Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a lap szerintem megérdemel egy fórumot,
nekem is ilyen van, sikerült benne aktiválnom a Phenom II X3 710-em ben a 4. magot!
Az alap biostól támogatja a Phenom II-eket is!Ára 18k körül van,
Tudása vetekszik a 790GX-es chipsetre épülő jóval drágább alaplapokéval,hiszen azok is 780G feltúrbózott változatai,mint ez a lap is!
Van az alaplapra integrált VGA-hoz(HD3200)128Mb-memória a lapra integrálva, tud ACC-t
a 780G-s chipsethez SB710 párosul, minden AM2, AM2+ AM3-procit megeszik még a csúcs Phenom II-eket is a 140W-os fogyasztásal,szilárd elektrolitos kondik, Instantboot(4mp-s Win boot)CrosfireX, AMD live, InteligentEnergySaver, HDMI, OCtuner, 128Mb Side port memory, AMD radeon HD3200 DX10 PS4.0
specifikációk:
1. Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor
2. Support for Socket AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors
3. Solid Capacitor for CPU power
4. Supports CPU up to 140W
5. Supports AMD OverDrive™ with ACC feature (Advanced Clock Calibration)
6. Supports Hyper-Transport 3.0 (HT 3.0) Technology
7. AMD 780G + SB710 Chipsets
FSB 2600 MHz (5.2 GT/s)
1066/800/667/533 DDRII memoria támogatás
# Integrated AMD Radeon HD 3200 graphics, DX10 class iGPU, Pixel Shader 4.0, Max. shared memory 512MB
# Supports ATI™ CrossFireX™ and Hybrid CrossFireX™
# Integrated 128MB side port memory for iGPU
# 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, orange @ x4 mode)
# 6 x SATAII 3.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10 and JBOD), NCQ, AHCI and Hot Plug functions
# PCIE Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
# Three VGA Output options: D-Sub, DVI-D and HDMI
# Supports HDCP function
# Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback
# Supports ASRock Instant Boot
# Supports Smart BIOS, ASRock OC Tuner, Intelligent Energy Saver
# 7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (VIA® VT1708S Audio Codec with QSound)
# Windows® Vista™ Premium 2008 Logo Ready
# I/O Panel: 1 x VGA/D-Sub Port, 1 x VGA/DVI-D Port, 1 x HDMI port, 1 x RJ-45 LAN Port with LED, 4 x USB 2.0 Ports
hivatalos oldala:
Asrock A780GXH/128M
Így néz ki:

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2) ata99 válasza kisza25 (#1) üzenetére

ata99
(kvázi-tag)

Nálam nemrég volt egy ilyen is, de valamiért rakoncátlankodott rajta a GTA4, aztán inkább egy asusra cseréltem. Még jó, hogy volt miből válogatni. Majd kipróbálhatnád, hadd mérgelődjek, ha rosszul döntöttem. Egy athlon X2 BE 2300-as procival próbáltuk.

(#3) SrAc 1139 válasza kisza25 (#1) üzenetére

SrAc 1139
(kvázi-tag)

helló

megkérdezhetem hogy mit és hol állítottál hogy előbújt a fránya 4. mag?

(#4) kisza25 válasza ata99 (#2) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GTA4-nek igen kevés volt az a processor
nekem az X2 5400+ Black Edition és a HD4670-es kevés volt ()17-25FPSaztán most Phenom II X3 és HD4670(25-40FPS és még kicsit feljebb is állítottam a felbontást :K )

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#5) kisza25 válasza SrAc 1139 (#3) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A BIOS-ban aktiváltam az ACC-t, bal alsó kép :
[link]
auto-ra állítod és kész is vagy :)

[ Szerkesztve ]

(#6) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Használja valaki int vga-val a lapot?
mert nekem kb órajeltől függetlenül néha elmegy 1mp-re a kép win alatt(holott furmark közbe fut!!!!)
ez miaretektől van?

Jah amúgy 1GHz stabil az int vga:D(1.35V-tal) míg a sideport kb 900MHz-et bír(ramsünivel)

(#7) kisza25 válasza HERR Z (#6) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én használom az integráltat is+egy HD4670-et, az LCD TV van az integráltra kötve nekem nem volt még vele gond igaz eddig csak kb 1,5órát használtam amikor filmet néztem.
eddig a TV is a 4670-re volt kötve és,ha a barátnőm nézett valami filmet én meg neteztem minden egérműveletnél ugrált a kép a TV-n ez most így megszünt :)

(#8) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem találom biosban a cpu venti szabályzást(PWM/Volt)
Ami biosnál lehet előhívni valami extra beállítást, mint Pl Gigabytenál Award biosnál Ctrl+F1?

(#9) HERR Z válasza kisza25 (#8) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ottvan a HW monitor résznél, 1 pwm-es ventit tud szabályozni(a procit)
be tudod állítani a hőmérsékletet(hogy mettől pörögjön fel) és hogy addig mennyire legyen csendbe:)
level 1 = kb 5V =kuss, errea giga nem volt képes

(#10) csibor

csibor
(őstag)

Majdnem vettem én is ilyet,de most már megvárom a hibrid memos alaplapokat.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#11) SrAc 1139 válasza kisza25 (#5) üzenetére

SrAc 1139
(kvázi-tag)

ahham, értem, köszi szépen :R

(#12) kisza25 válasza HERR Z (#9) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aha ezt én is megtaláltam,csak nekem nem mükszik
3venti van ide kötve sorban 2Db PWM-es+proci a PWM-esek szépen lelasulnak a prociventi meg érthetetlen okból nem(ArticCooling Alpin 64 pro)
pedig előző rendszerben is így volt bekötve és ott jó volt :F
a biosban nem is tudtam az 50fokon állítani csak a level-en
win alol Asrock OC-vel tudok állítani csak éppen nem észlelek változást,mert a proci 30fok körül van és 45fokot lehet minimum állítani
nade olyan beállítási lehetőség nincs ami hőfoktól függően állítja a venti fordulatot?
vagy ez az volna?kipróbáltam úgy is,hogy csak a prociventit rakom rá és úgy is maxon pörgött :(
amúgy Gigán i-cool-t elinditottam és 0 hangja volt, néha rákellett néznem a gép elejére mielött bekapcsoltam a monitort,hogy megy -e a gép egyáltalán Most ilyen nem fordul elő :(

[ Szerkesztve ]

(#13) Bozso68 válasza kisza25 (#12) üzenetére

Bozso68
(kvázi-tag)

A lap kínálata ezen az áron jónak tűnik.
Elnézve a hidak hűtőit, kérdésem az, hogy a hidak milyen hőmérsékleten mennek?

(#14) kisza25 válasza Bozso68 (#13) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az északi híd langyos 35-40 fok lehet szerintem az everest ennek a hőfokát mutatja,
a déli 50-60fok körül lehet elég forró kb 10 Mp-ig tudom fogni utánna már égeti a kezem

(#15) 78zolika válasza kisza25 (#14) üzenetére

78zolika
(senior tag)

Sziasztok !! Szerintem is nagyon jó lap meg hát az ára is elég jó :C :C Én kb 2 hete raktam ősze egy ilyen gépet amiben ez a lap volt a haveromnak nagyon bejön (nyúzza rendesen ) de semmi gond eddig :C :C Azért van hátránya a kondik / csak 2 év gari

(#16) HERR Z válasza kisza25 (#12) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a hőmérséklet az az lenne hogy mettől kezdje el gyorsabban pörgetni a ventiket
nekem 3.1GHz-es X2 1.25V +Freezer Xtreme 45 fokig level1 = alig pörgeti fel mert max 48 fok és akkor is 600-at ha megy a venti(gigák alapból 800-ról kezdték és 1300-ig vitték el)
játszadozz még a bekötéssel mert működnie kell

(#17) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

rájöttem a hibára az Alpin 64 Pro-m nem PWM-es eddig V-controllal szabályozta az elöző alaplapom
lecseréltem gyári Phenom II ventire az egyből mükszik kell neki a 4 tű mindenképpen a prociszabályzáshoz :U végülis nem használom gépet tuningolva(nem tudom a 4magot annak vegyem-e :D ) így leszabályozva nem hangos,nekem ez a lényeg :C
csak a gyári venti mérete aggaszt egy kicsit,az alpin ott kezd el duplájára szélesedni,ahol gyári venti véget is ér :Y
végül most gyári venti level 1-en és 45fokra állítottam malyd meglásuk eddig nem tünt forrófejünek ez a processor

[ Szerkesztve ]

(#18) adorjant

adorjant
(senior tag)

én is beléptem a klubba pár napja,egyelőre nem rossz a cucc,bár azt sajnálom,hogy csak 1 ventit (és az is pwm-es legyen) tud szabályozni,de egy kis gondolkodással megoldottam a problémát.
amire viszont még nem jöttem rá,az a Front USB kínlódása,2.5-es notivinyó ugye csak innen vesz fel áramot,amit úgy látszik,a lap nem ad le teljes mértékben...(nem pörög fel)
ti tapasztaltatok már ilyet?

(#19) kisza25 válasza adorjant (#18) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szia nekem 3Db PWM-es venti van sorba kötve, ez úgy lehetséges,hogy az Artic Cooling PWM-es vetit (az én esetemben)rányomod a csatlakozóra és azon is van csatlakozó és így tovább és a legvégére a processort kötöd, összesen5 Db ventit lehet így rákötni egyetlen csatlakozóra,többet nem bír el.
[link]
A frontpanelt külön belehet kapcsolni biosban nem lehet,hogy ott nincs bekapcsolva?
amúgy én 5V-ra akartam kötni egy ventit USB-ről nyerve az áramot(előző lapomban így csináltam)és a venti meg se mozdult :F pedig kell,hogy adjon le áramot anélkül sok USB eszköz sem mükszik.(pendrive, blautooth, külső vinyó,ha csak nincs külön tápcsatlakozója)

[ Szerkesztve ]

(#20) adorjant válasza kisza25 (#19) üzenetére

adorjant
(senior tag)

biosban be van kapcsolva minden.

a hűtők bekötésén kicsit variálnom kellett,mert 1db pwm-es AC van,és 2db 3 pines.

(#21) kisza25 válasza adorjant (#20) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és hátsó usb ről sem mükszik?használtad,már a másik gépnél ezt a külső vinyót?

(#22) adorjant válasza kisza25 (#21) üzenetére

adorjant
(senior tag)

hátsó usb okés.
korábbi lapokkal nem volt gond,ment rendesen (ugyanabban a házban voltak azok is)

(#23) kisza25 válasza adorjant (#22) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ellenőrizd,hogy jól kötötted-e be a frontpanelt a laphoz,vagy dugd át másikra,a lapon van pár lehetőség ;)

(#24) adorjant válasza kisza25 (#23) üzenetére

adorjant
(senior tag)

pendrive megy hibátlanul,szóval "mindössze" annyi a hiba,hogy nem adja le a szabványt feszt :(

(#25) kisza25 válasza adorjant (#24) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem még lámpa is megy az első USB-ről :) ha jól sikerült bekötni akkor más tippem már nincs :(

(#26) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet hogy a bios-ban kell bekapcsolni az usb 5V-ot, vagy a lapon van erre külön jumper. abit-on jumper van. én is most tervezek váltani KN9S-ről ilyen lapra, fel is dobtam apróba vga-val együtt. örülök hogy van külön topikja!

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#27) end09

end09
(kvázi-tag)

őőőőőő nekem eddig csak gond volt az Asrockokkal, de őrülök h te megvagy vel elégedve... Remélem tényleg jobb ez mint a régiebbiek :(

(#28) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az egyetlen zavaró részlet a lappal kapcsolatban, hogy a clear CMOS jumper nagyon el van dugva a pci-e alá, egy méretesebb vga-val még csavarhúzóval is nehézkes a hozzáférés. kérdezném a tulajoktól, hogy tuningnál hogy reagál a lap a rossz BIOS beállításokra? sokszor kell resetelni a bios-t, vagy egy újraindulással megoldja?

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#29) HERR Z válasza FireKeeper (#28) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

megoldja, pedig csaptam neki :)
giga a ram nembírásnál cmosig krássolt, ez megoldja magától :K

(#30) kisza25 válasza FireKeeper (#28) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én nekem is a vidkarihűtő teljesen eltakarja, de én Win alol húzom AsrockOC-vel ez a program rajt van a telepítőn IES-el, AMD overdrive-vel, AMD fusion-nal egyetemben
egyenlőre 2850Mhz-ig húztam csak, mert ekkor már 880-on ment a memoria és igazából tuning nélkül is bőven jó nekem ez a proci, Phenom II-nél amúgy sem tudom igazán a fortéjokat még nem igazán volt vele időm foglalkozni
egyenlőre a 4.magot aktiváltam ez is már elég jó teljesítménytöblet ;)

[ Szerkesztve ]

(#31) FireKeeper válasza HERR Z (#29) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

abit is krássol ha rossz a ram nagy szívás... :(

(#32) adorjant

adorjant
(senior tag)

nah megy a front usb-m is nagyjából.
átraktam a jumpert (bár elvileg ez csak standby-nál kellene),plusz kipróbáltam a többi usb-kivezetésre rákötni.
ami még nem tetszik,hogy ha bekapcsolom a gépet,akkor a billentyűzet-világítás is bekapcsolódik.de biztos meg lehet oldani ezt is,csak kevés az időm ilyenekkel szórakozni.

tuning is várat még magára,de már 99%-ban összeállt a kép :)

(#33) kisza25 válasza Bozso68 (#13) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na most megmértem maghőmérővel ez 1tizedesig mér
játék alatt északi híd nem ment el 40fok fölé a déli híd 45-50fok-ig ment el 48,7 volt a max de a gép csak 1órája ment és 30perc GTA4 alatt mértem szerintem teljesen rendbe vannak ezek a hőfokok

(#34) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

legalább a chipsethűtő könnyen cserélhető, mert a lefogatója nem az a kampós fajta. anno a p5b-vel ezen buktam zsét, hogy vettem rá chipsethűtőt, ahhoz meg nem volt kampós lefogató. arra azért kíváncsi vagyok, hogy egy TT extreme spirit, vagy egy nagyobb zalman chiphűtő mellett még a sideport-ra rá lehet-e hajítani egy ramsünit.

(#35) HERR Z válasza FireKeeper (#34) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem van a legyező alatt egy ramborda kb felesleges

(#36) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

alapfeszen minden csak cpu frekit állítottam:

nézzétek mekkora külömbség van amikor 3mag megy gangedba 4-mag ungangedben és 4mag unganged 2925Mhz
a Phenom II X3 710 unkown-t kell nézni 4magnál X4 10-nek ismeri fel everest
12337-ről 24049 :Y :C dupla vagy semmi :D
amúgy phenom II 940 BE-t is verem,mert az gangedben van mérve
tovább nem nyektettem,mert már így is 900Mhz-en mennek a 800Mhz-es ramjaim

[ Szerkesztve ]

(#37) HERR Z válasza kisza25 (#36) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

oszd vissza a ramot, aztán úgy 3300 körül megint 900 körül fog menni a ramod:Dcsak nyersz vele még egy kis kráftot...nagyon fesz se hiszem hogy kellene a procinak, max-max 1.4V körül(ill ittmár HT/NB szorzót is vissza kell 1-el venni)

(#38) kisza25 válasza HERR Z (#37) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hogyan osszam vissza?667-re 5-5-5-18-on?
gondolod 4.maggal meglesz a 3,3Ghz :)

[ Szerkesztve ]

(#39) HERR Z válasza kisza25 (#38) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tedd vissza 667-re, így más lesz az FSB: RAM szorzó, de emelkedni fog tuninggal szépen(giga pl kiirta mennyi adott fsb melett a ram órajele)
4 maggal lutri meddig megy, minden mhz ajándék, de egy próbát megér;)

[ Szerkesztve ]

(#40) kisza25 válasza HERR Z (#39) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kipróbáltam alapfeszen ez a vége nem osztottam vissza semmit:
X3 2600Mhz @X4 3133Mhz
,ha memot visszaosztottam akkor is ez a vége alapfeszen igaz HT/NB-t nem vettem vissza,mert lusta voltam újraindítani,de valószínűsítem memomnak van vége,mert már 964Mhz-en járt :D

[ Szerkesztve ]

(#41) mcklode69

mcklode69
(újonc)

Sziasztok! Nemrégen vettem egy ASROCK K7VT4A+ alaplapot,és valamiért nem kapcsolja be a monitort. :Y Videokártya kipróbálva, monitor,szintúgy, mi lehet az oka?

(#42) kisza25 válasza mcklode69 (#41) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

biosban állítsd PCI-expressre vagy PCI-ra attól függően milyen videokártyát használsz

Más: vanaki probált hibrid crossFire-t vagy ezzel a lappal nem is lehet?
Csak azért kérdezem,mert észrevettem, ha biosban aktiválom a Surround view-et (ilyenkor megy az integrált 3200-as és a HD4670-em is)
akkor pl GTA4 bentch-ben 36FPS-ről 40-re nől és játék alatt is 3-4 FPS töbletet érzékelek :Y nem megy 25FPS alá simán 4670-el meg lemegy 22-ig,szerintetek lehetséges ez :F

(#43) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

utánna néztem lehetséges ezzel a lappal a Hybrid CrossFire CCC9.1 től, de csak Vista alatt elvileg és csak a felsorolt kártyákkal
[link]
bocsi ezt benéztem ez GMH,nem GXH :B

[ Szerkesztve ]

(#44) roberto211

roberto211
(senior tag)

Sziasztok! 1 kérdésem lenne .. AZt ugye tudom hogy a pci e 2.0 x16 slot az mi de a (green @x16 mode ez mi??) és ez attol ugyanugy kezeli a 2.0-s videokarikat és ugyanolyan teljesitménnyel tehat nem vesz le belőle????? Légyszi válaszoljatok... Köszi

xbla: robertino211

(#45) kisza25 válasza roberto211 (#44) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jobban megnézed akkor 16+4 es csonka CF
2 x PCI Express: 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, orange @ x4 mode)
a 2.0-ás *16-os zöld színű a Pci-e foglalat, a narancssárga pedig Pci-e *4-es
sárga és zöld foglalat
remélem érthető ahogy írtam :B

[ Szerkesztve ]

(#46) PCrevRM

PCrevRM
(kvázi-tag)

Sziasztok! Nem SB710-nek kellene lennie a déli hídnak ezen a lapon? Ilyet tapasztalt már valaki? Nem mintha zavarna. Mostanában fordítva verik át az embereket. 2 vagy 3 helyett 4 mag, 640 shader proc. helyett 800, meg ez.
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

We are Outcast Consensus 1

(#47) Oliverda válasza PCrevRM (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

SB710 van rajta csak az Everest rosszul ismeri fel. Vedd le a bordát és nézd meg mi van ráírva az a biztos. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#48) torcsrent

torcsrent
(kvázi-tag)

Jól gondolom, hogy nem feltétlenül csak 8pines 12V-os csatival megy, ha kis procit teszek bele? Vagy tévedek?

A privát üzenetben írd le, mivel kapcsolatban írsz. Köszi

(#49) HERR Z válasza torcsrent (#48) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

megy sima 4pinessel is, én is azzal nyúzom
nagyproci mellett se lenne stressz max nem lenne annyira patent a fesz értékek

(#50) kisza25 válasza HERR Z (#49) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szia neked lehet állítani biosban, hogy ne 50foktól pörögjön fel a prociventi, hanem mondjuk 45fok tól?és ha igen hogyan? mert én csak a levelt tudom állítani
Más: ha valaki az integrált grafikát használja ime egy kis segítség bios beállításokhoz:
sideport csak az alaplapra integrált 128Mb memóriát használja az integrált HD3200-as,
csak UMA csak a rendszer memoriát használja te állíthatod be, hogy mennyit
sideport+UMA megadott mennyiségű memóriát lefoglal a rendszermemóriából+a sideport
memóriát használja ez adja a legnagyobb grafikai teljesítményt,
a legkisebbet az integrált memória, mert hiába 128Mb és 1066Mhz-re is lehet állítani, viszont csak 16bit széles a GPU és sideport közti adatsin, ezért lehetséges az, hogy profitálhatunk az alacsonyabb órajelű rendszermemóriából ami viszont 64bit vagy DC esetén 128bit széles
továbbá állítható egy olyan opció, hogy surround view ebben az esetben egyszerre használhatjuk az integrált grafikát és a videókártyánkat és lehetőség nyillik akár 4 kijelző meghajtására úgy, hogy akár mindegyiken más jelenjen meg...egyenlőre ennyire jutottam ezzel a témával kapcsolatban :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.