nem tudom igazából, de próbáld ki hogy kiveszed a ramokat és csak az egyiket hagyod benne. nekem is volt ilyen a dfi-vel és így indult el. addig ugyan ezt csinálta amit neked most.
szintén geil...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
snoopy
(fanatikus tag)

Dj Dekko!
(őstag)
Probáltam mindent, ugy hogy már összecsomagoltam, holnap gari

Egy pár teszt a lapról:
jó olvasgatás!

Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

Chalez
(senior tag)
Sziasztok. Azért írok ebbe a topicba, mert talán itt kapok segítséget.
Adott egy vadi új P5K Premium, E6750, Ballistix 2x1 800, Corsair 450VX.
Ha hidegen (értsd reggel) indítom a gépet, beindulnak a ventik, de nincs post sem...
Ha azonban előtte áramtalanítom, majd pár mp múlva áram alá helyezem, simán indul a gép.
Többeknek volt itt Premiumja, talán kapok segítséget, mert a topicjában ez nem jött össze...
BOCS az offért! 
Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!
hoppá hiba Trustedreviews teszt a régi Maximus 
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

Tody56
(senior tag)
Anno DFI 975X-el jártam szinte ugyan így. Ha tuning nélkül is ez a tünet akkor egy bios frissitést próbálj meg feltétlen és ha utánna sem jó irány a gari. Nekem sajnos az utobbi maradt annó.
www.pcvizhutes.hu

Chalez
(senior tag)
Legújabb bios van fent...mondom, csak úgy indul, hogy áramtalanítok előtte, tuning nélkül is...
Valaki még?

[ Szerkesztve ]
Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

Balika911
(PH! kedvence)
Garancia. 
Vidd vissza, s fizess rá egy Maximus II-re! 

android242
(újonc)
Én a Maximus Extreme lapommal vagyok hasnló képp (bár ezt az áramtalanításos módszert nem próbáltam), bekapcsolás után nem történik semmi, jónéhány reset után vagy ki-be kapcsolgatás után hajlandó csak elindulni. Ha véletlenül első bekapcsolásra elindul, akkor ha éppen belépek a biosba, akkor ott fagy le (múltkor jónéhány karakter átváltozott valami hasonlóvá:
, de én ennyire nem találtam viccesnek), vagy a Vista betöltése közbe fagy le, mindenesetre első bekapcsra nem képes elindulni. Melegen ezt nem produkálja, ott simán indul.
Gariba nézettem, természetesen ott minden rendbe volt.
Várok még egy újabb biost, aztán ramcsere, aztán kukába az egész és egy életre elfelejtem asusékat.

Chalez
(senior tag)
Köszi a tippeket...még tesztelgetek mi lehet...már gondoltam kicserélem a lapon az elemet, hátha szarakodik... 
jöhetnek egyéb tapasztalatok a lapról ki mennyit tud belőle kifacsarni... 

virkir
(PH! addikt)
Balika911 még tán nem rakta össze ImI87 meg a hétvégén fogja elmondása szerint tesztelni,
beteg meg már le is égette #268
Több lapról egyelőre nem tudunk.
A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.
még nem!
csak nem volt még időm rendesen foglalkozni vele.
elsőre nálam megáll 500fsb-nél, ami lehet a quad miatt van, de nem tudom betenni az e8400-emet, mert elfogyott otthon a paszta.
amúgy nekem nagyon nagyon tetszik a lap, gyönyörű, vér profi.
viszont tudok két haverról, aki ma jut hozzá és boztos hamarabb kezelésbe veszik, mint én...

Rusher
(őstag)
még nem 

Donnie
(senior tag)
Itt van a lap, de csak holnap lesz teszt sajnos

Balika911
(PH! kedvence)
Téves, tegnap összeraktam!
Sajnos csak gyári hűtővel, ami kényszermegoldás. A tuningot ebben az állapotban a biztonság kedvéért hanyagoltam. 
Egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy szépen világít az R.O.G. logo és a hangkártya. Valamint, hogy az X-Fi drivereket felpakolva az arcomba tolta, hogy ez 30 napos Trial verzió... ezen a ponton le is gyalultam őket, egyben ez volt az utolsó, hogy önszántamból telepítettem olyan dolgot a gépemre, amihez a Creative Labs-nek köze van.
A Vista tényleg nem omlott össze, csak kérte a drivereket. Miután megkapta őket, minden pöpecül működött.
A hangkártya programja magyar nyelven települt fel, s zavar, hogy nem tudom, hogyan lehet angolra állítani. Végülis annnyira azért nem nagy kaland, mert belőttem, hogy ne töltődjön be induláskor - úgysem állítok benne semmit, effektek, EQ meg ilyenek nekem nem kellenek, csak szóljon.
EAX, Crystallizer és társai sem kellenek, tartsa meg a Creative, túl sokat úgysem vesztek, ha mellőzöm őket!
Egész korrekt egyébként, Z-5500-on hallgatva simán vállalhatót dolgokat produkál. S rájöttem, hogy a Vista audio kezelése nincs is elszúrva, csak teljesen máshogy kell beállítani. 
Elég nagy hangsúlyt fektettem erre a részre, de számomra a jó hang fontosabb a tuningnál.
A BIOS-ban tényleg ezernyi dolgot lehet állítani, de ezekkel egyelőre nem foglalkoztam.
A PWM bordák furattávolsága pedig 85 mm, ami a vizeseknek lehet támpont.
[ Szerkesztve ]
Internetről letöltött driver?
Amúgy néztem, hogy pl. nekem majd semmi értelme ezt az X-Fi-t használni az XtremeMusic helyett. XtremeMusic tud EAX 5.0-t ez ami jár hozzá meg csak EAX 4.0-ás... ez valami butított.

virkir
(PH! addikt)
Tessék szépen töltögetni a #284-ben lévő táblázatot aztán majd jönnek az ügyesek és segítenek, hogy mit hogyan állitsál jól be, hogy menjen többet az a nyamvadt proci.

Balika911
(PH! kedvence)
Az XtremeMusic sokkal jobb abból a szempontból, hogy ez a kártya csak szoftverből tudja az effekteket - ADI chip van rajta, nem X-Fi. Az X-Fi drivereket a CD-ről tettem fel, ezért is csdálkoztam, miért csak próbaverziót kapok.
Nekem egy Auzen X-Fi kártyám van, alig használtam ki a tudását, hangban pedig... máshogy szólt, de... - nem hittem volna, hogy valaha is ilyet írok - marad az alaplapi. 
[ Szerkesztve ]

virkir
(PH! addikt)
Vistánál kíváncsi leszek, hogy a i875-ről váltva mit fog szólni.
[ Szerkesztve ]

Balika911
(PH! kedvence)
Lehet, szóhoz se jut majd! 

virkir
(PH! addikt)
Lehet xarba leszek mert a használt rendszer xp volt és mikor elvitték a lapot procit, elfelejtettem lementeni a szükséges dolgaimat, levelek címjegyzék stb.
Ráadásul megpróbálhattam volna ezt de elfelejtettem
Ezzel én is így vagyok, nekem meg X-Fi Elite Pro-m van.
Ezt a hozzáadott hangkarit ki sem vettema dobozból.......
Kár, hogy adnak hozzá ilyet, inkább lenne olcsóbb.
De egyébként ahhoz képest, hogy bitang jó lapnak tűnik, nem volt nagyon drága.
Kezdő ár 50K, és ráadásul ez egy ROG lap. (Még a P5K Premium-ot is 55K-ért vettem szeptemberben)
És igaz, vasárnap estefelé lesznek saját tuning- meg teszteredmények.
Addig meghalni sincs időm........ 

Tody56
(senior tag)
Levették a honlapról a 08-as biost !!! Okot még nem találtam de tuti nem véletlen. Délután még fentvolt úgy emlékszem.
www.pcvizhutes.hu
setfsb nem tudjátok, van már hozzá, ami müxik?

Rusher
(őstag)
Próbáld meg ezt hátha működik vele ICS9LPRS918BKL a P5K Dlx és a P5Q/3 Deluxe is megy ezzel hátha 
葉問

Donnie
(senior tag)
Tegnap a lap beszerelése előtt kipucoltam a gépet
Puccos lett nagyon, szépen a kábelezést is fejlesztettem
Gép összerak, minden szép és jó, világít minden a lapon mint egy karácsonyfa. Belépek a bios-ba, NB hőfok kicsit fura volt... Belövöm az 500-as fsb (E8200, 8*500+feszek beállítva manual) aztán primenál a következő fogad: NB pár másodperc alatt 68 fok
Szépen nyomást gyakorolva rá vissza 50 fok környékére. Lap ki, hűtés le. Paszta elég lightosan volt rajta és a a csavarok sem voltak meghúzva rendesen. AS Ceramique felken, csavarok izomból ráhúz,lap vissza, cuccok vissza, minden OK
Prime alatt sem ment 52 fok fölé az NB+még "gyógyul" rajta a paszta is majd.
Komolyabb tesztet talán ma este tudok majd csinálni, mert a szerelgetéssel elment az idő. hajnal fél 2-ig tartott az akció
Prime 1 órát futott 500-as fsb-vel ennyit még megnéztem, mem 1:1, folyt köv.
mért ilyen rossz a Maximus II-nek a memória olvasása
??BIOS-tól javulhat??
végülis a Maximus II nyerte a tesztet
másik:másik lapon mik azok a PCI-E x4-es foglalatok??oda VGA megy ha igen akkor az érdekes
majd szólsz azt elbótoljuk ha nem kell 
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500
Ipon-ba kapható a téma
50K 
Na, hát ha nem is fölényesen, de az ASUS nyert ! 
ASUS Power 
Végre vége a qrva melnak, és lesz időma géppel fpglalkozni.
Vasárnap estére lesznek - remélhetőleg nagyon szép - eredmények.
[ Szerkesztve ]
Over és Achi !
Nem tudnátok csinálni valami fasza kis OC Guide-ot a laphoz?
(Olyasmit, mint ami a P5K-hoz volt)
Nem max tuning lenne a lényeg, hanem egy erős 24/7 setup, és kéne némi magyarázat ehhez az ezer féle beállításhoz. Én a felénél azt se tudom, hogy mire jó, de még azt se, hogy mire érdemes állítani. 
Köszi ! (a többi Maximus II tulaj nevében is)

BIOS-al javulhat... P5Q(3)-as lapoknak is szar volt az elején.
P45-DQ6-ra gondolsz? Igen oda 4 VGA-t lehet tenni. Értelme csak akkor van, ha nagyon szükséged van +4 (Asus 3850/3870 X2 esetén +8) kijelzőre.
ImI87: Kezd DFi P35 fillingem lenni.
Ott is jó nehezen találtam meg mindent, bár én szeretem a kihívásokat!
Várom már a lapot...
[ Szerkesztve ]

SzlobiG
(PH! félisten)
Mikor jön? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
"P5Q(3)-as lapoknak is szar volt az elején."
miért, már jó?
Akkor megrendelted te is?
Az fasza lesz, végre lesz pár tapasztaltabb tulaj.

virkir
(PH! addikt)
Csak éppen egy ezressel emelték az árat a hét elején még 49E + pár száz forintért volt a shopban. 

Tody56
(senior tag)
TIPP minden maximusosnak !!!
Azt hiszem mindenkinek érdemes megcsinálni.
Ha rajt is hagyátok a gyári hűtést, akkor is vegyétek le és pasztázátok át.
Viszont ami mégfontosabb mikor teszitek vissza, vegyétek le a rogót a csavarról és helyette 1-2 db alátétet tegyetek. Ezzel már meglehet húzni rendesen.
(Az nb-nél és az Sb nél feltétlen !!! )
A rugóval hiába húztam szinte akadásik, nem volt jó!
Kézzel megnyomtam a bordát menet közben az nb-nél és hírtelen esett 5 fokot.
Egyből elfogadható értékek lettek.
Kell a venti de úgy már jó.
A másik infó: Vízhűtésnél a fetborda 100%hogy megegyezik az asus univerzális blokkal.
Még nem próbáltam rá, de amit néztem méretet az megegyezett.
Az nb ami kicsit eltér az átlagtól a nagy furatátló miatt, de szerintem arra is tehető az univerzális blokk is. (kb 62-63mm átló)
www.pcvizhutes.hu
Köszi a tippeket ! 
Én rögtön kicsomagolás után le akartam szedni és újrapasztázni, de az NB csavarjai úgy meg voltak húzva, hogy már nem mertem tovább erőltetni..........
Van v.mi trükk vagy fortély erte? (milyen pozicióból, mit érdemes megtámasztani, stb.....)
Előre is köszi.......

Balika911
(PH! kedvence)
Ez engem is érdekelne, ill. hogy simán leszedhető-e a bordarendszer, nem kell-e hajszárítós, vagy egyéb fortély a dologhoz.
A PWM-re és az NB-re is úgy gondolom a gap pad okosabb megoldás... A kinyúló bordarész alatti gap pad maradhat, vagy ezt is érdemes cserélni valamire? Végül: muszáj átpasztázni? Az nem segít, ha egyszerűen jobban meghúzza az ember a csavarokat? Félek egy ilyen beavatkozástól, ha nem szükséges, nem kenem át a dolgokat. Viszont ha megbontom, akkor egy szóval sem mondom, hogy a PWM alá nem teszek majd EK backplate-et.

Tody56
(senior tag)
Simán fejtetőn letettem a lapot és amint kicsavaroztam levettem a nyákot és kész.
Nem volt rátapadva, bár szerintem lehet Over és Achi leszedte elöttem már.
Egyébként azért kell ez a drasztikusabb megoldás a lehuzásnál, mert az nb mellett egy gumi hőpad van a borda és a lap között szorosan, és ha csak rugóval huzatod le ami a gyári csavaron van, akkor még megemeli a bordát a hőpad és így csak a paszta adja át a hőt.
Magyarán picit a lvegőben is lehet a borda az nb felett 
www.pcvizhutes.hu
köszi, akkor majd teszek még egy próbát............ 
ez nem jár garivesztéssel mint a VGA-knál?? 

Tody56
(senior tag)
Elvileg járhat szerintem ha meglátszik, de ha csak kitekered azt az 1-2 csavart a chippek körül és alátétre cseréled a rugót, azt az életben nem veszi észre senki.
Egyébként amiket kellett garizni az ismerősőknek lapokat ott mindent cseréltek eddig, akár vga akár alaplap, pedig semmin nem maradt gyári hűtés.
www.pcvizhutes.hu

Achill3uS
(PH! nagyúr)
nem volt hozzányúlva előtte, teljesen stock lap volt ahogy kaptad 
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••
bios frissítve a legújabbra...
bios-ból, ez flash2-vel, pendrive-ról.
minden simán ment, de kicsit beparáztam, mert miután újraindult a frissítés után, kb 30 másodpercig nem történt semmi. aztán beröccent és minden OK 

Tody56
(senior tag)
Így már érthető a dolog. Kb 10X annyi paszta volt rajt a chipen mint kéne és ráadásul folyott ki alóla szinte
úgyhogy sejtettem hogy nem ti 
www.pcvizhutes.hu
betettem a e8400-est: [8x500prime]