hát kipróbáltam nekem nem megy, úgy látszik ehhez SB750kell
addig is amíg nem sikerül valakinek marad a négy mag alapon ![;]](/dl/s/v1.gif)
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
hát kipróbáltam nekem nem megy, úgy látszik ehhez SB750kell
addig is amíg nem sikerül valakinek marad a négy mag alapon ![;]](/dl/s/v1.gif)
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

Na elcseréltem az OCZ Platinum 1066-os memóriáimat a kollégámmal egy Kingston Hyperx 1066-ra. Ezzel már hibátlanul megy a memória 1066-on, őneki meg az én OCZ-ém megy hibátlanul 1066-on.
Érdekes de ez a lap nem szerette az OCZ Platinumot.
Egy kérdés a nagyérdeműhöz, miért van az hogy a biosban az FSB auton szorzók(cpu+nb) manuálison és még is az FSB csak 199.6-on megy tök mind1 hogy újraindítom a gépet, vagy más progival nézem. Ez mitől lehet? Prime95 stabil ezeken az értékeken.

Érdekes hogy a te lapod finnyás volt a Platinumra, enyémnek semmi baja vele 
Az a HyperX nem bírja az 5-5-5-18-at?
[ Szerkesztve ]

"Az a HyperX nem bírja az 5-5-5-18-at?"
Hát ez a másik hogy ezekbe az 1066-os memóriákban ennyire nincs semmi tuning? Mert a 213-as FSB-t már nem bírta 1066-os beállítás mellett, a win nem töltött be.
Az időzítéseket szándékosan raktam ennyire, de ha a biosba minden auton van akkor alapon 5-7-7-24-en tölt be a winfos. Különben érdekes mert a címkén 7-es időzítések vannak, de a Kingston oldalán az összes HyperX 1066-os DDR2-es memória 5-5-5-15-ös gyárilag.
ui.: én azt mondom hogy az alaplap egy szemétdomb, már másokkal is észrevettük hogy vannak érdekes alkatrész különbségek lap és lap között.
De hát ennyi pénzért ez van. 
[ Szerkesztve ]
Ha annyira zavar, akkor állítsad át manuálisan 201 MHz-re, és akkor majd fölötte lesz.
Viszont tudod miért lehet ez? A Spread Spectrum-ot állítsad "Disabled"-re, akkor elképzelhető, hogy megszűnik a jelenség. Igaz, ezen a lapon még nem néztem, de a régi Giga lapomon ennek bekapcsolásával csinált hasonlót.
<-ƘƘ-> Rendszerment

Akkor viszont jól járt a kollégád a platinummal ha ezek a HyperX-ek CL7-esek

Rosszul emlékeztem mert a címkén nincs az időzítés

és 1066-on 5-5-5-15-ön gyönyörűen mennek a memóriák Prime95-el is.
A gyártó honlapján egyértelműen 5-5-5-15-ös példány csak éppen Single Chanel modell tehát nem tesztelt de ettől függetlenül megy dualba.
Mondjuk az írás-olvasás értékeken nem sokat dob, de betöltéseknél játékoknál lehet hogy hasznát vehetem.
![]()
Köszi hogy rávezettél a dolgokra és így már nekem se keserű a szájízem. 
[ Szerkesztve ]

Majdnem elfelejtettem megköszönni az ötletedet, igen a Spread Spectrum dolog segített.
THX! 

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 790gx és 780g chip között mik a különbségek? Azt láttam, hogy a déli hídnál a 790-hez sb750 társul a másikhoz csak 710es ez miben gyengébb?
És még mik az előnyei a 790gx-nek? Tuning és játék szempontból?
köszi
- A 790GX-ben alapból magasabb órajelen jár az integrált GPU, de mondjuk ez nem jelent semmit, mert kis tuningal könnyedén behozható, sőt.
- A 790GX-ben a kettő PCIe x16 port két videókaresz behelyezésével x8-as sebességeket tud, míg elvileg a 780G csak egy videókártyás összeállítást támogat, szal hivatalosan CrossFire-t nem. Bár ebben a lapban található egy teljes hosszúságú második x4-es port is. De ez így már jelentősebben visszafogná a kétkártyás rendszer teljesítményét, így nem érdemes ebben gondolkozni vele.
Más, számunkra jelentősebb különbség nem jut most az eszembe.
A 750 vs. 710 pedig leginkább a RAID 5 támogatásban tér el egymástól a 750-es javára. Meg sok lapban a 710-el nincs ACC támogatás beépítve a BIOS-ba.
<-ƘƘ-> Rendszerment

De az asrock A780GXH- ban benne van az ACC ha jól tudom.
Én nem hiszem hogy használni akarom az integrált kártyát, sem a CrossFire-t.
A RAID 5 támogatás mit takar?
Vgyis akkor játék és tuning szempontjából nincs igazából különbség a két chip között igaz?
Ebbe a topicba fognak tartozni az ASRock hasonló lapjai(A790, M3A790, M3A785), vagy azoknak külön topic kell?
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
Igen, ebben a lapban benne van az ACC támogatás. Sőt, ez a világon az első 780G+710-es páros ilyen lapja.
RAID kérdésben olvasd el a Wikipédia ide vonatkozó leírását.
Játék szempontjából nincsen, ha csak egykártyás összeállításban gondolkodsz. Tuning elvileg megy ugyanúgy természetesen, legalábbis ebben az ASRock lapban biztosan. Esetleg ez az Engineering Sample-s dolog az nem megy ezzel, csak a nagytesó lappal.
De most téged az északi híd érdekel úgy általában, vagy ASRock fronton ezek a lapok?
CHIPman: Hát, ha át lesz keresztelve a címe, akkor biztosan, máskülönben ez a topic csak erről az egy lapról szól.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

chipman vmit rosszul ertelmeztel, nem azon lepodott meg h lehet allitani a vcoret...
[ Szerkesztve ]
"The CPU voltage is now also unlocked and from now on just limited by the motherboard.
From 0.6000 Volt up to the highest motherboard Vcore ... "
Tessék. Akkor ez mi?
Nade 0.6 - 1.86 között? Nekem azt hiszem 1.6 körülig engedi emelni sima proccal.
"The CPU voltage is now also unlocked and from now on just limited by the motherboard."
Általában a gyári fesz + némi játéktér amit engednek (így procitól is függ, hogy mi a max), de nem a lap maximális kiadható feszültségét.
Egyébként egész jó a win7 erőforrásgazdálkodása
:
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Elsősorban az Asrock lapjai, de minden új infóval okosabb leszek.
Köszi a segítséget.
Úgy tűnik akkor, hogy neked is be van kapcsolva (illetve auto-n van) a Spread Spectrum. Pedig túlhúzáshoz nem szerencsés igazából. 
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

sziasztok,
épp készülök beruházni egy új lapra, mert nagyon hurka már ez a mostani msi, és egy ilyen asrock-ra esett a választás, de nem tudom melyik legyen..
1. ASRock A780GMH/128M
2. ASROCK A780GXH/128M
Phenom2 x3 710-et hajtanék benne, meg egy hd4850-t
odáig vágom a dolgot hogy az 1. az mATX a 2. meg ATX, de a hybridCF megy mindkettőn? aki használja, elmondaná esetleg, hogy teljesítményben mennyit javul vele?
jah és 4. magot lehet hogy a gmh-n is be tudom kapcsolni, nem csak a gxh-n? nem lenne hátrány ha működne.
A Hybrid CF csak HD34x0 kártyákkal működik, olyan eszméletlen teljesítményt aligha tudsz kicsavarni belőle. A 4. mag aktiválásának lehetősége mindkettőben benne van.

köszi, akkor maradok az atx-es lapnál!

hi. Nem tudja valaki mit jelent az, hogy L3 cache allocation?
Mert 2 lehetőség van a választására: 1. BSP only, 2. All cores.
Na itt a BSP only ami nekem nem tiszta.
Radeon HD 4850 eladó Debrecenben
Az első magnak "adja oda" az összes L3-at, ahogy a pár hsszel feljebb lévő bemutatóból kivehető.

Aha, köszönöm a választ. Gondolom ennek, akkor van értelme ha 1 magot használ ki a program, de ha már két magot használ, akkor jobb az all core választás, ugye?

A 780gxh-s alaplap kezeli a 140w- os cpu-t is.

másik fórumon olvastam, hogy a bsp only beállítással is előcsalogatható egyes alaplapokon a 4. mag illetve kis szerencsével engineering sample-nek ismeri fel a processzort, ami a gyakorlatban unlockolt szorzózárat is jelent. nem hinném, hogy sokat számít, a cache allocation de hamar meggyőzödhetsz róla egy nem szintetikus cpu teszttel.
140w-os cpu-t pedig kezeli.

jah, hogy a 140w válasz volt, azt hittem kérdezed 

Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a téma címében szereplő laphoz melyik memória passzolna jobban
OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
proci egy phenom 2 550BE lesz majd.
Tuning és játék szempontjából kérdezem.
Köszi
Ott föntebb azt írták, hogy a Kingston Hyperx-el frankón megy 1066-on, míg OCZ Platinummal nem annyira, csak 800-on. Ezért inkább ez előbbit javasolnám. De, ha tudsz pontos széria számot, akkor nézd meg a kompatibilitási listát is.
Egyébként természetesen a gyorsabbat érdemesebb megvenni tuning szempontjából. Játékokhoz viszont édes mindegy, nem fogsz hatalmas nagy gyorsulást felfedezni 800-ashoz képest 1066-on sem.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Én Kendek kollégával ellentétben az OCZ-t ajánlom méghozzá az 1066Mhz-s Goldot vagy esetleg Platinumot. Nálam hibátlanul üzemel egy 1100Mhz-es 2X2GB-os Platinum kit és lazán ment 1150Mhz-n is 5-5-5-18-as időzítésekkel, szerintem bírná még de nem néztem magasabb órajelen 
[ Szerkesztve ]

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
MInd a 2 benne van a listában, így akkor valószínűleg az olcsóbbikat fogom választani.
Eszembe jutott még egy kérdés. Van különbség a között, hogy egy 2Gb-os memóriából kettőt veszek, vgay hogy 4Gb-os KIT-et veszek amiben szintén 2 darab van?
köszi

azonkívül, hogy szép dobozban kapod a kitet semmi. vettem már így is úgy is, nem volt semmi gond a külön modulokkal sem.
A KIT az elvileg kétcsatornás működésre tesztelt, szóval nem lehet azzal gond. Viszont általában akkor sincs ilyen téren semmi probléma, ha ugyanabból veszel 2 db-ot külön. De, ha úgyis egyszerre veszed, akkor menj tutira, vegyél 2X2 GB-os KIT-et.
Amúgy én is inkább az olcsóbbikat venném, olyan sokat nem számít. Most már majd DDR3-ra gyúrok úgyis.
Tényleg néztem éppen ilyen 1600-as occsó samu ramokat. 8-ért 2 gigás. Na ilyenekről van valakinek valami tapasztalata? (Habár ez nem éppen a legjobb topic erre a kérdésre.)
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

Ubuntu 9.04 alatt használ valaki ilyen lapot?Minden működik vele,különösebb piszkálás nélkül?
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.
Nálam ment minden frankón, csak a videókari gyártói driver-ével akadtak problémák. De biztosan jobban megy már az új Katával.
<-ƘƘ-> Rendszerment

ezekben a lapokban integrált HD4200-asok vannak.
namost én úgy tudom hogy a HD4***-es széria képes csak hybrid CF-re HD4650-ig
tehát a hd4200-as integrált vga csak 4-es sorozattal működik együtt
a HD3300-as csak a 3-as sorozattal és így tovább
"A könnyű nap tegnap volt."
"ezekben a lapokban integrált HD4200-asok vannak."
Na, ezt a hülyeséget honnan szedted? 

úgy kérlek hogy elnéztem a típusszámát...
én az m3a785gxh típust néztem (mivel én szerintem ebbe fektetek be...)
elnézést kérek mindenkitől
de ettől függetlenül ugy tudom hogy csak azonos szériájú kártyák működnek együtt HCF-ben
"A könnyű nap tegnap volt."
a live cd elhasal már az elején (bug, google mesél)... a 8.10 viszont ment... a 9.10 alpha is.
viszont állítólag a telepített változat megy 9.04ből is (csak a live lemez nem)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Nektek, mint IGP tulajoknak különösen jól jöhet egy kis HT+NB tuning.
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

nincs valami sufnimod, hogy működjön a hybridcf egy 4850-el? 
Csak azt mondd meg, hogy miért lenne jó neked az? Hiszen kisebb lenne a teljesítmény vele nem nagyobb. Ha meg a lekapcsolósdi érdekel, azt amúgy sem tudja.
<-ƘƘ-> Rendszerment

igen, a lekapcsolósdi érdekelne, anyagi okokból.. mert ha éppen csak egy utorrent fut, ahhoz elég fölösleges a 4850 teljesítménye.
Figyelem! Kijött az új, egyben stabil verziójú VIA HD Audio Driver, egyenesen a VIA honlapjáról tölthető le. Egyszerűen hihetetlen, ezt is megértük. Vannak ám újdonságok, bár csak felületiek azok amelyek szembetűnőek.
Új ikonok:

Az új verzió már a DX11-et is felismeri:
A QSound beállításánál kis embléma :
Mindezek igazán kiemelkedő, innovatív újítások, mindenképpen előbbre vitték a fejlesztést, ajánlott az új eszközillesztő telepítése. 
Letöltési link a VIA honlapjáról
(Használható Windows 7-hez, Vista-hoz, valamint XP-hez. Támogatott a 64 és 32 bites változatuk egyaránt.)
<-ƘƘ-> Rendszerment
Köszönjük a linket,minden apróságnak örülünk ami hőn szeretett deszkánk életútján jelentkezik 
[ Szerkesztve ]
Ennek hány fázisú a tápellátása? A képen 6-ot látok.
5 fázis csak
Tehát 4+1? És milyen, hétköznapi mosfethűtőt lehet rá felpakolni?
Miért akarsz rápakolni hűtőt? Amúgy sem nagyon lehet az elrendezésből adódóan. Esetleg egyedi, kézileg készített vékony bordákat tehetsz rájuk a tekercsek között.
<-ƘƘ-> Rendszerment

amugy most a keprol jutott eszembe hogy a frontpanel bekotese hogy mukodik? A hazon alapba nem volt, viszont tettem az elejere nösteny jackdugokat, csak kellene vmi sensor is.. na az mi lenne? /nemide tudom/