ha megfigyeled 32bites rendszernél 4Gb-memoriát tud kezelni rendszer ebbe beletartozik rendszermemória, videó memoria...
tehát, ha alapból pl 3,4Gb-ot lát Win rendszermemből és bekapcsolsz pl256Mb UMA-t annyival fog csökkenni rendszermemória mérete-> 3,1Gb
Igy van, de ezt miért irod?
Akárhonnan nézem ezt irom én is, sőt az én tippem épp ezzel a 32bites korláttal kapcsolatos.
DDR2 400 igaz, csak milyen procit teszek bele amihez ilyen memória szükségeltetik.
Tuning biztosan nem lesz, ez egy hölgyeményé akinek ezt megelözően egy ilyen celeron 600, 256Mb mem és egyebek kategóriás gépe volt, ahhoz képest ez egy csoda. Most ha valami tuning miatt meglátná ezen az első kékhalált (amit az elöző gépen már naponta látott) tuti sírva is fakadna
Stabilitás, alacsony fogyasztás, automatikus rendszerarbantartás ez a cél, még ilyen asrock instantboot sem került rá, minél kevesebb legyen a hibalehetőség.
Még egy kérdés, fogyasztásról jutott eszembe, mit támogat ez a lap S1 vagy S3? Acpi beállitásoknál nem találtam igy, mint más lapoknál. Vista parancssoros ellenőrzés S1-t jelez, de s3 kellene a vista hibrid alvás módjához (ha nem tévedek). Van egy olyan beállitás itt hogy: ACPI hpet table, ezt kellenee engedélyezni? Egyáltalán mi ez?
Rá tudom valahogy venni erre hibrid alvás támogatásra a lapot?