Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) Def26

Def26
(PH! kedvence)

Elég erősen gondolkodom egy Asus M4A lapon. Kinéztem ezt a kettőt.
ASUS M4A78-VM
ASUS M4A78
Ami elsőre szembetünt az az, hogy egyik AMD 770/SB700 chipes (M4A78) a másik meg AMD 780G/SB700 chipes.
Iponba venném, igazából pár száz forint különbség van közöttük.

Mi a kettő között a különbség?
Melyiket ajánljátok?

Processzorban, phenom II x2 -ben gondolkodom (az ára miatt) késöbb talán megy bele x4.

Origin:attila4go

(#102) CapoteDániel

CapoteDániel
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki esetleg próbálta már ezt a lapot : [ASUS M4A79T Deluxe] ezzel a rammal : [OCZ PC3-10666 Reaper HPC] illetve ezzel : [GEIL DDR3 ULTRA DUAL CHANNEL PC3-10660 1333MHz 6-6-6 DC Kit]. Ha valaki próbálta akkor mondja meg, hogy talált e bármilyen kompatibilitási hibát vagy bármilyen érdekességet amit nem kellet volna.

Válaszotokat előre is köszönöm. :)

(#103) norbx válasza Def26 (#101) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

a 780g az integralt videokartyat tartalmaz.nagyjabol ennyi talan a kulonbseg szvsz

Még nincs teljessen kész,de már majdnem sikerült elkezdeni!

(#104) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Valakinek van erről a lapról tapasztalata? (M4A78-E)

(#106) kucseranor

kucseranor
(kvázi-tag)

Szerintem nagyon szuper lap. Nem bántam meg hogy ezt választottam. De érdemes odafigyelni, hány sata csatit akarsz használni és hogyan, mert ha túl nagy a vga-d eltakarja őket! A 4770 xfx own buildem-nél 2 mm maradt ki és nem vmi hatalmas darab. Tuningra elsőosztályú, lényegében semmi nem hiányzik belőle. (#104) ThaBoss- ra válaszoltam.

[ Szerkesztve ]

(#107) ThaBoss válasza kucseranor (#106) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ!

(#108) nebancsa

nebancsa
(fanatikus tag)

Hát az AMD meg hát az ASUS is feladja a leckét.
Már vagy 3 órája nézegetem az adatlapokat hogy ki tudjam választani a nekem megfelelőt, hát nem lesz olcsó. De hát nem egy évre tervezek, a Bartonom már jó ideje megvan meg a Radeon 9800-am...
Kikötéseim: AMD legyen és ASUS alaplap.
AM3-as lap legyen
DDR3-at kezeljen
Tudja a CrossFire-t 2x16-ban
A proci az Phenon II X4 955 Black Edition , nem nagyzolás miatt választottam ezt hanem nem találtam AM3-ban B.E-t mást, esetleg tud valaki más típust ami kapható is Magyarországon?
Az alaplapnál sajna csak kettő teljesül a kutakodásom szerint:
1. M4A78T-E ennél zavar hogy van rajta két vga kimenet amúgy nekem elég lenne
2. M4A79T Deluxe ennek meg az ár nem valami baráti, és nekem nem kell 4 PCIe
Jól gondolkodok, tényleg csak ez a két lap választási lehetőségem van, vagy van más típus is az asus-nak, csak elkerülte a figyelmemet?

(#109) norbx válasza nebancsa (#108) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

am3as lapok
itt klikk az am3 ra es van egy csomo lehetoseged nem csak 2 lap
igaz nem mind ddr3 as,egyebkent en a M4A79T-t vennem meg ha hosszabb tavra tervezel
megeri tobbet adni egy jo lapert mint szivni egy olcsobbal.parszor mar megjottem az AMD bol ilyen teren.

[ Szerkesztve ]

(#110) nebancsa

nebancsa
(fanatikus tag)

Ezek alapján néztem de az is szempont hogy magyarországon lehessen kapni, jó lenne még a:
- M4A77TD PRO bár ennek a második PCIe-e csak 4-es, és nem lehet kapni...

Hát egyre inkább a M4A78T-E felé húz a szívem, a másik ok, hogy itt nincs hőcserélős hűtés az északi-déli hídnál, könnyebb a vízhűtőblokkomat rászerkeszteni.

(#111) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyire nincs senkinek kérdése és problémája, ezek szerint ismét egy csúcs platformot használunk...!

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#112) norbx válasza Tidus (#111) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

ezek szerint ja.semmi gond semmi szarakodas megy es ennyi :DD

(#113) Borokafa válasza norbx (#60) üzenetére

Borokafa
(őstag)

;] norbx! Egy kis ajándék, ha már elhagytál minket ;]

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#114) norbx válasza Borokafa (#113) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

:D jo kis tuning. :R az a helyzet hogy en visszaraktam mindent alapra mert megsul a gep.panel lakas rulez van szoval egyenlore lemondtam a tuningrol amig ilyen melegek vannak.

(#115) Tidus válasza Borokafa (#113) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Semmi extrát nem látok a eredményekben, :F !

(#116) Borokafa válasza Tidus (#115) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nincs is :D norbx-nak szántam, ő valószínűleg érti miért. :R

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#117) norbx válasza Borokafa (#116) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

vettem vagom :DD

(#118) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

ASUS M4A78T-E alpalapom van. A bios-ban, az Ai Tweaker menüben van egy opció, hogy DDR3 Profile, és vagy Enabled vagy Disabled. Ez konkrétan mit csinál, és mire kell állítani? :F

(#119) ImI87 válasza ImI87 (#118) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosítanék, "DDR Memory Profile" És még annyi, hogy ezekben alapokban a ramoknál a Command Rate az 2T vagy 1T?

(#120) norbx válasza ImI87 (#119) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

nalam 1066 os ddr2 nel 2T

(#121) norbx válasza norbx (#120) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

na kozbe megneztem a biost.
Dram frekquency control
memory configuration
Dram timing settings
ezek talalhatoak nalam + a dram voltage ugye meg "A" es "B" channel Ai tuning auto vagy amire beallitod.szoval passz :(

(#122) ImI87 válasza norbx (#121) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

értem, köszi :R
akkor ez v.mi olyan, ami DDR3-ra vonatkozik. :) de az első sorok egyike, tehát v.mi fontos dolog lehet. :U

mégegy kérdés, ami mindenkinek szól:
amit vettem ramot (Geil Value 2x2GB 1333 CL7), ez vagy hibás kit, vagy a lap nem szereti, ezért ki kell cserélni. mit ajánlotok az M4A78T-E-hez? :F olyan kéne, ami 100%-ra jó a laphoz, és normális minden tekintetben. nagyon jó lenne egy konkrét tulaj véleménye is. én ilyet találtam: OCZ Gold 2x2GB 1600 CL8 ez jó lenne, vagy keressek v.mi mást? :F

(#123) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

A CPU/NB fesznek mi a default értéke 790GX chipset-es lapokban? :F

(#124) norbx válasza ImI87 (#123) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

autora allitod es felteszel egy ilyet
es mar tudod is :DD

(#125) ImI87 válasza norbx (#124) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Igen tudom, csak az a baj, hogy az OD-ban nincsenek nevén nevezve a feszek, hanem v.mi számérték van mellette.

Megtenné v.ki, hogy beírja az összes fesz alap default értékét?
(a lapom ASUS M4A78T-E)

(#126) szki válasza ImI87 (#122) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Bár nekem nem Asus lapom van, de szívok a DDR3-mal.

Sajnos AM3-as lap + DDR3 kombinációnál nem leht biztosra menni. Olyan ramot válassz, ami szerepel a lap támogatott RAM listájában!

AOD helyett Everest (friss verzió!) is jó a fesz figyelésére. Bár nálam az CPU NB feszt rosszul jelzi ki (Giga lap).
Biosban tudod még a feszeket ellenőrizni

Az NB fesz és a CPU/NB fesz mást jelent. Egyik a chipset, míg a másik a CPU memoria vezérlős részéhez tartozik. A CPU NB feszt emelheted akár +0,1V-al hátha jobb lesz tőle a Geil memória kezelése.

Más: mi lett a jó kis i7-es konfigoddal? Vagy kellett egy 2. gép?

[ Szerkesztve ]

(#127) nebancsa

nebancsa
(fanatikus tag)

Én ezt néztem ki magamnak az Asus M4A78T-E laphoz
[link]
Van valakinek tapasztalata vele? Ez a típus szerepel az asus támogatása között
Először ezt néztem ki: [link]
Viszont ez nincs a támogatott ram-ok között, iyet használ valaki, gondolom nem érdemes azért a 2Giga miatt kockáztatni, ha ilyen érzékeny az AM3 a ram-okra.
esetleg az nem lassít kicsit a rendszeren hogy két modul helyet hármat használ?

(#128) ImI87 válasza szki (#126) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos semm olyat nem találtam, ami benna van a QVL-ben. :(
Viszont a Geil KIT teljesen használhatatlan, még 1066-on sem jók, emelt fesszel sem. Úgyhogy rögtön megy vissza gariba, és rendeltem helyette egy ilyet: OCZ Gold 2x2 1600 CL8 Remélem ez jó lesz

Az i7 konfig a sajátom, ezt az AMD gépet egy ismerősnek csináltam. Sajnos közbejött ez a szopás a ramokkal. De ez én OCZ Platinum ramjaimmal hibátlanul megy a lap, szal tuti a Geil-ek nem jók és/vagy nem szereti őket a lap. :W

Kösz az infókat! :R

nebancsa: Tri-KIT-et ne vegyél, mert azok i7-hez vannak kitalálva és optimalizálva. Elvileg működhetnek, nálamis megy benne, de én csak 2x2 GB-ot tettem bele. Viszont 3 modul esetén valszeg visszaminősül Single Channel-re, ami nem tesz jót a ramsebességnek.

(#129) norbx válasza ImI87 (#128) üzenetére

norbx
(fanatikus tag)

nem nagyon van szamottevo kulonbseg hogy dual vagy nem dual ez program fuggo megint csak.a single channel elonyos ha tobbszalon futtathato programot hasznalsz akkor a dual channel a lassabb hameg nem tobbszalu a program akkor a single channel a lassabb.szoval nem biztos hogy a sebbeseg ettol valtozik ha 3 db ramot hasznal single channelen.annyi elonye van hogy lesz 3 szalu memoria eleresed viszont dual channel meg nem.enszerintem
lehet hogy erdemes ha nem vagy tesztprogram fuggo mert ott valoban a dual a gyorsabb de az csak 1 szalon mer.(everest) :K

(#130) Tidus válasza ImI87 (#125) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

CPU/NB Volt: 1,200
VDDA Volt: 2.5
NB Volt: 1,10
Ocz Reaper ramokat használj az említett laphoz, a legjobb választás!

(#131) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

ASUS M4A78T-E lapnak DDR3 feszültségét mettől meddig lehet megadni BIOS-ban?

(#132) Tidus válasza ThaBoss (#131) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ha nem tudod hogy hol és meddig, valamint a volt + MHz arányt, hozzá se nyúlj.
Viszont valamikor el kell kezdeni, és valami alapján a beállításokat(tuningot), de előtte rágd át ezt a topikot, és ha lessz egy kis ráltásod akkor a Bios menűben, az AI TWEAKER menűben, a DRAM Voltage menűt keresd meg. It ha kiválasztod akkor + , - a numerikus bill.-ben akkor állíthatod oda ahová akarod!

(#133) ThaBoss válasza Tidus (#132) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

:DDD
Nem ezt a választ vártam... :U
Tudom mit hogyan kell csinálni, én csak a kiszabható értékekere vagyok kíváncsi, hogy a bios dram feszt mettől meddig állíthatom (mekkora intervallumban), és milyen lépésekben.
Nem tunigolni szeretnék, csak érdekelne milyen értékeket adhatok neki (azért kérdezem mert nincs ilyen lapom, de lehet majd lesz...)

[ Szerkesztve ]

(#134) Tidus válasza ThaBoss (#133) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Konkrétan ez a RAM típusától függ, valamint hogy hány MHz-n akarod használni.
A késleltetésről pedig nem is beszéltünk, ami szintén a függvény.

(#135) ThaBoss válasza Tidus (#134) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Azokat én tudom :DDD
Megpróbálok máshogyan fogalmazni:
példa: az én Gigabyte GA-MA78G-DS3H rev.1 lapom Biosában 1.8V-tól (alap) 2,2V-ig állítható a feszültség +0,1V-os lépcsőkben.
M4A78T-E lapnál mi a max határ? Tehát a default értéktől mennyire lehet eltérni felfelé maximum (amit az alaplap enged).

[ Szerkesztve ]

(#136) nebancsa válasza ThaBoss (#135) üzenetére

nebancsa
(fanatikus tag)

1,5 V-tól 2,5V-ig lehet állítani.

(#137) ThaBoss válasza nebancsa (#136) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm :R , erre voltam kíváncsi :K
A lépcsőket már megtaláltam máshol...

[ Szerkesztve ]

(#138) nebancsa válasza ThaBoss (#137) üzenetére

nebancsa
(fanatikus tag)

Ma állt össze a gépem, most megy a teszt ezerrel, sajna már az elején elszúrtam, a vista 32 bites verziót telepítettem, pedig a 64-est akartam. Most már mindegy, megpróbálom valahol a windowst 7-et megszerezni, addig próbálgatom a tuning határait...

(#139) nebancsa

nebancsa
(fanatikus tag)

Úgy néz ki Vízhűtéshez ideális a lap, a feszültségszabályzónál nem melegszik (nem forró, csak langyos) a hűtőborda, és a déli hídnál sem. Az északin meg van blokkom, de szerintem arra sem kellett volna.

(#140) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az M4A79T Deluxe lap esetén használható-e az egyik PCI-Ex16 slot PCI-Ex1-ként?
Ugye a lényeg annyi lenne, hogy van egy PCI-E-s vga-m, és egy PCI-E-s hangkártyám (egy Asus Xonar).

Szóval ez szerintetek működőképes?
Köszönöm a válaszokat. :R

Sectumsempra - For Enemies

(#141) Szeszparaszt

Szeszparaszt
(újonc)

Sziasztok !

Én is egy Asus M4A78 alaplat vásárlását tervezem, konkrétan az "Asus AMD770 M4A78" névre hallgat az illető.
http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=8DgaI5WgY50udcbZ

A hivatalos oldalon (link fent) ezt találtam : "Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ /AM3 CPU for one DIMM per channel only."

Én 2 db 2 Gb-os Kingmax 1066 DDR2 memóriát, és egy Phenom II X2 550 procit terveztem beletenni. Sajnos az angol szakszövegértésem és az informatikai tudásom némi hiányosságokkal küszködik, a fenti szöveg azt akarja jelenteni, hogy ebbe az alaplapba e mellé a proci mellé ezek közül a memóriák közül csak egyet tehetek bele ?

Válaszaitokat előre is köszönöm !

"Ne félj pajtás, nem tart ez örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké !"

(#142) Tidus válasza Morden24 (#140) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Röviden, a fekete és kék slotokba nem tudod behelyezni a PCIex1-es foglalatot, csak a két fehérbe. Az a két fehér pedig elég a hangkártyádnak, és a VGA-nak. És biztos műkődik a VGA, mert nekem is van egy S3 TRIÓ64-es PCIe-s karim, és már használtam átmeneti megoldásként.

(#143) Morden24 válasza Tidus (#142) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem most félreértjük egymást.

Tudtommal azok a fehérek PCI slotok.

Nekem meg van egy 4890-es Vapor-X vga-m, meg egy Xonar Essence hangkártyám, amik PCI-E slotba mennek.
Azzal tisztában vagyok, hogy a VGA hová megy. A kérdésem abból állt, hogy a hangkártyámat (ami pci-e 1szeres, tehát a kis rövid csatlakozós, ami ezen a lapon nincsen) beledughatom-e a hosszú (pci-e 16szoros) slotba.
Más lapon már csináltam ilyet, és nem volt gond, de érdekelne, hogy ezzel itt sem lesz-e gond.

A "fehér" slotok számomra totál felesgesek.

(#144) Tidus válasza Morden24 (#143) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Értem a kérdésedet, én az előző M3A79-T DELUXE lapomon alkalmaztam , gond nélkül, ez a lap pedik szinte ugyan az csak DDR3-ban, szerintem nem probléma.

(#145) Morden24 válasza Tidus (#144) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én meg egy P5K-s lapon, szóval nekem is ez a tapasztalatom. Köszönöm :R

Szerinted az említett lapba ez az OCZ ram megfelelő lenne?

(#146) Tidus válasza Morden24 (#145) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem jobbakat nem nagyon találsz, én is azokat használom, a cuccaim között vannak.
Tuningban nagyon stabil páros, itt még nem is lettek nyűstőlve rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#147) ThaBoss válasza Morden24 (#145) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Szvsz ezzel jobban járnál, csak nehéz hozzájutni :(

(#148) nebancsa válasza Tidus (#146) üzenetére

nebancsa
(fanatikus tag)

Uhh 2Gigán járattad őket? :DD
Én meg azt hittem az 1700 nagyon kivételes eredmény...
Tudnál több paramétert is adni a beállításról nekem is OCZ Ramjain vannak, Reaper (OCZ3RPR16004G)

(#149) Tidus válasza nebancsa (#148) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kicsit elnézted a dolgokat, alapon vannak!
Alap 1066mhz 7-7-7-16 1.8V.
Ami blend stabil volt az 1600mhz 7-6-6-18 1.9V
Ami meg bencsmárk stabil az 1600mhz 6-5-5-15 1.9V
Feljebb egyenlőre nem próbáltam, ha meglesznek az új VGA-k, mindenképpen itt lesznek a tesztek a továbbiakról!

(#150) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetleg ha valaki már vett 785G-s ASUS-t, az ossza meg a tapasztalatait velünk! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.