Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) New Life

New Life
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Nemrég vettem egy M4A785TD-V EVO típusú alaplapot.
Most az integrált 4200-es videókártyát használom, de később szeretnék bele venni egy nagyobbat.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik videókártyák támogatják a Hybrid Crossfire x technológiát? (Nem célom a legdrágábbat megvenni)
Mennyivel lesz gyorsabb így?
Egy darabig elvagyok ezzel, de ha majd jön a Maffia2 meg a Diablo 3, akkor venni szeretnék egy karit bele.
Gondolom ha Nvidia kártyát teszek bele az nem lesz jó erre? :U

Válaszotokat előre köszönöm:
NL

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#402) ThaBoss válasza New Life (#401) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

HD 3450 és 70 megy bele Hybrid CFX-be, 5-15%-os javulást hoz, de nem éri meg megvenni.
Inkább vegyél egy erősebbet, ami játékra is jó.

(#403) New Life válasza ThaBoss (#402) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Ezt nem értem...Mit vegyek erősebbet?
Most egy integrált van. Az 5-15%javulás a beletett kártya teljesítményéhez adódik?
a 4xxxx-es széria nem is tamogatja a H CFX-et?

[ Szerkesztve ]

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#404) ThaBoss válasza New Life (#403) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy tuningolt 780G-s lapkád van tulajdonképpen, így ugyanazokat a kártyákat támogatja, mint a 780G ([link])
Hybridben ilyen eredményket produkál: [link]
Az erősebb alatt én egy komolyabb diszkrét kártyára gondoltam (HD48xx), nem érdemes kiadni a H CFX-re.
HD 4200-al is lehet H CFX-et összehozni, de csak a 34xx sorozatú diszkrét kártyákkal.

(#405) New Life válasza ThaBoss (#404) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Hmm..
Most már kezd derengeni!
Akkor az nem járható út, hogy majd veszek bele egy 4850-est és 3Dben ezt, 2D-ben és windowsban meg az integráltat(4200) használom?

(#406) New Life válasza ThaBoss (#404) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Itt a kép alapján tehetek bele 4650-et, 4550-et és 4350-et HCFx-be.
Vagy tévedek?

(#407) audi100td válasza New Life (#406) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem tévedsz, de játékra azok is felejtősek, szvsz a hybrid CF-nek ebben a formában nincs sok értelme, úgy lett volna jó ahogy az Nvidia csinálta, ha nem használod 3D-ben a vga-t, hanem pl. csak netezel, akkor azt lekapcsolja és csak az integrált megy, így nem zabálja feleslegesen az áramot...

Szerintem is inkább vegyél mondjuk egy 4850-et, használtan már van 19-20e Ft-ért...

[ Szerkesztve ]

(#408) New Life válasza audi100td (#407) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Hmm...azt hittem ez Atinál is így van.
Na mind1, majd ha kijönnek az említett játékok és az 5xxx széria az Atitól, akkor majd beruházok egy 4850-re.
Köszönöm ThaBoss és audi100td!

(#409) ThaBoss válasza New Life (#408) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó upgrade-lést! :R

(#410) RZS

RZS
(tag)

sziasztok!

M4A785TD-V EVOm van. nem tudja esetleg vki, hogy mit hüt a nagyobbik borda ami kék es szurke szinu a GPU NOS felirat folott?
mert az nekem akkor is süt, ha csak pl.: netezem....
a házon vannak ventik, jol szellozik.

[ Szerkesztve ]

(#411) ne_nezze válasza RZS (#410) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a chipsetet hűti.

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#412) ThaBoss válasza RZS (#410) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

A NorthBridge borda, alatta van a 785G (HD4200) chip, azt hűti.

[ Szerkesztve ]

(#413) RZS válasza ThaBoss (#412) üzenetére

RZS
(tag)

koszi nektek! :R
es az nem baj, hogy ennyire meleg? másnak is ilyen?:F

[ Szerkesztve ]

(#414) ThaBoss válasza RZS (#413) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Melegszik rendesen, de nálam nem olyan vészes, mert brutál szellős a házam.

(#415) tusi_

tusi_
(tag)

Sziasztok

Nemrég vettem egy M4A785pro lapot.
Több dolog nem tiszta. A biosban mire állítsam az értékekekt?
Semmit nem akarok tuningolni, mert 90% HTPC lesz, így is visz mindent és fontos a hőmérséklet és a csend.

Athlon II 245
2x 1gb CSX metal Cooler DDR2 800

Az a baj, hogy próbáltam állítgatni a BIOSban, de ez már bonyolultabb, mint az utolsó A8V lapom.
FSB, HT, Memó clock megvan, de a timinget hiába állítom, az nem változik, A ramok elméletben tudják a 4-4-4-12-t 800 on -tesztben is ment, igaz, csak ugyanilynek voltak nem ezek - de nálam az everest 5-5-5-16t ír.

Másik. Ezen a lapon is van külön memória az IGP-hez? Az ddr3? Ha letiltom, hogy ne nyúlkájon a system ramhoz, akkor lesz 128mb DDR3 rajta, Mert így a 64 bites system igencsak visszahúzza.

köszi

(#416) tasakos

tasakos
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Én is új gép vásárlására adtam a fejem és meg is van a választásom:

AM3 955BE
Sapphire 4850
ASUS M4A785TD-V EVO
Samsung F1 TB
Gigabyte superb 460W

Tehát így nézne ki. A kérdésem a RAM-al kapcsolatban lenne, mivel én már olvastam mindenfélét, hogy ebbe abba az alaplapba milyen ramok mennek vagy éppen nem mennek és már belefáradtam, melléfogni meg nem akarok, a kérdésem tehát hogy a fent említett alaplapba valaki tudna olyan ramot mondani ami tuti menne legalább 1666-on oc vel? (én eddig ezt néztem hozzá: (KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT) ?
Akinek ilyen lapja van az esetleg megírhatná mik a tapasztalatok, milyen ramokat szeret ez a márka menne-e stb...

Előre is köszönöm a segítséget!

BFBC2 nick: Tasi Hun

(#417) Woid válasza ThaBoss (#204) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Üdv!

"...Feldobtam már az új bios-t, elsőre ami szembe tűnt, az új opcióm hogy az USB eszközöket az alaplap "emulálja" a gépnek, be lehet állítani, hogy minek lássa: FDD, HDD, ODD...."

Ezt úgy érted, hogy ha netán a pendrive-t megcsinálom boot-osra
(pl. az XP telepítő CD boot image-ét használva), majd rámásolom a telepítő CD-t,
BIOS-ban ODD-re állítom, akkor komplett tudom telepíteni az XP-t?

Mert eddig ilyet nem lehetett, ugye mert az XP kirántja a BIOS
kezéből az USB kezelését... Ezzel már működne ez?

És ha igen, ez az ASUS fejlesztése, vagy a 785G chipset ilyen,
tehát mondjuk egy Gigabyte MA785GT-UD3H is tudja ezt?

Köszi a válazokat :)

(#418) norbx válasza Woid (#417) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

mukodik vistanal meg win7 nel biztos es nem csak ezen hanem regebbi alaplapokon is.xpnel nem tudom olyant nem csinaltam.

Még nincs teljessen kész,de már majdnem sikerült elkezdeni!

(#419) Woid válasza norbx (#418) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Hát, a Gigás ga-ma-770-DS3 lapomon, tuti nem volt ilyen, és azért annyira az sem volt régi...

Mellesleg akkor akár azt is meg lehet tenni, hogy Pendrive-ra telepitsek xp-t? :D
Ha tényleg rendesen emulál HDD-t, akkor végülis miért ne...

(#420) norbx válasza Woid (#419) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

nalam a win7 et nem engedte rendes usbs hddre maga a win7 pofazott hogy mobil eszkozre nem megy es igy a rackot Estaval kotottem ossze ugy mar engdte..ez van :(

Még nincs teljessen kész,de már majdnem sikerült elkezdeni!

(#421) Woid válasza norbx (#420) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Akkor annyira csak nem szuper az az emuláció :)

Ezt most olvastam, de nem értem:

"...Az Asus M4A785-M EVO típusú alaplap az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 tokozású processzorokhoz lesz használható. A microATX méretű termék az új generációs AMD RS880G északi hídra épül..." :F

Nem 785G / SB710? Vagy valamit nagyot félreértek?

(#422) POCAKOS LACI

POCAKOS LACI
(újonc)

Sziasztok én tervezek egy ASUS M4A785 Pro lapot és a véleményetekre lennék kiváncsi.Akinek van vagy tud hozzá szólni az tegye kérem . A négy magosítással kapcsolatban is.Köszi mindenkinek. További szép estét

Ne Vitatkozz Hülyével Mert A Végén Összetévesztenek Vele

(#423) frame>24

frame>24
(őstag)

Ha valakit érdekel, az M4A785D-M PRO laphoz jött új, 0506-os BIOS, az alábbi javításokkal:

01. Improve the system stability and performance when using certain memory.
02. Fix the issue that system may hang when using certain CPU.
03. Fix the issue that turbo key may fail, If enable ACC after resuming from S3.
04. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#424) gurubefree

gurubefree
(tag)

Sziasztok

Hasznal valaki M4A78T-E lapot ????

koszi

ゾルターン

(#425) ThaBoss válasza gurubefree (#424) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Én használtam kb 1 hétig...
Segítek szívesen, mondd, mi a gond?

(#426) mirkokovi

mirkokovi
(újonc)

Még nem használtam soha CSX ramokat véleményetek róla? Konkrétan erröl:

CSX 2x2GB DDR3 1600MHz CSXOCEC316004GBKIT

Phenom II 710-es és ASUS M4A785TD-V EVO lap mellé?!

ASUS M4A785TD-V EVO X3 Phenom II 710 Artic Freezer 64 Gainward 4850 gddr5 CSX DDR3 1600 Mhz

(#427) ThaBoss válasza mirkokovi (#426) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó ramok, ilyenem van nekem is, ugyanilyen alaplapban:
kép
kép
Ajánlani tudom, és a tuningot is bírja ;)

Szerk: Amit a weblapján lehet olvasni, nem mind igaz (pl: fesz)

[ Szerkesztve ]

(#428) Tidus válasza ThaBoss (#427) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Az az 1,8 volt valóban húzós, még tuningnál is.
Ezek 1,5 - 1,65 között mozognak, ha jól tudom.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#429) ThaBoss válasza Tidus (#428) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan úgy, ahogyan mondod! :K

(#430) mirkokovi válasza ThaBoss (#427) üzenetére

mirkokovi
(újonc)

Köszi szépen a választ holnap érkezik a futár és hozza a motyót majd még lehet hogy lesz kérdésem a lappal kapcsolatban! :R

ASUS M4A785TD-V EVO X3 Phenom II 710 Artic Freezer 64 Gainward 4850 gddr5 CSX DDR3 1600 Mhz

(#431) mirkokovi

mirkokovi
(újonc)

Remélem ütős lesz ez így! :C

(#432) ThaBoss válasza mirkokovi (#431) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Bőven! :)

(#433) mirkokovi válasza ThaBoss (#432) üzenetére

mirkokovi
(újonc)

Remélem a freezer mellett azért elférnek majd a ramok! Neked sem sok hely van ott ahogy elnézem!

(#434) ThaBoss válasza mirkokovi (#433) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerencsére a foglalat kb az alaplap közepén van, így megfordítva a GeminII-t még bőven elfér, sőt fölé sem ér kép
Nem hiszem, hogy neked is gondod lenne majd vele... :)

(#435) gurubefree válasza ThaBoss (#425) üzenetére

gurubefree
(tag)

Hello

Azt szeretnem kerdezni hogy volt e memoria idozitesi es fesz. problemad a lappal .

koszi

ゾルターン

(#436) ThaBoss válasza gurubefree (#435) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Volt!
Geil ramokat vettem bele, de nem is indultak el benne... :(
aztán adtam is el mindent

(#437) gurubefree válasza ThaBoss (#436) üzenetére

gurubefree
(tag)

Nekem is ... Bar nem az elso eset ASUS lappal . Millioszor megfogadtam pedig hogy soha tobbet :DDD

Patriot VIPER PC3-16000 2000MHz CL9 2 x 2GB modul CL11 produkalt 1600MHz-en . A gyarilag megadott feszen 2.0V el sem indult a gep .
Mar odaig eljutottam hogy 8.5 ora ORTHOS es 1,5 ora Prime95 alatt stabilan 1600MHz 1.82V 8-8-8-24 . Tudja ez a CL7-et is 1600MHz de mar nem igazan akarok vele pocsolni .
Ez az utolso ASUS lap amit vettem . DFI , vagy Foxconn a jovoben .

ゾルターン

(#438) Tidus válasza gurubefree (#437) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nem az Asus lappal van a gond, hanem azzal aki összeállította a konfigot.
Eggyik lap sem eszik meg mindent max. 1600MHz és vége.
Teljesen felesleges 2000MHz-s ramokat erőltetni, nem fognak 2000 körül menni, az AM3-as lapban
Jobban jársz egy 1600Mhz-s AM3 Edition rammal, mert többet fog menni mint az inteles CL8-as és 9-es!
Azzal a Patriot-al a DFI és a Foxconn sem fogod jobban húzni.
1600MHz-n a 2.0V súlyos túlfeszelés.

(#439) gurubefree válasza Tidus (#438) üzenetére

gurubefree
(tag)

Annyit hozza tennek hogy a 2000MHz memoriat nem fogom tudni egy 1600 lapban gyorsabban mint 1600 hajtani ( kivetel az OC )

Erdemesebb megvenni egy gyorsabb RAM-ot hasonlo CL9-es idozitessel es alacsonyabb sebesseggel kissebb idozitessel hasznalni . Azert vettem meg ezt a RAM-ot mert olcsobban hozza jutottam mint mas 1333MHz vagy 1600MHz modulokhoz .
Amugy 1600MHz megy 1.82V es 8-8-8-24 idoziesen . Azt hiszem ez igen csak kielegito . ( amugy tudja ez a RAM akar a CL7-et is ilyen sebessegel csak meg idom nem volt beallitani .)
Es senki nem beszelt a RAM huzasaro :N

[ Szerkesztve ]

ゾルターン

(#440) gurubefree válasza Tidus (#438) üzenetére

gurubefree
(tag)

Az ASUS altal ajanlott 1600MHz modulokat 1 kezemen meg tudom szamolni .

ゾルターン

(#441) Tidus válasza gurubefree (#439) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Ha az AM3-as lapodban 1600MHz fölött használod a ramot akkor már húzod, tuningolsz.

(#442) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Van itt valakinek X2 550BE@X4? Tud mondani Batch számot?

(#443) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Kérdés. ASUS M4A785D-M PRO alaplapnál az ASUS nem tünteti fel, hogy a PCI-E x16 sín 2.0. A HTPC lapjánál meg igen. De azért még az nem? A 785G chipset az tuti tudja!? :U

mod.: próbálta már valaki a Hybrid Crossfire-t? Mit dob pluszba a HD4200?

[ Szerkesztve ]

(#444) JxOxExY

JxOxExY
(kvázi-tag)

:DD

tel : 06 20 284 0494

(#445) Norbika88

Norbika88
(kvázi-tag)

hi all!

M4A785D-M PRO, tapasztalatok?

(#446) banderasz77 válasza Norbika88 (#445) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Pöpec... :K

(#447) picur220

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok! Kérdésem hasonló az előttem szóló kollégáéhoz: M4A785D-M Pro-ról mi a véleményetek, milyen RAM-ot ajánlott bele tenni?

LG Optimus 7 :)

(#448) banderasz77 válasza picur220 (#447) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

(#449) miresz

miresz
(őstag)
LOGOUT blog

Kérdés! Sikerült valakinek Asus M4A785TD-V Evo-n bekapcsolnia a negyedik magot (jelen esetben 710-nél) mert nekem igen egyszer aztán vissza állítottam és most már nem akarja az igazságot. :F Valakinek ötlete??

AMD smarter choice.

(#450) Bon3ss válasza miresz (#449) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Első hozzászólás tanulmányozása (úgy látszik felesleges volt vele vesződnöm) vagy a kereső használata erősen ajánlott.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.