Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#501) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kis segítség Xonar szakiktól, ha lehet :U

Szóval, egy Xonar D2X kártyát használok, jóideig x64-es Vista, most pedig x64-es Win7beta1 alatt, optikai kimeneten egy 5.1-es házimozi erősítőjére kötve.

A probléma az, hogy a 1731-RC01 driver kivételével mindegyik másikkal fennáll egy számomra érthetetlen, ellenben rohadt idegesítő probléma, mégpedig az, hogy bármilyen hang lejátszása után (tehát lehet egy BR film, de elég egy windows-os csipogás) kettőt "pattan" a sub (hasonlóképpen a hangteszt mélynyomó részéhez).

Tulajdonképpen elvagyok én a 1731-essel, de bosszant a hiba, érdekelne, hogy mi az oka. Két alaplapot is megélt a kari, volt már több slotban, mindig ugyanaz a helyzet. Számomra érthetetlen.

Köszönöm előre is az ötleteket! :)

Sectumsempra - For Enemies

(#502) Salvador20 válasza Morden24 (#501) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

sztem ez köszönhető alapon a win7 bétájának, nekem viszont mindig pattan az ST,amikor már teljesen áramtalanítva van a rendszer. Elég érzékeny a rendszer

Nem rossz, de a jó nem ilyen.......

(#503) Morden24 válasza Salvador20 (#502) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem csak Win7 beta, hanem Vista alatt is csinálta, és nem egy driverrel, hanem a kint lévő 4 közül a kettő utóbbival (az elsőt nem próbáltam soha).

És a pattogás nem leállításnál vagy áram alá helyezésnél van, hanem működés közben. Hogy példát írjak: töltesz netről egy file-t, és amikor végez, van egy pittyenés, amivel a Win tudatja, hogy vége a letöltésnek. Na, utána kapásból két pattanás a mélynyomóból. Megnézek egy filmet, amikor kilépek a médialejátszóból, újfent pattanás. Felugrik az UAC, a figyelmeztető pittyenés után megint. Win indítóhang, Win leállítóhang, Outlook új üzenet értesítő, új hardver érzékelése etébé estébé estébé. Tehát bármilyen hang után a mélynyomó dübög kettőt.

(#504) Salvador20 válasza Morden24 (#503) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

mondanám,hogy bizti csere, de mondod,hogy 1 driverrel nem csinálja....jacken és optikain is csinálja?

Nem rossz, de a jó nem ilyen.......

(#505) bzoley válasza Morden24 (#503) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Esetleg valamilyen táp jellegű probléma? Nem emlékeztem ilyen "effektre", egy pendrive-ot kezdtem el dugdosni, de semmi. Mondjuk egy ideje a 1757-es drivert használom, de a korábbiakkal sincsenek hasonló emlékeim.

(#506) Morden24 válasza Salvador20 (#504) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jacken nem igazán van lehetőségem megnézni jelenleg, ellenben optikain csinálja, csinálta a kezdetektől.

(#507) Morden24 válasza bzoley (#505) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Éppen lehet, mert a táp a kezdetektől ugyanaz, de akkor még mindig fennmarad, hogy a 1731-es driverrel miért nincsen gond, az utána következő kettővel meg miért van...

Pedig reméltem, hogy ez valami ismert dolog, és csak én vagyok/voltam balfék, de ahogy látom annyira nem egyértelmű a dolog. Sajnálnám visszavinni a kártyát és szívni heteket a hipersebességű gariztatás miatt, de előfordulhat, hogy ez lesz a vége.

(#508) bzoley válasza Morden24 (#507) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Mondjuk az igaz, de hátha pont valami olyan van azokban a meghajtóban, amire érzékenyebb.
Itt azért annyian nem használják, főleg nem D2X-et. Nem lehet túl sokunknak.
Esetleg az Asus fórumon még szétnézhetnél, hátha...
És a szokásos, próba másik gépben, ha van rá lehetőség.

(#509) Morden24 válasza bzoley (#508) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Asus fórumot néztem már párszor (lassan egy éves a kártyám), sosem találtam semmi erre vonatkozót. Azt is el tudom képzelni (sőt, valószínűsíteni), hogy a későbbi driverekben van valami, ami valamiféle összeférhetetlenséget okoz.

Igazából nem is lenne ezzel annyira nagy bajom, mert működik a driver, és gondom nincsen, de azért 1. bosszant a dolog 2. ha valami miatt egyszer kényszerülök drivercserére, akkor nem a gari lejárta után szeretnék bámulni, mint az ökör, mégiscsak egy 40K-s kártya.

Amúgy abból az apropóból merült fel bennem az utánajárás, hogy felraktam a WinDVD9-et (BR & HDDVD lejátszás céljából), és nem ismerte fel a hangkártyát, de driver-újratelepítés miatt ment minden rendesen. Így gondoltam elkezdek próbálkozni, aztán végül megint a 1731-nél kötöttem ki, csak közben a pattogás felhúzott, és gondoltam megkérdezem itt is :)

[ Szerkesztve ]

(#510) bzoley válasza Morden24 (#509) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Mindkettő jogos. Esetleg egy próba a 1757-tel, vagy épp most töltöm a 1762-t. Előbbi a HDAV Deluxe-nál, utóbbi pedig az Essence STX-nél található. Mindkét esetben az SSID átírása szükséges.

(#511) Morden24 válasza bzoley (#510) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet bepróbálkozom a dologgal, sok veszítenivalóm nincsen :K

(Ja, még ami érdekesség, hogy a 1747-esnél késett a hang. Tapasztaltam Blu-ray lejátszásnál, DVD-nél is, és ez kapásból két program, tehát nem lehet a WMP-re vagy a WinDVD-re külön-külön ráfogni... ráadásul nem hallucináltam, jól érzékelhetően csúszás volt. Ugyanez a 1731-el nincsen.)

(#512) bzoley válasza Morden24 (#511) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Az említett programok közül egyiket sem használom, MPC hívő vagyok. BR filmem is csak egy van hdd-n. Leginkább HD ripjeim vannak minden kombinációban, csúszást nem tapasztaltam. Néha egy-két érdekességet igen, de kodekcserével megoldódott.
1762 fönn van, működik. Mást egyelőre nem tapsztalok. 1757-nél bekapcs után először be, majd ki kellett kapcsolni a DTS-t különben nem szólt a center. Más, feltűnő hibával nem találkoztam.

(#513) Morden24 válasza bzoley (#512) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Erről az ssid átírásról tudsz valami linket adni?

(Nekem vannak BR meg HD lemezeim, letölteni kizárólag sorozatot meg NatGeo-t szoktam [igaz, legtöbbször mkv-ban], és a korongról meg a vinyóról való lejátszásnál is akadtak gondok...)

(#514) bzoley válasza Morden24 (#513) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Link az nincs, mert nem a netről szedtem az infót, csak nekiálltam kísérletezni. Lehet, hogy azóta mások is kipróbálták már, de nem bonyolult. Megkeresed a .inf fájlt a telepítőben, szerkeszted, és felülírod a megfelelő részt, majd elmented, és utána telepíted. Anélkül nem ismeri fel a kártyádat.
.inf path: \Vista\SoftwareDriver\driver\*.inf

Ezen belül mindkét azonosítót átírni, ez a D2X-é, erre kell módosítani:

PCI\VEN_13F6&DEV_8788&SUBSYS_82B71043

Más kártyánál, pl DX, D1, D2, a megfelelő SSID az eszközkezelőből, vagy a saját driverének inf fájljából kiolvasható.

mkv van sok nekem is 720-as, és 1080-as is, csak nem bízom őket ilyen-olyan lejátszókra :)

[ Szerkesztve ]

(#515) Morden24 válasza bzoley (#514) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Poén, de úgy tűnik, bevált a módszered :)

Felraktam a 1757-es HDAV Deluxe-os drivert, és nincsen probléma, minden működik, nincsen pukkangatás, nem késik a hang, semmi gond (kipróbáltam, dvd & br korongról, mkv meg egy divx vinyóról)... érdekes ez. Lehet, majd megpróbálkozom az Essence driverrel is, most egyelőre elvagyok ezzel, lényeg, hogy ismerem a módszert :R

Személy szerint nagyon nem komálom az MPC-t, ellenben bármilyen meglepő ( :B ) a WMP-t szeretem. A WinDVD meg a BR+HDDVD lejátszáshoz kellett (választhattam volna még a Cyberlink lejátszót, de valahogy nagyon nem szeretem a Powerdvd-t, árban meg egálban voltak). Na mindegy, lényeg, hogy elvileg minden megy. Még egyszer hálálkodás meg egyebek :K

(#516) bzoley válasza Morden24 (#515) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ez jó hír. Figyelgesd, hogy normálisan viselkedik-e, ugyanezt teszem az újjal, főleg a center problémát illetően. Azt nem tudom, miért nem frissítik az összes típushoz, talán azokkal nem tesztelték, de elvileg ugyanaz a driver való mindegyikhez, és perpill a 1762 a legfrissebb. Egyébként az apró hibája ellenére azért tartottam fönn idáig a 1757-est, mert mintha valamivel szebben szólt volna vele a kártya. Lehet, hogy nem így van, de úgy éreztem.

WMP-t sosem tudtam megszeretni, számomra végtelenül buta, de hát ízlések és pofonok...

[ Szerkesztve ]

(#517) Morden24 válasza bzoley (#516) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha lesz időm, majd kipróbálom egyéb alkalmazásokban, játékokban is, tegnap csak a multimédiáig jutottam el (mondjuk nekem 80%-ban amúgy is ez a lényeges).

Ha találok valami hibát, akkor majd beírom ide (a centeres hiba tényleg kicsit zavaró, de nem a világvége, ezzel akár együtt is tudok élni, bár valszeg kipróbálom este az Essence drivert is.)

(#518) bzoley válasza Morden24 (#517) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ma, az első bekapcs után a 1762-vel nem volt gond a centerrel. Tünetmentes.

(#519) Morden24 válasza bzoley (#518) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, feltűnt nekem is.
Valószínűleg hagyom a 1762-est, mert úgy tűnik, ezzel minden klappol.

(#520) jilian válasza Morden24 (#519) üzenetére

jilian
(senior tag)

Honnan szedtek ti 1762-es drivert?
...én csak 1747-est találok!

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#521) bzoley válasza jilian (#520) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Szerintem érthetően le van írva, Mordennek sikerült megtalálnia.

(#522) jilian válasza bzoley (#521) üzenetére

jilian
(senior tag)

Igaz. :))
Sorry.

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#523) c41r0^ válasza bzoley (#518) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Én is feltettem a 17.62-est a Xonar D1-emre (Vista X64) és teljesen jól működik vele! Kösz a tippet! Bár nekem a 17.47 betaval sem volt semmi bajom, miután másik PCI slotba tettem a kártyát, a fagyogatás megszűnt.

http://soundcloud.com/morbidezza

(#524) bzoley válasza c41r0^ (#523) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

1747-tel nekem sem volt gondom. A 1757-et csak kíváncsiságból próbáltam ki, és megtartottam, mert szebben szólt vele a kártya. Csak az a szépséghiba a centerrel. De a 1762-vel az is megoldódott.
Amúgy ha 1747 beta volt, akkor az újabbak "mégbétábbak", mivel nem a kártyához lettek hangolva :)

[ Szerkesztve ]

(#525) c41r0^ válasza bzoley (#524) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

A D1 nem tud szebben szólni :) , legalábbis nem hallom ki a driverek közti különbséget, igaz a hangcumó kevés hozzá, ráadásul analógon hallgatom, bár a Seni HD500 fülesem azért nem rossz. Mindenesetre ez már nem is beta driver, hanem inkább nevezhető softmodnak, ahogy mondod :) De stabil, az eddigiek is stabilak voltak, miután másik PCI slotba tettem a karit, előtte meg minden driverrel kékhalálozott a Vista. De jöhetne már official driver is a régebbi hangkarikhoz, hogy megnyugodjon a lelkem :)

(#526) c41r0^ válasza c41r0^ (#525) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

na mégsem felhőtlen az öröm, 1762-vel pattog a hang multimediás videok alatt D1-el, úgyhogy vissza a 1747-re :B

(#527) VIBO

VIBO
(senior tag)
LOGOUT blog

ASUS Xonar D2X elado

Eladó Toshiba laptopokhoz vadonat új alaplapok(i7 stb). OMNIA 7 :)Eladó Cuccaim ---> http://tinyurl.com/62wk2ry <-- ugyan itt kacatok is eladoak :)

(#528) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

fiuk az svn beállítás valamirevaló d2 es hangkarinál?

goldmoon nevu gyerekel ne uzleteljetek.

(#529) bzoley válasza kiki22 (#528) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen, "valamirevaló".

(#530) kiki22 válasza bzoley (#529) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

na és mire ? ha elárulnád megköszönném :D

(#531) bzoley válasza kiki22 (#530) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Egyszerűbb lett volna, ha eleve azt kérdezed, ami érdekel. Szándékosan válaszoltam csak a kérdésre :)
Bekapcsolva elvileg a különböző forrásokból érkező hangokat normalizálja, hogy ne legyen a hangerejükben nagy különbség. Soha nem használtam.

(#532) kiki22 válasza bzoley (#531) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

koszi

(#533) ako127

ako127
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Szerintetek egy Xonar D2 koaxon történő csatlakoztatása egy házimozi-rendszerhez megfelelő hangot nyújt játékok alatt, vagy játékhoz még mindig a 6-csatornás direkt ajánlott?
Egyáltalán van különbség?
Kösz előre is!

(#534) harylmu

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Hello.

hátra bedugom a mikrofont a spidf-be de nem érzékeli. szoftveresen kéne valamit csinálnom?

thx

[ Szerkesztve ]

(#535) Balika911 válasza ako127 (#533) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Bekapcsolod a DTS Connect-et, s jó lesz. :K Hogy analógon szebben szól-e, az az erősítőtől függ, ezekhez viszont nem értek.

[ Szerkesztve ]

(#536) kiborg

kiborg
(fanatikus tag)

Hali mindenkinek!

Van egy kis problémám egy ASUS alaplappal, ill. a hangkártyájával.
Tip: ASUS P5VDC-X
Integrált kártya csücsül rajta (AD1986A 6 csat.)
Nem tudom telepíteni.
Eszközkezelő nem látja, Ismeretlen eszközként jelenik meg.

Tudna valaki segíteni, hogy működjön ?

Kiborg

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#537) bzoley válasza kiborg (#536) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Alaplapod topicjában érdeklődj légyszíves. Ott hamarabb kapsz választ is, ez meg különben is az igazi hangkártyáknak van fenntartva.

(#538) Balika911 válasza bzoley (#537) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Érdemes lenne átneveztetni "ASUS Xonar hangkártyák"-ra a topicot. Egyértelműbb lenne, s a kereső is hamarabb kidobná.

(#539) harylmu válasza harylmu (#534) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Nos? :) Valaki mikrofont nem próbált csatlakoztatni?

(#540) c41r0^ válasza harylmu (#539) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

A legfelső csatiba (amin az SPDIF is van) megy az analóg mikrofon, ezt jól dugtad be. A szoftverben a Mixer fülön a Record menü alatt ki kell választani a microphone-et aktív input eszköznek (kis piros négyzetre katt) és kész. A beállításokban (csavarkulcs ikon) én kivettem a front panel mikiről a pipát, és a mic boostot bekapcsoltam. És persze az oprendszerben a default input a Xonar mikrofonja legyen (nem biztos, hogy az, ha van több hangkártya is a gépben).

[ Szerkesztve ]

(#541) harylmu válasza c41r0^ (#540) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna nem jött be. Esetleg bios-ba megpróbálhatok ügyeskedni..

(#542) c41r0^ válasza harylmu (#541) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Ne hülyéskedj, mit kéne ehhez BIOS-ban ügyeskedni...Nekem is D1-em van és használom is a mikrofont. Volt, hogy több hangkártya volt a gépben (D1 és az integrált ALC1200 is be volt kapcsolva), akkor is ki tudtam választani, hogy melyik legyen az aktív sound-input eszközöm.

(#544) harylmu válasza c41r0^ (#542) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, nem tudom mért nem jó

(#545) c41r0^ válasza harylmu (#544) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

na majd vasárnap este otthonról vágok be neked képeket a Vista hangbeállításaiból és a driver kezelőszoftveréről, hogy hogyan kell a mikrofont beállítani

(#546) SlaveDealer

SlaveDealer
(kvázi-tag)

Üdv!

Lenne egy problémán a DX kártyámmal. Adott egy z-5500 optikai kábelel összedugva vele. Ha optikain zenét hallgatok vagy filmet nézek nem mozognak a Xonar driver-ében a kis csúszkák, ezálltal nem tudok EQ-zni sem mert semmire nem reagál.

Vista-n belül be van állítva hogy támogatja a DTS, DDL-t 41khz-től 96khz-ig be van pipálva.

Viszont Analog kötéssel meg minden tökéletes.

Ime egy kép hogy mi nem mozog:

[ Szerkesztve ]

(#547) harylmu válasza c41r0^ (#545) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz

(#548) harylmu

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Addig is itt az enyém:

nagyíthatóak

[ Szerkesztve ]

(#549) ako127

ako127
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Légyszi erősítsetek meg, hogy egy Xonar D2-vel akkor normálisan, 5.1-ben lehet játszani coax-on keresztül?
Kösz előre is.

(#550) c41r0^ válasza harylmu (#548) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

hát ugyanezeket a képeket tettem volna be, elvileg minden jól van beállítva, nem tudom akkor, mi lehet a baja...biztos jó az a mikrofon?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.