Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#851) Kendek válasza kisza25 (#850) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézda, a honlapon a lap képén is kétféle RAM foglalat van. Én a használati útmutatóban is néztem, ott egyforma volt mind a négy. Egyébként a kondis dolog még nekem is feltűnt anno, nálam is csak egyféle kék színű van. Biztosan ez a gagyibb, de szerintem amennyi időt használjuk a lapot, bőven jó rá ez a fajta is.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#852) kisza25 válasza Kendek (#851) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja a manualban egyformák a rampöckök, ott is piros és kék kondik vannak és az északi híd hűtője meg ezüst színű, a lapomon meg réz :) vannak itt eltérések bőven
ez már három különböző lap
1. ami fent van a honlapon különböző rampöckökkel, kék és piros kondikkal, réz északi bordával
2. manuálban azonos rampöckökkel, kék és piros kondikkal, aluminium északi híd bordával(mellesleg a SATA csatik itt narancssárgák, honlapon és a lapomon pirosak)
3. különböző rampöckök, kék színű kondik, réz borda(ilyenem van)
:DDD lehet van rev. 1-3

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#853) azbest válasza kisza25 (#852) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a nyomtatott manual belső oldalán van egy színes kép a lapról ahol a legfontosabb tüskesorkiosztásokat mutatja. (usb, előlap...)

na ott meg az usb 10-11 tüskesornak csak a helye van meg :D
és azt észrevettétek már, hogy a hátlapi usb 0-3 közt van számozva, az alaplapi tüskesorok meg 6-7, 8-9, 10-11 :D valahol kimaradt 2... gondoltam hogy tán a GXE is ilyesmi nyákra épül, de nem is találtam meg a helyét :))

(ja és tényleg, a ram pöckök tényleg egyformák egyik alivenf6g-dvi lapomon, míg a másikon meg különbözők, s a weblapos képen is különbözők... szerintem ebből is bevásároltak több tonnát és azóta is ezeket a műanyag elemeket használják, ahogy épp sorrakerülnek :DDD )

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#854) DarPet

DarPet
(tag)

Üdv emberek!

Érdeklődnék, hogy ha van valaki, aki az integrált vezérlőt használja, milyen hőmérsékleten szokott leni a chip?

(#855) Kendek válasza DarPet (#854) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt egy PH! teszt az északi hídról. Itt lemérték, hogy egyes helyzetekben mennyire melegszik a cucc. Nagyjából ennél a lapnál is ez van, mondjuk azt, hogy eléggé melegszik 3D-ben. Ha húzod, azért nem árt rá az aktív hűtés.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#856) DarPet válasza Kendek (#855) üzenetére

DarPet
(tag)

Köszi a linket, ezt már olvastam, de jó összehasonlításnak. A különbség annyi, hogy UD2H lapom van... Igaz énis ezt az asrock-ot néztem ki, de lebeszéltek róla... :)
Kül. az alaplap hőmérsékletén az északi hidat érti pl. az everest?

(#857) Kendek válasza DarPet (#856) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagy valószínűség szerint nem. Egyrészről én mértem a hőmérsékletét mérőmüszivel, és nem egyezett, magasabb volt. Másrészről mikor tesztelgettem, és elárasztotta a forróság, akkor sem mutatott az alaplapi magasabb hőmérsékletet. Egyébként meg tökre mindegy, mert az a kis hőérzékelő szenzor, akárhol is van, korántsem mutat valós értéket. Akár 10+ C°-ot is tévedhet bőven, attól függ.
Amúgy lemértem most a kedvedért, tökre nyugalmi állapotban, GPU kikapcsolva belőle, kb. 60 fokos. Semmit sem csinálva, alap fesszel meg mindennel elég magas biza, miközben az alaplap hőmérséklete Everest szerint 41 fok.
Igazából, ha én az integrált VGA-t használnám, mindenképpen raknék oda egy ventilátort neki. Húzva valami kazán lett, játék alatt szerintem hamar tönkre menne, nem vagyok benne biztos, hogy van hővédelem ilyenben.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#858) spdrfx

spdrfx
(tag)

Hello!

asrock A780 GXH 128 ban hogy tiltom le az integralt vidkarit? Nem az eszkozkezelore gondolok hanem ugy teljesen.. Egyebkent csak nekem nemmegy az integralt vidkari egyszerre egy pci-e ssel? Betoltesnel kekhalal, ha engedelyezem winbe ujraindul.
3850-nel megy hybridcrosst az integralt? meg az orajelet hogy allitom(integralt)? Illetve a memoria erdekelne, elozot tom h a biosbol.. de minden szoft rosszul irja ki hogy hany mhz en megy..

[ Szerkesztve ]

(#859) DarPet válasza spdrfx (#858) üzenetére

DarPet
(tag)

Üdv!
HCF csak Hd34xx-es vagy hd2400 kártyával megy, a nagynál nincs jelentősége a kicsinek, ezért a biosban érdemes kiválasztani a pcx (vagy pci-e) vagy hasonló opciót az onboard AGP helyett... Elméletileg magától ki kell kapcsolnia, ha érzékel videókarit a pci-e slotban, nem kell semmit állítgatni közben.

Kendek: köszi a mérést!

[ Szerkesztve ]

(#860) Kendek válasza spdrfx (#858) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha beállítod elsődlegesre a PCIe-es karit, és a "Surround View"-et is letiltod, akkor teljesen ki lesz kapcsolva az integrált cuccos.
Egyszerre nem fognak menni, csak a "Surround View" opcióval, ilyenkor annak a kimenetére is lehet megjelenítőt dugni. Ezt kipróbáltam és tökéletesen megy. Viszont 3850-el a Hybrid CrossFireX nem megy, az alsóbb kategóriás kareszokkal megy csak.
Integrált órajelének állítása: Advanced -> Chipset Configuration -> Onboard GPU Clock Override --- Több feszt pedig ugyanitt a "mGPU Voltage"-nél tudsz neki adni.
A memóriánál nem tudom, hogy melyikre gondolsz, GPU memóriájára vagy a központira? De az integrált videókari memóriája annyin megy amennyire állítod, a központi is akkor, ha az "FSB"-t nem állítod, vagy ha nincs bekapcsolva a "Felxibility Option".

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#861) Kendek válasza spdrfx (#858) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Illetve majd elfelejtettem. Mennek egyszerre mindenféle probléma nélkül úgy is, hogy elsődlegesnek beállítod az integráltat, és arra kötöd a monitort is. Akkor alapból arra küldi a képet meg minden. Bejön a Win, fel is tudod telepíteni rendesen a belerakott VGA-t is, feltéve, ha nem Vista-t használsz és NV kareszt. Értelme persze ennek igencsak megkérdőjelezhető, de megy, azt nem mondhatjuk, hogy nem. Neked egyébként miért kellene, hogy egyszerre menjenek? Mire lenne az jó?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#862) spdrfx válasza Kendek (#861) üzenetére

spdrfx
(tag)

csak probakepp.. a win meg mehhal ha egyszerre engedelyezve van mind2 vidkari.. igazhogy mar regi.. a memoriahuzasnal a gpu mem re gondoltam, a ram 533@800 on futkos tobbet nembir:) cas4 :) koszi a helpet, surround akkor ki.

jajj megvalami HT -t csak fsbvel tudom 2000 fole vinni?

[ Szerkesztve ]

(#863) Kendek válasza spdrfx (#862) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel a Hyper Transport sebessége nem mehet a prociban levő "NB" sebessége főlé, ezért igen. Stabilitási problémák miatt van ez, a Giga lapom régi BIOS-ában volt például magasabb szorzó rá, de az újabb kiadásban már kivették abból is.
Bár nem is emlékszem, az északi híd szorzó állításánál lehet x10 fölé rakni?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#864) Kendek válasza Kendek (#863) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah megnéztem, nem lehet, szal nem lehet emelni csak "fsb"-vel. De csak akkor is úgy, hogy vagy az "NB" sebességén megy, vagy az alatt.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#865) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Én még mindig arra keresem a választ hogy sima X2 es procinál van e a biosban ACC opció,vagy sem?Nálam ugyanis 5600 nál,nem jelenik meg semmi.....

(#866) Kendek válasza szunya1 (#865) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez természetes, csak K10-től fölfele van ez az opció.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#867) szunya1 válasza Kendek (#866) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi,ezért a manualba beírhatnák igazán,mint ahogy a többi feature mellé is feltüntetik ami csak phenom II vel megy.

(#868) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan mit akartam még kérdezni tőletek. Nagyon idegesítő, hogy nálam Everest 5.02-től összevisszaságokat mutat. "FSB"-t folyamatosan változónak mutatja hatalmas nagy ugrásokkal, ami ugye lehetetlen. Igaz, a legfrissebb változatnál már nem olyan vészes a dolog, csak olyan 10-es ugrálgatást csinál, de nagyon zavaró az oldalsávon. Minden érték ide-oda ugrál miatta.
5.01-el teljesen tökéletesen működik még. Vajon ez a chipkészlet miatt van, vagy csak konkrétan ez az alaplap a bűnös benne?

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#869) Gyick

Gyick
(fanatikus tag)

Sziasztok!
M3A780GHX lapom van.azt akarom kérdezni hogy amit kaptam hozzá cd-t azon az amd all in1 az alaplap drivere?mert ha elindittom catalystot ir.win 7 az os.ill még azt hogy megéri frissiteni a biost 1.1-re?

[ Szerkesztve ]

(#870) Taifa Díaz válasza Gyick (#869) üzenetére

Taifa Díaz
(senior tag)

Nekem ugyan nem pont ilyen lapom van, de a driver cd az M3A78-EM-nél is ilyesmi. Telepítsd fel nyugodtan az AMD all in 1-et, persze, ott van a Catalyst is...Nekem így működött a telepítés Win7 alatt.
A BIOS-t nem ismerem. :))

"F**king Windows ninety-eight! Get Bill Gates in here!" (South Park)

(#871) spdrfx válasza Kendek (#868) üzenetére

spdrfx
(tag)

Igen en is eszrevettem az everestnel, vmi bug lesz.. nem zavar mert nem azt hasznalom..
mas. k10stat.
counterstrike 1.5 tel jatszok(mint a gyerekek ;) ) esha k10stattal szabalyoztatom a procit 800 es 3200 kozt (550BE 2@4) akkor ugral az fps 100 es 60 kozt. ha beallitok neki fix erteket, pl 2000 akkor stabil 100 fps ugye. Eloszor arra gondoltam hogy attol lehet hogy atadja az egyik mag a masiknak a process t ami 800 mhz en megy mert nincs terhelve, es amig nem emeli az orajelet akkor kicsit akad. de nem. affinifas beallitva csak az egyik magra, akkoris ugyanezt csinalta. mit lehet ezzel tenni?

Jajj esmeg annyi hogy hogy csinalom meg azt hogy csak 1 mag legyen aktiv? Elsore osszejott k10-zel mostma' nemmegy valamiert..

[ Szerkesztve ]

(#872) Kendek válasza spdrfx (#871) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Phenom II-vel az összes mag órajele egyszerre változik, olyan nincsen hogy egyik mag 800 MHz-en megy, amíg a másik fullon.
A K10stat szabályzását én nem használom, mert szerintem kicsit lassan vált, nem tökéletes. Például, ha Everest-ben csinálok mérést, nem vált fel időben, és alacsonyabb értékeket kapok. Elvileg ezért kellene minél alacsonyabbra állítani az "up(ms)"-ot meg (down(ms)"-ot. Én CnQ-t használom simán, mivel nem lehet szorzót állítani nálam, "FSB"-s húzást meg bírja bőven alap fesszel is. Csak fesz állítására kell a progi.
Mag letiltásosdit pedig nem K10stat-tal csinálnám, hanem a rendszerrel. Beírod parancssorba, hogy "msconfig", majd megjelenő ablakban "Rendszerindítás" -> "Speciális beállítások..." -> "Processzorok száma" bepipál, majd a legördülő bizbasszal kiválasztod, hogy csak 1 legyen.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#873) spdrfx válasza Kendek (#872) üzenetére

spdrfx
(tag)

Ohh koszi!!
Phenom2-n meg lehet allitani kulon a magokat, csak az everest nem latja csak az 1. et meg a cpu-z is es annak a frekijet irja ki. Ez az amd override nevu oficia'lis progi mutatja rendesen, meg allitani is lehet. kiprobaltam prime be, core1:800 vs core2:3100 es tenyleg jovalgyorsabb volt:) cn'q val az a bajom hogy feszultseget nem allit ugy ahogy szeretnem, 2 maggal 3100mhz en 1.125V on stabil, 800 on 0.8(bar ezt nem teszteltem mennyi az alja) de alapba 1v ra allitja ugye. Fsb vel nem tudok jatszani nagyon a ramok nem birjak, 202 a max:) lejjebb kellene venni de meg nem probalgattam, mert sztem tobbet nem lehet kihozni beloluk.

(#874) Kendek válasza spdrfx (#873) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó, hát természetesen kézzel be lehet lőni a dolgot, hogy a magok különböző órajelen járjanak, sőt "UnGanged" módban a K10stat-tal is mehet a dolog. De nem olyan hasznos ez, mert a legnagyobb órajelen járó magnak a feszültségét kapja meg mindegyik, így olyan sokat nem spórolhatsz. Azon kívül nem véletlenül hagyták el a dolgot Phenom II-nél, hanem mert lassulásokat lehetett tapasztalni vele.
RAM-os dologhoz meg annyit, hogy adhatsz nekik több kakaót, ha nem bírják, de még az időzítésen is csiszolhatsz, hogy stabilan menjenek magasabb órajelen.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#875) spdrfx válasza Kendek (#874) üzenetére

spdrfx
(tag)

Ramoknak ez a max sebesseguk, tehat igy a legnagyobb az iras-olvasas sebesseg korulbelul. 4-6-4-10 es idozitesekkel megy 2V-tal, tobb feszt felesleges kapniuk, nem birjak. Ezt a k10statot meg lehet elfelejtem, mar2x ujraindult, valszeg ettol. nincs valami hasonlo progi? feszt szabalyozni kellene inkabb..

(#876) Kendek válasza spdrfx (#875) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az időzítés lehetne valamivel szebb is. 4-5-5-1X mondjuk, és itt inkább a tRAS az ami lehetne nagyobb. Az teljesítményben igazán nem befolyásol már olyan sokat, de az a 10-es érték nagyon alacsony stabilitásilag. Bár igaz nem tom, hogy milyen RAM-od van, lehet bírja. Azt nem hiszem, hogy némileg magasabb időzítésekkel, akár 5-5-5-16-al ne menne még magasabb órajelen, és teszteld csak le, a magasbb órajel többet hoz a konyhára mint egyel alacsonyabb CAS Latency. Meg sose feledd, hogy tRC = tRP + tRAS. Egyébként milyen időzítéseket tud hivatalosan 800 MHz-en, alap fesszel?

A K10stat-al mit csináltatsz pontosan? Mert ha csak feszt kell szabályoztatni vele, azt teljesen jól csinálja, hiába akarsz bármilyen más programot használni, ha ugyanannyi feszt adsz, ugyanúgy instabil lesz a rendszer. Amúgy még egyetlen progiról tudok, ami használható, ez a PhenomMsrTweaker. Bár nálam el sem indul mondjuk, meg sem tudtam nézni, hogy milyen.
Vagy, ha csak szabályozgatni akarsz kézileg, akkor ott az AMD OverDrive, vagy az ASRock OC Tuner.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#877) spdrfx válasza Kendek (#876) üzenetére

spdrfx
(tag)

A mem hivatalosan 533MHz es:) 1.8 V on. Hynix modulok, o'ccso' szerias=] A 10-es ertek meg a memoria irasnal fontos, most igy 6500mb/s et tud, 9cel 7200 de mar hibazik. Tobbet nemnagyon lehet kihozni belole, probaltam 1066 os modban max idozitessel de nemmegy mar. Cast novelnem akkor sztem menne olyan 850 en, de effektive lassabb lenne.

k10stattal meg a cnq t akartam helyettesiteni, mert alacsonyabb fesz. ekkel is megy, illetve "ide" allapotban 200mhz ra szabalyozni, ha csak a torrent megy.
Egyebkent xpx64 en nem sikerult ez a downcore dolog, nem talaltam meg.

(#878) Kendek válasza spdrfx (#877) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye most csak hülyéskedsz ezzel a 6500-al? Nézd meg, hogy nálam mennyivel alacsonyabb órajelen és magasabb időzítésekkel mennek a RAM-ok, és ehhez nézd meg a sebességeket. Vagy nézd meg a 602. hozzászólást, ott magasabb időzítés de magasabb órajel is van.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#879) spdrfx válasza Kendek (#878) üzenetére

spdrfx
(tag)

nem, ez ennyi:) de ha figyelembeveszed hogy mit tud gyarilag meghogy 3k-t koltottem rajuk ez is eleg szep eredmeny:) egyebkent a 6-os ertek miatt ennyi, csak sajna kevesebbel nem megy stabilan :(

png][/IMG]

(#880) Kendek válasza spdrfx (#879) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, hiszen az teljesen jó, csak az írás olyan tetű. Az olvasás meg a másolás az frankó hiszen. De megnézem én is, kicsit állítok rajta és lemérem. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#881) spdrfx válasza Kendek (#880) üzenetére

spdrfx
(tag)

meg biosba van egy csomo dolog auton, ha lesz kedvem azzal is jatszok majd meg, bar sokat nemhinnem hogy jelentenenek.. Egyebkent miert nem ganged modban hasznalod?
kiprobaltam a PhenomMsrTweaker-t de szinte gyebol ujraindult, jobban jartal hogy nem fut =]
marad a cnq..

[ Szerkesztve ]

(#882) Kendek válasza spdrfx (#881) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert az Unganged a gyorsabb azért. Mint már leírtam, egyszerre több memóriaműveletnél sokkal gyorsabb a sima Ganged módnál, alapból meg nem lassabb annál. Próbáld csak ki.
Nah, itt a tanulság. Méregettem én is, és láthatod te is, hogy mi a bibi nálad. Az a gáz, hogy az északi híd csak alap 2000 MHz-en megy, ez fogja vissza írásnál. Ha 333-ra raknád BIOS-ban a RAM-ot, és emelnéd az "FSB"-t, akkor visszaállna magasabbra a mem freki, és nőne az északi híd órajele is, ami pozitívan hatna rá.
A felső képnél 2320 MHz-en jár az északi híd, míg az alsó képen alap 2000-en.
Bár fura mód, én olyan magas olvasást meg másolást nem kapok, ez nem ér. :D

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#883) spdrfx válasza Kendek (#882) üzenetére

spdrfx
(tag)

majd kiprobalom ha sok idom lesz, egyebkent a micron csinalt meg gyari 533mhz es ramokat amik 1100mhz felett mentek, itt olvasrtam valahol ph n. a 6500 at en is keveslem, de nem sajnalkozom, igyis elegjok =]

(#884) Kendek válasza spdrfx (#883) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem csak sima 1 gigás pqi 800-asaim vannak, egy belőlük 5-5-5-16-os, a másik 3 pedig 5-5-5-18-as alap időzítésekkel. De simán mennek dualban. Nekem ez bőven megteszi, bár jobb lenne 2X2 GB, de nem szándékozom több pénzt kiadni ilyenért. Nem jelent olyan sokat a magasabb memória sávszél.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#885) spdrfx válasza Kendek (#884) üzenetére

spdrfx
(tag)

egyebkent most latom csak hogy 4-5-4-10-2 as idozitessel mennek. nem ertem akkor hogy miert csak 7400mb/s az olvasas sebesseg.. erdekes. oprendszer? bar nemhinnem h ennyit szamitana..

[ Szerkesztve ]

(#886) spdrfx válasza spdrfx (#885) üzenetére

spdrfx
(tag)

kicsit jatszottam az fsb vel. nemtudom stabil e igy most tesztelem de ezt dobta.

Egyebkent a cnq t nem lehet mukodesre birni valahogy hogyha melenyulok a fesz es a szorzo ertekekbe? igy kicsit bosszanto..

ehh nemstabil sajna :(

[ Szerkesztve ]

(#887) Kendek válasza spdrfx (#886) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony fura, hogy nálam ennyire lassú hozzád képest. Nem is nagyon értem a dolgot, a többi időzítést is a lehető legalacsonyabbra vettem, gyakorlatilag mindent a legaljára. Majd még játszom vele, mert most nem hagy nyugodni a dolog.
Látom, hogy átkapcsoltál te is Unganged-be, az sem lehet a gond, így is gyorsabb nálad.
Ha a szorzóba, a feszbe, vagy gyakorlatilag, ha a "Multiplier/Voltage Change"-t átállítod "Auto"-ról, el is tűnik a CnQ opció. Azért ez elég gáz, a Giga lapomban a feszt lehetett szabadon állítani úgy, hogy a CnQ megmaradt. Bár értelme annak sem volt, mert rájöttem később, hogy alvó állapotból felébredve nem alkalmazta a beállított feszt. Én meg általában csak alvásra rakom a masinát.
A stabilitást teszteld még, feszt állítgasd, meg vedd vissza a HT szorzót, annak nem kell 2000 MHz-nél magasabb órajelen járnia, nem jelent olyan sokat.

Mod: ja oprendszerem az természetesen Windows 7 x64. De az tényleg nem jelenthet annyit.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#888) spdrfx válasza Kendek (#887) üzenetére

spdrfx
(tag)

ugy vettem eszre hogy a NB clock is eleg kemenyen beszeszol a mem sebessegebe.meg a cpu freki is dob rajta vagy 3-400 at ha 3100 rol feltolom szorzoemelessel 3800ra.
Nem hinnem egyebkent hogy hasznalni fogom cnq nelkul, csak szeretem tudmi hogy mi a vege. gyakorlatilag egy single core cpu is eleg lenne arra amire hasznalom a gepet, de neha -igaz ritkan- kell a nagy sebesseg, azert vettem meg ezt. 4 maggal 3500mhz 2 vel 3800 stabil.
Remelem adnak ki ujabb biost amiben -hasonloan a giga lapodhoz- legalabb a feszt lehet allitgatni cnq mellett. Egyebkent mik a mem beallitasai pontosan nalad?
Win7 tol meg egyenlore tartok, ilyen rc2 meg beta meg hasonlo dolgokat kerulom, ha windozrol van szo:) egyebkent nem.

(#889) Kendek válasza spdrfx (#886) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csináltam még egy Ganged-es mérést is. Itt nőtt bőven az olvasás, de csökkent valamelyest az írás sebessége. De mivel hiába olvas gyorsabban, ha lassabban írja rá nem ér semmit ugye. Ilyenkor nézzük a másolás értékét, ami Ungadged-ben nagyobb ici-picivel. Meg többet is ér az, hogy sok memóriaműveletnél gyorsabb Ungadged-ben.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#890) Kendek válasza spdrfx (#888) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Windows 7-ből természetesen nem RC-t használok, hanem a normális végleges RTM-et, méghozzá magyar nyelvű telepítőm is van.
Ezzel a proci órajellel én bajban vagyok, mert nem BE-s a procim, 3 GHz-nél magasabb órajelen nem tudom járatni így sajna.
Az újabb BIOS-ban ne reménykedj, legalábbis abban ne, hogy átvariálják a proci szorzó és fesz állításának lehetőségét, úgysem fogják.
Mem időzítések pontosan nálam most, mármint a többi, mert amúgy visszaállítottam eredeti beállításba már. Úgyhogy csak az első 4 alattit nézd.

Tolhatnál róla te is egy képet, mert akkor kipróbálnám a beállításaiddal. :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#891) spdrfx válasza Kendek (#890) üzenetére

spdrfx
(tag)

oks, csak meg nem probalgattam nagyon, amit nem tudom hogy miaz az maradt auto n. Holnap probalkozom majd ha lasz idom. meg azt vettem eszre hogyha amd overdrivenel allitok a mem en vmit akkor vmit el*sz rajta, hiaba veszem leljebb az ertekeket, lassabb lesz a mem allitas utan. SOKKAL. pl kesleltetes 58 kelyett 68.. ilyesmi. most igy mennek nem 800 on hanem 733 on 4-5-5-10 en stabil ugynezki.

(#892) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jut eszembe, tudja valaki, hogy az AMD OverDrive-ban a jobb felső sarokban az a zöld kis világító pont, amit ki is lehet kapcsolni rákattintással, hogy az mire való?

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#893) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Valaki meg tudná mondani nekem hogy az alap NB frekinek tehát 2000Mhz-nek mennyi fesz kell? :F Előre is köszi.

(#894) spdrfx válasza Joshi (#893) üzenetére

spdrfx
(tag)

1.1V alatt nalam instabil lesz, egyebkent ez az alap.
A zold pontrol azt irja hogyha sarga vagy piros akkor "boost" modba megy a gep:)

(#895) Kendek válasza Joshi (#893) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annak 1,2 Volt az alap feszültsége.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#896) spdrfx válasza Kendek (#895) üzenetére

spdrfx
(tag)

1.1V sztem.

(#897) Kendek válasza spdrfx (#896) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor állítsad "Auto"-ra a BIOS-ban és nézd meg OverDrive-ban, hogy mit mutat. Nálam, meg másoknál is 1,2-őt ebben a lapban is meg másikban is.
De kíváncsi vagyok, úgyhogy tényleg, mert most nem tudom megnézni, de nálam annyi a legjobb emlékezetem szerint is. :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#898) spdrfx

spdrfx
(tag)

Megneztem hogy hybrid CF ben mely karikkal mukszik. Van hd3850 is, csak giga gyartmanyu. ez mennyire lenyeges?
[link]

1.1V :)

[ Szerkesztve ]

(#899) Kendek válasza spdrfx (#898) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az oldal amit linkeltél ez a "CrossFire Support List", nem a hybrid CF. Amúgy a márka az teljesen mindegy, és valószínűleg minden megy ami tud CrossFire-t, tehát mondjuk 4890-es is. A márkák amelyek oda vannak írva, valszeg azzal tesztelhették. Inkább az aktuális Catalyst-ban érdemesebb a legfrissebb listát megnézni, mert itt a 8.9-es támogatása van csak.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#900) spdrfx válasza Kendek (#899) üzenetére

spdrfx
(tag)

Jajj en az integraltat akarom meg mindig ravenni hogy a 3850 nel kozoskodjon:) Csak ha egyszerre engedelyezve vannak akkor azonnal kifagy az egesz, aztanmeg nem tolt be, es nemtom h erdemes e szenvedni vele hogy megcsinaljam, a cf et csak ki szeretnem oprobalni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.