Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#251) Zola007 válasza Stoto (#250) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Kérdezd meg, hogy nem cserélik-e kis a boltban, mert azért 20-30 centiről kéen fogni a jelet. Esetleg nem a noti BT-ával van gond? Próbáld meg, hogy telefonnal milyen távolról emgy azadatátvitel.
Illetve az egeret is próbáld ki azért másik notival. Ha így se jó, akkor tényleg cseréltesd ki.

Nekem a nano, ha rálát a gépre (nincs fal), akkor 10 méterről szépen viszi a kurzort. Legalábbis ennyiről biztos, távolabbra nem tudtam menni a házban, úgy hogy ne essen közbe vmi.

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#252) efgeri

efgeri
(újonc)

ez a vram dolog még mindig izgat, hogy lehet-e vele csinálni valamit :O
És én még mindig nem találtam semmi olyan lehetőséget, amivel fel lehetne húzni.
Egy barátom szerint magának állítja a dolgokat a gép. Ez nekem felettébb furcsa, mert ha valami pörgősebbet csinálok, akkor hirtelen megugrik a vram teljesítménye? Ez magas :U

Valaki hozzáértő ecsetelhetné a lehetőségeket :)

(Jaa! Egy másik gépemen csak 32MB vram van, és az a maxot állította be...)

(#253) Nyugdíjas válasza efgeri (#252) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ez nekem felettébb furcsa, mert ha valami pörgősebbet csinálok, akkor hirtelen megugrik a vram teljesítménye?

Nem a teljesitménye ugrik meg, hanem a méret amit le tud foglalni a RAM-ból. Persze ha van, és ha egyáltalán abból gazdálkodik ebben a konkrét esetben. Általában igy szokott lenni, ezért mondom. tehát jah, valószinüleg dinamikusan állitja magának a feladat függvényében:K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#254) Stoto válasza Zola007 (#251) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy az egérrel nincs semmi gond, mert a barátnőm notijával tökéletes, meg gyakorlatilag nekem is megyeget akár 10 méterről, de ha a noti mellé rakom 0-40 cmre a notitól jobbra, akkor is simán felcsatlakozik, de ugrál. A bt jelerősséget nézve gyakorlatilag 0ra csökken majdnem a jelerősség ha ebben a pozícióban helyezem el...

Szerintem tuti az a gond, hogy hülyén van elhelyezve a bt modul/antenna az 1000h-ban.
De az a fura hogy pl a wlant meg tudták normálisra csinálni, mert a wlan jelerősségem minden pozicóban simán veri az eddigi összes wlanos eszközömet, illetve a mostanában oly sokat emlegetett fehér dellnél is sokkal jobb.

Úgy tűnik a barátnőmnek lesz egy új egere....kár hogy messze van a karácsony :D

(#255) efgeri válasza Nyugdíjas (#253) üzenetére

efgeri
(újonc)

köszönöm a hozzászólást :)

Csináltam egy kis próbát. Alapállapotban 8MB a vram :(, a felbontás 1024x600; átállítottam 1024x768ra, így lett 9MB; még állítottam 16XXxXXXXre (nem tom pontosan melyikre) és 12MB volt a teljesítmény.
Az igaz, hogy még nem használtam túl sokat, de akkor is :(

Egy kis hiba kérdés: van valaki rajtam kívül, akinek a tapipad valahol fel van válva kicsit?
Nekem konkrétan a jobb oldala olyan, mintha elengedte volna a ragasztás vagy nem is tudom, milyen megoldással van az illesztés, de visszanyomom, akkor fél percig megint normálisan rajta van... Ettől függetlenül jól műxik az egész :)
A másik kérdés: ha 3 ujjal játszom az padon, akkor mi alapján nyitja meg az sajátgépet? Beállítás, vagy valami más? Csak szórakoztam egyszer, és ez volt... :U

(#256) PNP

PNP
(senior tag)

Pár héten belül vennék valamilyen netbookot, Asus 1000H és MSI Wind esélyesek egyelőre. Van valahol összehasonlító teszt? Vannak nagy különbségek az akksin kívül? Miért ezt vegyem, s ne amazt?
3G modul rakható bele opcióként vagy utólag? Rémlik hogy 9"-os EEE-khez lehet ebayezni érintőképernyő kitet, a fent említett két gépnél ez megoldható?
Elvben sorra jönnek ki a netbookok minden gyártótól, érdemes még várni?

(#257) Nyugdíjas válasza efgeri (#255) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egy kis hiba kérdés: van valaki rajtam kívül, akinek a tapipad valahol fel van válva kicsit?

Még, ha lenne másnak is ilyen, ez akkor is durván garanciális téma. Viszed vissza, de rögtön?!:D

A másik kérdés: ha 3 ujjal játszom az padon, akkor mi alapján nyitja meg az sajátgépet?
Hát nemtom',de nekem ezt nem sikerült elérnem nála. Szerintem 3 ujjal eleve semmit nem tudsz csinálni,mert legjobb tudomásom szerint nem multi-touch. Kb. pont a sajátgép-en lehetett a kurzor, és ráböktél véletlen, ezért nyitotta meg, vagy nemtudom,de nem hiszem, hogy van ilyen fícsör...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#258) Stoto válasza efgeri (#255) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

A 3 ujjas dolog asszem úgy működik, hogy ha a tapipad aljáról 3 ujjal felfele huzod a kezed a tetejéig akkor nyitja meg a sajátgépet.
Ha 3 ujjal lefele akkor pedig megjelenik a task váltó ablak ahol már 1 ujj mozgatásával tudod kijelölni a programot.

(#259) Stoto válasza PNP (#256) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

1000h-nak sokkal nagyobb a touchpadja mint a windnek és ez szerintem nagy előny. Igaz, hogy mindenki használ hozzá egeret, de ha csak a hónod alá csapod és olyan helyre mész ahova pl töltőt sem viszel, (mert gyári akksival is bír 6 órát) akkor jól jön a nagy touchpad.

(#260) PNP válasza Stoto (#259) üzenetére

PNP
(senior tag)

Touchpad mérete számít, szinte sose egérrel használnám. MSI-t ahogy olvasom, általánosságban szokás szidni, de ez nem tudom mennyire vetíthető a Wind-re is, sok negatívumot nem hallottam róla. Méretben és súlyban is nyerő - igaz 3 cellás akksival (opcionális 6 cellás akkuval mennyi lenne a súlykülönbség?). Valószínüleg veszek egy invertert a kocsiba, de ettől még nem ártana az Asus alapból jóval nagyobb üzemideje (az egyelőre teoretikus ugyanakkora akksival viszont az MSI-t hozták ki takarékosabbnak egy teszt szerint). Ami még számít, az a kijelző. Felülete legyen matt, fényerő nagyon fontos (szabadban használnám jórészt). Nem lenne rossz ha 3G modult tartalmazna (eddig ezt csak az Acer gépéről olvastam), de legalábbis berakható lenne később). Van olyan hely ahol mindkettőt meg lehet nézni működés közben?

(#261) _ak_ válasza drkl (#202) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Jutottál vmire azóta a pixelhibával kapcsolatban?

Let's begin, de gozaimasu!

(#262) Cyrin válasza Stoto (#250) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nekem semmi bajom a Logitech V470-nel, jobb oldalon használom.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#263) Stoto válasza PNP (#260) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

A wind 6 cellás akksival szerintem nem könnyebb mint az 1000h. Windet nem láttam élőben így csak mások véleményéből és a saját 1000h-s tapasztalatomból beszélek. Vki még régebben az eees topicban írt arról hogy megtapicskolta mindkettőt és szerinte az 1000h jobban összerakott érzést tükröz, ezt annyival tudom megerősíteni hogy tényleg jól össze van rakva, masszív a ház nem recseg, ropog, illesztések tökéletesek.

A kijelző minden eddigi laptopomét veri. Matt, egyáltalán nem tükröződik és olyan fényereje van, hogy szabadban napsütésben sem kellett maxon használnom. Gyakorlatilag este 1/4 nappal 2/4 fényerőn használom.

Pár hszel előbb volt róla szó, mintha a wifi minipci foglalatban lenne, azt lehet le lehet cserélni 3g modemre. Másik megoldás amire tudok gondolni, hogy az egyik usbre belülről rákötni egy usb-s 3g modem nyákot, ilyen modokról van videó youtube-on 701/901 típusokról találtam. Mivel az 1000h nagyobb ezért biztosan lehet ebben is annyi helyet találni valahol.

Megtekintés szempontjából szerintem az MM a legjobb esélyed.

Még most így hirtelen jutott eszembe, hogy a wind touchpadja azon kívül hogy kicsi, szerintem nem is multitouch.

[ Szerkesztve ]

(#264) Stoto válasza Cyrin (#262) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

De neked nem winded van?

(#265) Cyrin válasza Stoto (#264) üzenetére

Cyrin
(őstag)

nem. 1000H van. windet akartam, meg is rendeltem, de nem jött meg, és mivel céges, nem tudtam tovább várni, feketét meg nem akartam. a bboltban sikerült összehasonlítani egy fekete wind-et, meg egy fehér 1000H-t. így ez lett.
Nem bántam meg, sőt. így utólag látva a 3 cellás aksi kevés lenne. különösen, hogy mobilinternettel is használom.

(#266) Stoto válasza Cyrin (#265) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Akkor nem értem a dolgot.
Meg tudnád nézni, hogy neked milyen a jelerősség a noti körül különböző helyzetekben?

más:
Nem tudom mennyire követitek nyomon az eeePC fórumot, de érdemes felrakni az új touchpad drivert. Nekem sokkal jobban érzékeli a 2 és 3 ujjas mozdulatokat. A 3 ujjas task váltás eddig gyakorlatilag használhatatlan volt, most viszont nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

(#267) PNP válasza Stoto (#263) üzenetére

PNP
(senior tag)

Tényleg, akartam kérdezni: multitouch miket tud?
Érintőképernyős modról lehet valamit tudni?

(#268) Cyrin válasza Stoto (#266) üzenetére

Cyrin
(őstag)

jobb oldalon a noti tengelyében valóban rosszabb, itt középállás alatt van, a legrosszabb amit sikerült kicsikarnom az a jó és a gyenge közt félúton volt ettől viszont nem érezhető semmilyen akadozás stb. nálam, egyébként a jó körül van, többségében felette egy kicsit.

(#269) Stoto válasza PNP (#267) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

2 ujjal tudsz scrollozni bármilyen irányban. Nagyítás ha széthúzod az ujjaidat illetve kicsinyítés fordítva. Elvileg lehet a képeket is forgatni 2 ujjas mozdulattal de még nem néztem utánna milyen képnéző kell hozzá, a driver támogatja. 3 ujjal pedig tudsz sajátgépet indítani vagy taskot váltani.

(#270) Stoto válasza Cyrin (#268) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy ha nekem jobb oldalon van az egér akkor gyakorlatilag a jó és a gyenge között van folyamatosan és érezhető akadozások vannak folyamatosan, de lehet hogy én vagyok túl finnyás...

(#271) Cyrin válasza Stoto (#270) üzenetére

Cyrin
(őstag)

nekem nem megy a kétujjas vízszintes scroll, csak a függőleges. (be van kapcsolva pedig)

nálam csak egy bizonyos helyen volt a leggyengébb a jel, kicsit lentebb, vagy fölötte már jó volt, de akkor sem volt semmilyen akadás

(#272) Cyrin válasza Cyrin (#271) üzenetére

Cyrin
(őstag)

hopp, megy az csak a böngészőkkel nem, pl word-nél működik.

frissítettem a tapipad drivert,köszi a linket Stoto.

[ Szerkesztve ]

(#273) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Hogy kell belépni a BIOS-ba?

Az ASUS oldalán nemrég megjelent az 1005-ös BIOS. Valaki frissített már?

(#274) Kbali válasza Stoto (#263) üzenetére

Kbali
(őstag)

Én próbáltam mindkettőt, végül 1000H lett, valóban összerakottabb benyomást kelt, nekem a billentyűje is jobban bejön, mint a Windé.
Valamivel jobb a gyári szoftverkörítése is az Asusnak, de kicsit drágább, viszont lehet kapni. :)

nem vagyok suhanc...

(#275) Kbali válasza Cyrin (#273) üzenetére

Kbali
(őstag)

Én már frissítettem BIOS-t, BT drivert, WLAN drivert, touchpad dv-t.
A biosnál nem éreztem még különbséget a 0901-eshez képest.

nem vagyok suhanc...

(#276) Cyrin válasza Kbali (#274) üzenetére

Cyrin
(őstag)

És ami a legfeltűnőbb különbség, hogy eleve 6 cellás aksival jön.

(#277) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

MI a különbség az 1000H és a HD között?

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#278) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Most így egyenlőre egér nélkül (holnap jön a nano) pár napig touch padra voltam szorulva, teszteltem az új drivert. A több ujjas műveletek érzékelése sokkal jobb, viszont nekem a scrollozás szörnyű firefox és goggle chrome alatt is. Fura, hogy IE-ben és egyéb programokban tökéletes.

Rankesz:
A HD az celeronos asszem, míg a H atomos.

[ Szerkesztve ]

(#279) Nyugdíjas válasza Stoto (#278) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Gondolom majd megoldják az FF-ben való scrollozást is, biztos panazszkodnak miatta a népek. :)

(#280) Malachi

Malachi
(őstag)

Helló, bocs a lustaságomért, de tudja valaki, hogy hol lehetne a jövő héten ilyen notit kapni, úgy, hogy csak bemegyek és leveszem a polcról?
Magyarul, hol a legvalószínűbb, hogy lesz készleten és nem kell előrendelni?

(#281) Saint_ válasza Malachi (#280) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

MM.

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#282) Malachi válasza Saint_ (#281) üzenetére

Malachi
(őstag)

Ha jól értem ez a hülyeazértnemvagyok bolt. Köszi az infót!

(#283) Saint_ válasza Malachi (#282) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

igen-igen

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#284) Kbali válasza Malachi (#282) üzenetére

Kbali
(őstag)

Esetleg Speedshop, extreme digital is szóba jöhet.

nem vagyok suhanc...

(#285) Kbali válasza Stoto (#278) üzenetére

Kbali
(őstag)

Meg a HD-ben SSD van.

nem vagyok suhanc...

(#286) Kbali válasza Cyrin (#276) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ez volt az egyik fő döntési pont. A Wind kb 2 órát bír azzal az akksival (max. mindent levéve 3), az 1000H 3-4-5 órát bír.

nem vagyok suhanc...

(#287) oak válasza Kbali (#285) üzenetére

oak
(tag)

H=winyó. D=cerka. ;)

(#288) Kbali válasza oak (#287) üzenetére

Kbali
(őstag)

Igazad van, de az 1000H csak 6 ezerrel drágább.

nem vagyok suhanc...

(#289) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Jelentem megjött a Logitech VX Nano

Nagyon jó kis egér, komolyan nem sokkal drágább a v470nél, de sokkal jobb. Arról nem is beszélve, hogy színben is jobban stimmel. :D

(#290) oak válasza Kbali (#288) üzenetére

oak
(tag)

Persze, én is azt vettem. :)

(#291) szanyo98

szanyo98
(újonc)

Üdvözlet.
Tegnap lettem tulajdonosa eme gépnek speedshoptol vettem. Az a kérdésem lenne hogy nálatok is bekapcsolástól már megy a géppe a ventilátor vagy ez csak nálam van így és vigyem vissza?

(#292) Cyrin válasza szanyo98 (#291) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Fogalmam sincs hogy megy-e vagy nem, annyira halk, ha megy is, hogy abszolút fel sem fogom.

Egyébként meg úgy általánosságban:
Ilyenkor amikor ezt a semmiség venti hangot kell meghallani, annyira audiofül mindenki, bezzeg amikor a műanyag gagyi hangszórókat válogatják a pc mellé, vagy akár az autóba, akkor senkinek sem számít mekkora übergáz hangja van, meg hogy torzít, meg rezonál stb.

Ugyanez a helyzet a melegedéssel, hasonlítgatják itt a Wind és az 1000H melegedését, kihozva, hogy hááááát, meg hűűű az ASUS melegebb. Na és valójában mennyire melegszik a gép? Semennyire. Ez is túl van nagyítva.

(#293) Stoto válasza Cyrin (#292) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Ez teljesen természetes, a winden akkora szellőző nyílások vannak, hogy belefér a kisujjam :D

[ Szerkesztve ]

(#294) coreseed

coreseed
(újonc)

a melegedésével én nem vagyok megelégedve, everest multkor 50fokos cpu-t mutatott ami sztem sok, mondjuk mellette szóljon az ágyra volt téve ahol nem biztos h a maximális teljesítményt kapja a rendszer a hütöktől mivel kevesebb levegő mehet be.. asztalon normál 40fok alatti, körüli a hőmérséklete az enyémnek. A webcameráját nyuzta már jobban valaki? sötétben vagy gyenge fénynél nem igazán szuperál..

http://www.seedserver.org

(#295) Nyugdíjas válasza Cyrin (#292) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azért az én fülemet ne szarozzuk, egyik kedvenc testrészem :DDD Vigyázok is rá jól :D
Vízhűtéses desktop pécével ápolom :D Azután hidd el nekem baromi hangos az Eee...

(#296) Cyrin válasza Nyugdíjas (#295) üzenetére

Cyrin
(őstag)

szegény...nem is értem akkor hogy bírod elviselni a világ zajait, pl forgalom, szomszéd, vagy egyáltalán azt, ha beszélnek hozzád vagy te megszólalsz, hisz ezek nagyságrenddel hangosabbak a züminél. :D

(#297) Cyrin válasza coreseed (#294) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Te is mi alapján tartod melegnek? Az alapján, hogy mit mond az Everest. Használni kell, nem vizsgálgatni, márpedig használat közben nem meleg hagyományos érzékszervi észleléssel mérve, hisz mégiscsak az határozza meg, hogy mi meleg mi nem.

(#298) tbs válasza Nyugdíjas (#295) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Öööö... Én csak a vinyókattogást hallom ki belüle, illetve 1szer mintha beindult volna a ventije, de akkor pont hangos helyen voltam... De a vinyó surrogás, meg kattogás sem az esetem... :B

Cyrin: ezt a melegedés dolgot sohasem értettem. :U

(#299) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Hang és zaj:

EEE akkor hangos, ha nem egyenes felületre rakod és ez által eltömíted az alján lévő szellőző nyílásokat (tipikus ölben és ágyon), ilyenkor jobban melegedik.

Kit érdekel hány fokos a cpu ha nekem nincs belőle károm? Tőlem lehet 100 fokos is, ha működik rendesen és közben csak annyira meleg a burkolat mint most.

Vízhűtés vs eee:
Nekem is vízhűtéses az asztali gépem, méghozzá passzívban és igen, hangosabb az eee mint az asztali, de nem zavar. Ami esetleg zavarna, ha nagyon keresnék vmit az a winyó hangja, de nekem nincs velem semmi bajom.

Netbookban, notebookban nem kivitelezhető, hogy gatyamadzagon lógjon a winyó :D, mint nekem az asztaliban :D:D:D

(#300) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Akinek sok ez a "zaj" az álljon sorba a Dell netbookjáért.

Ja, hogy az meg tényleg meleg? Hát valamit valamiért.
Vagy várni kell egy évet, a kétmagos integrált memóriás és videovezérlős, valamint SSD-s netbookokra.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.