Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#1001) kisza25 válasza azbest (#994) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát kipróbáltam nekem nem megy, úgy látszik ehhez SB750kell :(
addig is amíg nem sikerül valakinek marad a négy mag alapon ;]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#1002) Joshi

Joshi
(PH! addikt)

Na elcseréltem az OCZ Platinum 1066-os memóriáimat a kollégámmal egy Kingston Hyperx 1066-ra. Ezzel már hibátlanul megy a memória 1066-on, őneki meg az én OCZ-ém megy hibátlanul 1066-on. :C Érdekes de ez a lap nem szerette az OCZ Platinumot. :(
Egy kérdés a nagyérdeműhöz, miért van az hogy a biosban az FSB auton szorzók(cpu+nb) manuálison és még is az FSB csak 199.6-on megy tök mind1 hogy újraindítom a gépet, vagy más progival nézem. Ez mitől lehet? Prime95 stabil ezeken az értékeken. :K

(#1003) RaiDani válasza Joshi (#1002) üzenetére

RaiDani
(tag)

Érdekes hogy a te lapod finnyás volt a Platinumra, enyémnek semmi baja vele :)
Az a HyperX nem bírja az 5-5-5-18-at? :))

[ Szerkesztve ]

(#1004) Joshi válasza RaiDani (#1003) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

"Az a HyperX nem bírja az 5-5-5-18-at?"

Hát ez a másik hogy ezekbe az 1066-os memóriákban ennyire nincs semmi tuning? Mert a 213-as FSB-t már nem bírta 1066-os beállítás mellett, a win nem töltött be. :(
Az időzítéseket szándékosan raktam ennyire, de ha a biosba minden auton van akkor alapon 5-7-7-24-en tölt be a winfos. Különben érdekes mert a címkén 7-es időzítések vannak, de a Kingston oldalán az összes HyperX 1066-os DDR2-es memória 5-5-5-15-ös gyárilag. :F

ui.: én azt mondom hogy az alaplap egy szemétdomb, már másokkal is észrevettük hogy vannak érdekes alkatrész különbségek lap és lap között. ;] De hát ennyi pénzért ez van. :D

[ Szerkesztve ]

(#1005) Kendek válasza Joshi (#1002) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha annyira zavar, akkor állítsad át manuálisan 201 MHz-re, és akkor majd fölötte lesz.
Viszont tudod miért lehet ez? A Spread Spectrum-ot állítsad "Disabled"-re, akkor elképzelhető, hogy megszűnik a jelenség. Igaz, ezen a lapon még nem néztem, de a régi Giga lapomon ennek bekapcsolásával csinált hasonlót.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1006) RaiDani válasza Joshi (#1004) üzenetére

RaiDani
(tag)

Akkor viszont jól járt a kollégád a platinummal ha ezek a HyperX-ek CL7-esek :)

(#1007) Joshi válasza RaiDani (#1006) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Rosszul emlékeztem mert a címkén nincs az időzítés :B

és 1066-on 5-5-5-15-ön gyönyörűen mennek a memóriák Prime95-el is. :C A gyártó honlapján egyértelműen 5-5-5-15-ös példány csak éppen Single Chanel modell tehát nem tesztelt de ettől függetlenül megy dualba. :D
Mondjuk az írás-olvasás értékeken nem sokat dob, de betöltéseknél játékoknál lehet hogy hasznát vehetem. :D

Köszi hogy rávezettél a dolgokra és így már nekem se keserű a szájízem. :DD

[ Szerkesztve ]

(#1008) Joshi válasza Kendek (#1005) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Majdnem elfelejtettem megköszönni az ötletedet, igen a Spread Spectrum dolog segített. :C
THX! :R

(#1009) falco5

falco5
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a 790gx és 780g chip között mik a különbségek? Azt láttam, hogy a déli hídnál a 790-hez sb750 társul a másikhoz csak 710es ez miben gyengébb?
És még mik az előnyei a 790gx-nek? Tuning és játék szempontból?
köszi

(#1010) Kendek válasza falco5 (#1009) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

- A 790GX-ben alapból magasabb órajelen jár az integrált GPU, de mondjuk ez nem jelent semmit, mert kis tuningal könnyedén behozható, sőt.
- A 790GX-ben a kettő PCIe x16 port két videókaresz behelyezésével x8-as sebességeket tud, míg elvileg a 780G csak egy videókártyás összeállítást támogat, szal hivatalosan CrossFire-t nem. Bár ebben a lapban található egy teljes hosszúságú második x4-es port is. De ez így már jelentősebben visszafogná a kétkártyás rendszer teljesítményét, így nem érdemes ebben gondolkozni vele.

Más, számunkra jelentősebb különbség nem jut most az eszembe.
A 750 vs. 710 pedig leginkább a RAID 5 támogatásban tér el egymástól a 750-es javára. Meg sok lapban a 710-el nincs ACC támogatás beépítve a BIOS-ba.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1011) falco5 válasza Kendek (#1010) üzenetére

falco5
(kvázi-tag)

De az asrock A780GXH- ban benne van az ACC ha jól tudom.
Én nem hiszem hogy használni akarom az integrált kártyát, sem a CrossFire-t.
A RAID 5 támogatás mit takar?
Vgyis akkor játék és tuning szempontjából nincs igazából különbség a két chip között igaz?

(#1012) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebbe a topicba fognak tartozni az ASRock hasonló lapjai(A790, M3A790, M3A785), vagy azoknak külön topic kell?

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#1013) Kendek válasza falco5 (#1011) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ebben a lapban benne van az ACC támogatás. Sőt, ez a világon az első 780G+710-es páros ilyen lapja.
RAID kérdésben olvasd el a Wikipédia ide vonatkozó leírását.
Játék szempontjából nincsen, ha csak egykártyás összeállításban gondolkodsz. Tuning elvileg megy ugyanúgy természetesen, legalábbis ebben az ASRock lapban biztosan. Esetleg ez az Engineering Sample-s dolog az nem megy ezzel, csak a nagytesó lappal.
De most téged az északi híd érdekel úgy általában, vagy ASRock fronton ezek a lapok?

CHIPman: Hát, ha át lesz keresztelve a címe, akkor biztosan, máskülönben ez a topic csak erről az egy lapról szól.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1014) spdrfx válasza CHIPman (#997) üzenetére

spdrfx
(tag)

chipman vmit rosszul ertelmeztel, nem azon lepodott meg h lehet allitani a vcoret...

[ Szerkesztve ]

(#1015) CHIPman válasza spdrfx (#1014) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"The CPU voltage is now also unlocked and from now on just limited by the motherboard.
From 0.6000 Volt up to the highest motherboard Vcore ... "

Tessék. Akkor ez mi?

(#1016) azbest válasza CHIPman (#997) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nade 0.6 - 1.86 között? Nekem azt hiszem 1.6 körülig engedi emelni sima proccal.

"The CPU voltage is now also unlocked and from now on just limited by the motherboard."
Általában a gyári fesz + némi játéktér amit engednek (így procitól is függ, hogy mi a max), de nem a lap maximális kiadható feszültségét.

Egyébként egész jó a win7 erőforrásgazdálkodása ;] :

valid

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#1017) falco5 válasza Kendek (#1013) üzenetére

falco5
(kvázi-tag)

Elsősorban az Asrock lapjai, de minden új infóval okosabb leszek.
Köszi a segítséget.

(#1018) Kendek válasza azbest (#1016) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy tűnik akkor, hogy neked is be van kapcsolva (illetve auto-n van) a Spread Spectrum. Pedig túlhúzáshoz nem szerencsés igazából. :D

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1019) EyEsOnU

EyEsOnU
(tag)

sziasztok,
épp készülök beruházni egy új lapra, mert nagyon hurka már ez a mostani msi, és egy ilyen asrock-ra esett a választás, de nem tudom melyik legyen..
1. ASRock A780GMH/128M
2. ASROCK A780GXH/128M

Phenom2 x3 710-et hajtanék benne, meg egy hd4850-t

odáig vágom a dolgot hogy az 1. az mATX a 2. meg ATX, de a hybridCF megy mindkettőn? aki használja, elmondaná esetleg, hogy teljesítményben mennyit javul vele?

jah és 4. magot lehet hogy a gmh-n is be tudom kapcsolni, nem csak a gxh-n? nem lenne hátrány ha működne.

(#1020) CHIPman válasza EyEsOnU (#1019) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Hybrid CF csak HD34x0 kártyákkal működik, olyan eszméletlen teljesítményt aligha tudsz kicsavarni belőle. A 4. mag aktiválásának lehetősége mindkettőben benne van.

(#1021) EyEsOnU válasza CHIPman (#1020) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

köszi, akkor maradok az atx-es lapnál!

(#1022) fasterware

fasterware
(fanatikus tag)

hi. Nem tudja valaki mit jelent az, hogy L3 cache allocation?
Mert 2 lehetőség van a választására: 1. BSP only, 2. All cores.
Na itt a BSP only ami nekem nem tiszta.

Radeon HD 4850 eladó Debrecenben

(#1023) CHIPman válasza fasterware (#1022) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az első magnak "adja oda" az összes L3-at, ahogy a pár hsszel feljebb lévő bemutatóból kivehető.

(#1024) fasterware válasza CHIPman (#1023) üzenetére

fasterware
(fanatikus tag)

Aha, köszönöm a választ. Gondolom ennek, akkor van értelme ha 1 magot használ ki a program, de ha már két magot használ, akkor jobb az all core választás, ugye?

(#1025) fasterware válasza EyEsOnU (#1019) üzenetére

fasterware
(fanatikus tag)

A 780gxh-s alaplap kezeli a 140w- os cpu-t is.

(#1026) EyEsOnU válasza fasterware (#1024) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

másik fórumon olvastam, hogy a bsp only beállítással is előcsalogatható egyes alaplapokon a 4. mag illetve kis szerencsével engineering sample-nek ismeri fel a processzort, ami a gyakorlatban unlockolt szorzózárat is jelent. nem hinném, hogy sokat számít, a cache allocation de hamar meggyőzödhetsz róla egy nem szintetikus cpu teszttel.

140w-os cpu-t pedig kezeli.

(#1027) EyEsOnU válasza EyEsOnU (#1026) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

jah, hogy a 140w válasz volt, azt hittem kérdezed :))

(#1028) falco5

falco5
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy a téma címében szereplő laphoz melyik memória passzolna jobban
OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT

proci egy phenom 2 550BE lesz majd.
Tuning és játék szempontjából kérdezem.
Köszi

(#1029) Kendek válasza falco5 (#1028) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott föntebb azt írták, hogy a Kingston Hyperx-el frankón megy 1066-on, míg OCZ Platinummal nem annyira, csak 800-on. Ezért inkább ez előbbit javasolnám. De, ha tudsz pontos széria számot, akkor nézd meg a kompatibilitási listát is.
Egyébként természetesen a gyorsabbat érdemesebb megvenni tuning szempontjából. Játékokhoz viszont édes mindegy, nem fogsz hatalmas nagy gyorsulást felfedezni 800-ashoz képest 1066-on sem.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1030) RaiDani válasza falco5 (#1028) üzenetére

RaiDani
(tag)

Én Kendek kollégával ellentétben az OCZ-t ajánlom méghozzá az 1066Mhz-s Goldot vagy esetleg Platinumot. Nálam hibátlanul üzemel egy 1100Mhz-es 2X2GB-os Platinum kit és lazán ment 1150Mhz-n is 5-5-5-18-as időzítésekkel, szerintem bírná még de nem néztem magasabb órajelen :)

[ Szerkesztve ]

(#1031) falco5 válasza RaiDani (#1030) üzenetére

falco5
(kvázi-tag)

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
MInd a 2 benne van a listában, így akkor valószínűleg az olcsóbbikat fogom választani.

Eszembe jutott még egy kérdés. Van különbség a között, hogy egy 2Gb-os memóriából kettőt veszek, vgay hogy 4Gb-os KIT-et veszek amiben szintén 2 darab van?
köszi

(#1032) EyEsOnU válasza falco5 (#1031) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

azonkívül, hogy szép dobozban kapod a kitet semmi. vettem már így is úgy is, nem volt semmi gond a külön modulokkal sem.

(#1033) Kendek válasza falco5 (#1031) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A KIT az elvileg kétcsatornás működésre tesztelt, szóval nem lehet azzal gond. Viszont általában akkor sincs ilyen téren semmi probléma, ha ugyanabból veszel 2 db-ot külön. De, ha úgyis egyszerre veszed, akkor menj tutira, vegyél 2X2 GB-os KIT-et.
Amúgy én is inkább az olcsóbbikat venném, olyan sokat nem számít. Most már majd DDR3-ra gyúrok úgyis.

Tényleg néztem éppen ilyen 1600-as occsó samu ramokat. 8-ért 2 gigás. Na ilyenekről van valakinek valami tapasztalata? (Habár ez nem éppen a legjobb topic erre a kérdésre.)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1034) csibor

csibor
(őstag)

Ubuntu 9.04 alatt használ valaki ilyen lapot?Minden működik vele,különösebb piszkálás nélkül?

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#1035) Kendek válasza csibor (#1034) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam ment minden frankón, csak a videókari gyártói driver-ével akadtak problémák. De biztosan jobban megy már az új Katával.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1036) Balákka válasza CHIPman (#1020) üzenetére

Balákka
(lelkes újonc)

ezekben a lapokban integrált HD4200-asok vannak.
namost én úgy tudom hogy a HD4***-es széria képes csak hybrid CF-re HD4650-ig
tehát a hd4200-as integrált vga csak 4-es sorozattal működik együtt
a HD3300-as csak a 3-as sorozattal és így tovább

"A könnyű nap tegnap volt."

(#1037) CHIPman válasza Balákka (#1036) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ezekben a lapokban integrált HD4200-asok vannak."
Na, ezt a hülyeséget honnan szedted? :DDD

(#1038) Balákka válasza CHIPman (#1037) üzenetére

Balákka
(lelkes újonc)

úgy kérlek hogy elnéztem a típusszámát... :B :D
én az m3a785gxh típust néztem (mivel én szerintem ebbe fektetek be...)
elnézést kérek mindenkitől :B
de ettől függetlenül ugy tudom hogy csak azonos szériájú kártyák működnek együtt HCF-ben

"A könnyű nap tegnap volt."

(#1039) azbest válasza csibor (#1034) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a live cd elhasal már az elején (bug, google mesél)... a 8.10 viszont ment... a 9.10 alpha is.

viszont állítólag a telepített változat megy 9.04ből is (csak a live lemez nem)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#1040) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Nektek, mint IGP tulajoknak különösen jól jöhet egy kis HT+NB tuning.

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#1041) EyEsOnU

EyEsOnU
(tag)

nincs valami sufnimod, hogy működjön a hybridcf egy 4850-el? :O

(#1042) Kendek válasza EyEsOnU (#1041) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak azt mondd meg, hogy miért lenne jó neked az? Hiszen kisebb lenne a teljesítmény vele nem nagyobb. Ha meg a lekapcsolósdi érdekel, azt amúgy sem tudja.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1043) EyEsOnU válasza Kendek (#1042) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

igen, a lekapcsolósdi érdekelne, anyagi okokból.. mert ha éppen csak egy utorrent fut, ahhoz elég fölösleges a 4850 teljesítménye.

(#1044) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Figyelem! Kijött az új, egyben stabil verziójú VIA HD Audio Driver, egyenesen a VIA honlapjáról tölthető le. Egyszerűen hihetetlen, ezt is megértük. Vannak ám újdonságok, bár csak felületiek azok amelyek szembetűnőek.
Új ikonok:

Az új verzió már a DX11-et is felismeri:

A QSound beállításánál kis embléma :

Mindezek igazán kiemelkedő, innovatív újítások, mindenképpen előbbre vitték a fejlesztést, ajánlott az új eszközillesztő telepítése. :)

Letöltési link a VIA honlapjáról

(Használható Windows 7-hez, Vista-hoz, valamint XP-hez. Támogatott a 64 és 32 bites változatuk egyaránt.)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1045) szunya1 válasza Kendek (#1044) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönjük a linket,minden apróságnak örülünk ami hőn szeretett deszkánk életútján jelentkezik :DD

[ Szerkesztve ]

(#1046) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek hány fázisú a tápellátása? A képen 6-ot látok.

(#1047) HERR Z válasza CHIPman (#1046) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

5 fázis csak

(#1048) CHIPman válasza HERR Z (#1047) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát 4+1? És milyen, hétköznapi mosfethűtőt lehet rá felpakolni?

(#1049) Kendek válasza CHIPman (#1048) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért akarsz rápakolni hűtőt? Amúgy sem nagyon lehet az elrendezésből adódóan. Esetleg egyedi, kézileg készített vékony bordákat tehetsz rájuk a tekercsek között.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#1050) spdrfx válasza CHIPman (#1046) üzenetére

spdrfx
(tag)

:)

amugy most a keprol jutott eszembe hogy a frontpanel bekotese hogy mukodik? A hazon alapba nem volt, viszont tettem az elejere nösteny jackdugokat, csak kellene vmi sensor is.. na az mi lenne? /nemide tudom/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.