Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)

(#151) BosX

BosX
(fanatikus tag)

ASUS S5A-val van vlami itthoni tapasztalat?
Kapni egyáltalán itthon? (magyar billel, oprendszerrel?)

mentality, tradition, history. these things never change.

(#152) Side_ válasza Side_ (#150) üzenetére

Side_
(senior tag)

:U

''Van visszajelzés, tehát vagyok!''

(#153) animatrix11

animatrix11
(őstag)

Sziasztok

Asus M2400-as notim van 1,3 ghz mobilcel., 256 mb ram, 30 gigás vinyó cd-iró/dvd
zsír új, nem használtam vettem, xp prof-ot raktam rá, feltelepítettem a noti cuccokat meg 1-2 apróságot office, nero, acdsee, és qrva lassan bootol be, a bootoláskor 10-12 halad át az a kis csík, és a win is elég lassú az én gépemhez képest ami 1 PIII-as (1,5ghz, 512ram),
normális ez? valamit nem jól raktam fel? én többet vártam a mobil celerontól meg az asustól

a válaszokat előre is köszi!

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!!

(#154) wendy válasza bLaCkDoGoNe (#145) üzenetére

wendy
(lelkes újonc)

hu koszonom, nagyon szep ez a kis noti.
es az nem zavar teged, hogy 16:9es a kepernyoje? en egyedul csak attol felek, no meg attol, hogy tulsagosan is kicsi lesz az egesz.
van olyan dolog rajta, amit nem tudsz csinalni?:)

(#155) Keresztapa24

Keresztapa24
(tag)

Hali nekem egy ASUS A3519LB típúsu laptop-hoz kellene aksi...ha van valakinek eladó vagy tudja hogy hol lehet venni,akkor írjon !!!! Erről a gépről van szó: Bővebben: link

OrangeCountyChoppers

(#156) bLaCkDoGoNe válasza wendy (#154) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Szerintem marha jó a kijelzője... Először én is tartottam tőle, hogy kicsi lesz, de aztán megnéztem élőben, és bizony nem kicsi. A 16:9-es képernyő nekem személy szerint sokkal jobban bejön, mint a 4:3-as, de ez nyilván személyfüggő. Mivel én CAD-re meg Photoshopra használom főként a gépemet, nekem különösen jó a 16:9-es kijelző, mert kedvemre tudom pakolászni az eszköztárakat, és még a munkaablaknak is marad bőven hely.
Eddig semmivel nem volt gondom, játszani is prímán lehet rajta, munkára meg (mint már említettem) egyenesen kiváló.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#157) wendy

wendy
(lelkes újonc)

igazabol nem nagyon ertek hozza, de vannak olyan filmek amik nem szepen jelennek meg rajta igaz?
en nagyjabol csak internetezesre, filmnezesre, szovegszerkesztesre hasznalnam, ezekre vajon megfelel e?

(#158) Keresztapa24

Keresztapa24
(tag)

Nekem senki nem tud segíteni???:F:F

OrangeCountyChoppers

(#159) bboss

bboss
(újonc)

Hello,

most kaptunk cégnél A4864KU notikat.
Nagyon szép nagyon jó, csak rendszer nem volt rajta.

Gondoltuk sebaj telepitünk rá XP-t
Igen ám, de az eszközök telepitésénél kifagy.
Gondolom azért mert túl sok új eszköz van benne, és ezért xp nem ismeri.

A következő lépés az volt hogy biosban letiltottuk az eszközöket, hátha igy menni fog. A rekakció ugyanaz, igy sem ment.

A gyárilag kapott asus xp preinstall lemez meg valami pure os-t kér hogy azt telepitsük fel.

Tudnátok segiteni jó lenne, mert ott vannak a gépek nagyon jók csak éppen nem tudjuk használni.

Nem vagyok win ellenes de a suse linux kb 40 perc alatt felkúszna rá, csak éppen az jelen esetben nem segit rajtunk

Köszönettel
bboss

(#160) xedos válasza Keresztapa24 (#158) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Pl... Amit belinkeltél céget -annál?
Asushoz elég sok helyen lehet...

De keress rá az akkukirályra...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#161) xedos válasza bboss (#159) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

''Igen ám, de az eszközök telepitésénél kifagy.
Gondolom azért mert túl sok új eszköz van benne, és ezért xp nem ismeri.''

Ettől nem fagyhat ki! Nekem A4760GU-m volt az P4-es hasonló...

Szerintem a géppel van valami...
Az ASUS preinstallnál meg azt hiszem üres de formázott winyó kell...
Majd fél éve volt, amikor kipróbáltam... azóta eladtam.

(#162) bboss válasza xedos (#161) üzenetére

bboss
(újonc)

Szia Xedos,

köszi a gyors választ.
Oké mi is gondultunk arra, hogy a géppel van valami, de mind a 4-el ? azért az húzos lenne. és mind a4 pont ugyanott fagy ki.
Megpróbáljuk még a tiszta winchis módszert. hátha.

mindenesetre köszi

(#163) xedos válasza bboss (#162) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Szívessen...
Én is szenvedtem a gyári cuccal...
Viszont a sima XP pillanatok alatt gond nélkül felkúszott rá!
Nem lehet, hogy nem SP2-es az amivel próbáltad?

(#164) icecave válasza bboss (#162) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Nekem ugyanilyen notim van. Megvettem, kicsomagoltam, és nem volt rajta rendszer, ughye, eddig Nektek is igy volt. Simán betettem sp2es windowst, és felment, semmi gond nélkül.

Nem próbáltatok felrakni beépitett sp2-es windowst??

Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

(#165) bLaCkDoGoNe válasza wendy (#157) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Tökéletesen. De akkor nem biztos, hogy egy ilyen gép kell neked, pl. a mobility Radeon tök fölösleges ezekhez.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#166) bboss

bboss
(újonc)

Hát az biztos nem sp2-es xpvel próbáltam, de hát köszi, elvileg winowssal árulják és még az se volt rajta, most honnan a ...-ból vegyek sp2-es windwos-t menjek be microsofthoz és vegyek 210eFt-ért mert oké hogy oem-et adnak már 50-ért de hát na.

bboss

(#167) xedos válasza bboss (#166) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Te is tudsz gyártani:) A neten van leírás...

(#168) bboss válasza xedos (#167) üzenetére

bboss
(újonc)

igen ezt én i studom :):) de hát gondoltam egy kicsit kiakadok hivatalosan, nem hivatalosan meg majd megoldjuk :DD

az ediigi segitségeket köszönöm, remélem az sp2-es xp megoldás lesz.

köszi
bboss

(#169) icecave válasza bboss (#168) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azzel jó lesz, biztos.
De az A4864KU notikhoz nem jár windows, csak az A4864KUH-tipushoz.

(#170) bboss

bboss
(újonc)

Sziasztok,

mindenkinek köszönöm a segitséget, a xpsp2-es verzióját sikerült feltelpiteni a notira.

bboss

(#171) OddMan

OddMan
(őstag)

Az ASUS A3E 5029 notinak az s-video kimenetét próbálta már valaki? :U
Néha filmnézésre is szeretném használni a notit ezért ha valakinek van infója az s-video minőségéről, az legyen szíves ossza meg velem. Az is érdekelne, hogy az Intel mennyire használható szoftvert ad az s-video interfész konfigurálásához. Lehet-e mozgatni, nyújtani a képet a tévén stb. :F
Az Intel integrált kártyáján régebbi Warcraft3 szintű játékok még elmennek élvezhető sebességgel? :U

Most sulinetben is meg lehet venni!
www.ramiris.hu

[Szerkesztve]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövess!''

(#172) wendy válasza bLaCkDoGoNe (#165) üzenetére

wendy
(lelkes újonc)

hat de nekem fontos, hogy birjon sokat az aksi, meg hogy konnyu legyen. es nem neznek rajta olyan sok filmet sem, hiszen arra ott van a dvd lejatszom, csak azert hatha egyszer, ki tudja.
egyebkent szerintem ez az a gep, amit ha meglatsz eloben, beleszeretsz. raday utcaban voltam az asus boltban, kivettek az uveg mogul :))
egyebkent ha jol emlekszem a power gomb az oldalan van, nem szokott cipeles kozben bekapcsolodni magatol?

(#173) bLaCkDoGoNe válasza wendy (#172) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Nem. A bekapcsoló gomb csak akkor használható, ha a kijelző fel van nyitva.

(#174) ízirider

ízirider
(kvázi-tag)

Hi, bocs az offert de marha kivancsi vagyok mennyit erhet most a notebookom :), csak hogy tudjam mennyi kell meg hogy tudjak venni egy iBookot :DD
Szal a gep egy ASUS A3000N, meg 1 ev gari (szeptemberben lesz 1 eves a gep), no pixelhiba, 40Hdd, Celeron M 1300Mhz procko, 256Mb ram, dvd iro, szokasos ASUS cuccok: tatyo, windoz, progz.
Nah varom az otleteket h ki mennyit adna erte. Jah es meg nem elado csak tajekozodok :)

>>>If you want peace, prepare for war<<<

(#175) bLaCkDoGoNe válasza ízirider (#174) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Kb. 200K HUF.

(#176) ízirider válasza bLaCkDoGoNe (#175) üzenetére

ízirider
(kvázi-tag)

Koszi, kb enis ilyesmire gondoltam, 190-200k ra, ezek szerint nem vettem el annyira a sulykot :)

[Szerkesztve]

>>>If you want peace, prepare for war<<<

(#177) Almos

Almos
(fanatikus tag)

Egyik ismerősömnek segítettem ma laptopot venni, a végén sikerült rábeszélnem egy ASUS A6U 5049 15'' Mob. Semp. 2800+ DVD+/-RW gépre, egy ennél jóval fapadosabb HP gép ellenében.

Viszont otthon jöttek a meglepetések, miszerint a DVDRW ajtaja irgalmatlanul zörög, ha felpörög benne a CD (eddig még csak azt tudtam kipróbálni benne), akár gyári, akár TDK CD-R...

Felhívtam a boltot, megdumáltam, hogy holnap reggel kicserélik a meghajtót. Gépet otthagytam a tulajnál, aki este kétségbeseve hívott fel, hogy iszonyú hangos a gép ventillátora, egyszerűen élvezhetetlen a gép használata, annyira zajos. Mindezt word doksi szerkesztés közben, más, komolyabb feladatig még el se jutott... Ellenben winxpsp2 telepítés közben nekem nem csinált ilyet.

Elvileg az ASUS-ok, azért minőségi cuccok szoktak lenni, nem? Mondjatok már valamit, hogy mivel lehet meggyőzni a tulajt, hogy mégse ilyen szar az ASUS, mert holnap ki akarja cserélni egy drágább, fapadosabb HP-re... Ráadásul az én pofám is ég, hogy rábeszéltem erre a gépre, aztán minden baja van, pedig gyakorlatilag még éppenhogycsak bekapcsoltuk. Mert a másik HP gép szerintem nagyon gyér, celeron 1,3 2xUSB, nincs TVout, se lpt, se wlan, se kártyaolvasó, se semmi és még jóval drágább is...
Az ok, hogy a meghajtót kicserélik, de a gép saját ventije mennyire hangos nektek? Azt értem, hogy a Sempron csak úgy ontja magából a hőt, de azért nem kéne ennek elviselhető hangosságúnak lennie? (Én még nem hallottam személyesen, de holnap ez is meglesz)

[Szerkesztve]

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#178) bbchris

bbchris
(senior tag)

Üdv mindenkinek !

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ASUS A620BT-hez ( PDA ) van-e magyarnyelvű leírás valahol és lehet-e hozzá kapni valami kiegészítőt pl , belső GPS azaz nem kell hozzá külső áramforrás továbbá VGA kamera , ki mit tud erről ?

(#179) bLaCkDoGoNe válasza Almos (#177) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Ilyen kályha mellett ne csodálkozzon a ventilátor hangerején. Ha csendes gépet akar, mobile pentiumosat vesz.

(#180) Almos válasza bLaCkDoGoNe (#179) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

A boltban teljesen korrektek voltak, szó nélkül újra gépre akarták cserélni, de az ismerősnek teljesen elment a kedve az asus-tól, ezért egy kicsit gyengébb hp-ra cseréltük át, aminek viszont mobil pentiumos procija van. Ő elégedett, a gép megy, bár én akkor is inkább asus-t választottam volna :D

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#181) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Noteszt akarok venni és ebben kérném a tapasztaltabb emberek segítségét. A tervezett gép egy ASUS A6Va Q012-es vagy Q034-es volna. Mi a véleményetek a kicsikéről érdemes megvenni vagy nem? Egy asztali gépet szeretnék vele helyetesíteni úgyhogy azért szempont volna az is ha azért néhány jobb játék is futna rajta. Mondjuk elsődleges a mooha volna de az gondolom csont nélkül elmegy rajta. És esetleg valaki az áfában tudna nekem segíteni az még jobb volna. Szóval várom mielőbbi véleményeteket a notiról. Vagy ha tudtok jobbat ilyen árba persze újonnan, akkor az ájánlásokat is szívesen fogadom. Köszönet mindenkinek.

Sziasztok!

(#182) A.N.A.

A.N.A.
(újonc)

Sziasztok!

http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=183448&start=1830

Engem is meggyőztek a szavazatok, meg miután láttam a gépeket, a FuSi és a Clevo nem jött be, így csak az Aspire 5024, ill. az Asus A6VA-Q012 v. Q034 maradt. Ezek között fogok dönteni, de lenne egy-két kérdésem.
Több oldalt nézegettem és eltérően van feltüntetve, hogy milyen a proci! (pl. nb.hu vagy http://www.asus.hu/index.php?i=notebook)
Mi a különbség a sima M 740, ill. az M 740 Dothan között?

Kérem segítsetek!

Köszi

(#183) jakobkacsa válasza A.N.A. (#182) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

nincs különbség, M 740 az Dothan 1,73 GHz, akár odaírják, akár nem

Dyslexia for cure found!

(#184) jakobkacsa válasza girnyau (#181) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

notiba sztem X700 nagyjából a max, amit érdemes beletenni, ha nem akarod megsütni szegényt
és MoHAA biztos nagyon szépen fog futni rajta - csak ügyeskedni kell a kijelzővel, lesz a játék körül egy kis fekete keret 1024x768-on (1280x800as natív felbontás)

Dyslexia for cure found!

(#185) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Jakobkacsa az volna a kérdésem, hogy az x700-as atiról van valahol valami teszt? És melyiket érdemesebb megvenni mert most láttam geforce 6200-asat is. Melyik videókari a jobb? Köszönöm a segítséget.

Sziasztok!

(#186) jakobkacsa válasza girnyau (#185) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

nézd, Go6200 NVIDIA mainstream megoldása (4 pixel pipe és itt 64MB VRAM-mal + TurboCache), Mobility X700 pedig ATi high(er)-end notichipje (8 pixel pipe 128MB VRAM-mal) [talán egy Go6600-nak felel meg].

ofkorsz X700 jobb, de többet is fogyaszt
- ha nem überjátszani akarsz, vagy CAD-ozni, akkor Go6200 jó lesz, és még akku is tovább bírja
- ha nagyon játszol, akkor X700, drágább, többet eszik és gyorsabb
ergo your choice - and your money's choice

teszt? gyors Anandtech keresés után: Bővebben: link - X700Pro és Mobility X700 összevetés, bár nem ASUS notiban - egyébként google it :)

Dyslexia for cure found!

(#187) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Jakobkacsa köszönöm szépen a segítséget!!!

(#188) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Újból Én!

Esetleg volna olyan ember akinek már van ASUS A6Va-s notija mert akkor szívesen fogadnék tőle pár mondatot arról, hogy milyen a kicsike. Mármint kinézetre, teljesítményre, melegedés, zörög-e, csattog-e stb... . Szóval ilyenek érdekelnének. Ha valaki tud segíteni az nagyon jó volna mert nemsokára aktuálissá válik a vásárlás és nem szeretnék valami ipari hulladékot :) megvenni.

Előre is köszike!

Üdv mindenkinek!

(#189) jakobkacsa válasza girnyau (#188) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

ha nem sűrgős, jövő hét kedd után mondhatok neked több infót :)

Dyslexia for cure found!

(#190) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Annyira nem sürgős ráérek időm mint a tenger.
Köszi szépen a gyors reagálást a hozzászólásomra.

Akkor majd jövőhét!

Csáó!

(#191) jani0625 válasza girnyau (#190) üzenetére

jani0625
(senior tag)

én is ezt a notit néztem ki, és elég jókat hallottam/olvastam róla, ha tudsz németül akkor itt találsz infokat:

http://www.encke.net/encke/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=2656&84

http://www.notebookjournal.de/tests/45

persze ezek német modellek, valamivel jobb felszereltségűek és olcsóbbak mint itthon de a nagyja ugyanaz.

(#192) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Igaz németül nem sokat értek, de a képeket megnéztem mint az olvasni nem tudó kis iskolás és szerintem elég szépen néz ki és úgy látszik jól össze is van rakva.

Köszi a linket

(#193) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Megint volna egy kérdésem hozzátok most az ASUS A6Va Q034-es notesz az dothan-os procival van vagy nem és mekkora a proci fsb-je mert akárhol nézem mindenhol máshogy látom. Légyszi segítsetek már mert már nem látom a fától az erdőt úgy összekavarnak.

Előre is köszi!

Sziasztok!

(#194) jakobkacsa válasza girnyau (#193) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

igen, Dothan van benne, FSB 533 MHz, DDR2 533 MHz RAM, 915PM chip, stb.
és innen pl. egyértelműen kiderül: Bővebben: link, ha máshonnan nem

Dyslexia for cure found!

(#195) XBZ

XBZ
(újonc)

Sziasztok!
Van egy ASUS 620-as PDA-m. Tök jól műxik egyébként. De.
Beletettem egy CF-es D-Link wifi kártyát és az istennek nem tudok vele felmenni a netre.

Paraméterek:
USR wifis router 128-as WEP ASCII-ben. (ugyanez beállítva a PDA-n is!)
Ha megpingelem a routert, válaszol és a gateway is.
A rohadt explorer pedig azt mondja ''a keresett oldal nem található''
Ja, és a router eszközlistájában sem látom a PDA-t bejelentkezve:((:(((

Már fix IP-vel is próbáltam, de azzal sem megy.

Ha valakinek van valami jó ötlete, kérem ossza meg velem!
Üdv!

Mi az apátia? Nem tudom, és nem is érdekel.

(#196) icecave

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!!

Szerintetek miért lehet az, hogy a laptopom simán irja a DVD lemezeket, de a sima mezei CD-ket nem hajlandó megírni?
(ASUS A4864KU)

(#197) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Jakobkacsa remélem nem felejtettél el és tudsz valami infót adni az ASUS noteszről.

Köszi!

Sziasztok!

(#198) jakobkacsa válasza girnyau (#197) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

ööö, hi :)

nem, nem felejtettelek el, viszont nem láttam A6V-t, sorry
az pont nem volt

esetleg Sowah-nál lehet próbálkozni megnézni, vagy a notebookworld-nél

Dyslexia for cure found!

(#199) Imy

Imy
(őstag)

Sziasztok!

ASUS A3L-5017-es Notebookot szeretnék venni sulinetben. 212.000Ft igy az ára...
Mi a véleményetek róla?
Milyen házú? Müanyag, vagy valami más?
Gyözzetek meg a vételben, vagy beszéljetek le róla!

(#200) jakobkacsa válasza Imy (#199) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

ofkorsz műanyag a borítás, ez az ASUS legbelépőbb notija
még nem volt szerencsém hozzá, de keresd meg Keresztapa24-et a #155-ből, ha jól látom neki pont ilyen notija van, csak picit kisebb procival és régebbi elnevezéssel

Dyslexia for cure found!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, PDA-k - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.