Üdv,
bocs hogy ide írok, de majdnem ugyanez a lapom van és remélem tudtok segíteni.
Erről a lapról lenne szó: M3A780GXH/128M
Nos alul látjátok a konfigom, ezt kedden raktam össze, és hát, első indítás óta nem működik zökkenő mentesen. Például újraindítás után nem bootol soha, csak kb 4.-5. alkalomra jutok el a windows töltésig. Közben jött az ötlet, hogy aktiválom a másik két magot, ami nem sikerült eleinte. Egy barátom mondta, hogy frissítsem mindenképp a biost, próbáljam meg úgy. Nos frissítés után sikerült valahogy aktiválni a két magot, gőzöm sincs hogy, csak AUTO-ra raktam a cuccost és ment. majd soknak találtam a CPU-nak és a NB-nek az 1,550V feszt, és visszaállítottam mindent alapra, hogy megnézzem mennyin kell lennie. A windows töltésnél ujraindult a vas, gondoltam tulmelexik vagy a memória nem jó, mert nem tud 1800 mhz-en dübörögni. ( hozzáteszem, míg 4 magosan ment, tökéletesen ujraindult és bootolt.) De miután alapról próbáltam megint 4magosra sehogy sem sikerült. Meglehet, hogy ezzel a cpuval nincs szerencsém és soha nem lesz 4 magos. De ez a bootolós dolog érdekes és aggaszt, hogy ennyi pénzért működjön már a vas nemde?! Próbáltam cmosresetet, bios frissitést megint, próbáltam hogy kivettem a 4870-et és integrálttal, hátha a tápom nem bírja, de semmi változás nem történt. Ugyanúgy nem bootolt hibátlanul, meg semmi. Sokszor, ha eljut addig, hogy kiírja hogy 2048MB ram akkor áll meg. Mikor milyenje van, na remélem érhető vagyok, és tudtok segíteni vagy tanácsot adni, mi lehet a gond.
Előre is köszönöm.
Konfig:
M3A780GXH/128M
AMD Phenom II X2 545
Sapphire HD4870 512MB
OCZ Platinum DDR3 1600mhz 2x1GB
Samsung SATA2 500GB
Corsair CX400
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=G+R+3+G