Ha jól látom a filenevet, akkor ez vistás. Vagy nem?
nem vagyok suhanc...
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
[Re:] UPC Mediacard villámteszt: digitális HD adások médiabox nélkül
TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)

Ha jól látom a filenevet, akkor ez vistás. Vagy nem?
nem vagyok suhanc...

1000H-n van egy asus update for eeepc program, amivel tudod flash-elni a biost. Ha letöltötted, akkor file-ból opciót kell választani, de előtt szigorúan 230 és nincs matatása gépen, amíg a flash le nem fut.
Én mindig frissítem, elrontani nem rontott még el semmit.
nem vagyok suhanc...

hoppá, most látom, hogy ez akkor egy újabb driver, mindjárt letesztelem és meglátjuk, hogy működik-e az FN-8, bios frissítéshez van előre telepített program a gépen...
mod: nem sikerült telepíteni a drivert..., azt írja, hogy a számítógép nem felel meg a szoftver minimális követelményeinek..., ez elég érdekes... 
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]

na, vettem én is egy 1000H-t 160as vinyóval, linuxal, és szeretném újrarakni xp-vel de nem sikerül... Próbálkoztam pendriveal, és memkarival, de nem bootol, pedig be van állítva a bioszba, néztem. Ez egy moddolt xp, nem tom ismeritek-e. www.wxpee.hu
pendrivot bootolósra formáztad?
Ha más nem próbáj szerezni valahonnan USB-s winyót, vagy külső meghajtót.
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hogy lehet bootolósra formázni a pendriveot? Nem telepítettem még így, csak a szokásos módon, cdről... Le tudnád írni nekem részletesen hogy tom bebootoltatni vele a xpt?
Köszi!!!
Google a barátod 
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Volt egy kis problémám a több monitoros beállításokkal, találtam egy programot, ami szerintem minden igényt kielégít e téren. Ultramon Számomra a legfontosabb, hogy most már két különböző, és teljes méretű hátteret állíthatok be, valamint a tálcát kiterjeszti a másodlagos monitorra, és így mindig csak annak a monitornak a tálcáján jelennek meg az ablakok, amelyiken az ablak van..., ezen kívül egy csomó más hasznos és kevésbé hasznos funkciója van, aki külső monitorral is használja a gépét, mindenképp megér egy próbát...
[ Szerkesztve ]

Hát köszi a linket, de nem igazán segített... nem tudok angolul, és a webfordítás se segített...
annyit tudtam leszűrni belőle hogy le kell szedni az formázó progit, és leformázni, utána felmásoltam a pendrivera, és utána az xp telepítőt, de nem bootol...
sajna pendriveon kívül nincs más...

Az alábbi kis winxp tuning nálatok működik ? Asztali gépen nálam tökéletesen bevált,
,de 1000H-án semmi reakció az újraindítás után sem...
Valakinek van 5lete mi lehet a gond ?
A Start menü gyorsabban megnyílik, ha a registry-ben a HKEY_CURRENT_USER ControlPanel Desctop-ban MenuShowDelay értékét 0-ra állítjuk.
A béta is trial vagy az nem?
pendriveod az mekkora? ott valami 1-2GB-osat írnak max-nak.
amúgy a lényeg a formázás és a megfelelő fájlok felmásolása, ebben a sorrendben...

szerintem sajnos de, de akkor is jó... 
[ Szerkesztve ]
még egy kérdésem lenne, azt hogyan lehet megtudni, hogy milyen Touchpad van a gépsasban?

Hát 4Gbos a pendrive... lehet hogy ez lenne a probléma? És am jól csináltam? A könyvébe olvastam hogy rendszer induláskor az esc lenyomásánál ki lehet választani hogy honnan bootoljon, de a listában csak a vinyó volt... az a baj, csak ez a pendrive van, esetlem memóriakártya nem lenne jó? Abból van 1-2gbás...
a leírásban minimum 1GB max 2GB-ot mondanak, akkor lehet nem véletlenül... 

Na, mostmár megy minden, a 4Gb-os pendriveal! Köszi a segítséget!
El is kezdte telepíteni, csak nem tom vmi balul sült el, mert azt írta ki hogy vmi hiányzik, írta hogy az újraindításhoz nyomjak egy gombot, de ha megnyomtam vmit, akk megint kiírta. Na mind1, most másolom a pendrivera a sima sp2es xpt, és azt fogom felrakni, mostmár fog menni 
És még1x köszi a segítséget!
Esetleg vki rakott már wxpee (moddolt xp)-t az 1000H-ra?
[ Szerkesztve ]

sziasztok! az lenne a kérdésem hogy szerintetek meik jobb a legjobban felszerelt msi wind vagy a legjobban felszerelt asus eepc? 

Wind topicban wind, ebben a topicban eeepc.
Egyébként meg eeepc 

Nem sikerült a telepítés
mostmár nem is engedi újrarakni. Vkinek vmi 5let? Sztem egy vinyó formázás segítene... De hogy tudnám formázni?

Sikerült bebootolni? Elindult a telepítő?
Ha igen akkor a legegyszerűbb módja a formázásnak ha a meglévő partíciódat törlöd, majd létrehozol egy újat.
csak a 30MB(?)-os utolsó partíciót ne töröld, mert az vmi recovery cucc.
Amúgy mivel másoltad az USB-re a telepítőCD-t? (rejetett fájlok miatt stb.)
Pl. Total Commanderrel éredemes ilyet összehozni és minden fájlt kijelölni...
mennie kell, bár a is lehet, hogy nem véletlenül van a leírásban az 1-2GB-t lehet a 4-el problémák vannak, de ez csak egy 2. ötlet. Szerintem mennie kellene.

Sziasztok!
Gyors kérdés! Mi lehet a god, ha a net kábelt nem érzékeli a gép? Tehát ha bedugom a net-kábelt, vagy cross-linket , bármit, nem reagál semmit a gép, nincs a hálozati kapcsolatokba semmi, nem is tudok létrehozni új kapcsolatot! Az eszközkezelőn pedig a hálozati kártyák között nincs semmi csak a hamachi, amit nem rég tettem fel. Van egy sárga felkiáltójeles Ethernet-vezérlő.
Lehet hogy a hálókártyám megadta magát? Hogy tudom kideríteni. mi lehet a baj? Nem akarom megint 2 hétig szervíze küldeni.
Ez egyik pillanatról a másikra történt, különösebb indíték nélkül.
köszi a válaszokat!
esetleg egy driver újratelepítés?
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Persze, sikerült elindítani a telepítőt, csak egyszer újraindult telepítés közben, és azt írta ki hogy hiányzik vmi fájl, az újraindításhoz nyomjak megy egy billt. Meg is nyomtam, de akk megint kiírja ugyan az, és utána meg angolul is. Aztán bebootoltattam újra a pendriveot, bejött a dos, elindítottam a telepítőt, és akk vmi olyasmit ír k hogy nem lehet folytatni a telepítést, lépjk ki...
Am totalal másoltam fel a "lemezt" (gépen volt képfájl). Minden ami rajta volt...
Tudom hogy kell formázni, nem egyszer telepítettem már gépet, csak itt elalakad a telepítés legelején!
Meg ezt a modoolt xp lemezt másoltam fel, amit hogyha lemezmeghajtóba teszek asztali gépbe, akk behoz egy ilyen boot menüt, és ott ki lehet választani dolgokat, pl, telepítés, indítás vinyóról, WIN PE <=ez egy oprendszer ami fut lemezről, és ezzel lehet csinálni egyet-smást. PL. élesztettem már újra vele gépet... Ha ezt sikerülne vhogy elindítanom a penről... Vmi 5let? Ismeritek am?

A drivert alapból az xp nem ismeri fel. Mikor frissíteném az illesztőprogramot ahhoz meg net kell! Nem e,lékszem hogy adtak-e volna a géphez kiegészítőnek ilyen cd-t!
Lehet, egy wifis net kapcsolódáskor kell megpróbálnom....meg eltávolítani azt a felkiáltójeles valamit és újra új hardver hozzáadásával felismertetni!
Esetleg nem tudjátok hol találok új drivert a hálókártyához?

megkérhetlek, hogy a felesleges rövidítéseket kerüld el, ez nem cset, nem kell két másodperc alatt válaszolnod, van időd, hogy megszerkessz egy hozzászólást, nem hiszem, hogy az "Am, akk,pen, 5let..." ne lenne mellőzhető egy szakmai fórumon..., ne vedd támadásnak, de gyakran látogatom ezt a topikot, és nem tetszene, ha msn, vagy irc szinten beszélgetnénk..., köszi...
[ Szerkesztve ]

Bocs, csak már megszoktam... Meg most tiszta ideg vagyok a gép miatt, mert már kezdek kifogyni az ötletekből... Nem tudom hogy mit lehetne még csinálni... Ha lenne egy usb-s dvd meghajtóm akkor nem lenne semmi gond, de nincs, pénzem sincs most rá, mert most vettem meg a gépet...
Remélem így már megfelel a hozzászólásom.

rendben, akkor most már tudod, hogy hogyan kell bootolhatóvá tenned egy pendriveot, a moddolt xp telepítés nem sikerült, és most nincs semmi oprendszer a gépen...? egy gyári XP telepítővel nem tudsz bebootolni, az lenne a legegyszerűbb...?
[ Szerkesztve ]
Amúgy de adtak CD-t amin rajta van a driver, de ha nem találod szedd le innen a drivert(LAN) rakd fel USB-re aztán installd...

Na, sikerült bootolhatóvá tenni a pendrieot, felmásoltam rá a sima servicepack 2-őt, beállítom hogy bootoljon usb-ről, aztán .....elindítom a "winnt". Elindul a telepítő, másol vmit, aztán ha jól emléxek, be kell állítani a partciót, utána meg elkezd megint másolni vmit, és a végén kiírja hogy újraindítás 15 mp, na, és újraindítás után buktam el mindíg! Mert ha újraindul, vagy a dost, vagy a "windows xp setup - upgrade" közül választhatok, de ha az elsőt választom, előről kezdődik az egész, ha a 2.ra, akkor megint ki kell választani a particiót, formázni, megint másol, és utána megint kiírja hogy újraindítás. De ha leveszem a pendriveot, vagy beállítom, hogy HDD-ről bootoljon, akkor meg kiírja hogy hiányzik valami NTLDR fájl...
Mostmár tanácstalan vagyok... 
Valakinek sikerült már pendriveról telepíteni windows xp servicepack 2-őt?
[ Szerkesztve ]
nekem a shiftet meglepően gyorsan sikerült megszokni, ellentétben az Ű szerintem nagyon rossz helyen van... mindig entert ütök helyette 
Finally S-PVA!

Igen, az "ű" sem az igazi, de nekem a kisujjam épp ráfér.
mg01: Mi a fenének akarsz moddolt és egyéb kétes XP-ket telepíteni szerencsétlen gépre? A gyári XP-ből is el lehet távolítgatni a nem kellő szoftvereket, ha azok zavartak...
Sosem értettem, hogy miért cserélnek le az emberek előtelepített legális oprendszert valami gányolt "kevésbé legálisra".

Eredetileg linux volt rajta, és a legutóbbi hozzászólásomba odaírtam hogy a sima sp2-es xp-t akarom telepíteni, de az újraindítós résznél, vagyis amikor be kéne töltse az xpt, ott nem tölti be hanem választhatok a pendriveon lévő dos-ból, vagy a telepítést kezdhetem a particionálástól! És itt akadtam el! "sima"= 500 valahány megás eredeti másolt xp telepítő....

Akkor elnézést kérek, nem tudtam, hogy Linux-szal is forgalmazzák az 1000H-t.
A legegyszerűbb az lenne, ha kölcsönkérnél egy USB-s meghajtót, a pendrive-os telepítésben sajnos nem tudok segíteni.

Azért vettem linuxal mert 160Gb-os vinyóval adják, és így csak 6ezerrel volt drágább mint a 80Gb-ás xp-s. Hát tudom hogy az usb-s dvd meghajtólval lenne a legegyszerűbb, de sajna mindenkit végigkérdeztem, senkinek sincs...
remélem nem kell megvárjam a karácsonyt...
De amúgy sikerült már valaha valakinek feltelepíteni egy xp-t flash meghajtóról?
[ Szerkesztve ]

linuxot mar telepítettem SD kártyára, ahhoz is bootolhatónak kellett lennie..., windowst meg daemonról telepítettem...
[ Szerkesztve ]

Hát neharagudj, de így sem volt logikus döntés. A merevlemez a gépben legalább olyan könnyen cserélhető mint a memória és egy 80-as és 160-as vinyó közt árban maximum 2-3 ezer forint differencia van.
Többeknek sikerült már egyébként a pendrive-os telepítés, én a helyedben a Wind topikban is megkérdezném, ott aktívabbak a fórumozók.

ha neki 160giga kell, akkor még 16k-t ki kellett volna fizetnie, akkor +10k-ért kap 240Gigát, így plusz 6k-ért 160at...
10.000/240 = 41Ft/giga
6.000/160 = 37.5Ft/giga
ha így nézzük, jobban járt, csak ugye ott a hozzáadott windows, ami nyilvánvalóan ér valamennyi pénzt..., az eredmény persze nem meglepő... 
[ Szerkesztve ]

Hát igen nagyobb vinyó+ ingyenes oprendszer, vagy kissebb vinyó+ fizetős oprendszer+ ~12-15ezer, ha nagyobb vinyót akarok venni... De ha már nagyobb vinyót veszek, rajtam marad a 80Gb-ás vinyó (tudom, lehet pendriveként használni), és rajta az xp... Vagyis csak kidobott pénz lett volna 80Gb+xp.... Nem?
El is tudod adni azt a 80Gb hdd-t, a wint le tudod menteni róla+ott van lemezen is!
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

Tudom hogy el lehet adni, kb féláron... Potom pénzekért... Én meg nem vagyok hülye...

Valaki nem tudná nekem feltölteni valahova az xp helyreállító lemezét? Azzal gondolom könnyen meg lehetne oldani a telepítést pendriveról... Nekem van, csak linux 

szerintem nem... 
[ Szerkesztve ]
Erre esetleg szétnézhetsz, ha más nincs...
Webkamerát az 1000H-n lehet kapcsolgatni?

De gondolom angol lesz az xp... Nem baj, ideiglenesen az is jó lesz... 

Itt, az apróhirdetések közt a 80-asokat 6k körül, a 160-asokat 9k körül hirdetgetik. Szóval ha mondjuk én most el akarnám adni a gépben lévő 80-as vinyót, 5-ért simán megtehetném, 9-ért tudnék venni egy 160-ast. Így is 4k difi lenne és ugyanúgy megmaradna a géphez kapott Winem.
Ha még hozzáadjuk azt, hogy így mennyi bosszúságod van a Winnel (meg ugye pluszköltség: egy OEM változat 20k felett van -ez persze nem játszik ha dobozost használsz), mindenképpen rossz boltot csináltál.
ha akármilyen win-t már rá tudsz szuszakolni, akkor utána d-tools, és image-ből ráhúzod a magyar Wined... vagy amit akarsz