Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#201) [DE2JAY]

[DE2JAY]
(senior tag)
LOGOUT blog

Én wifiztem vele pár helyen:

Művészetek palotája :K
Művészetek palotája kinn kb 20 méterre az épülettől :U
Boráros MCDonalds :K
Westend MCDonalds közelében :K
Sulimban :K
Ja és havernál kinn kertben (az adó a házban a falak mögött) :K

Ha volt valahol "HotSpot" egyből előkaptam :C

Ja és most találtam ezt az oldalt:
http://www.hotspotter.hu/

Kalóz az androidodon: www.hattedskull.hu - [sᴧᴍsᴜɴɢ i9100]

(#202) drkl

drkl
(újonc)

Hát ma megvettem a pcx-nél a picikét. Direkt bekapcsoltattam, a pixelhiba miatt, de csak a BIOS-t indítottál el, (kék háttér) mert különben az xp telepedik.Megnyugodtam: nem látszott pixelhiba.

Hazaérve xp install, fekete háttér, és lám van egy kék színű pixelhibám. :((
Na most holnap megpróbálkozom a cserével. Vagy nem érdemes?
Olyan mint a lyukas fog, az ember mindig birizgálja a nyelvével, én meg mindig olyan beállításokat csinálok, hogy látszódjon a hiba. A hiba középen van szélétől befele 3 centire.
Nem tudom mi lesz a reklamációs eredmény, majd megírom.

Különben nagyon szép, de a touchpad gombjai nagyon kemények, ez meglepett... :((

drk

(#203) Stoto válasza Cyrin (#200) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Az asszonynak olyan asztali gép kellett, amit be tud rakni a fiókba :D

(#204) oak válasza drkl (#202) üzenetére

oak
(tag)

Mindenképpen próbálj reklamálni, de a helyzet az, hogy sajnos nem kötelelsek cserélni.
A touchpad gombjai szerintem is nagyon kemények.

(#205) Nyugdíjas válasza oak (#204) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem volt még dolgotok 701-hez vagy 900-hoz ezek szerint :D Annak egyenesen komoly erőkifejtés kellett, hogy lenyomd a touchpad-gombjait. Ráadásul csak egy bizonyos helyen volt hajlandó érzékelni a nyomást. Szörnyű...

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#206) pmate85

pmate85
(újonc)

Sziasztok!

Nem tudom, ki mire jutott a táskával kapcsolatban, de én már egy jó ideje keresgélem a megfelelőt, de sehol semmi. Olyan kéne, amibe belefér az akku és a mini egér is,de ne kelljen már ehhez 15.4"-es táskát vennem! Valaki esteleg tud valamit ajánlani??

(#207) Nyugdíjas válasza pmate85 (#206) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Itthon még nem láttam,de Ebay-en vannak ilyenek, nézz körül...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#208) Cyrin válasza pmate85 (#206) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Én egy bézs-barna színű Case Logic táskát vettem a MM-ban 13,3-as notikhoz készült, és ehez pont tökéletes, kétrekeszes, tehát bőven elfér benne minden, még iratok is, és emelett nem nevetségesen kicsi, senem nagy mint a 15,4-esek, hanem pont jó (nekem).

[ Szerkesztve ]

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#210) efgeri

efgeri
(újonc)

Bocs, ha már volt téma, csak nem volt humorom visszakeresgetni :)
Valaki próbálta már újratelepíteni a gépet, esetleg a partíciókat máshogy felosztani?
Illetve merrefelé lehet beállítani, hogy ha van külső opt.meghajtó, arról bootoljon?
Remélem érthető a kérdés... :)

Köszi előre is :))

Még egy eszembe jutott: hol tudom a video memóriát állítani, hogy ne 8MB legyen, hanem mondjuk a maximális 128MB ?

[ Szerkesztve ]

(#211) Zola007 válasza efgeri (#210) üzenetére

Zola007
(senior tag)

biosban választható a boot eszköz.
video aperture size szintén bios.

[ Szerkesztve ]

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#212) efgeri válasza Zola007 (#211) üzenetére

efgeri
(újonc)

köszi, megvan a bootos cucc, de a video nincs :(
nem tudsz valami közelebbit? :F

(#213) Stoto válasza Cyrin (#208) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Tudnál egy fotót lőni a táskáról?

A fekete 1000h - fehér egér képekkel még tartozok, mindjárt megkeresem őket :D

(#214) Nyugdíjas válasza efgeri (#210) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Particiókat erre alkalmas szoftverrel ugy osztod fel ahogy úri kedved tartja. Pl. Acronis Disk Director Suite-ot merem ajánlani,de a Partition Manager-t messzire kerüld, hacsak nem szándékozol az optikai meghajtó szükségességét is kipróbálni egyúttal.. ;]

Zola007: Hát én nemtudom,de nem hiszem, hogy ez igy működnek. Két okból sem gondolom igy:
1. Minden integrált VGA dinamikusan szokta állitani a RAM-felhasználását
2. A BIOS-ban nincsen ilyen opció, amit mondani teccel :)

[ Szerkesztve ]

(#215) efgeri válasza Nyugdíjas (#214) üzenetére

efgeri
(újonc)

remek, kösz az infot :)

(#216) Machado

Machado
(lelkes újonc)

Linuxos változatot láttatok már valamerre? Kéne nekem ez a gép, de mindenképp linux-szal.

Amúgy nem tudom miért mindenki az MSI Windbe van buzulva, egyedül amiben a Wind jobb az a súlya, de az a plusz 25 deka szerintem nem vészes.

(#217) Zola007 válasza Machado (#216) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Miért mindenképpen linux-szal?
Vmi nevetséges 12-15 dollárért adja a Microsoft az XP licencét ezekre a notikra.

Tehát arra ne spekulálj, hogy sokkal olcsóbban megkapod (max 4-5 k)

Wind téma egyénfüggő, nekem is wind van, de tetszik az 1000h is. Ha netán tesóm elkunyizza tőlem a windet és sokat késik a 6 cell, akkor lehet 1000hra voksolok az akku miatt.

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#218) Stoto válasza Machado (#216) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Ha windhez lehet kapni 6 cellás akkut, akkor gyakorlatilag design különbség van a kettő között, izlés dolga. Nekem pl jobban tetszik az eee kijelzőjének az elhelyezkedése.

[ Szerkesztve ]

(#219) Zola007 válasza efgeri (#212) üzenetére

Zola007
(senior tag)

nekem windem van, az 1000h biost nem ismerem, de kell lennie benne egy olyan modulnak, amiben vagy benne van az 'agp apertura size' vagy 'video' szócska és MB a mértékegység.
De szerintem Nyugdíjas kollegát kérdezd, ő valszeg tudja a választ.
Ja látom fentebb, hogy már írt rá.

Nyugdíjas: mint írtam a ti biosotokat nem ismerem, de a maximális felhasználható területet lehet állítani az integráltaknál is. legalábbis amivel eddig találkoztam, ott vagy oprendszerből vagy biosból lehetett.

[ Szerkesztve ]

(#220) karika01

karika01
(újonc)

hali!valami játék elfut rajta?valami példákat tudnátok rá mondani??vagy esetleg a videokártyát lehet javitani?

(#221) karika01

karika01
(újonc)

bocs h megint de ha veszek hozzá hozorhado merevlemezt amit usb-röl ráküldök az ugy sokkal lassabb??mondjuk filmeket nézni a hordozhato merevlemezröl?és megéri bele 2g ramot venni?

(#222) Zola007 válasza Nyugdíjas (#214) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Egyébként nem jött ki még valami biosfrissítés a gépetekhez? Mert windhez most van egy 1.07 az 1.06 után, ami már engedi 224 Mb-ig felnyomni a videomem-t

karika01: Msi wind végülis ugyanez belül anank a külföldi fórumán csináltak egy oldalt, hogy milyen játkokat visz el. 2 G ram mehet bele, nem is olyan drága 4-5 ből már veszel 1 gigát.
Külső vinyóról bőven lehet filmet nézni, mivel annak a tokozásában is ugyanilyen (vagy 1,8") laptop vinyók vannak. Egyébként pendriveról is lehet filmet nézni, ahhoz 4-5 Mb/sec olvasási sebesség már elég (nem 12 gigás Blu-ray ripre gondolok), bár a vinyóé még ahhoz is (olyan 25-35 mega megvan átlagosan)

(#223) Machado válasza Zola007 (#217) üzenetére

Machado
(lelkes újonc)

Nem azért kéne linux, hogy olcsóbban meg tudjam venni, hanem mivel itthon linux hálózat van a gépek között, így jobb lenne a notebookon is, ha linux lenne. Ubuntu Netbook Remix meg csak év végén jön ki.

(#224) Nyugdíjas válasza Machado (#223) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem fent volt az Ubi netbook remix. Nem értem miről teccik beszélni :U

Egyébként egy 1000H-ra teljes értékű, ha teccik "normál" OS való, mert még az OSx is szépen szalad rajtuk. Nem kell a Netbook Remix-el egyszerűsiteni a képet. Azért ezekkel már jóval több feladat elvégezhető, mint egy 701-essel mondjuk.

Zola007: Nekem a legfrissebb BIOS van fent. Utánanézek ennek a videoMem dolognak,mert mostmár érdekel...

[ Szerkesztve ]

(#225) Machado válasza Nyugdíjas (#224) üzenetére

Machado
(lelkes újonc)

Viszont ha a sima Ubit ráhúzod, akkor kisebb lesz az akksi idő, nem? Ahogy olvastam van még mit fejleszteni az Ubuntu energiagazdálkodásán.

(#226) karika01 válasza Zola007 (#222) üzenetére

karika01
(újonc)

köszi Zola007!esetleg a linkjét meg tudnád adni?mert nem biztos hogy meglesz

(#227) Stoto válasza Zola007 (#222) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Legfrissebb biosom van, de ezt nem lehet állítani, sőt nagyjábó semmit nem lehet állítani :D

(#228) Nyugdíjas válasza Stoto (#227) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jaja, szerintem ez csak Windeseknek jár :D
Sebaj... Majd biztos lesz előbb utóbb. Le merném fogadni, hogy már lázad a nép az ASUS hivatalos fórumain ;]

Machado: Lehetséges. Én is hallottam ilyeneket. Bár nekem az Ubi a 900-ason volt fent, Meg a Netbook Remix is. Az 1000H-nak szerintem tök mind1 az energiagazdálkodás. Nemmindegy, hogy 6, vagy 7 órát bir?:DDD Najó, tudom, hogy nem.
Osx-el a legdurvább az akku-s időm amugy...

[ Szerkesztve ]

(#229) karika01

karika01
(újonc)

ezt a biosz frissitést honnan lehet megszerezni?és benne hol tudom felhuzni a karit?vagy magátol huzza fel?
ja meglett az oldal jo sok game elmegy rajta!

(#230) Stoto válasza Nyugdíjas (#228) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Működik alatta a hang?

(#231) Nyugdíjas válasza Stoto (#230) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Dolgozom az ügyön,de még nem sajnos...

(#232) kilac

kilac
(újonc)

Cső!
Most nem azért de nekem 1000h-m van és a videó kari saját memóriás 128 MB-al---azt aztán nem lehet biosból állítani csak csavarhúzóval max....:)))

(#233) HavocS

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hm, ez tényleg saját memóriás? Zsír. Furcsálltam is, hogy alapból lefoglal 128 megát, mondom micsoda pazarlás :D De így akkor jó.
2 giga ram amúgy meg nem nagyon éri meg szerintem, nekem 1 gigával még sosem volt hiányom, pedig zenélgetek is rajta, az pedig azért viszi a ramot...

Amúgy meg nem a videomem lesz kevés... harmatgyenge az Atom is meg a GMA900-as is játékra, szerintem 64 MB is bőven elég lett volna rá.

[ Szerkesztve ]

Finally S-PVA!

(#234) Zola007 válasza kilac (#232) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Ha Win alatt nézted a videovezérlő adatlapján, akkor az egy dolog, ugyanis saját memóriának tünteti fel a lefoglaltat is.

(#235) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Itt vannak az ígért képek a fekete eee+fehér v470 párosításról.

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4

[ Szerkesztve ]

(#236) kilac válasza Zola007 (#234) üzenetére

kilac
(újonc)

evereestben néztem :U

(#237) Stoto válasza kilac (#236) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Én is furcsáltam, hogy a win miért 0,99 Gb ramot ír. Nyilván kevesebbet kéne neki. Pl nekem az asztali gépben is integrált van és ott 1,75 Gb-ot ír ki az xp, miután 256ra állítom a videó memet.

(#238) Nyugdíjas válasza Stoto (#237) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az haggyán nekem a 2GB-ot is furán kezeli azzikszpé :D OSx normálisan dolgozik vele,de az XP ugy csinál, mintha nem tudna csak 1GB-ról :U

(#239) karika01

karika01
(újonc)

hali ezzel a kis géppel lehet gamelgetni? vagy pl:mostvanted vagy san andreas csumára lehuzott beálllitásokkal?

(#240) Nyugdíjas válasza karika01 (#239) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Aki mégegyszer ezt megkérdezi anélkül, hogy visszaolvasna 3 hsz.-t kb, annak irgumburgum lesz :DDD;]

(#241) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

OSx-re áhitozóknak jó hir, hogy találtam olyan release-t amiben van Atheros LAN driver. Kérdés, jó-e ehhez,de utánajárok...

[ Szerkesztve ]

(#242) Cyrin válasza Stoto (#213) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Itt egy kép a táskámról
[link]

van szürkében is
[link]

meg ilyen nemtommilyen színben is:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#243) Cyrin

Cyrin
(őstag)

És néhány kép a belsőről:
[link]

Tele van midenféle rekesszel, az nem is látszik, ahol az usb-s pendrrive-ok modemek helye van.

(#244) Stoto válasza Cyrin (#243) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Tetszik, de az számomra nem derült ki, hogy vajon elfér-e benne egy WD MYBOOK és 1 belsővel megegyező méretű külső dvd író.

Mondjuk a dvd író nem is gáz ha nemfér be, de előny. A lényeg hogy a mybook beférjen :)

(#245) Stoto válasza Nyugdíjas (#238) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

1000h-ban 1 vagy 2 slot van? Gondolok itt arra, hogy tudok-e még1 1 gbos modult rakni bele vagy ha bővíteni akarom a ramot akkor egyből 2 gbos modult kell vennem?

(#246) Cyrin válasza Stoto (#244) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Melyik Mybook-ra gondolsz? Passport, vagy rendes asztali Mybook?

Egyrészt ehez a géphez egy fehér Passport illene :D Az ugye bárhol elfér.

Megnéztem, belefér minden amit mondasz a másik rekeszbe egyszerre, teljesen különválasztva a notitól. (Mybook Home-om és egy belső dvd)

[ Szerkesztve ]

(#247) Cyrin válasza Stoto (#245) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Sztem 1 van benne. Nem is nagyon lenne érdemes bővítgetni mert gyárilag egy DDR-400-as figyel benne, amit hamár hozzányúlsz egyből érdemes kiselejtezni.

Viszont ami érdekes, ezen a képen látszik, a memória és a winyó mellett harmaddikként az egy wifi miniPCI kártya igaz? Mert ha az is cserélhető, és ha valaki mobilinternetet használ, érdemes lehet lecserélni egy Novatel 850-re, amibe belerakható a SIM kártya, és így búcsút lehet mondani az otromba USB stick-nek. De lehet hogy nem így működik a dolog, és hülyeséget írtam. :D

[ Szerkesztve ]

(#248) kilac válasza Cyrin (#247) üzenetére

kilac
(újonc)

Egy memória slot van benne csak sajna...

(#249) Stoto válasza Cyrin (#246) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Homera gondoltam, mivel a munkámból kifolyólag, rengeteg adatmentést csinálok és hamar elfogy egy passport... :)

(#250) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

v470 tulajok!

Nektek nem ugrik az egér? Nekem wlan kikapcsolása mellett is ugrál az egér, ami kb azt jelenti, hogy elveszti a jelet és amikor újra van jel akkor hirtelen nagyot ugrik. Megnéztem a noti és egér közötti kapcsolat jelerőssége erősen konvergál a 0 fele pedig közvetlen a noti mellett van jobbra. Ami durva, hogy ha átrakom bal oldalra (jobb kezes egér, jobb kezes vagyok én is) akkor tökéletes a jelerősség és nem is jelentkezik ez a probléma... Kezdem megbánni, hogy nem a nanot válaszottam.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.