Na meglett tegnap a D1-es. Kicsit tesztelgetni akartam,mielőtt véleményt írok róla.
XtremeGamer-ről váltottam. A drivere valami álom, felrohant, minden okés, semmi bug, gyors, kicsi, semmi felesleges opció, nem is kell több.
A hangja véleményem szerint kicsit jobb,mint az X-fi-nek. A közép és magas tartománya megegyezik kb az X-fivel, de a mélyet teljesen máshogy kezeli, első megszólaláskor is már azonnal feltűnt, nem kicsi a különbség, és ez fogott meg. Vége a hosszan,50hz-en dörmögő szarnak, végre 20hz-en üt, ahogy kell, szép rövideket. A z-5500-as határozottan szebben szól, és az a tipikus mozis hangzás csalható mostmár ki belőle.
Este kipróbáltam egy 1,5mbit-es DTS-es hangú filmet egy AKG K-66-os fülessel. Állandóan ócsároltam a fülest,hogy mennyire nincs benne kakaó, meg mély hang se. Olyan mélyek jöttek belőle, hogy félelmetes, ha lehet, még több a különbség mint az 5500-ösön hallgatva. Mostmár biztos,hogy nem cserélem le a fülesemet.
Nem vagyok tucc-tucc őrült, nem azért emlegetem a mélyhangokat. Egyszerűen minőségben teljesen más, mostmár kellően alátámasztja a közép és magas tartományt, kellőképpen leválva róla, nem dörmböl össze-vissza, és mossa szét az egészet. Végre használható viszonylag normálisan zenére is a Logi.
Egyelőre maximálisan elégedett vagyok a kártyával, és a cserém 400ft-omba került.(16-ért vitték el az X-fit, és 16400-ért hoztam az ipon-ból) Mindenki, aki jót akar magának Gamer helyett D1-et, Elite pro helyett D2-t vesz magának..esetleg Essence-t
Szerk.: Jah, és nálam a módok közül egyik sem használható, minfegyiktől fos lesz a hang, csak a Hi-fi, de ha egyik sincs bekapcsolva, akkor is úgy szól,mint Hi-fi módban. Szóval akinek tompa, az a hangfal körül nézelődjön , ne a hangkártyát becsmérelje.
[ Szerkesztve ]