Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#301) drkl válasza _ak_ (#261) üzenetére

drkl
(újonc)

Igen is meg nem is.
Mivel ott nem láttuk meg a subpixel hibát (mert kéken világít a pont mindig).
ezért abban egyeztünk meg, hogy a reklamáció napján lecsökkentett 102 eFt-ért kapom meg a gépet, és a 2 eFt-ot különbözetet ott majd levásárolhatom. Meg is tettem vettem a gépbe egy 4 gb-os sd kártyát.
Ha valaki nem veszi még vásárlás előtt a pixelhibát, akkor sok esélye nincsen a cserére, mert bizonyos számig bizonyos helyeken lehetnek pixelhibák a szerződés szerint.
Nekem továbbra is nagyon jó a véleményem a PCX-ről. Korrektek.
Már fel sem tűnk a hiba, ez azonosítja a gépet.

drk

(#302) drkl

drkl
(újonc)

Tudja valaki, hogy hol van a gépen lévő magyar Works 7.0 telepítőkészlete?
Én sem a gépen, sem a dobozban nem találom. Megnéztem a mellékelt DVD-t, azon sincs.

drk

(#303) Nyugdíjas válasza Cyrin (#296) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem szósz be:Y:DDD

Mondjuk amikor hajnalig dolgozok, olyankor már nem nagyon van más zaj a környéken,mert hála az égnek nem a nagykörút mellett lakom. Ilyenkor igenis zavar. Amugy valamiért ezirányú igényeimmel még mindenhol hülyének néztek a vizse topicon kivül eddig, úgyhogy visszamennyét fújok magamnak :D

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#304) miniapu válasza Cyrin (#300) üzenetére

miniapu
(újonc)

"Vagy várni kell egy évet, a ..."

Lehet azt is. Várni, várni és még várni. Ez bizony bölcs tanács. De nem lehet mindig más bölcsességére hallgatni. Mert aki mindig más agyával gondolkodik, a sajátját akár meg is sütheti! :DD

[ Szerkesztve ]

(#305) Cyrin

Cyrin
(őstag)

A hangtalan gép nem utópia, afelé haladunk egyre inkább, meg a kis méretű gépek felé.

De jelenleg még nem tartunk ott, van egy-két fecske, kompromisszumokkal.

Ezért is kell mérlegelni, hogy kinek mi a fontos, és az alapján dönteni.

De ahol most tartunk pl az 1000H esetében az már elég jó, nem ad okot különösebb rikácsolásra, sem a zajszint sem a melegedése alapján. Akinek ez nem elég jó most, annak mindenképpen marad az amit írtam, pl a Dell Mini, vagy a kivárás.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#306) shteer válasza Cyrin (#305) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K

azért nekem inkább zümmögjön kicsit, minthogy melegedjen a kezeim alatt :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#307) miniapu válasza Cyrin (#305) üzenetére

miniapu
(újonc)

"De ahol most tartunk pl az 1000H esetében az már elég jó, nem ad okot különösebb rikácsolásra, sem a zajszint sem a melegedése alapján."

Ha '98-ban, (azaz 10 éve) azt a teljesítményt kaptam volna mondjuk videótömörítéshez amit ma az ATOM HT-je szolgáltat, hát össze is pisilem magam a gyönyörűségtől! Szerintem nem fanyalogni kell, hanem örülni annak amit végre itt és most megfizethető árban megkapunk. :K

(#308) miniapu válasza shteer (#306) üzenetére

miniapu
(újonc)

"azért nekem inkább zümmögjön kicsit, minthogy melegedjen a kezeim alatt"

Én másképpen gondolom: Inkább nem terhelem olyannal (például renderelés) amit az asztalimon is vígan tudok csinálni. Ha arra használom amire valóban kitalálták (Internetezés, Skype, e-könyv olvasás, divix-filmek megkukkolása az ágyban, stb.), nem fogja megsütni a kezemet gépeléskor. ;)

(#309) Cyrin válasza miniapu (#307) üzenetére

Cyrin
(őstag)

"Szerintem nem fanyalogni kell, hanem örülni annak amit végre itt és most megfizethető árban megkapunk."

Én is pont ezt mondom, ha visszaolvasol, nincs ok a nyavajgásra, adott kereteken belül.

(#310) miniapu válasza Cyrin (#309) üzenetére

miniapu
(újonc)

Pontosan! Izgalmas évvégénk lesz. Gyűjteni kell a pénzt, mert most aztán lesz mit vásárolni! :K

(#311) kelzsoca

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Voltam ma egy MM-ban és megnéztem az 1000HD-t, sajnos 1000H nem volt!
Igy az 1000HD-t kínoztam kicsit ;]

A 2 év garancia, 6 cellás akku, jobb wifi igen kedvezően hangzik!
Maga a gép tetszetős, jól összerakottnak tűnt, valahogy feketében elegánsabb hatást kelt (legalábbis nekem) illesztések jók, nem recsegett, ropogott :) gombok, tapipad megfelelően működtek(igaz ebben 900-as cerka volt, de sebességben nem lehetett érezni)

Egyszóval tetszik és lehet nem várok már sokáig hogy beszerezzek egy kis gépet :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#312) PrinczA

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

1000H-hoz van olyan BT-s egér ami a gép saját BT-vel is müxik, nem csak az egérhez adott adapterrel?

http://www.facebook.com/princzautok

(#313) Cyrin válasza PrinczA (#312) üzenetére

Cyrin
(őstag)

pl az összes BT-s egér.

(#314) PrinczA válasza Cyrin (#313) üzenetére

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt nem tudtam!
Köszi!

http://www.facebook.com/princzautok

(#315) eniak

eniak
(lelkes újonc)

Hali!

Nem tudjátok van-e? eböl a típusból ssd-s (vagy vinyó nélküli)
Az ssd-ből elég lenne egy 4 vagy 8 gigás is (jó lenne ha részletre is meglehetne venni?)

eniak

AMD PHENOM X4 9850 QUAD-CORE 2500MHZ + GIGABYTE GA-MA790X-DS4 + NVIDIA GEFORCE 8400 GS 256MB + 2*1024MB KINGMAX DDR2 1066MHZ ++ LAPTOP ASUS eeePC 1000H

(#316) Cyrin válasza eniak (#315) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Úgy hívják hogy 1000-es.

[link]

(#317) miniapu válasza eniak (#315) üzenetére

miniapu
(újonc)

Azért van ám élet az EeePC-n tűúl is. Ez a kis mininotesz például mozgó alkatrész nélküli kivitel és mehnemcsak félárban van ahhoz a modellhez képest ami után te itt érdeklődsz. Pedig igencsak márkás gyártótól származik. :K

[ Szerkesztve ]

(#318) oak válasza eniak (#315) üzenetére

oak
(tag)

(#319) eniak

eniak
(lelkes újonc)

Pont ezt kerestem, bár nem értem hogy az 1000 és 1000h között csak az a különbség (ha jól láttam) hogy az 1000h ban hdd míg az 1000 ben ssd van, akkor mér bírja az 1000h egy órával tovább ha az ssd kevesebbet fogyaszt?

Hol lehet Magyarországon beszerezni, mert csak és kizárólag 1000h és 1000hd láttam? és drágább e az 1000h-nál, és ha igen menyivel (mármint nagyoroszági áron, mert nem mindig reális ha a dollárt csak simán átváltom forintba :( )?

Nem feltétlenül asus eeepc akarok venni (sőt!) de ez egyetlen laptop család (mármint az atomos széria) ami megfelel a keresési feltételemnek.

-6-8 órás üzemidő
-minimum 10" és maximum 12" lcd
-min 1db usb
-wlan
-ssd
-vagy legyen rajta xp, vagy (külső) cd-ről késöb fel tudjak teni rá

eniak

[ Szerkesztve ]

AMD PHENOM X4 9850 QUAD-CORE 2500MHZ + GIGABYTE GA-MA790X-DS4 + NVIDIA GEFORCE 8400 GS 256MB + 2*1024MB KINGMAX DDR2 1066MHZ ++ LAPTOP ASUS eeePC 1000H

(#320) kelzsoca válasza eniak (#319) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézz szét itt:

[link]

Van 1-2 bolt ahol kapható a sima 1000-es gép :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#321) Stoto válasza eniak (#319) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Azért, mert a rajta lévő linux nem rendelkezik olyan energiagazdálkodással mint az xp. Ez furán hangzik, de így van :D

(#322) pmate85

pmate85
(újonc)

Üdv mindenkinek!

2 hét után visszaérkezett az 1000H a szervízből. Elég gyorsak voltak. A gondom az volt, hogy 20 indításból kb egyszer nem volt képernyőm. Azt írták a lapra, hogy ők is észlelték a hibát és új alkatrész cseréjével javították! A szállítás és az ügyintézés rendben,rugalmasan és gyorsan zajlott. Tehát a garancia tényleg első osztályú.

A másik jó dolog,pedig, hogy a héten megvettem végre az ideális válltáskát hozzá, amibe a töltő és az egér is belefér.... ( Samsonite Aramon Shuttle S )

Jó hogy újra használhatom,mert az egyetem is elkezdődött és rengeteg a munka.......

Ez a touchpad kérdés nekem kicsit magas....tehát lehet olyt rajta, hogy az újjak széthúzásával nagyítok és fordítva kicsinyítek mint mondjukvaz apple iphone-on?? Ha igen akkor hogy kell ezt elővarázsolni...??

Segítséget előre is köszönöm..

(#323) miniapu válasza pmate85 (#322) üzenetére

miniapu
(újonc)

"2 hét után visszaérkezett az 1000H a szervízből. Elég gyorsak voltak."

Na ezért vannak nekem saját összerakott asztali PC-im. Én magam szervízelek. Két hét gyorsszervíz helyett mondjuk félóra. De csak ha lassú vagyok. :DD Sajna ezekben a törpékben 'mindentegybe' alaplapok vannak. Azt meg nem lehet szervízelni, legfeljebb portalanítani. Legfeljebb ventit cserélni. Ha valami tényleg elromlik az alaplapon, akkor azt úgy ahogyan van el lehet engedni a kuka fölött. Csak valószínűleg nem fognak külön alaplapot árúlni hozzá amikor már lemegy a gar. Majd akkor lehet bontani és 8-10 hibásból ... de ezt már le sem írom...

(#324) eniak válasza kelzsoca (#320) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Sajnos csak a kiírás szerint van nekik 1000-ük, végighívogattam mindegyiket (fügétlenül attól hogy 1000, 1000h, vagy 1000hd írtak) és kiderült hogy csak 2 bolt tudja mi a különbség a két gép között, és csak egy boltba kapható. Viszont ahol van ott nincs áruhitel, úgyhogy várnom kell míg meg jön a diákhitel :W .

Na mindegy okt. 15. talán lejeb megy az ára, legalábbis más vigaszom nem maradt.

Akkor azért bírja egy órával rövidebb ideig az 1000 mert Linux van rajta, de ha XP teszek rá az is 7h-ig bírja? És lehet ugye XP-t tenni rá? Bár ez az egy óra nem számot tevő, csak lehessen rá xp-t tenni.

eniak

(#325) emris válasza eniak (#324) üzenetére

emris
(újonc)

melyikben tartanak sima 1000-t?, én sehol nem jártam sikerrel.

[ Szerkesztve ]

(#326) eniak válasza emris (#325) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Sorstárs, [link] .

Felhívtam, (szerintem ép a metrón ült), nekik állítólag van ssd-s is. :K

eniak

[ Szerkesztve ]

(#327) kelzsoca válasza eniak (#324) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze hogy lehet rá tenni xp-t, csak egy külső usb drive kell hozzá, vagy annak hiányában valahogy pendrive-ról is meg lehet csinálni a telepítést!

Nem ismerem a Linux energiagazdálkodását ha telepről megy a gép, de az xp is inkább 5-6 óra, ami viszont biztos hogy Vistával egy picivel jobb akkuidő érhető el (ehhez nem árt bővíteni a memóriát +1Gb-al)

(#328) eniak válasza kelzsoca (#327) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Köszi, a végre sikerül megvennem úgyis az lesz az első hogy (az XP telepítés után) hogy leviszem a porcit 800MHZ re vagy még kisebbre (a mostani lapim 133MHZ-s azon is XP van és elég a pocija csak az akkumulátor és USB lenne benne :W ) így sokat lehet spórolni, Vistával nem (és nem is akarok) foglalkozni, meg a programjaim 90% nem is támogatja.

eniak

[ Szerkesztve ]

(#329) emris válasza eniak (#326) üzenetére

emris
(újonc)

köszi sorstárs, őt én is felhívtam, sikerült belezavarnom,
úgyhogy most megyek és rajtaütök személyesen ...

:C

(#330) eniak válasza emris (#329) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Ok, ha sikerült oszt meg velem a tapasztalataidat.

(#331) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Fura, hogy a 40 gbos ssd-s olcsóbb mint a 80as hdd.

(#332) Cyrin válasza Stoto (#331) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Ezaz, valami nem stimmel ott.

(#333) emris válasza eniak (#330) üzenetére

emris
(újonc)

hát annyi a tapasztalatom, amit itt feljebb is megírtak, hogy az árlistájában
olcsóbb, mint az 1000H, úgyhogy ez az 1000HD lesz szerintem.

amúgy nagyon nincs hír a magyar sima 1000-ről, néhány fórumon azt "ígérték",
hogy hamarosan jön. az ubuntu.hu fórumában egy srác augusztus elején azt írta,
hogy a hazai képviselet ügyfélszolgálata néhány hétre mondta a megjelenést.

tényleg nem tud valaki valami elérhetőségét az Asus Hungary-nak?, én csak
a szervíz ügyfélszolgálatig jutottam, de onnan nem jutottam tovább a forgalmazásig.

(#334) pmate85

pmate85
(újonc)

Üdvözlet!

A szervízből visszakapott 1000H-m sajnos nem javult meg. Eddig a bekapcsolás során volt néha hogy nem jött be a képernyő és a papíron azt írták, hogy ki is cserélték..... Erre most az történik, hogy használat közben csúgy hirtelen elmegy a kép. fény az van,tehát ha megnyomom a képernyő eltüntető gombot akkor észlelek változást, hogy akkor kapcsol ki, ha visszanyomom akkor fényes sötétség! Valamit nem jól csináltak meg sajnos, sőt rosszabb lett. Most küldhetem megint vissza. 8( A hiba leírásba beírom, hogy gyerekek, hát a szervízből visszaérkezése napján kibontom és ez fogad. Figyeljenek már oda rendesen, nem akarom mindig küldözgetni........

(#335) eniak válasza emris (#333) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Állítólag 20 G -s ssd vel szerelt 1000 is.
Na mindegy várok. (jobb ötletem nincs)
Én még az asus szervizig sem jutottam el, tök jó lenne ha lenne valami bemutató terem ahol kicsit megnézhetnéd, kipróbálhatnád (és akár megrendelheted) a gépet.

Most néztem hogy a gártó oldalán az 1000h -ra 160 G -s hdd írnak, nem tudom változott -e , mert úgy emlékszem idáig csak 80 F -s volt bene.

pmate85 a tiedbe hány G-s van?

eniak

[ Szerkesztve ]

(#336) rankesz válasza pmate85 (#334) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Szerintem lépj fel erélyesen, hogy márpedig ter új gépet akarsz, vagy minimum egy cserére jogosító igazolást, mert a hibát nem tudták elhárítani. Még nyomatékosabb a mondanivalód ha a fogyasztóvédelmet is beleveszed...

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#337) Nyugdíjas válasza pmate85 (#334) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Csodálkoztam is, hogy igy meg voltál elégedve velük :B
Ex-melóhelymen sokszor kellett "hivatalból" ASUS notikat szervizeltetnem. Gondolom ezeket is NSE-ék szervizelik. Hát nem egy túl megbizható csapat,de azért voltak velük kellemes élményeim is. Hozzá kell tenni, még mindig elég jók hazai viszonylatban....

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#338) jorgi22 válasza eniak (#335) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Az 1000h-k eddig 80 gb-s vinyót kaptak, de lesz hamarosan 160-as is! [link]

(#339) Cyrin válasza eniak (#335) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Az Asus oldalán az 1000-eshez 40 Gb flash alapú tárolót írnak+ 20Gb az EeeStorage.

Az 1000H lehet 160 Gb-os lemezzel, mert módosultak a netbook-ok paraméterleírásai, amik már megengedik a 80Gb-osnál nagyobb winyót, és ezt sorban meg is lépik a gyártók.
Eredetileg 80 Gb-tal jött ki. Az van mindenkinek még. Bár nekem még ez is soknak tűnik, a síma 1000-es is elég lenne, ha lenne.

[ Szerkesztve ]

(#340) rankesz válasza Stoto (#278) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Most így egyenlőre egér nélkül (holnap jön a nano) pár napig touch padra voltam szorulva, teszteltem az új drivert. A több ujjas műveletek érzékelése sokkal jobb, viszont nekem a scrollozás szörnyű firefox és goggle chrome alatt is. Fura, hogy IE-ben és egyéb programokban tökéletes.

Én megoldottam az új driverrel is:

Vezérlőpult, Egér, Elantech, Options, Tapping menüpontban Disable when keying elől pipa kivesz és voálá

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#341) eniak

eniak
(lelkes újonc)

Ha már ennyire 1000 hiány van, arra gondoltam hogy ha veszek egy 1000h vagy 1000hd és kicserélem a vinyót ssd-re (talán ha eladom a 80G -s hdd-t futja belőle egy 8G ssd-re, és igy nem vesztetem semmit rajta).

A gondom hogy ha kicserélem elveszik a garancia vagy nem, mert ha elvész a garancia akkor nem éri meg kicserélni (főleg mert hallottam hogy voltak vele gondok). :F

eniak

[ Szerkesztve ]

(#342) Cyrin válasza eniak (#341) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nem veszik el a garancia, ki lehet cserélni a winyót is és a memót is, nem kell hozzá szétszedni a gépet.

De sztem, ha megveszed a HD-t, nem fogod kicserélni, mert rájössz, hogy minek, teljesen felesleges kicserélni, semmi gondot nem okoz a HDD, és inkább csak használod.

(#343) eniak válasza Cyrin (#342) üzenetére

eniak
(lelkes újonc)

Van lapid? Ha igen próbáld ki: reggel rohanva be *aszod a tatyóba, felszállsz a buszra és végig mész a tökölyn. beérsz a fősuliba ahol a melletted ülő rögtön leveri a gépet....

A mostani lapimba 3-6 hónaponkénti szoktam vinyót cserélni (szerencsére nagy itthon a készlet 6 G-s vinyókból).

eniak

(#344) Cyrin válasza eniak (#343) üzenetére

Cyrin
(őstag)

mindennap hurcolászom, és ha valaki leveri, nem hiszem hogy csak a winyó megy benne tönkre, de nem veri le senki: Ám ha te ettől érzed biztonságban, akkor a válaszom első felére koncentrálj csak.

(#345) Stoto válasza eniak (#343) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Lapim nincs, de notebookom volt az 1000h elött is, szép nagy 15"os, abban is 80gbos winyó volt használtam 1,5 évig úgy hogy hurcoltam magammal állandóan és sosem kellett winyót cserélni, pedig rázkódott eleget. Dobálni meg nem szoktam...

(#346) Nyugdíjas válasza eniak (#341) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ha gondolod, akkor támadj meg engem, nagyon barátságos áron tudok 32Gb-os SLC-s Samu SSD-t. Én is most tervezem kicserélni az 1000H-ban a HDD-t ;)

(#347) rankesz válasza Nyugdíjas (#346) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Mennyi a zannyi? Inkább privibe jöjjön, nehogy belénk kössenek

(#348) Cyrin válasza rankesz (#347) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Sztem akárhogyis, ma még aránytalan az áruk a netbook árához viszonyítva. Ha majd tönremegy benne a winyó, akkor majd körbe lehet nézni, ha lejjebb mentek az árak, hogy megéri-e váltani. Ma még sztem nem.

(#349) efgeri

efgeri
(újonc)

ismét egy probléma...
Nézzétek meg, hogy a VGA csatlakozó jól működik-e
nekem nem megy minden szín vele, és nagyon béna a kép vele. próbáltam másik gépet, és azzal király volt. Sajnos most már muszáj valami szervízt felkeresnem, és elmondani minden problémámat ... :U és asszem kis időre meg kell válnom tőle... :O

(#350) petrosilov

petrosilov
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Kellene 1 nagyon hordozható, nagyon kicsi noteszgép, amivel általános irodázás mellett időnként fotót kellene szerkeszteni, meg feltölteni 3G-s modemen. A szoftver Adobe Lightroom és Photoshop lenne.
Eszembe jutott valami bődületes marhaságnak tűnő dolog: Asus eeePC 1000h. Rákerestem a neten és úgy tűnik másnak is elment az esze, mert páran használják ilyen célokra is.
Van-e valakinek ilyen tapasztalata errefelé?

Köszi!

http://www.komka.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.