És ha az eszközkezelőben letiltod a hd hangeszközt (a vidkariét) ?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
brownus
(PH! addikt)
azt nem próbáltam, de már nem is érdekel, majd a faszija megcsinálja...
htc iS - CM7.2rc2 ॐ
Ez a beszéd 
Ma végre megmutatta a foga fehérjét az M3A79. Vettem bele egy Athlon 7750 BE procit (K10-es) és láss csodát a bios kibővült, magasabb lett a fesztartomány is.
Mivel még csak ismerkedek a proccal ezért csak pici oc van rajta.
Egyszerűen felkapcsoltam 16-os szorzóra és kész, már is 3,2G.
De lessz ez még több is.
A biosszal kapcsolatban pedig felmerült néhány kérdés:
CPU VDDA voltage
Core/PCIE voltage (a nortbridge votage-n belül)
a kétfjata SPREAD SPECTRUM
ill. az AI CLOCK SKEW
Jó lenne tudni, hogy ezek mit jelentnek, a nagyobb oc érdekében 
CPU VDDA voltage - ezen lehet 1-2 tizedet emelni, ki kell tesztelni hogy segít-e
Core/PCIE voltage (a nortbridge votage-n belül) - no piszka
SPREAD SPECTRUM - be lehet kapcsolni
AI CLOCK SKEW - auto (a RAMokat piszkálja)
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Esetleg még annyi, hogy mennyi a 24/7-es egészséges fesz a procinak.
+egy 4 gigás kitet vennék, de még nem tudom milyet.
Láttam Konfigos kollega eladja a crucial ramjait, mert panaszkodik rá. Szóval az kilőve.
Esetleg G.skill, mushkin, ezekkel tapasztalat?
1.45V, OCZ Reaper-t javaslok.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Köszi a válszt.
Az ocz ramon még gondolkodok, mert abból 4 giga annyiba kerül mint a többiből 8. 
Nem véletlenül... ha nagyon nem lenne rá keret akkor a Platinum is jó választás.
[ Szerkesztve ]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a gép nem indul el, ha a DVD író be van csatlakoztatva?
Konkrétan egy ASUS M3A lapról van szó, és egy LG H55L íróról.
Ha nincs bedugva a DVD író Ide kábele, akkor rendesen feláll a rendszer.
Üdv.
MOD. A gép eleve csak PIO módban volt hajlandó használni az írót. Kipróbáltam egy AsRock 4Core1333-Glan/M lapban is, abban rendesen elindúlt UDMA módban. Mikor visszalett rakva az ASUS lapba, akkor már nem volt hajlandó elindúlni...
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

pisztoly
(őstag)
post bejön?
boot sorrend?..
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
POST bejön, utána KO.
Boot sorrend nem számít, ha első a vinyó, akkor sem boot-ol a gép...
DVD nélkül minden OK.
A gépben még 1 SATA2-es vinyó van.
Táp egy Giga Superb 460-as.
2x1GB CSX RAM.
Részemről teljes a tanácstalanság...
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

pisztoly
(őstag)
próbáltad már másik sata csatiba tenni a dvd-t?

elfelejtette
(PH! kedvence)
IDE csatis az író, és 1 db csati van. A kábelen mindegy, hova van dugva.

pisztoly
(őstag)
jah bocsesz...nem figyeltem...
az író hátulján van jumper? ha igen az slave-en van?

elfelejtette
(PH! kedvence)
Master-en van, úgyis egyedül van a kábelen. A vinyó az SATA2-es. Lehet megpróbálom Slave-en.

pisztoly
(őstag)
oks.
bár nem hinném, hogy az lenne a gond...
de egy próbát megér..

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
Ismét működik a gép akkor is, ha be van dugva az író. Csak még mindig csak PIO módban hajlandó működni...
Mi lehet a baj? Lehet inkompatibilitás?

pisztoly
(őstag)
hm!..
gondolt egyet este és azt mondta, hogy működni fogok?..
vagy a slave állás segített?
inkompatibilitás? csak nem kéne, hogy az legyen a gond...
nekem is LG van pl.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Tegnapig működött, bár hibásan. Tegnap bekerült egy rossz kábel a gépbe, és amiatt nem indult, mikor be volt dugva az író...
Ma egy másik kábellel ismét működik, de még mindig PIO módban.
Ha a bios-ban próbálom erőltetni az UDMA módot, akkor is csak PIO módban indul...
Bios beállítással lehet kezdeni valamit? Nem lehet, hogy a vinyó kavar be? (Lehet, hogy ez hülyeség, csak már minden eszembe jut) Nálad milyen üzemmódban mennek a vinyók? IDE vagy AHCI?
Amúgy neked is IDE csatis íród van?

Vincsó
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Régebben kérdeztem de azóta se oldódott meg... szóval Everest nem méri a procinak a hőfokát csak a magokét.... ja és mielött bootolna a windows kiír egy olyat, hogy Adapter1: No Hard Disk detected.... nem tudom mire utalhat és, hogy mit hol kéne állítani.. de idegesítő...
M3A79-T Deluxe lapról van szó.
[ Szerkesztve ]
MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

pisztoly
(őstag)
az íróm sata-s
a vinyók ide módban vannak...
nemrég ide íróm is volt de azzal sem volt gond..
Ez teljesen normális, mert található egy MARVEL e-SATA kontroller az alaplapon. De ha tégen zavar akkor egyszerűen tilsd le a bios setupban.
Ezután már lehet az fog zavarni, hogy túl gyorsan lezajlik a post 
M3A79-T DELUXE 0701 BETA BIOS

gekmage
(újonc)
Hello.
ASUS M3A tulaj vagyok cka bő fél éve Nvidia Geforce 8600 GT vel. Ezt csak azért írom be, mert látom folyik a topikban néhányak részéről hogy az nvidia inkompatibilis mert AMD csipszet/ATi SB600. 
Tökjól megy (mostmár), és akkor sem nvidia vs ati miatt volt baj amikor problémák voltak. Ez egy baromság szvsz. 
Nem azért vannak/voltak stabilitási problémák a lappal, mert nvidia kártyát tettem bele, hanem mert bugos (volt?) mint állat pl. a BIOS, meg az USB kezelés se volt valami istenes jó alapjáraton.
Meg lehet nézni hány verziót adtak ki, ill az utolsót a 1101 (?) et vissza is vonták kiadás után egy héttel talán indoklás nélkül. 
Én is szenvedtem vele rendesen, mire sikerült eltalálni az optimális BIOS beállításokat, ill. eltalálni a működő BIOS verziót.
Voltak problémás BIOS beállítások pl. Suspend S3, ami egyáltalán nem működött rendesen. Csak Auto n megy jól.
Cool'n Quiet is megy természetesen. Húzva nincs, mert minek ? 
2 IDE cuccom van, 40es samu vinyó , LG DVD íróval (fentebb írta vki, hogy dvd ről nem bootol), nos dvd ről is bootol ha arról van szó. (pl. Knoppix Live DVD). ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az atheros ethernet controllerrel sincs semmi gond, bár a driver kapott egy kis fixet, mert a D-Link modem hibáját nem tűrte túl fényesen. Azóta D Link modemet cserélte az ISP.
A GPU Core Temperature 47˚C
A két magnál 22 ill. 30˚C a Core Temp.
3db 12 centis venti van, 2 a procnál, egy a házon.
522,978,927 RPM en jelen állás szerint.
A Cool n quiet van, dinamikus váltáson jelenleg, Q-fan Silent profilon.
Kikapcsolva ritkán van, általában felfüggesztés allatt (Sleep) pihenget.
Ennyi. Meg kell szenvedni vele, de ki lehet hozni stabilra.
Az alaplapra integralt Realtek ALC883 at hasznalom HDA módban. Azzal sincs baj.
[ Szerkesztve ]
r=1 vagyok, de ugatok
Az M3A79-T DELUXE tulajdonosok nevében köszi az ifót, de én azt hiszem megvárom a végleges verziót! Viszont tudsz róla valamit, mit fog fríssíteni, és tartalmaz-e valami változást? Bár ezt egyből közzé teszik a végleges megjelenéskor!
Én láthatatlanban Phenom II. kezelésével kapcsolatos bővítésekre gondolok!
[ Szerkesztve ]
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid
A szorzót már 35-ig lehet emelni (BE procival) ez biztos.
Different songs for different moods.
Köszi, ez sem egy utolsó dolog tuning oldalról nézve! Akkor várjunk türelmesen a végleges verzióra!
Sokan feltették már, nincs semmi gond vele, nyugodtan felteheted.
Akkor már mehet alap HT-val is a 7Ghz 
Köszi a megnyugtató választ, valószínüleg felteszem!
Én biztos, holnap vagy holnapután.
Akkor megvárom a reakcíódat róla! De igazából nálam a 0602-es is kifogástalanul működik, és egyenlőre kihasználni sem tudom, a hűtésem miatt! De folyamatban van ez!

antikomcsi
(PH! kedvence)
Sziasztok!
79T-Deluxe lapon mind a 6 sata csatit lehet használni ide módban, vagy 5-6 csak raidben, ahci-ben megy?
Szerintem lehet, de esete majd megnézem neked biztosra.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Köszi! 
Elgondolkodtam, hogy kicserélem a lapom egy ilyenre.
Specifications Storage menű! Azt hiszem erre vagy kíváncsi! A válasz egyértelmű, mind a hatot lehet IDE-ben!
[ Szerkesztve ]
Összeraktam, első körben BIOS-t frissítettem, működik a 0701.
Telepítgetek, tuning majd...
Úgy látom alaplapot cseréltél, néhány napja valami M2N8 v. hasonló nevü lapod volt!
Kezdésnek pedig felnyomtad a 0701-es Biost?
A8R32-MVP Deluxe volt, az M3A-t ma raktam összeés igen, BIOS frissítéssel kezdtem.
Próbálgatom mit tud, eddig egész jó 
Ja, tápod és hűtésed legyen jó! Aztán lehet menni felfelé! Most intézem én is a Biost!
Bár megmondom őszintén, én így már január végén nem vettem volna M3A alaplapot, inkább már egy M4A alaplapban gondolkodtam volna! Ha pedig az anyagiak nem engedik akkor néhány hét múlva!

antikomcsi
(PH! kedvence)
Ja, egyértelműen oda van irva, de a puding próbája az evés! 
[ Szerkesztve ]
Miért cserélnéd le? Nem hiszem hogy az M3A79-T jobb lenne mint az M3N-HT. Akkor már inkább M4A79 Dlx.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Mert ezen csak 1-4-ig megy a sata port, 5-6 csak ahci-ben, de úgy meg egyszerűen nem indul el a gép. 
Meg arra is, gondoltam hátha jobban megy benne a deneb, de mostanra arra jutottam, hogy csak kifogtam egy kevésbé jo steppinget. Legalábbis a mostanival biztos nem lesz meg a 4GHz, de még a 3750-et sem tudom tartani, mert brutál módon melgszik. Vagy csak a diagnosztikai progik játszanak velem.
Ahogy használható az 3500MHz 1.34V így tudom tartani a 60 fokot prime alatt, erre beáll, nem megy feljebb. 3600MHz-hez a stabilitáshoz prime alatt 1.4V-kel és a 8K-s kör végére már 66 fokon van. Bár betuszkoltam a kezem a hőcső aljához, a hőátadó felület szélére, és nem éreztem annyira melegnek, tippre, úgy 40 fok körülire mondtam volna.
Pc probe szerint Neked mennyire megy fel a hőmérséklet mire kezdődnek a 10K-s tesztek? Az is érdekes, hogy terhelés nélkül mondjuk 40 fokon van a proci, ahogy elindul a terhelés, fél másodpercen belűl 50 fokra ugrik.
Azért nem indul mert előtte fel kell rakni a driver-t. Dugj rá valami HDD-t (ne a rendszert) az AHCI portra és utána WIN alatt rakd fel hozzá a driver-t. Ezután rádughatod a rendszer vinyót is.
4GHz nekem sem lesz meg. Eddig úgy fest hogy a 3.7Ghz lesz a tartható 1.4V körüli fesszel.
Nekem 60 fokig még nem nagyon csúszott fel a magok hőfoka, mondjuk más a hűtöm. A PC Probe helyett pedig Everest vagy Core Temp.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Nekem is annyin menne, ha valamiért nem melegedne, 3.7GHz 1.4V. Talán az új hővezető miatt, eddig ezüst oxidosat használtam, most kipróbáltam a sima fehér "kenőcsöt". Elég véknyan raktam, bár lehet, még így is inkább szigetel, mint vezet. Talán jobban járnék, ha kihagynám, mert a hűtő az olyan, mint a tükör.
A PC probe-ot azért írtam, mert az tűnik a valósághoz legközelebbinek szerintem, egy időben néztem everesttel, és core temppel.
AHCI driver fel van rakva rá, ezért furcsa a dolog, még win telepítéskor felraktam az asus cd-ről, amikor kérte.
Én Arctic Cooling MX2-t használok. Rendesen be szoktam kenni a procit vele, de persze azért nem ujjnyi vastagon. Annyi hogy a kupakot már nem lehet látni egyáltalán. Aztán még a közepére nyomok egy cseppet mielőtt rárakom a bordát.
Az alaplapi mérőkénél biztosabb a CPU-ba épített szenzor. A PC Probe pedig az alaplait ismeri csak.
Pedig úgy menni kellene... érdekes.

ha9pi.feri
(újonc)
Sziasztok!
ASUS RC415T-AM alaplappal van problémám, időnként elfelejti a beállításokat.
CMOS settings Wrong
CMOS date/time not set üzenetet ír ki..A lítium elem jó.
A processzor ventillátor ilyenkor gyorsan forog. Setupból kilépve dátum beírás után működik rendesen.
Tudna valaki segíteni?
Az meg milyen lap?
Biztos, hogy jó az elem?