Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) tom_tol válasza Tody56 (#900) üzenetére

tom_tol
(őstag)

az nem rossz
nekem már 8*500 2*1GB ram 1200-hoz is 1,2v kell biosban mert ha kevesebb kib@k a cad mert ami blend stabil még nem lesz cad stabil is

[ Szerkesztve ]

(#902) atesss válasza ADAM1337 (#894) üzenetére

atesss
(őstag)

Igen, bocs, rossz szót használtam, tényleg fsb:dram arány, azt kéne állítani.
Aztmondod akkor azt lehet windows alól? Milyen progival? És időzítéseket?

"Am bios-ban lehet tunigolni, szerintem progi alol felesleges kiv setfsb ha validolni akarsz."
Meg ha csökkenteni akarod a gép fogyasztását, ami áramszámlában megtakarítás, bár az a sejtésem, hogy akiknek itt ilyen alaplapja van azt nem nagyon érdekli ez... :U
Mondjuk haveromat se, de engem mostanában ez érdekel, meg azért is, mert full passzív gépet akarnék építeni (persze csak windows alatt, hőszabályzós ventikkel).
De egy erősebb tuning esetén a hangerőt is csökkenteni tudnád.
És ha kell, játék, stb. alatt, windows alól felhúzod, aztán ha befejezted és pl. letöltesz, visszarakod egy lehúzott állapotba.

Pl. egy E2180 esetében is az a 30% az kicsit kevesebb, mint a biztonságos tuning...
Jó tudom hogy elvileg nem erre van a progi, de ha már egyszer van, lehetne kicsit "Power User" -ebb.

A program amivel gond volt, az nem ez a Six Engine, hanem a CPU Level Up.
Azt tényleg én is feleslegesnek tartom, tényleg ilyen "Easy tuning" -ra van.
De azért gondoltuk kipróbáljuk hogy mit is tud, csak nem lehet elindítani.
Arra való lenne elvileg, hogy beállítasz windows-ban egy "másik procit", és automatikusan arra felhúzza a gépet. Itt egy elég parasztvakításos videó róla [link]
Nem mintha olyan nagyon akarnánk használni, csak azt nem értem miért nem megy.
Ha jó a sejtésem, és azért, mert csak E6xxx-ekkel megy, akkor erre azt tudom mondani hogy menjen az anyjába az Asus. :((

[ Szerkesztve ]

(#903) ADAM1337 válasza atesss (#902) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Ez a level up egyfajta reklám kampány.
Szerintem ehez a laphoz nem is méltó az e2xxx széria.
Lehet csak 6xxx szériával megy, nem tudom 1 hónap mulva megtudom..
De ahogy a rog lapokat ismerve a biosuk nagyon kiforrott.
Majd rakok fel eredményeket

cars1dA

(#904) atesss válasza ADAM1337 (#903) üzenetére

atesss
(őstag)

Na ez azért igaz lehet, hogy nem méltó rá, de egy E6xxx se nagyon, főleg az egy kifutott széria.
Az ok hogy reklám kampány, de gyakorlatilag nem tudod használni a beharangozott funkciót, csak egy régi procival, ez a baj.

(#905) Rusher válasza atesss (#904) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ez nem egészen így van....honnan veszed ezt mikor egy 2180-as van benne? Nekem 8200-m van és működik ez a funkció egyébként a biosban is be lehet állítani miért akartok ti mindent win alól? Ott van a biosban a CPU Level Up ha azt én megnézem akkor felkínálja a 8400,8500 és Crazy ami nálam 437FSB-t jelent....nincs ezzel baj, mert az alaphoz képest +100FSB-t rátol szemben a régebbi AI Overclock-al ami ~+5-10FSB-t lőtt be "tuningnak".....az EPU is jól működik....de igaz minek ilyen alaplap ha energiagazdálkodás kell meg kis proci benne stb. akkor minek? :U A memória időzítéseket a Memset nevű progival tudod állítani win alól :K

葉問

(#906) ADAM1337 válasza Rusher (#905) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

ott a pont :R

cars1dA

(#907) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Sorry, de egyetértek azzal, hogy eza funkció "nem méltó" a laphoz...... :(((
Mi az, hogy a lap majd csinál neked egy jobb procit? :Y És persze ingyen.......

Nem mintha nagy szaki lenneék, de a tuning azért nem itt kezdődik.
Ez szerintem is egy gagyi, fölösleges és használhatatlan marketing feature. :U

(#908) Tody56

Tody56
(senior tag)

Asus honlapján 1307-es bios elérhető.

Mindgyárt felteszem. Várom a tapasztalatokat másoktól is ;)

www.pcvizhutes.hu

(#909) ImI87 válasza Tody56 (#908) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

na, király :C éjjel én is megnézem...... :U
bár most a 0802-vel hiba nélkül megy minden
szerintetek érdemes piszkálni? :F

mod:
én nem találom, csak a 0901 van kint.
te hol találtad meg? :F

[ Szerkesztve ]

(#910) Tody56 válasza ImI87 (#909) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Én most tettem fel. Eddig jó :DDD
Kipróbálom hogy ugyan azon beállításon megy e stabilan és ha igen akkor picit megpiszkálom hogy van e látható különbség.
kb 10perce megy a prime és eddig jó :DDD

Simán az asus support oldalán néztem.
Most néztem rá megint és fentvan.

www.pcvizhutes.hu

(#911) ImI87 válasza Tody56 (#910) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

na tényleg ott van, de előbb mikor néztem, még nem volt ott.......... :B
köszi :R

(#912) Tody56 válasza ImI87 (#911) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Ugyan azon a beállításon tuti stabil a cucc.
Tuningolni most punnyadt vagyok. Talán majd hétvégén :DDD

www.pcvizhutes.hu

(#913) Keldor papa válasza Tody56 (#908) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nah egy kis remény... :R

Egyébként rájöttem, hogy valszeg semmi baja a lapomnak... magával a Yorkfield-el van baja, mármint nehezen kezeli FSB ügyileg... Wolfdale-val megy szépen.

Ahogy nézem egyedűl vagyok itt Maximus II+Yorkfield tulaj. Nézegettem külföldön hasonló konfigok eredményeit, nagy számokat meg WR-eket csinál mindenki, de 24/7-el kevesen foglalkoznak, ezért nehéz a dolgom, mert engem nem a számok meg a Screenshotok érdekelnek, hanem a 24/7.

Maximus II Formula 1307 BIOS
Improvie Memory compatibility
A remény hal meg utoljára!

[ Szerkesztve ]

(#914) ImI87 válasza Keldor papa (#913) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

ahogy néztem minden bios update-nél azt írják, hogy:
"Improvie Memory compatibility"
hátha segít valamit, reménykedni kell. :)

de ahogy néztem az itteni tulajok teljesen elégedettek, sajnálom, hogy neked vannak problémáid. :(

(#915) Donnie válasza Keldor papa (#913) üzenetére

Donnie
(senior tag)

(#916) Keldor papa válasza ImI87 (#914) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondom Wolfdale procival nekem is jó, igaz csak 500FSB-ig néztem, de atomstabil minden. Ram, CPU... az a baj, hogy egyedűl vagyok a Yorkfield-el.

Donnie: Nice, mégse lennék egyedűl?:D Az NB nálad hány fokos? Nálam load olyan 60°C lehet ez is sok, pedig újra van pasztázva. Nekem annyira nem jön be a lap hűtése, szépen szerelhető, de nem hatásos.

[ Szerkesztve ]

(#917) Rusher válasza Keldor papa (#916) üzenetére

Rusher
(őstag)

Én amikor vettem a lapot leszereltem róla egyből, átpasztáztam jól meghúztam a csavarokat így teljesen jól érintkezik a chipsettel és pl. most, hogy melegebb van ~45-46 idle, 52-53 load...ha nincs ilyen meleg akkor idle 38-40, load nem éri el az 50-et sem tapintásra nem meleg a borda és a HP sem egy 8-as venti van csak rárakva :K

葉問

(#918) Keldor papa válasza Rusher (#917) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is jól megszorítottam és faszán érintkezik vele, viszont nincs rajta venti. Ma délután teszek rá egyet... hasonló hőfokokra számítok vele, mint amiket írtál.

(#919) Donnie válasza Keldor papa (#916) üzenetére

Donnie
(senior tag)

55-56°C linpack és prime alatt.

(#920) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

nem akarok okoskodni, de ez a "mindenhova ventit rakok" című eljárás nem biztos, hogy sokat ér. mostanában ezzel foglalkozok sokat, és az eredmények azt igazolják, hogy nagyon ésszel kell megtervezni, hogy melyik részre rakunk ventit, és milyet. sajna sok esetben a méretek nagyon korlátozottak, főleg ha vannak plusz alaktrészek is a gépben.

és azt is nehéz megoldani, hogy a venti friss hűvös levegőt fújjon egy részre, ne pedig egy másik alkatrész hőjétől már felmelegedett levegőt, mert akkor kb nulla haszna van.......

jártam már úgy párszor, hogy hiába a venti, semm haszna nem volt.
most már sikerült majdnem mindent egy légcsatornába terelni (vagyis kettőbe), és hamarosan eléri a végleges formát a gép belseje.

és szomrúan, de pont a hűtés hatékonysága miatt fell kellett adni a modding-os dolgok nagy részét, pedig nekem az is elég fontos volt.......

a mostani adatok már elég jók, de persze nem kevés pénz volt (ha az ember 20ezret fizet egy procihűtőért, meg 3-4ezer forintos minőségi ventiket használ, és hajlandó ezer forintokért csomó kábelt venni, stb.......... ) ezek után érdemes átgondolni, hogy a víz alig körül többe, de mégis sokkal jobb. csakhát ott már előjön sok más dolog, és sok kompromisszumot kell kötni. de ez már nagyon off..........

[ Szerkesztve ]

(#921) Rusher válasza ImI87 (#920) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ez természetes ésszel kell csinálni...nálam a ház oldallapja nyitott tehát a friss levegő kérdés az ok perforált oldallapok+porszűrő....van egy 12cm-es elől meg egy 12cm-es hátul és egy 8cm-es a vidkarira állítva, hogy a ramokra és az nb-re fújja a levegőt. A táp is ok, mert felül van szintén nyitott a ház teteje és a táp teteje is lyukacsos, elöl-hátul 8cm-es ventivel szerelt a friss levegő ott is megvan. Többet biztos nem rakok bele, mert nem lenne értelme és minden normális hőfokon üzemel ráadásul a házventik csak 600-on pörögnek :K
Én személy szerint nem vizezném a gépemet...hova pakoljam a radit, a pumpát csövek mindenhol....nem hiszem, hogy annyival jobb hatásfokú lenne mint a mostani megoldás, mert a 31 fokos szobámban gondolom nem 20 fokos víz keringene... ;)

[ Szerkesztve ]

葉問

(#922) Donnie

Donnie
(senior tag)

Én nagyon "allergiás" vagyok a ventik által keltett és más gépből jövő zajokra is. Szóval az én konfigomnál egy CM690-es ház szolgálja az alapot és a ventik 1100 rpm-en járatott S-flex ventik. A lapom teljesen passzívan teszi a dolgát, így produkálja ezt a hőmérsékletet. Elégedett vagyok vele, mivel a gépnek gyakorlatilag nincs hangja:) (régebben víhűtésem is volt)

(#923) Rusher válasza Donnie (#922) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ki nem allergiás a zajra? :) Nekem is a 2db 12-es az S-FLEX van mondjuk van 2 Noctua ventim is egyik a 8cm-es a másik egy 9cm-es a procira és halkabbak mint az S-FLEX-ek...leszabályozva jók azok is, de 1200-as gyári fordulaton azért búgnak egy kicsit, de jó ventik. Én csak éjszaka hallom egy kicsit a gépet és az is a videokártya hűtése a többinek nem nagyon van hangja még a tápban lévő két 8cm-nek sincs. Végül is ha leveszem a ventit az NB felöl akkor sem lenne tragédia +1-2 fok, de annyira olyan az a kis venti mint ha ott sem lene és mégis..... :)

葉問

(#924) Donnie válasza Rusher (#923) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Jaja, nekem is kicsit le vannak szabályozva.

(#925) tom_tol válasza Keldor papa (#916) üzenetére

tom_tol
(őstag)

eljátszogattam egy 9550-l és semmi módon nem lett blend stabil
aztán átpattintottam a DS4-be és láss csodát megy rendesen
nyilván láma vagyok de valamiért nem akarja az igazságot

(#926) Keldor papa válasza tom_tol (#925) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ugyanez volt/van nálam is... gondolom a ramok hibáznak nálad is.
Már 3-4 hete szarakodok vele, de lesz megoldás, csak kevés az időm, de napok alatt be lehet lőni. Rengeteget kell játszani az NB és CPU GTL-ekkel, mert ott a hiba. 400 FSB környékén hülyűl meg a mem.kezelés.

Jah és ami érdekes, hogy ez csak 4 magnál jön elő, tehát csak minket érint szerencsére, másnak jó...

Esetleg még azt nézd meg, hogy ha átteszed a Level UP-ot Crazy-re akkor mit csinál.

[ Szerkesztve ]

(#927) tom_tol válasza Keldor papa (#926) üzenetére

tom_tol
(őstag)

azt hiszem már nem pakolom vissza ebbe a lapba (kár a fáradozásért úgy sem lesz jó)
kb. 4 órát próbálgattam a létező összes variációval, nem jött össze
sorry :B

(#928) Keldor papa válasza tom_tol (#927) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahogy érzed, de a 4 óra nagyon kevés, mondom nálam 4 hét alatt lett csak valami eredmény. :D
Már én is eladtam volna amúgy, de nem akarok bukni, így marad.

Egyébként P35, vagy P45-DS4?

[ Szerkesztve ]

(#929) tom_tol válasza Keldor papa (#928) üzenetére

tom_tol
(őstag)

P45-DS4
mivel a wolffal már játszottam vagy 2 hetet igy gondoltam elég lesz 4 óra
ami meglepett de nagyon
eddig a wolfhoz nb refet rendesen csökkentenem kellett de yorknál vagy auton maradt vagy növelve volt jó
4 óra alatt kipróbáltam minden fesz érték mellett az összes gtl ref értéket x61-x67 között és a 2. mag mindig hibázott és mindig a 2 iter.-nél
aztán átraktam a gigába és jó volt
még ez után nem adtam fel, vissza a maximusba és ujra hibázott ugyan ott ujra és ujra
na ekkor dőlt el hogy nem lesznek egy pár :)

(#930) Keldor papa válasza tom_tol (#929) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyébként ha nekem se sikerűl 100%-osan stabilizálni (eddig annyit értem el, hogy kb. 150%-ig jó a memtest) akkor Gigabyte P45-Extreme váltja, de még adok ennek időt.

(#931) ImI87 válasza Keldor papa (#930) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

új bios nem segített v.mit? :F hátha raktak bele ilyesmit is......... :U

(#932) tom_tol válasza Keldor papa (#926) üzenetére

tom_tol
(őstag)

még1* visszaraktam a maximusba crazy
412-re teszi az fsb-t és halálba feszel mindent

(#933) ent

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Formulások!

Tom, hogy őrültség amit kérek :DDD vki megmondaná a körülményei mellett mennyi alap órajelen, alap beállítások mellett az idle és load nb,sb,mb temp?

thx

R.I.P. Steve

(#934) Rusher válasza ent (#933) üzenetére

Rusher
(őstag)

1.1-1.15v-al az NB idle 39-42, load 46 max több óra után.....49-50 volt nálam a max amikor 31 fok volt a szobában. Az SB rendre kb. 3 fokkal van mindig az NB hőmérséklete felett alapfeszen én azt nem szoktam piszkálni :K

mod.: jah igen 400FSB@1066 4GB rammal és egy 8cm-es venti az NB felett.

[ Szerkesztve ]

葉問

(#935) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Végre... :C
Érdekes, 1 hibázás 50-100% között mindig van, de onnantól már semmi... szerintem kellene neki még fesz, de 2,3V fölé nem megyek 24/7-re.

Jó ez a 1307-es BIOS!

(#936) Gorneck23 válasza Keldor papa (#935) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor az jó stabil... :D

(#937) Keldor papa válasza Gorneck23 (#936) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy ez ki fog jönni a hétköznapokban... :P mostanában már csak játszom, semmi munka, úgyhogy édesmind1... de ha megtörténne, majd akkor emelek... ;)

(#938) ent válasza Keldor papa (#937) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kodolol má 4gyel?

R.I.P. Steve

(#939) Keldor papa válasza ent (#938) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mármint kódolok-e a 4 maggal? Nem. Már nem... illetve mostanában nem.:D
De már rég eladtam volna ezt a procit és vettem volna egy Q9550-et ha elvitték volna...

(#940) ent válasza Rusher (#934) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Rusher kollega, miért nem a gyári hangkarit használod? Van erről vhol vmi info, hogy mennyire hasonlít X-fi-re?

Keldor: mennyiért vesztegeted aprocidat?

[ Szerkesztve ]

R.I.P. Steve

(#941) Keldor papa válasza ent (#940) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

PÜ ment.

(#942) ImI87 válasza ent (#940) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem nem gond, hogy én válaszolok, de a gyári hangkari nem egy nagy szám. Csak névlegesen X-Fi, nem támogat EAX 5.0-t sem, és minőségben is gyengébb, mint egy normál X-Fi kártya (az Audio-t leszámítva mindegyik)

Akinek nem fontos a jó hangzás (a tényleg jó), vagy nincs jó hangfala, annak jó lehet, de szerintem egy X-Fi-vel nem ér fel. Csatlakozói van mindenféle, az OK, és talán egytelen előnye a mérete. Elég pici, ergo nem zavar sokat a házban.........

(#943) tom_tol válasza Keldor papa (#935) üzenetére

tom_tol
(őstag)

éjszakára hagytam menni ez lett belöle
ezután egy blend ami ismét hiba 5. iternél
teljesen reménytelen eset

(#944) Keldor papa válasza tom_tol (#943) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem tegnap sikerűlt stabilizálni teljesen. Erre a 1307-es BIOS-ra volt szükségem, elötte nekem is ugyanazt csinálta mint neked! :Y Volt mikor azt hittem a proci volt szar, volt amikor azt, hogy a lap, vagy a ram... szóval volt itt minden. :D

Az alaplap az elöző BIOS-okkal nem tudta rendesen kezelni a GKX ramjaimat (nem is értem másnál hogy ment...) de mostmár minden jó.

Nálam amúgy a GTL-ek is bekavartak, bár valszeg csak rossz értékeket adtam meg hiába tünt stabilnak mégse azok voltak a jó értékek. Most minden GTL meg Skew Auto-n van és nem is vagyok mostmár hajlandó azokkal szarakodni... VTT 1,2V, NB 1,2V és le van szarva!
Ez a +0,1V minimális, teljesen biztonságos ez is, nem fogok lejebb menni a GTL-ekkel, szarom le, nem tudom beállítani, kész.

Próbálkozz még, látod nekem is sikerűlt, pedig én már aztán 3-4 hete ezzel bénáztam.

(#945) ent válasza ImI87 (#942) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Naon lehúztad, ennyire gánya? Vhol nincs erről gy kis teszt?

R.I.P. Steve

(#946) Rusher válasza ent (#940) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nekem régóta megvan az X-Fi és azt használom ezért nem is próbáltam ki(még, de lehet ki fogom), de sztem biztos nem lehet annyira rossz ez egy újabb fajta Soundmax ADI2000B audiochip EAX4.0 támogatással és a Creativ X-Fi szoftverrel gondolom még jobb hangot ki lehet belőle hozni....a chip specifikációjából kiindulva teljesen jó:K

[ Szerkesztve ]

葉問

(#947) ent válasza Rusher (#946) üzenetére

ent
(őstag)
LOGOUT blog

Várom a kipróbálást, köszönet előre is.

R.I.P. Steve

(#948) ImI87 válasza ent (#945) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hát abból indultam ki, hogy köze sincs a Creative-hoz, csak egy matrica, és az ő programjukkal megy. Specifikációk alapján se éri el a rendes X-Fi tulajdonságait, szal erről ennyi. Én még mindig hiszek abban, hogy ha hangkártya, akkor Creative.......... :K Lehet, kicsit elvakult gondolkodás, d nekem mindig is ilyen kártyáim voltak, és mindig nagyon szerettem őket. Ennyi........
De a lényeg az, mint minden más cuccnál, hogy mire akarod használni, és kell-e neked az a plusz, amit az X-Fi nyújt.

(#949) Keldor papa válasza ImI87 (#948) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem ennyi pénzért egy Xonar-t simán csomagolhatnának hozzá... driverei biztos jobbak, mint a Creative-nak.

(#950) Rusher válasza Keldor papa (#949) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát ha Xonar lenne hozzá akkor én azt használnám...az, hogy olyat csomagoljanak hozzá....háát annyira "nem drága" sztem ez az alaplap, hogy egy minimum 16K-s hangkarit adjanak hozzá, de pl. egy Rampage Extreme-hez 90K-ért már nyugodtan csomagolhattak volna egyet...és ahhoz is ugyanezt adják, de sztem nem lehet ez olyan rossz :K

ent Sort kerítek rá ahogy időm engedi ;)

葉問

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.