Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) pisztoly válasza Zoli975 (#350) üzenetére

pisztoly
(őstag)

nekem olyan van és eddig állat!
teli van a bios-a beállítási lehetőséggel (aminek a felét nem értem :DDD ) de boldogulunk vele és a tuning is jól megy!
szóval rendben van! főleg annyi pénzért....
az integrált vga-t nem használtam mert külön video karim van...
de ahogy másoktól hallottam az is odatesz! főleg ha húzol rajta....

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#352) eszaki0 válasza Zoli975 (#350) üzenetére

eszaki0
(fanatikus tag)

Nekem PRO volt színte ugyan az annyi annak a videokarija eggyel erősebb Asus support oldalrol tölsd le a manuál leírást mert meg kell nézni milyen videokártyával kompatibilis a Hibrid crossfire nekem a proval ez volt a fő problémám teljessen össze akadt a HD 3870-el.
De külöben ha csak alaplapi videokarival használod és hozzá gyengébb kari nagyon jó a deszka.

everlasting AMD

(#353) Zoli975

Zoli975
(lelkes újonc)

Köszi a válaszokat!

(#354) CapoteDániel

CapoteDániel
(lelkes újonc)

Sziasztok.
Szerintetek melyik a jobb alaplap a 2tő közül?
1. M3A79-T Deluxe ( AMD 790FX-SB750 )
Link: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=789&l4=0&model=2503&modelmenu=1

2. M3A78-T Deluxe ( AMD 790GX-SB750 )
Link: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=731&l4=0&model=2321&modelmenu=1

És ha már ezt megkérdeztem akkor valaki elmondaná, hogy mi a külömbség a két chip között?

(#355) pisztoly válasza CapoteDániel (#354) üzenetére

pisztoly
(őstag)

a 790gx egy integrált vga-val ellátott 790fx
asszem kb ennyi.....
bár lehet, hogy valaki többet tud erről mesélni..
nekem m3a78-t lapom van de eddig panaszra nincs okom....
tuning szempontjából valszeg jobb lehet a m3a79-t delux 8+2-es fázisával....viszont 10k-val drágább is... :K

(#356) Oliverda válasza CapoteDániel (#354) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Szerintetek melyik a jobb alaplap a 2tő közül?"

1. M3A79-T Deluxe ( AMD 790FX-SB750 )

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#357) CapoteDániel

CapoteDániel
(lelkes újonc)

Köszi szépen. :)

pisztoly: Neked is köszi.

(#358) R1200GS

R1200GS
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szerintetek melyik a jobb lap:

1.ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI (nForce 780a SLI)

2. ASUS M3A79-T DELUXE (790 Fx/Sb 750)

(#359) Tidus válasza R1200GS (#358) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Attól függ miben utazol?? ATI-ban, vagy NVIDIA-ban? Javasolt az ATI!!
Hasonlíts, ASUS M3A79-T DELUXE (790 Fx/Sb 750) ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI (nForce 780a SLI). De szerintem egyértelmű!! Javasolt az előző!!

[ Szerkesztve ]

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#360) Tidus válasza Thrawn (#345) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Egész jók az adatok, de stabilitás tesztre is kíváncsi lennék!?

[ Szerkesztve ]

(#361) R1200GS válasza Tidus (#360) üzenetére

R1200GS
(fanatikus tag)

Tesztekben jobbnak tűnik a 780a Sli. Az mindegy hogy milyen videókari van a lapban a chipkészlet szempontjából? Most egy 8800 gt-m van, de lehet nyáron beruházok valami komolyabb Ati-ra. Az M3n-HT a szimpatikusabb lap. 9600-as Phenomot akarok bele tenni, most egy M3a sAm2-es lapban van(770 s600), meg sem próbáltam húzni vele, de olvastam hogy ezzel nem is nagyon lehet. Nem akarok több videókarit összekötni akkor elvileg jó volna egy 750a Sli-is, vagy 780g?

(#362) Tidus válasza R1200GS (#361) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Ha ez a véleményed, és igényed akkor válazd a HT-t! De ha be akarsz ruházni egy komolyabb ATI-ra akkor a T DELUXE lapot!! Komoly kompatibilitási problémák léphetnek fel, nézz utánna ati catalyst driverek topikja-ban! Amúgy sem tartom ésszerünek a lapot és kártyát kombinálni, nem hiába találák ki a 790 FX-et!!

(#363) Pászti90

Pászti90
(újonc)

Hi! Valaki ha tudna adjon már tippeket, hogy miért lehet az hogy - Asus M3A-H/HDMI + Amd Phenom x4 9650 + Gainward GF 9800GT 1GB + 2gb ram -os configgal akadozik a gépem játék közben (CS1.6,Far Cry 2, stb..) és néha a windows is.

[ Szerkesztve ]

(#364) Tidus válasza Pászti90 (#363) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

A lapod, AMD 780G/SB700 , a VGA-d pedig GeFORCE !!
Ez a lap a specifikációk szerint ATI kártyához van kalibrálva, tehát kompatibilitás problémád lehet, így első körben!!

(#365) pisztoly válasza Pászti90 (#363) üzenetére

pisztoly
(őstag)

driver-ek legújabbak mindenhol?
directx is friss?

(#366) Vincsó válasza Pászti90 (#363) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

Nem hiszem, hogy a konfigoddal lenne probléma ha a windows is akad/lefagy pillanatokra.
Talán egy driver frissítést mindenképp megpróbálhatnál esetleg töredezettségmentesítést és
vírusellenőrzést. Ha minden kötél szakad akkor egy win reinstall friss driverekkel megoldhatja a problémád.

Tidus: Most nem gondolod komolyan, hogy az ATI chipsetes lapokat ATI kártyára optimalizálják és kompatibilitási gondok vannak nVidia kártyákkal???? Ezzel magukat fosztanák meg sok-sok vásárlótól aki nV kártyával rendelkezik. Azért ha nem muszáj ne beszéljünk hülyeségeket :U :(

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#367) Tidus válasza Vincsó (#366) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nézd, az elmélet és a gyakorlat, nem mindig eggyezik, az említett fórumban van rá eset! Azért írtam hogy első körben! Aztán ujjból minden a legujjabb driverrel, legutoljára alaplap bios, de azt a legutoljára, mert szerintem az vagy jól mködik vagy sehogy, akadozást nam okoz az op. rendszer müködésében!! Marad még a VGA Biosa, ahhoz tudom ajánlai, ezt az oldalt!

[ Szerkesztve ]

(#368) Pászti90 válasza Vincsó (#366) üzenetére

Pászti90
(újonc)

A windowson nem veszem annyira észre, szal ott csak nagyonritkán van. Legújabb nvidia driver van fenn, directx 9.0c, sp2-es windows(próbáltam sp3-al is). Windowst kb 5× újratettem. A gép az 3 napos újan vettem, de ettől függetlenül próbáltam töredezettségmentesítést, vírusellenőrzést de semmi:/

(#369) Pászti90 válasza Pászti90 (#368) üzenetére

Pászti90
(újonc)

a winben is gázvan..:( Gőzöm sincs mi lehet... CPU 40°C-n van sztem az nemgáz 1.33V-ot kap.

(#370) Pászti90 válasza Tidus (#367) üzenetére

Pászti90
(újonc)

Ahamm de itt olyan nincs amilyen nekem kéne - Gainward 9800 GT 1gb. vagy az gáz ha MSI-set teszem fel?

(#371) kts88 válasza Tidus (#364) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem egy 4850-es volt párosítva egy nf4-es chipsettel szerelt M2N-E SLI deszkával. Nem adódtak kompatibilitási gondok soha. Sőt unokatesómnak ugyanilyen deszkával egy 3850-es megy párban.
Én eddig soha nem találkoztam kompatibilitási gondokkal. Pedig XP32, Vista32-vel Ubuntu 8.10-el is kipróbáltam. Még azt sem vették zokon ha egyszerre volt a gépben egy ati meg egy nv kari (fizika :DDD )

(#372) Tidus válasza Pászti90 (#370) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Azt ne húzd le mert nem lessz jó! Inkább, itt, a 9600GT 1024MB-t, mivel 9-es sorozat és GT. Már csak azt nézd meg a Memory és a Core adatai eggyeznek-e, de szerintem hanyagólható!!

(#373) kts88 válasza Tidus (#372) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Abban a listában nincs 9800gt biosz. A 9600-nak pedig köze sincs ahoz.
Talán a 8800gt biosza felmenne rá, de nem biztos, mert a 9800-ban talán van hibridpower, ill lehet g92b gpu csücsül rajta.

(#374) Tidus válasza kts88 (#371) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Én elhiszem neked, amit írsz, de más deszkával vagy vga-val szerintem előfordulhat, mert olvastam!!
De az biztos én az AMD chipset deszkára soha nem vennék GeForce VGA-t! Ez nem elfogultság!!

(#375) Tommi000001 válasza eszaki0 (#349) üzenetére

Tommi000001
(tag)

Videókártyán accelero extr 9800 van

Most láttam olyan irást :) a boot során:1 Amd nord bridge rev B3

Na ez mit jelent??

"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."

(#376) Oliverda válasza Tommi000001 (#375) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

B3 steppinges a CPU

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#377) kts88 válasza Tidus (#374) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Persze előfordulhat, és nekem nincs amd chipset nv vga tapasztalatom.
Én eddig nv chipsetes deszkánál nem láttam ütközést, még a k7-nél sem.
De jelenleg ez az első amd-s lapom. Ennél biztos nem lesz baj, mert teljesen amd platform :DDD (790fx, rv770, K8 még a ram is crossfire redy, de hogy ez mit takar?)

(#378) Tidus válasza kts88 (#377) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Rendben, mi ezt megdumáltuk, :R !! De Pászti90 kolegának nem lett jobb a gépe! Mire érted azt " de hogy ez mit takar"

(#379) Pászti90

Pászti90
(újonc)

Akkor akad a gép hogyha a billentyűzeten benyomok egy gombot kicsit hosszabb ideig, és amíg azt nyomva tartom addig megáll minden. Talán a ps/2-es port lenne hibás? Kiszedtem beragadó billentyűt...

ui.: Köszi az eddigi segítséget. Amiket írtatok hogy talán kompatibilitás hiba, kipróbáltam az integrált ati kártyával és ugyanez volt.

[ Szerkesztve ]

(#380) Vincsó válasza Pászti90 (#379) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

Talán egy USB-s billentyűzetet megpróbálhatnál :U Csak akad a közelben valahol :)

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#381) Tidus válasza Pászti90 (#379) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nálad valami nagy gebasz van, de lehet hogy kicsi de észrevétlen!!
Egyik végső megoldásnak azt választanám, (amit szerintem néha meg kell tenni, mindenkinek), szétszedném az egész cuccost, kivenném a lapot vinyót, procit, vga-t, memókat, és tisztítás, (had ne írjam la miként) de megfelelően, lényeges ha már csinálod a táp csatlakozók, aztán vissza minden, legujabb driverek, bios, alaplapi és vga le ellenőrzése! Telepítés, Windows, alaplap, vga, aztán ellenőrizd a stabilitást mükődést! Láthatatlanba ennyi!!

(#382) kts88 válasza Pászti90 (#379) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Talán megpróbálhatnál letiltani néhány dolgot a biosban. PL: hang, hálózat, LPT, COM, Firewire.....
Amit írsz az megszakításhibára utalhat.

Tidus:
Erre értettem: [link]
Itt a specifikációkban fel van tüntetve a Crossfire kompatibilitás. De azt nem írják, hogy ez mit jelent. :F

(#383) Oliverda válasza kts88 (#382) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt hogy egymás mellé tudsz rakni bizonyos ATI VGA-kat és ezzel összeadódik a teljesítményük. Ennyi.

(#384) Tidus válasza kts88 (#382) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a linket, de a C. F. támogatáshoz igazából nem kell kifejezetten, és megnevezetten a ram támogatás, teljesen mindegy milyen ramod van, max. a mennyisége mérvadó!!
De szerintem ez össze függ Oli... válaszával!

[ Szerkesztve ]

(#385) kts88 válasza Tidus (#384) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem annyi köze van a cf-hez, hogy piros a doboza :DDD
Esetleg valakinek nincs tapasztalata a-data vitesta+ 1066-os ramokkal?
Micron D9GMH ic-kel van felszerelve, ami nem olyan rossz. És most az egyik boltban mindössze 8,5k-ba kerül egy 2gigás kit.

(#386) Tidus válasza kts88 (#385) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nézd nekem akkor is csak az a véleménem, erről, hogy hiába olcsó de csak PC2-6400 800MHz CAS 5-5-5-15 /6-6-6-18-on fut! És szerintemez kevés ahhoz képest amit per pillanat a DDR2 piac kinál! A mikron pedig olyan mindegy, húzni nenm tudod jobban!!

(#387) Thrawn válasza Tidus (#386) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogy jön ide a GeIL mikor A-Data ramokat írt? :F

Different songs for different moods.

(#388) Tidus válasza Thrawn (#387) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van :R :R :R !! Erről van szó, (ki tud angolul, ki nem)!! De a hozzá szólás további része erre a ramra is vonatkozik, és szerintem egyértelmű!!!!

[ Szerkesztve ]

(#389) Thrawn válasza Tidus (#388) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amit linkeltél, abban a Micron GMH-k elég szépen futnak (DDR2-1000@CL4), szóval nem mondanám rájuk, hogy "mindegy". Vannak a Micronnak elég jól teljesítő memóriachipjei (és persze gyengébbek is).

[ Szerkesztve ]

(#390) Tidus válasza Thrawn (#389) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Végül is én nem szólom le ezeket a ramokat, mert tény, hogy nagyon jók, de az adott kategóriában,de ha már Dram-ot veszek egy nem hétköznapi deszkához, akkor minnél magasabb alap órajelben gondolkodok, adott késleltetés mellett! A típus meg igazából :F !

[ Szerkesztve ]

(#391) Thrawn válasza Tidus (#390) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így is lehet gondolkodni, viszont van aki válogat előtte és/vagy a szerencsére bízza magát és tuningol :)

(#392) kts88 válasza Tidus (#386) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bocs, hogy nem tagoltam rendesen, és félre lehetett érteni.
Az a-data ramok mindig is a tuningosabbak közé tartozott ( a DDR korszakban volt 600!! MHz-es példányuk is), de nekem elég az a garantált 1066 is.

A Geil-re visszatérve, nekem semi bajom nem volt vele. És anno nagyon nem volt olcsó, még olyan árban vettem amiből ma kijönne 4G a tiedből is.
Egyébként nekem ennyit ment 2V-ról CL5-ben, CL4-ben kicsivel 900 fölött lett vége, de arról most nincs hitelesített cpu-z linkem.
De a K10 mellé szeretnék 1066-osakat pakolni, 4 gigát :DDD

[ Szerkesztve ]

(#393) MDanny

MDanny
(tag)

Üdv!
Csatlakoznék én is az M3A táborhoz:). Adott egy M3A-H alaplap, ami jól működik, egy dolgot kivéve. Olvastam, hogy a LAN-nal problémák vannak, fagyás stb. Nem olvastam vissza olyan sokat, de nem láttam ilyen jellegű hsz-t Tőletek. A jelenség a következő: (ha jól emlékszem, akkor a legújabb Atheros driverrel is) Windows XP alatt a gép kap IP címet, megmutatja magát a hálózat többi résztvevőjének, de megosztani már nem lehet, nem lehet róla pingelni és ő sem pingelhető. Vista alatt korlátozott a kapcsolat, az ipv4 helyi még létesíthető, de a hálózat nem azonosítható. Az ipv6 pedig ismeretlen hibával megoldhatatlan problémába ütközik. Asus oldalán olvastam, hogy updatelni kell a biost, hogy az új driverekkel is működhessen az alaplapi LAN. Az utolsó előtti bios van mostmár az alaplapon és így sem jó a dolog. Induláskor ha be van kapcsolva a Post Check, akkor egy olyan hibaüzenetet ír, hogy a hálózati kábel nem áll készen. Fizikai hiba ez, én csináltam valamit rosszul vagy pedig betudható típushibának és a legjobb megoldás egy ethernet kártya?

[ Szerkesztve ]

Telefonos elérhetőségem: 06 20 596 7185; Eladó AMD FX és Phenom II processzorok (955BE, 965BE, 1045T is) készletről

(#394) kts88 válasza MDanny (#393) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha bedugod a kábelt akkor világít a csatlakozónál a led?
Egyébként a géped honnan kap ip-t?
Egyenes vagy cross kábelt használsz?

[ Szerkesztve ]

(#395) MDanny válasza kts88 (#394) üzenetére

MDanny
(tag)

Világít mindkét led és folyamatosan kommunikál a routerrel, ő ad neki ip-t. Még a Windowsban beállított számítógépnevet is közli. MAC address alapján megadtam egy fix ip-t is neki, bár ez nem olyan lényeges, DHCP-vel is jónak kellene lennie. A MAC address mondjuk elég érdekesen néz ki, ilyet még nem láttam, hogy F7-F7-F7 stb., ettől még jó lehet. Felismeri az alapértelmezett átjárót, DNS-t, csak egyszerűen nem képes egyéb adatforgalmazásra. De ha kézzel állítom be az IP-t, akkor is uez az eredmény. Teljesen mindegy, hogy crosslink vagy egyenes a kábel, próbáltam notebookkal kapcsolódni hozzá crosslinkkel, abszolút eredménytelenül. A fizikai kapcsolat megvan a kettő között, de nem tudnak adatot forgalmazni egymás között.

Telefonos elérhetőségem: 06 20 596 7185; Eladó AMD FX és Phenom II processzorok (955BE, 965BE, 1045T is) készletről

(#396) kts88 válasza MDanny (#395) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem ütközik valameik hardverrel?

(#397) Tidus válasza kts88 (#392) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor most a Geil-eket váltod, A-data-ra??

(#398) MDanny válasza kts88 (#396) üzenetére

MDanny
(tag)

Semmivel sem.

(#399) kts88 válasza MDanny (#398) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor én passzolok :( , meghaladja képességeimet a panaszod.

Tidus szeretném lecserélni egy 4G-s a-data kitre, mert a geilek mellé ha veszek még ramot az nem biztos, hogy fog cl4-ben értelmes órajelen menni. Sajnos a Value családot 3 féle ic-vel is szerelték, és van ami meg sem moccan a gyári órajeről.
Az a-data pedig nagyon szimpatikus nekem:
1: viszonylag olcsó
2: ugyanazzal az ic-kel szerelik, mint a csx diablo, cruical ballistx ramokat, talán még a ocz reaper pc9200 is ezzel van szerelve.
3: láttam tesztben már olyat ahol 1300-at ment :DDD
4: benne van a qvl listában

Szóval szerintem tökéletes lesz egy k8/k10 mellé. De még várni kell rá, mert jelenleg itthon gubbasztok.

[ Szerkesztve ]

(#400) MDanny válasza kts88 (#399) üzenetére

MDanny
(tag)

Nem baj, köszönöm szépen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.