MPC-ben lehet állítgatni, hogy milyen belső, vagy külső filtereket használjon.
X2-ben szól a hátsó is, ha nincs lehalkítva.
De ezek már nem igazán ebbe a témába tartoznak.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
bzoley
(PH! kedvence)

SlaveDealer
(kvázi-tag)
Lehetséges az hogy DX-nél nem lehet használni a házam elején lévő hangfal+mikrofon kimenetet(előlapi panel)?? hiába dugom rá a csatit a kari oldalára de semmi...biosban is engedélyezve van.
Ez ügyben vki tud valamit?
és az a 2 rear az nem side? Vagy csak a xonaron van elírva (egyébként 3 hete még meg voltam győződve róla,ha 5.1, akkor rear van, de úgy nem szólt semmi,csak ha side ra rakom vagy 7.1-re keverésre....)
Nem rossz, de a jó nem ilyen.......

bzoley
(PH! kedvence)
Nem lenne szabad annak lennie. Nem lehet, hogy a hangkártyába rosszul dugdostad be a kábeleket? Más-más felépítésnél máshova kell dugdosni az egyes kimeneteket.
5.1-nél a side-ba kell dugni a hátsó kimenetet(legalább is D2X-nél), de a kézikönyv ezzel kezdődik.
7.1-nél van a hátsó a rear-ben.
még véletlenül sem ugyanarról beszélünk, ugye?
Ugyanazt mondom: Eddig nekem van a xonaron Hangra: Zöld, narancssárga, fehér és egy másfajta sárga. és így dugtam be az elején: zöld(front), Fehér(center/sub), másfgajta sárga(rear). Aztán 1-2 hét múlva GRID-be csak figyelem " rohadjon meg miért nem hallom,ha előznek?" Dugdosgatom ide oda, kiderült, hogy sideba kell dugni, és akkor kiírta a szoftver is,hogy megvan a surround mostmár....na szóval így jártam.....
És ekkor jutott eszembe,hogy miért is működött a hátsó 2 hangfal, amikor 7.1-es felkeverésen volt.
Na mind1, mostmár tudni fogom( csak nekem még a DDT2500-on is rearnak volt írva a hátsó, nem pedig side, vagy surroundnak)
Mod: Kézikönyvet mindig felületesen olvasom, olyan nyers, alig van kép benne 

bzoley
(PH! kedvence)
A rear az most is hátsó, de csak 7.1 esetén. Azt még nem tudták megoldani, hogy a hangkártya hátulján is megváltozzon a felirat, ha 5.1-ben akarod használni
Bár a színeket nem néztem, azok lehet, hogy változnak.
A lényeg, hogy a helyes bekötés benne van a kézikönyvben. De valószínűleg csak én vagyok olyan amatőr, hogy egyik kezemben a kábel, másikban a könyv, és nekiülök bedugdosni úgy, ahogy a képen látom 
eddig mertem azt hinni, hogy az asusnál eltalálják a szabványszíneket, és nem kell totóznom vele, de mégse(alaplap összekötésnél ne félj én is bújom a könyvet, különösen régebben kellett bújni még a jumperes időszakban az S478-nál és régebbi alaplapjaimnál.)

bzoley
(PH! kedvence)
Kísérletezést, barkácsolást kedvelők némi moddolás után kipróbálhatják a HDAV Deluxe 1757-es driverét. Főleg zenéhez, mozihoz, és Z-5500 mellé. Nekem tetszik, érdekes hangja van. A DTS optikán akadozott nálam, más rendellenességet eddig nem tapasztaltam.

sanyi001
(újonc)
Üdv!
Asus Xonar DX hangkártyát lehet valahol kapni? Néztem már több helyen de mindenhol azt mondják hogy nincs jelenleg.
ez fura de úgy néz ki igazad van, mert én is csak D1-et láttam, de dx-et csak boltokban, bazárban nincs

mr.saint
(tag)
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy sennheiser hd 555
Gondoltam meglepem egy hangkártyával az alaplapom egy asus a8n-e. Melyik asus hangártyát mondanátok alá néha játszok is meg zene. Meg kb olyan 10ezret gondoltam rá ha abba beleférne akkor boldog lennék
Köszönöm a válaszokat előre is.
"Qei me amat, amat et canem meum."

mr.saint
(tag)
Estleg ez milyen lenne?[link]
"Qei me amat, amat et canem meum."
Vagy STX, ami nemsoká megjelenik, az pl pont füleshez való....

Calibos
(PH! addikt)
Üdv
Asus Xonar1 vételén gondolkodom.Ezekhez a kártyákhoz a EAX 5 támogatás patch formájában jön létre? Akkor teljes körű EAX támogatás van?

bzoley
(PH! kedvence)
Ilyen típus nem létezik. Nem kell semmilyen patch, telepítés után működik, de az EAX csak emulált, mivel a CL nem ajándékozza csak úgy oda mindenkinek a támogatást.

Calibos
(PH! addikt)
Asus Xonard1--- helyesen
Akkor nem feltétlenül gamer hangkártya.
Te írtad hogy hangminőségben jobban bejött mint a X-FI család. Driverei stabilabbak, más előnye van még?
[ Szerkesztve ]

bzoley
(PH! kedvence)
Azon kívül, hogy jobban szól, és normálisan működik, mi más előny kell?
Játék közben semmilyen gyakorlati hátrányt nem éreztem, sőt ahogy elnéztem oadát a vergődést inkább csak előnyt.
EAX amúgy sem hat meg, lassan semmi jelentőssége.
[ Szerkesztve ]

Calibos
(PH! addikt)
Azért faggatlak mert ha lehet, el akarom kerülni a Creative termékeit (közismert a szar driverei miatt) és egyik német PC fórumon, a Auzentech kártyákról negatívan nyilatkoztak viszont Asus Xonar-ol jókat mondtak. Mivel játszok is vagyok, akkor ennyi pénzért EAX-t ki akarom használni.
köszi egyébként!

bzoley
(PH! kedvence)
Te tudod, én ugyanúgy tudom használni, az olyan játékban, ahol van rá lehetőség, be tudom kapcsolni a hw EAX-ot, a jobban megkreált játékokban, pl. Crysis, elég félelmetesek a hangok. Mára meg amúgy is alig készül olyan játék, ami EAX-et támogatna(szrencsére).
Azon kívül, hogy jobban szól, és normálisan működik, mi más előny kell?
Jól szoltál..... 

bzoley
(PH! kedvence)
Há' de nem? 
Sziasztok.
Nos úgy néz ki a héten hozzájutok egy Asus Xonar DX-hez.
Innen néztem ki ezt a low profile(ez ugye azt jelentei hogy a mérete kisebb?) karit.
Ha minden jól megy, akkor pénteken tudok róla írni. (mostani alaplapim: ALC889A)
sztem ink. azt,hogy alacsony a kialakítása, vagy,hogy nem a drágább fajta alkatrészek vannak rajta. De egyébként tökéletes választás.

bzoley
(PH! kedvence)
Na azért ne keverd a low profile-t a low cost-tal. A LP azt takarja, hogy félmagas kártyáról van szó, ha jól emlékszem félmagas hátlap is van hozzá mellékelve, így alacsony profilú házakba is beszerelhető.
Hi!
ASUS Xonar DX és D1 között csak a csati a különbség? Úgy tudom a DX-hez kell plusz tápcsati a D1-hez nem kell ugye? Nekem olyan hangkártya kéne, amihez jó ha nem kell plusz tápcsati, akkor a D1 lenne a jó választás ugye?
Egyébként zenehallgatásra használnám főleg (jó szoktam játszani is meg filmet is nézek néha) zeneszerkesztés egyáltalán nem. Főként fejhallgatóval szoktam zenét hallgatni, tehát semmi 5.1 meg hasonló. Max 2.1, ami még szóba jön nálam.
Mennyire jó választás ez a kari az igényeimnek?

bzoley
(PH! kedvence)
Mindhez kell külső tápcsati, de ebből általában minden gépben van bőven, nem hiszem, hogy olyan nagy problémát okozhat.

audi100td
(PH! nagyúr)
Az Asus oldalán a D1-hez nem írják, hogy kell tápcsati.
a D1-en nem is látok rá helyet, tudniillik a PCI foglalat nagyobb áramfelvételre képes mint az 1X-es PCI-E (tudomásom szerint)

bzoley
(PH! kedvence)
Látni én sem láttam, de a kártya tetején ott a csatlakozó(bár nem biztos, hogy az), ugyanúgy NEC relékkel működik, és ez lenne az egyetlen, amihez nem kell.
mod: valaki azt írja, hogy nem kellett hozzá.
[ Szerkesztve ]
mind2 kártya tetején ott van az a csatlakozó, viszont csak a DX-nél látom a végén a konnektort

audi100td
(PH! nagyúr)
Akkor mutasd meg nekem ezen a képen, mivel nem látok sehol tápcsatit: [link]
A negyedik képen...
[ Szerkesztve ]

bzoley
(PH! kedvence)
Igen, úgy néz ki, még sem kell.
Audi:
Azt írtam, lehet, hogy nem az. Olvasni tudsz?

audi100td
(PH! nagyúr)
Nem tudok, ekkora barom vagyok.
Csak szerkesztés után írtad át, szóval ne nézz már ilyen hülyének!!!
CséZé: Igen, mivel az egy DX! 
[ Szerkesztve ]
Ezt a legrisebb (szeptemberi)driver a DX-hez:
Beta Version 6.12.8.1747
Az nem gáz hogy beta?
Feltehetem nyugodtan?
én úgy zudom viszont, hogy valamilyen cuccok rajta olcsóbb alapanyagból vannak,nem?

bzoley
(PH! kedvence)
Mihez képest olcsóbb? Amúgy nem tudom, de pl. egy D2X-hez képest biztos olcsóbb cuccok vannak rajta. Ettől még azért nem érinti az LP kérdést, sőt a LC-t sem, mert az a nagyon "olcsó" kategória. Értsd: T*sco Value 
Sajnos most nézem, hogy ebben a boltban sincs raktáron.
1-2hétbe beletelhet mire kézhez kapom.
"Tuskó value, már emberi fogyasztásra alakalmas anyagokból"
egyébként nagyon véded a régi karid(nem is csodálom, biztos nagyon jó kari a sima dx is, néha úgy érzem,hogy ehhez a d2x-hez kevés is a logi....)

Ba cy lus
(PH! addikt)
Valószínű jól érzed.
Még egy alaplapi hangkártyából is sokkal többet ki lehet hozni. Sőt mindenből. A hangfal a leggyengébb láncszem. De magasan.
[ Szerkesztve ]
Na akkor még egyszer megkérdem, hogy tuti legyen a dolog, megéri-e az ASUS Xonar D1 az árát? Netán ebben a kategóriában van-e jobb? AKG K 99-es fejhallgatóval használnám.
na ezzel viszont nem értek egyet,mert mig alaplapi hangkariról ment a logi kb 4 napig, puffogott a mély, utána amikor megjött a xonar, tisztán lehetett hallani a különbséget.....

audi100td
(PH! nagyúr)
Azért az alaplapinál majdnem, hogy minden jobb! Akár egy 5e Ft-os Audigy SE... vagy SB Live

bzoley
(PH! kedvence)
Hogyne védeném, úgy állítottad be, mintha "gagyi" kategória lenne, holott jó ha a legdrágább X-Fi-ken megtalálod azokat az elemeket, amikből épül.
Azért kérdeztem, hogy mihez képest olcsóbb, azt meg ki is felejtettem, hogy mennyivel.
Számomra a DX is többet ér, mint bármelyik X-Fi, és a D2X még nála is jobb.
Valahol én is írtam(már nem emlékszem hol, de itt a kereső nem dobott ki semmit), hogy a D2X-hez már érezhetően kevés a Z-5500, Dx-et talán fölösleges lehet ilyenre cserélni Logi mellé. A D2X már valami komolyabb cuccot kíván.

audi100td
(PH! nagyúr)
Szerintem ennyi pénzért nem találsz jobbat, X-Fi Xtreme Music meg a Gamer a konkurencia, de semmivel se jobbak, csak ez EAX 5.0 támogatásban, amire játékoknál lehet szükség.

Ba cy lus
(PH! addikt)
De ki mondta, hogy nem lehet hallani a különbséget? Senki.
Én arról beszélek csak, hogy a hangfal sokkal-sokkal nagyobb korlátot jelent. Valószínű egy felső kategóriás Dynaudio hangfalpár még egyszerű, mai alaplapi hangkártyáról is hülyére verné a Logit, hiába tennél a Logi elé high-end CD-lejátszót, DAC-ot.
A hangfal ennyivel nagyobb korlátot jelent. Ebből még nem következik, hogy ugyanazon rendszeren nem hallani, ha minőségibb forrásból szól a zene.
igen,az igaz,hogy nem írtam le,hogy a d2x-hez képest mondtam, azért gondoltam,hogy a low profile az lehet a """"gagyibb"""" cuccokból összeállított hangkari. De tényleg nem írtam le,hogy mihez képest gagyibb, igazad van. Nem megsérteni akartam a régi karid lelkét 
igen, tényleg itt van [link]