Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#51) adorjant válasza kisza25 (#50) üzenetére

adorjant
(senior tag)

integrált grafika,na ezzel meg is szívtam :U
hd-lejátszáskor kockásodott a kép,szép színes lett,stb.
kiderült hogy ez sideportos lapoknál elég gyakori hiba.
na meg volt ez az usb-s nyűgöm is,úgyhogy inkább kicseréltetem egy másikra,remélem azzal már nem lesz ilyen probléma :DDD

(#52) kisza25 válasza adorjant (#51) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

új lap,vagy másik? :(
nekem mükszik bár hd-t még nem néztem,csak divx-et éd DVD-t de mindjárt meglesem,
na megnéztem nekem nincs vele problémám és összehasonlítottam HD4670-nel
és a proci terhelés ua. 30-35 % 720p-s film esetén mindkettőnél szépen dolgozik a kis 3200-as

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#53) adorjant válasza kisza25 (#52) üzenetére

adorjant
(senior tag)

új asrock :)
teccik amúgy,ezeken kívűl nincs bajom vele.

(#54) kisza25 válasza adorjant (#53) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

remélem az már jó lesz, nekem is tetszik, hogy sokkal többmindent tudok szabadon állítani mint anno Gigánál, pedig az is 18k-ba fájt anno na meg a 4mag :))
ami még tetszik az az, hogy amíg egy kártyáról ment a monitor és a TV addig ugrált a kép a TV-n, ha gépnél bármit csináltam egérel, most ez így megszünt a barátnőm néz valami filmet és engem nem érdekel nyugodtan tudok netezni úgy, hogy nem zavarja :)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#55) adorjant válasza kisza25 (#54) üzenetére

adorjant
(senior tag)

én rengeteg 780G-s lapot kipróbáltam már,ez valahogy mániám lett nekem :))

(#56) kisza25 válasza adorjant (#55) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor nem is mondom meg, hogy a 790G az tulajdonképpen 780G felturbózva, mert a végén még azokat is végigpróbálod :D
790G
amúgy te nem tudnál nekem választ adni a problémámra amit az imént írtam CPU
ventiszabályzásal kapcsolatban?

[ Szerkesztve ]

(#57) adorjant válasza kisza25 (#56) üzenetére

adorjant
(senior tag)

tisztában vagyok vele mi a két chipset között a különbség :)
utóbbi számomra nem kifizetődő,amire szükségem van,azt a 780G is tudja.

a kérdésedet meg nem látom,talán másik topikba írtad?

(#58) madgie

madgie
(VIP)

Én is beléptem ma az A780GXH tulajok táborába. Első nap eredménye: négy mag a háromból, egy Clear CMOS tuning miatt (és igen, ki kellett ezért vettem a videókarit, mert az Accelero S1-től nehezen fértem volna oda másképp), 3200 MHz terhelve, 1800 MHz "takarékon", PhenomMsrTweaker-rel.

Más és lehet banális a kérdés: ki lehet kapcsolni azt az idióta bootképernyőt? Valahogy nem szimpatikus, inkább nézném a feketeséget :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#59) HERR Z válasza kisza25 (#50) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem 45 fokra van állítva jah
a sideport ezen a lapon sose fog 1066-on menni, mert nem bírja(ugye system ram órajel= sideport órajel)
ez alapján nekem ~950 körül már tolja a zöld pöttyöket

Bootképet ki lehet kapcsolni, a kiirás se sokkal szebb, de legalább egyből látjja az ember hogy műxik-e a mod

(#60) kisza25 válasza HERR Z (#59) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem 1066Mhz-es memók vannak a rendszerben és sideportnál is be lehet állítani az 1066Mhz-et gond nélkül, most nem értem mire gondolsz?
a sideport sebesége csak akkor függ rendszermemoriától, ha UMA be van kapcsolva lehet 800Mhz-es rendszermemo mellett 1066Mhz-re állítani, ha csak a sideportot használod :K

[ Szerkesztve ]

(#61) HERR Z válasza kisza25 (#60) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha bárki is int vga-val akarja nyomni akkor tudja hogy sideport+uma a leggyorsabb
nekem ott szarakodik 950 körül, bár lehet a rendszermemória miatt, de a orthos blend9 full stabil

(#62) kisza25 válasza HERR Z (#61) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az azért lehet,mert akkor, ha 800Mhz a rendszer memo és sideportot auto-ra rakod akkor az is 800Mhz-en megy, ha elkezded húzni akkor hozzáemeli sideportot is, de valószínűleg időzítéseket 800Mhz-hez állítja be és azzal már nem bírja 950Mhz-n,
állítsd be uma+ sideport és 1066Mhz-re sideportot(ha ilyenkor engedi)és próbáld meg így ;)
vagy próbáld csak uma-val úgy is nagyon lasú?
800Mhz-es memoval is próbáltam úgy is ment az 1066Mhz
amúgy kérdésemre visszatérve nekem 50fok és csak win alol tudom 45fokra rakni

[ Szerkesztve ]

(#63) madgie

madgie
(VIP)

No lenne megint egy kérdésem: hibernálnám a gépet, a vinyók szépen le is állnak, de a ventik nem. Egyik sem. ugyanez az oprendszer ugyanezekkel a komponensekkel (kivéve persze az alaplapot) tegnap még rendesen hibernálódott. a bios-ban nem leltem erre választ eddig, lehet nem kerestem elég vehemensen? :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#64) kisza25 válasza madgie (#63) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

esetleg bios Adveced ACPI Configban nézelődj
vagy probáld ki instant boot-ot (rajt van a telepítőlemezen)az elvileg 4másodperc alatt kikapcsolt állapotból visszahozza winfost ;)

(#65) kisza25 válasza madgie (#63) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én nem használtam eddig, de most kipróbáltam Instant bootota kedvedért
feltelepíted kiválasztod fast mode-ot kikapcsolod a gépet
a gép elöször kikapcsolás után újraindúl bejön egy instant boot- képernyő-os ezután konfigurálja magát a program és a gép kikapcsol
ezután, ha megnyomod a gép bekapcsolás gombját az első kép ami felvillan a monitoron
a Windows!kb 2-4 másodperc :Y azt hiszem innentől használni fogom :C

[ Szerkesztve ]

(#66) madgie válasza kisza25 (#64) üzenetére

madgie
(VIP)

Ja, pont az iBoot-ot nézem én is, lehet otthon kipróbálom.
Az nem lehet, hogy az vágta haza a hibernációt, hogy nem kapott új oprendszert a cserénél? Tudom, hülye ötlet, de vagy fél óráig elég döcögősen kezelte a vista az alaplapot, aztán helyrejött (mondjuk az everest azóta hülye, az alaplapot nem ismeri fel, a procinál hol ezt, hol azt jelez vissza és a ramokra is azt mondja, hogy 700 MHz-n mennek.... pedig nem).

(#67) kisza25 válasza madgie (#66) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet, de én akkor sem fogom újratelepíteni amíg nem muszáj :)
nálam XP-van, everest még nem ismeri ezt a lapot szerintem, mert nálam se jó
és sokáig így volt a sapphire lapomnál is, bár lehet everest újrarakása megoldaná a dolgot, mert azt is még előző rendszer alatt telepítettem, mindjárt meg is lesem

(#68) madgie válasza kisza25 (#67) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem van egy üres partícióm, lehet felhúzok oda hétvégén egy Win7 RC x64-et. AZ iBoot-hoz képest azért szeretnék mégis hibernálást, mert az ott marad, ahol kikapcsolom, míg az iBoot újraindít.

(#69) kisza25 válasza madgie (#68) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most jöttem rá, hogy tőled vettem az 5000+ BE-t :D
de már ugye Phenom II X3 710-van
nem volt nálam soká
megtudnád mondani nálad milyen lapban ment?

[ Szerkesztve ]

(#70) madgie válasza kisza25 (#69) üzenetére

madgie
(VIP)

Persze! Abban a Gigában, amelyikben ment a hibernálás rendesen :D
(Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev 1.0)

(#71) kisza25 válasza madgie (#70) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

THX :DD

[ Szerkesztve ]

(#72) szipak

szipak
(tag)

sziasztok!

azt kérdezném tőletek, hogy ebben a lapban mekkora fsb-t lehet elérni? egy 4850e proci alá keresnék új lapot, mert az nforce4 chipset ma már kicsit öregecséknek tűnik. (meg csak 270-ig bírja :DDD)
ja, meg esetleg valaki tudna mondani körül-belüli fogyasztást? említett procival, meg egy hd3870-nel fogom használni.
előre is kösz

leggyorsabban emailben érsz el

(#73) kisza25 válasza madgie (#70) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

figyu most valami szöget ütött a fejembe és kipróbáltam újra és most mükszik a hibernálás és nem mennek a ventik :C
úgy látszik kell hozzá az instant boot progi (szerintem az tette rendbe) úgy ahogy a C&Q működéshez az IES :K

(#74) HERR Z válasza szipak (#72) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem 300-as fsb megvolt 4400+ -szal szal valszeg nem lesz gond(neten 400-at láttam phenommal)
lap+proci+vga fogyaszt majd kb 60w-ot terhelve vinyóval mindennel ha alapfeszen húzod
ha downclockolsz mondjuk 1V- körülre, akkor olyan 40w-ra le lehetne szorítani az egész fogyasztását

(#75) madgie válasza kisza25 (#73) üzenetére

madgie
(VIP)

Na, ez jól hangzik, köszi! :)

(#76) kisza25 válasza szipak (#72) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát FSB-ben nem tudom hol a vége,
de nálam 86W-ot fogyasztott a teljes rendszer monitor nélkül X2 5400+-be-vel +3db sata2 vinyó 500, 320, 160Gb+6Gb DDR2-ram+tvtuner +HD4670 512Mb+odd+5 venti 1*12 4*8cm
Phenom X3 710 zel a többi ua.96W-ot
persze mindez alapon
játék alatt monitorral mindkettő 220-230W-ot
netközben X2-vel 115-125W Phenommal117-130W
előző lapom giga m55s-s3 integrált grafika nélkül az elöszőr leírt konfiggal 86W-ot
nekem 240-ig ment, de itt már 964Mhz-en mentek a 800Mhz-es ramok, :) na meg nem is osztottam vissza se HT-t se semmit

(#77) kisza25 válasza HERR Z (#74) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem azért, de láttad, hogy HD3870-es VGA-ja van azzal együtt kötve hiszem,hogy terhelve 60W-on megálna a fogyasztása
procija 45W-ot eszik terhelve+ alaplap15-20W+ VGA maxba 106W-ot fogyaszt :Y tehát 45+15+100=160W és akkor még lefelé kerekítettem és akkor még vinyónként 6-10W
+odd 6-10W és a többiek...
de az alaplapi VGA-ra gondolsz lehetséges mindjárt meglesem azzal mennyit fogyaszt az enyém

[ Szerkesztve ]

(#78) HERR Z válasza kisza25 (#77) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:D
félrenéztem aszittem integráltal akarja :W
3870 eszik csak magába 110w-ot terhelve:D

[ Szerkesztve ]

(#79) szipak

szipak
(tag)

köszönet a gyors válaszokért :R

akkor felvázolnám a dilemmámat:
jelenlegi konfigommal meg vagyok elégedve (lásd adatlapomat). 1440*900 -as felbontásban játszom (mivel ekkora a monitorom, nagyobbra felesleges cserélnem).
alaplapot szeretném cserélni, mert ugye régi, nem olyan okos, mint a maiak, nem am2+, stb.
végtelen mennyiségű pénzt nyilván nem szeretnék a tranzakcióra költeni, ezért is jött képbe ez a lap. amin még gondolkozom, hogy a 3870-est szintén valami újabbra cserélném (csak a fogyasztása miatt, teljesítménye bőven sok, és akkor még nem is húztam rajta semmit, pedig azt is szereti... :DDD). proci számomra elég, ha kell, 3300MHz fölött is ment már megfelelő hidegben...

ti mit javasoltok? alaplapot megéri-e cserélni, esetleg még vga-t is?

(#80) kisza25 válasza HERR Z (#78) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D
lemértem Phenom II alapon (C&Q 800Mhz)+alaplap+integrált graf (sideport1066Mhz)+2*2Gb1066MhzDDR2 ram+1DbSamsun500Gb+CHIEFTEC 350W táp
75W az azért nem rossz egy ilyen komoly rendszertől
most kivettem a nyüves TV-tuner kártyát (amit csak télen használok)
és így tejes konfig 85W-ot eszik PH II+HD4670+3vinyó+2*2Gb 1066Mhz mem na meg persze a lapocska :)
szipak: hát csak abban az esetben, ha sokat megy a géped éri meg vga csere, de ehhez a felbontáshoz legalább 4830 kellene amivel nem tudom mennyit nyernél fogyasztásban
[link]
alapjáraton sokat játék alatt még kicsivel többet fogyaszt

[ Szerkesztve ]

(#81) kisza25 válasza szipak (#79) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szóval 4830 30W-al kevesebbet fogyaszt üresjáratban és 12W-al többet játék alatt, mint 3870
már nem tudtam tovább szerkeszteni előző hozzászólást

(#82) szipak válasza kisza25 (#81) üzenetére

szipak
(tag)

hümm
mondjuk én mindenhol azt olvasom, hogy a 4770 legalább ( értsd >= ) olyan jó, mint a 4830, és max tdp-je 80W-ban van meghatározva. ebben a tesztben meg egy core 2 quad-dal tesztelték, ami szerintem biztos nem 45W -ot fogyaszt és a teljes rendszer 155W -ot vett fel. habár idle-ben kicsit többet eszik (memóriát nem veszi vissza), de ez remélem csak gyermekbetegség :U ha egy kicsit esik az ára, biztos fogok venni egyet :K

(#83) HERR Z válasza szipak (#82) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

najah, csak 4830 21k(ergo +3-5k a tiedhez képest) míg a 4770 nincs meg 26k alatt(és még most szarik be újra a forint)
amúgy vga vagy alaplap.....
a lapodba a max proci ami belemegy az a 6400+ és ennyi(arra fejleszteni nincs értelme)
míg ebbe bőven belemegy még 1-2 évig minden
szal, sztem ha a vgad még elég(vagy elég a 4830) akkor inkább a lapcserét lépd meg, még egy esetleges vga váltással járó no vga periódust is ki tudsz húzni az int vga-val legalább(és akkor bevárhatod az occsó 4770-et)

(#84) szipak válasza HERR Z (#83) üzenetére

szipak
(tag)

közben én is agyaltam, hasonló eredményre jutottam. ti honnan vettétek a lapot és mennyiért?

(#85) kisza25 válasza szipak (#82) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pont azért nem írtam 4770-et, mert azt mondtad véges a keret és bőven sok neked a 3870 teljesítménye, és a fogyasztást is említetted ami miatt megint csak nem írtam 4770-et, mert lehet,hogy maxban csak 80W-ot fogyaszt, viszont nem veszi vissza memoria sebeségét
és nem tudni még, hogy ez gyerekbetegség, vagy így is marad :)
szerintem is lépd meg először a lapcserét aztán megvárod szépen amíg lemegy 4770-ára addigra kiderül memót visszaveszi-e...
ha a fogyasztás lényeges akkor még szóbajöhet 4670-is, de akkor nem kell sokáig max felbontásban játszanod nem válaszoltál igazából mire is használod a gépet :U
én iponról vettem procival együtt, lap 18k proci 29k-volt
most csak GMH-t látok,de ennek van a sideporton is hűtője viszont nincs rajta CF(ami amúgy is csonka)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#86) madgie válasza kisza25 (#73) üzenetére

madgie
(VIP)

Tök tuti, a ventik mindig mennek, sőt, vissza sem jön a hibernálásból. Totál fagyás. Egyre morcosabb vagyok emiatt :)

(#87) dz1

dz1
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ennek az alaplapnak a tunningolásához szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.
240mhz fsb eléréséhez az alábbi értékeket kb. menyire kell álitani?:

CPU Frecquency Multiplier: (x0.5 120mhz-x8.0 1920mhz)?

NB Frequency Multiplier: (x5.0 1200mhz-2400mhz)?

NB voltage: (0,6000v-0,7875v)?

És még azt szeretném megtudni, hogy az NB Frequncy meg a HT Link, egy és ugyanaz?
A memoria, Ganged vagy Unganged módban kell, hogy legyen?

Elöre is köszönöm!
Űdv.

Apróhirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=dz1&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#88) kisza25 válasza dz1 (#87) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én semmit semállítottam simán megvolt a 240 ;)
memoria unganged, ha a memód nem bírja964Mhz-en akkor oszd vissza667-re 800Mhz-es időzítések mellett

(#89) PCrevRM válasza kisza25 (#50) üzenetére

PCrevRM
(kvázi-tag)

Hali! Pwm-es ventivel tuti lehet, nekem engedi.

We are Outcast Consensus 1

(#90) PCrevRM

PCrevRM
(kvázi-tag)

Ja és ha már 4830 vs 4770 a téma, elárulom, nem lehetetlen kifogni a 800 shaderprocis verziót, én egy sapphire hd 4830-ast vettem 1gb-tal, megy benne mind a 800 everest meg gpu-z szerint is. 28K volt. 512-es verziókat 23-24K-ért láttam.

[ Szerkesztve ]

We are Outcast Consensus 1

(#91) madgie válasza madgie (#86) üzenetére

madgie
(VIP)

Tegnap és ma már egy-egy alkalommal be sem boot-olt a gép. Most vagy az alaplappal nem kerek valami, vagy a negyedik, aktivált mag kavar be (?)

(#92) kisza25 válasza madgie (#91) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 4 maggal néha csinál így,lehet azért, mert X4 10-es proci tudtommal nem is létezik :)
PCrevRM: amúgy PWM-es ventinél nem engedi vin alol igen(gyári)

[ Szerkesztve ]

(#93) madgie válasza kisza25 (#92) üzenetére

madgie
(VIP)

Komoly? Másnál is? Engem elszomorít, mert tegnap/tegnapelőtt a menyasszonyom nem tudta bekapcsolni emiatt a gépet (míg én melózni voltam), így fel sem tudott jelentkezni egy vizsgaidőpontra...

Szerk: egy BIOS-frissítés nem javítana az ügyön?

[ Szerkesztve ]

(#94) madgie válasza madgie (#93) üzenetére

madgie
(VIP)

A szappanopera folytatódik: új BIOS-szal nem indul a Vista, ha lekapcsolom az ACC-t (kvázi négy magosként működik csak) :N
( most húzok egy Win7-et, ha azzal is gáz lesz, tuti kicseréltetem, de lehet inkább két zsák krumplira kéne :)) )

(#95) kisza25 válasza madgie (#93) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én is pont barátnőm miatt használom csak 3 maggal, mert pont nála volt gáz :)
ezt a bios flesről amit írtál nem igazán értem, de ha kikapcsolod ACC-t újra indítasz és utánna teljesen le kell kapcsolni a gépet áramtalanítani tápnál és utánna vissza az áram és ekkor áll vissza 3 magra, ha ez a gondod, mert nem értettem kristálytisztán

(#96) madgie válasza kisza25 (#95) üzenetére

madgie
(VIP)

A PhenomMsrTweaker miatt volt, kiderült egy Safe Mode-nál (valszeg megkavarta, hogy négy magra lett belőve, aztán már csak hármat látott).
De raktam egy ropogós Win7-et magyar mui-val,
így már kulturáltabb a dolog.
Működik a CnQ, bootol a gép, sőt le is hibernálódik a ventiket lekapcsolva. "Mindössze" az a baj, hogy a hibernálásból csak a reset gombbal hajlandó visszatérni, igaz, akkor megy :U

(ja, és hiába BE a proci, a Bus Speed-en tekertem egy kicsit, a szorzókat nem bántottam)

(#97) kisza25 válasza madgie (#96) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C
az aláírásom ömagáért beszél

(#98) kisza25 válasza madgie (#96) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jut eszembe melyik biost raktad fel az 1.2-őt?mükszik vele a 4 mag?

(#99) madgie válasza kisza25 (#98) üzenetére

madgie
(VIP)

Ja, 1.2-es. Megy vele a negyedik mag is.

( reggel megint volt valami win indulási hiba, persze megint amikor nem voltam itt és megint a barátnőmnek... hiába, valami antifeminin gép lehet az enyém :D )

(#100) kisza25 válasza madgie (#99) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi akkor én is feldobom
ha használod teljes kikapcsolásra az instant bootot, akkor nem lesz gond az indulásnál
és 4-5 mp alatt felál a Win
ez még arra is jó, hogy elhitesd barátnőddel mennyivel gyorsabb az új gép és megérte cserélni lapot is :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.