Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#251) adorjant válasza somasz (#250) üzenetére

adorjant
(senior tag)

alapértelmezésben AUTO-n van,ha esetleg így könnyebb lenne megtalálni,felülről kb 4-5. sor körül lehet a menüben.

(#252) kisza25 válasza somasz (#250) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na megnéztem neked bios-t, stimmel,hol kéne lenni-e,de van egy kis turpiság :DD
ha átváltod proci beállításokat(prociszorzó,fesz,HT...) manual-ra eltünik a cool'n'quiet opcio
tehát átrakod auto-ra bekapcsolod C&Q-t és visszarakod manual-ra :)

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#253) somasz válasza kisza25 (#252) üzenetére

somasz
(senior tag)

próba cseresznye, remélem sikerül....

szerk: hát nem jött össze, visszaraktam auto-ra a húzást, cnq megjelent, enabled, oc, manual, cnq eltűnt, reboot, cpu-z megnyit, még mindig 3,4, IES bekapcs-->kérem kapcsolja be a biosban a cnq-t :(

[ Szerkesztve ]

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#254) kisza25 válasza somasz (#253) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor rakd enabledre lépj ki F10-el,majd hagyd betöltődni wint nézd meg mükszik-e
és utánna újra indít...álítsd újra manualra OC-t

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#255) somasz válasza kisza25 (#254) üzenetére

somasz
(senior tag)

a wint nem tudtam hagyni kibontakozni, mert egy cheksum error visszahívta a barlangjába :W

(#256) kisza25 válasza somasz (#255) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kicsit türelmetlen vagy :N
akkor most honnan írsz?
bios-ból? :DDD
próbálgasd,ne kelljen már mindent a szátoba rágni így sosem lesztek önállók :)

[ Szerkesztve ]

(#257) somasz válasza kisza25 (#256) üzenetére

somasz
(senior tag)

bocs, hogy türelmetlen vagyok :))
csak hát tanulnom kéne érettségire, és szeretném minél előbb késznek látni a gépem beállításait...

restartoltam, kikapcsoltam cnq-t és megy a win.
az a baj, ha bekapcsolom, akkor nem tudok feszültséget állítani és a húzásnak kb lőttek...
próbáljam meg beállítani vmilyen programmal a feszültségeket, az EC-t, a memóriákat, stb?

(#258) kisza25 válasza somasz (#257) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

először állítsd be C&Q-t minden húzás nélkül, ha az már megvan és végre mükszik akkor átállítod manuálra beállítod ahogy szeretnéd
nekem megy C&Q OC mellett is
csináld meg szépen,hogy megnyugodj aztán sipirc tanulni :D
ha még mindig nem jó, IES-t telepítsd újra,kompatibilítást beállítottad?enélkül nem indul el a rendszerrel!
tudod mit tölts fel egy képet IES-ről hogy van beállítva

(#259) somasz

somasz
(senior tag)

így néz ki:

(#260) kisza25 válasza somasz (#259) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kapcsold be rajta,hogy induljon Win-nel aztán inditsd újra

(#261) somasz

somasz
(senior tag)

IES nélkül is működik a cnq, viszont most nincs tuning. Hogyan járjak el :F

(#262) kisza25 válasza somasz (#261) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

IES így van bekapcsolva :K
ha leszednéd IES-t ismét nem menne C&Q
IES mostmár indul winnel, csak akkor kell konkrétan elindítanod, ha valamiért ki akarod kapcsolni :)) mostmár mehet a tuning
aztán tanulás :K

[ Szerkesztve ]

(#263) somasz válasza kisza25 (#262) üzenetére

somasz
(senior tag)

remélem menni fog, de most egyelőre alapon nyúzom a ramot blenddel, gyári értékeken, mert ez már egy kicsit csesztet, hogy tuningnál már csak az zavar be...

(#264) somasz válasza somasz (#263) üzenetére

somasz
(senior tag)

visszatettem a tuningot, nincs cnq, nincs IES, maradtak az órajelek :( ez bios para, amit lehet, hogy orvosolnak, vagy mi a gond?

most jön a prime, ha fagyaszt, akkor tökön szúrom magam :DDD

(#265) Peter789 válasza kisza25 (#245) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

pffff, hát ez egy tök értelmetlen zöldség... magyarán ez egy szimpa standby csak előtte újraindítja a gépet hogy megszabaduljon az "Accumulated garbage data"-tól - épp csak arról feledkezik meg, hogy ez a szemét adat az, amivel eddig dolgozott a user, és talán a 3-4mp-es bútolás után elvárná, hogy folytathassa ugyanott ahol abbahagyta... indítgasson el mindent ami eddig ment, és már messze a hibernálás szintideje mögé csúszik ez az instantzőccség... gratulálok az ötletgazdának, lol...

még jó, hogy nem vettem meg hirtelen felindulásból :U köszi az infókat!

http://www.pc2car.hu/phpBB3 - minden a CarPC-ről...

(#266) kisza25 válasza Peter789 (#265) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ennek az az értelme pl.nálam,ha valaki rendesen kapcsolja ki gépét,
indításkor nem kell fél percet várnia indulásra (vagy mégtöbbet hallotam már 1-2perces indulásról is)hanem a bekapcsoló gomb megnyomása után 4-5másodperc és a win használható :)
ez számodra értelmetlen(nem is neked találták ki)de van akinek nem :N
ha csak egyfajta igény lenne akkor csak egyfajta lapot, procit,ramot...gyártanának

[ Szerkesztve ]

(#267) somasz válasza somasz (#264) üzenetére

somasz
(senior tag)

tökön szúrtam magam... :W

(#268) kisza25 válasza somasz (#267) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egy perces néma csönd somasz kolegáért :O
nehéz neked jót csinálni :N
továbbra is türelmetlen vagy
már megtaláltad biosban C&Q-t
sikerült bekapcsolni
holnap is lesz nap :D

[ Szerkesztve ]

(#269) somasz válasza kisza25 (#268) üzenetére

somasz
(senior tag)

nem nehéz, de a néma csendet elfogadom...

Szóval ha van cnq, akkor nincs tuning. Ha van tuning, nincs cnq, a proci stabil, a memória nem (gyári értéknél gyengéb beállításon). Ez a lap nem alkalmas szerény véleményem szerint semminemű tuningra.
Te tudod használni a cnq-t tuning mellett, a te lapod vmiért jobb, bár úgy tudtam, hogy a méreten kívül nincsen semminemű különbség a kettő között.
A nem4mag miatt pedig nem zsörtölődök, bár lehet, csak a lap alkalmatlan bebootolni...
Kéne nekem egy másik lap, hogy kipróbáljam a cuccaim milyenségét :((

szerk:egyébként kösz a fáradozást :R
ki kéne már jót is fognom mostanában a dolgokból

firekeeper: én úgy tudtam, hogy minden azonos, csak a méret, meg a pár foglalat nem, az összes chipset ua., de én nem hiszem, hogy mégegyszer asrockba fogok ruházni :(
szerk: milyen dolog az, hogy eltűnik a cnq, amint hozzányúlok a feszültségekhez, meg az órajelekhez? milyen dolog az, hogy a memória nem tudja tartani az gyári értékeit tuning alatt, (sőt a sokkal gyengébbekkel is baj van)? Az a bajom főleg, hogy már nem tudom, mire gyanakszom jobban, a ramokra, vagy a lapra :O

[ Szerkesztve ]

(#270) FireKeeper válasza somasz (#269) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

abban azért igazad van, hogy a gmh eléggé ki van herélve a gxh-hoz képest.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#271) kisza25 válasza somasz (#269) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én sem tudok más külömbségről :(
nincs mit mindig szívesen segítek, ha van rá módom
nekem risz-rosz fingmax ramok mennek 1200 felett a lapban és gyári időzítéseknél szorosabban 1066Mhz-nél 1,8 feszel esetleg másik ramot nem tudsz próbálni?

(#272) FireKeeper válasza kisza25 (#271) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bocsi, úgy tudtam, hogy azon csak sb700 van, de most látom, hogy tévedtem.

(#273) adorjant válasza somasz (#269) üzenetére

adorjant
(senior tag)

a tuning alatti cnq elvesztés alap dolog,pár lap képes olyankor is rá,de tényleg kevés van.

másrészt ki kell tapasztalni,mit szeret a konfig.ez pedig idő és türelem.
én gigabyte-ról váltottam,ott picit kényelmesebb volt a tuning.
ebben a lapban el tudom érni azokat az órajeleket,de több idő és tapasztalat kellett hozzá.
viszont maradt néhány ezres a zsebemben... :B

(#274) somasz válasza kisza25 (#271) üzenetére

somasz
(senior tag)

másik ramom csak kétes minőségű kingmaxok vannak 2*1 giga 1066 itthon, de asszem nem viszik az 1066-t.

Én több lapról hallottam, hogy megy a tuning cnq páros, többek között a GXH-nál is, pontosan erre alapoztam a dolgot :( sajnos

(#275) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezzel a lappal elért eredményeim egy kis összefoglalás :)
3Dmark(9213pöty)
everestPhotoW(27505)
legmagasabb elért FSB(290)
4maggal elért legmagasabb stabil tuning(3315)
everest memória másolás(10801)
somasz: nézd csak itt megy OC és C&Q ramok1200Mhz
C&Qés OC együtt
a titok a következő csak"FSB" húzva+memória 2V-ra időzítések beállítva
OC Tunerben tudsz feszt adni procinak HT-t visszaosztani V-okat állítani tulkép mindent és akkor megy C&Q-is :K

[ Szerkesztve ]

(#276) HERR Z válasza kisza25 (#275) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak a lényeg maradt ki:

:DDD

(#277) FireKeeper válasza HERR Z (#276) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez az a híres-neves bootscreen? hát már csak ezért megveszem ezt a lapot, ha elcseszerintek valamit a tuningnál, és már épp felrobbanna az agyam, csak ütök egy resetet, és máris a paradicsomot látom magam előtt, hegyekkel fákkal és tóval:D

(#278) kisza25 válasza HERR Z (#276) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehetne több kép is :DDD
azt felejtettem még el megemlíteni,ha más nincs tuningolva csak memoria időzítésekkel játszunk és túl alcsonyra sikerül állítani, elindul a gép de figyelmeztet,hogy megváltoztatta beállításokat és visszaszámol,ha esetleg újra akarjuk módosítani legyen időnk F2-őt nyomni :)

(#279) HERR Z válasza FireKeeper (#277) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jajah, ő az:DD
amúgy....nekem eddig 1x se kellett cmos cleart csinálnom a lappal, pedig volt már benne vagy 50 proci, és elgyurcsányoztam én is párszor(ram, cpu órajel, x4 mod, túl nagy Nb vegyesen)
egyszer nem ok, utánna magától resetel és jön a hegy :))

[ Szerkesztve ]

(#280) kisza25 válasza HERR Z (#279) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez miért is off :U

(#281) camper

camper
(újonc)

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek, adott a téma szerinti lap, athlon 5400+, 2x2Gb 1066 mem, 450W táp és Vista32bit.

Csak a integrált vga lenne használva de alapbeállitásokkal véletlenszeüen elszáll az atikmdag, ilyenkor jön az üzenet hogy: "a képernyőillesztö leállt majd újraindult".
Vista frissitések naprakészek, első körben csak az asrock oldalán lévő driverek kerültek rá, majd az az amd oldalon eléhető új driverek (9.5 vga driver +ccc+ sb) de ugyanazt a hibát produkálja.

Úgy sikerült megoldani hogy kikapcsoltam biosban az UMA engedélyezését és most csak a sideportot használja, igy nem hibázik. Viszont egyrészt jó lenne az uma idönkénti plussz teljesitménye, másrészt ha memóriahibáról van szó akkor derüljön ki még most (minden cucc új, garis). Vista telepitő dvd boot majd memteszt nem jelez hibát, biztos lehetne nagyobb mélységekbe evezni Memtestel de nem én ülök a gép elött.

Valami bios beállitásban reménykedem, például auto helyett fix legyen a memória sebesség vagy igazodnia kell az integrált és rendszer memóriáknak egymáshoz vagy ilyesmi.
Most minden auto beállitáson van, a gép nincs húzva és nem is lesz, nem kerül bele külön vga, legfontosabb a stabilitás, de ezt az apróságot jó lenne még most kideriteni hogy vissza valamelyik mem (esetleg más alkatrész) gariban vagy csak bios finomitás szükséges.

Köszönöm ha valaki válaszol.

(#282) adorjant válasza somasz (#274) üzenetére

adorjant
(senior tag)

én a tuningot +cpu feszre értettem.

"fsb" emelés mellett természetesen marad a cnq.

nekem még gyári a post-képernyőm,de ez a tájkép sokkal megnyugtatóbb mint a robotember :DD

[ Szerkesztve ]

(#283) somasz

somasz
(senior tag)

az a fura feltételezés kezd bennem megfogalmazódni, hogy egy szimpla driver hibám lehet, vagy windows 7 hibájából, vagy asrockéból kifolyólag, hiszen folyamatosan, tuning után a-s, 124-s, vagy 1d-s hibaüzenetekkel kékhalálozok... Valaki erősítsen meg ebben a hitemben, és akkor felhúzok egy vistát, lehetőleg 64biteset, és tesztelek...

[ Szerkesztve ]

(#284) adorjant válasza somasz (#283) üzenetére

adorjant
(senior tag)

kékhalállal soha nem találkoztam még,ezzel a lappal pláne,de úgy összességében mióta vista létezik.1-2 elvetemült magas órajelnél persze jelzi,hogy létezik :DDD

az első asrockom 1-2szer csak úgy csontra fagyott,ha nem használtam a gépet,nagy valószínűséggel a sideport hibája miatt.
most az új lap egyelőre jónak tűnik,kivéve a sokat emlegetett usb-t leszámítva.
1-2 apróság hiányzik (pl ram EPP profil beolvasása,legalább 2 venti szabályzása),de igazából annyira brutál jó áron van,hogy ennyiért ezt elnézem neki.
tuningban nekem nincs problémám,ha szükség van a kraftra,feltolom a szorzót,és kész.
nyilván "fsb" tuningnál oda kell figyelni több dologra is.

nálad szerintem driverhiba lesz. 9.5 catalyst javasolt win7 alá.
többivel nem lehet gond.

(#285) kisza25 válasza camper (#281) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fixáld memoriát és sideportot is 1066Mhz-en sideportnál állítsd High voltage-ra kapcsold be UMA-t és így próbáld újra!

(#286) somasz válasza adorjant (#284) üzenetére

somasz
(senior tag)

Eddig azzal fagyott, mostmár a 9.6-tal.
Tegnap jött ki a friss catalyst...

(#287) adorjant válasza somasz (#286) üzenetére

adorjant
(senior tag)

jogos,most látom,hogy már a hivatalos oldalon is fent van.

olvasom a kommentjeidet,de vagy nem látom,vagy nem írtad még,hogy a ramoknak mennyi feszt adsz?

(#288) kisza25 válasza adorjant (#287) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mivel szedted le előző catalystot?leszedted egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

(#289) somasz válasza adorjant (#287) üzenetére

somasz
(senior tag)

gyári 2,2 V-t kapnak, emelném én azt is, de a következő lépés 2,31V :O, pedig eddig kifejezetten jó kis lépcsők vannak...

ezen a gyári időzítésen: 5-5-5-15--> 2,2V-->1066-t kéne tudniaés előbb indult újra blend teszt alatt, épp ezért egy kicsit furcsa, hiszen a proci stabil volt 260-s EC-vel small fft-n, blend meg inkább a ramot hajkurássza.
mindenesetre fura a dolog

kisza25: Most próbálom a programmal húzást, ahogy leírtad, egyelőre jó, igaz, csak 240-nél tartok, de legalább eddig stabil, még a ram sem szart be, és van cnq is. Egyelőre már ez is siker :)) :R

(#290) adorjant válasza kisza25 (#288) üzenetére

adorjant
(senior tag)

ha van időm,akkor uninstall+ccleaner,ha nincs,akkor csak simán felrakom az újat.
az igp-nek szerintem majdnem mindegy :DDD

somasz: szerintem a próba idejére mehet nekik a 2.3
azért kérdeztem a feszt,mert a kingston 1066os ramokról nem sok jót hallottam még, 1.alig tudja hozni az 1066ot, 2. óriási fesszel.

[ Szerkesztve ]

(#291) camper válasza kisza25 (#285) üzenetére

camper
(újonc)

Sima X2 athlon van benne nem phenom, igaz maguk a memóriák 1066mhz-sek, de az X2 által igényelt sebességen futnak (800mhz?), nem hiszem hogy feltehetném 1066-ra vele az uma-t. Igazából azt sem tudom a sideport mennyin megy hivatalosan, oda kellene ülni, de nincs nálam a gép.
High voltage-t kipróbálom.
Szerinted még mindig lehet más mint rendszermemória gond? Mert most uma nélkül stabil, lehet ez ettöl függetlenül sideport vagy alaplap hiba? Végülis ennek nem csak uma+sideport-t kellene gond nélkül kezelni, de ha belekerülne egy külön vga akkor azzal is együtt kellene müködjön gond nélkül és ha már a rendszermemóriánál elakad hol van még többi? Akkor ilyennel hogy hybrid crossfire szerintem tuti fagyizna.

Addig is köszönöm a tippet és ha lenne még tarsolyban osszátok meg velem pls.

[ Szerkesztve ]

(#292) kisza25 válasza adorjant (#290) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak,mert,ha előzővel gány volt akkor jobb ha lepucolod és úgy rakod fe újat :K

(#293) kisza25 válasza camper (#291) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha800Mhz-en megy a memoria 800Mhz-re állítsd sideportot a Voltage-t pedig auto-ra

(#294) camper válasza kisza25 (#293) üzenetére

camper
(újonc)

Ok, megfogadom a tanácsaid, csak picit nehézkes, mert nem én ülök a gép elött hanem egy dekoratív hölgyemény, messengeren adott tipphalmazt és azok követését egész jól viseli, de a biosban turkálásra még csak egyszer vettem rá. Izgul mi lesz ha nem tud visszajönni ;]

Most minden auto-n van és uma használata letiltva. Sideport sebesség is auton van, átrakom 800-ra okés, de lehet tudni hogy mennyi a hivatalos, tehát ha auton állt eddig akkor mennyin ment? Mondjuk ha 800-as memóriák akkor 800, ha 1066-os akkor 1066?
Nekem rémlik valami 700-as gyári sebesség de lehet keverem a gpu-val :U

Köszönöm a tippeket :R

(#295) kisza25 válasza camper (#294) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 790G nél 700 a gpu sebeség
780G-nél 500-de lehet húzni 1000-ig ;]

(#296) camper válasza kisza25 (#295) üzenetére

camper
(újonc)

Na várjál, lehet akkor én itt keverek valamit.. a sideport az az integrált vga-hoz társitott memória, nem? Ami ezen a lapon 128Mb. Én ennek a default sebességét kérdem, sideport sebesség állitással ezt állitom vagy keverem a szezont a fazonnal?

(#297) kisza25 válasza camper (#296) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jól tudod,te kérdezted lehet kevered GPU-val arra írtam
sideportot mindig memória sebeségére állítsd
ezen a lapon 128Mb sideport memoria található
a deafult auto ami elvileg mindig a memoriád sebeségét állítja be,
de ha nem használsz UMA-t akkor állíthatod 1066Mhz-re attol függetlenül milyen a memoria
de lehet állítani GPU-t is külön, enabledre kell tenni biosban GPU OC-t
és onnantól lesz egy új menüpont ahol alapon 500Mhz-en megy GPU ezt egészen 1000-ig állíthatod

[ Szerkesztve ]

(#298) camper válasza kisza25 (#297) üzenetére

camper
(újonc)

Igen, 700mhz rémlett csak már összefolytak a dolgok 780G és 790G.
Nem adja meg a gyártó az adatokat az integrált memóriáról?
Mindegy kerestem egy tesztet, tehát az alap gpu 500, memo szintén 500.
Elakadtam ott hogy tegyem fel ezt 1000 fölé de közben rájöttem hogy effektiv órajelet mondasz :)
Tehát ha most 800-on fut a rendszermemória vissza kell vegyem 400-ra, jól mondom ugye? Ugyanezt elvégzi az auto beállitás is, de ettöl függetlenül az a jó ha ezt az értéket fixre állitom, igy remélhetöleg elmúlik az atikmdag hibája uma használata mellett is?
(esetleg még megfejelem az első tanácsoddal hogy high-ra állitom, bár épp nem feljebb hanem lejjebb vettem a sebességet, de hátha keveset ad a lap vagy a táp).

Mi a véleményed ha a fenti beállitásoktól függetlenül nem lehet bekapcsolni az uma-t is (illetve be lehet csak hibázik) és mondjuk a memóriahiba kizárva (vista memtesten extreme beállitásokkal is átment) mi lehet még a hiba okozója? Táp vagy alaplaphiba is lehet?

Köszönöm a segitséged.

(#299) kisza25 válasza camper (#298) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát rendesen belekeveredtél :D
GPU sebesége 780G-s lapban500Mhz(ez a valós órajel, efektív csak memória esetén van a DDR miatt egyidejű írás olvasás miattddr2-ddr3)olvass, okosodj :)
ezt az 500Mhz-et lehet akár 1000Mhz-ig húzni,de ezt ne piszkáld, csak viccnek szántam, de nem vetted :N
nos térjünk vissza a memóriára: simán álítsa 800Mhz-re(ez már az efektív) és sideport+UMA-ra mást ne piszkáljon ennyi
ha továbra is gondok vannak :N nehéz így megmondani pl túlmelegedés, de akkor az jelentkezne csak sideport esetén is
táp nem hinném akkor az jelentkezne máskor is UMA miatt semmi nem megy pluszban
simán csak UMA-ra rakja mi történik?

[ Szerkesztve ]

(#300) somasz válasza adorjant (#290) üzenetére

somasz
(senior tag)

Az a bajom velük, hogy ha nincs túlhúzás, akkor simán, stabilan viszi az 1066-t 5-5-5-15-n, azonban, ha van húzás, akkor már az 1040-t nem bírják. És nem vagyok képes rájönni, hogy ez ram vagy lap hiba :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.