Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) kts88 válasza gfefe (#950) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

úgy látszik neked már nagyon :P

(#952) gfefe válasza kts88 (#951) üzenetére

gfefe
(őstag)

Ez az én formám... apropó kipróbáltam az 1001 es bioszt és mit ne mondjak... hagy "némi" kívánnivalót maga után... gyakorlatilag megfolytja a gépem... semmi tuning...

most kipróbálom a 0905 öst és ha az is szar akkor megy vissz a a :U 8 as...

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#953) gfefe

gfefe
(őstag)

Na most adjatok tanácsot nekem....

Vmi baj történt nálam...
Nem vált be a 0905 öd biosz sem... viszza tettem a 0803 as végleges bioszt amivel olyan jól ment a tuning... és most semmi....

Semmio nem jó neki...
Nem szereti a beálitásaimat... mi több van olyan, hogy 1 et álitok csak legyen az bármi és csak rezettel indúl.... Volt már ilyen gondotok?

SOS plees mert nagyon bosszant, hogy alapon megy a porocim... :U

(#954) Thrawn válasza gfefe (#953) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

BIOS frissítés után nyomtál egy Load setup default-ot mielőtt nekiálltál tuningolni? Esetenként nem árt egy CMOS Clear sem.

Different songs for different moods.

(#955) Tidus válasza gfefe (#953) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Indítás, CMos, 4 mp, reset, most Bios alapon! Ha stabil így a gép, márpedig annak kell lenni, akkor probálkozz a modosításokkal, de semmiről ne feledkezz meg, ram késleltetés értékek, fesz!!!!
Thrawn, ajánlatát nem hagytad ki?

A béta biosokat pedig hagyd ki, csak véglegest használj (ez csak az én véleményem), gondolom a 0905 előtt az volt.

[ Szerkesztve ]

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#956) Thrawn válasza Tidus (#955) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 0905 végleges BIOS.

(#957) Tidus válasza Thrawn (#956) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, mert az 1-el végződők a béták, a 0905 előtt az volt fent neki!
És csak a véleményemet írtam, mint látod!

Egyébbként még úgy nem jártam mint gfefe, pedig sok variációt próbálok mindenre!

(#958) kts88 válasza gfefe (#953) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is azt javaslom amit Thrawn ajánlott. Esetleg megpróbálhatod a 602-est is, utána visszarakod az újat. Közben pedig a beállítások legyenek szigorúan default!!

[ Szerkesztve ]

(#959) gfefe

gfefe
(őstag)

Köszönöm srácok a gyors reagálást.... Már komolyan mondom, hogy elkeseredtem nagyon... Neki állok az általatok írt javaslatok megcsinálásának...

Béta biosz eddig nálam nem volt... egyedül a 0803 végleges ment... most a 9 es végleges se és a 1001 es béta se... na de vissza tettem a 8 as véglegest és meglátjuk...

amúgy érdekes, hogy 8 as előtti boioszt nem enged feltenni :( pedig már azt is néztem... win és bios alól is... :U

(#960) kts88 válasza gfefe (#959) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Esetleg gyári driver dvd???

(#961) Thrawn válasza gfefe (#959) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Régebbi BIOS-t csak force flash-sel lehet visszatenni Afudos-szal:

afudos /i{biosneve.rom} / P B N C

pl:
afudos /i0703.rom / P B N C

(#962) gfefe

gfefe
(őstag)

Lényegtelen... nem a biosz aludas mert eddig ment rendesen a 8 as...

a jó hír, hogy megcsináltam a cmos rezetet... a rosz hír, hog ysajna semmit sem éret... ugyan az a szitu... bárhogyan akarom állítani mentés után csak rezettel áll fel... utána a beállítások meg vannnak a bioszban de már bármit állítok tovább vagy vissza mentés után csak rezet...

ezeket akarnám ebállítani....

"fsb" 273
szorzó 11x
cpu nb 7x
ht 1Ghz
Proci v 1,5
ddr 2.00
ht 1,26
core 1,14
sb 1,22
acc 4%

vdda 2,6v

na a gubanc, hogy sehogy se megy...
vmit mondjatok már, hogy sorrendileg, hogy próbáljam meg beállítani....
próbáltam már egyessével... próbáltam egyszerre... össze vissza és nem segített...
kicsit morci leszek ha van egy 50 ropis tuning lapom amivel nem tudok tuningolni :O

(#963) kts88 válasza gfefe (#962) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ismerős szitu, volt már benne részem :DDD
Próbáld meg nagyon pici lépésekben állítani, mondjuk 2Mhz-en ként.

(#964) Tidus válasza gfefe (#962) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából nem sokat lehet kezdeni azokkal a beállításokkal amit megadtál. Mert azok a te 9550-es prociddal mentek, más típussal pedig nem tartom valószínünek hogy elinduljon. Tehát tippet sem lehet adni, hogy mit vegyél vissza, v. adjál neki!
Tegyél alap beállításra mindent v, auto-ra, aztán lépésenként adjál neki, aztán idítás!

Az a 4% ACC mihez kell neked? Vedd vissza Auto-ra, de a 9550-nél menni fog szerintem Disable-n is!

[ Szerkesztve ]

(#965) gfefe válasza Tidus (#964) üzenetére

gfefe
(őstag)

a 4% nélkül 2600 ig megy a proci csak.. azzal viszont 3000 fölé is ha kell...

Nem azt szeretném tudni, hogy mit vegyek vissza és mit nem mert amit kiírtam beton stabil 3003 mhz et ad nekem... 1,5 óra prime stabil teszt bizonyítja.

a lényeg nekem az lenne, hogy miként írjam bele a bioszba az értékeket... mit mi után stb....
mert ugyan ezzel a biosszal ugyan ezzel a konfiggal ment csak most vmiért szarozik... :W

[ Szerkesztve ]

(#966) Tidus válasza gfefe (#965) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem amikor a 9950-es procim volt, a te fajta alaplappal annak 2% kellett, a 3350MHz körüli max. értékhez. Ezen érték fölé semilyen beállítással nem tudtam menni, még a 4%-kal sem, persze szorzózáras volt! Ezért sokaltam nálad.

Tedd azt amit kts88, és én ajánlottam! Lépésben kezd újra.

(#967) gfefe válasza Tidus (#966) üzenetére

gfefe
(őstag)

ok... megpróbálom... de kettessével lépkedni amikor 73 ig kell eljutnom... :B

megőszülök amire elérek odáig.... :B

(csak érjek el...)

(#968) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Szegény alaplapom. Ismét árulják, :F !
Csak az árát nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#969) Thrawn válasza gfefe (#962) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A HT-t levenném 800-ra, plusz nálam a HT, Core, SB fesz is 1,3V, a VDDA meg 2,8V.

(#970) gfefe válasza Thrawn (#969) üzenetére

gfefe
(őstag)

800 ra még le is tudom venni, de ha a "HT, Core, SB " feszt meg próbálom állítani és elmentem csak rezettel áll fel... nem értem, hogy mi baja lehet.... :U

de már nagyon idegesít :W :W :W

(#971) gfefe

gfefe
(őstag)

így álítom be sorjában az értékeket, hogy:

"fsb" 273 hatodiknak....
szorzó 11x auton hagyom.... nem nyulok hozzá úgy is 11x en megy...
cpu nb 7x ezt elsőnek...
ht 1Ghz ezt másodiknak...
Proci v 1,5 harmadiknak.....
ddr 2.00 negyediknek....
ht 1,26 nem engedi változtatni... ha az elején csinálom engedi de akkor az fsb-t nem
core 1,14 ezt se... ha az elején csinálom engedi de akkor az fsb-t nem
sb 1,22 ezt se.... ha az elején csinálom engedi de akkor az fsb-t nem
acc 4% hetediknek... (azért nem az fsb előtt mert akkor azt nem tudom állítani... de az érdekes, hogy ha ezt belövöm egy értékre változtatni már nem tudom mert bukta...)
vdda 2,6v ötödiknek....

na erre varjatok gombot....
mi lehet a gubanc.... :O

[ Szerkesztve ]

(#972) gfefe

gfefe
(őstag)

na meglátjuk mi lesz...

kalapács alá bocsátottam a procim... remélhetőleg egy phenom 2 x3 BE procival nem lesz ennyi bajom... majd meglátjuk... [link]

(#973) kts88 válasza Thrawn (#969) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A HT-t nem kell levenni olyan alacsonyra, ez phenom proci nem okoz gondot neki a 2Ghz sem ;) A cpu vdda feszből elég 2,6 is feljebb csak nagyon magas órajelnél kell. A HT core, sb feszt pedig akkor piszkáltam amikor max ht sebességet néztem.

gfefe a 720BE biztos jó választás hozzá. Egyébként rakd vissza az alap biost szerintem és nézd meg akkor mi lesz, csak berakod a gyári dvd-t hozzá és követed az utasításokat.

[ Szerkesztve ]

(#974) gfefe válasza kts88 (#973) üzenetére

gfefe
(őstag)

ha nem kel el a héten akkor hétvégén tesztelem tovább (mert vissza jöttem vizsgázni... vasárnap megyek haza) amennyiben pedig elkel már hétvégén pehnom 2 lesz.... bár annyira nem örülök neki mert én csipáztam ezt a 4 magost.... na majd meglátjuk az is lehet, hogy 23E ért nem kel el... :U Pedig ennyit ez a prockó vigan megér... (szerintem) :B

(#975) kts88 válasza gfefe (#974) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem lehet HERR Z kollegánál kellene szétnézned, előfordul ott X2 550-es ami bizony megy 4 maggal 3,4 giga fölött és 28 az ára :DD

(#976) gfefe válasza kts88 (#975) üzenetére

gfefe
(őstag)

30E ért van 720be proci is... ha már procit veszek be lesz az tuti... én nem bajolok többet ennyit a tuningal az fix :U
És ki tudja lehet bejátszik a 4. mag is... ha meg nem nem... ez csak egy plusz ficsőr ;]
na meg a 720 as procik viszik a 3800 at.... és az is egész jó.... na majd kiderül...

(#977) gfefe

gfefe
(őstag)

Szétnéztem és elkezdtem a tárgyalásokat HERR Z kolegánál akinél lenne 550 BE proci ami megy 3600 at 4 maggal 1,35v on.... 28E ért... szerintem ez nagyon kellemes... bár a fene se tudja... :U

(#978) kts88 válasza gfefe (#977) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mit mondtam :P
De előtte mindenképp régi biost rakj fel ;)

(#979) gfefe válasza kts88 (#978) üzenetére

gfefe
(őstag)

mennyire régit??? a 8 as nem elég régi? :DDD

(#980) Tidus válasza gfefe (#976) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

A proci neve az csak egy dolog, ki kell fogni, v. tudatosan kell venni jó típust! Ez azt hiszem tudja a dolgát, ha egyszer eladom a referencia is meglesz hozzá!
Scythe Orochi-val készítettem most egy passzív tuningot, sajnos nincs időm folytatni, de ventivel meg akarom célozni a 4Gb-t! Mivel az egyforma eredményig mentem, három maggal szerintem tovább lehet menni!

(#981) kts88 válasza Tidus (#980) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Herr Z előre teszteli és úgy árazza be ;)
gfefe a 8-as elvileg nagyon jó hozzá

(#982) gfefe válasza kts88 (#981) üzenetére

gfefe
(őstag)

remélem jó lesz... és remélem, hogy ezzel a procival nem lesz bajom... mert ha a lapnak van vmi baja meggebedek... :(((

(#983) Tidus válasza kts88 (#981) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Tudok róla!
Azt viszont hűlyének tartom aki felárral vesz procit! Mert ha megvan a pénz a feláras procira, akkor dobni kell hozzá nem egészen 10 k.-t, vagy várni néhány hetet, és meglessz a pénz az x4-re!

Ha egyszer eladom, a szavamon foghatsz, mert nem fogom felárral adni, csak megmutatom mit tud, így elöbb elviszik!

Azért fáj a fogam, egy szárazjeges tuningra.

[ Szerkesztve ]

(#984) gfefe válasza Tidus (#983) üzenetére

gfefe
(őstag)

ne tartsd hülyének mert én is így fogom :D

még mindíg jobb, hogy egy letesztelt procit vesz az ember(pl majd én is) mint blicre egy nem teszteltet... így 3-4 E Ft felárért +2 magot kapok... és jó tuningot... :U

nekem így most lesz 28E ft-m amivel van egy phenom2 x4 3600mhz es procim minimum...

na most ha ezt natív 4 magosként venném nem 28E lenne.... :U

[ Szerkesztve ]

(#985) kts88 válasza Tidus (#983) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Segítek benne, már mondtam ;)

(#986) Tidus válasza gfefe (#984) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Az én procim is le lett tesztelve megvétel előtt, sőt vártam is a megfelelő sorozatra. mivel van egy jó barátom aki számtek boltos, és biztosította a teszt lehetőségét az üzlet raktárjában!
Ezzel a lehetőséggel én is tudnák felárral, tuningos procikat árulni, valamint a barátom is mert ő is be van itt reggelve, bár ő intel-es.

kts88: Nincs meg a felszerelésem sem hozzá, a jeget nem tudom beszerezni, az üzengetős segítség pedig nem igazán ér sokat.

[ Szerkesztve ]

(#987) gfefe válasza Tidus (#986) üzenetére

gfefe
(őstag)

ok :D

ha tudsz egy 720be procit ami 4 maggal alacsony fesszel viszi a 3800 at szólj!
Akkor tőled veszem :DDD (persze felár nélkül így 29E ft boxosan) ;]

(#988) Oliverda válasza Tidus (#986) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor árulj...

Simán megéri amúgy azt a +2-3K felárat az hogy nem zsákbamacskát veszel.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#989) Tidus válasza gfefe (#987) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nem üzletelek vele, mint jeleztem! De én is újonan vettem 35k.-ért!

Konkrétan viszont a haver nem mer belevágni, mivel alkalmazott, és válogatni kéne, és felbontani a gyári dobozt, mert a sorozat alapján sem mindegyik jó! Ezért én biztos vagyok benne hogy egy részük az x4-es selejt, v. feljavított változata, valamilyen formában!
Szóval itt a doboz bontogatás a fő probléma, mert eladni nem nagyon lehet ha bontott, (üzletben)!

[ Szerkesztve ]

(#990) kts88 válasza Tidus (#986) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem viccből írtam, elküldtem volna a potot, nyáron úgysem tudom használni. A szárazjég pedig bőven kibír fél napot is hűtőtáskában.

[ Szerkesztve ]

(#991) Tidus válasza kts88 (#990) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Megbeszélhetjük privátban a dolgot, esetleg le is jöhetsz Zalaegerszegre egy hétvégére a nyáron v. valamikor, amikor kedved van! Mert elférnél, van szabad szobám, mivel családi házam van! Aztán szét tuningolnánk az agyunkat, és megjavítanánk az élő rekordokat!
Kölcsönbe szinte bármit be tudok szerzni ami gyári alkatrész! A tuning cuccot pedig hoznád.
Akár!?

(#992) Tidus válasza Oliverda (#988) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Akartam jelezni de nem válaszoltál vissza az eladó 710-es topic-jában, kipróbálnám azt a 710-es prockót! Én meg adnám próbára a 720-ast, hogy te mire mennél vele az MSI-vel, mivel az a 720-as négymagos.
Én meg megnézném hogy tényleg nem húzható-e az a 710-es, az Asus lapon, de ki tudom próbálni Gigán is!
Persze előre megbeszélt feltételek mellett!
Vélemény, :F ?

(#993) kts88 válasza Tidus (#991) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Inkább maradok a postánál, mert olcsóbb, én az ország másik felében vagyok :DDD
De feladom postára minden további nélkül a vga és a cpu potot, lefogatást, és még armaflexet is tudok adni, gondolom papírtörlő nem gond ;] na jó a weller pákát azért nem

[ Szerkesztve ]

(#994) Tidus válasza kts88 (#993) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Rendben megdumáljuk, és a páka sem gond!
A többit privátban...

(#995) Oliverda válasza Tidus (#992) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi, de ha minden jól megy legkésőbb szerdán elmegy!

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#996) Tidus válasza Oliverda (#995) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Oks, :R .

[ Szerkesztve ]

(#997) gfefe

gfefe
(őstag)

Na nem nagyon akarják vinni a portékámat... pedig az árát is levittem, hogy gyorsan menjen el.... nincsen az embereknek pénze sajna :(

(#998) Tidus válasza gfefe (#997) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

VÁLSÁG van(azt mondják)! És ahogy elnézem a PC kategóriába is begyűrűzött!
Én közel három hónapig árultam 30k.-ért az adott alaplapot.

(#999) kts88 válasza Tidus (#998) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És sajnos azóta újra áruba került :(
Pedig ha azt nézzük mára eléggé ólcsó lett a pc piac, volt idő amikor egy közepes prociért elkértek 50k-t, 512Mb ramért pedig 30 ezret, most pedig mindenki sír a ddr3 árak miatt, pedig nem is drágák.
vajon kié lesz az 1000. hsz :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1000) Tidus válasza kts88 (#999) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

De le is vették a hirdetést!
Állítólag olyan probléma merült fel az alaplapal kapcsolatban, hogy meggyilkolt egy 940-est, és egy X2 5200+ost! Ami számomra érthetetlen, :F .

A DDR3-at ki kell fogni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.