Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Oliverda válasza netezos (#200) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Válasz:

"1x KiNGMAX DDR2-1066 2GB"

Ennek csak a a nevében van 1066.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#202) netezos válasza Oliverda (#201) üzenetére

netezos
(újonc)

Köszi a választ oliverda, egyébként erre a problémára akartam kitérni priviben!!!
De csak miért a nevében van??

(#203) Oliverda válasza netezos (#202) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kérdezd meg a gyártót. Normálisabb márka kell az 1066hoz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#204) netezos válasza Oliverda (#203) üzenetére

netezos
(újonc)

Aha, értelek!!
Azért kössz a választ!!!

(#205) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ÚJ M3A79-T Deluxe BIOS

0504 BIOS of M3A79-T Deluxe

1.Updated AGESA code

AGESA: AMD Generic Encapsulated Software Architecture

""...The AMD Generic Encapsulated Software Architecture (AGESA) is a
library of validated processor procedures designed to aid customers with
quick adoption of AMD technology into their products. AMI’s drop-in
support of AGESA allows minimal time-to-market for APTIO® customers to
integrate AMD Processor Solutions into their products. AMI’s integration
in APTIO® indicates that AGESA™ code is versatile enough that it can be
dropped in totally new architecture (UEFI) with minimal build changes...."

Kicsit módosítottak a BIOS menüjén is. Pl a profil mentés/kezelés más lett.

Egyelőre tesztelem.

(#206) bigattis

bigattis
(újonc)

Az integrált hangkártya nagyon zajos, nagyobb hangerőkön tisztán áthallatszik, serceg-recseg a merevlemez elektronikus "munkazaja"...

Előfordult ez már olcsóbb alaplapoknál és nem törődtem vele, de ez csak egy ASUS és ráadásul hangosabb mint ami elviselhető hosszú távon.

Mit javasoltok?

[ Szerkesztve ]

Chieftec 750, Asus M4A87TD, AMD PhenomII X4 3300 MHz, Kingston 4x2 Gb DDR3 (1600Mhz), GeForce GTX 480 (1536 MB GDDR5), WD6402AAEX (SATA3)

(#207) Sanyix válasza bigattis (#198) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi baja a nic-nek. Egyszerűen egy olyan bugos szar driver van a telepítőlemezen, ami random fagyaszt kékhaláloz. A 2007 novemberivel már semmi gond nincs. [link]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#208) Sanyix válasza bigattis (#206) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi zaja nincs, ilyen csöndes integrált audiót régen hallottam. Ha a vinyó seekelése behallatszik, az táphiba.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#209) r1kk

r1kk
(újonc)

Hello Kedves Mindenki!

kb 2 hete van meg az uj gépem.

CPU QuadCore AMD Phenom Black Edition 9950, 2600 MHz (13 x 200), AM2+
Alaplap Asus M3A
Ram 2 X 1Gb GeIL CL5-5-5DDR2-1066

Probléma:
A ram 800-on megy és nem 1066-on. Miért? Elvileg native 1066 support jellemzi az alaplapot. Everestben kb 6.-7. helyen áll a konfigom, jóval gyengébb gépek mögött.
1066 alapból nem működik? Csak fsb emeléssel érhetem ezt el? Nem szívesen tuningolok, szeretném ha alapjáraton menne a gép amíg rá nem kényszerülök.

ja és bios-t 0902 verzióra frissítettem egy sikertelen 1001 es verzió után ( cpu not supported :D)

Bárkinek bármi ötlete tapasztalata van kérem segítsen adddig amíg el tudom intézni hogy vigyék ezt az alaplapot a *aszba. Hajtépés nálam kizárt szal marad az érvagdosás.

Előre is köfi!

''Aki vadállatot csinál önmagából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától.''

(#210) r1kk válasza Sanyix (#208) üzenetére

r1kk
(újonc)

táphiba?

''Aki vadállatot csinál önmagából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától.''

(#211) Pyriel

Pyriel
(tag)

Sziasztok, ismeri valaki közületek az ASUS M3A78-T deszkát? Nézegetek AM2+-os lapokat és ez szimpatikus nekem.

Köszi előre is!

"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?

(#212) bigattis válasza Sanyix (#208) üzenetére

bigattis
(újonc)

"Ha a vinyó seekelése behallatszik, az táphiba"

Ezt részletezd légyszíves kicsit jobban ha lehet!

Egy rossz táp más hibajelenséget, instabilitást is okozna szerintem. Nemde?

Chieftec 750, Asus M4A87TD, AMD PhenomII X4 3300 MHz, Kingston 4x2 Gb DDR3 (1600Mhz), GeForce GTX 480 (1536 MB GDDR5), WD6402AAEX (SATA3)

(#213) Sanyix válasza bigattis (#212) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem úgy rossz, hanem minőségileg. Ingadozik az a feszültség amiről az audiochip megy, a vinyó fejmozgásától. Vagy talán a vinyóhoz tartozó tápegység ág kábele valahol túl közel van a laphoz, ahol az audio áramkörök futnak.

(#214) Sanyix válasza r1kk (#209) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondolom annyi kell, hogy átállítod a memória órajelét 1066-ra :D De annyi értelme van, mint babakocsira a spoilernek, úgy egészben az 1066-os memóriáknak.

(#215) bigattis válasza Sanyix (#213) üzenetére

bigattis
(újonc)

"ingadozik az a feszültség amiről az audiochip megy, a vinyó fejmozgásától. Vagy talán a vinyóhoz tartozó tápegység ág kábele valahol túl közel van a laphoz, ahol az audio áramkörök futnak."

Kösz a tippet! Megpróbálom átdugdosni. Talán segíthet. Nem?

(#216) Sanyix válasza bigattis (#215) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akár az is.

(#217) Oliverda válasza Pyriel (#211) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem rossz kis lap bár szerintem a Gigabye DS4H lapja jobb ebben a kategórában.

Persze attól függ hogy mennyirét tudod beszerezni? :)

(#218) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Asus M3A79-T Deluxe review

(#219) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

...újabb

ASUS M3A79-T Deluxe Motherboard Review

(#220) bigattis

bigattis
(újonc)

Úgy tapasztalom, hogy nem létezik új AMD sata-ide driver.

Amit az Asus ad az 2006-os.

Sem az Asus, sem az AMD - ATI honlapon a legújabb driverek között nem szerepel ennél újabb...

Ki mit tud erről?

(#221) Oliverda válasza bigattis (#220) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak akkor kell driver ha AHCI módban használod a vezérlőt de mivel erre nincs szükség ezért nem kell driver.

(#222) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.
vettem egy asus M3A lapot, amibe belepakoltam egy 5000+x2 am2es amd-t,egy 8600gt vga-t,2 giga a-data ramot.
bekapcsolom a gépet,beindul,de biosba nemtok belépni és kiírja,h 15 mp után kikapcsol. del gombra nem reagál, viszont ez flashbe beenged.felraktam a legujabb biost.10.01.és ugyan ez a helyzet.
mi lehet a probléma? :(((

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#223) bigattis válasza darál0w (#222) üzenetére

bigattis
(újonc)

Csinálj egy celar CMOS-t és ha utána is csinálja, akkor cseréld vissza az alaplapot!

(#224) WiZZaRD

WiZZaRD
(újonc)

Van itt nálam egy M3A78-CM alaplap, de kikapcsolás után a billentyűzeten a numlock folyton égve marad, de a BIOS-ban semmi wake up cucc nincs beállítva, nekem a régebbi lapjaim akkor csinálták ezt, ha volt ilyen beállítva nekik. Ráadásul a számítógép házon a power LED is csak két perc után hajlandó kialudni teljesen. Nincs valakinek ötlete? Előre is köszi a segítséget.

(#225) Sanyix válasza WiZZaRD (#224) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor 2 percig tart, míg leáll az os :)

a vezérlőeszközök áramellátásának ki be kapcsolását, a lapon található jumperekkel kell végezni. És ez nekem az abit-nf7-emen is így volt még régebben.

(#226) bigattis

bigattis
(újonc)

Következő jelenségek vannak.

Az integrált háló adapter összeakad az USB kontrollerrel.
Ugyanis csak akkor indul ez az XP, ha a kettő közül az egyik a Biosban ki van kapcsolva. Együt nem. Új telepítés után sem.

Az interrupt táblát nézve, szinte minden eszköz mellé beteszi magát az USB kontroller amúgy. Legyen az VGA kártya, IDE kontroller, akármi, mellette ugyanazon az IRQ-n ott mosolyog az USB kontroller is. :W

Letiltottam hát az USB kontrollert a BIOS-ban. Máris rend lett az IRQ-k közt. Szépen sorban kiosztotta az eszközöknek. Egyedül a NIC és a VGA van ugyanazon az IRQ-n...

Mit szóltok?

Milyen megoldások lehetnek?

Van- e jelentősége.

Hiszen a rendszer működik végül is, úgy-ahogy.. :(((

(#227) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

létezik, és teljesen normális dolog a megosztott irq. Nem kéne ezzel semmi gondnak lenni.

(#228) WiZZaRD válasza Sanyix (#225) üzenetére

WiZZaRD
(újonc)

Az még csak ma került rá (mármint OS), tegnap csak a BIOS-ban matatás volt, de kikapcs után (egyértelműen leállt az egész gép) még világított a pw LED:).
Ezen a lapon konkrétan van 2db jumper, cmos clear, meg a szokásos ház betörés jelző...semmi tápellátás. Minden esetre, a legújabb BIOS felpakolása után a numlock jelenség megszűnt, a pw LED-es nem, de nem akkora katasztrófa, marad így, a tulaj már beletörődött. Én is egy ehhez igen hasonló lapot használok (ASUS M3A78-EM), de nálam ez a jelenség nem fordult elő. Köszi a helpet!

(#229) bigattis

bigattis
(újonc)

Ezzel az Atheros lapi netkontrollerrel csak nekem gyűlik meg a bajom?

Mindenkinél simán megy? ;)

(#230) Sanyix válasza bigattis (#229) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, aki nem a régi bugos drivert rakja fel a telepítőlemezről...

(#231) bigattis válasza Sanyix (#230) üzenetére

bigattis
(újonc)

Én végigpróbáltam az összes letölthető verziót.

Egyetlen olyan van amivel egyáltalán elindul az XP, de az is instabillá teszi a rendszert. (több oprendszerrel is teszteltem, más vinyóval, UGYANAZ a jelenség)

Külső kártyát használok... :(

Ha esetleg tudtok egy tuti drivert, örömmel venném....

(#232) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

(#233) bigattis válasza Sanyix (#232) üzenetére

bigattis
(újonc)

thx

mgpróbálom remélem jó lesz... ez még nem volt...

(#234) darál0w válasza darál0w (#222) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

köszi, de már megoldottam.igaz az én gépemet is szét kellett szedni hozzá,mert nemtudtam mivel lehet a gond.minden más megy az én gépembe pakolva kivéve a lap.szal ment vissza gariba.holnap jön az uj.kivi leszek rá.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#235) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Újabb M3A79-T Deluxe review.

Asus M3A79-T Deluxe Review & Overclocking

Amúgy múlt héten kijött hozzá egy újabb BIOS.

(#236) Tidus válasza Oliverda (#235) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Oliverda, kérdeznék tőled mivel látom hasonlóak a paramétereid! Úgyanolyan procim és lapom van!A T DELUXE Biosában, Proci tuningoláskor a PROCESSOR NB VOLTAGE és a CPU VDDA VOLTAGE-nak mi az alap feszültsége, és ha húzol rajta milyen százalékban!? Mert nálam mindig auton van mind a kettő!! És 3000Mhz fölé nem nagyon akar menni a 9950 Phenom B. E.
FSB: 206
Szorzó: 15
Proci voltage. 1.4
HT: Auto
DDR voltage: 2.0
Kingston 1x2 GB 1066, 2x549 MHz, CL: 6 6 6 18 24 T2
Ha válaszolsz itt vagy priviben, nagyon köszönöm :R !!

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#237) Oliverda válasza Tidus (#236) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"a PROCESSOR NB VOLTAGE és a CPU VDDA VOLTAGE-nak mi az alap feszültsége,"

1.30V az NB. A CPU VDDA pedig 2.5V. Ezeket nem kell különösebben piszkálni. Esetleg az utóbbit 2.6V-ra.

[ Szerkesztve ]

(#238) Tidus válasza Oliverda (#237) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Hálás köszönetem a válaszért!!!

(#239) Tidus válasza Oliverda (#237) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Még egy kérdésem lenne, mivel látom nagyon otthon vagy ebben a dologban, elimerésem!
Mit jelent konkrétan az hogy "SB 750"-es déli híd, mert látom az M3A32-es lap "SB 600"-as déli hídal van szerelve, azt sejtem hogy gyengébb, mivel kevesebb, de a számok mögött mi van??
Egyébként a voltok bejöttek, az utobbit 2.6-ra növeltem, most nem fagytam le, mint auto beálításon!
Köszi...!

(#240) bigattis válasza Sanyix (#232) üzenetére

bigattis
(újonc)

Nahh köszi még1x sz Atheros LAN driverért! Ez végre működött, kivehettem a Realtek kártyát...

Nem értem, az ASUS cég hogy süllyedhetett ideáig.

5 különböző driver ne működjön, csak a hatodik, azért ez nonszensz...

Sajnos ez az M3A sok csalódást okoz. Tuningra sem a legjobb és nem valami hajde stabil... De hát végül is ugyebár mit akarunk, alsó kategóriás alaplap - mondhatnánk, ám azért ennek nem kéne így lenni, főleg agy Asusnál... Nemde?
Na mind1.

Annyi szól tán mentségre, hogy a TLB patch-et legalább valósan kikapcsolja, amit állítólag a versenytársai nem tudnak...

(#241) bigattis

bigattis
(újonc)

Tudja valaki, hogy hogy lehet az AHCI módot Vistán ezzel az alaplappal feléleszteni?

Naiv júzerként azt gondoltam, telepítés előtt bekapcsolom a BIOS-ban (mert az XP csak IDE módban megy ha fejre állok is, nem tudtam megoldani hogy kezelje az AHCI-t) és elindítom a telepítést.
Na vajon mi történt? Nem nehéz kitalálni: hűvös lett...

Többszöri próbálkozás és fagyogatás után kénytelen voltam visszakapcsolni IDE módba és a Vista szépen fel is ment a gépre.

Gondoltam sebaj, majd utólag jól felteszem driver-t és bekapcsolom az üzemmódot és minden oké. Hát persze... Elfelejtettem hogy mikrofos környezetben vagyunk, hiú ábránd volt..

IDE módbam a gyártó AHCI drivere nem megy fel, hibát üzen, ami valahol talán érthető is, hiszen nincs bekapcsolva ez a mód, nem észleli...

Sebaj, akkor nézzük hátha a legközelebbi boot-olásnál, automatikusan felismeri a már telepített Vista..
Aha persze.. álmodik a nyomor...
Jegesmedvék és pingvinek telepedtek meg a gépen erre is...

Nem adjuk fel. Apróság!
Tapasztalt júzerről az ilyen viszontagságok leperegnek, hiszen régóta Microsoftot használunk eddzettek vagyunk.. Nemde? Nekifutottam mégegyszer.

Újratelepítés.
Telepítés legelején, gyári AHCI driver bead.

Csodák csodájára megtalálta(m) és értelmezte a telepítő program őfelsége, a drájvert.
Üüügyes üüügyes! - gondoltam, ahogy a hülyegyerekeket szokták bíztatni...

Tehát (mivel nincs is más) "SATA Raid controller, AHCI mode" (ha jól emlékszem, vagy valami nagyon hasonló) felrak...

Fölényes vigyorral ráböktem a Tovább gombra...

Na Vajon mi történt ezután...? :W

(#242) Gyuri27 válasza bigattis (#241) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Egy [link].
Xp: az sp2 vagy ismeri vagy nem. Ha nem akkor sb driver leszed [link], vagy a gyári lemezről ha van rajt és [link] integrálsz ezzel. Sok küzdelem árán nekem is sikerült mint winfosos antitalentumnak. Neked is fog.
Ha meg csak vista fáj ott az első link. Telepitesz idében és átállitod, ennyi.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#243) dqdb

dqdb
(őstag)

Erre van valakinek ötlete?

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#244) Oliverda válasza dqdb (#243) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Frissíts BIOS-t. Ott az Asus Updater ha nem nagyon volt dolgod még ilyesmivel.

(#245) dqdb válasza Oliverda (#244) üzenetére

dqdb
(őstag)

PH tesztben ugyanilyen lap + CPU + BIOS kombinációval ment a CnQ, ezért szerintem nem a BIOS lehet a problémás, de mindenesetre "hátha bejön" alapon holnap nekiállok a flashelni 0502-re. November elején raktam össze a gépet, az akkori legfrissebb BIOS van fent, downgrade-del akkoriban próbálkoztam is (az ott említett 0304 valójában 0306).

(#246) bigattis válasza Gyuri27 (#242) üzenetére

bigattis
(újonc)

Köszi.

Ezt az AHCI-is leírást olvastam már valahol, de hogy mehetett így ki a fejemből... :W

(#247) Sanyix válasza dqdb (#245) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

feles szorzójú procid van, amivel bugzani szokott a cnq, nekem is ez volt. Kapcsold ki, és használj jobbat (pl crystalcpuid).

(#248) dqdb válasza Sanyix (#247) üzenetére

dqdb
(őstag)

CrystalCPUID-t próbáltam, de amint visszavett volna a szorzóból (12.5x > 10x > 5x) lefagyott a gép.

A memóriákat DDR2-667-re állítva ellenben stabilan megy a CnQ és a CrystalCPUID is. Nem értem, mert elvileg DDR2-800-as memóriákat vettem, amik CnQ nélkül 1 hónapja mennek is a visszaosztás miatt 714 MHz-n. Everest/CPU-Z SPD infó szeriint is DDR2-800, a csomagolás szerint is (GeIL Value DDR2-800 CL5 ramokról van szó). Valamelyik szorzóváltást nem szeretheti a memóriám?

(#249) Tidus válasza Oliverda (#244) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Javasolsz Bios frissítést T DELUXE laphoz, mivel kicseréltem a ramokat, 2x1Gb (1200MHz) OCZ DDR2 PC2-9600 Reaper HPC Edition-ra! A bios gyári, még nem nyúltam hozzá frissítés ügyben!! Alapban mennek, még nincs tuning!!
Köszi...!

(#250) Oliverda válasza Tidus (#249) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Frissíthetsz, rosszabb nem lesz (csak ha kikapcsolod firssítés közben :D).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.