Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#451) Archer válasza audi100td (#450) üzenetére

Archer
(őstag)

Rákérdezek az E-MU-ra hátha még megvan neki. ESI MAYA44-t tudnék 30k-ért szerintem az még jó lehet ennyiért. Audiotraket (Prodigy 7.1 HIFI) már régebben is néztem de az utolsó driver 2007-es meg még beta is. Most itt a Ph-n is árul valaki 22k körül de a driver miatt nem merem megvenni. Ilyen szempontból ESI meg E-MU sokkal jobb.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#452) audi100td válasza Archer (#451) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Jó az EMU meg az ESI is...

(#453) harylmu

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Hali.

Lenne egy problémám. A Call of Duty 2 játékban átállítom a "hangszolgáltatót" EAX2-re, de miután újraindult a játék sajna automatikusan visszavált Mile Fast 2D-re. Miért nem megy ez EAX? Lehet a játék hibája?

szerk: próbálok egy directx firssítést..

[ Szerkesztve ]

(#454) hétalvó válasza Balika911 (#433) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Igen az ATI-k csúnyán downsampling-elnek 5.1-en. Realtek HDMI kimenetet használnak.

De sikerrel jártam :K Vettem egy G45-ös HTPC lapot és hihetetlen módon megy a hdmi hangom. Jelenleg 5.1 96khz/24bitet használok. Mindenhol!!! (erősítőm vagy a hangkari max-a)

Hogy legyen a topic-hoz is köze a hozzászólásnak.:

Eddig nem értettem miért veszik meg emberek annyi pénzért a HDAV-ot. 1 értelmes okát látom. Akármilyen VGA kártyát-t lehet használni HDMI hanggal HDMI kábelen.
Erre sokan csak legyintenétek, de higyjétek nem kis dolog. úgy megoldani, hogy a másolásvédelmek elfogadják a rendszert. Minden egység kommunikál a vele kapcsolatban lévőkkel.

EDID-re. Igen nem minden mindennel kompatibilis. Denon-okkal is baj van. Az én Marantz-om azért egy elég megcsavart szerkezet, mert csak HDMI 1.1-es.

Ha valahol találtam volna egy HDAV receiver kompatibilitás listát és az enyém benne lett volna, nem kellett volna az egész gépemet eladnom. De ki az aki bevállalta volna hogy rendeljen nekem egyet és nem biztos, hogy kell, mert lehet nem is kompatibilis. :Y

gyúrunk vazze

(#455) c41r0^ válasza harylmu (#453) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

lehet, hogy a COD2-nél is le kell venni a mintavételezést 16 bit/44.1KHz-re (Vistában a hangvezérlőpult speciális fülén is, XP-ben elég csak a driverben, mert máshol nem is lehet), próbáld meg

http://soundcloud.com/morbidezza

(#456) harylmu válasza c41r0^ (#455) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Nem jött be.

(#457) kopidoo

kopidoo
(tag)

Sziasztok!

A DX kártyát rá lehet venni valahogy a DTS Interactive-ra?

(#458) bzoley válasza kopidoo (#457) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem.

(#459) borix válasza audi100td (#450) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Nem értek a hang karikhoz igazán de az Asus Xonar D1 és a E-MU 1212M nem egy szinten mozog szerintem.
Emu hangkari a zene szerkesztés terén jó az Asus meg általános célra ha szükség van az EAX-ra 5.1 vagy 7.1-re vagy,hogy fejhallgatóra kikeverje a térhangzást.Mondjuk az utóbbit a PowerDVD is megcsinálja filmeknél.

[ Szerkesztve ]

(#460) audi100td válasza borix (#459) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ki helyezte egy szintre?? ha nem érted mit mondok, vagy nem olvasod az előzményeket, akkor miről beszélsz?

(#461) borix válasza audi100td (#460) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Azért írtam mert sokan egymáshoz viszonyítják a 2 karit,hogy melyiket érdemesebb venni De nem mindegy hogy ki mire akarja használni.
Én is elgondolkodtam egy EMU 0404 de nem használnám ki az előnyeit.Mert inkább általános célokra kellene film zene játék.

[ Szerkesztve ]

(#462) audi100td válasza borix (#461) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát szerintem én nem hasonlítottam össze, tudom melyik mire való, szóval még mindig nem értelek... eleve teljesen más kategória. :U

(#463) borix válasza audi100td (#462) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Nem ellened irányult nem mondtam,hogy összehasonlítottad csak szerintem sokan összehasonlítják.Sokan kérnek tanácsot de nem mondják,hogy mire használnák.Melyik a jobb ez vagy az így nehéz megmondani.
De ha már itt tartunk melyik a jobb ;)
Asus Xonar D1 vagy a Sound Blaster X-Fi Extreme Music?Hangzás tudás driver támogatás?

[ Szerkesztve ]

(#464) audi100td válasza borix (#463) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az Asus driverei állítólag jobbak és egyszerűbbek, de itt is lehetett hallani különböző problémákról, hangzás kb. 1 szint lehet, nem hiszem hogy az Asus hallhatóan jobban szólna, csak gondolom "másképp" színezi a hangot mint az X-Fi. :)
Az X-Fi mellett szól az EAX 5.0 támogatás, de nem tudom, hogy a gyakorlatban van-e hátránya ilyen téren az Asus-nak.

(#465) bzoley válasza audi100td (#464) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Hallhatóan jobban szól. X-Fi mellett a csipogók halkan sziszegtek, Xonarral kuss van. Ez csak egy apróság volt, ott van még a dinamikusabb hang, ami akár egy robbanásnál is sokkal hatásosabb. A magas is szebben "csilingel", akkusztikus zenével élmény.
Játékról nem nyilatkoznék, nálam Crysis megdöbbentő volt, CoD, FC2, GTA4 5.1-ben nálam tökéletes.
Egy korábbi CoD alatt új hangokat kaptam, miután lecseréltem az X-Fi-t.

(#466) borix

borix
(fanatikus tag)

Köszi az infókat.

(#467) audi100td válasza bzoley (#465) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"X-Fi mellett a csipogók halkan sziszegtek"

Nálam nincs semmi alapzaj, még ha erősen feltekerem az hangerőt az erősítőn akkor se, pedig komolyabb hangfalakról küldöm, szóval nem biztos hogy az az "X-Fi" miatt volt.

Könnyen lehet, hogy szebb a hangja az asus-nak, de azért nehezen tudom elképzelni, hogy olyan óriási lenne a különbség ebben az árkategóriában, szerintem azért kicsit elfogult vagy ezekkel az asus kártyákkal kapcsolatban. :)

Amúgy milyen X-Fi karid volt előtte? És ugye most a D1-ről beszéltél és nem a D2-ről?

(#468) bzoley válasza audi100td (#467) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

D2X már csak hab a tortán, HDAV moddal meg pláne, X-Fi-t a DX váltotta, úgyhogy azzal voltak az első élményeim, arról írtam.
Ha pontos akarok lenni, akkor az utolsó X-Fi-m Extreme Audio volt :)
De ezt csak a pontosság miatt írtam, nem ehhez hasonlítottam. Ezt csak azért vettem két hétre, hogy legyen valami normális hangzsuga a gépben, amíg kiválasztom az igazi utódot.
(a Live24bit korszakomból tudtam, mi várható tőle, ADI-nál bármi jobb, és mivel X-Fi a neve, driver is volt hozzá)
Az utolsó X-Fi, amit huzamosabb ideig használtam is, az a Fatality Platinum Championship Series volt(ha pontosan emlékszem a nevére). Előtte (Dell) Extreme Music.

Gondolom ismered ezeket a kis piezzo-kat, ami autóba szerelhető. Nagyon magas hangokhoz előnyös. Ezek sziszegtek. Enélkül maga a hangfal nem, vagyis szinte már extrém próbának is mondható. Azt nem tudom, hangfaladban, vagy általában a hangfalakban milyen magassugárzó van, de gondolom ennyire nem elvetemült egy gyártó sem. Nekem kellett ez a csipogó, magashang-függőségem van, az X-Fi nyugdíjazása óta viszont, már enélkül is elviselhetőek a hangok.
Na de, mondjuk ha nem az X-Fi miatt volt a sziszegés, akkor mondjuk mi miatt? Figyelembe véve, hogy semmi más nem változott, csak a hangkártya.

(#469) audi100td válasza bzoley (#468) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"Gondolom ismered ezeket a kis piezzo-kat, ami autóba szerelhető"

Az ilyen komponens szettekhez tartozó "csipogóra" gondolsz? :F

2 utas hangfalam van és tartalmaz ez mély közép, valamint egy magas sugárzót.

"Na de, mondjuk ha nem az X-Fi miatt volt a sziszegés, akkor mondjuk mi miatt?"

Nem tudom, mind1ik X-Fi-vel sziszegett? Mindig ugyanazt a PCI slotot használtad az X-Fi-knél és az Asus-nál is?

[ Szerkesztve ]

(#470) bzoley válasza audi100td (#469) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Olyasmire. Vagyis ilyesmire, vagy ilyesmire.
Persze az enyém olcsóbb volt, 7e-ből megvolt egy pár, talán az is Monacor.
Kegyetlen hangosan, és vékony hangon tudnak szólni, szerettem.

Extreme Audiót nem minősíteném, a sziszegés már kimondottan zavaró volt, a dómot ki is kellett iktatni. A többivel meg igen, úgy fél hangerőtől már hallható volt(halkan, amikor csend volt). Mivel a DX, és D2X PCIe-s, ugyanazt a slotot nem használhattam, de kétlem, hogy az okozna ilyen különbséget. X-Fi alatt volt lapcsere egyszer, az sem változtatott semmit. Se jobb, se rosszabb nem lett tőle. A csipogók nélkül nem volt hallható, úgyhogy elvileg nem egy nagy különbség, de különbség.

(#471) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos egyre többet kékhalálozik az x64 Vistám, mióta a kártya benn van a gépben, bár már megérdemelne egy reinstallt. HW hiba kizárva. Eddig csak a BETA driverrel próbáltam, lehet kipróbálom a stable-t is.

http://soundcloud.com/morbidezza

(#472) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

helló!az lenne a kérdésem d2 sima d2x a jobb?:Den azt hallottam d2 jobb.de nem lett alátámasztva semmivel se ,h miért

goldmoon nevu gyerekel ne uzleteljetek.

(#473) bzoley válasza kiki22 (#472) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Mitől lenne jobb? Ugyanazt tudja mindkettő.

(#474) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

ugynezki magyarba meghalt az asus d2 beszállítás....megkérdeztem jó pár online boltot azt mondja 3 hónapja nem kapnak belőle...ezert gyűjtöttem 2 hónapot.....

(#475) Salvador20 válasza kiki22 (#474) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

d2x?

Nem rossz, de a jó nem ilyen.......

(#476) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

az sincs :D

(#477) audi100td válasza kiki22 (#476) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Üdv,

ezeket a boltokat próbáltad? [link] [link]

Bár nagy részükkel nincs tapasztalatom, egyedül a PC Land-től rendeltem eddig, úgy tűnt megbízhatóak, viszont ők meg elég drágán adják. :(

Helyedben ezekre pályáznék: [link] [link]

Amúgy milyen hangfalakhoz kellene a kari?

[ Szerkesztve ]

(#478) Salvador20 válasza audi100td (#477) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

eladó lehet...az ilyen hírdetéseket bírom :)

(#479) kiki22 válasza audi100td (#477) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

koszi mar meg is céloztam reggel a phs hirdetőket :D

(#480) audi100td válasza Salvador20 (#478) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát igen... :)

(#481) Salvador20

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

áh, beszereltem az új ventiket, és nem fér el sehol a xonar :( A pci 1X slotokba nem megy bele a ramok miatt,a 4X-be meg az accelero miatt :((((

(#482) Zinho válasza Salvador20 (#481) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Én ugyanígy jártam. Ezért ugrott az Emu/Maya kártyám, muszáj volt pci-e slotos kártyát vennem...

(#483) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

sziasztok!na beszereztem az asus d2 es hangkarit.lenne egy olyan kérdésem hogy optikai kimeneten előlehet vhogyan csalogatni az eredeti hangokat?úgy hogy ne kódolja a hangkari ?mert a driverben csak dts meg pro hang beállításokat találtam ...

(#484) kcsaba-00

kcsaba-00
(újonc)

Sziasztok!

Sonar U1 Audio Station-ről van valakinek tapasztalata? Laptopot használok integrált hangkártyával, a közeljövőben tervezek külső hangkártyát vásárolni 5.1-es hangcuccal. Szóval U1 + Logitech Z-5500 jó választás?

(#485) Salvador20 válasza kiki22 (#483) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

igen, pcm-re rakod, és akkor keverésmentesen kiküldi a hangot. és el ne felejtsd kipipálni az spdif-et. Nem mindenhol van,nekem pl 64biten már azt sem kell.

(#486) Salvador20 válasza kcsaba-00 (#484) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

hát sztem inkább z2300 akkor, mert az sztem csak stereo,nem?

(#487) kcsaba-00 válasza Salvador20 (#486) üzenetére

kcsaba-00
(újonc)

Mindenképpen 5.1et szeretnék, mert dvd-lejátszót is szeretném rákötni. Nem egyszerűek a dolgok egy notival...

(#488) kiki22 válasza Salvador20 (#485) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

nálam nem jó :O vista 64 bitem van

(#489) Salvador20 válasza kcsaba-00 (#487) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

akkor venned kell 5.1-el rendelkező laptopot.....

(#490) Salvador20 válasza kiki22 (#488) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

ekkor van optikain.

(#491) audi100td válasza kiki22 (#488) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Amúgy mire szeretnéd rákötni? Házimozi-erősítőre?

(#492) kcsaba-00 válasza Salvador20 (#489) üzenetére

kcsaba-00
(újonc)

Lehet hogy félreértettük egymást. A tv-re rá van kötve egy dvd-lejátszó és a noti is (divx-es filmek miatt). Jelenleg a notihoz egy 2.1-es hangrendszer van, a dvd lejátszóhoz pedig semmi, simán a tv-n jön a hang. Régóta nézegetem már a Z-5500at, viszont olvastam róla hogy integrált hangkarival nem sok mindent ér. Ezért szeretnék megtudni vmi infót az említett külső hangkariról. A dvd lejátszót használnám továbbra is filmnézésre, a noti pedig esetleges divx-ekhez és zenelejátszáshoz lenne rákötve.

(#493) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

igen egy Sony erősítőn van rajta.

(#494) kiki22 válasza Salvador20 (#490) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

nekem is így van beállítva de semmi :(( bar vista drivernel van meg 1 fül amin lehet állítani.audio chanel .de ez nem hiszem hogy számítana

(#495) bzoley válasza kiki22 (#494) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ha nincs kipipálva, akkor is működik, sőt..
Viszont a lejátszóban a digitális kimenetet kell megadni, valamint - ahogy említve lett - spdif passtrough bekapcs.

(#496) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

koszi a segitseget

(#497) grunge

grunge
(PH! addikt)

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot és azt kell mondjam, erősen meghoztátok a kedvem a kártyához:) Jelenleg a kreatív gyerekek A2ZS-ét nyüstölöm már jó ideje és betellt a pohár a támogatottság hiányában. Logi G51re váltok nemsokára, sztem jó kis párost alkotnának. D1/DX-et szemeltem ki, sztem ezek bőven kihajtanák azt a rendszert.

I heard, the truth was built to bend..

(#498) kopidoo

kopidoo
(tag)

Sziasztok!

Buta kérdés, de ugye nem csak optikain tudja a DDlive-ot? Jack-RCA kábellel is megy?

(#499) grunge válasza kopidoo (#498) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

megy az mindenhogy sztem.

I heard, the truth was built to bend..

(#500) Salvador20

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

bocsi a reklámért,de valamilyen szinten ide is tartozik [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.