Afene, kitöröltem a képet közben, mert a cikkemhez kellett a nyomorult hely. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

A Win7 VIA Audio drivert belinkelnéd nekem az Asrock oldaláról? Köszi. 
szerintem nincs még kimondottan win 7 via driver az asrock oldalán se,a 660 as vista komp. módban fut tökéletesen win 7 en.

Ez érdekelne engem is, mert leszedtem valami v660-as drivert, de azzal is ugyanúgy fagy.
Szunya: nem fut. Ugyanúgy fagy nálam, ha expert módba teszem.
[ Szerkesztve ]
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Szia!
Elárulnád légyszíves, hogy konkrétan milyen géped van? 
Valamint h ha még1szer hasonló konfigot vennél, akkor milyet vennél?
Köszi!
Üdv.
Gabi
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72
Hát, elég nehézkes dolog volt megkeresnem, de megvan. Én anno a Latest Update oldalon láttam meg, és úgy tűnik, hogy az újabb valamivel, mint amire most leltem rá. De ettől függetlenül jó ez is gondolom. Itt a link hozzá, alul megtaláljátok a VIA-s cucchoz való drivert.
<-ƘƘ-> Rendszerment
ezt nem is néztem,köszi a linket....

THX! 
ez a lap
proci vagy 550 vagy B50 mikor mi kell
vga integrált, most majd jön egy 4670 gta4-hez
4 giga exceleram 800 5-5-5-15 @1000 5-5-5-15
audigy 1
egy nexus caterpillar házban
egy 500-60GLN FSP táppal
freezer xtreme +f12 pro pwm
abit airpace wifi
--------------------------------------------------------
am2-be vagy ezt a lapot venném vagy aod790gx-et, volt ud4p-n,amiben többet tudott(fesz tartása) ez nem volt meggyőző hogy a sok hülyeségét ne vegyem észre asrockhoz képest(sokkaljobb bios, gyorsabb boot, sokkaljobb ventiszabályozás az asrocknál)
más lap alig játszik a mod miatt ergo.....tökéletes lap nem lesz,mindenképp kompromisszumra fogsz kényszerülni valamilyen szinten
Válasz felszereltség és a fentiek alapján mi a fontos neked, ha 0-24 cpu-z-t akarod nézni hogy mennyi a vcore akkor nem ez a lapod, ha főleg használni akarod a gépet akkor nem lesz semmi gond vele
int codec hülyeségei audigy miatt engem nem érintenek, cf-et sose építenék mert értelmetlen ..kb ennyi
árban még az ud3 rev2 van még talán ezen a szinten, de az nálam az int vga hiánya miatt alapból nem játszik
jah 770-ds3 rev2-ről váltottam amint a lap megjelent egyértelműen az int vga meg a mod miatt, egy percig se sírtnam vissza azt a gigát se(az a lap kb 1:1-ben ud1 rev1)
[ Szerkesztve ]
És te milyen ramot ajánlanál hozzá? (ddr2 és ddr3 téren...)
ddr3 nemtom, ahogy olvasom szop@s szal amíg az értelmesebb nem lesz én nem vennék magamnak
ddr2...ocz-ket szokták mondani, kingstonet és corsairt nem
nekem azért van ez mert ez akkor volt 11k amikor 2x2giga kingmax is 16k körül mozgott
de igazából nemoszt nem szoroz hogy 1066 vagy csak 800-as, rátolok +50MHz-et a procira és behoztam a lemaradásomat...
Értem!
Köszi!
Csak arra gondoltam, hogy egy am3as lap tovább lesz bővíthetőbb, mint egy am2+os...
Vagy rosszul gondolom?
Üdv.
Gabi
szinte biztos hogy am3 tovább lesz bővíthető
csak akkor a ramot ne ár hanem support list alaján válassz, ha tudod milyen lapot akarsz venni

Két éve még egy AM2-es lap is időtállónak tűnt, de hiába van egy olyan procid ami visszafelé kompatibilis(DDR2, DDR3) és berakható a régi cuccba, ha mondjuk a rendszerbusz sebességét időközben módosítják(HT 1.x, 2.0, 3.0 stb) és akkor nem említettem olyan plussz dolgokat mint az ACC és a fene se tudja hogy még mik vannak.
Szerintem egy proci csere általában alaplap cserével is jár, pont ezért kell nagyobb léptekben hardvert cserélni ahogy én is tettem.
X2 5000+-ról X4 B50-re a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással.
Ja ez eredetileg G@ß!-nak ment. 
[ Szerkesztve ]
mellékesen meg am3 felhozatal elég sovány, az idén megjelenő 2-3 chipsettel már talán le lesz fedve minden igén, addig alig van pár amire rá lehet fogni hog "jó", míg am2+ már azért eléggé kiforrt
Köszönöm szépen mind2őtöknek! 

Otthon megnézem, addig is hálás köszönet! 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Eszerint az NB feszt a cpu fesszel azonos értékre kell belőni? 
nemfeltétlen, de azt se árt emelni
én azért lövöm be egy szintre mert 2800 körül használom az NB-t, dob pár %-ot
Mennyi a max fsb-je a te procidnak?
Mennyit bírhat kb a lapod?
FSB emeléséhez kell a proci fesz-én kívül mást emelni?
Üdv.
Gabi
U.i.: csak arra gondoltam, h ha tegyük fel neked 1066mhzes ramod van, akkor ha jól számolok 265ös FSB-vel lenne szinkronban a lap a memóriákkal.
Viszont ez már a procinak 4100+ mhzet jelentene...
Szorzót csökkented mondjuk 15-re, akkor felállna a rendszered? (~4000mhz)
Esetleg másvalaki próbált ezzel piszkálódni?
1066-on mehet a ram default 200-as FSB mellett is, tud ilyet mintden phenom
max fsb amit a lapom bír olyan 265 körül van, kisebb procinál ez limitáló ténező lehet(~710/810)
fsb emeléssel nő a HT, NB, ram órajel, ezekre figyelni kell vagy +fesz vagy visszaosztás szinten
Értem!
Azt nem írtad, hogy csak fsb emelésével meddig jutottál el?

Most hívtam fel a kiskert ahol vettem az alaplapomat és a 2x2Gb OCZ 1066 5-5-5-15 2.2V DDR2 Platinum memóriákat, és mondtam hogy hibáznak 1066-on. Az eladó egyből azzal jött hogy sajnos az AMD 1066-os memóriakezelése nem megfelelő és az alaplapok se támogatják megfelelően, amit talán el is fogadnék mint érvet(mert 800-on hibátlanok) ha ki tudnám próbálni egy másik rendszerbe ahol biztosan bebizonyosodna hogy igenis a memóriák hibátlanul mennek 1066-on.
A kérdés hogy az eladó érvelése mennyire hihető? Az egyik kollégám mindjárt visszahív ha hazaér és megmondja hogy milyen alaplapja van, mert ha minden igaz akkor az támogatja az 1066-os memókat is(Intel). 
Nincsen gondjuk a memkezeléssel, így konkrétan nem lehet kijelenteni. Esetleg emelj az időzítéseken, ha nincsen a lap kompatibilítási listáján a típus, akkor nem 100%, hogy viszi frankón. AM3-mas procik DDR III 1333 MHz-en járatásával akadnak problémái esetleg, de az más kérdés.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

1066-on minden időzítést kipróbáltam igaz a gyári 2.2V-nál többet nem adtam neki, de Orthos és Prime95 alatt hibázik. Érdekes hogy 800Mhz-en még 1.9V-on is frankó ami tényleg lehet a lap hibája is de a memória is túlmelegedhet mert azért az a gyári 2.2V nekem elég soknak tűnik.
Egyáltalán bírna még többet a 2.2V-nál? nem szívesen sütném meg a memókat főleg úgy hogy csak pár naposak mint a kiscsibe. 

A Brisbane procik mem vezérlőjében keresendő a probléma.
1000 körül van a maximumuk.
Érdekes, mert a Windsor magnál meg nincs ilyen gond 1200-on is hibátlan.
[ Szerkesztve ]
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
oké, de ez deneb
itt inkább a ram a gond, nekem is volt hipperszupper corsair dominatorom, meg se moccant 1000 fölött bármilyen amd-vel
illetve ottvan a trancend 2x1gb putri 800-asom ami meg röpül 1130-on 2.1V mellett sima birsalmával
Azért, hogy biztosra menj, teszteld le RAM tesztelő progival is. A legjobb talán a Memtest86+, de ez DOS-os cucc. Ha Windows alatt akarsz tesztelni, ajánlom még ezt a progit. Ha ezekben is hibázik akkor jó, vagyis nem, de akkor legalább biztosra mentél. Amúgy nem tom, Prime95 már nekem is hibázott akkor, amikor véletlen 0.5 V-al kevesebb kakót adtam a RAM-oknak. De 2,2 fölé szerintem már ne lődd be, max akkor, ha hivatalosan mehet följebb is.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Leteszteltem a Wines memtesztel és kb ugyan akkor el kezd hibázni ahol az Orthos vagy a Prime95. Holnap viszem a ramjaimat a kollégámhoz, mert olyan Inteles gépe van ami támogatja az 1066-os memókat. Ha ott hibátlanul működik akkor az AMD a hunyó nem a memória.
Majd jelentkezem az eredménnyel.
THX mindenkiinek. 

Nincs meg neked a "régebbi" telepítője? Én leszedtem ezt, de olyan dolgokat művelt, hogy felállt a szőr a hátamon: csak a HDMI-s hangeszközöket akarta felismerni, tehát mindent letiltott, se kép, se hang, egy órán át tartott, míg rendesen lepucoltam és visszavarázsoltam a Vista drivert. Aztán a Win7 indításakor azzal foagott, hogy nem eredeti a win7-em (!). Érted, a hivatalos oldalról való RC nem eredeti... eszem megáll 

Basszus, én meg csak a cuccoknál lévő procit néztem 
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
Fura mindenképp. Nekem semmi ilyesmi problémám nem adódott vele. A többiek is nyilatkozhatnának róla esetleg. Igazából még érdemes lenne kipróbálnod azt a verziót is, ami nálam van, mert az enyém újabb egyel. De, ha belegebedek sem találom meg a neten. 26.3 MB betömörítve általam. Ha gondolod valahogy megoldhatjuk az átmásolást hozzád, munkaidőben pikk-pakk feltom nyomni neked, itthon gyenge a net hozzá. De, csak, ha gondolod. Nálom 100%-os, és a QSound iszonyatosan jól szól, vissza nem raknám azt a régebbit, még ha fizetnének érte se.
A régebbin ha a 6.60-ast érted akkor az itt van.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

6.6-os van most fent, expert módban fagy, de legalább felismeri. Nagyon megköszönném, ha átküldenéd a tiédet, mondjuk a toldacuccot.hu-n átcsoroghatna...
Amúgy nem vagyok kibékülve a hangjával, a QSound-ot meg szívesen megpróbálnám, mielőtt mondjuk elkezdek kuporgatni egy Xonar hangkártyára 
Okés, így mehet, remélem megkapod. Már tolom is a freemail címedre, remélem oda gondoltad.
17 percet ír ki feltöltési időnek, szal majd ennyi idő múltán kezdheted sasolni, hogy átment-e. Ace-be van tömörítve, ez a szabvány nálam, remélem engedi menteni.
Szerk: még 11 perc 
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Köszi! Freemail természetesen jó lesz, gmail-re fut be úgyis minden levelem 
[ Szerkesztve ]
Akkor egy visszajelzés:nekem tökéletesen fut (RC 7100).
nekem is tökéletesen fut Win 7 64bit RC7100 
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

Jihá! Simán jó, amit átküldtél, QSound rulz! Köszönöm szépen 
(Win7 RC 7100 x64)

Sziasztok.Egy rokon kislánynak kellene egy gépet összerakni, és erre a lapra gondoltam egy x2 250 társaságában.A kérdésem a következő:a sims 2 megy-e gond nélkül ezzel az int.vga-val vagy kell bele egy komolyabb?
jó páros a proci+lap amit választottál
gépigény alapján nem okozhat gondot a Sims2 futtatása[link]
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
sims3 is megy rajta kisebb felbontásban

Hi ismét!
Van egy kis problémám a konfigommal, amiben egy ilyen lap dolgozik. A konfig: ASROCK A780GXH/128M | X4 Phenom 9550 | Sapphire HD4670 512 | 2*2 GB Kingmax 1066 | 2*320 GB WD Caviar | 410W Chieftec
Aza bajom, hogy fagyogat rajta az oprendszer. Először Win 7 volt rajta, fagyott, ezért leszedtem, azt hittem a 7 hibája, de a Vistával ugyanezt csinálja. És az a röhej, hogy általában nem játék közben, hanem netezés közben, vagy win-en belüli kavarás közben fagy le. A fagyás annyit jelent, hogy megmerevedik minden, kurzor se mozog, semmi életjel, sőt még a billen a Num Lock LED is kialszik.
Tudom, hogy nem ez a legoptimálisabb topik erre a kérdésre, de hátha valaki tud segíteni és azóta csinálja ezt, mióta az új lap + CPU + HDD kombó van benne.
Válaszokat előre is köszi! 
milyen beállítással használod a ramot?(órajel fesz, időzítés)
Nekem akkor csinálta ezt rendszeresen amikor tuning mellett be volt kapcsolva a Cool 'n' Quiet.

Alapbeállításokkal, tehát minden auto. Annyi, hogy a CPU órajele megvan emelve 5%-al így gondolom a RAM-é is hasonlóan.
Én a tápra gyanakszom, de remélem hogy nincs igazam...

Szerintem az nincs bekapcsolva, de nem emlékszem pontosan. Sajnos most nem vagyok annak a gépnek a közelében, így nem tudom megnézni 
Meg elég lassúnak tűnik általában is a rendszer, a gagyi kis laptopomon gyorsabban feláll a win7...
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a választ-Neked is kisza25-azt gondolom jó alap lesz egy 12 éves kislánynak, bár így hogy videokártyára nem feltétlenül szükséges költeni lehet hogy erre érdemesebb építeni:ASRock M3A780GXH/128M AMD780G SAM3.A későbbi esetleges fejlesztést figyelembe véve 2x1gb ocz ddr3 ram társaságában már nem kell majd lapot és memóriát cserélni, most pedig nem sokkal kerül többe mint a ddr2 platform.

Leteszteltem az OCZ memóriáimat egy Asus PQ5 lapban egy c2d E7400-as procival és hibátlanul fut 1066 5-5-5-18-as időzítéssel Orthos alatt. A srácnak egy Kingston HyperX 1066-os 2x2Gb memóriái voltak, na mondom hazaviszem és beleteszem ebbe a lapba. Megdöbbenésemre hibátlanul ment 1066-on 5-7-7-24-be(ez volt az alapbeállítása).
Ezzel beigazolódott az, hogy nagyon válogatós vagy az alaplap vagy pedig az AMD úgy általában. Mondanom se kell hogy a gyerek nem akarta elcserélni velem a memóriákat hiába mondtam neki hogy nem a memókkal van a gond.
Felhívtam a kiskert és elmondtam a szitut és készségesen azt mondták hogy küldjem vissza és levásárolhatom de hoznak egy Kingston HyperX memókat is helyette.
Na ennyit az OCZ-ről. 
Legalább fel van derítve egy alkalmas ram márka,ez is vmi 
Az ember azt gondolná logikusan, hogy a proci a válogatós, mivel abban van a memvezérlő. De ez nem teljesen igaz, lásd gigabyte lapok különösen válogatósak ilyen téren. Előfordulhat még bőven az is, hogy egy BIOS frissítés segít a kompatibilitási problémán. Ezért érdemes a hivatalos listát megnézni, és abból szemezgetni vásárlásnál, akkor mehetünk biztosra.
<-ƘƘ-> Rendszerment