fules az mas, ott valoban hallhato a kulonbseg alaplapi vs xonar ugyben , mert az agyadban szol a zene kb ..... de en hagfalakrol beszeltem
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
abridabri
(fanatikus tag)

abridabri
(fanatikus tag)
nekem xonar D1

bzoley
(PH! kedvence)

abridabri
(fanatikus tag)
jo , csak 2 kulon szemelynek szolt, de valoban , legkozelebb egybe irom , kosz az epito jelelgu kritikat 
viszont legalabb offba tettem 
[ Szerkesztve ]

Newlocal
(fanatikus tag)
Egyébként én a mostani hangcuccal (P35C-DS3R alaplapi hangkártya+SW-HF 5.1 5000) is hallok különbséget ugyanazon két szám között ha az egyik 1.4M flac, a másik meg 192k mp3.
[ Szerkesztve ]
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
Persze... az lenne a fura, ha nem lenne különbség... 
DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

Newlocal
(fanatikus tag)
Hát csak vennem kell egy szonárt 
[ Szerkesztve ]
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
Jó kártya az a Xonar... házimozizásra, zenélésre és játékokra is megfelel... univerzális jószág jó minőségben, minőségéhez képest jó áron... 

asadasad22
(PH! addikt)
hd555 fülesem van, pont d1-en gondolkozok egyébként én is. mondjuk nem integrált szar kártyát használok, annél azért pár fokozattal jobbat (sb live 5.1), de lenne még feljebb jócskán.. ami elbizonytalanít, az főleg az, hogy többek szerint bár jobb lenne, durva különbséget csak erősítővel tapasztalnék.. valamirevaló erősítők pedig persze a d1 árának többszörösei..
most nézem, hogy van ilyen nagyon idióta kinézetű külső d1, kb 4-5 ezerrel olcsóbban, mint a sima
tudásban/működésben egy ilyen ugyanazt tudja, mint egy beépített?
Nem, a külső usb-s cuccok hangminősége nem azonos a PCI/PCI-E kártyák által produkált hangminőséggel. Én csak U1-es usb-s cuccokról tudok...
Amúgy nekem volt régen Sb 5.1 Live, a mostani a gépemben Sb Audigy 2 ZS van (ezt a gépet akarom eladni...lásd az aláírásomat), sokat multimédiázok, zenész vagyok, karmester, és bizony a Sb 5.1 live és az Sb Audigy 2 ZS között is van elég nagy különbség...

Árakról: szerintem az Asus a Xonar DX szériát az Sb. X-FI Xtreme Music-hoz képest lőtte be, és nyert... szóval sztem megéri az árát mind a félmagas DX széria, mind a nagytesó....

[ Szerkesztve ]

bzoley
(PH! kedvence)
Szerintem valamit félreolvastál az erősítőkkel kapcsolatban, ilyesmire nem emlékszem.
Ami többször is elhangzott az az, hogy a D1, és a D2 kettő közötti különbséget kihallani komolyabb hangrendszer nélkül nehéz.
Egy pl. SB Live! - Xonar közötti különbséget, már hallani kell egy átlagos, normális PC_s hangcuccal, vagy fülessel is.

asadasad22
(PH! addikt)
az szép, pedig az audigy 2 zs lényegében csak egy softmoddolt live, nem?
szóval akkor a beépítettek hangminősége jobb a külsős karik hangminőségénél? mondjuk alapból PCI-osban gondolkodtam. és sima PCI-ról van szó, szóval D1 játszana, nem DX, de ahogy tudom, nincs igazán különbség köztük.

asadasad22
(PH! addikt)
én határozottan emlékszek ilyesmire is, hogy az erősítő már nagyon sokat számít egy hd555 kategóriás fülesnél, de lehet (sőt, valószínű), hogy nem ebben a topicban hangzott el..
szóval azt mondod, hogy erősítő nélkül is durván szólna D1-el? a kérdés már csak az lenne akkor, hogy fog-e tényleg annyival jobban szólni, hogy 20k-t megérjen a dolog, mert a hd555 sem volt olyan kis beruházás, ez pedig még annál is nagyobb lenne
.. igazából kipróbálni lenne jó, de nem hiszem, hogy erre sok helyen van lehetőség..
[ Szerkesztve ]

celf
(őstag)
bizony az a fuleserositos topikban volt, meg talan a fejhallgatosban.
egyebkent egy PCI-E-es vagy egy PCI-os kari mar lehet le tud adni eleg teljesitmenyt egy fuleshez.
PCI-E inkabb ha jol tudom.
amugy van olyan kari is ami kulon kapja a taprol az aramot azt hiszem.
Itt van egy ilyen, tudom, ez mar nem a 20k-s kategoria 
Xonar Essence STX
vagy egyebkent ez sem lehet rossz: HT|Omega Claro Halo
[ Szerkesztve ]

abridabri
(fanatikus tag)
vagy kidobod a fulest egyszer s mindenkorra , es nem rongalod tovabb a fuledet, veszel hangfalat ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nincs különbség a PCI és a PCI-E változatok között. Ugyanazt tudják. Az Audigy 2 ZS-ről meg itt olvashatsz:
Nem szoftmoddolt Live az Audigy 2 ZS, sőt, jobb, mint az Audigy 4!
Az Asus Xonar Essence STX most a piacon létező egyik legjobb hangkártya!
A tesztek szerint (pld itt: [link]) az árához képest nagyon nagy tudású, profi hangkártyával van dolgunk. Kár, hogy Magyarországon még nem kapható... 
További tesztek:

[ Szerkesztve ]
cáfolnám, több tesztet is futtattak,ami kimutatta, hogy a d2 és d2x között van különbség hangzásra, a d2x javára(én csak d2x-et próbáltam egy ideig a gépemben, úgyhogy nem személyes a tapasztalat)
Nem rossz, de a jó nem ilyen.......
ez igaz,de elég speciális rétegnek szól, nem hiszem, hogy a hard core gamerek, vagy a filmrajongók ilyet fognak venni. Inkább,akinek van egy hd555-e vagy valami más fülese, és szereti minőségbn hallgatni a zenéket, kövezzetek meg ha rosszul látom a helyzetet.
Igazad van, a PCI-E változatot később dobta piacra az Asus és addig kijavítottak egy-két dolgot a PCI-os változathoz képest, + egy picit áttervezték a kártyát. Valszeg elolvasták a PCI-os D2 teszteket, és megfogadták a kirtikákat...
De a kistesóknál kb. ugyanazt a minőséget nyújtja mind a PCI-E, mind a PCI változat... 
Ja, a Xonar Essence kifejezetten a nagyon minőségi zenére és sztereo HI-FI hangzásra vágyóknak készült + azoknak, akik egy kis házi minőségi stúdiót akarnak összehozni egy profi tudással és minőséggel bíró, de kommersz áron kapható hangkártyával. A tudásához és minőségéhez képest BAROMI JÓ ÁRON!!!! 

Newlocal
(fanatikus tag)
Volt már valakinek problémája a Xonar DX-el konkrétan a P35-DS3R beszerelése kapcsán? Elfér a kártya? Nem akadályozza vmi hűtő vagy akármi? Hallottam ilyenről és nem akarok szívni, hogy megveszem és nem megy bele 
[ Szerkesztve ]
Melyik slot-ba akarod tenni?

Newlocal
(fanatikus tag)
A legszélső PCI-E-be tervezem ami a PCI mellett van egyből.
Ott nem zavarja semmi az tuti 
Oda simán bele kell menjen... hányas rev. száma van a deszkádnak?
[ Szerkesztve ]

Newlocal
(fanatikus tag)
huha
ez jó kérdés. everest a barátunk, hátha megmondja....vagy mégsem. Ez még nem az E-s verzió. SZtem rev 1.0 vagy 1.1. Még a gyári bios van rajta 
Mennie kell benne... hajrá!
[ Szerkesztve ]
hú,ne haragudj első olvasatra azt hittem,hogy a d2-ről és d2x-ről beszélsz, nem néztem meg az az előtti kommentet, sry.

asadasad22
(PH! addikt)
hogyisne.. hangfalakra hogy egyáltalán a közelébe érjek egy hd555 hangzásának is, minimum százezreket költhetnék. a fülrongálás pedig no comment, főleg egy nyílt fülesnél, mint a hd555.
[ Szerkesztve ]

asadasad22
(PH! addikt)
hát igen. Xonar Essence STX nem egy gyenge kártya. beépített fülhallgató erősítő is van benne. viszont több, mint 2,5szereséért látom a D1 áránál, és csak egy helyen.. az audio processzra mondjuk elvileg ugyanaz, mitn a D1-nek (AV100), ami azért azt jelenti, hogy az sem rossz kártya, valóban
mint hangkártya, a D1 is nagyon-nagyon jó, de mivel fejhallgatóval használnám, egy erősítő gondolom mindenképpen sokat segítene, ezért kicsit kiábrándító, hogy egy ilyen beruházás után is még bőven lenne hova tovább 
sajnos sztem semmiképpen nem szánnék rá annyit, mintamennyiben egy STX van, a D1 a ~21k-s árával is már a határokat súrolja..
[ Szerkesztve ]
Az a helyzet, hogy a Xonar Essence nem olcsó mulatság, de szinte mindegyik tesztoldal aláhúzza, hogy az ára a tudásához és minőségéhez képest NAGYON BARÁTI!!! Ugyanilyen minőségű és tudású hangkártyákat más gyártók jóval drágábban adnak el... Maga az Audio Processzor csak egy kis tényező egy hangkártya megítélésében, a minőségi DAC-ek (Digital-Analog Converter-ek) és ADC-k (Analog-Digital Concerter-ek) nélkül nem sokat ér, nem beszélve a cserélhető Opamps-okról (operational amplifier). A Xonar Essence kártyán gyárilag NJM2114D, LM4562NA opamps-okat találunk, ráadasul ezek (DAC+Opamps) alaprajza és tervezése mesteri munkára vall!
Aztán ott van a nagyon minőségi beépített erősítő is (Hi-Z Amplifier-The high Impedance (Z) headphone amplifier), ami a neves gyártó, a Texas Instruments TI6120A2 lapkájára épül.
A gyártó specifikációi (eredeti idézet angol nyelven):
"Better then 120dB dynamic range, a SNR of 120dB and a fast Slew Rate of 1300 V/µS add the fact that this amplifier circuit is swinging from -12 V to +12 volts and we have a serious high fidelity power source for demanding headphones. The THD+n graph from the specification sheets show impressive results and this amplifier chip has very low distortion within the audio bandwidth."
Na, hát ezért ilyen jó kártya ez a Xonar Essence, és ezt mindegyik tesztelő oldal elemzése megerősíti... 

bzoley
(PH! kedvence)
Látom, téged is hatalmába kerített a Xonar jelenség
Számíts arra, hogy szüntelenül támadni fognak miatta, mint minket 
[ Szerkesztve ]
Ebben a Creative által uralt kommersz kategóriában igazán jól jön az Asus Xonar családja. Végre valami minőségi a kommersz kategóriában is, viszonlyag elérhető áron... 
Sajnos az Auzentech hangkártyák Magyarországon nem könnyen hozzáférhetőek, pedig az sem épít rossz kártyákat, így marad az Asus és a Creative. A Creative kommersz termékek minősége sztem nem versenyképesek az Asus hasonló árfekvésű termékeivel. Ráadásul a borzalmas Creative driverek és bugok, az irgalmatlan méretű driver fájlok kifejezetten taszítóak számomra... ez van... én is most egy Audigy 2 ZS-t használok, tudom, miről beszélek... 
[ Szerkesztve ]

asadasad22
(PH! addikt)
ez mind szép és jó, de
-mint említettem, ennyi pénzt nem nagyon tudok rászánni, ráadásul nem is nagyon kapni az országban
-pci-e-s foglalatból még videókártyához sincs a gépemben, nemhogy másra 

celf
(őstag)
korabban emlitették az Audiotrak prodigy HD2-t (azthiszem ez volt a neve?)
mintha az remlene, hogy megerositett fuleskimenete van. abban mar nem vagyok biztos, hogy egyenesen a taprol kapja-e a szuflat, de szerintem jo esellyel elersz majd szep hangzast ezzel akartyaval is. es azt hiszem nem sokkal dragabb mint 20k.
de azert nem tennem fejem erre. csak felig figyeltem amikor ezeket olvastam, mivel alapvetoen en nem belso hangkariban gondolkodom.
... kituztem egy uj celt...[link] lehet hogy kcisit sokat kell majd ra gyujteni nem erdekel 
[ Szerkesztve ]

bzoley
(PH! kedvence)
Két saját topik is van az ilyen hozzászólásoknak, ez az Xonar-nak van fenntartva. Ne ide szemeteljete,k legyetek szívesek. Köszi.

celf
(őstag)
bocsi mester 
szerk: egyebkent ez nem szemet. bar off.
[ Szerkesztve ]

asadasad22
(PH! addikt)
hmm, jól néz ki, ennek utánajárok majd 
ha rövidebb lesz,mint a d2x,akkor esküszöm megveszem én is,az a d2x-et pont azért kellett eladnom,mert nem fért el a házban a ramok miatt 

bzoley
(PH! kedvence)
Engem annyira nem vonz. Számomra korlátozott a használhatósága, és több fölösleges funkcióval is rendelkezik. Ilyen okok miatt amúgy sem cserélnék, inkább a házat/lapot hajítanám ki
Mondjuk sok hely nálam sincs, de azért épp elfér minden.
a lapot hiába dobom ki,mert az összes p35/45/x38/48-ra épülő alaplapnál ütközik a kártya abban a slotban, ha meg van esetleg alul is,akkor az mg vagy a vid. kari miatt nem fér el,vagy a hr05 miatt. Az egyedüli lap garnitúra,ahol már gondoltak erre az az x58 és majd májustól a p55 

Anubis_9
(őstag)
Hello!
Ugye jól sejtem, hogy az Asus Xonar DX és a Xonar D1-es teljesen ugyanolyan, csak a csatlakozó felületükben térnek el? (PCI-Express X1-es a DX és a PCI-os a D1-es)
Adtam fel egy apróhirdetést ebben a témában, hátha vkit érdekelne.
Asus Xonar DX - Xonar D1 csere
Köszi!
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W
igen, pár hszel ezelőtt volt téma, olvass vissza

Soja
(fanatikus tag)
Sajnos megint kérdeznem kell. Nálam a Xonar kártyára rá van kötve egy 5.1-es rendszer. Jetaudio-val a hátsó pár elkezd halkan, magas frekvencián zúgni, de más lejátszónál nem tapasztaltam. Valaki találkozott már ilyen problémával?

Zinho
(senior tag)
Hát akkor inkább a Jetaudioval lesz a gond.... Használj Foobart 

bzoley
(PH! kedvence)
Nem találkoztunk vele, mert Foobar-t használunk 

abridabri
(fanatikus tag)
na-na.
En Jetaudiot hasznalok mert az a best ! ( van benne x-sound )
ON : nalam nem zug a hangfal

bzoley
(PH! kedvence)
Best? Oviból már kinőttünk.
Egyébként is azokra vonatkozott, akik szeretik, ha jól is szól a zene

abridabri
(fanatikus tag)
1 az 1ben ugyanugy szol a zene kb minden lejatszoval ,mar ha EQ nelkul hasonlitjuk .Ha te kihallod a kulonbseget 2 lejatszo kozott , akkor neked vagy brutalisan atlag feletti hallasod van, vagy tobb 10 millios a hangrendszered