Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#2001) kisza25 válasza Joshi (#2000) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak halkan!lelke van ;) :C :DD

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2002) Kendek válasza Joshi (#2000) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugye, mondtam én, hogy még a monitor kábelét is ki kell húzni, azon keresztül jön még kraft. :DDD
Jó ám ez a lap, ilyen más márkánál is előfordulhat. Régebben ugyanígy kilehetett lőni a hálókareszt Linux-val is, utána Windows alól nem látszott egyáltalán. :)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2003) andras888

andras888
(tag)

egy kérdésem lenne:
haveromnak van kingmax ddr3 1333mhz 2gb ramja most vettünk hozzá 2+1 gb ugyanilyen ramot, úgy rakjuk be h elsőnek a 2*1gb majd a 2 gigás?

"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

(#2004) Kendek válasza andras888 (#2003) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olyan déjà vu érzésem támadt hirtelen. :DDD
Berakjátok, aztán majd kiderül, hogy megy-e. Nem tart semeddig sem átvariálni őket...
Mondjuk egy újabb 2 GB-os modult ésszerűbb lett volna venni bele a kétcsatornás üzemmód miatt.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2005) CoDWaW07 válasza andras888 (#1991) üzenetére

CoDWaW07
(senior tag)

pont úgy áll

(#2006) andras888 válasza CoDWaW07 (#2005) üzenetére

andras888
(tag)

ez most olcsóbb volt 4 ezerrel mint 1 db 2gigás, mi is azt akartunk venni
így most 6gb ramot vettünk 28800 huf ért szerintem megérte, nekem 4*1 gb lesz ;]
debrecenben nem kapok 2*2 giga ramot ennyiért:D , így most 6 ot vettünk.

[ Szerkesztve ]

(#2007) kisza25 válasza andras888 (#2006) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de az úgy nem fog dc-ben menni elvileg

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2008) Kendek válasza andras888 (#2006) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony, felemás felállásban, meg 3 modullal nem lesz kétcsatornás üzemmód. A 4X1 GB az viszont már jó, csak később körülményesebb az esetleges bővítésnél.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2009) CoDWaW07 válasza andras888 (#2006) üzenetére

CoDWaW07
(senior tag)

az jó vétel volt:)

[ Szerkesztve ]

(#2010) kisza25 válasza andras888 (#2006) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én 2*2GB 1110Mhz-es kingmaxot vettem 14eFt-ért na az jó vétel volt ;)
és ezeket cseréltem a jelenlegire, az meg jó csere volt :DDD

(#2011) andras888 válasza kisza25 (#2010) üzenetére

andras888
(tag)

beraktam haveromnak 1. slot ba van 2 gb a 3. 4. be pedig a 2*1 gb és dc be megy ;]
én még várok a Amd S 140@ 2 mag-ra, akkor adok a szájának ;]
hát muszáj okoskodni válság van :C majd még jelentkezem, ha lesznek eredmények :))

[ Szerkesztve ]

(#2012) Kendek válasza andras888 (#2011) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bake, régen meg ha nem összeválogatottat vett az ember, akkor már nem volt stabil...
Mondjuk én sem egyformákat használok csak márkára, azt mégis mennek.
De azért úgy biztosan nem menne, ha az egyik 1 GB-os modult kivennéd. ;]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2013) andras888 válasza Kendek (#2012) üzenetére

andras888
(tag)

minden szám megegyezik rajtuk, remélem nekem is mennek majd.

(#2014) kisza25 válasza Kendek (#2012) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért írtam, hogy elvileg, mert sogornőmnek segítettem notit venni és abban 1db 2GB-os és egy db 1GB-os modulra azt írta, hogy dc-ben megy :U össze is mértem az enyémmel aminben 2*2GB-van és az övé még gyorsabb volt igaz CR1 és újabb proci
K50AB 2*2GB:

HP DV6 2+1GB

[ Szerkesztve ]

(#2015) andras888 válasza Kendek (#2012) üzenetére

andras888
(tag)

ma volt két darab kék halál haveromnak :DD megyek megnézem mi lehet a baj, most jött rá hogy az ipon-ból nem is kingmax 2 gb 1333 mhz ramot kapott hanem kingstont pedig a számlán is kingmax van :DD megnézem megpróbálom összehangolni lehet vannak eltérések a beállításokban és az zavarja. de ha nem sikerül, akkor eladunk mindent és veszek neki 2*2 gb kittet.

[ Szerkesztve ]

(#2016) Hpapa

Hpapa
(újonc)

Sziasztok!

AsRock M3A780GXH/128M alaplapom van 4 GB Ram stb. stb.
HD3200-as VGA integrált kártya eddig oké.

Nem vagyok egy nagy spíler de annyit sikerült elérnem, hogy megosztott képernyőn (kiterjesztett asztal) a barátnőm nézhesse a filmjeit (HDMI<--->LCDTV), viszont az a gondom, hogy közben én szívesen játszanék, mert nem nagyon köt le a Szívek Szállodája, meg a hasonlók, viszont ahogy elindítok egy játékot behal a filmje a tv-n, netezni tudok (pl. most is).

Szóval a kérdésem az lenne, hogy (egy "spiler" mondta vegyek vga kártyát) milyen VGA kártyát vegyek amin a HCross megy/kompatibilis meg hasonlók és a kettő futni fog gond nélkül.

Azt a Surround View dolgot már visszaolvastam, de sok minden nem tiszta ez ügyben.

még annyit (nem tudom fontos-e)
a monitor az elsődleges asztal 1280*960-ra állítva az LDC tv meg a másodlagos 1152*648

Tényleg bocs ha zavaros, de fogalmam sincs, hogy kellene "szaknyelven" kérdezni :o

A segítséget előre is köszönöm!

(#2017) Murdah

Murdah
(lelkes újonc)

sziasztok!
érdeklődnék hogy van egy ilyen alaplapom és abba egy ati 4850es kártya miért van az hogy csak a narancssárgába ad képet a zöldbe nem? biosba kell valamit állítani?

Galaxy Spica:) Toshiba Folio 100 eladó!

(#2018) Kendek válasza Murdah (#2017) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kicsit érthetőbben újrafogalmaznád a mondandódat, akkor ki is lehetne venni tisztán, hogy mi a probléma.
"csak a narancssárgába ad képet a zöldbe nem" - Ez itt nem teljesen világos számomra, hogy pontosan mi ezzel a probléma, illetve mi is pontosan a jelenség amit tapasztalsz...
Most körülbelül azt tudom elképzelni, hogy narancssárga színű monitorba küld jelet csak a kártya, zöldbe meg nem hajlandó. :DDD
Habár lehet, hogy a csatlakozókra gondolsz (azok ilyen színesek talán)?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2019) Murdah válasza Kendek (#2018) üzenetére

Murdah
(lelkes újonc)

bocsi:) nah szóval ugye az alaplapon két színű van van egy zöld(16×) és van egy narancsságra(4×es ha jól tudom) egy ideje a ha a zöld slotba teszem be a kártyát nem ad képet és megpróbáltam már a biost visszaállítani alapra meg biállítottam azt is hogy a fő videókártya pci expresses legyen azzal se ment és a sima pcivel sem megy:S

(#2020) Kendek válasza Murdah (#2019) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, szóval a PCIe sínekre gondolsz, azokból valóban ilyen színűek vannak a lapon. A hosszú zöld a x16-os, a hosszú narancssárga meg x4-es, jól tudod. :)
Szerintem nézd meg, hogy fizikailag milyen állapotban van a sín, hogy biztosan jól érintkezik-e az összes érintkező. Esetleg kontaktsprével is érdemes lehet megküldeni (meg a kártyát is), mert bizonyára nem szoftveres okokra vezethető vissza a dolog.

Egy próbát megér az is, hogy az integrált GPU-t állítod be elsődlegesnek, hogy azon adjon képet, majd Windowsban ellenőrzöd, hogy a kártya az eszközkezelőben rendben látszik-e.
Esetleg képet is próbálhatsz rá küldeni ott, ha jónak tűnik minden.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2021) Murdah válasza Kendek (#2020) üzenetére

Murdah
(lelkes újonc)

Megnézegettem a csatlakozót nem látok semmi lényegeset rajta(kontaktsprém az meg nincs) de megnéztem egy másik videókarival és azzal se megy a zöld slot úgyhogy talán a kártya jó.megnéztem azt is hogy az integrált vidikártyát állítom be és nem látja bent akezelőbe a kártyát a slot mehetet tönkre?

[ Szerkesztve ]

(#2022) Kendek válasza Murdah (#2021) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az eszközkezelőben sem látszódik, akkor nyilvánvalóan vagy tönkrement valami elektronikusan, vagy csak érintkezési hibák vannak. Ez utóbbi a sok ki-be rakosgatástól könnyen előfordulhat. Kontaktsprét tudom ajánlani akkor is, ha nincs, mással nehéz lenne megtisztítani az érintkezőket. Ha nem jó sehogy sem, de még garanciális, akkor vidd vissza, jobb ötletem nincs sajnos.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2023) Murdah válasza Kendek (#2022) üzenetére

Murdah
(lelkes újonc)

Azért köszönöm a segítséget! akkor szerintem vmikor visszaküldöm csak nem akartam hogy sokáig ülljenek rajta:) de talán meglesz két hét alatt:) köszönöm a segítséged még1szer!

(#2024) kisza25 válasza Murdah (#2023) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én a helyedben először bevinném valami helyi kiskerbe ott fújnak bele kontakt sprayt, ha meg nem jó akkor mehet gariba, de te tudod

(#2025) Blaise

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

ASrock AIWI

Eléggé büntet :D

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#2026) kennyke válasza Blaise (#2025) üzenetére

kennyke
(fanatikus tag)

Nagyon komoly! :D
Esetleg hasonló nincs wifis windows mobile telókhoz? (vagy pda-hoz)

Aki korán kel, az igen! | Apróim: goo.gl/mZCkx

(#2027) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Sziasztok!

Próbáltam keresni a topikban a következő problémára, de nem találtam megoldást a hsz-ok között. Ma betettem a gépembe ezt a lapot, egy ECS A-780GM-A-ról váltottam, windows 7 indul, feltelepít minden eszközt, beleértve a hangot is, csak az a problémám, hogy valamiért kizárólag a HDMI csatlakozón akarja kilökni a jelet, pedig a HDMI disbled-re van állítva a BIOS-ban. A hangeszközöknél semmi lehetőségem nincs rá, hogy zöld jack-re állítsam. XP alatt semmi gond nem volt. Mit állítsak át, hogy win7 alatt is legyen hangom?

A másik gáz pedig az, hogy az XP nem akar indulni AHCI módban, pedig az előző lapommal semmi gond nem volt. IDE módban meg nem szeretném használni, szerintetek mit kéne tennem, hogy a régi XP-m is feléledjen AHCI-ben?

Köszönöm előre is a válaszokat.

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#2028) Cayman válasza Cayman (#2027) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Első probléma megoldva, már csak az XP-t kéne felkelteni AHCI módban... :))

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#2029) Kendek válasza Cayman (#2027) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

IDE módban indítsad el az XP-t, majd az eszközkezelőben erőltesd rá az AHCI drivert a cuccra. Indíts egyet újra, a BIOS Setupban állítsad át AHCI-re a vezérlőt, majd indíthatod az XP-t. Így feltelepíti rendben az eszközt, mert már a rendszerben lesz a kellő driver.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2030) Cayman válasza Kendek (#2029) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Köszi :R bár kár hogy csak most olvastam a hozzászólásodat, mert azóta már egy rendszerjavítással megoldottam, pedig a te módszered sokkal jobb lett volna :W

(#2031) MrCsiT válasza madgie (#1961) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

Szia!

Megoldódott már a "miért pörög az 5770 ventije" - kérdés ?

..egyébként hogyan lehet feltenni ezt az 1.62-es BIOS-t :F

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______

(#2032) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Olvasgattam itt a hozzászólásokat, jól értelmezem, hogy ha az X2 nem megy X4-ként, de lehet hogy X3-mat tudnék még belőle csinálni, akkor azt csak régebbi bios-sal tehetem meg? Most az 1.50 van nekem, ezzel vettem meg a lapot.

(#2033) Kendek válasza MrCsiT (#2031) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Letöltöd, felmásolod egy FAT32-es pendrive-ra, majd az Instant Flash-al feltudod tenni. Azt pedig a BIOS Setupból, vagy valamelyik F gombot nyomogatva tudod a POST-nál indítani.

(#2032) Cayman: Nem, nem jól értelmezed. Azt csak az 1.50-el, az 1.62-vel, vagy újabbakkal teheted meg. A régebbiekben nem lehet magokat kapcsolgatni, de ezekkel is korlátozottak a lehetőségek, szal elképzelhető, hogy sehogy sem fog menni a 3 magosítás.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2034) MrCsiT válasza Kendek (#2033) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

Szia!

Köszönöm szépen :R , penről kiválóan ment :)

madgie: bocs, de nem tudom kihagyni: a hardware monitornál a cpu venti halkítást be/visszaállítottad? Nem az marad(t) hangos :F ..mert nekem az Asus 5750 (Glaciator) konkrétan sehogy nem reagált a bios cserére ?

Üdv:
Mr.CsiT

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______

(#2035) apollo12

apollo12
(PH! addikt)

heló van egy Asrock 785ghx lapom és azt szeretném meg kérdezni hogy milyen memóriákat érdemes bele tenni ami engedi hogy 1066mhz en menjenek ddr2

BFBC2 nick : Bomi12 | Origin/Battelog : bomi12

(#2036) MrCsiT válasza apollo12 (#2035) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

(előre is elnézést :B ) compatibility list ?

780/GXH-n a kézikönyv valamiért a 3-as és 4-es slotot javasolja 1066-hoz, és kézzel kellett BIOS-ban 533-ra állítani a ramsebességet, mert a drágának az auto az 800Mhz volt.
Én OCZ Platinum 1066-ot használok, de volt olyan fórumtárs, akinek annyira nem ment ez az OCZ, hogy eladta.. innentől bátran javaslom a compatibility list- et :F :DDD

Üdv:
Mr.CsiT

[ Szerkesztve ]

(#2037) kisza25 válasza apollo12 (#2035) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem kingmax 2*2GB 1066 és Crucial Ballistic Tracer 2*2GB 1000Mhz hibátlanul megy

[ Szerkesztve ]

(#2038) apollo12 válasza MrCsiT (#2036) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

én bárhogy be állítom de nem indul el a gép

(#2039) MrCsiT válasza apollo12 (#2038) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

Szia!

Ezt viszont már nem értem.
ha auto-n hagyod a memória-beállítást, akkor 800-asként elindul vele a gép?

ha igen: ha a ram-nál az 533-at kiválasztod, (van ilyen opciód ? ) akkor 1066-osként kellene mennie;
ha nem: másfajta rammal elindul ?

(#2040) diablo1984 válasza apollo12 (#2035) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

nálam az 1066-os kingmaxok annyin is mennek, igaz nálam procitunninggal megy így, de alapórajelen is lenne ilyen opció tutira! viszont általában ezeknek a ddr2 1066-osoknak kell +fesz, 1,8V-on egyik sem szeret menni, a kingmaxok nálam 2,05V-ot kapnak, de a nagyobb nevű tunningramok a 2,3V-ot is megkívánják! időzítésekre is vigyázz, valahogy furcsán lövögeti őket be a lap!

SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

(#2041) Cayman válasza Kendek (#2033) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Értem, és köszönöm! Valami rövidke tanáccsal tudnál szolgálni, hogy miként álljak neki? Sűrűn kell CMOS CLEAR-elni? :)

(#2042) Kendek válasza Cayman (#2041) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CMOS reset elképzelhető, hogy kelleni fog, bár általában elég, ha 2-szer megnyomod a resetet kis időközzel (már ha a BIOS-ban is engedélyezve van a dolog).
A CPU Active Core Control-nál nézd meg, hogy mit lehet állítani, esetleg elképzelhető, hogy az Advanced Clock Calibration-t is Auto-ra kell állítani, hogy jó legyen. Sajnos az is könnyen előfordulhat, hogy nem lesz lehetőséged beállítani 3 magra, vagy pedig, hogy nem a jó (rossz) magot tiltja le.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2043) Cayman válasza Kendek (#2042) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Hát sajnos ez nem nyert, mert ha az ACC-hez hozzányúlok, akkor minden esetben cmos clear lesz a vége, reset gomb nyomogatása se használ. Egyébként mit kell ahhoz engedélyezni a bios-ban, hogy használjon?
Az Active Core Control-ban csak az All Cores, vagy az 1 Core(Core 0) lehetőségeket lehet választani.
Az ACC-ben van még olyan választási lehetőség, hogy Per Core, olyankor lehet állítani mínusz és plusz irányba százalékokat, az mire való? [link]

(#2044) apollo12 válasza MrCsiT (#2039) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

be megyek a biosba és mindent auton hagyok csak a ramnál állítom át az autot 533mhz re és kész még a feszültség is auton van, elmentem újra indul a gép és fekete a képernyő
csak egy BIOS kisütés segített. Már nem tudom mit tegyek

(#2045) Cayman válasza apollo12 (#2044) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Lehetséges, hogy ott lesz a gond, hogy az 533 sebességhez minden egyéb beállítást auto-n hagysz. Kézzel állítsd inkább be az időzítéseket! Ha ezt még nem tetted meg, akkor valószínűleg mégsem próbáltál meg mindent. Indulj el az 1066-os ramokkal 800-on, aztán valami programmal olvasd ki az SPD-t, mondjuk Everest-tel, az adatokat itt láthatod: [link] aztán vissza bios-ba, mindent manuálba, a ramfeszt is kicsit feljebb tolod a gyáritól, és jöhet a próba...

(#2046) apollo12 válasza Cayman (#2045) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

értem de nem tudom mit állítsak be nem értek hozzá

(#2047) Cayman válasza apollo12 (#2046) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

A 800-as ramokat hogyan szeretnéd 1066-on járatni? :F

(#2048) apollo12 válasza Cayman (#2047) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

hát úgy hogy 1066mhz ramok de valamitől 800 mennek

(#2049) Cayman válasza apollo12 (#2048) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Akkor pedig elvileg ott kellene lennie az 1066-os értékeknek is...

(#2050) kucseranor

kucseranor
(kvázi-tag)

Hali!

Segítség kellene gyorsan!

Ma vettünk egy ilyen lapot, de nem működik. Ami belement: Sapphire 4890 1gb Toxic, 2*512+1gb kingmax 800, Athlon X2 4600+, Fsp 500W táp.
Egyszerűen nem bootol be, kipróbáltuk alkatrészenként az én gépemben egyesével is, minden elsőre hibátlanul megy. A Vga egyik slotban maxon pörög, a másikban villognak a ledek rajta....Egy Asus M2N/SLI lappal is ez volt a gond, azért cseréltük ki erre.
Lehetséges hogy rosszak a PCIE slotok, másik kártya sem ment benne?!

Segítsetek ha tudtok!
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.