Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#551) tbs válasza hkari (#550) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Passz. Google. :B

(#552) hkari válasza tbs (#551) üzenetére

hkari
(senior tag)

Még1 :) gyárilag feltudja magát húzni 1,7Ghz-re,akkor valahogy vajon meglehet oldani hogy mondjuk 2-re húzzam? Simán bírnia kéne szerintem.

WP7 XBOX Live: ahorvathkaroly

(#553) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

mobil celeron mennyire gáz /1000hd/ az atomos /1000h/ cucchoz képest?

fogy, sebesség, hő.

(#554) tbs válasza g@bo (#553) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Picit melegebb. A 701-es 5200-as akksijával az 1000H ~1 órával többet megy, mint a 701...

HT miatt Atom az jóság nagyon. Lelkesebben indulnak a dolgok. :K (Linux alatt ez a helyzet. :B )

Hkari: lehet, hogy igen, de miacsudának..? :F Inkább lefelé tekerjed, hogy reggeltől estig bírja. Nagy jóság ám töltő nélkül cuccolni. :K

[ Szerkesztve ]

(#555) hkari válasza tbs (#554) üzenetére

hkari
(senior tag)

Hát néha jól jönne:) Utánanézek hogy menne-e!

(#556) Stoto válasza Plehboj (#530) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Megerősítem, hogy a gyári rendszer lekotrása és egy normális xp felrakása után a jelenség megszűnik.

(#557) Nyugdíjas válasza Stoto (#556) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Akkor lehetséges, hogy ezt nekem is meg kellene ejtenem,mert megmondom őszintén többet is el tudnék képzelni az SSD-ről, azok utn amit a desktopban domborit :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#558) Plehboj válasza Stoto (#556) üzenetére

Plehboj
(újonc)

Az újratelepítés mit jelent ? XP Prof.-ot tettél rá vagy a Home-ot újrahúztad ?

(#559) Stoto válasza Plehboj (#558) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Profot

(#560) hkari

hkari
(senior tag)

Sziasztok. Ha valakit érdekel,akkor ezzel a progival lehet szabályozni az órajelet,ventillátor sebességet,és a fényerőt is.
Link : [link]

Másik.Az mért van vajon,hogy néha egyszerűen nem kapcsol be a kijelző? sötét a képernyő,de hallani hogy megy a gép.

(#561) PetyAAA

PetyAAA
(újonc)

Sziasztok!
Ma szeretnék venni egy Asus 1000H-t! igazából az 1000h és a Wind között nem tudok dönteni nagyjából 1 hónapja :)
Fontos az akksis üzemidő, szal Wind ezen a téren kilőve, hiába lehet majd kapni hozzá 6 cellás akksit, azért a pénzért az asushoz veszek még1et :)
Viszont nagyon fontos a billentyűzet MINŐSÉGE is, ami a Windben állítolag tökéletes, míg az 1000h-ban problémás... (lötyögő gombok, stb) erről esetleg tudnátok tapasztalatot írni?
És ha az 1000h- összeomlik a 'windooz akkor azzal mit lehet tenni külső ODD nelkul? Ott tényleg nincs ilyen kulon particiorol helyreállítós dolog?
Úgy olvasgattam erre-arra hogy egy kicsit gyenbébben is produkál az 1000h a Windhez képest tesztekben... Ez vajon mennyire észrevehető?
Meg az 1000h egy kicsit csunyácska is a Windhez képest, de ha "megnyugtattok" a problémákkal kapcsolatban akkor megveszem. :DDD
Válaszotokat előre is köszönöm...
Üdv.

Egy másik fórumban ugyan ezt megkérdeztem de oda még nem érkezett válasz, hátha ide előbb írtok, fontos lenne, köszi

(#562) hkari válasza PetyAAA (#561) üzenetére

hkari
(senior tag)

Hát minőségre pont a wind a gagyibb szerintem. Én tegnap vettem meg az asusom,és nem lötyög meg ilyesmi. Wind kijelzője lötyög de az nagyon. Hangja is jobb mint a windnek.Akkor a multitouch-os touchpad nem rossz dolog:) Sebességgel nem törődj,mert enyém most épp 2Ghz-en megy,és így nem nagyon gondolnám hogy valami baj lenne :) Ma próbállgattam a játékokat,és elég jól mennek.

(#563) hkari válasza PetyAAA (#561) üzenetére

hkari
(senior tag)

Pendrive ról tudsz pl windows felrakni.

(#564) sekli válasza PetyAAA (#561) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

billentyuk jok, akku, multitouch, n-es wifi baromi nagy elony..., hihetetlen, hogy mennyivel erosebb a wifi, siman tudok netezni ott is, ahol "nagy" notikkal b/g-s wifivel masok nem tudnak...

[ Szerkesztve ]

(#565) Cyrin válasza hkari (#560) üzenetére

Cyrin
(őstag)

volt aki már ilyen témával gariztatott.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#566) Cyrin válasza hkari (#560) üzenetére

Cyrin
(őstag)

volt aki már ilyen témával gariztatott.

(#567) sekli

sekli
(PH! addikt)

Elvileg a Vistanak fel kellene ismernia a webkamerat, de nem teszi, ez egy hereltebb verzio, lehet, hogy azert, valaki lenne olyan kedves elkuldene a drivert... koszi...:)

[ Szerkesztve ]

(#568) m.capo válasza Kbali (#533) üzenetére

m.capo
(újonc)

Próbáltad az asus.com suport-ról letölteni és felrakni a legújabb driver-t a Bt-hoz?

Ugyan nekem N82-esem van de ez kellett hozzá, hogy a PC Suite működjön.
A tünet ugyanez volt, kódbekérés után szakított...

(#569) hkari válasza Cyrin (#565) üzenetére

hkari
(senior tag)

De ugyláttam neki se javult meg.....

(#570) m.capo válasza m.capo (#568) üzenetére

m.capo
(újonc)

ASUS SUPPORT

A keresőbe bal fent beírod 1000H onnan sima ügy...

[ Szerkesztve ]

(#571) Kbali válasza m.capo (#568) üzenetére

Kbali
(őstag)

Megtettem már és a kollégám E51-esével simán megy, de a a saját 6233-mammal nem.

Más: volt már olyan valakinek, hogy a külső monitoron egyet-egyet ugrott a kép? (Persze 1000H-ról hajtva)

[ Szerkesztve ]

nem vagyok suhanc...

(#572) viztelen

viztelen
(kvázi-tag)

Hello.
Egy ilyet szeretnék venni,de felmerült bennem pár kérdés:
1, a tapipaddal lehet "scrollozni", mint a sima egér középső görgőjével?
2, le lehet tilatni a tapipadot? :D
3, érdemes-e 2 gigásra bővíteni a memóriát, és ha igen, akkor hogyan: +1 gigát venni bele, és úgy összeadódik, vagy pedig egy 2 gigás modult? (azt már olvastam,hogy 667 -eset érdemes beletenni...)
4, a feketét (akinek van) hogyan lehet letisztítani? Csak mert lefóliáznám,hogy ne legyen ujjlenyomatos meg ilyenek, de ezt nem akarom egyből megvétel után,mert ha szar,akkor bukom a fóliát is...
5, lehet rá valahogy érintőkijelzőt aprikálni? (régebben voltak ilyen usb-s megoldások...)

Előre is köszi a válaszokat :)

(#573) Kbali válasza viztelen (#572) üzenetére

Kbali
(őstag)

Szia!
1. Igen lehet, de érdemes a tapipad gyártó driverét használni, van benne javítás, de scroll mellett sok egyebet is tud (multi-touch).
2. A tapipad gépeléskor automatikusan kikapcsol, de asszem beállítható, hogyha egeret használsz, akkor se éljen.
3. Szerintem XP-hez bőven elég az 1 giga, de bővíthető, 800-ast felesleges, mert a chipset nem támogatja (sőt asszem 667-et sem).
4. Adnak hozzá gyári törlőkendőt, ami nagyon jó minden kijelzős kütyü takarítására.
5. Asszem vannak már ilyen megoldások (nem USB-s, hanem kijelző cserés), eBay környékén nézhetsz, de én biztos nem csinálnám - mivel nem hajtható vissza a kijelző, SZVSZ nem sok értelme van.

nem vagyok suhanc...

(#574) viztelen válasza Kbali (#573) üzenetére

viztelen
(kvázi-tag)

üdv.
köszi szépen :)
4, nem a kijelzőre, hanem magának a gépnek a felületének a tisztítására gondoltam. vagy ez erre válasz? bocsi,kicsit értetelen vagyok :F

+1: a garancia arra is kiterjed,hogyha beszarik a SATA vinyó(sok menet közbeni mozgatástól...), vagy akkor így jártam? csak mert ezen múlik,hogy SSD-t szereznék-e bele...

még egyszer köszi

(#575) Kbali válasza viztelen (#574) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ezzel a kendővel nemcsak a kijelző, hanem a külső borítás is szépen tisztítható.

Ha garidőben romlik el a vinyó, akkor nem probléma, persze kérdés, hogy mennyire bizonyítható a nem rendeltetésszerű használat. A menet közbeni mozgatás mit jelent nálad? Az adataidat senki nem fogja visszaállítani.

Ha SSD, akkor inkább nézz olyan verziót belőle eleve.

nem vagyok suhanc...

(#576) Kbali

Kbali
(őstag)

Nézte már valaki az új BIOS verziót (1103), hogy milyen javítások vannak benne?

nem vagyok suhanc...

(#577) m.capo válasza Kbali (#571) üzenetére

m.capo
(újonc)

Elvben mindkettőhöz a Pc Suite 7 való. Gondolom azt használod. Esetleg régebbi CD-s Pc Suite progit meg kellene próbálni.

(#578) semmy válasza viztelen (#572) üzenetére

semmy
(kvázi-tag)

3. kérdésedre a válasz...lehet bővíteni de mivel csak egy slot van benne azért csak 1db 2GB-os (valami márkásabbat érdemes) 667MHz-es memóriát tudsz belerakni...

Megbízhatóságom: http://href.hu/x/fiav

(#579) Cyrin válasza Kbali (#576) üzenetére

Cyrin
(őstag)

én néztem a honlapon, de nagyjából semmilyen. nem érdekes.

(#580) pmate85 válasza hkari (#569) üzenetére

pmate85
(újonc)

Hello!

2szeri szervízelés után megszűnt a kijelzős hibám! Először azt írták, hogy kicseréltek benne valamit, persze nem tudni mit. Megkaptam és már első indításnál igaz volt kijelző, de üzemelés közben hirtelen csak elment a képernyőm. Szóval megváltozott a hiba. Egyből vissza is küldtem, majd ismét 2hét után visszaérkezett, papír nem is volt benne, csak valami gyári nyomtatott jegyzőkönyvszerűség, hogy "testing ok", és semmi más. Na gondoltam, ott nem jelentkezett a hiba és nem is csináltak semmit vele...de hál' Istennek azóta semmi problémám vele. Gondolom átmozgathatták a kábeleket vagy ilyesmi...!! Hibátlan már lassan 2 hete, folytonos használat után....tehát úgy gondolom megszűnt, de a mai világban bármi megtörténhet...8)

(#581) hkari válasza pmate85 (#580) üzenetére

hkari
(senior tag)

Hát még megpróbálom ujratenni a winfost,mert kékhalálom is akad,ami nem normális.Csak kéne keríteni egy nagyobbacska pendrivet :)

(#582) hkari válasza pmate85 (#580) üzenetére

hkari
(senior tag)

Hát még megpróbálom ujratenni a winfost,mert kékhalálom is akad,ami nem normális.Csak kéne keríteni egy nagyobbacska pendrivet :)

(#583) Kalandor válasza PetyAAA (#561) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokan vagyunk még, akik nem tudunk dönteni az 1000H és a Wind között.
Tegnap egy órát tapogattam mindkettőt. Eredmények: sebességre dettó a kettő, de a Wind ezerszer szebb, ergonomikusabb, és a billentyűi bizony jobbak* (fél oldalt begépeltem és alig tévesztettem).

Minden másban az 1000H a jobb :) olcsóbb, erősebb wifi, 6 cellás akksi, 2 év gari.
Én mondjuk sokat gépelnék rajta, ezért vagyok megveszve, hogy melyik legyen? :O

*egyben jobb az 1000H: a bal CTRL a helyén van, nem az Fn van ott mint Windben.

[ Szerkesztve ]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#584) kelzsoca válasza Kalandor (#583) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért a Wind saját kis táskájában képes karcolódni, pár hónap után valószínű meg lehet nézni a kopás nyomokat!
Az 1000H-nak sokkal komolyabb a zsanérszerkezete, és igen mint ahogy írtad is a 2 év gari, 6 cellás akksi, N-es wifi, komolyabb tapipad, jobb hangszórók, nem a nyákra forrasztott memória stb..

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#585) Stoto válasza Kalandor (#583) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Hű mennyire rühellem, azokat a notikat aminek a bill bal alsó sarkán fn van!

Egyébként, azt is figyelembe kell venni, hogy 1000h-ban alul vannak a hangszórók, nagyon szépen szólnak, jó akkusztikával. A mikrofon pedig a tft alatt az eeepc felirattól jobbra is balra is, stereo mikrofon! Ezek az 1,3 megapixeles webcammal együtt, olyan hármast alkotnak, amivel simán lehet skypolni jó minőségben, füles nélkül, visszhang nélkül.
Mostmár jó ideje megvan nekem a kis gép, de még mindig imádom. Nincs olyan hibája ami miatt lecserélném.
Az ssdvel meg egyszerűen hihetlen, hogy mennyi idő alatt feláll a rendszer és nincsenek csuklások sem.

(#586) Kalandor válasza Stoto (#585) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

SSD-re cserélted a HDD-t az 1000H-ban? Vagy 40-eset vettél?

[ Szerkesztve ]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#587) Stoto válasza Kalandor (#586) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Igen, amikor én vettem még nem volt sima 1000-es, lehet hogy még mindig nincs magyarországon, így kicseréltem a 80as hddt egy samsung slc ssd-re (32gb).

Brutális a különbség hdd és ssd között...

(#588) Kalandor válasza Stoto (#587) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én mondjuk 7200RPM-es HDD-n gondolkodtam :)
Az SSD nagyon drága :(

Megéri egyébként a 2GB ram a géphez (újratelepített XP-vel használnám valszeg)?
Mert 7200ft végülis még elviselhető :F

[ Szerkesztve ]

(#589) Ratman válasza Stoto (#587) üzenetére

Ratman
(kvázi-tag)

Mennnyibe került az SSD?

És miben nyilvánul meg a brutális különbség?

(#590) Nyugdíjas válasza Kalandor (#583) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hmmm. Érdekes, hogy ezt irod. Nekem pont az 1000H-n jobb gépelni. Nyomkodok Wind-et is rendszeresen,de nekem annyira gyere be :D
Napersze, hogy az a jobb Shift-et miért oda tették, szerintem senki nem tudja nekem megmondani :U

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#591) tbs válasza Kalandor (#583) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:DDD Ne légy megveszve. Mindegyikkel csak jól járhatsz.

Amúgy a Windet majd lecseréled 2/3-ad-1 év múlva; szerintem kb. addig fogja bírni a doboz. Asus-ról pedig kérdezd dorkababát, pénteken kapott egy ~1éves 701-et, amit végig női táskában hordtak. Nap-mint-nap... ;)

(#592) hkari

hkari
(senior tag)

Hello. Valaki tudja hogy mekkora pendrive kell egy xp telepitéshez? Mert maga az xp 600 mega csak. Nekem van egy 2gb os SD-m jólenne ha elég lenne.

(#593) mg01

mg01
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Engem a videókártya érdekelne. Tudom hogy gyenge, de hogy futnak a játékok rajta?
(bocs, ha már kérdezték de nem volt kedvem elolvasni majdnem 600 hszt.)

(#594) mg01 válasza mg01 (#593) üzenetére

mg01
(fanatikus tag)

ja, és hány megás a videókari? A médiában azt mondták hogy 64Mb, az egyik oldalon azt írták hogy max.256 megás. Na most akkor mennyi?

(#595) Stoto válasza Ratman (#589) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Abban, hogy gyorsabban feláll a rendszer mint a phenom x4 9850-el, szintén 2 gb rammal, 7200as winyóval szerelt desktopom. Pedig nem öreg és karbantartott xp van azon is! :D

Bármit indítok rajt egy-két kivétellel gyorsabban bejön mint a desktopon. Az-az egy két kivétel nyilván olyan programok amik sok dolgot inicializálnak, ahhoz pedig proci kell. De a hétköznapokban használt progik 70%-át csak be kell "marni" a winyóról a membe és itt az ssd odavág.

Ja és Nyugdíjas kollegának köszönhetően csak 25 ropiba került ez a cucc:
http://www.ssdstore.co.uk/product_info.php?cPath=29_31&products_id=76

Ami egyébként a mai eur árak mellett 55+ ropi lenne.

mg01:
Max 256 mb, ez azt jelenti, hogy a központi memóriából dinamikusan foglalja le magának a memóriát, nyilván feleslegesen nem foglal le, csak annyit ami épp kell neki.

EEEctl:

Kipróbáltam, bár nem az 1000h-hoz készült a program. Ez meg is mutatkozik abban, hogy amint fsb-t próbáltam állítani bármilyen irányban full zöldre váltott a tft és csontrafagyott a gép. Restart után óvatosan nyomkodtam és belenyúltam picit az ini fájljába, eredmény:
Hálózatról high performance módban való folyamatos használat mellett gyakorlatilag nem tudom eldönteni, hogy nem megy a venti vagy megy. Abból gondolom, hogy megy hogy folyamatosan 60 fok alatt van így is a cpu. A proginak meg lehet mondani, hogy fixen mennyin mennyen a venti, vissza tudja állítani a native hw által kezelt szabályzást illetve van neki egy automata módja ezzel értem el a teljesen hangtalan használatot. Az már csak extra, hogy a tálcán látom folyamatosan a cpu hőfokot, amire egyébként nincs szükség, de pár napig még nézegetni fogom, hogy biztos nem süti-e meg a gépet a túlzott hangtalaanság. 1 napja használom, eddig minden ok!

[ Szerkesztve ]

(#596) mg01 válasza Stoto (#595) üzenetére

mg01
(fanatikus tag)

Köszi a választ! Vagyis a ramot használja memória ként, mint az asztali gépek? De a játékok hogy futnak rajta? Régebbi játékokra gondolok, pl vice city, san andreas, underground 2, most wanted, carbon.... Ezek hogy mennek rajta?

Ja, és a vinyót meddíg lehet bővíteni? Az egyik oldalon láttam 500Gb-ás samsung vinyót, azt is vinné?(2.5"-os satás)

(#597) Stoto válasza Stoto (#595) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Még annyit fűznék hozzá, hogy igazam volt, teljesen áll a venti normál használat mellett. Pár perc cpuburn után sikerült elérnem, hogy bekapcsolta és szépen kapcsolgatta fel a fokozatokat. 63 fokig melegedett fel a proci, itt 40%os ventillátor fordulatszámmal megfogta és 62-63 között volt végig.

Szép csendes üzemet lehet vele elérni.

(#598) Stoto válasza mg01 (#596) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Játékokat nem próbáltam, de itt egy lista, hogy milyen játékok futnak a winden:
http://www.mymsiwind.com/2008/08/06/msi-wind-games-list.html

Mivel a wind és az 1000h ugyanaz a HW ezért ami elfut winden az elfut az 1000h -n is.

Winyó meg belemegy minden ami 2,5" és sata -s.

[ Szerkesztve ]

(#599) mg01 válasza Stoto (#598) üzenetére

mg01
(fanatikus tag)

Nem látom rajta az NFS-t, na mind1, tuti hogy megy rajta...
Még 1 kérdés: most van egy P3as gépem, 866MHzes proci, 256Mb ram, geforce FX5500 256Mb-os videokari, szal ami ezen a gépen elfut az megy az 1000H-n is? Elméletileg mennie kell, csak a videokari az gyengébb az 1000H-ban...
Am játékokat amiket felsoroltam azok elég tűrhető minőségben futnak a mostani gépemen.

Ja, és beleolvasgattam a fórumba, és vmi olyasmit olvastam hogy a procit fel lehet húzni 2GHzre?

(#600) Nyugdíjas válasza Stoto (#597) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Akkor azthiszem ez a program az én barátom is lesz :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.