Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#2001) saco válasza extraktor (#1985) üzenetére

saco
(lelkes újonc)

Köszi !

Ez német :) szótárt kell használnom hehe

wow 2000. =)

[Szerkesztve]

(#2002) Angel82

Angel82
(újonc)

Tud valaki esetleg notihoz autós töltőről? Nem igazán találok sehol, pedig kéne majd.

ASUS A6JA-Q001H

(#2003) jani0625 válasza Angel82 (#2002) üzenetére

jani0625
(senior tag)

itt van:
http://www.peti-serk.hu/notebookworld/index.php?kereses=kiegeszito

(#2004) Angel82 válasza jani0625 (#2003) üzenetére

Angel82
(újonc)

Thx! Nem fagytam le az infomennyiségtől, amit írnak! :) Neked van ilyen? Súlya, ilyesmi?

ASUS A6JA-Q001H

(#2005) jani0625 válasza Angel82 (#2004) üzenetére

jani0625
(senior tag)

nekem nincs,csak utánanéztem

(#2006) hzcs válasza RudiG (#2000) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Hi!

Nokia 6100 és infra. Vodafone. Havi 2500+áfa, 1-etlen gond a havi 100 mega. Egyébként sztem elég jó a net. Lehet külön pcmcia kártyát is venni. De mind3 szolgnak van netes csomagja, eddig csak a Vfont használtam. Remélem nem minősül reklámnak. Ha az akkor sry.

(#2007) Angel82 válasza jani0625 (#2005) üzenetére

Angel82
(újonc)

ok köszi! Közben találtam még párat, de fene tudja jó-e a géphez. Mennyire változatos asuson belül a csatlakozó? Amúgy napelemes töltőhöz kell majd. :)

ASUS A6JA-Q001H

(#2008) hzcs

hzcs
(senior tag)

Lekéstem

[Szerkesztve]

(#2009) Fifi válasza RudiG (#2000) üzenetére

Fifi
(fanatikus tag)

Akkor, hogy hzcs-t ne érje támadás :)

Én pgsm-nél nokia 6310i/6600 irda/bluetooth alkalomadtán, így nem fizetek elő külön csomagra.
Szolgáltatás neve: Mobile Data Start
Bruttó havidíj: nincs
Bruttó forgalmi díj 10 KB-onként Csúcsidőben: 8 Ft Egyéb időszakban: 8 Ft

Bye, Fifi

-- Megválnék tőlük: http://tinyurl.com/77tl6a4 --

(#2010) Coyote2000

Coyote2000
(őstag)

Hali!
Asus A3500L-es gépet vettem, és az eddig vele töltött 2 hónap alatt kettő hibát fedeztem fel (ha ez egyáltalán hibának számít):

1. Toshiba DVD-író van benne - TSSTcorp CD/DVDW TS-L532A - ami egyszerűen nem hajlandó 4x-nél gyorsabban DVD-t írni. Használhatok akármilyen márkát, akármilyen típust, nem lesz gyorsabb 4x-nél. Pedig aztán a leírás szerint dual layert,mindent vinnie kéne faszán - erre egy DVD+R-t sem képes megírni 8x-osan. :(

2. A Hitachi merevlemez - HTS424040M9AT00 - meg 5-10 mpként kattog, és felvillanik a LED is, attól függetlenül, hogy egyáltalán nem csinálok semmit a gépen, és semmi folyamat nem fut, ami töltést igényelne. :F

Mindkét témában várom hozzászólásokat, ötleteket. :R
Amúgy mindkét meghajtó tökéletesen funkcionál, de ha már lúd, legyen kövér. Működjön minden flottul, vagy visszaviszem nekik.

[Szerkesztve]

I'm dreaming of an iphone not restricted by itunes.

(#2011) DeimoS

DeimoS
(lelkes újonc)

ASUS A6Km-Q001
AMD Sempron 3000+;512;Go7300 TC 64-256
3dmark 03: 3615
05: 1499
06: 625 (cpu:681 / sm2:227 / sm3:223)
Aquamark3:28787

ASUS A6Va-Q034/1.73Dothan/1G/X700 128 Update
3dmark06:597 (cpu:720 / sm2:285 / sm3:---)

Az A6Km TSST TS-L532U íróval van szerelve.

(#2012) Louis Gara válasza Coyote2000 (#2010) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Az előbbinek örülj, van akinek még irni sem akar...(főleg az 532A féle)
a merevlevezes probléma nem ismeretlen számomra sem, bár nem tul gyakori de szokott ''szüttyögni'' ha ez a hangutánzó szó a helyén van, most ez jutott eszembe...amúgy passz hogy miért van, nekem amúgy is sokat pörög a lemez benne, több memória megoldást jelenthet.

'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''

(#2013) Louis Gara válasza DeimoS (#2011) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Érdekes infók, mindenek előtt a legérdekesebb, hogy a legújabb benchmark szerint (06-os 3dmark) a 7300 Geforce odaveri az X700-at....hmm.

(#2014) Almos válasza Judy30 (#1995) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Nálam csak mac-adress alapján van szűrve a wlan-os háló, mert a többi bonyolultnak tűnt, és nem tudtam beállítani... De így most működik, és más szerintem nem tudja használni az én gépemen kívül.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#2015) Almos válasza Coyote2000 (#2010) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

1. örülj neki ha egyáltalán még ír. Ha meg nem ír nagyobb sebességgel, akkor cseréltesd ki gariban, egy rakás szemét az az író (méghogy író...)

2. töltsd le a Hitachi oldaláról a Drive Fitness Test progit [link] és ha az kiír valamilyen hibát, akkor garira cseréltesd ki, ne várd meg míg meghal.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#2016) Louis Gara válasza Almos (#2015) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Én is letesztelném, mert én is észleltem a jelenséget, viszont ha jól olvasom valami bootdiscket akar csinálni ez a DFT, ami azért sem egyszerű mert nincs FDD-m. Jól értem, vagy van más módja is?

(#2017) DeimoS válasza Louis Gara (#2013) üzenetére

DeimoS
(lelkes újonc)

Az, hogy odaveri így ebben a formában nem igaz. A helyzet inkább az, hogy mivel a shader 3at nem viszi az x700, a 7300 viszont igen, ezért a pontot lenyomja elég rendesen.
Összességében azért az x700 jóval gyorsabb kártya, ám lehet, hogy a 7300as bármelyik új játékból nagyon szép szlájdsót csinál:p
Egyébként zúgáshangerőre egyforma a A6Km és a A6Va, akksiról is kb uolyan, nem toshiba hanem fujitsu hdd van benne, asus a wireless kártya és van benne blutusz is, viszont a webcam opcionális, ami szegény hazánkban a nincs szinonímája. Stabil gépnek tűnik egyelőre a sis csipszet ellenére.

(#2018) Louis Gara válasza DeimoS (#2017) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Ezért csalóka az egész.

Hogyha +512mb memóriát szeretnék venni, akkor ugyebár fontos, hogy olyan legyen mint amilyen már benne van, hogy menjen dualban, márka, tipus. Nanya ram van benne, ilyent hol tudok szerezni???

(#2019) xedos válasza Louis Gara (#2018) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nem biztos, hogy a márka számít!
Inkább a pontos adatai: magyarán mondjuk 533Mhz-es és cl2.5-ös... stb
Nekem a Nanya ment a Kingmaxal együtt -ACER-ben.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#2020) extraktor válasza Louis Gara (#2018) üzenetére

extraktor
(lelkes újonc)

Szia!

Nekem is van egy nanya+ egy kingmax, más időzítéseken (a kingmax jobb) és nincs probléma. nincs nagy eltérés ebben a kategóriánab. :)

Dell Latitude E6410 i7_620/4GB/ST9250410AS/NVS3100M/W7_64; SGS2, Wayteq xtab100s

(#2021) Fifi válasza Louis Gara (#2018) üzenetére

Fifi
(fanatikus tag)

Nem kell márkára egyeznie. Nekem is Kingston lett a gyári mellé rakva és szépen megy szinkronban.

Bye, Fifi

-- Megválnék tőlük: http://tinyurl.com/77tl6a4 --

(#2022) hzcs

hzcs
(senior tag)

Az 1860 mhz-es dothan nem 800-ra veszi vissza max az órajelet? Mert most (nem tudom hogyan) 3x-os szorzóval 480 mhz-en megy. CHC plusz Power 4 gear. Bár akksiidőt nem spórol jelentősen, nem veszem észre.

(#2023) CharlieFirpo

CharlieFirpo
(újonc)

Asus 2500Dc notebookkal nyűglödök, hátha vki már okosabb nálam. Szóval: hogyan és hol kell benne RAM-ot cserélni???. Szintén ebbe a gépbe szerettem volna egy DVD-írót a kombó helyett, de ha beteszem, akkor a merevlemezt sem ismeri fel, nem bootol be (master-slave probléma, de a megoldást nem tudom).
Help! :F

Charlie

(#2024) Oraculus

Oraculus
(tag)

Sziasztok!
Egy ASUS MyPal A632 készüléket tervezek vásarolni, van valakinek tapasztalata a készülék szolgáltatásaival kapcsolatban akitől tudnék pár infót kapni?

Köszöm, oraculus

This is usually the part when people start screaming.

(#2025) Sytex

Sytex
(tag)

Lehet hogy már volt, és én vagyok figyelmetlen, de az A6VA-Q034 dualban lekezeli a ramot, vagy csak single módban hajlandó csinálni valamit????

- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

(#2026) sosperecek18

sosperecek18
(őstag)

Hello lenne egy kérdésem:
A lényeg, hogy kaptam egy Laptopot, amiben csak 256 ddr-volt, ami 2700-as, én vettem egy 512/400-ast, betettem a gépbe majd ezután ment minden rendesen ezután játszok minden játék elkezd szaggatni nagyon!
Ezután a gép lekapcsolt és nem indul!(indul, csak nincs kép és hang, a gép felpörög, a dvd is kijön, a gép melegszik csak nem csinál semmi!)
Most jön vissza a gariból, megmerjem tenni mégegyszer belettenni a gépbe?
Vagy akkor csak az 512-est?
A gép Asus A6l-B005

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#2027) ratex válasza sosperecek18 (#2026) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Hát, én el tudom képzelni, hogy miután a két memória nem azonos órajelen megy, más sebességgel küldik vissza az adatokat, és talán ez bezavarhatja a gépet. Na persze az én szavam nem 100%, de én ezt gondolom elsőre.

(#2028) xedos válasza ratex (#2027) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ilyen nincs! Szerencsére...
A gép mindig a lassabbhoz igazodik!

(#2029) ratex válasza xedos (#2028) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Na, mondom én, hogy nem kell nekem hinni. Akkor esetleg a memória rossz.

(#2030) xedos válasza ratex (#2029) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Bocsi, nem olvastam az előzményt!!!!
Esetleg összeakadhatnak, bár ha megy vele akkor utána már nem kéne lahallnia...

sosperecek18 :
Rakasd bele a szervízbe a RAM-ot - vagy kérdezd meg...

(#2031) Volu

Volu
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Asus A6RB002 noti...
Bedugom a fejhallgatót, hogy hallgassak egy kis zenét, mert a beépített szar csipógó alkalmatlan erre... na aztán a fejhallgatón is egy rakás szar ahogyan szól. Halk, és mintha nem lenne benne mély. Rádugom egy aktív hangfalra és tökéletesen működik. Azért ezt nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű fejhallgatót nem bír meghajtani! Eddig még sosem volt ilyen problémám! Mely Asus laptopoknak van még ilyen AD1986 csoda hangkeltője? :F

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#2032) ratex válasza Volu (#2031) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Nekem is ilyen gépem van, és nem volt vele baj. Eddig legalábbis semmi.
Sőt, TSST van benne, és 25 darab jól működő megírt DVDnél járok. Verbatim lemezt szereti, egy TDKt rontott eddig.

(#2033) Volu válasza ratex (#2032) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

Persze, nekem sincs semmi bajom a fentebb írtakon kívül. Tudtam, hogy szar a beépített hangszóró más notikhoz képest is, de nem érdekelt, mondván van nálam fejhallgató.
Nekem TSST TS-L532U van, ha jól tudom az A jelűekkel volt a sok probléma.

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#2034) ratex válasza Volu (#2033) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Amúgy a SoundMax-os programban, amit adtak a notihoz, nem lehet valamit állítgatni? Én nem nagyon nézegettem eddig, de próbáld meg, hátha.

(#2035) fanboy

fanboy
(lelkes újonc)

Asus A3vc 5003
Teljesen jól fel tudtam tenni rá mindent, csupan az audi szorakozott kicst, de nem fogott ki rajtam.
Teszt: 3dmark03: 4647 pont
Szerintem hogy csak 64 mb vidkari van benne, teljesen jó teljesítményt nyújt.

„Az emberi természet legerősebb ösztöne, a fontosság vágya.”

(#2036) Louis Gara válasza fanboy (#2035) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Nekem is 4600 körül teljesít, bár sztem mehetne többet is. A 64 mega kevésbé, inkább a memóriák frekvenciája tesz, vagy vesz el az eredményből, a 128 megások memóriája gyorsabb, ha jól tudom.

(#2037) Volu válasza ratex (#2034) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

Azt, hogy stereo speakers vagy headphone, de érdemlegesen semmi különbséget nem tapasztalok. Közben kipróbáltam egy kisebb fejhallgatón is és azon is szar.
Ratex nálad korrektül működik fejhallagtóval? Asszem vihetem vissza...

(#2038) BFeco válasza Volu (#2031) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Nemrég telepítettem egy Asus A6R-B002 notit (akku töltés gond nem volt) Minden szépen felment, működött (WLAN-os internet, web kamera stb.) Próbából rádugtam a profi Sennheiser HD580 fülesemet, háát igen leszerepelt a noti, súlyosan mélyhiányos, ''szokolrádiós'' hang (Windows fejhallgató vagy speaker beállítás, szintén nem segített). Füles ment az off IBM T42-es notimba, megjöttek a mélyek.

Az ügyfélnél az Asus ( Celeron M 1,6 GHz) kb. 3 órát bírt akkuról (Wi-Fi internet), könyvelő program telepítés, böngészés. A nálam lévő off T42 (Pentium M 1,7 GHz) kb. szintén 3 óra.
Asus 8 cellás akku: 14,8 V, 4400 mAh, 65 Wh, IBM 6 cellás akku: 10,7 V, 4400 mAh, 47 Wh kb. 38 %-os különbség. Jó dolog a SpeedStep.

230 V-os tápról az Asus CPU kb. 56 C fokos, IBM (SpeedStep aktív - 600 MHz min. CPU freki) kb. 43 C fokos (böngészés ill. tétlen Windows XP).

A T42-höz képest, vastag. :D A kijelzője szép, csak nagyon tükröződik.

PS.: Tudom, hogy nem egy kategória a két gép. :D

[Szerkesztve]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#2039) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Huzamosabb ideig használom itthon a gépet mostanában anélkül, hogy bárhova vinném, ezért kivettem az akksit, hogy még véletlenül se kerüljön használatba! Ezzel jót tettem és kímélem a gépet, vagy sem?

üdv
Bence

(#2040) Louis Gara válasza BFeco (#2038) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Ha jól értem akkor egy celeront hasonlítottál egy pentiumhoz..?

Amugy meg, nem egy kategóriában fut a két noti.

[Szerkesztve]

(#2041) BFeco válasza Louis Gara (#2040) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Ezt én is megjegyeztem (nem egy kategória, belépő ill. üzleti notebook) [link] (gondolom ezt nem olvastad el figyelmesen. :)
A kb. + 40 % akku kapacitás (Wh) kompenzálja a nagyobb (szebb) kijelző és a Celeron M nagyobb telepes (nincs SpeedStep) fogyasztását.

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#2042) BFeco válasza Volu (#2031) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Ha aktív hangszórón jó, és csak a kis impedanciás füleseken (jellemzően 30 -100 Ohm, de pl. Sennheiser HD580 300 Ohm) van mély hiány (amit én is tapasztaltam), akkor lehetséges, hogy a notiban lévő erősítő kimenetén lévő túl kicsi kapacitású kimeneti csatolókondenzátorok (néhány száz uF-ot szoktak alkalmazni) a bűnösek. Az tud ilyen mélyhiányos átvitelt produkálni, ha nagyon leterhelik az erősítő kimenetét. A szervíz mit mond erre, elfogadja hibának? Alaplap csere, ha van javított verzió. Nem lesz egyszerű menet. :((

(#2043) ratex válasza Volu (#2037) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Hát, én annyira nem vagyok ráizgulva a basszusra, de tegnap nézegettem egy kicsit.
Fülhallgatóval valóban erős hiány mutatkozott ezen a téren, de aztán elkezdtem játszadozni a notihoz kapott programmal, a Soundmax-szal, és szerintem ügyes beállításokkal komoly javulást lehet elérni. Lehet, hogy nem így kellene, hogy jól működjön, mármint csak szoftveres hangolással, hanem magától is, de ha nincs ló...

(#2044) ratex válasza ratex (#2043) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Ha meg esetleg valaki szervízbe vinné ilyesmi miatt, írja már meg feltétlenül a tapasztalatait, mert sokan hasznosítanák.
Amúgy ha így haladunk szépen lassan elássuk jó mélyre az asus minőségét. Először a DVD-író, most a fülhallgató-kimenet. Aztán átkereszteljük a fórumot arra, hogy miért NE asus... :D

(#2045) RudiG

RudiG
(tag)

A hangos dolognál nem lehet,hogy csak vm beállítás nem jó? Nekem pl most kis elsőgenerációs samsung yepp mp3 lejátszós földugasz van beledugva és, ha feltolom maxra a hangerőt, majdnem úgy szól mint a hangszóró.

A RAM-os dologhoz meg: biztod,hogy frankón ment egymással a 2 ram?
Tehát pl öcsémnél volt az,hogy berakta az egyik ramot a másik mellé (gondolom ott is volt különbség a Hz-nél) és az történt,hogy a gép elindult, de csak azt a 256-os ramot érzékelte, ami amúgy is benne volt. Ha megcserélte, akkor meg csak 512-őt(ami az új modul volt).

Apropó, mi is lett ezzel a vinyó felkerregős dologgal? nekem is kigyullad a lámpa kb 5 másodpercenként és ezzel szinkronba kerreg 1 nagyonrövidet a vinyó. Mi ez, vagy minek köszönhető?
Lehet, hogy a norton internetsecurity ellenőrizget?
A folyamatoknál megnéztem, de ott nem megy.
Viszont a Taskmgr és a SynTPEnh.EXE (<<MI EZ???) néha dolgozik.
help meee :O

Egyébként nagyon tuti a gép még mindig :R :))

üdv, én <~ˇ^ˇ~> ASUS-A6VA rullz >>*1.73 centrino . X700 . 2x512 DDR2 . 80GB 5400rpm .

(#2046) Volu válasza BFeco (#2038) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

Bfeco akkor nálad is ugyanez a gond! Mivel valószínűleg mindegyik ilyen, ezért hiába vinném vissza, egy cserével is, ugyanott lennék.
Gyerekek ez egy nagy sz**..., aki munka közben szereti a zenét fülesen, az meg ne vegye! Én már direkt egy kisebb, mikrofonos fejhallgatóval is kipróbáltam, nem csak a nagy Sennheiser cuccoknál van gond. Félreértés ne essék! Nem csodát vártam, csak körülbelül azt, amely bármely mostani integrált hangkeltőtől elvárható. Nem értem hogy gondolta ezt komolyan az Asus, hogy ezt így kiadja... :((
Asusosok! Más modelleknél is ilyen trágya a hang, vagy ez csak az A6RB002 ''jellemzője''?

(#2047) ratex válasza Volu (#2046) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Év vége felé majd megmondom, hogy a Merom-procis Asus-nál is ez-e a helyzet. Már gyűjtögetem rá a pézet...

(#2048) hzcs válasza RudiG (#2045) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Synaptic Touchpad

(#2049) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Huzamosabb ideig használom itthon a notim mostanában anélkül, hogy bárhova vinném, ezért kivettem az akksit, hogy még véletlenül se kerüljön használatba! Ezzel jót tettem és kímélem a gépet plusz az akksit vagy sem?

üdv
Bence

ui.: Asus M6V1-8019 és Li-Ion 4800mAh

(#2050) Volu válasza ByB (#2049) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

Hali!

Mit jelent a huzamosabb ideig?
Ha egy hónapig, akkor azt mondom érdemes, egy hétvégére viszont felesleges.
Az akkut töltsd fel maxra és úgy rakd el.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.