integrált grafika,na ezzel meg is szívtam
hd-lejátszáskor kockásodott a kép,szép színes lett,stb.
kiderült hogy ez sideportos lapoknál elég gyakori hiba.
na meg volt ez az usb-s nyűgöm is,úgyhogy inkább kicseréltetem egy másikra,remélem azzal már nem lesz ilyen probléma 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
adorjant
(senior tag)
új lap,vagy másik?
nekem mükszik bár hd-t még nem néztem,csak divx-et éd DVD-t de mindjárt meglesem,
na megnéztem nekem nincs vele problémám és összehasonlítottam HD4670-nel
és a proci terhelés ua. 30-35 % 720p-s film esetén mindkettőnél szépen dolgozik a kis 3200-as
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

adorjant
(senior tag)
új asrock 
teccik amúgy,ezeken kívűl nincs bajom vele.
remélem az már jó lesz, nekem is tetszik, hogy sokkal többmindent tudok szabadon állítani mint anno Gigánál, pedig az is 18k-ba fájt anno na meg a 4mag 
ami még tetszik az az, hogy amíg egy kártyáról ment a monitor és a TV addig ugrált a kép a TV-n, ha gépnél bármit csináltam egérel, most ez így megszünt a barátnőm néz valami filmet és engem nem érdekel nyugodtan tudok netezni úgy, hogy nem zavarja 
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

adorjant
(senior tag)
én rengeteg 780G-s lapot kipróbáltam már,ez valahogy mániám lett nekem 
akkor nem is mondom meg, hogy a 790G az tulajdonképpen 780G felturbózva, mert a végén még azokat is végigpróbálod 
790G
amúgy te nem tudnál nekem választ adni a problémámra amit az imént írtam CPU
ventiszabályzásal kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]

adorjant
(senior tag)
tisztában vagyok vele mi a két chipset között a különbség 
utóbbi számomra nem kifizetődő,amire szükségem van,azt a 780G is tudja.
a kérdésedet meg nem látom,talán másik topikba írtad?

madgie
(VIP)
Én is beléptem ma az A780GXH tulajok táborába. Első nap eredménye: négy mag a háromból, egy Clear CMOS tuning miatt (és igen, ki kellett ezért vettem a videókarit, mert az Accelero S1-től nehezen fértem volna oda másképp), 3200 MHz terhelve, 1800 MHz "takarékon", PhenomMsrTweaker-rel.
Más és lehet banális a kérdés: ki lehet kapcsolni azt az idióta bootképernyőt? Valahogy nem szimpatikus, inkább nézném a feketeséget 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
nekem 45 fokra van állítva jah
a sideport ezen a lapon sose fog 1066-on menni, mert nem bírja(ugye system ram órajel= sideport órajel)
ez alapján nekem ~950 körül már tolja a zöld pöttyöket
Bootképet ki lehet kapcsolni, a kiirás se sokkal szebb, de legalább egyből látjja az ember hogy műxik-e a mod
nekem 1066Mhz-es memók vannak a rendszerben és sideportnál is be lehet állítani az 1066Mhz-et gond nélkül, most nem értem mire gondolsz?
a sideport sebesége csak akkor függ rendszermemoriától, ha UMA be van kapcsolva lehet 800Mhz-es rendszermemo mellett 1066Mhz-re állítani, ha csak a sideportot használod 
[ Szerkesztve ]
ha bárki is int vga-val akarja nyomni akkor tudja hogy sideport+uma a leggyorsabb
nekem ott szarakodik 950 körül, bár lehet a rendszermemória miatt, de a orthos blend9 full stabil
az azért lehet,mert akkor, ha 800Mhz a rendszer memo és sideportot auto-ra rakod akkor az is 800Mhz-en megy, ha elkezded húzni akkor hozzáemeli sideportot is, de valószínűleg időzítéseket 800Mhz-hez állítja be és azzal már nem bírja 950Mhz-n,
állítsd be uma+ sideport és 1066Mhz-re sideportot(ha ilyenkor engedi)és próbáld meg így 
vagy próbáld csak uma-val úgy is nagyon lasú?
800Mhz-es memoval is próbáltam úgy is ment az 1066Mhz
amúgy kérdésemre visszatérve nekem 50fok és csak win alol tudom 45fokra rakni
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
No lenne megint egy kérdésem: hibernálnám a gépet, a vinyók szépen le is állnak, de a ventik nem. Egyik sem. ugyanez az oprendszer ugyanezekkel a komponensekkel (kivéve persze az alaplapot) tegnap még rendesen hibernálódott. a bios-ban nem leltem erre választ eddig, lehet nem kerestem elég vehemensen? 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
esetleg bios Adveced ACPI Configban nézelődj
vagy probáld ki instant boot-ot (rajt van a telepítőlemezen)az elvileg 4másodperc alatt kikapcsolt állapotból visszahozza winfost 
én nem használtam eddig, de most kipróbáltam Instant bootota kedvedért
feltelepíted kiválasztod fast mode-ot kikapcsolod a gépet
a gép elöször kikapcsolás után újraindúl bejön egy instant boot- képernyő-os ezután konfigurálja magát a program és a gép kikapcsol
ezután, ha megnyomod a gép bekapcsolás gombját az első kép ami felvillan a monitoron
a Windows!kb 2-4 másodperc
azt hiszem innentől használni fogom 
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
Ja, pont az iBoot-ot nézem én is, lehet otthon kipróbálom.
Az nem lehet, hogy az vágta haza a hibernációt, hogy nem kapott új oprendszert a cserénél? Tudom, hülye ötlet, de vagy fél óráig elég döcögősen kezelte a vista az alaplapot, aztán helyrejött (mondjuk az everest azóta hülye, az alaplapot nem ismeri fel, a procinál hol ezt, hol azt jelez vissza és a ramokra is azt mondja, hogy 700 MHz-n mennek.... pedig nem).
lehet, de én akkor sem fogom újratelepíteni amíg nem muszáj
nálam XP-van, everest még nem ismeri ezt a lapot szerintem, mert nálam se jó
és sokáig így volt a sapphire lapomnál is, bár lehet everest újrarakása megoldaná a dolgot, mert azt is még előző rendszer alatt telepítettem, mindjárt meg is lesem

madgie
(VIP)
Nekem van egy üres partícióm, lehet felhúzok oda hétvégén egy Win7 RC x64-et. AZ iBoot-hoz képest azért szeretnék mégis hibernálást, mert az ott marad, ahol kikapcsolom, míg az iBoot újraindít.
most jöttem rá, hogy tőled vettem az 5000+ BE-t
de már ugye Phenom II X3 710-van
nem volt nálam soká
megtudnád mondani nálad milyen lapban ment?
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
Persze! Abban a Gigában, amelyikben ment a hibernálás rendesen
(Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev 1.0)
THX 
[ Szerkesztve ]

szipak
(tag)
sziasztok!
azt kérdezném tőletek, hogy ebben a lapban mekkora fsb-t lehet elérni? egy 4850e proci alá keresnék új lapot, mert az nforce4 chipset ma már kicsit öregecséknek tűnik. (meg csak 270-ig bírja
)
ja, meg esetleg valaki tudna mondani körül-belüli fogyasztást? említett procival, meg egy hd3870-nel fogom használni.
előre is kösz
leggyorsabban emailben érsz el
figyu most valami szöget ütött a fejembe és kipróbáltam újra és most mükszik a hibernálás és nem mennek a ventik
úgy látszik kell hozzá az instant boot progi (szerintem az tette rendbe) úgy ahogy a C&Q működéshez az IES 
nekem 300-as fsb megvolt 4400+ -szal szal valszeg nem lesz gond(neten 400-at láttam phenommal)
lap+proci+vga fogyaszt majd kb 60w-ot terhelve vinyóval mindennel ha alapfeszen húzod
ha downclockolsz mondjuk 1V- körülre, akkor olyan 40w-ra le lehetne szorítani az egész fogyasztását

madgie
(VIP)
Na, ez jól hangzik, köszi! 
hát FSB-ben nem tudom hol a vége,
de nálam 86W-ot fogyasztott a teljes rendszer monitor nélkül X2 5400+-be-vel +3db sata2 vinyó 500, 320, 160Gb+6Gb DDR2-ram+tvtuner +HD4670 512Mb+odd+5 venti 1*12 4*8cm
Phenom X3 710 zel a többi ua.96W-ot
persze mindez alapon
játék alatt monitorral mindkettő 220-230W-ot
netközben X2-vel 115-125W Phenommal117-130W
előző lapom giga m55s-s3 integrált grafika nélkül az elöszőr leírt konfiggal 86W-ot
nekem 240-ig ment, de itt már 964Mhz-en mentek a 800Mhz-es ramok,
na meg nem is osztottam vissza se HT-t se semmit
nem azért, de láttad, hogy HD3870-es VGA-ja van azzal együtt kötve hiszem,hogy terhelve 60W-on megálna a fogyasztása
procija 45W-ot eszik terhelve+ alaplap15-20W+ VGA maxba 106W-ot fogyaszt
tehát 45+15+100=160W és akkor még lefelé kerekítettem és akkor még vinyónként 6-10W
+odd 6-10W és a többiek...
de az alaplapi VGA-ra gondolsz lehetséges mindjárt meglesem azzal mennyit fogyaszt az enyém
[ Szerkesztve ]

félrenéztem aszittem integráltal akarja
3870 eszik csak magába 110w-ot terhelve
[ Szerkesztve ]

szipak
(tag)
köszönet a gyors válaszokért 
akkor felvázolnám a dilemmámat:
jelenlegi konfigommal meg vagyok elégedve (lásd adatlapomat). 1440*900 -as felbontásban játszom (mivel ekkora a monitorom, nagyobbra felesleges cserélnem).
alaplapot szeretném cserélni, mert ugye régi, nem olyan okos, mint a maiak, nem am2+, stb.
végtelen mennyiségű pénzt nyilván nem szeretnék a tranzakcióra költeni, ezért is jött képbe ez a lap. amin még gondolkozom, hogy a 3870-est szintén valami újabbra cserélném (csak a fogyasztása miatt, teljesítménye bőven sok, és akkor még nem is húztam rajta semmit, pedig azt is szereti...
). proci számomra elég, ha kell, 3300MHz fölött is ment már megfelelő hidegben...
ti mit javasoltok? alaplapot megéri-e cserélni, esetleg még vga-t is?
lemértem Phenom II alapon (C&Q 800Mhz)+alaplap+integrált graf (sideport1066Mhz)+2*2Gb1066MhzDDR2 ram+1DbSamsun500Gb+CHIEFTEC 350W táp
75W az azért nem rossz egy ilyen komoly rendszertől
most kivettem a nyüves TV-tuner kártyát (amit csak télen használok)
és így tejes konfig 85W-ot eszik PH II+HD4670+3vinyó+2*2Gb 1066Mhz mem na meg persze a lapocska 
szipak: hát csak abban az esetben, ha sokat megy a géped éri meg vga csere, de ehhez a felbontáshoz legalább 4830 kellene amivel nem tudom mennyit nyernél fogyasztásban
[link]
alapjáraton sokat játék alatt még kicsivel többet fogyaszt
[ Szerkesztve ]
szóval 4830 30W-al kevesebbet fogyaszt üresjáratban és 12W-al többet játék alatt, mint 3870
már nem tudtam tovább szerkeszteni előző hozzászólást

szipak
(tag)
hümm
mondjuk én mindenhol azt olvasom, hogy a 4770 legalább ( értsd >= ) olyan jó, mint a 4830, és max tdp-je 80W-ban van meghatározva. ebben a tesztben meg egy core 2 quad-dal tesztelték, ami szerintem biztos nem 45W -ot fogyaszt és a teljes rendszer 155W -ot vett fel. habár idle-ben kicsit többet eszik (memóriát nem veszi vissza), de ez remélem csak gyermekbetegség
ha egy kicsit esik az ára, biztos fogok venni egyet 
najah, csak 4830 21k(ergo +3-5k a tiedhez képest) míg a 4770 nincs meg 26k alatt(és még most szarik be újra a forint)
amúgy vga vagy alaplap.....
a lapodba a max proci ami belemegy az a 6400+ és ennyi(arra fejleszteni nincs értelme)
míg ebbe bőven belemegy még 1-2 évig minden
szal, sztem ha a vgad még elég(vagy elég a 4830) akkor inkább a lapcserét lépd meg, még egy esetleges vga váltással járó no vga periódust is ki tudsz húzni az int vga-val legalább(és akkor bevárhatod az occsó 4770-et)

szipak
(tag)
közben én is agyaltam, hasonló eredményre jutottam. ti honnan vettétek a lapot és mennyiért?
pont azért nem írtam 4770-et, mert azt mondtad véges a keret és bőven sok neked a 3870 teljesítménye, és a fogyasztást is említetted ami miatt megint csak nem írtam 4770-et, mert lehet,hogy maxban csak 80W-ot fogyaszt, viszont nem veszi vissza memoria sebeségét
és nem tudni még, hogy ez gyerekbetegség, vagy így is marad
szerintem is lépd meg először a lapcserét aztán megvárod szépen amíg lemegy 4770-ára addigra kiderül memót visszaveszi-e...
ha a fogyasztás lényeges akkor még szóbajöhet 4670-is, de akkor nem kell sokáig max felbontásban játszanod nem válaszoltál igazából mire is használod a gépet 
én iponról vettem procival együtt, lap 18k proci 29k-volt
most csak GMH-t látok,de ennek van a sideporton is hűtője viszont nincs rajta CF(ami amúgy is csonka)
[link]
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
Tök tuti, a ventik mindig mennek, sőt, vissza sem jön a hibernálásból. Totál fagyás. Egyre morcosabb vagyok emiatt 

dz1
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Ennek az alaplapnak a tunningolásához szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.
240mhz fsb eléréséhez az alábbi értékeket kb. menyire kell álitani?:
CPU Frecquency Multiplier: (x0.5 120mhz-x8.0 1920mhz)?
NB Frequency Multiplier: (x5.0 1200mhz-2400mhz)?
NB voltage: (0,6000v-0,7875v)?
És még azt szeretném megtudni, hogy az NB Frequncy meg a HT Link, egy és ugyanaz?
A memoria, Ganged vagy Unganged módban kell, hogy legyen?
Elöre is köszönöm!
Űdv.
Apróhirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=dz1&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
én semmit semállítottam simán megvolt a 240
memoria unganged, ha a memód nem bírja964Mhz-en akkor oszd vissza667-re 800Mhz-es időzítések mellett

PCrevRM
(kvázi-tag)
Hali! Pwm-es ventivel tuti lehet, nekem engedi.
We are Outcast Consensus 1

PCrevRM
(kvázi-tag)
Ja és ha már 4830 vs 4770 a téma, elárulom, nem lehetetlen kifogni a 800 shaderprocis verziót, én egy sapphire hd 4830-ast vettem 1gb-tal, megy benne mind a 800 everest meg gpu-z szerint is. 28K volt. 512-es verziókat 23-24K-ért láttam.
[ Szerkesztve ]
We are Outcast Consensus 1

madgie
(VIP)
Tegnap és ma már egy-egy alkalommal be sem boot-olt a gép. Most vagy az alaplappal nem kerek valami, vagy a negyedik, aktivált mag kavar be (?)
a 4 maggal néha csinál így,lehet azért, mert X4 10-es proci tudtommal nem is létezik
PCrevRM: amúgy PWM-es ventinél nem engedi vin alol igen(gyári)
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
Komoly? Másnál is? Engem elszomorít, mert tegnap/tegnapelőtt a menyasszonyom nem tudta bekapcsolni emiatt a gépet (míg én melózni voltam), így fel sem tudott jelentkezni egy vizsgaidőpontra...
Szerk: egy BIOS-frissítés nem javítana az ügyön?
[ Szerkesztve ]

madgie
(VIP)
A szappanopera folytatódik: új BIOS-szal nem indul a Vista, ha lekapcsolom az ACC-t (kvázi négy magosként működik csak)
( most húzok egy Win7-et, ha azzal is gáz lesz, tuti kicseréltetem, de lehet inkább két zsák krumplira kéne
)
én is pont barátnőm miatt használom csak 3 maggal, mert pont nála volt gáz
ezt a bios flesről amit írtál nem igazán értem, de ha kikapcsolod ACC-t újra indítasz és utánna teljesen le kell kapcsolni a gépet áramtalanítani tápnál és utánna vissza az áram és ekkor áll vissza 3 magra, ha ez a gondod, mert nem értettem kristálytisztán

madgie
(VIP)
A PhenomMsrTweaker miatt volt, kiderült egy Safe Mode-nál (valszeg megkavarta, hogy négy magra lett belőve, aztán már csak hármat látott).
De raktam egy ropogós Win7-et magyar mui-val,
így már kulturáltabb a dolog.
Működik a CnQ, bootol a gép, sőt le is hibernálódik a ventiket lekapcsolva. "Mindössze" az a baj, hogy a hibernálásból csak a reset gombbal hajlandó visszatérni, igaz, akkor megy 
(ja, és hiába BE a proci, a Bus Speed-en tekertem egy kicsit, a szorzókat nem bántottam)
az aláírásom ömagáért beszél
jut eszembe melyik biost raktad fel az 1.2-őt?mükszik vele a 4 mag?

madgie
(VIP)
Ja, 1.2-es. Megy vele a negyedik mag is.
( reggel megint volt valami win indulási hiba, persze megint amikor nem voltam itt és megint a barátnőmnek... hiába, valami antifeminin gép lehet az enyém
)
köszi akkor én is feldobom
ha használod teljes kikapcsolásra az instant bootot, akkor nem lesz gond az indulásnál
és 4-5 mp alatt felál a Win
ez még arra is jó, hogy elhitesd barátnőddel mennyivel gyorsabb az új gép és megérte cserélni lapot is