És igen! Az Asus már megint elb...ta. M4A78-e alaplapom van. Az alsó PCI-E csatoló a rendes 16*-os, a fölső csak 8*-os. DE, ha berakok oda egy dupla méretű kártyát, nem lehet használni a sata csatlakozókat, mert a kártya rálóg!!! Az előző M2N-e lapommal is ez volt a baj. Másrészt biztos baromi jó lesz a hűtés, ha a ház alja és a videókártya között van 3 centi. Miért nem lehetett a felső csatolót megtenni a 16*-osnak???
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Használj azt a SATA kábelt amin L alaku a csati, az elfér!
Olyan házat kell beszerezni amiben alul van a táp, hozzáteszem nekem sem olyan van!
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

B2man
(tag)
Azzal használom, mert csak az fért be. Pusztán csak nem értem hogy mi a jó k... anyjukért így csinálták meg. A videókártyám terheletlenül is 8 fokkal melegebb lett. Bezzeg az M4A78T-E lapba meg tudták csinálni, hogy a felső legyen a 16*-os, persze az drágább is. Meg nehogymá új alaplaphoz új házat kelljen venni.
Más. Asus M2N-e alaplaphoz képest -1000 pont 3dmark06-on ugyanazzal a konfiggal, beállítással. Szerintem a 10350 pont egy kicsit kevés a konfigomhoz, pláne a régi lapba 11k fölött volt.

B2man
(tag)

norbx
(fanatikus tag)

B2man
(tag)
Ehh, nem vagyok tuning beállítottságú.(értsd: nem értek hozzá)
Bár Ti mit ajánlanátok arra, hogy tudjak szorzót emelni, de azért valami C&Q szerűség is működjön? Sokat megy a gép alapon és ha nem muszáj ne fogyasszon sokat.
[ Szerkesztve ]

norbx
(fanatikus tag)
de erzed az ellent mondast ebben a mondatban.vagy huzod vagy energia takarekosan mesz.
Még nincs teljessen kész,de már majdnem sikerült elkezdeni!

norbx
(fanatikus tag)
meg valami.ha ennyire ki akarod elezni akkor hasznald az oc profilokat es a turbo keyt.beallitasz 2 profilt az egyik laza takarekos a amsik meg eros huzott.a 2 kozott valtogathatsz a turbo keyel.mar ha tudja a lapod az oc profilt persze. 
[ Szerkesztve ]

norbx
(fanatikus tag)
Egy villám beállítás, feljebb nem próbálkoztam egyenlőre! És stabilitás sincs még, de szerintem az alaplap Bios-át tuningban nagyon finoman lehet hangolni(húzni), ezért a stabilitások sem okozhatnak nagy problámét az M4A alaplapoknál!

B2man
(tag)
Én is ilyen lapot fogok venni a napokban, hozzá supertalent ramokat és ezek nincsenek benne ebben a QVL listában. Bár a ST nem éppen vmi sufnyicég, csak menni fog benne a ram tuninggal is, remélem nem lesz gáz 

B2man
(tag)
Hali! Esetleg nincs valakinek M4A78-E laphoz olyan BIOS, amivel lehet aktiválni a 4. magot? Nekem sajna a legújabb van fent, ezért nem akarja az igazságot (a proci száma alapján tudnia kéne).
Feljebb volt link beta bioshoz, de az valami .mp3.
[ Szerkesztve ]

kucseranor
(kvázi-tag)
Hali!
0904 es x3 720-asom van. Sikerült is a 4. mag, de feltettem a legújabb biost. Így nem megy
Viszont az előző 0082-es biost sem tudom visszatenni. M4A78-E lapom van. Se Asus Update nem engedi, se EZ Flash 2 a Biosban... Mit tegyek?
Szerintem az M4A lapnak az OCZ biztos nagyon jó választás! Én az M3A laphoz is OCZ-t használtam! A SuperTalent ramokat nem ismerem! Oliverda azt használ, az új MSI lapjában kérdezd meg őt, mielőtt megveszed!!
Az új bios-ok nem fogják engedni, mert le van tiltva bennük! Az AMD egyik oldalán olvastam hogy februárban jelezte a gyártóknak a Bios-ok modosítását, a 4. magok tiltását! Ha megtalálom az oldalt belinkelem! De két hónapja olvastam!

B2man
(tag)
Nem muszáj, én is hallottam. Viszont nincs valami mód régebbi biost visszarakni?
Tedd vissza azt a verziót amit töröltél, visszamenőleg nem biztos hogy módosították az alaplapodét, de valószínűnek tartom!
Ha nem műkődik jelezz, mondok más verziót!
[ Szerkesztve ]

B2man
(tag)
Igen, viszatennem, de nem engedi mivel regebbi. Ez a problem.
Bocsi, biosbol irok, azert nincs ekezet.

B2man
(tag)
Nah, közbe rájöttem, hogy az asus update beállításában lehet engedélyezni a downgrade-et. De a régebbi (összes) bios-ra nem megfelelő formátumot ír, illetve hogy az eeprom típus inkompatibilis, ezért nem engedi.
Asszem hagyom a francba az egészet nem akarom elb...ni az alaplapot, jó ez a proci 3 maggal is
[ Szerkesztve ]

B2man
(tag)
A 0711 biost engedte, de ezzel már nincs 4 mag, tényleg ennyi volt. Gondolom ezután már belesütötték, hogy ne engedjék a régebbi/moddolt biost felrakni. Vásárlás után nem kellett volna biost frissíteni, bár akkor még nem tudtam, hogy 2 hét múlva procit is cserélek.

kucseranor
(kvázi-tag)
Na ez szép...
Én is ugyanígy jártam...megvolt a 0082 bios, 4 mag, frissítettem, és most szívok de nem tudom mit csináljak. Amúgy everest szerint procik 23 fokosak, 1.3 volton hagytam és 3.6 ghz
alapfeszen ez fura...

78zolika
(senior tag)
Sziasztok ! tervezem hogy vesszek egy Asus M3A78 Pro lapot mi a véleményetek róla ????
Mi a különbség a M3A ----------- és-------- M4A Között ??????,
Mit jelent az hogy PRO ?????? Menyivel jobb a Pro mint ami után csak kettő betű van írva Pl ( M3A78 EM )
Floppyról v. pendrive-ról próbáld!

B2man
(tag)
EZ Flash 2 sem engedi felrakni a 0711 előttieket.
Az M3A78 PRO és EM közt konkrétan a legnagyobb különbség, hogy a PRO ATX alaplap, míg az EM egy mATX. Több infó az oldalukon: PRO EM
Az M3A és M4A alaplapok közt pedig a különbség abban lakozik, hogy elviekben az M4A sorozatot az új AM3-as procik figyelembevételével tervezték. Gyakorlatilag meg semmi, az új néven és új hűtő design-on kívül. Na meg persze ott van az a tény, hogy a M4A sorozatnak már vannak DDR3 foglalattal szerelt tagjai. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

78zolika
(senior tag)
Köszönöm a válaszokat
A kor marad M3A Csak azt nem tudom melyiket vegyem ??,, Mit ajánlasz ?? ( tuningolni nem fogok (nem értek hozzá) Mire használnám (internet , munka, filmnézés ) Feltételek ( gyors, megbízható )

g4b3n
(lelkes újonc)
Sziasztok, vélemény kellene a párosításomról:
lap: M4A78 Pro
mag: AMD 7750 AM2 Box Black Edition
Kingmax TinyBGA 2048MB DDR2 1006MHz

g4b3n
(lelkes újonc)
és még hozzá tartozik egy proci hűtő is, COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
Az említett procihoz elég az M3A78 PRO v. EM verzió is, változást nem fogsz érzékelni!
A RAM-ok megfelelnek, de árban találsz jobbat is!
4 magosításhoz vannak új biosok PII 550-hez. Talán jók a PII 720-hoz is!
M4A79 Deluxe (BIOS: 1503)
M4A79T Deluxe (BIOS: 1202)
M4A78-E (BIOS: 1101)
M4A78T-E (BIOS: 1304)
Unleashing mode
valaki nem próbálta még az M4A78T-E-vel unlockolni a 4. magot a PhII 720-on?
Üdv

kucseranor
(kvázi-tag)
Nekem sikerült PH II x3 720 ->x4-re M4A78-E-ben 

Hello!
Mit tapasztaltál a DDR2-ről DDR3-as lapra váltáskor?
Nagyon jó lap ez a M3A79-T Deluxe, de nem tudom megéri-e az árát.
Találtam egy kis német tesztet: AMD Phenom II: DDR2 gegen DDR3
Konkluzió, hogy nem éri meg váltani, és még várhat az AM3 + DDR3. Bár itt elég gyengus DDR3-at használtak (1333 MHz, 9-9-9)

DaDy0219
(tag)
Üdv!
Leszeretném frissíteni az alaplapom BIOS-át (M4A79 Deluxe).
A CPU support list-ben a leendő CPU-nak ( Phenom II X4 940) 0901-es BIOS szükséges.
Nekem csak 0801-es van.Nem tudom letölteni a 0901-est, helyette a legújabbat ajánlja fel a 1602-est.Próbálkozzak azzal?
http://dady0219.deviantart.com/

norbx
(fanatikus tag)
ment pü

DaDy0219
(tag)
Köszi!
http://dady0219.deviantart.com/
Tuningban lazább, de szerintem a három csatornás Ram-ok miatt, az M4A...! Itt fesz emelés nélkül megy ami régen kisérletezés mellett, az M3A...-n! Itt ami szaggatás nélkül megy játékban, ott módosításokkal ment!
De őszintén megvalva szerintem 10-15%-al jobb csak az M4A alaplap!
Nincs értelme a pénz kidobásnak a konfig csere miatt, én személy szerint több 10k.-t buktam a DDR3-ra válltás miatt! És annyival többet nem igazán tud, egyenlőre!
Ha válltani akarsz akkor csak alaplapot cserélj, arra amit említettél, mivel a legtutibb alaplap! Sok gyártónak az AM3-as alaplapja sem közelítí meg, föleg a napokban ismét kidobtak rá egy új Biost ami stabilabbá, és tuning szempontjából utolérhetetlenné teszi!
Főleg ha használtan tudsz egyet jó áron, hibássat amúgy sem fognak árulni, mert ha valaki agyon húzza max. a proci és a ramok szállnak el, mert annyira stabil, a deszka!
Szóval megéri az árát!
[ Szerkesztve ]
Köszi a választ! Nagyon jó új lapod van (M4A79T Deluxe)!
DDR3 felé kacsingatok, azaz AM3-ra. Gigabyte MA790FXT-UD5P vagy Asus M4A79T Deluxe lehet a befutó.
Csak azt nem tudom, hogy most vegyek kiforrott 790FX+SB750-es chipsettel alaplapot, vagy várjak 2-3 hónapot az új chipsetekre
Bár azt hiszem csak a 785G+SB710 lapok jönnek hamarosan, melyek nem tudnak 2x16-os CF-t, csak 2x8-at.
Később lesz 790FX + SB800, de nem biztos, hogy kihasználnám az SB800 előnyeit...
[ Szerkesztve ]
Az alaplap választást neked kell eldönteni! A 790FX még marad egy darabig, az SB800 pedig felesleges a mai VGA-k mellett, a sima C.F. bőven elég, ha egyáltalán szükség van rá!
De ha már konfig cserén gondolkozol, akkor DDR3 felé kacsingass!

norbx
(fanatikus tag)
az sb800 mivel tud tobbet a 750 nel?

B2man
(tag)
Végre nekem is, ráadásul az eddigi szolid tuningot, azaz a 3,2 GHZ-t is simán bírja a proci.
szerk: a #85-re akartam válaszolni
[ Szerkesztve ]
Itt mindent megtudsz, szerintem!
Jobb ha végigolvasod, mint én írnák néhány mondatot!
[ Szerkesztve ]

norbx
(fanatikus tag)
na ja marad a sb750
Egy kellemes eredmény, Scythe Orochi extrém hűtővel, passzívan!
[ Szerkesztve ]

kucseranor
(kvázi-tag)
Memondanád hogy csináltad?
Nekem 3.6ig ment 4 maggal de nem volt stabil. Nem tudom mit csináljak vele hogy működjön rendesen? Állítólag a 0904esek mennek rendesen.
Az 1.3 volt biztos kevés, még alapórajelen is 4 magnál, fagyás 3 percen belül!
Én az adott eredményt ilyen beállításokon értem el, amin sokat kisérleteztem, hogy stabil maradjon.
Viszont nekem kellett a 1202-es utolsó előtti Bios mert ezzel műkődik, a régebbiekkel nem. A legújabb pedig az X2 kompatibilitást javítja ezért le sem töltöttem, mert nem kell!
Na persze az alaplap, és a Ram-ok is beleszólnak a dologba. Nem ismerem az M3A78 szériát, de biztos vagyik benne hogy teljesítményben elmarad a T Deluxe alaplaptól, ram-okat viszont én is OCZ-ket használok.
A 0904 sorozat jó, mert nekem is az van, viszont ez a sorozatszám nem jelenti azt hogy stabil négymagos, ahhoz szerencse kell, itt egy példa!