) üzenetére
- Privát
- 2005-09-16 14:06:13

Imy
(őstag)
Nekem az írta, még a monitor is foliás, ugyhogy nem tud róla írni semmit..Én is furcsállom...

extraktor
(lelkes újonc)
Helló girnyau!
Engem is érdekelne bármi info az Asus A6VA-l kapcsolatban.
Már jó ideje tökölök a váasztáson az Acer Aspire 5024 vs A6VA vs Albacomp Business trión.
A szívem az Asus-ért dobogna (katana), de a pénztárcám mindig kijózanít
.
Viszont a jó hír, hogy a várakozással együtt nő a pénzmag is.
Német tesztet néztem, de egy jó magyar véleményt szívesebben fogadnék, vidéki lévén nehezen jutok kézzelfogható bizonyítékhoz.
Töltelékként; ami az Asus felé húz, az hogy ő állít elő mindent, nem a beszállítoktól vásárol (Clevo, stb) mint pl. az Acer, Hp.
előre is THX
Dell Latitude E6410 i7_620/4GB/ST9250410AS/NVS3100M/W7_64; SGS2, Wayteq xtab100s

muld3r
(újonc)
sztem inkabb ebben gondolkodj: ASUS A3L 5028
ez is sulinetes, dvdiro van benne, es 512MB ram, es ugyanennyibe kerul.
www.pcland.hu
en is ezt tervezem megvenni, csak meglattam ezt is: ASUS A3E 5029
amiben viszont nem celeron a processzor. igaz ez mar 277e huf.
(szinten sulinetes)
es most nem tudom eldonteni, hogy megeri-e ennyivel tobbet adni csak azert, mert ilyen processzor van benne.
szerintetek?
Asus M6Va-8019 tulajok véleményét várnám! Ugyan már megrendeltem, de hétfőig lemondható
ha kiderülne valami turpisság... bár remélem, csak jó tapasztalattal tudtok szolgálni!
Amúgy ő lenne az + még rendeltem hozzá 512Mb RAM-ot - Bővebben: link

dat
(senior tag)
Szép kis ára van vazeg 
Áfa nélkül nagykeráron, nem olyan vészes...
Tény, hogy az Asus logó legalább 50k!!!
Először Clevo-t néztem, ami jóval erősebb volt, de egy laptopnál azt hiszem fokozott elvárás a minőség, nyüstölve lesz a gép, szóval inkább egy kis megalkuvás erő szinten, a kiváló minőségért cserébe!!!

Imy
(őstag)
Szia!
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez (ASUS A3L 5028) tényleg olcsobb, remélem postán elküldik! Ez lessz ami megveszek!
Örök hála, megsporoltál Nekem elég sok pénzt!
Ahogy nézegettem az általad emlitett A3E-5029-et csak a Chipsetben és a prociban (+100Mhz+1Mb L2 Cache) a lussz...
Ha játékra akarod használni akkor jól jöhet, de sztem kicsit drágább...
Én a 28-ast venném, de ha van felesleges pénzed akkor mindenképp a 29-est!
Mégegyszer köszi!

Imy
(őstag)
Tényleg, vajon a Sulinetes cuccot leküldik Nekem?
Mert én Zala megyei vagyok.....

muld3r
(újonc)
en a pcland.hu oldalon neztem, ott az 'igy vasarolhat' rovatban azt irjak, h van kiszallitas. amugy sztem en is maradok az olcsobbnal, plussz 65e huf-ot nem er meg a jobbik.
Hali!
Csak meg szeretném kérdezni, hogy tényleg komolyan gondolodez a postai dolgot? És ha valami para lesz a géppel, és amikor visszaviszed azt mondják, azt a hibát már Te csináltad?
Akkor már inkább futár, és ott elötte kibontani, aztán meg aláirni, ha minden okés...
De csak felvetettem.
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

dat
(senior tag)
Kétlem... Már csak azért is, mert vásárláskor sulinetes regisztáció, stb. Macerás.
Ilyen értékű cuccért már igazán nem lenne nagy áldozat felmenni.
Ne akard magadnak a rosszat, menj és vedd meg, nem postáztass!!! Azt az elkeseredést, amivel járhat... 

muld3r
(újonc)
en is egyetertek az elottem szolokkal. en hozzad szomszedos megyeben lakom (vas), es bar mar vettem sulinetes dolgot hazhozszallitassal (eboltban, monitor, winchester, videkartya), es nem is volt vele semmi gond, de azert egy ilyen cuccert inkabb felmegyek. az a plussz 3e huf, meg 1 nap igazan bealdozhato.
[Szerkesztve]

Imy
(őstag)
Szia!
Utánnanéztem a dolognak, és futár hozza ki, összesen 3300Ft-ért...ű
Tehát meg tudom nézni....
De igazán nem lehet, mivel nincs rajt OP rendszer, és igy nem túl sokmindent lehet megtekinteni, esetleg a BIOS-ban a memoriát (hogy meg van-e), procit....m meg külsőre...
Tényleg a Notebookok BIOS-ába is Del-el lehet belépni?

dat
(senior tag)
Típusfüggő. Az enyémbe pl F2-vel...

Imy
(őstag)
Szia!
Tényleg te nem nézted a ASUS A6L B005-t?
Ennek 15,4' a képernyője, s jobb a felbontása 1280x800 , s csak a Memoriája kisebb (256Mb), minden másban megegyezik az A3L-5017-essel... És 3000Ft-al olcsobb... késöbb lehet bővíteni a memóriáját.
Szerinted?
Szerintetek?

girnyau
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Extraktor az a gáz, hogy én se tudtam magyar tesztet és infót szerezni az asus A6Va-ról. Én is azt várom hogy hátha valaki megszán. Még időm se volt bemenni sehova se megnézni, megsimogatni
. Amint lesz egy csöpp időm, akkor bemegyek valami boltba és megfogdosom az aranyost és írok róla valami magánvéleményt. Addig is ha valaki már előrébb jár ilyen téren szívesen veszem.
Más asus gépet meg nem nagyon akarok venni. Celeron procisat se. Én most nagyon rákattantam az A6-osra és innen nincs mit tenni meg kell vennem.
Csáó!

Imy
(őstag)
Ha megnézted, akkor légyszi ird meg milyen anyagból van a fedele...
remélem nem műanyag...

goli2
(újonc)
Szia,
Két hete sikerült beszereznem a kicsikét (Asus A6va-q034), azóta igencsak
pozitív tapasztalataim vannak róla 
Könnyű, csendes (viszonylag ritkán kapcsolja erősebb fordulatszámra a ventillátort, de az sem vészes),
nagyon szép színekkel dolgozó kijelző, kellemes billentyűzet, erős processzor (1,73 Pentium M - Dothan, erős vga (ATI X700, 128Mbyte), 80 - as HDD (4200 rpm)
512 Mbyte RAM, Intel WLAN (802/11.bg) + egyebek.
24 hónap garancia. no dead pixel.
Nagyon sok utánajárás, teszt, fórumozás után választottam ki, remélem jól fog szolgálni.
Term. vannak kevésbé jó dolgok is benne, a teljesség kedvéért:
- Igényesebb (vastagabb) műanyagokat is használhattak volna.
- 5400 rpm - es wincsi jobb lett volna /ez nem azt jelenti hogy lassú,csak ..
/
Még valami. Természetesen semmi nem pótolja azt, hogy bemész a boltba és
megnézed,megtapogatod, megkocogtatod
és megnézed a képét is!
ha tudok segíteni még valamiben irj az emilcimemre.
üdv,
goli_

[Szerkesztve]
goli

Wjo
(újonc)
Szasztok!
Én pár hete gondolkodom notebok vás-on, ki is néztem egy asus 4864-est, de a bolt, ahol vettem volna azt mondta, hogy már nincs ez a típus, estleg hasonló paraméterekkel tudnátok-e ajánlani vmit?
Nem tom ez az A6VA-Q034-es mit tud, mit kóstál?
Bővebben: link
Na, ez itten egy 4864es....
És nekem is ilyen van, kérdezz 
[Szerkesztve]

hidja
(újonc)
Sziasztok!
Asus a3e 5029-ről van-e valakinek tapasztalata? Ilyet néztem ki sulinetben.

Wjo
(újonc)
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, hogy az A 4864-esről végképp lecsúsztam, ráadásul a nagykerben az A 6VA Q034-esről is azt mondták, hogy nem tudják mikor lessz.
Így sajnos (?) be kell érnem egy A 4 VA Q016-ossal.
E típusról esetleg tud e valaki információt adni? Ha igen, előre is köszönöm!

Efreet
(senior tag)
kinéztem egy ilyet magamnak:
ASUS A6U 5040 15'' Mob. Semp. 3000+(25W)
(részletes infok itt: Bővebben: link )
mennyire használható ez általános iskola/irodacélokra?
mondjuk kibír-e egy mobil sempron 2-3 órát aksiról meg ilyesmik...
a 2 év garancia meg a rengeteg beépített cucc miatt nagyon kellemesnek tűnik, és nagyjából egy árban van a CeleronM 1,5 körüli gépekkel
köszi előre is a véleményeket
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

Imy
(őstag)
Én is nézegettem!
Szoval az a probléma Vele, hogyha nézted volna az AMD oldalán 128Kb L2 cach-el rendelkezik... Ekkora Cache a PII-es Cerkámnak volt.... Inkább nézd meg az A3L sorozatot, s azok is tudnak ennyit, szerintem! A A3L-5028-as 3-3,5 orát elmegy, egy ismerős tapasztalata!
Ammit belinkeltél az drága..!!!!
www.pcland.hu-n is nézd meg az árakar! Sokkal olcsobb!!!!

Imy
(őstag)
A Notebookok belső antennás V-lan kártyájának mekkora a hatósugara?
[Szerkesztve]

Efreet
(senior tag)
nem tudom honnan vetted, hogy mi drága és mi olcsó, a pclandos dolgok rendre drágábbak 1-2 tizessel, mint a ramirises árak... mindegy.
a mobil sempronról az infot köszi, végülis ez volt a lényeges adat - akkor vadászunk hátha sikerül valami értelmesebbet ebben az árkategóriában kifogni.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

Imy
(őstag)
Akkor mondjál példát arra, hogy mi is a drága.
Én amit kinéztem (ASUS A3L-5028-as Notebook 212000-ért) a legolcsobb az összes árlistából, és a PCland oldalán néztem ki... Nem ugy akartad irni, hogy a ramirises árak a drágábak?
(#234) jakobkacsa válasza Imy (#233) üzenetére
- Privát
- 2005-09-26 13:35:01

jakobkacsa
(senior tag)
hehh?
Ramiris nagyker, disztribútor
nem hiszem, hogy PCLand beszerzési ár alatt kínálná a notikat...
Dyslexia for cure found!
(#235) Imy válasza jakobkacsa (#234) üzenetére
- Privát
- 2005-09-26 15:28:42

Imy
(őstag)
Akkor mennyia Ramiris-nál az általam emlitett noti?
(#236) jakobkacsa válasza Imy (#235) üzenetére
- Privát
- 2005-09-26 15:33:11

jakobkacsa
(senior tag)
éppen 10k nettóval olcsóbb
ezt hívják kisker árrésnek 
Dyslexia for cure found!
(#237) Imy válasza jakobkacsa (#236) üzenetére
- Privát
- 2005-09-27 15:26:31

Imy
(őstag)
min1, az a lényeg, hogy egymásnak tudunk segíteni, és ez a topic is sikeres, mivel elég sok itt is a hozzászolás. 

Almos
(fanatikus tag)
Én is laptopvásárláson töröm a fejem, egyelőre az árlistákat nézem, mert jelenleg még tart a pénzgyűjtési fázis ;)
Celeron procikkal kapcsolatban felmerült egy kérdésem, miszerint az asztali gépeknél az a tapasztalatom, hogy a celeronok eléggé visszabutított változatai a sima Pentiumoknak, ez mennyire igaz Mobil Celeronok esetében? Mivel a laptopra szánt összeg max 200-230 ezer, ezért a Mobil Pentium kiesett, maradt a Mobil Celeron és a Mobil Sempron, de utóbbiról azt mondják, hogy sokat zabál, ismerős tapasztalata alapján marha hangos (2 hete pont emiatt cseréltük vissza 1 éjszaka után!!) illetve pont most írtátok, hogy a Cache-e is nagyon kicsi. Nyugtassatok meg, be ''szabad'' vállalni egy 1,3-1,5 MCerkát? Csak mert már maga a Celeron név is félelemmel tölt el

Egyébként mire érdemes még figyelni? Ami számomra fontos az a wlan, lan, sok (min 3) usb port, s-video kimenet, filmnézés, ''normál'' használat lenne a célja, tehát nem 3D CAD, dvd-rippelés, 3D játék, vagy hasonlók...
Ebben az esetben mit számít a videó-chipset? Ebben az árkategóriában mindnek megosztott videómemóriája van...
Egyébként ezeket néztem eddig kb:
ASUS A3L 5028
ASUS A6U 5001
ASUS A6U 5040
ASUS A6U 5049
ASUS A6L B005
[Szerkesztve]
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

Almos
(fanatikus tag)
Itt vannak linkek is az egyes tipusokról:
5028: Bővebben: link
5001: Bővebben: link
5040: Bővebben: link
5049: Bővebben: link
B005: Bővebben: link
Tényleg, és milyen az ASUS szervízháttere? Pont most szidta valaki egy listán, nektek mi a tapasztalatotok?
[Szerkesztve]
Ha tényleg 3D modellezéshez és játékhoz is akarsz laptopot, akkor felejtős! Illetve mélyen a zsebedbe kell nyúlni és eldönteni, hogy melyik a kettő közül!!!
Ugyanis teljes más videokártyát (hasonlóan borzasztó drága áron) igényel a két dolog! Játékhoz minimum X700, modellezéshez pedig FireGL... Utóbbi horror áron! 
ui.: Haveromnak van Asus laptopja 9700-as videokártyával és fullosan fut rajta a San Andreas, hihetetlen, de igaz! 

Imy
(őstag)
Szerintem....
Sempront ne vegyél smmiféle képpen (tehát kiesik akkor a A6U széria)...
Ami maradt: (összehasonlítom öket, amiben eltérnek)
A3L-5028:
memoria 512Mb
ujabb a chipset, s jobb (olvass utánna an intel.com-on), s ez melett döntesz
A6L-B005:
memoria 256Mb
régebbi a chipset, s rosszabb (olvass utánna an intel.com-on)
Beépitett webkamera
nagyobb kijelző, nagyobb felbontás
Én a 5028-ast választottam, a több memoria miatt, s az ujabb, gyorsabb, jobb chipset miatt....
B005: nagyobb kijelző, webkamera, nem gyözött meg
Véleményed?

Almos
(fanatikus tag)
Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam meg a mondatot, de NEM 3D Cad, 3D játék a cél. 

neww
(újonc)
Üdv. Bocsi az off-ért, de elárulnátok hogyan lehet topicot nyitni???

Almos
(fanatikus tag)
Memória: alapvetően ez a legrugalmasabb téma, mert ebből később még bármikor bele lehet rakni még egy modult - ellenben az egyéb extrákkal (s-video, wlan, spdif, lpt, usb, stb...)
Beépített webkamera röhej, ki a halálnak kell...
Nagyobb képernyő: az a 0,4'' különbség nem olyan fontos.
chipsetnek akkor utánanézek az intel oldalán.
Ami fáj, az mindössze annyi, hogy nincs egyikben sem s-video, valójában az A6U széria pont jó lenne, ha lehetne intel procival kapni 
Mindenesetre köszi a segítséget, alapvetően egyetértek 

Almos
(fanatikus tag)
Őszintén szólva passz, de nézted már a keresőt? Szerintem elég nagy a valószinűsége, hogy már létezik a témádnak megfelelő topic..

neww
(újonc)
sajna nem találtam semmit , de azért köszi

Imy
(őstag)
Nincs mit a segítséget!
Az A3L-5028-as hátránya, hogy 2x256Mb RAM van benne, ha bővíteni akarja az ember, akkor gázasabb.... de igy legalább DualChanel....
Meg ha jól tudom csak 2 memoriafoglalatos... 

Almos
(fanatikus tag)
512 MB Ram elég lesz, nem vagyok én telhetetlen 
Asztali gépemben is csak 256 van ;)

Almos
(fanatikus tag)
Most jutott időm, hogy kicsit megnézzem ezt a chipset témát.
A3L-5028: Intel® 852GM
A6L-B005: Intel® 855GM
Nekem már ez alapján is, de az intel oldala után is úgy tűnik, mintha inkább a 855GM lenne az újabb, jobb chipset (Bővebben: link) Vagy csak én néztem valamit rosszul?
Sziasztok!!
Mint azt tudjátok, van egy ASUS A4864KU notim. Ati 9700as mobil vga-val.
Szóval, akartam újabb drivert feltenni, de: ati oldalán, ami van, azzal nem lehet frissiteni a vga drivert (gondolom asus miatt, régebben pl. az asztali vga-ihoz is külön asus drivert lehetett feltenni).
Gondoltam, megnézem asus oldalán, elvégre akkor ugy ott van. Van hát! Csak éppen a legfrissebb 2004 októberi. Egy éves bakker!
Akkor honnan a francból töltsek le ujabb drivert???
PLZ help!!
thx.