ja és eszközkezelő ATA-nak látja nálam is mind a 3-om SATA II-es vinyót
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
ja és eszközkezelő ATA-nak látja nálam is mind a 3-om SATA II-es vinyót
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

esetleg tudnál segiteni, vagy igy látatlanba semmi?
Gamertag: Zedok90 , Xbox 360 Slim 250Gb , Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D , ConCorde Tab 9.7" IPS
most raktad össze, vagy már ment és most szerelted be a +vinyót amivel újraindul?
milyen ram VGA...van a gépben
milyen reinstal volt
[ Szerkesztve ]

Msn Esetleg? Amúgy
amd phenom ii x3 710 boksz
ASROCK sAM2+ A780GXH/128M
kingston 2GB 1066mhz
Sapphire HD4670 512MB ultimate DDR3
fsp 400W PFC
asus TA-k12 (gépház)
ebből áll a gép, és a vinyó meg egy IDE wincseszter, de állandóan újraindul, mikor bootolna be. igen most lett összerakva, a winyók amik régebbiek. és már nincs nagyon ötletünk..
Windows javitás féleség, de igyse ment..
[ Szerkesztve ]
Gamertag: Zedok90 , Xbox 360 Slim 250Gb , Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D , ConCorde Tab 9.7" IPS
a biosban van egy olyan hogy "load ide default setting" próbáltad már?

konkrétan ilyen nincs benne. load performance default settings inkább de újraindul ugyanúgy.
pont a lényeget nem írod le
2 vinyórol van szó? mindkettő IDE
és optikai meghajtó van?az is IDE?
tehát akkor indul újra amikor windows betöltene?
[ Szerkesztve ]

na
igen van egy dvd-író ami IDE és egy wincsi ami IDE! de emellett lenne még egy SATA wincsi is, de azt meg nem látja mindig (mondjukl az a sata wincsi kicsit hibás) mért ez ennyire lényeges? de a sata most ki van húzva, mert belassította a rendszert
[ Szerkesztve ]
pl 2 IDE esetén be kell őket állítani master/slave (mester és szolga) módba,vagy autora kell rakni mindkettőt jumperral
ha vegyesen használod SATA+ATA(IDE) mást kell állítani biosban...
tehát akkor indul újra amikor windows betöltene?
ez nem friss rendszer,hanem az előző gépedé?
mert akkor a régi driverek okozzák az újraindulást
[ Szerkesztve ]

A master slave-t már beállítottuk, igen akkor indul újra, és nem friss rendszer. hanem az előző konfigurációé.
Aham, hát akkor teljes formázás? gyors vagy normal?
[ Szerkesztve ]

Egy gondom van, digitális képek, le lehet menteni még valahogy ilyenkor?
akkor csak annyi a teendő,hogy elindítod a gépet mielött bejönne a Windows F8-at nyomkodod szorgalmasan itt van normálmód csökkentett mód...
neked a csökkentet módban kell elindítanod a rendszert
szépen el indítod a programok telepítése/eltávolítását és le uninstalálod az előző rendszer drivereit(gondolom ezt nem tetted meg)VGA,alaplap,hangkártya, proceszor,lankártya driverét
ha minden drivert leszedtél akkor újraíndítasz és elvileg el fog indulni a Win
[ Szerkesztve ]

de a csökkentett móddal is újraindul. ugyanúgy..
[ Szerkesztve ]
akkor a másik vinyóra húz fel egy új Windowst és erről le tudod menteni az adatokat
vagy azon is van adat?
[ Szerkesztve ]

Hogy tudnánk megoldani h elérjük azt a wincsesztert? mert nem látja, hiába van bedugva.
na megnéztem gyorsan bios-t
Advenced menű
IDE Config
Onboard SATA Controler: enabled
SATA operation mode: IDE
és
BOOT menü
1st boot device: CD/DVD...
2nd boot device:SATA...
ez azért, hogy telepítésnél jó legyen,ha így sem látja akkor passz,mert így kéne lánia SATA vinyót IDE vinyót és optikai egységet is
[ Szerkesztve ]

Hát köszönjük, feladtuk, majd holnap leviszem szervízbe, aztán ez van, de lehet inkább h már veszek egy új wincsit bele..mert nem árthat asse.

jóreggelt! Hm most megmozgattam a SATA kábelt, és látja éppen a satas wincsit, de közben megvannak az adatok is, a IDE wincsiről, akár formatálhatom is, de valszeg hiába formatálom és tolok föl egy új oprendszert, ugyanúgy ujra fog indulni nem?
[ Szerkesztve ]

Elvileg nem kéne ...

Amúgy a biosban nézelődtem, és vannak a Fan-okról adatok, az NB fannál nem ír ki semmit, vagy az alaplap passzív hűtése miatt nem?

Nincs is ilyen pont, vagy van, de nulla RPM-et ír? M ha utóbbi, akkor a passzív hűtése miatt. M hát mit is írna ki?!

na most formatálom a wincsit aztán majd irom mi történik.
van a lapon 3 fan csati abból szerintem az egyiket

Müködik! Hihetetlen
köszönöm az eddig segítségeket!
ideje volt
SATA kábelt cseréld le nagyon sokszor meghibásodik 
[ Szerkesztve ]

Am most megint nem érzékelte a satát, az IDE-vel nincsen gond, arra megy a WinXp.. és müködik szépen egyelőre
am sata kábel az vadonatúj. azért nem értem..
én vettem már ki origi csomagból döglöttet amit Giga laphoz mellékeltek
nekem is okozott némi fejtörést,de az is lehet, hogy már a vinyód vacakol
esetleg köss rá másik tápcsatlakozót,lehet egy ágon már túl sok minden van
[ Szerkesztve ]

annál inkább a wincsinél van gond, mivel szokott olyat h látja nem látja.. :S de az előbb megigazitottam a kábelét és müködött.
szóóval a wincsi érintkező a ludas sztem.
próbáld ki másik gépben

Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen lapot, és szeretném bekapcsolnia a Hybrid CF-et egy 4670-el, de hiába állítom be a BIOS-ban a Sorround View-t, és teszem fel a Catalystot, nincs Crossfire menüpont. A CCC kikapcsolt hardverként érzékeli az integrált VGA-t? Mit csinálok rosszul?
Válaszokat előre is köszi! 
4670-nel nem fog menni a hybrid CF, csak hd3450-el vagy radeon hd2400-gyel.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

Értem. Nos ez szomorú, de ez van...
Köszi a gyors választ!
attol fuggetlenül tudod egyszerre használni a két kártyát pl az alaplapiról mehet az LCDTV
nálam legalább is így van 

Igen, ezt vágom, de sajna nekem csak egy monitorom van, amit meg kell hajtani 
Egyébként arra valami ötlet, hogy miért szaggat a GTAIV ezzel a lappal, egy Phenom 9550-el (@2,53GHz) és egy Sapphire 4670 512MB-al? Csak mert eddig egy Abit KN9 Ultra-m volt egy 3800+-al (@2,25 GHz) ugyanezzel a VGA-val, és úgy szebben futott 
Lehet a Windows 7 az oka? Csak mert eddig Vista volt....
[ Szerkesztve ]

Sziasztok, most rendeltem egy ilyen alaplapot és kétségeim támadtak. 
Az alaplapi tápcsatlakozóval nincs semmi gond, de a fetek mellet a proci sarkánál lévő 8-as csatlakozó nincs a tápomon vagyis van egy 4-es ami ugye kevés a 8-hoz.
Ilyenkor mi van? Létezik valamilyen átalakító? Vagy ne foglalkozzak vele? Új tápot nem szívesen vennék még akkor sem ha a jelenlegi nem márkás.

Van rajta gyárilag egy matrica, ami letakarja a "felesleges" 4 csatlakozót, és így tudod hova kell dugni a tápod 8-as csatlakozóját. Nekem is 4-es csatlakozóval rendelkezik a tápom és megy vele 
nekem is akad win 7 alatt, XP alatt meg tökéletesen fut
pontosabban win7 alatt is akadásmentes,de ha nyomok pl spacet-akkor akad egyet mintha pauset nyomnék
ha meg nyomkodom olyan mint, ha szép lassan léptetném a képet még nincs rá ötletem
más gombnál is csinálja)
Joshi:nekem is 4 van csak rádugva
[ Szerkesztve ]

Akkor kénytelen leszek Vista-t rakni rá
Pedig sokkal jobb lenne a 7...
Csodálkoztam is, hogy erősebb hardverrel gyengébben megy a cucc 

Kérdés: A790GMH lapnál se a weben, se a manual pdf-ben nincs benne hogy mekkora teljesítményű procit szolgál ki. (vajh miért, pl GXH-nál ott van hogy 140W) Mik a tapasztalatok, meddig bírja szusszal?
[link]
a cpu supportban ott vannak a 125W-os procik is[support list] csak szerintem elfelejtették megemlíteni
úgy, mint GXH-nál a HybridCF-et
pedig tudja GMH-nál meg ki is va írva mit támogat
[ Szerkesztve ]

hello srácok! már megint én
csak érdekelne h hogy müködik ez a 4seces boot. érdemes ezt használni egyáltalán? Másik h h lehet megoldani, h pl a gép kikapcsolt állapotban a billentyün bármelyik gombtól bekapcsoljon?
előre is köszi!
ha azt akarod géped gyorsan elinduljon és nem számít,hogy tovább tart a kikapcsolás akkor jó
telepíted, beállítod induljon együtt windowsal és amikor lekapcsolást kiválasztod akkor a gép először újraindul, majd i-boot logos képernyővel újra indul, majd újra kikapcsol
ha elakarod indítani megnyomod indítás gombot, vagy egéregombot
és kb 4 másodperc múlva a Win mosolyog vissza a képernyődről

Lenne még1 kérdésem, méghozzá az hogy melyik melegszik jobban az AMD 780G vagy az SB710 Chipsets? Mivel mindegyikről levehető a hűtőborda, de csak 1 vizesblokkom van most melyikre rakjam? 

az északi híd melegszik jobban

Tehát a 780G ami a vga és a proci között van? 
igen az az,de ha letöltöd az asrock oldalárol a manualt ,foto illusztráció is van 
ja az északira rakd a vizet a délire meg rakd át északi bordáját mert az nagyobb

Feltettem az 1.0.3. patchet és csodák csodájára gyönyörűen fut vele 
Neked is ajánlom!