Légyszives segítsetek!
Most vettem új configot a lapom M4A785TD-M EVO! Nem tudom miért de nem megy az alaplapi hangkártya!!!
Ha valaki tudna segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm a hsz-eket!

Légyszives segítsetek!
Most vettem új configot a lapom M4A785TD-M EVO! Nem tudom miért de nem megy az alaplapi hangkártya!!!
Ha valaki tudna segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm a hsz-eket!

En is segitseget kernek!
Vettem egy AM3-as konfigot, M4A79XTD EVO lappal. Ossze rakva nincs kep. Proci venti forog de, semmi mas eletjel. Probaltam tobb videokartyaval is.
Hardver hiany nelkul sajnos nem tudom kideriteni mi a baj.
Esetleg ha Pécsett lenne valak aki tudna segiteni kideriteni melyik hardver a hibas azt nagyon megkoszonnem.
Koszi! 

Hello!
Semmi csipogás (hibajelzés) bekapcsoláskor?
Nekem az első asus04m785td-v-evo alaplapom ugyanezt a tünetet produkálta, gariban cserélték. Igaz ott az integrált vidkari szart be.
[ Szerkesztve ]
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

Pontosan mi a baj?
Az oprendszer nem érzékeli új hardverként?
[ Szerkesztve ]

fasza, hetfon hozom el az enyem 

Szerintem ne félj tőle, kb. annyi az esély, h hibás lesz mint bármelyik új lapnál. Egyébként, ha méltóztatik működni nagyon jó kis lap. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Szia!
Semmi csipogas!
Ha kiveszem a ramokat akkor csipog, jelzi hogy, nincs benne.
Viszont ha videokartyanelkul inditom akkor nem csipog.
1 modullal próbáld, hátha...
Én ugyan így jártam a Sapphire Pure alaplappal. Ezt csinálta Kingmax, és OCZ Gold DDR3-as ramokkal, aztán Corsairt tettem bele és OK minden!
Más ramot nem próbáltam.
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

Probaltam 
Én a hétvégén raktam össze ismerősnek a gépet egy M4A785TD-V EVO deszkával.
Phenom II X2, egy 4850, és 2x2 giga G.Skill 1600-as memória került bele. Gyönyörűen működik minden. Integrált dolgokból csak hang meg lan van használva, teszi a dolgát mindkettő.
A finombeállításokig, no meg a magok bekapcsolásáig még nem jutottam el, ha lesz eredmény, tapasztalat, írok.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

ram ma var ez, kivancsi vagyok win7 hogy reagalja le, hogy kirantottam a lapot alola 

Bios update esetleg?

Elvileg nem okoz problémát, én egy Phenom II rendszer után aláraktam egy 775-ös intel konfigot, gond nélkül indult...

Hát, ez nem tudom mi lehet, helyedben újradobnám...
Stimpy 

az lesz. moondjuk osszerakva kifejezetten jol nez ki benne a kingmax hyperx 1800-as kek modul 

1800-on nem megy, vagy? 
[ Szerkesztve ]

megy cl8at, annyit is kell tudnia. csak neha fagy
mondjuk ahogy neztem alapfeszen csak 1.29 korul ad a cpunak, lehet az a keves. 1.35on volt stabil a 3500mhz a jw-ben
[ Szerkesztve ]

Értem és az 1800MHz-et simán RAM-szorzóval lőtted be vagy "FSB"-t is emeltél? Mennyi feszt kap a RAM-od?

1.7-1.9-et ir, adtam neki 1.8at kereken. ramot 800ra raktam, maradekot meg 'fsb'-vel.

AM3-as a lap mukodnie kene update nelkul is. (szerintem)
De a lenyeg: bevittem egy szamtech szervizbe deritsek ki mi a para, en hardver hianyaban nem tudtam. Arra jutottak hogy a proci, ugyhogy ma postazom vissza. Akitol vettem nagyon furcsalta, mivel nagyon ritka a proci hiba.
Egy M4A785TD-V EVO lap + Phenom 955 + 4 x 2GB Kingmax DDR3-1333 milyen párosítás? Rendesen fog működni ezekkel a memóriákkal? (Sajnos nem vagyok képben mostanában AMD fronton... olvastam valamit, hogy a 4 darab modul nem szerencsés, sok a gond vele). Az 1600-as verzió rajta van a lap kompatibilitási listáján 4 modullal is, de tuning úgysem lesz, így nem költenék rá feleslegesen... (nomeg már rendelés után találtam ezt az infót, így ha nem muszáj, akkor nem variálnék rajta)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Kingmax nem a legjobb választás Asus lap mellé, lehet hogy nem fog vele menni.
Ez nem jó hír... 
Kingston HyperX 1800Mhz 4GB-os kitben van még... tehát ebből kettő kéne, így 8000-rel lenne több... (Illetve Geil Evo 1600 van még itt, de az még + 14000 lenne... annyit meg végképp nem adnék ki)
...vagy ottvan még az 1600-as Kingmaxok, amik rajta vannak a gyári listán is, és csak +3000Ft lenne összesen.... azokkal is gond lehet ennek ellenére?
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

kingston1800 megy benne hibatlanul.
4 darab is? Mert a memórialistán annál egy párhoz van csak pöttyözve, hogy megy, két pár nem 

nekem csak 2x2-re volt penzem 
A pénz biztosítja a kompatibilitást 

szerintem jo vetel volt 20k-ert 
Annyiért tényleg... most ezek a Kingmaxok is drágábbak már 

Ciao!
Pontosan hogyan állítottad be, hogy a ramok 1800-at menjenek? Nekem ugyanezek a modulok vannak, ugyanezzel a lappal, és mikor beállítom a 220 fsb-t, 800ramot,1.8v, cl8 az egész elszáll, de olyan durván, hogy újra kell telepíteni a biost... 
Vagy van még valami titkos ráolvasás? 

"a ramot 800ra raktam, maradekot meg 'fsb'-vel."

Értem én, csak nincs még valami osztó beállítás vagy hasonló? 
Mind1 kipróbáljuk.

Nálam elindul 225-ös FSB-vel (Corsair Dominator) viszont boot elején vagy legkésőbb "félúton" kifagy, még "játszadozom" majd hétvégén, talán stabilizálható valahogy, viszont kétlem, hogy a RAM-okon múlna a dolog...

Mondjuk nem fogok belehalni, mert gondolom az 1600CL7 jobb mint az 1800CL8, nem?
Igen még nálam is "elindul" csak az asztal fagyogat, aztán összeomlik. Újraindítom, majd:"bad bios cheksum" Egy bios újratelepítés persze megoldja a dolgot. 
Mennyi feszültséget adsz a ramoknak?
szerk: Lehetséges, hogy a proci memvezérlője nem bírja? Elvégre a hivatalos spec ddr3 1333.
[ Szerkesztve ]

225nel nekem is kampo van, bar majd 7vegen fogok vele jatszani, csak elobb ujrarakom wint.

Sziasztok!
79T lapom van és ezt irja ki az everest és a bootnál is Unganged Dual DDR3 SDRAM ez mit jelent? 
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

Persze, igazából teljesen mindegy, minimális a különbség, talán 1600/CL7 javára, egyébként szerintem is a mem.vezérlő lehet az oka, nem láttam még AM3 rendszert pl 1900-2000MHz-en futó RAM-okkal.
gyiku: Ha nem jön össze szerintem próbáld stabilizálni 1600/CL7-en, annyit mennie kell.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Röviden és tömören:
Ganged= Dual Channel, a RAMok egy csatornán kommunikálnak a procival. Itt a két csatorna szélessége összeadódik, azaz 1x128 bit lesz.
Unganged= A modulok két csatornán érik el a procit, azok nem adódnak össze. Így 2 darab 64 bites csatornád lesz.
A ganged kb 5% -al jobb 1 szálas folyamatok esetén, az unganged esetében viszont 10...15% -al gyorsabb lesz, amikor több szálas folyamatok futnak, vagy ha több egyszálas folyamat fut.
[ Szerkesztve ]
Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

Kezdtem azt hinni hogy nem ismeri a memót a lap, most váltottam 939 ről am3 ra van mit tanulnom
memóriát mind1 melyik slotba teszem
köszönöm a választ 
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

Nincs mit.
Elvileg mindegy hogy hova teszed a RAMokat, de erősen ajánlott a kék slot. (a procitól távolabbi)
Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

Az int. memvezérőlnek ha adtok egy kis + fesz.-t lehet, hogy segít. 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Az, hogy van elnevezve BIOS-ban? 

UP! ez engem is erdekel 

Új BIOS érkezik az M4A785TD-V EVO alaplaphoz:
---
Changelog hamarosan!
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

koszi bonsz, holnap fel is dobom
remelem lesz nemi ram stabilizacio 
[ Szerkesztve ]

Ez a ram stabilitási dolog nem a lap miatt van, hanem a proci mem. vezérlője nem bírja 1700 felett, ami így is szép 1333 hivatalos értékhez képest. 

Majd valamikor én is flashelek, remélhetőleg megszűnnek a rejtélyes újraindulások.
ThaBoss: nocsak, régen látott kolléga! 
[ Szerkesztve ]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."