Hali!
Asrock A790GMH/128M -nek nem láttam külön topicját, úgyhogy jobbhíjján ide szemetelek. (nem vagyok elég okos hogy csináljak neki)
Tervezek vele gépet összerakni, + Athlon 7750BE -vel.
Használat: többnyire net, vacakságok, filmnézés, de nem fogja megúszni hogy öcsém játékokat pakoljon fel rá - szóval lóerő is kéne néha. Hosszútávra kell, az előző gépet is 4 évig nyúztam kisebb foltozgatásokkal. Pénzem nem sok, de amire muszály arra kiadok mondjuk 40k rammal együtt. Jó tudom, páros rammal több lesz ennél.
Így tehát a célom hogy egy jól skálázható gép legyen, jórészt energiatakarékos módban de emellett a túlhajtást se vetném meg de csak feszemelés nélkül.
Kérdéseim, amik miatt végülis ide írok és nem a gépösszerakósba:
-alulfeszelést lehet-e ezzel/hasonló lappal végezni, illetve mekkora disszipációcsökkenést lehet elérni? Pl az eredeti negyedére?
-van-e rá esély (phenomokra említettétek) hogy letiltott magokat újra aktiváljak? Neadjisten, ha két letiltott mag van (nemtom a 7750 miből készül, fizikailag 3 vagy 4 magot hordoz-e) és csak az egyik kakis, akkor van-e rá mód h csak a másikat kapcsoljam be?
-Lehet-e csak az L3 cache-t lekapcsolni a biosban? vagy ez őrültség phenomoknál.
Ha ezeket nem lehet megvalósítani, akkor a másik elképzelés az 5050e lenne, de inkább szeretném az újabb technológiát - pl asszem az IGP-nek számítana a HT3.0 sebesség vagy valami ilyesmit szűrtem le.
Persze, a feladatra valszeg mindkét processzor bőven megfelelne, de ha már egy árban vannak - én úgy láttam - akkor miért ne legyen erősebb ha amellett le tudom csendesíteni....
Ha valakinek egész más koncepciója lenne -> dobj egy üzit!
Köszi!