Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#551) kisza25 válasza zsela (#549) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem is megjavult tőle :))
hogy én ezzel mennyit szenvedtem és ilyen egyszerű volt a megoldás :W
annyi rosszat írtak patchekről gondoltam fut normálisan minek rakjak fel :)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#552) zsela válasza kisza25 (#551) üzenetére

zsela
(kvázi-tag)

Örülök hogy segíthettem :)
Jó játékot! ;]

(#553) kisza25 válasza zsela (#552) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thx :R

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#554) spdrfx

spdrfx
(tag)

Hello! Vettem egy ilyen lapot, de nem akar mukodni. 512Mb-os ramot szereti? Hynix 533 Mhz. Ja meg 4 pines a 12 V os bemeno madzag, de a man.jaban irjak hogy az is jo. Speaker nem csipog,ha nincs benne mem akkor se. bill. nem villan fel. 4200+ x2 vel probalom.. Az integralt vidkari az alapertelmezett?

(#555) kisza25 válasza spdrfx (#554) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a power és reset gombokat biztos,hogy jó helyre kötötted?
a memória miatt nem kéne, hogy gond legyen a 4 pin is elég neki persze az ATX power conectorral együtt :)
ellenőrizz még egyszer mindent: rendesen van a ram a foglalatba bal oldalról a legelsőbe tedd,
kösd rá egeret bill. monitort
na meg persze jól legyenek bekötve front panel gombok,
ha továbbra sem indul csinálj egy bios resetet

(#556) spdrfx válasza kisza25 (#555) üzenetére

spdrfx
(tag)

Ehh persze, jo helyre kotottem mindent./mar vagy a 20. gep amit buheralok:) / A gep "beindul" ventik porognek, viszont se kep se hang. Mem et probaltam mar mindegyikbe, viszont az aggaszt hogy nem sipol a speaker akkorsem ha nincs benne mem. Ez a 8 pines connenctor volt ami meg szobajohetett de irtak hogy 4-essel is mennie kene. De mondom hatha megsem de ezekszerint igen :) Ja bios reset is volt, ugyanugy semmi. Jajj meg amit eszrevettem, nemtudom hogy ezeknel az "ujabb" x2 es cpu knak mennyi ido alatt kellene melegedniuk, de benyomtam borda nelkul (persze fogtam vegig a proct) es felperc mulva volt csak "meleg". Ilyet meg anno az amdXP vel csinaltam ott 1-2 sec ulva ki kellett nyomni.

(#557) szunya1 válasza spdrfx (#556) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

ez olyan mintha a proc lenne rosszul berakva,de ez gondolom kizárt...
hűtő nélkül pillanatok alatt forrónak kellene lennie

[ Szerkesztve ]

(#558) kisza25 válasza spdrfx (#556) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mennyi időt vártál bekapcsolás után? várj egy 10-15 mp-et ha akkor se jó
akkor próbáld meg tápkábeleket (vincsi optikai meghajtó...)megcserélni másikra dugd át SATA-t másikra mozgasd meg vezetékeket VGA kábelt...
esetleg procin nem görbült meg láb?

[ Szerkesztve ]

(#559) adorjant

adorjant
(senior tag)

hűtő nélkül kapcsolgatni a gépet nem éppen jó dolog,rakj rá egyet,és menni fog...

(#560) kisza25 válasza adorjant (#559) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

természetesen én is hűtővel gondoltam :D

(#561) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

éppen ma kaptam meg és nem tudom használ e itt valaki Arctic Cooling freezer 64 PRO PWM ventit,
ezért gondoltam leírom, hogy éppen elfér északi híd bordájától és szerintem, csak egy irányba lehet felrakni úgy hogy memóriák fele fúj, mert különben rálóg memóriákra,vagy a második két slotba kell átrakni memoriákat

[ Szerkesztve ]

(#562) g.gergo válasza kisza25 (#561) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

Nekem a ház hátsó része felé fúj és elfér ... Kár, h neked nem.

(#563) kisza25 válasza g.gergo (#562) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a te lapod 3cm-rel szélesebb lehet azon múlik,
igazából 1cm kéne kb, hogy elférjen

(#564) g.gergo válasza kisza25 (#563) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

iagzából nekem is a ventillátor keret alatt van a ram, de elfér, nem érnek egymáshoz. mondjuk kiszedni nem tudom, csak ha leveszem a hűtőt. Itt egy kép róla

[ Szerkesztve ]

(#565) kisza25 válasza g.gergo (#564) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát kb így nekem is elfért volna, de meg sem próbáltam,mert azt hittem el is éri a ramot
jó tudni azért, hogy ilyen lehetőség is van :R
nekem a szellő amúgy is ebbe az irányba megy a vinyók miatt, majd lehet egyszer megnézem megfordítva is
az északi híd bordáját neked nem éri el a freezer?

[ Szerkesztve ]

(#566) g.gergo válasza kisza25 (#565) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

nem éri el, bőven van hely (~1,5 cm) bár a kép csalóka.

(#567) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

érdekes fuckos fejlemények nálam :U
ha a cool'n quiet be van kapcsolva fagyizik rendszeresen a win 7(óne kék képernyő csak megfagy) tuning nélkül is (5600+),ha nincs cool'n quiet akkor húzható és stabil a win.kingmax 800-as memókkal nem lehet túlságosan smárolós viszonyban a lap.mert se everest se oc tuner szerint nem megy alapon se húzva 750 nél többet.

(#568) somasz

somasz
(senior tag)

Helló! GMH!!
Itt van egy pár kép, hogy értsetek mindent.
A kérdés, hogy mi az anyja valagáért nem tudom 2,2 V-ra állítani a ramomat?
Biosban már próbáltam auton, ill. 2,2V-ra állítva is, mégis szarakszik.
Ha valamilyen oknál fogva mégis sikerül az OC Tunerben beállítani, azonnal resetel a gép :W

Ötlet/trükk?

szerk: képek lemaradtak:D

[ Szerkesztve ]

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#569) szunya1 válasza somasz (#568) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

gondolom a te kingstonjaidat is rühelli ahogy az én kingmaxjaimat is :O ki kellene tapasztalni mit kajál meg ramból szívesen ez a deszka,elég finnyás az 7szentség...

(#570) somasz válasza szunya1 (#569) üzenetére

somasz
(senior tag)

Nekem 1066-on 5-5-5-15-t kéne bírnia 2,2V mellett...
Nemhogy az időzítést nem szopizza be alacsonyabb frekin (~950), de még feszt sem tudok neki normálisat adni... Kicsit fura :F
Automatische 5-5-5-18-t ad neki a lap, de az 1,8V-t nem tudom felemelni :W

Azért különbözik az alaplapunk: nekem mATX-s, sőt a procink is más széria, remélem nem szopol te is mindennel :))

(#571) szunya1 válasza somasz (#570) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem is GMH a lapom,és bár tényleg sima 5600+ a procim,de a ramokkal semmit nem tudok csinálni,az előző lapomban legalább mentek a gyári csutvasz 800 on,ebben 750 a max,bios és oc tunerrel is állíthatatlanok, sőt nálam ha van cool n quiet még fagyizik is alapon a win 7.

(#572) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nincs véletlen UMA is bekapcsolva?
az miatt is szarakodhat ram

(#573) somasz válasza kisza25 (#572) üzenetére

somasz
(senior tag)

milyen menüponty alatt tiltom le? :B

(#574) szunya1 válasza kisza25 (#572) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

nincs nálam bekapcsolva,mindent kipróbáltam már,jobban ismerem a biost lassan mint a barátnőmet annyit baszkuráltam :DD

(#575) spdrfx

spdrfx
(tag)

Igen, procira is gondoltam, azertis neztem meg huto nelkul.Regi lapban meg megy, igaz ott nem neztem a melegedest. Nemtudom mi lehet, kuldom vissza :( Koszi a segitseget sracok.

(#576) somasz válasza somasz (#573) üzenetére

somasz
(senior tag)

sideportra van állítva :(

(#577) szunya1 válasza somasz (#576) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

neked milyen op.rendszer van fent?mert az oc tuner nem teljesen komp. a win 7 tel.

(#578) somasz válasza szunya1 (#577) üzenetére

somasz
(senior tag)

rátapintottál a lényegre ;]
64bites
de kisza25nek tökéletesen működik, persze nem vagyok irigy, de nekije miért mennek olyan jól a progik, a ramok, a proci? :F
Valami user error lesz, legalábbis ebben bízom, hacsak nem szerencse kell a dologhoz, mert akkor neki sem állok :(

(#579) szunya1 válasza somasz (#578) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet ám hogy a mi mATX lapunk butább a teljes ATX verziónál,főleg fesz. stabilitás szempontjából,vagy kell bele vmi spéci ram amit komál a lap és amit ki kell tapasztalni.

(#580) somasz válasza szunya1 (#579) üzenetére

somasz
(senior tag)

Feltenném a kérdést, hogy miért?
Annyi feszállítási lehetőség van, mégsem lehet változtatni rajta? :F Egy kicsit furcsának tűnik ez nekem...

(#581) szunya1 válasza somasz (#580) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Sztem van gyártástechnológiai magyarázat is rá (aztán lehet hogy hatalmas baromságot mondtam,majd vmi profi hátha megmondja),de a lényeg hogy volt már pár lapom és az mATX ek mindig kényesebbek és nehezebbek beállíthatóak voltak és mindnek volt vmi nyűgje.Lehet hogy csak simán "lelkük" van.. :O

(#582) somasz válasza szunya1 (#581) üzenetére

somasz
(senior tag)

a dfi lapoknak oké, hogy lelke van:D
node ezeknek... ha minden csak az elvben működik, akkor azzal nem vagyok kisegítve. Első lépés az lesz, hogy megnézem, mit képes csinálni a rendszer egy 64-s Vista alatt. Vagypedig megvárom a 7 RTM-t. Igazából egy fullos win7 támogatásnak örülnék a legjobban asrock részéről...

De amint tehetem, elpasszolom ezt a lapot vmi hozzá nem értőnek irodába :))

(#583) szunya1 válasza somasz (#582) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Vistás teszt jó gondolat és is kacérkodom vele,win 7 RTM meg hiába lesz hamarosan,amig az asrock support teljesen kompatibilis lesz vele,ki tudja mennyi idő fog eltelni?Amúgy ezeket a hiányosságokat leszámítva "papíron" fasza kis lap (lenne) ez.Pláne hogy nem lehet unatkozni mellette :O

(#584) somasz válasza szunya1 (#583) üzenetére

somasz
(senior tag)

szvsz. egy lap legyen dögunalmasan jó :)) .
Csajban már más lenne a felállás :R

(#585) kisza25 válasza somasz (#582) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

működik a tuning win7 alatt, de közel sem úgy mint XP-nél
amiket én linkeltem az mind XP alól volt
win7 alatt megy mondjuk hétköznapi használathoz
pl 4mag 2925Mhz alapfesz memók meg 1200Mhz-en 2V melett 6-6-6-18-on és megy C&Q
ha meg azt akarom megnézni mit bír XP-vel boot-olok be,egyenlőre még stabilabb
remélem mikor win 7 RTM-lesz már nem lesznek ilyen gondok
én most amúgy alulfeszelek
4mag 1,1V 2500Mhz így 50-60W-al kevesebbet fogyaszt loadban

[ Szerkesztve ]

(#586) somasz válasza kisza25 (#585) üzenetére

somasz
(senior tag)

nanémmá, én azt hittem, te mindent win7-n tolsz...
kezdek megnyugodni, huhh. Akkor türelem tornaterem.

(#587) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nézegetem közben a külföldi fórumokat is, ezek szerint [link] a mushkin ram se lenne nyerő bele (pedig az azért nem egy kommersz,vasúti restis feles ivós kategória) :O

(#588) somasz válasza szunya1 (#587) üzenetére

somasz
(senior tag)

olcsó lapba olcsó ram dukál...
olcsó laptól nem várunk csodát...

Legközelebb vmi jobb alaplapkategóriát nézek magamnak. Jó alapra jobb építgetni...

(#589) szunya1 válasza somasz (#588) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Az igazsághoz azért az is hozzátartozik,hogy ez előtt is asrock lapom volt amivel nagyon meg voltam elégedve,ennek hatására vettem ezt is.Én azért még optimista vagyok.hátha...Jah és amúgy az én king(szar)max ramjaimnál olcsóbb nem igen létezhet,ezeket pld a búcsúban lőttem és csak egy pálcán voltak :DD

(#590) FireKeeper válasza szunya1 (#589) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az én időmben a búcsúkon még vizipisztoly volt, meg gumikacsa és plüsselefánt... látszik h telik az idő ;]
amúgy valszeg mégsem ezt a lapot választom, hanem giga 770-ud3 rev2-t. :(

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#591) szunya1 válasza FireKeeper (#590) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem nem azért mert elriasztottunk ettől...figy lehet hogy csak mi vagyunk nyomik és az IQ szintünk nem üti meg az elégséges mértéket a ramok beállításához :O

(#592) FireKeeper válasza szunya1 (#591) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dehogyis, magamtól döntöttem így. majdcsak sikerül jól beállítanotok a ramokat! attól mondjuk én is félek, mert a neten semmit sem találtam arról, hogy hogy viszonyul a giga laphoz a patriot memó (amin ráadásul nvidia logó feszít, majd csak jó lesz!)

(#593) somasz válasza FireKeeper (#592) üzenetére

somasz
(senior tag)

Ha megvetted és elégedetlen leszel vele, akkor én szívesen cserélek 1:1 :D

(#594) somasz válasza FireKeeper (#592) üzenetére

somasz
(senior tag)

szerk:
rohadt net duplázik

[ Szerkesztve ]

(#595) szunya1 válasza FireKeeper (#592) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Sok sikert legyen szerencséd vele.Én ma-holnap kapok kölcsön egy kazal ramot,amivel próbálom kideríteni melyikkel van lávos viszonyban a lap:)

(#596) FireKeeper válasza somasz (#593) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

majdcsak nem lesz már nagy gond.
kicsit bajban is voltam, mikor választani kellett, én mindenképp micronosat szerettem volna, de crucial nem volt sehol, se buffalo, gskillből nem mind az, mushkin drága, super talent nem volt, úgyhogy maradt a csx, geil ocz. csx-et nem akartam, geil elfogyott (pedig azt vettem volna, ultra plus-t), így maradt az ocz, ami az asrock mellé jó is lett volna, de a giga állítólag nem szereti, úgyhogy holnap jön a patriot. remélem az nvidia logó csak reklámfogás, mert ha nem, akkor nem tudom mit veszek, kifogytam a márkákból :DDD

(#597) somasz válasza FireKeeper (#596) üzenetére

somasz
(senior tag)

Csak a ddr3-s ocz-t nem kedvelik a phenomok tudtommal, giga-ocz anomáliáról még nem hallottam. DDR3-ad lesz 770T-UD3-ban vagy ddr2 (~-T)-ben?

(#598) FireKeeper válasza somasz (#597) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ddr2, ma770-ud3 rev2
amúgy a te ramod mennyit megy? csak azért kérdezem, mert majdnem olyat vettem. meg mert mondtad, hogy cserélnéd 1:1-ben:D

[ Szerkesztve ]

(#599) FireKeeper válasza FireKeeper (#596) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

asszem ez az nvidia logo csak annyiban nyilvánul meg, hogy az SPD-ben van egy nforce lapok által használható profil (EPP), és ennyi (legalábbis remélem).

[ Szerkesztve ]

(#600) somasz válasza FireKeeper (#598) üzenetére

somasz
(senior tag)

cserélném biza :))
Ha visszaolvasol, akkor kiderül, hogy fingom sincs, mennyit megy valójában...
Mivel win7-t használok kizárólag, és Asrocknak még nem 100%-s a támogatása (LOL), fagynak a tuningprogik, biosból sem vagyok éppen eredményes, valamint ha nincs biostuning, csak akkor megy a CnQ. Ha viszont win alól tuningolok, akkor fagyok, ellenben van CnQ :W
W7 driverpakkra vágyom!!!
meg az 1:1-s cserére:D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.