THX
ájlávju deszka & Black Edition 
Megy a 4.mint a barom
húzni még nem húztam,de azt is bírnia kell.Mostanában ugysem lesz rá szükség.
Milyen winchestert vegyek? (olvasd el az első hozzászólást, mielőtt írsz!)
[Re:] Sharkoon Nightwriter billentyűzet éjszakai ragadozóknak
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]

THX
ájlávju deszka & Black Edition 
Megy a 4.mint a barom
húzni még nem húztam,de azt is bírnia kell.Mostanában ugysem lesz rá szükség.
Sajnos a Wind-emről irogatok távol otthonról, lopva a szomszéd wifis netét.
De estére összeütök egy kis leírást hozzá, csak kicsit bonyolultabb a dolog. És az is lehet, hogy az a Phenommsrtweaker még jobb is, de nem tom megnézni most.
hárásó: gratulálok hozzá. 
Akkor eddig csak én voltam ilyen szerencsétlen, hogy nem megy egyáltalán. Bekapcsolom, és a 4850-esem tetején kigyullad a 2 vörös fény, és annyi, nem indul. Csak a CMOS reset segéll rajta.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Ok várok türelemmel.
a 4850 tetején a kis piros led érdekes mert, amíg telepítettem/tesztelgettem a gyerkőcök gépét, nekem is volt, hogy nem indult a gép, akkor éget a kis piros led olyankor resetgomb és ment minden. Talán 2-3x csinálta.
Legelőször talán akkor amikor a 4. mag bekapcsolása kipróbálása után vissza a akartam állítani 3 magra és akkor nem indult a gép.
Prime95 kb 20-30 perc, 3DMark, 5-6x, szörösfánk simán gond nélkül futott. A gyerkőcök is nyúzzák 2 napja CMR Dirt, NFS undercover, Pro Soocer, gond nélkül nekik semmi nem volt.

Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint péntek délután
Nagy ritkán előfordulgat nálam is, hogy mikor a Windows-ban újraindítok, akkor nem indul el egyből, hanem égve maradnak ezek a ledek. Amik amúgy is villanni szoktak egyet. Viszont akkor egy reset segít mindig. De a 4-magos aktiválásnál semmi sem segített, kikpacs, bekapcs, áramtalanítás, csak integrált grafika, semmi. Szal nem megy.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Szia Madgie!
Örök hála! Nagyon köszi!
Hála neked, ezzel a driverrel műkodik a Qsound!
Üdv, minden jót!

Érzem ez a hiba az ámítástechnika kategóriájába fog kerülni mint az eltűnő Lan kapcsolatom.
Nos, K10Stat:
Először is be kell szerezni. (Remélem jó a link)

Na már most, ha csak az órajelkapuzás érdekel belőle, akkor 2 dolgot kell csak tenni. A "P-state" fülnél jobb oldalon láthatod azokat az "up%" meg "down%"-okat. Azokat kéne értelem szerűen beállítani. Mondjuk úgy, hogy P3-nál up legyen mondjuk 30%, mert akkor 30%-nál nagyobb proci kihasználtságnál vált föl P2-be. Ott meg lehet mondjuk 60%. Lefele meg ugyanez, ha felváltott P0-ba, akkor hány %-nál váltson le P1-be. Mondjuk 80%-nál, és így tovább. Alul az "up(ms)" meg "down(ms)"-nál állíthatod, hogy milyen gyorsan váltson föl meg le. Ezeket érdemes jó alacsonyra állítani, mondjuk 200 meg 500 ms.
Ha ez megvan, akkor gondoskodni kell róla, hogy működjön, és szépen csendben elinduljon bootnál. Tehát töltsd le a StartupCPL nevű alkalmazást. Indítsad el, majd a HKCU/RUN fülnél jobb egérgomb "new", "Browse Processes", és tallózd be a K10Stat indítóját. Leokézed, majd itt a létrejött indítós bigyóra jobb egérgomb, "Edit". A megjelenő ablakban, az alsó sorban, ahol az útvonal található, na annak az idézőjeles szövegnek a végére navigálsz, nyomsz egy szóközt és szép sorban beírod ezeket: -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw
Ezek hatására majd csöndben elindul az értesítési területre, alkalmazza az első profilt (bár, ha nem állítod azt el akkor nem is érdekes, tehát az -lp-t ki is hagyhatod), és az órajelkapuzást minden magra egyszerre. Leokézod, majd jobb egérgomb megint rá, "Run Now" és ellenőrzöd, hogy rendben elindult-e és megy normálisan.
Ha okés a dolog, akkor ezek után magától fog menni, és váltogatja az órajeleit a CnQ működése nélkül is.
<-ƘƘ-> Rendszerment

köszi
ha odaengednek a gép elé a kölykök kipróbálom

Nem tud valaki olyan progit ami minden hőmérsékletet, terheltséget egybe mutat?
Alaplap+CPU+VGA+HDD+RAM
everest?!
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

Kendeknek köszönd, nekem is ő segített! 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Biztos tudja de én olyanra gondoltam amit le lehetne rakni az óra mellé, esetleg be lehetne állítani, hogy mindig felül legyen, vagy naplóz.
Az everest-et le lehet tenni az óra mellé, ott mutathatja a hőmérsékleti értékeket. Sőt az oldalsávra is ki lehet tenni. Naplózni viszont nem tud, legalábbis nem tudok róla.
<-ƘƘ-> Rendszerment
Volt némi időm piszkálgatni a gépet, rájöttem, hogy nekem se szereti az OCZ Gold ramot 1066-on járatni, kis idő után kifagynak a dolgok, Prime Blend tesztje 1 percen belül fagyi 
Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

köszi megnézem majd

Megcsináltam amiket írtál, és megy. Szuper! Köszi!
Miért nem HKLM fülre tetted a HKCU helyett? A többi felhasználónak -ha jól gondolom- nem töltődik be a gépeden (feltéve hogy vannak). Van egyéb oka?
Más:
-Milyen arányra érdemes beállítani a GPU frekvenciát és a sideport órajelét? 1:1-re tippelnék vagy máshogy értelmesebb? (ha sideport only; kombináltban RAMmal egyformára állítom a sideportot)
-Nálam vagy 10 másodpercet gondolkozik a bios lefutása illetve az op.re betöltése között. Más tapasztalt ilyet? egyszál IDE (SATA off) illetve AHCI módban egyaránt.
-Kb aznapi első indításkor hajlamos nem észrevenni a rendszerlemezt és csak reset után indul el. Gondolom az előző dologgal kapcsolatos lehet.
[ Szerkesztve ]

Én is köszi, eddig csak a Phenom2Tweaker-t ismertem, de ez sokkal jobban finomhangolható 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

ez az ez kell nekem
még nem jutottam el odáig hogy megnézzem, de ezt felteszem beállítom és bármikor visszanézhetem
Jah, azért mondtam HKCU-t mert megszokásból már oda rakok mindent (rendszergazdai jogosultság gond, meg itthon csak én vagyok a gépemen). De persze ennek a proginak úgyis mindegy, mehet HKLM-be is. 
A GPU frekinek semmi köze a sideport memória órajeléhez, nem kell arányokkal foglalkozni. A mem órajelét olyan magasra kell tolni, amivel stabilan, képhibák nélkül adja a képet. A GPU-t viszont nem érdemes az alap 500 MHz-nél magasabban járatni, ha nincs aktív hűtés az északi hídon, és ha egyáltalán nem játszol. Ha feljebb tolod, akkor iszonyatosan képes felforrósodni az északi híd, ez nem tesz jót az élettartamának, és a kétszer akkora órajel nem is jelent kétszer akkora teljesítményt játékban.
Viszont a 128 MB integrált memóriához érdemes 128-at lecsípetni még a belerakott RAM-ból hozzá (UMA+SIDEPORT), ez sokat dob rajta játéknál.
10 mp-es gondolkodásos dolgot még nem tapasztaltam, de ha AHCI módban használod a merevlemezeket, akkor érdemes megtartani a Microsoft-os alap driver-t hozzá, mert boot-nál sokkal gyorsabb mint az AMD-s szutyok.
Joshi - Köszi szépen! Mindig tanul az ember. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

Kéremszépen.Érdekes dolog történt.Egyszer már aktiváltam a 4.magot egy x3 720 BE prociban,majd visszavettem az eredeti 3 magra.A haveromat érdekelné a dolog esetleg baruházna egy ilyen prociba,eljött megnézni.Most pedig több kísérletre sem tudtam.Még a monitort sem kapcsolja be a cucc.
,cmos restart volt.Mondjuk engem nem zavar a dolog mert nekem a 3 mag is bőven elég,de érdekes.Hátha ti tudtok valmi magyarázatot.
Amikor először csináltad, akkor melyik verziójú BIOS volt fönt?
<-ƘƘ-> Rendszerment

Amivel kiadták,és az is maradt rajta,nem volt frissités.

kérnék egy ellenőrzést jól állítottam-e be vagy pont fordítva kellet volna megadni?
amit el szerettem volna érni 50% nál 2 lépcső 75% nál 3 lépcső 90%nál 4 lépcső.
[ Szerkesztve ]
Pont fordítva lenne az értelme. Szal az up-ot is meg a down-t is fordítsad meg föntről lefele. De akkor sem lesz éppen értelmes, mert, az nem jó úgy, hogy 90%-nál felvált és 95-nél le, mert így hogyan váltson le, ha fel kell váltania? Ez így ellentmondás. Legyen valami ilyesmi:
up% down%
90 85
70 65
50 45
Ekkor felvált P2-be 50% fölött, aztán P1-be 70% fölött, stb. Vissza meg maxról levált 85% alatt, majd 65% alatt és végül legaljára vált, ha 45%- alá esik a proci használat.
De ez így eléggé spórolós beállítás, a ms-os váltásos bigyókat minél alacsonyabbra vegyed, mert így viszont már vehetsz észre némiképp lassulást a túl nagy %-os váltás miatt. Ugyanakkor kevesebbet fogyaszt a cucc.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

köszi
gondoltam hogy pont fordítva értelmezem 

császtok
sztetek jó ez a lap?
nekem most 1 msi k9 no v3-mam van,ez a lap az enyémnél gyorsabb?
tuning hogy megy vele?
hol lehet jó áron megkapni?
előre is köszi a választ!!!THX

Akik itt vannak azok mind ezt vettek , így nagyon rossz véleményük nem lehet 
A gyerkőc gépébe került egy ilyen kb 1 hete így hosszútávú tapasztalat nincs. Az árához képest elsőre tetszik 
Tuning én nem tuningoltam ,de ahogy biost nézegettem lehet FSb-t és szorzót is emelni külön.
A Phenom II A710 negyedik magját is aktiválni tudta
A lap adodságai megvannak a tuninghoz a kérdés mit rejlik a prociba, Ramba.
[ Szerkesztve ]
Ma megjött a laphoz az Athlon II X2 250
Meló előtt sikerült gyorsan feltennem ez XP -t aztán este tesztelgetem, aztán holnap felteszem a Win 7 RTM -et 
Kíváncsi vagyok, hogy a régi procimhoz képest amit 3GHz -ig feltornásztam mennyivel lesz gyorsabb. (:
http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

Én ennek az újabb változatával A790GXH/128M-el rendeltem egy gépet.
Elsősorban Linuxot szeretnék rajta használni, remélem azzal is jó lesz!
[ Szerkesztve ]
Jónak jó, csak kicsit körülményesebb az AMD integrált grafikát tökéletesre beüzemelni Linux alatt. De jó szórakozást, sok sikert hozzá. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy ASRock M3A790GXH/128M alaplapnak és lenne pár kérdésem.
Tudom nem ez a fóruma, de ez „áll” a legközelebb hozzá 
Az OCC-t bekapcsoltam AUTO-ra, de nem sikerült bekapcsolni a 4-ik magot. A biosból kilépve, a módosítások mentésével a rendszer nem tudott elindulni (folyamatos újraindulás és kék halál). Az OCC kikapcsolásával sem indult el a rendszer ezért áramtalanítottam az egészet. Ez követően a rendszer elindult.
A WinXP betöltés után az első üzenet, hogy a rendszer súlyos hiba ………. szenvedett (Felügyeleti eszközöknél a 102 kód volt kiírva).
A memóriák 2 darab 2GB OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Edition (4GB (2x2048MB 1600MHz) D/C Kit PN - OCZ3P16004GK) de OCZ3P16002GK-nak és 1066MHz-nek ismeri fel, illetve kb. 500MHz-n működteti őket (Everest és CPU-Z szerint is) normális ez? Ilyen típusúnak kell felismerni őket és ilyen sebességgel kell ezekenk működniük?
Üdv. Ori
This is usually the part when people start screaming.

Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Miért nem ismeri fel a gépem a külső WD Passportomat?
Szerintetek alaplapi usb driver vagy mi a franc?!
A notim simán kezelte vistával és xp-vel is, mindenféle külön driver telepítés nélkül.
MEGVAN: AsRock M3A780GXH/128M+Phenom II 720+CM Hyper TX3+4GB Geil 1333/CL7+Sapphire HD4850 512MB Vapor-X+Gigabyte SuperB 460!!!
Kicsit több infót is adhatnál a hibajelenségről, így mégis mit vársz tőlünk? Pontosan, hogy érted, hogy nem ismeri fel? Nézted eszközkezelőben? Ott feltelepült rendesen? Vagy bedugtad, és egyáltalán nem látta?
Ha egyáltalán nem reagált a bedugásra, próbáld meg a hátulsó USB portokba dugni, elöl nem kap akkor elég kakaót. Ha nem ez a hiba, akkor meg nézd meg a Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés -> Lemezkezelés alatt, hogy "Online" állapotban van-e. Ha nem, tedd azzá. De, csak akkor, ha nincs rámásolva egy az egyben a rendszerpartíció. Akkor amiatt van "Offline" állapotban, és akkor nem ajánlott azt megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

a procidba halott a negyedik mag ezért nem indult, a win üzit meg természetes hogy kaptad hisz már valameddig betöltött amikor elszállt.
A memóriára nem tudom a választ

Üdv, 1 kérdésem lenne:
Árbeli különbségen(+800 ft), és az AM2 foglalat támogatásán kívül mi a fene a különbség e lap, és a ASRock A780GMH/128M lap között?
Mert én inkább a GMH-t támogatom, csak félő, hogy valamit nem vettem figyelembe.
Nézd meg a specifikációkat, meg a képüket. Láthatod, hogy az A780GMH/128M az microATX méretű, ezáltal hiányzik például a 2. teljes méretű X4-es PCIe foglalat. De igazából sok különbség ezen kívül nincsen köztük.
Amúgy az "AM2 foglalat támogatásán" nem tom, hogy mit értesz, ugyanazokat a procikat támogatják.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Win 7 alatt működik valakinek a Cool and Quiet? Kell valamit állítani, telepíteni? Biosba be van kapcsolva, de nem veszi vissza a szorzót...
M3A780-am van, elötte vistán sem ment (ezt anno annak tudtam be, hogy inteles konfiggal telepítettem, és nem raktam újra az amd-vel).
A pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta...
Megy tökéletesen persze. Nézd meg az Energiagazdálkodási lehetőségeknél, hogy a Kiegyensúlyozott e az aktív, illetve a séma beállításain belül a speciális energiaellátási beállításoknál, hogy a Processzor energiagazdálkodásánál a Minimális processzorteljesítmény mire van állítva. 5% kellene alapból lennie.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Köszi megy, power saver-en volt (azt hittem azon megy), balanced-en okés. 
A pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta...
sziasztok,
nagyon szemezek ezzel a lappal... átfutottam a topicot amennyire tudtam, de rákérdeznék néhány dologra, hogy jól értem -e:
- Sideport önmagában nem elég a HD videó gyorsításhoz?
- Csak sideport _nélkül_ használva nem hibázik HD videó játszásakor?
- Extra magok bekapcsolásakor előfordulnak-e indulási poroblémák (pl néha nem elsőre indul el a lap, vagy ott más probléma volt)?
HerrZ:
- ezzel a lappal teszteled a 2@4 procikat? Ezügyben még lehet, hogy a nagyon közeli jövőben megkereslek (csak még a helyi bolt árjánlatát várom a lapra, esetleges 3-4 magos procikra).
- Csak uma-val megy hibátlanul ph2 procival nálad az integrált gpu?
Szerintetek melyik éri meg jobban?
- Régebbi, már meglévő Asrock AliveNGF6G-DVI L2.28 biosos lap x4 810-zel felbővítése
- Egy új A780GHX/128M lap és hozzá egy ph2 x2@x4 pretested - ez saccra 5eft-vel több kiadás.
Valaki esetleg meg tudná nézni, hogy everest szerint / más progi szerint hogyan módosul a rendszermemória sebessége csak sideport | sideport + uma | csak uma esetekben?
A mostani nforce lapomon vagy 40% pluszt jelent, ha nem használom integrált gpu-val a ramot.
Ahogy olvasom nagyon jó a fogyasztása a rendszernek ilyen lappal és ph2-vel 
Elnézést kérek, ha már valahol szerepel a válasz valamire 
köszi és üdv,
azbest
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Hello!
A780GXH/128M ben a legujabb biossal engedelyezni lehet a letiltott magokat?
igen lehet (ACC-t kell autora tenni)

oks, koszi a "legujabb bios" volt a lenyeg, hogy frissitsek e, mert olvasni olyanokat hogy javitottak ezt a bugot az ujabb biosokban, nemtudtam hogy ezt a lapot erinti e, kosz a valaszt.

Én inkább amondó vagyok ami működik minek piszkálni.
Abból legtöbbször csak a szívás van.
És egy kérdés a nagyérdeműhöz 
A dobozon van valami szupergyors boot lehetőség. A nevére se emlékszem. Ez vázlatosan hogy működik?
Alvóba rakja csak a gépet? Igényel folyamatos tápellátástkapcsolós konnektort mindig lekapcsolják a gyerekek így full áramtalanítva van minden
[ Szerkesztve ]

FélOFF, de mióta belőttem a K10Stat-ot, nem tud a gépem visszajönni a hibernálásból. Ezt vajon miért csinálja?
- Extra magok bekapcsolásakor előfordulnak-e indulási poroblémák (pl néha nem elsőre indul el a lap, vagy ott más probléma volt)?
Igen, néha előfordul plusz magok bekapcsolása után, hogy indítás után rögtön egy resetet is kell nyomni.
Az Instant Boot az ACPI által biztosított S3 és S4 funkciókat használja. A lényege annyi, hogy mikor lekapcsolnád a gépet, az nem lekapcsol, hanem újraindít, és mielőtt teljesen elindulna az oprendszer, vagy alvó állapotba (gyors mód) küldi a gépet vagy hibernálja (hagyományos mód) azt. Előbbi előnye, hogy nagyon gyorsan elindul újra a gép (3-4 s), de hátránya, hogy folyamatos tápellátást igényel. Utóbbinak kicsit több idő kell az elindulásra (20-22 s), viszont teljesen áramtalanítani lehet a gépet (nem az elem kivételére gondoltam).
De az egész szerintem értelmetlen, mert feltétele, hogy egyetlen felhasználó lehet aktív a gépen, és bejelentkezéshez nem kérhet a rendszer jelszót. Ugyanis felhasználói beavatkozás nélkül el kell jutni az asztalig, hogy elinduljon az Asrock program, hogy lépni tudjon.
madgie: Őszintén szólva én nem használom a hibernálást a gépemen, még a hiberfil.sys fájlt is töröltem. Én mindig alvásba rakom a gépet, abból tökéletesen vissza tud jönni. Hogy biztosra menjünk, teszteld le a dolgot. Hibernálás előtt zárd be a K10stat-ot, és úgy teszteld le, hogy ha nem megy a program, akkor rendesen visszatér-e. Nálam már előfordult, hogy valami progit hibáztattam, pont, hogy az alvás miatt, hogy nem jött rendesen vissza. Aztán kiderült, hogy egy másik tehet róla amire nem gondoltam, méghozzá az AMD Advanced Over Driver nevezetű cucca, ami elindít egy szolgáltatást, ami bezavar olyankor.
<-ƘƘ-> Rendszerment