Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#101) madgie válasza kisza25 (#100) üzenetére

madgie
(VIP)

Gyorsabb, ez kétségtelen: valami 25500 körüli értéket mutat a PhotoWorxx az Everestben, a Lightroom-ban meg 10-15 perc alatt beimportált 15.000 (!) 10 megapixeles képet (aminek a nagy része raw).
Tetszik, na :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#102) kisza25 válasza madgie (#101) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok ezt ad be így barátnődnek, ahogy nekem leírtad biztos azt mondja, majd
de klafa :D
na én is felraktam 1.2-őt nekem is megy továbbra is a 4 mag, meg dobtam neki egy új XP-t

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#103) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most meg nekem vacakol egy pendrive egyszerűen nem tudok rá írni kipróbáltam front panelen+hátul is
most raktam új wint, de az sem oldotta meg a gondot kipróbáltam másik géppel mükszik
ötlet?

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#104) madgie válasza kisza25 (#103) üzenetére

madgie
(VIP)

Tudom, triviális, de Clear CMOS? :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#105) kisza25 válasza madgie (#104) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

előző biosal is csinálta volt clear cmos
ezért raktam fel 1.2-őt aztán új wint(amúgy is illet volna már új lap+proc),mert ott volt utalás usb-re, bár csak annyi, hogy a deafult beállításnál
a frontpanel enabledre van változtatva
biosban is be van kapcsolva usb 2.0...
ezért is gondoltam, hogy a pendrive rossz,
mondjuk egy olyan gépen próbáltam amin még 1.0-ás az USB, lehet, hogy az mükszik a 2.0-val meg nem? de ennél a lapnál ilyen állítási lehetőséget nem is láttam
mellesleg az 1.0-ás pendriveom is hibátlanul mükszik ezzel a lappal,
a 2.0-ás kingston 8 Gb-os pendrive(ezzel van a gond) felismeri olvasni is tud róla,de amikor írásra kerül a sor akkor fagyi és kiírja, hogy a késleltetett írás nem sikerült :(

[ Szerkesztve ]

(#106) madgie válasza kisza25 (#105) üzenetére

madgie
(VIP)

Jajj... Kingston pendrive... vagy féltucatnyival szívtam eddig, a bolti gép sokszor fel sem ismeri őket. Ha más pendrive-val megy, akkor kukába Kingstonnal :)
(én például Toshibát vettem helyette, és már csak sebességre is gyorsabb)

(#107) kisza25 válasza madgie (#106) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de előző lappal ment :F na mindegy megkapja fater azért egy 8Gb-os pent nem dobok kukába :)

[ Szerkesztve ]

(#108) madgie válasza kisza25 (#107) üzenetére

madgie
(VIP)

Mondom, két-három Kingston itthon a Gigán ment, melóhelyen egy (másik) Asrock-ban nem. De volt olyan is, hogy másolás közben döntött úgy az alaplap, hogy nem ismeri fel, így még eltávolítani sem volt egyszerű...

(#109) kisza25 válasza madgie (#108) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nálam pont ezt csinálja másolás közben veszti el :(
simán letudom olvasni a dolgokat róla csak írni nem tudok rá

[ Szerkesztve ]

(#110) madgie válasza kisza25 (#109) üzenetére

madgie
(VIP)

Akkor ez valami Asrock-Kingston inkompatibilitás lesz, mert a bolti lap szintén Asrock, meg asszem az öcsém haverjáé is (amin még volt probléma). Majd előszedek valahonnan egy Kingston pendrive-ot, megnézem, az én gépem mit szól hozzá...

(#111) Papabear195 válasza kisza25 (#109) üzenetére

Papabear195
(tag)

Ott a pendrive lesz a ludas, nekem Giga ds3-ban csinálja ugyanezt egy Kingston DTI 8 gb-os pen. A sógorom régi nf3-as lapjában meg megy rendesen.

"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"

(#112) kisza25 válasza Papabear195 (#111) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én is nf3 lappal próbáltam és ott működött
holnap visszaviszem pent meglásuk ott mükszik-e van rá 5év gar :R
madgie: :R

[ Szerkesztve ]

(#113) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most arra jutottam, hogy kikapcsolom biosban az usb2.0-át akkor mükszik a pendrive
mint usb 1.0, csak 700-800KB-al lehet írni :Y
még ki kell derítenem, hogy a pendrive a ludas vagy az alaplap

(#114) HERR Z válasza kisza25 (#113) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kingstone pennel és újabb ati chipsetekkel csak a szopás van ha gigát nyúzol ha asrockot ha asust
sajna ha így nem jó akkor valami más márkát keress

(#115) kisza25 válasza HERR Z (#114) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tehát hiába viszem vissza ott rendesen fog működni ez
szívás :O tudtok mondani esetleg olyat amivel tuti jól megy esetleg
CORSAIR FlashVoyager 8Gb, OCZ ATV 8GB
vagy OCZ Throttle 16GB eSata itt talán esata megoldaná a problémát

(#116) HERR Z válasza kisza25 (#115) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

teknikailag minden mással nem lenne gondod, csak a kingstone-nal

(#117) kisza25 válasza HERR Z (#116) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi a gyors választ :R

(#118) Gkaresz66

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Érdeklődném Mr Herr, Sima 780-as lapokon van ACC

Helló bélák, Béla vagyok.

(#119) Papabear195 válasza Gkaresz66 (#118) üzenetére

Papabear195
(tag)

Az ACC a délihídban van az sb710-ben és a sb750-ben.

"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"

(#120) Gkaresz66 válasza Papabear195 (#119) üzenetére

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Köszi, most sírok :O
Nekem sb700 van :O

[ Szerkesztve ]

(#121) Gkaresz66

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Nem azért mert sb700, hanem mert nem sb710 v. sb750.
Van hozzá egy 7750 Black E. és most nem tudom kipróbálni van-e benne, vagy nincs-é benne a 4 mag :W
(780 FULLHD izé) :W
Ja, vehetek sb másik lapot! :O

(#122) HERR Z válasza Gkaresz66 (#121) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szinte kizárt hogy menjen bennük a 4 mag, csak egy koreai oldalon volt róla hír, és kb senki más nem erősítette meg
volt olyan szériás 7750-em és van újabb is és egybe se megy még csak 3 mag se(pedig a lapon nem múlik)
szóval csak emiatt sztem ne cserélj, vagy ha tudod nézd meg ismerős/haver lapjában hátha

nagyon nem érné meg az AMD-nek 15k körül 4 magos procikat dobálni, kb saját maguk alól vágnák ki a fát(kb olyan hatása lenne mint az Atomank noti fronton)
persze 1000-ből mehetne 1ben, az még akár fellendítené is a bizniszt, de kb most millióbol 1 az esély

[ Szerkesztve ]

(#123) Gkaresz66 válasza HERR Z (#122) üzenetére

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Köszönöm válaszod, megnyugtattál. :R

(Azé bujkálódik a kisördög, hátha mégis.) :Y

Országomért egy GX-es lapot... valaki

(#124) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na....valahogy sikerült a sima 7750-emből ES procit csinálni, a lap és minden ES-nek látja
a legmókásabb hogy a szorzólokknak is annyi :Y
de még 2 magos :(( ;]

(#125) madgie

madgie
(VIP)

Ma már megint nem akart elsőre beindulni a gép, így gondoltam lekapcsolom a negyedik magot a PhII X3 720-on, megnézzük pár nap alatt, így milyen stabil. Tehát goto BIOS, ACC disabled állásba áttol, majd reboot... nem akartam hinni a szememnek, ezután is négy magot mutatott az elején. Na, mondom, biztos Save without changes-t nyomtam a BIOS-ban, de nem, kikapcsolt ACC-vel is négy mag megy most is. A fene érti :DD

(#126) FireKeeper válasza madgie (#125) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha jól emlékszem írták már párszor, hogy ahhoz, hogy visszaálljon minden eredetibe a bios beállítás után kikapcs kell, kihúzni a tápot a hálózatból, majd visszadugni, és akkor megint 3 mag lesz!

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#127) madgie válasza FireKeeper (#126) üzenetére

madgie
(VIP)

Ok, kösz! Jelenleg még marad, de jó tudni, mit kell majd mókolni, ha TriCore-t szeretnék majd. Asszem a sima Clear CMOS is bejött ilyen esetben ,amikor tuningoltam.

(#128) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

phenom 2 (x3) alá ezt a lapot (és ddr2-t) vagy ugyanennek a lapnak az AM3-as változatát (és ddr3-t) érdemes venni? drágább 4ezerrel, viszont komolyabb a NYÁK, a hűtő, a proci tápfesz szbályzó rész, normálisabb CF valamint szilárd kondik. plusz van eSATA meg firewire. megéri a ram meg a komolyabb lap a többletkiadást?

(#129) HERR Z válasza FireKeeper (#128) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a lap inkább az AOD-nek az ikertesója nem ennek
ddr3 talán hoszabb életű lesz(egy x6-x8 még bele fog cuppanni), ezeknél pedig kérdéses hogy lesz-e egyátalán dual memvezérlő vagy sem(viszont addig esik a ddr3, jön újabb chipset=esik az am3)
ha a felszereltség nem számít(firewire, cf, esata) akkor szerintem elég ez a lap is, ha számít akkor aod-t is vedd számításba am3 mellett

illetve hülye vagyok
am3-ba hülyeség ezeket venni, csak ha kell int vga, 770T-ud3 vagy hasonlónevű giga 23k-ért felszerelt+jó pwm igaz bios szinten lehet szar, moddolhatóság majd valamikor talán menni fog benne

[ Szerkesztve ]

(#130) FireKeeper válasza HERR Z (#129) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megnéztem ezt a giga lapot, tényleg komoly a PWM része. BIOS-ban van ACC, és auto mód is, de azt nem tudom hogy x3-ból lehet-e x4-et csinálnai vele. nem túl bizalomgerjesztő, hogy award bios és nem ami (mármint a mod szempontjából nem az, egyébként jobban szeretem az awardot, de úgy tudom a modhoz ami kell)
mod: lehet hogy hülyeséget írtam, de nem vagyok benne biztos: az x3-ból x4-re modhoz elég ha sb750/710 van, és nem számít a bios típusa vagy igen? :F

[ Szerkesztve ]

(#131) audi100td válasza FireKeeper (#130) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem elég az SB710/750, az unlock-ot a lap BIOS-onák is tudnia kell.

(#132) HERR Z válasza FireKeeper (#130) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért írtam a bios részt mert 790x-ud4/p pl 5 vagy 6. bios után tudja elvileg a modot, míg asrockéknál ez elsőre megy:D

(#133) FireKeeper válasza HERR Z (#132) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor majd figyelem a netet és várom a fejleményeket az am3-as giga 770 lapról meg a bios-áról

(#134) Gkaresz66 válasza HERR Z (#124) üzenetére

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Tisztelt Herr Z kolléga az "ES" mit jelent? :F
Nekem magas, de kiváncsi vagyok. :K

[ Szerkesztve ]

(#135) Gkaresz66

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Help pliz vacilálok!
Asrock A790GMH vs. A780GMH között.
7750Black E. és 2x2GB Kingmax 1066 megvan hozzá, meg egy bazinagy PWM-es venti.
Csak a lapok között nem tok dönteni megéri +5K a 790-est?
Jobb annyival, hogy megérje.
Help pliz! :F

(#136) FireKeeper válasza Gkaresz66 (#135) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem semmiképpen sem ér meg annyi pénzt, hiszen csak az igp órajele magasabb (ezt tuninggal kompenzálni lehet) és van a 790-en RAID 5 mód is, de ha ez nem kell, akkor mindenképp a 780-asat vedd!
mod: 134# engineering sample, így szokták jelölni az adott processzorcsalád első modelljeit. ezek néha sokkal jobban húzhatóak, mint a kereskedelmi forgalomba kerülők, és van hogy nincs rajtuk szorzózár sem

[ Szerkesztve ]

(#137) Gkaresz66 válasza FireKeeper (#136) üzenetére

Gkaresz66
(lelkes újonc)

Köszi! :R :R :R

(#138) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha esetleg vanaki Win7-et szeretne csak a driverek miatt ockodik, hát ne tegye :)
felraktam Win7-et(64bitest)felraktam hozzá vista64bites drivereket(az alaplaphoz mellékelt cd-ről) és minden ok
az xp alatt használt prg-k is futnak win7 alatt, csak ajánlani tudom nekem nagyon bejön
azóta amióta felraktam el is felejtettem visszanézni xp-re

(#139) adorjant válasza kisza25 (#138) üzenetére

adorjant
(senior tag)

instant boot is megy win7 alatt?

(#140) kisza25 válasza adorjant (#139) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sajnos nem, de alvó állapot tökéletesen mükszik
ies eröltetve és oc is csak eröltetve mükszik

(#141) adorjant válasza kisza25 (#140) üzenetére

adorjant
(senior tag)

ies vista komp. módban hibátlanu megy nálam,instant bootot még nem próbáltam,azért kérdem :)

(#142) kisza25 válasza adorjant (#141) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kikapcsolás után újraindul, csak akkor nekem nem indul el a rendszerrel, tehát nem is áll le, de megnézem a vista komp. modot

(#143) kisza25 válasza kisza25 (#142) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja kipróbáltam vista komp. módban mükszik ies, instant boot, és oc is :R

(#144) Mushroom

Mushroom
(tag)

Ez a lap tudja szabályozni a Hyper TX2-es hűtőt? Mert csak 3pines a csatlakozója.

(#145) HERR Z válasza Mushroom (#144) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tudtommal csak pwm-est tud

(#146) kisza25 válasza Mushroom (#144) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem egy ArticCooling alpin64 van 3pines és a világért sem szabályozná :(
a gyári hűtő PWM-es azt szabályozza

(#147) szymre

szymre
(újonc)

hello
Használja vaki a hdmi csatlakozást alaplapi vga-val mert most próbálom összehozni kép van, de a hangot nem akarja átvinni hdmi csatin keresztül !!!
Pedig kellene neki ha jól tudom, vagy vmi bios beállitás kell hozzá?

(#148) 78zolika

78zolika
(senior tag)

Sziasztok ! Gondolkozom rajta hogy veszek ilyen lapot Ami nagyon tetszik benne az Ára (olcsóbb mint a hasonlok ) csak nem -e megy az olcsóság a minőség rovására ??, Ami igazán érdekelne az integrált videó rész ( nem vennék bele most videokártyát ) amire használnám (Internet , Munka , Filmnézés , Régebbi játékok ) Ezeket én megkapnám tőle ?, Milyen minőségben ? Összességében mi a véleményetek e röl a lapról ( negatívum,, ,pozitívum ) Köszönöm a segítségeteket

(#149) szymre válasza szymre (#147) üzenetére

szymre
(újonc)

problémám megoldva :))
Az alaplapi lemezen van a hdmi driver telepítettem és kész :W

(#150) szki válasza szymre (#147) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Op.rendszer?
Realtek honlapról letöltött driverek telepítve vannak-e (van külön hdmi driver)?
Vezérlőpult. "Realtek HD S. E. Man." indítása (vagy kis piros hangszóró ikonja jobbra lent)
Keverő fül Lejátszásos részen a legördülő menüben "Realtek HDA HDMI Output"-ot választani (hisz HDMI-n menne a HD jel!).
De úgy emlékszem biosban is engedélyezni kell a ...-t (most nem tudom megnézni nálam hogy hívják)

Bocs, hogy közbeszólok, de 780G-s Giga alaplapom van szintén 128 Mega SP-vel, és benéztem épp ide..

MOD: akkor megoldódott:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.