Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#651) Kendek válasza Kendek (#650) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Afene, kitöröltem a képet közben, mert a cikkemhez kellett a nyomorult hely. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#652) Joshi válasza Kendek (#650) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

A Win7 VIA Audio drivert belinkelnéd nekem az Asrock oldaláról? Köszi. :R

(#653) szunya1 válasza Joshi (#652) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem nincs még kimondottan win 7 via driver az asrock oldalán se,a 660 as vista komp. módban fut tökéletesen win 7 en.

(#654) madgie válasza Joshi (#652) üzenetére

madgie
(VIP)

Ez érdekelne engem is, mert leszedtem valami v660-as drivert, de azzal is ugyanúgy fagy.

Szunya: nem fut. Ugyanúgy fagy nálam, ha expert módba teszem.

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#655) G@ß! válasza HERR Z (#644) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Elárulnád légyszíves, hogy konkrétan milyen géped van? :)
Valamint h ha még1szer hasonló konfigot vennél, akkor milyet vennél?

Köszi!

Üdv.
Gabi

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#656) Kendek válasza madgie (#654) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, elég nehézkes dolog volt megkeresnem, de megvan. Én anno a Latest Update oldalon láttam meg, és úgy tűnik, hogy az újabb valamivel, mint amire most leltem rá. De ettől függetlenül jó ez is gondolom. Itt a link hozzá, alul megtaláljátok a VIA-s cucchoz való drivert.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#657) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

ezt nem is néztem,köszi a linket....

(#658) Joshi válasza Kendek (#656) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

THX! :R

(#659) HERR Z válasza G@ß! (#655) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez a lap
proci vagy 550 vagy B50 mikor mi kell
vga integrált, most majd jön egy 4670 gta4-hez
4 giga exceleram 800 5-5-5-15 @1000 5-5-5-15
audigy 1
egy nexus caterpillar házban
egy 500-60GLN FSP táppal
freezer xtreme +f12 pro pwm
abit airpace wifi
--------------------------------------------------------

am2-be vagy ezt a lapot venném vagy aod790gx-et, volt ud4p-n,amiben többet tudott(fesz tartása) ez nem volt meggyőző hogy a sok hülyeségét ne vegyem észre asrockhoz képest(sokkaljobb bios, gyorsabb boot, sokkaljobb ventiszabályozás az asrocknál)
más lap alig játszik a mod miatt ergo.....tökéletes lap nem lesz,mindenképp kompromisszumra fogsz kényszerülni valamilyen szinten
Válasz felszereltség és a fentiek alapján mi a fontos neked, ha 0-24 cpu-z-t akarod nézni hogy mennyi a vcore akkor nem ez a lapod, ha főleg használni akarod a gépet akkor nem lesz semmi gond vele
int codec hülyeségei audigy miatt engem nem érintenek, cf-et sose építenék mert értelmetlen ..kb ennyi
árban még az ud3 rev2 van még talán ezen a szinten, de az nálam az int vga hiánya miatt alapból nem játszik

jah 770-ds3 rev2-ről váltottam amint a lap megjelent egyértelműen az int vga meg a mod miatt, egy percig se sírtnam vissza azt a gigát se(az a lap kb 1:1-ben ud1 rev1)

[ Szerkesztve ]

(#660) G@ß! válasza HERR Z (#659) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

És te milyen ramot ajánlanál hozzá? (ddr2 és ddr3 téren...)

(#661) HERR Z válasza G@ß! (#660) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ddr3 nemtom, ahogy olvasom szop@s szal amíg az értelmesebb nem lesz én nem vennék magamnak:)
ddr2...ocz-ket szokták mondani, kingstonet és corsairt nem:)
nekem azért van ez mert ez akkor volt 11k amikor 2x2giga kingmax is 16k körül mozgott:D
de igazából nemoszt nem szoroz hogy 1066 vagy csak 800-as, rátolok +50MHz-et a procira és behoztam a lemaradásomat...

(#662) G@ß! válasza HERR Z (#661) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem!
Köszi!

Csak arra gondoltam, hogy egy am3as lap tovább lesz bővíthetőbb, mint egy am2+os...
Vagy rosszul gondolom?

Üdv.
Gabi

(#663) HERR Z válasza G@ß! (#662) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szinte biztos hogy am3 tovább lesz bővíthető:) csak akkor a ramot ne ár hanem support list alaján válassz, ha tudod milyen lapot akarsz venni

(#664) Joshi válasza HERR Z (#663) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Két éve még egy AM2-es lap is időtállónak tűnt, de hiába van egy olyan procid ami visszafelé kompatibilis(DDR2, DDR3) és berakható a régi cuccba, ha mondjuk a rendszerbusz sebességét időközben módosítják(HT 1.x, 2.0, 3.0 stb) és akkor nem említettem olyan plussz dolgokat mint az ACC és a fene se tudja hogy még mik vannak.
Szerintem egy proci csere általában alaplap cserével is jár, pont ezért kell nagyobb léptekben hardvert cserélni ahogy én is tettem. :K
X2 5000+-ról X4 B50-re a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással. ;)

Ja ez eredetileg G@ß!-nak ment. :D

[ Szerkesztve ]

(#665) HERR Z válasza Joshi (#664) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mellékesen meg am3 felhozatal elég sovány, az idén megjelenő 2-3 chipsettel már talán le lesz fedve minden igén, addig alig van pár amire rá lehet fogni hog "jó", míg am2+ már azért eléggé kiforrt

(#666) G@ß! válasza HERR Z (#665) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen mind2őtöknek! :R

(#667) madgie válasza Kendek (#656) üzenetére

madgie
(VIP)

Otthon megnézem, addig is hálás köszönet! :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#668) BOBO6 válasza HERR Z (#644) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

Eszerint az NB feszt a cpu fesszel azonos értékre kell belőni? :F

(#669) HERR Z válasza BOBO6 (#668) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemfeltétlen, de azt se árt emelni
én azért lövöm be egy szintre mert 2800 körül használom az NB-t, dob pár %-ot

(#670) G@ß! válasza HERR Z (#669) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Mennyi a max fsb-je a te procidnak?
Mennyit bírhat kb a lapod?
FSB emeléséhez kell a proci fesz-én kívül mást emelni?

Üdv.
Gabi

U.i.: csak arra gondoltam, h ha tegyük fel neked 1066mhzes ramod van, akkor ha jól számolok 265ös FSB-vel lenne szinkronban a lap a memóriákkal.
Viszont ez már a procinak 4100+ mhzet jelentene...
Szorzót csökkented mondjuk 15-re, akkor felállna a rendszered? (~4000mhz)
Esetleg másvalaki próbált ezzel piszkálódni?

(#671) HERR Z válasza G@ß! (#670) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1066-on mehet a ram default 200-as FSB mellett is, tud ilyet mintden phenom
max fsb amit a lapom bír olyan 265 körül van, kisebb procinál ez limitáló ténező lehet(~710/810)
fsb emeléssel nő a HT, NB, ram órajel, ezekre figyelni kell vagy +fesz vagy visszaosztás szinten

(#672) G@ß! válasza HERR Z (#671) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem!

Azt nem írtad, hogy csak fsb emelésével meddig jutottál el?

(#673) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Most hívtam fel a kiskert ahol vettem az alaplapomat és a 2x2Gb OCZ 1066 5-5-5-15 2.2V DDR2 Platinum memóriákat, és mondtam hogy hibáznak 1066-on. Az eladó egyből azzal jött hogy sajnos az AMD 1066-os memóriakezelése nem megfelelő és az alaplapok se támogatják megfelelően, amit talán el is fogadnék mint érvet(mert 800-on hibátlanok) ha ki tudnám próbálni egy másik rendszerbe ahol biztosan bebizonyosodna hogy igenis a memóriák hibátlanul mennek 1066-on.
A kérdés hogy az eladó érvelése mennyire hihető? Az egyik kollégám mindjárt visszahív ha hazaér és megmondja hogy milyen alaplapja van, mert ha minden igaz akkor az támogatja az 1066-os memókat is(Intel). :K

(#674) Kendek válasza Joshi (#673) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincsen gondjuk a memkezeléssel, így konkrétan nem lehet kijelenteni. Esetleg emelj az időzítéseken, ha nincsen a lap kompatibilítási listáján a típus, akkor nem 100%, hogy viszi frankón. AM3-mas procik DDR III 1333 MHz-en járatásával akadnak problémái esetleg, de az más kérdés.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#675) Joshi válasza Kendek (#674) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

1066-on minden időzítést kipróbáltam igaz a gyári 2.2V-nál többet nem adtam neki, de Orthos és Prime95 alatt hibázik. Érdekes hogy 800Mhz-en még 1.9V-on is frankó ami tényleg lehet a lap hibája is de a memória is túlmelegedhet mert azért az a gyári 2.2V nekem elég soknak tűnik. :U Egyáltalán bírna még többet a 2.2V-nál? nem szívesen sütném meg a memókat főleg úgy hogy csak pár naposak mint a kiscsibe. :)

(#676) Borokafa válasza Joshi (#675) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A Brisbane procik mem vezérlőjében keresendő a probléma.
1000 körül van a maximumuk.
Érdekes, mert a Windsor magnál meg nincs ilyen gond 1200-on is hibátlan.

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#677) HERR Z válasza Borokafa (#676) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

oké, de ez deneb
itt inkább a ram a gond, nekem is volt hipperszupper corsair dominatorom, meg se moccant 1000 fölött bármilyen amd-vel
illetve ottvan a trancend 2x1gb putri 800-asom ami meg röpül 1130-on 2.1V mellett sima birsalmával

(#678) Kendek válasza Joshi (#675) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért, hogy biztosra menj, teszteld le RAM tesztelő progival is. A legjobb talán a Memtest86+, de ez DOS-os cucc. Ha Windows alatt akarsz tesztelni, ajánlom még ezt a progit. Ha ezekben is hibázik akkor jó, vagyis nem, de akkor legalább biztosra mentél. Amúgy nem tom, Prime95 már nekem is hibázott akkor, amikor véletlen 0.5 V-al kevesebb kakót adtam a RAM-oknak. De 2,2 fölé szerintem már ne lődd be, max akkor, ha hivatalosan mehet följebb is.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#679) Joshi válasza Kendek (#678) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Leteszteltem a Wines memtesztel és kb ugyan akkor el kezd hibázni ahol az Orthos vagy a Prime95. Holnap viszem a ramjaimat a kollégámhoz, mert olyan Inteles gépe van ami támogatja az 1066-os memókat. Ha ott hibátlanul működik akkor az AMD a hunyó nem a memória.
Majd jelentkezem az eredménnyel. :K
THX mindenkiinek. :R

(#680) madgie válasza Kendek (#656) üzenetére

madgie
(VIP)

Nincs meg neked a "régebbi" telepítője? Én leszedtem ezt, de olyan dolgokat művelt, hogy felállt a szőr a hátamon: csak a HDMI-s hangeszközöket akarta felismerni, tehát mindent letiltott, se kép, se hang, egy órán át tartott, míg rendesen lepucoltam és visszavarázsoltam a Vista drivert. Aztán a Win7 indításakor azzal foagott, hogy nem eredeti a win7-em (!). Érted, a hivatalos oldalról való RC nem eredeti... eszem megáll :(

(#681) Borokafa válasza HERR Z (#677) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Basszus, én meg csak a cuccoknál lévő procit néztem :R

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#682) Kendek válasza madgie (#680) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fura mindenképp. Nekem semmi ilyesmi problémám nem adódott vele. A többiek is nyilatkozhatnának róla esetleg. Igazából még érdemes lenne kipróbálnod azt a verziót is, ami nálam van, mert az enyém újabb egyel. De, ha belegebedek sem találom meg a neten. 26.3 MB betömörítve általam. Ha gondolod valahogy megoldhatjuk az átmásolást hozzád, munkaidőben pikk-pakk feltom nyomni neked, itthon gyenge a net hozzá. De, csak, ha gondolod. Nálom 100%-os, és a QSound iszonyatosan jól szól, vissza nem raknám azt a régebbit, még ha fizetnének érte se.
A régebbin ha a 6.60-ast érted akkor az itt van.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#683) madgie válasza Kendek (#682) üzenetére

madgie
(VIP)

6.6-os van most fent, expert módban fagy, de legalább felismeri. Nagyon megköszönném, ha átküldenéd a tiédet, mondjuk a toldacuccot.hu-n átcsoroghatna...
Amúgy nem vagyok kibékülve a hangjával, a QSound-ot meg szívesen megpróbálnám, mielőtt mondjuk elkezdek kuporgatni egy Xonar hangkártyára :)

(#684) Kendek válasza madgie (#683) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Okés, így mehet, remélem megkapod. Már tolom is a freemail címedre, remélem oda gondoltad. :D
17 percet ír ki feltöltési időnek, szal majd ennyi idő múltán kezdheted sasolni, hogy átment-e. Ace-be van tömörítve, ez a szabvány nálam, remélem engedi menteni.
Szerk: még 11 perc :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#685) madgie válasza Kendek (#684) üzenetére

madgie
(VIP)

Köszi! Freemail természetesen jó lesz, gmail-re fut be úgyis minden levelem :)

[ Szerkesztve ]

(#686) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor egy visszajelzés:nekem tökéletesen fut (RC 7100).

(#687) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem is tökéletesen fut Win 7 64bit RC7100 :K

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#688) madgie válasza Kendek (#684) üzenetére

madgie
(VIP)

Jihá! Simán jó, amit átküldtél, QSound rulz! Köszönöm szépen :))

(Win7 RC 7100 x64)

(#689) fjani

fjani
(kvázi-tag)

Sziasztok.Egy rokon kislánynak kellene egy gépet összerakni, és erre a lapra gondoltam egy x2 250 társaságában.A kérdésem a következő:a sims 2 megy-e gond nélkül ezzel az int.vga-val vagy kell bele egy komolyabb?

(#690) kisza25 válasza fjani (#689) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó páros a proci+lap amit választottál
gépigény alapján nem okozhat gondot a Sims2 futtatása[link]

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#691) HERR Z válasza fjani (#689) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sims3 is megy rajta kisebb felbontásban

(#692) zsela

zsela
(kvázi-tag)

Hi ismét!

Van egy kis problémám a konfigommal, amiben egy ilyen lap dolgozik. A konfig: ASROCK A780GXH/128M | X4 Phenom 9550 | Sapphire HD4670 512 | 2*2 GB Kingmax 1066 | 2*320 GB WD Caviar | 410W Chieftec

Aza bajom, hogy fagyogat rajta az oprendszer. Először Win 7 volt rajta, fagyott, ezért leszedtem, azt hittem a 7 hibája, de a Vistával ugyanezt csinálja. És az a röhej, hogy általában nem játék közben, hanem netezés közben, vagy win-en belüli kavarás közben fagy le. A fagyás annyit jelent, hogy megmerevedik minden, kurzor se mozog, semmi életjel, sőt még a billen a Num Lock LED is kialszik.

Tudom, hogy nem ez a legoptimálisabb topik erre a kérdésre, de hátha valaki tud segíteni és azóta csinálja ezt, mióta az új lap + CPU + HDD kombó van benne.

Válaszokat előre is köszi! :R

(#693) HERR Z válasza zsela (#692) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

milyen beállítással használod a ramot?(órajel fesz, időzítés)

(#694) szunya1 válasza zsela (#692) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem akkor csinálta ezt rendszeresen amikor tuning mellett be volt kapcsolva a Cool 'n' Quiet.

(#695) zsela válasza HERR Z (#693) üzenetére

zsela
(kvázi-tag)

Alapbeállításokkal, tehát minden auto. Annyi, hogy a CPU órajele megvan emelve 5%-al így gondolom a RAM-é is hasonlóan.
Én a tápra gyanakszom, de remélem hogy nincs igazam...

(#696) zsela válasza szunya1 (#694) üzenetére

zsela
(kvázi-tag)

Szerintem az nincs bekapcsolva, de nem emlékszem pontosan. Sajnos most nem vagyok annak a gépnek a közelében, így nem tudom megnézni :(

Meg elég lassúnak tűnik általában is a rendszer, a gagyi kis laptopomon gyorsabban feláll a win7...

[ Szerkesztve ]

(#697) fjani válasza HERR Z (#691) üzenetére

fjani
(kvázi-tag)

Köszönöm a választ-Neked is kisza25-azt gondolom jó alap lesz egy 12 éves kislánynak, bár így hogy videokártyára nem feltétlenül szükséges költeni lehet hogy erre érdemesebb építeni:ASRock M3A780GXH/128M AMD780G SAM3.A későbbi esetleges fejlesztést figyelembe véve 2x1gb ocz ddr3 ram társaságában már nem kell majd lapot és memóriát cserélni, most pedig nem sokkal kerül többe mint a ddr2 platform.

(#698) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Leteszteltem az OCZ memóriáimat egy Asus PQ5 lapban egy c2d E7400-as procival és hibátlanul fut 1066 5-5-5-18-as időzítéssel Orthos alatt. A srácnak egy Kingston HyperX 1066-os 2x2Gb memóriái voltak, na mondom hazaviszem és beleteszem ebbe a lapba. Megdöbbenésemre hibátlanul ment 1066-on 5-7-7-24-be(ez volt az alapbeállítása). :Y
Ezzel beigazolódott az, hogy nagyon válogatós vagy az alaplap vagy pedig az AMD úgy általában. Mondanom se kell hogy a gyerek nem akarta elcserélni velem a memóriákat hiába mondtam neki hogy nem a memókkal van a gond.
Felhívtam a kiskert és elmondtam a szitut és készségesen azt mondták hogy küldjem vissza és levásárolhatom de hoznak egy Kingston HyperX memókat is helyette. :D
Na ennyit az OCZ-ről. :U

(#699) szunya1 válasza Joshi (#698) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Legalább fel van derítve egy alkalmas ram márka,ez is vmi :R

(#700) Kendek válasza Joshi (#698) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ember azt gondolná logikusan, hogy a proci a válogatós, mivel abban van a memvezérlő. De ez nem teljesen igaz, lásd gigabyte lapok különösen válogatósak ilyen téren. Előfordulhat még bőven az is, hogy egy BIOS frissítés segít a kompatibilitási problémán. Ezért érdemes a hivatalos listát megnézni, és abból szemezgetni vásárlásnál, akkor mehetünk biztosra.

<-ƘƘ-> Rendszerment

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.