Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Asus MyPal A696

(#501) flash7

flash7
(kvázi-tag)

A wifi-nél és a GPS-nél legelőször ti állítottatok be valamit, vagy csak bekapcs és már látja is a hálózatokat és a holdakat? Nekem most lett meg gép, és még soha nem volt PDA-m, így nem tudom kell-e valamit tenni az első használat előtt. És valami egyéb beállítás, vagy bármi amit el kellene végezni így elsőre??
A válaszokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#502) Zsé2003 válasza iso572 (#500) üzenetére

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Rendelhető! De az tuti hogy 75 alatt sehol nem fogod megkapni. Előbb vonják ki a forgalomból. Szóval, ha előrendelsz, tuti lesz.

(#503) Viktor0610 válasza flash7 (#501) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

A Wi-Fi bekapcsolását követően a PDA megkeresi az elérhető WLAN-hálózatokat, amikhez pár kattintás után csatlakozhatsz.
A GPS esetében az azt használó program "kapcsolja azt be", itt sincs semmi extra teendőd.

...

(#504) PK58 válasza Viktor0610 (#503) üzenetére

PK58
(tag)

Annyiban kiegészíteném, hogy azért vannak olyan GPS-t használó programok (GPS Tuner, Russa, Google maps, Gloposis) melyeknél a használat előtt kérik a port számát ez rendszerint az 5-ös, illetve a sebességet ez pedíg a 4800.

(#505) flash7 válasza PK58 (#504) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Köszönöm mind a kettőtöknek a választ! Most már ezeket is tudom :D

(#506) Viktor0610 válasza PK58 (#504) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Az én PDA-mnál sem az iGO, sem a Tom-Tom nem kért ilyen beállításokat... :D

...

(#507) PK58 válasza Viktor0610 (#506) üzenetére

PK58
(tag)

Azért írtam, hogy : "vannak olyan GPS-t használó programok"
Az igo valóban mindent elintéz magától,(a Tom-Tom progit nem ismerem) de a zárójelben felsorolt progikat épp a napokban próbáltam ki és mindegyiket be kellett állítani.

(#508) iso572 válasza Zsé2003 (#502) üzenetére

iso572
(újonc)

Megrendeltem, azonnal szólnak ha megjön, de nem sok bizodalmam van benne, azt mondták kb. két hét, s láttam edigitalban is a 02.28-ból 03.05 lett... :(

Már nagyon azon vagyok h jó nekem a 639-es is csak legyen már valami...

[ Szerkesztve ]

(#509) BiriBum válasza iso572 (#508) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

Én is így voltam, aztán az A4-nél egyszer csak lett. Szerintem hívd őket.

(#510) iso572

iso572
(újonc)

Már kínomban nézegettem a Mio p560-t is, mivel nem találtam semmi normális boltot olcsón, gondoltam veszek egy ilyet. Ezek szerint nem olvastam el idáig amiket a fórumon írtak róla, mert idáig úgy láttam nem is különböznek annyira tudásban egymástól. Hát mire végigolvastam a fórumot úgy döntöttem hogy még véletlenül sem veszek Miot.

Végül véletlenül eljutottam a Speedshop oldalára a fórumba, mondom akkor már megnézem hogy van e itt és egyáltalán mennyi. Voltam már az oldalon csak akkor a A696-t kerestem, már nem tudom volt e vagy csak drága volt. Mindenestre nagyot néztem mikor megláttam hogy a A639-ből van és igaz nem legolcsó de még belefért 73-ért a költségvetésbe és legalább volt.

Nem ezt a típust akartam venni Asusból sem, de mivel most már Mio-t sem akartam, inkább vettem egy olyat amiben valószínűleg meg is fogok bízni, remélem és nem lesznek vele alapvető gondok hogy bekapcsolgat meg Wi-Fi semmi.

Most töltöm meg olvasgatom a kézikönyvet:-) sok újdonságot még nem találtam benne:-)

Akinek volt türelme végigolvasni a litániámat annak gratula:-)

Aprópók: meddig kell tölteni? 16 óra az jó, mint a telefonok esetében?

(#511) ithomas válasza iso572 (#510) üzenetére

ithomas
(senior tag)

16 óra tökéletes!
Nincs az A639-el semmi baj,csak sztem kicsit csúnya! ;]
Amúgy az előlap fém vagy műanyag?
WM6 van rajta?

Real eyes realize real lies!

(#512) iso572 válasza ithomas (#511) üzenetére

iso572
(újonc)

Szerintem műanyag az előlap, nem olyan szép mint a 696, de nekem tetszik, komoly benyomást kelt:-) Szerintem WM5 van rajta, dobozon az van hogy fríssíthető WM6ra hát én csak akkor fogom ha van értelme, tehát valami nem kerek.

Az a problémám, hogy a dvdíróm meg beszart a dvd-t írja meg olvassa is, de a cd-t csak pörgeti, tehát active sync-t fel sem tudom telepíteni.

Jó ha letöltöm a Microsoft honlapjáról? Ez az: [link]

[ Szerkesztve ]

(#513) iso572

iso572
(újonc)

Már csak az a kérdés hogy a magyart hogy telepítem rá fel...

Van értelme, vagy jobb az angol mint a magyar, a magyarítás is normálisan meg van írva, nem fagy tőle meg ilyenek?

[ Szerkesztve ]

(#514) asysoft válasza iso572 (#512) üzenetére

asysoft
(fanatikus tag)

Először is: gratulálok az A639edhez:) ActiveSyncből tökéletesen jó az, ami az MS oldaláról beszerezhető.

(#515) iso572 válasza asysoft (#514) üzenetére

iso572
(újonc)

Köszönöm szépen asysoft:-)

(#516) Viktor0610 válasza iso572 (#513) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Általában a magyarítástól lassabb lesz a PDA.

(Nem csak ez, mind.)

...

(#517) iso572 válasza Viktor0610 (#516) üzenetére

iso572
(újonc)

De akkor gondolom felejtsem el a magyar ékezeteket is...
Meg ha ékezetes betűkkel írt word-t, excel-t rakok fel, ha olvasni vagy szerkeszteni akarom akkor krixkrax lesz minden, vagy azért ennyire nem gáz?

(#518) Viktor0610 válasza iso572 (#517) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Semiképp' sem.

A PocketCM Keyboardhoz is van magyar kiosztás, teljeskörű ékezet-támogatással.

...

(#519) Zsé2003 válasza iso572 (#517) üzenetére

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Resco keyboard a legjobb!! Én is azt használom!!!

(#520) iso572 válasza Zsé2003 (#519) üzenetére

iso572
(újonc)

Tudna valaki segíteni? egyszerúen nem tudom összecsatlakoztatni a géppel a pda-t

(#521) Zsé2003 válasza iso572 (#520) üzenetére

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

bővebben?
Adtak hozzá USB-t...azzal menni fog! :D
Komolyra fordítva...ActiveSynce kell hozzá, a Microsoft oldaláról le tudod szedni. Próbáld meg más USB-n vagy nem tom mi a probléma. Milyen Windows-os van?

(#522) iso572 válasza Zsé2003 (#521) üzenetére

iso572
(újonc)

Az a nagy helyzet hogy nem olvassa a dvd irom a cd-ket, mert úgy döntött most adja meg magát...

Acticesync fent van azt leszedtem a microsoft oldaláról, tehár azzal nincs gond, egy másik gépen lementettem pendrive-ra mind a 4cd-t. tehát tulajdonképp azok a fájlok megvannak, viszont nem látja egyik a másikat...:-(
mármint a pc a pda-t
nem tudom mit kéne csinálni

azt írja hogy az eszköz nincs megfelelően konfigurálva

XP; SP2

[ Szerkesztve ]

(#523) Zsé2003 válasza iso572 (#522) üzenetére

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én egy CD-t se telepítettem a gépemre. Elvileg feltelepíted az ActiveSynce-t (úgy hogy nincs bedugva az USB) és utána csatlakoztatod a géphez a PDA-t. Elvileg fel kéne ismernie mint új hardvert, active egyből nekiugrik, és telepíti. Próbálkozz manuális kereséssel a Synce-n belül...

(#524) kondorj

kondorj
(újonc)

Sziasztok
Telefonált már valaki bluetoothon keresztűl az ASUS 696-ossal vezetés közben bekapcsolt GPS-nél?
Milyen eredménnyel?
Kihangosítóként hogy üzemel?
A fórum meggyőzött hogy ilyen készülékre van szükségem, de erről még nem olvastam.
Fontos lenne mert nagyon sok időt töltök vezetéssel.

Előre is köszönöm.

(#525) G-lader válasza iso572 (#522) üzenetére

G-lader
(kvázi-tag)

USB sebességet vedd alacsonyabbra a PDA-n.

[ Szerkesztve ]

(#526) iso572

iso572
(újonc)

én már próbáltam manuálisan, lejjebb vettem a sebességet, de semmi, nem látják egymást, de sima háttértárként sem látja,
erre gondoltam kijavítom a hibát, hogy újratelepítem javitással az activesync-t hát, az lett hogy holnap telepíthetem újra az egész pc-t, mert úgy belassult az egész újraindítás után, hogy jobb lett volna ha hozzá sem nyúlok az egészhez, kicsit ideges lettem.

Na mindegy, most ráleletem itt a környéken valami wifi hálózatra, még tudtam is rá csatlakozni, megnyitottam a pda-n az IE-t megadtam címeket azzt írta ki hogy ellenőrizzem a címeket. A wifi excellentet mutatott jelerősségre. Hogy lehetne kapcsolódni hogy menjen a net is?

(#527) asysoft válasza iso572 (#526) üzenetére

asysoft
(fanatikus tag)

Meghajtó módhoz nem kell az ActiveSync, szerintem ott a kábellel lesz valami. Attól, hogy találsz WLAN hálót, még nem biztos, hogy az csatlakozik az internethez:)

(#528) iso572 válasza asysoft (#527) üzenetére

iso572
(újonc)

igen mindkettővel tisztában vagyok sajnos:-( itt nem a kábellel lesz gond hanem az egész géppel:-( azóta sem megy semmi, holnap lesz a fomat c: napja

(#529) BiriBum válasza kondorj (#524) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

Lehet-e egyáltalán kihangosítóként használni a PDA-t? Nem lenne rossz!

(#530) Bela2 válasza BiriBum (#529) üzenetére

Bela2
(újonc)

Azt nem tudom hogy meg lehet-e oldani, de nem sokkal hangosabb mint egy telefon. Őt magát is kihangosítani kéne.

(#531) kondorj válasza BiriBum (#529) üzenetére

kondorj
(újonc)

Már több helyen olvastam olyan PNA-ról amelyekben bluetooth van, és lehet kihangosítóként használni.
Én sokat vezetk idegen helyeken(GPS), nem akarom mindig elővenni a laptopot(PDA) és ha még kihandosítóként is működne az lenne vágyaim ne továbbja.
Valaki?

(#532) iso572

iso572
(újonc)

Nagy nehezen sikerült a barátnőm gépére feltelepíteni a Activesync-et de utána minden pillanatok alatt fent volt, rádugtam, felimerte, és ennyi még usb meghajtóként is látja.

Végül is a saját pc-mre nem kellett újrartelepíteni mindent, de egyszerűen nem tudom összecsatlakoztatni a PDA-t vele, más a sugóból is mindent kipróbáltam, tűzfal pototk, vírusírtó, semmi. Nem tudom mi lehet vele...

(#533) TOM....... válasza kondorj (#531) üzenetére

TOM.......
(tag)

Hát én még erről nem hallottam....de akkor kéne hozzá a PDA-ra valami progi is nem?? Mert azt kétlem hogy bluoetooth kapcsolat és már ki is hangosítja.........nem tom... :F

Figyi...bele se kezdj a vitába velem..ugy is nekem van és nekem lesz igazam mindíg...szval ne pazarold a drága időd felslegesen inkább foglalkozz az aszonnyal:) Sony A300

(#534) PK58

PK58
(tag)

Jó reggelit! :D

Olyan menüpont, hogy kihangosítás a Bluetooth kapcsolat varázslóban nincs. Ebből következik, hogy a készülék telefon kihangosításra nem alkalmas.
Azért csináltam egy próbát. A telefonnal próbáltam keresni a kihangosítót (maga a bluetooth jól működik, akár a szinkronizálást, akár a mobil internetet használom) és a telefon kiírja, hogy nincs észlelhető kihangosító!

Viszont van egy számomra nehezen értelmezhető funkció! :F

Bluetooth kapcsolat varázsló - Kihangosító/fejszett beállítása
" A pocketPC-hez használandó Bluetooth vagy fejszett beállítása."

Mit hangosít ki :F Önmagát :F Van nekem egy Motorola Bluetooth-os fülesem a telcsihez ami prímán működik. No kérem mondok összepárosítom a PDA-val. Meg is találták egymást a kapcsolat létre jön, de csak a füles un szervízhangjait lehet hallani. Szal igazából, hogy ez mi akar lenni nemtom. :(

(#535) kondorj

kondorj
(újonc)

Szép napot!
Köszönöm,hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.
De én még továbbra is értetlenűl állok,mert pl. az ASUS R600-nál is írja, hogy"A készüléket autójában kihangosítóként is használhatja, miután telefonjával Bluetooth kapcsoalt segítségével összahangolta. A hangnavigáció és a kihangosítás párhuzamosan is képes mûködni."
[link]
Nem tudom.Lehet,hogy valamit rosszúl értelmezem. De szerintem a PDA-nak ezt tudnia kellene.

(#536) PK58 válasza kondorj (#535) üzenetére

PK58
(tag)

Helló!

Bocsi! de szerintem furcsán közelíted meg a dolgot!

"De szerintem a PDA-nak ezt tudnia kellene."

Miért kéne tudnia? A márkákon belül is különböző tudású PDA-kat gyártanak pontosan az egyéni igényeknek megfelelően, pl van olyan amibe nincs WLAN, de ha nekem szükségem van rá akkor olyan típust választok amibe van! Ha szükségem van a kihangosításra akkor megnézem, hogy milyen a kínálat és a szerint választok, és nem azon kesergek, hogy egy adott típus miért nem tudja! :D

(#537) kondorj válasza PK58 (#536) üzenetére

kondorj
(újonc)

Köszönöm a helyes útra terelést :B
Tud valaki olyan PDA készüléket amelyik tud kihangosítóként is működni?

(#538) ujozsi75

ujozsi75
(újonc)

Vagy esetleg létezik program amivel használható lenne a PDA kihangosítónak?

(#539) iso572 válasza ujozsi75 (#538) üzenetére

iso572
(újonc)

Ha kapok magyarítást a PDA-hoz az gondolom nem annyiban áll, hogy a magyar kézírást is felismeri?

Elvileg az egész PDA magyar nyelvű lesz nem?

Mert hogy én ilyen cd-t nem kaptam a speedshopban pénteken a készüléhez az tuti biztos. Mert gyárilag a 639es csomiban 4 cd van: 1 activesync, 1skype, 1 sbp vagy milyen szoftok, van benne trial meg teljes verzió, akkor van 1 "késziszámítógépek magyarul" de ezen csak egy "pen reader nevű progi" ami felismeri a magyar kézírást. Ezen kívúl semmi nincs azon a cdn. Ját ettől nem lett magyarabb a gépem...

Na én mingyá felhívom a speedshopékat

(#540) ms7

ms7
(újonc)

Szasztok.

Erősen gondolkodom egy ilyen gép beszerzésen. Mindenképpen usb hostos gépet akarok. Jelenleg A636N van. Viszont ahogy figyelem a dolgot a képernyő igazítási probléma általánosságban előforduló kellemetlen jelenség, amit lassan kezdek megunni. Másik ok ami miatt bizonytalankodom, hogy nem hallottam jókat az NSE szervízről. Jómagam 2x szervizeltem a hendigépet. eccer alaplapcsere, eccer meg kijelző csere. A probléma (hogy lefagyogat, meg nem miden nap eccer, hanem szinte minden használatnál) igazítani kell a kijelzőt, upgradelés után is megmaradt. Tud valaki többet a kijelzőbabrálási problémáról? ez mitől van? ennyire gyengék az ASUS PDA-k? Számtalanszor leejtettem elég durva fizikai hatásoknak volt kitéve, és túlélte. Mégis ez az alingolás kicsit bosszantó. Most vegyek egy MIO P560-at, vagy FS N560-at, esetleg HP Ipaq 214-et?
A 4 gép közül nálam az asus lenne a nyerő. De milyen a többi szervízháttere? usb-host kiszolgálása. (host a billentyűzet miatt kell).
adjatok tanácsot skacok... :F

[ Szerkesztve ]

(#541) iso572

iso572
(újonc)

Na azt modták a speedshopban, hogy van valami kód+meg valami webcím valami kis papírlapon, remélem megtalálom. Azért ennyire nem kellene belesz@rni hogy kis cetlire tegyék. Otthon megnézem

(#542) ithomas válasza iso572 (#541) üzenetére

ithomas
(senior tag)

Nem tudom hogy A639-nél hogy van,de A696-nál az első bekapcsolás után megkérdezi,hogy kívánjuk-e telepíteni a magyaritást.ha igennel válaszolunk,akkor egy újraindítás után full magyar lesz...és nem nyúltam egy cd-hez meg kódhoz sem...

ms7-nek meg üzenem:Ez a gép NEM usb hostos.
Viszont létezik BT-os billentyűzet is.

(#543) ithomas válasza kondorj (#537) üzenetére

ithomas
(senior tag)

[link]

(#544) kondorj válasza ithomas (#543) üzenetére

kondorj
(újonc)

Köszönm a figyelmet. :K
De a telfonomhoz van külön BT. kihangosító. Nem akarnák annyi ketyerét magammal hordani.

Voltam ma bent egy boltban és rá kérdeztem a problámámra amira az volt a válasz, hogy "Nincs olyan PDA amelyik tudna kihangosítóként működni. Bizonyos PNA-k tudják ezt a funkciót mert nekik erősebb a hagszórójuk."
Kérdeztem akkor hogy bírja a PDA a film nézést és a zene hallgatást?
Válasz csúnya nézés volt.
Azon gondolkodom talán én kérdeztem hüleséget?

(#545) ithomas válasza kondorj (#544) üzenetére

ithomas
(senior tag)

"Nincs olyan PDA amelyik tudna kihangosítóként működni. Bizonyos PNA-k tudják ezt a funkciót..."

Ezt én is így tudtam eddig...

"mert nekik erősebb a hagszórójuk..."

Na ez viszont nyílvánvalóan BAROMSÁG

Nem hangerőbeli problémák vannak,ez egyértelmű,hanem sokkal inkább szoftveres.
Valószinüleg az op rendszer ezt alapból nem támogatja,külön szoftver meg tudomásom szerint nem létezik,amelyik ezt tudná...Hogy miért nem írtak még ilyet azt én sem értem,hiszen látszik hogy igény az lenne rá,és az is egyértelmű,ha egy PNA-n ez megoldható,akkor itt sem jelenthetne ez problémát...

Szóval vagy veszel egy olyan PNA-t,vagy megtartod a BT-os ketyerédet is mellé... :U

(#546) kondorj válasza ithomas (#545) üzenetére

kondorj
(újonc)

Tehát ha jól értem akkor a zene hallgathatóságával semmilyen probléma nincs a A696-osnál?

(#547) flash7

flash7
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy nektek mekkora a szabad (program nevű) memória mérete amikor nem fut semmi. Nekem először 31 MB körül volt aztán msn-re felmentem és akkor lementette minden felvett partnerem névjegyét, akkor lement 27 MB-ra, aztán nem csináltam semmit csak wifi és játék(gyári), és már csak 21,9 MB szabad van.
Illetve ez a memória méret az a RAM-ból jön le a "Tár" nevezetűvel együtt? Automatikusan van szétosztva vagy most ez pontosan hogy is van, mitől függ? (A "Tár" memóriám 174,02-ből 161,3 szabad, a "Program"-nál 53,35-ből 21,6 )
Ja és semmilyen program nincs még telepítve.

(#548) iso572 válasza ithomas (#542) üzenetére

iso572
(újonc)

Egyébként most hogy így mondod mintha nekem is lett volna egy ilyen képernyő az elején, de egyből mondtam neki hogy ne telepítse, gondoltam majd én megcsinálom ha akrom:-)

Akkor ez alapból benne van a készülékben? hol van ez?

(#549) Red@Arc válasza flash7 (#547) üzenetére

Red@Arc
(lelkes újonc)

A settings/memory/running programs menüpont alatt mennyi futó programot látsz? Ha azokat bezárod, akkor mennyi?

HTC Sensation

(#550) flash7 válasza Red@Arc (#549) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Nem fut semmilyen program, és úgy 21,5 MB és ha megnyitok valamit majd bezárom, nem áll vissza ugyanannyira mint megnyitás előtt volt, századokkal is, de csökken!

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Asus MyPal A696
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.