Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) subaruwrc válasza Rusher (#748) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:)) grat a winrarhoz :C

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#752) Rusher válasza subaruwrc (#751) üzenetére

Rusher
(őstag)

:R

葉問

(#753) nixx-21 válasza Rusher (#748) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

:C

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#754) tom_tol válasza Rusher (#748) üzenetére

tom_tol
(őstag)

ügyes vagy :C
nekem erre a beállra 2315-t ad [link]

(#755) Rusher válasza tom_tol (#754) üzenetére

Rusher
(őstag)

:R Jó neked :D Nemtom miért? Na majd holnap ha lesz időm akkor csinálok mégegyet ugyanezen hátha több lesz :K

葉問

(#756) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

na hát ennyire ellapult a topik :( tessék pörögni kéremszépen :K

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#757) Rusher válasza nixx-21 (#756) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ezen gondolkodtam én is nem nagyon pörögnek a dolgok itt :F
De én ma is pörögtem :D
SuperPi1M / Valid
WinRaR
Valid :)

葉問

(#758) nixx-21 válasza Rusher (#757) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

:C 10mp alá mikor mész? :D

(#759) Rusher válasza nixx-21 (#758) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hamarosan remélem.....eddig azt annyira nem is feszegettem.....10.110 volt eddig, de azt nemtom milyen órajelen nem csináltam róla képet, de a superpiben bennevan :)

葉問

(#760) nixx-21 válasza Rusher (#759) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

így super Pi -be mennyire számít a RAM?

(#761) Rusher válasza nixx-21 (#760) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát itt inkább a minél magasabb cpu órajel számít...a ram csak kismértékben ;)

葉問

(#762) tom_tol

tom_tol
(őstag)

már irtam nem megy a lapom 2*1GB rammal 598fsb felett
viszont 4*1GB rammal megy 600+ valid
ha valaki tudja a megoldást megköszönném

(#763) Rusher válasza tom_tol (#762) üzenetére

Rusher
(őstag)

Télleg érdekes....és ugyanolyan beállításokkal ahol a 2 modullalmár nem ment? A megoldás: ezentúl 4 modullal használod, ha 600+ fsbt szeretnél :D
Az új biost próbáltad már?

葉問

(#764) tom_tol válasza Rusher (#763) üzenetére

tom_tol
(őstag)

:))
2 modullal semmilyen módon nem megy ill. úgy igen ha az első 2 slotban vannak single
az van már egy ideje de nem vettem észre különbséget
kicsit a cpu hőfok eltér

(#765) subaruwrc válasza Rusher (#757) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ne húzzá föl róka vagy nyúl vagy mi vagy te :DDD :C :R
tom_tol az vicces :)) megoldás: mazohista a lapod. szereti ha 4 modul van benne :DDD

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#766) Rusher válasza subaruwrc (#765) üzenetére

Rusher
(őstag)

Még a 600x8 nem is volt meg... :P nyúl :DDD :R Hmm....630x8... :U

tom_tol Na akkor ráér még azt felraknom úgy érzem, de majd hétvégén lesz időm akkor azért megnézzük :K

葉問

(#767) subaruwrc válasza Rusher (#766) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hivatalos validra még nekem se :DDD csak én láttam. egyedül :P a 630*8-at majd nitro alatt erőltesd :D

(#768) Superman válasza nixx-21 (#760) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha már így felhoztátok a Super PI-t, engem az érdekelne a Hyper PI alatt (ugye amikor a 4 magot egyszerre leterhelem), hogy a programnál mennyire számít a stabil ram? mert még prime stabil rendszeren is hajlamos volt eldobni magát a rendszer 4x32M-es hyper Pi futtatásakor.

--R.I.P JuanG--

(#769) subaruwrc válasza Superman (#768) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mindenféle számításos proginál sokat számít a stabil ram szerintem.

(#770) Rusher válasza subaruwrc (#767) üzenetére

Rusher
(őstag)

Azt az 5-öt csak ráhúzom már.... :K Ez elég lesz neki?[link] :DDD :DDD

葉問

(#771) subaruwrc válasza Rusher (#770) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak elég lesz :DDD

(#772) tom_tol válasza Rusher (#770) üzenetére

tom_tol
(őstag)

milyen tejes kannát szerváltál ? :DD

(#773) Rusher válasza tom_tol (#772) üzenetére

Rusher
(őstag)

Kemény mi......át nem az enyém sajnos, de kipróbálnám milyen amikor kinyitom a szelepet :DDD

葉問

(#774) subaruwrc válasza Rusher (#773) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lefagy a t....d :DDD

(#775) gareet

gareet
(újonc)

nah ma kettőre megyek Ő Maximus-ságáért :D
kérdés:mennyire kell szigorúan venni az asus oldalán fellelhető QVL listát?
csak mert én ezt néztem ki [link]
de a listában nincs benne és ez egy kicsit elbizonytalanított.

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus II Formula, E8500 , CSX 1066Mhz DDR2 4GB, CM690, Samsung 206BW

(#776) Rusher válasza gareet (#775) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nem kell azt olyan szigorúan venni....az én ramjaim sincsenek a listában és gondolom másoknál is van így és mégis jól megy....sztem nem lesz gond vele :K

葉問

(#777) nixx-21 válasza Rusher (#776) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

megint nagyon pörög a topik 10s alá már lementél Rusher?:D :DDD amugy LN2-t honnan szereznek az emberek? és nem drága?

(#778) Rusher válasza nixx-21 (#777) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát még nem....10.110 volt eddig, de majd másik vinyóra heggesztek egy új rendszert tesztnek és majd akkor...sztem hétvégén összeütök valamit... ;)
LN-2? Nemtudom...valahonnan biztos lehet...hát nem biztos, hogy olyan drága, de sztem nem is lehet olcsó...a jég olcsóbb gondolom...ezt azok tudják akik szoktak mókázni LN-2-vel... :)

[ Szerkesztve ]

葉問

(#779) bignorberto

bignorberto
(újonc)

hy asus strike extrem 2 lapom van es q9300 quadom es nem tom a procit huzni sehol az ai tunning es fsb szorzohoz hozza nyulok akkor nem bootol be vagyis nem indul....ha valaki tudja szivesen varom a valaszt :DDD

hy

(#780) Rusher válasza bignorberto (#779) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hi!
Hát igen ennél azért öszetettebb egy kicsit a dolog....kérdezd itt meg itt ;)

葉問

(#781) subaruwrc válasza Rusher (#780) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hehh kezdő tuningosnak striker 2 extreme :U

(#782) virkir válasza subaruwrc (#781) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Most mééé...
Nekem az IC-7 után vagy Maximus vagy Rampage lesz még nem döntöttem el.
Fogok is copni rendesen már látom előre. :O

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#783) gareet

gareet
(újonc)

sziasztok
sgítsetek nekem pls.az lenne a problémám,hogy hiába állítom be a bios-ban hogy 7.5x szorzó 400FSB a cpu-z szerint csak 6x a szorzó.ennek mi lehet az oka?még gyári bios van a lapon,lehet hogy egy frissités megoldaná?vagy esetleg terheletlen állapotban vissza venné a szorzót.ez az első c2d-m és még elég láma vok.
gareet

[ Szerkesztve ]

(#784) subaruwrc válasza gareet (#783) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

biosban a cpu feature menüpontban ha kikapcsolod ( disabled) a c1e eist funkciókat akkor nem fogja levenni a szorzót. energiagazdálkodási opcoió.
virkir kicsit kontrasztos egy olyan lapon elkezdeni tuningolni amit a profi overclockereknek is több hétig tart kiismerni :))

(#785) virkir válasza subaruwrc (#784) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Mivel csúszik a dolog ráérek olvasgatni tanulgatni és nem is akarok max FSB-re hajtani csak egy diszkrét jó teljesítményt kell elérnem az meg ennyi elméleti oktatással már nem lesz nehéz.
Mivel én ritkán cserélgetem az alkatrészeimet lényeges, hogy milyen a lap elrendezése és ezt most az Asusnál találtam meg mivel az Abit meghalt nem érdemes az IP45PRO-ra várnom, holott bőven megfelet volna a tudása.
Amiket még nézegettem az a P5E Deluxe ami mostanában jött meg, árban sem rossz, meg a DFI-ket de azok eléggé elérhetetlenek itthon.
Még nem döntöttem, hogy P45 vagy X48 legyen bár a körítés meg a chipset a Rampage felé billenti a mérleget.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#786) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

most egy hétig megint rontom majd a levegőt :D

van egy szabad hetem, és végre megpróbálom véglegesen belőni a lapot 24/7-re, és remélem sikerül a memóra részt is megoldani.

régen is imádtam a crucial-okat, most van 2*2 800as, 1100 körül szeretném stabilizálni (ez eddig semmivel sem sikerült), és akkor végre elégedett leszek.........

majd jelentkezem mire jutottam...........

(#787) subaruwrc válasza ImI87 (#786) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez eddig semmivel sem sikerült én is így emlékszem :DDD

(#788) ImI87 válasza subaruwrc (#787) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

ezt most miért mondod? :F

1100-on semmilyen rammal nem volt stabil........ :(((
mindig hibázott a memtest
prime blend elment hiba nélkül, de a memtest nem.

(#789) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Na végre !!! :DD :C :Y

Úgy néz ki, hogy ez a lap sokkal jobban szereti a 4*1 giga ramot, mint a 2*2 felállást. Írtam többször, hogy mennyit szoptam, 2*2 modulokkal még 1100-on sem voltak stabilak, pedig 2 félét is próbáltam, egyik sem gagyi fajta volt. :U
És most kaptam 4*1 Micron D9GMH 1066 modult, és ezek mennek mint a szél......... :C

proci 500*8=4000 1,25V
ramok 1200 5:6 2,22V

És végre nem kell szétfeszelni semmit, NB-nek is elég 1,21V, PLL 1,15V

Minden ki van tesztelve, és betonstabil !
Később rakok fel képeket is...........

Már csak azt bánom, hogy a hülye P5K Premium miatt (mert abban meg pont a 4 modul nem ment) eladtam a 4*1 Crucial Tracer 1066-ot, mivel azok is ugyanúgy D9GMH chip-esek, de viszont sokkal szebbek voltak........... :W
Azóta meg már más chip-pel vannak, és nem lehet kapni olyat. :(

Na mindegy, "örö é bódottá" van, :D végre be van állítva a gép, megjött a házam is, össze van rakva faszán, és végre elkezdhetem használni. :K

[ Szerkesztve ]

(#790) subaruwrc válasza ImI87 (#789) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:C ;)

(#791) ImI87 válasza subaruwrc (#790) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

köszi :R

biztos van benne még tartalék, de már nem érdekel........
annyit baszakodtam idáig is, hogy már elég volt. :((

ha majd az új vga-hoz nagyon kell kakaó, akkor állítok egy felet a proci szorzóján, azt még lazán bírja (4250), meg adok egy kis + feszt, aztán csókolom.......... :K

(#792) gareet

gareet
(újonc)

nálam asszem ez lesz a 24/7 [link] de még nem volt időm letesztelni

[ Szerkesztve ]

(#793) Keldor papa válasza ImI87 (#789) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ebben már nekem is mennek faszán a ramok 1200-n. :C

(#794) gareet

gareet
(újonc)

valami drivert nem tudtok ajánlani a hangkártyához?
a creative-osat vista alatt nem sikrül működésre bírni,amikor feltelpítem minden rendben,regisztrálom,índítom és akkor azzal jön hogy nincs kompatibilis eszköz, ami az asus oldalán van meg össze-vissza adja le a csatornákat én ilyet még nem is "láttam" hol csak 1 hangfal szól hol meg a centert bal hátra teszi ,de a ha a programon belül tesztelem akkor meg jó
:F :(((

[ Szerkesztve ]

(#795) tom_tol válasza Keldor papa (#793) üzenetére

tom_tol
(őstag)

mi újság a qx-el ?

(#796) tom_tol

tom_tol
(őstag)

van valakinek a gtl reffel kapcsolatban arra vonatkozó tapasztalata hogy nb refét a bios vtt-böl vagy a hw monitor szerinti feszből érdemes számitani illetve hogy ez az érték x59 vagy x61 legyen mert tapasztalatom szerint a biosban lévő x64 nem jó de igazándiból egyik varia sem teljesen megfelelő

(#797) Keldor papa válasza tom_tol (#795) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

470FSB Prime stabil, 480 boot stabil, 487FSB wall, de ezen a héten szinte semmit se foglalkoztam vele. Most én is csak ülök a lapomon... -0,02V-al kevesebb is elég neki 4gigához.

(#798) Rusher válasza tom_tol (#796) üzenetére

Rusher
(őstag)

Én a VTT-ből...én azt vettem alapul ami az alap VTTx0.64 és ehhez viszonyítva ~5% eltérés legyen max. és sikerült is jól beállítani...most a CPU GTL-ekkel szórakozok annak is lett eredménye...ezt úgy állítottam be, hogy ezen a feszen (~1.296v lap szerinti) még az 1M sem futott le mindig vagy random 5 percen belül újraindult és nem változtattam semmin nem adtam többet a cpunak sem csak a GTL-ekkel babráltam és sikerült :K

葉問

(#799) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

faszaság :C
látom mindenkinek alakul a dolog, és sikerül beállítani egész jól :)
jó kis lap ez, örülök hogy megvettem :K

(#800) tom_tol válasza Rusher (#798) üzenetére

tom_tol
(őstag)

kösz a választ :R
ha van kedved összehasonlitásnak megnézhetnéd a következőket
cpu gtl ref nálam 1,1-1,2v x67, 1,2-1,3v x63 felette x61
nb gtl ref x615-x62 között jó de ez még nem teljesen egyértelmű és igazolt (bios hw monitor értékére számitva)

amivel még mindig nem boldogulok :F
fsb 600 csak 4x1Gb rammal vagy 1-2slott single megy
a kitesztelt feszek 2*1 Gb rammal csak a 2-4 slottra jók ha az 1-3 próbálom meghal prime (azonnal)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.